Saatekirje Käsikirjoittajalle: Näillä Vinkeillä Varmistat Menestyksesi

Hyvä Käsikirjoittajan saatekirje on portti menestykseen alalla, jossa kilpailu on kovaa ja mahdollisuudet rajalliset. Saatekirjeen tarkoitus on esitellä hakijan kyvyt, kokemus ja motivaatio niin, että se vakuuttaa työnantajan tai rekrytoijan hakijan osaamisesta ja potentiaalista. Hyvin kirjoitettu saatekirje voi olla ratkaiseva tekijä siinä, pääseekö hakija haastatteluun ja lopulta saa haluamansa työpaikan.

Muotoile :
Koko :
Muokattavissa:
Word (Microsoft)
A4
Kyllä

Käsikirjoittajan Saatekirje Malli

[Your Name]

[Your Address]

[City, State, Zip]

[Email Address]

[Phone Number]

[Työnantajan nimi]
[Yrityksen nimi]
[Yrityksen osoite]
[Postinumero ja -toimipaikka]

[Tervehdys],

Kirjoitan ilmaistakseni voimakasta kiinnostustani käsikirjoittajan tehtävää kohtaan, joka on avoinna [Yrityksen nimi] -yrityksessä. Löysin ilmoituksenne [Lähde, kuten yrityksen verkkosivut, ilmoitus työpaikkasivustolla jne.], ja olen vakuuttunut siitä, että taustani ja taitoni vastaavat täydellisesti yrityksenne tarpeita.

Olen työskennellyt käsikirjoittajana viimeiset viisi vuotta, ja minulla on laaja kokemus sekä elokuva- että televisiotuotannoista. Vahvuuksiani ovat tarinankerronta, hahmojen kehittäminen ja dialogin kirjoittaminen, jotka kaikki ovat keskeisiä taitoja käsikirjoittajan roolissa. Olen työskennellyt monipuolisesti sekä draaman että komedian parissa, ja olen tottunut mukautumaan erilaisiin tyylilajeihin ja formaatteihin. Uskon, että kykyni luoda mukaansatempaavia ja uskottavia tarinoita voisivat tuoda arvoa [Yrityksen nimi] -yritykselle.

Aiemmassa työssäni [Edellisen työpaikan nimi] -yrityksessä olen saavuttanut merkittäviä tuloksia. Kirjoittamani televisiosarja [Sarjan nimi] sai kiitosta kriitikoilta ja voitti [Palkinnon nimi] -palkinnon parhaasta käsikirjoituksesta. Tämä kokemus on opettanut minulle paljon tiimityöskentelystä, tiukoissa aikatauluissa työskentelystä ja erilaisten tarinankerrontatekniikoiden soveltamisesta. Voin tuoda näitä oppeja ja saavutuksia mukanani [Yrityksen nimi] -yritykseen ja auttaa luomaan korkealaatuista sisältöä, joka resonoi yleisön kanssa.

Olen seurannut [Yrityksen nimi] -yrityksen tuotantoja jo pitkään ja arvostan erityisesti yrityksenne omaperäistä ja innovatiivista lähestymistapaa tarinankerrontaan. Yrityksenne keskittyminen laadukkaaseen sisältöön ja aitoihin tarinoihin tekee teistä ihanteellisen paikan kaltaiselleni käsikirjoittajalle, joka haluaa työskennellä inspiroivassa ympäristössä ja jatkaa ammattitaitonsa kehittämistä.

Olisin innokas mahdollisuudesta keskustella lisää siitä, miten voisin olla hyödyksi [Yrityksen nimi] -yritykselle. Kiitän teitä ajastanne ja huomioistanne hakemukseni suhteen. Toivon voivani tavata teidät henkilökohtaisesti ja keskustella tarkemmin siitä, miten voin osaltani edistää yrityksenne menestystä.

Ystävällisin terveisin,

[Nimesi]

Käsikirjoittajan Saatekirjeen Rakenne: Tärkeys ja Yksityiskohdat


Käsikirjoittajan

Uralla menestyminen käsikirjoittajana edellyttää taitoa erottautua hakijoiden joukosta, ja tässä yhteydessä hyvin jäsennellyn saatekirjeen merkitystä ei voi liioitella. Saatekirjeen ulkoasu ja rakenne voivat olla ratkaisevia tekijöitä, jotka vaikuttavat rekrytoijan ensivaikutelmaan. Selkeä ja ammattimainen ulkoasu viestii hakijan huolellisuudesta ja kyvystä tuottaa laadukasta materiaalia. Rakenteen loogisuus ja visuaalinen miellyttävyys lisäävät kirjeen luettavuutta, mikä puolestaan parantaa mahdollisuuksia tulla valituksi haastatteluun. Näin saatekirjeestä tulee väline, joka ei ainoastaan esittele hakijan osaamista, vaan myös vahvistaa hänen uskottavuuttaan ja vakavuuttaan alan ammattilaisena.

Käsikirjoittajan saatekirjemallin lisäksi meillä on myös muita samanlaisia malleja, joita lukijat voivat haluta tarkistaa.

Hyvät vastaanottajat

Kun haet Käsikirjoittajan virkaa, on tärkeää aloittaa hakemuksesi asianmukaisella tervehdyksellä, joka osoittaa ammatillisuutesi ja kunnioituksesi palkkaavaa johtajaa tai työnantajaa kohtaan. Tervehdyksessä on hyvä mainita vastaanottajan nimi, mikäli se on tiedossa, sekä yrityksen tai organisaation nimi. Tässä on muutamia esimerkkitervehdyksiä:

 • Hyvä [Johtajan nimi],
 • Arvoisa [Johtajan nimi],
 • Hyvä [Yrityksen nimi] Rekrytointitiimi,
 • Arvoisa Palkkaava Johtaja,
 • Hyvä [Yrityksen nimi] Henkilöstöosasto,
 • Hyvä [Johtajan nimi] ja Rekrytointitiimi,
 • Arvoisa [Yrityksen nimi],
 • Hyvä [Johtajan nimi], [Yrityksen nimi]

Aloittamalla hakemuksesi jollakin näistä tervehdyksistä varmistat, että vaikutat heti alussa ammattimaiselta ja kohteliaalta, mikä voi olla ratkaisevaa saadaksesi myönteisen ensivaikutelman.

Käsikirjoittajan

Avauskappale Käsikirjoittajan saatekirjeessä

Arvoisa [vastaanottajan nimi],

Toivottavasti tämä viesti löytää Teidät hyvinvoivana. Kirjoitan teille suurella innolla ja kiinnostuksella, sillä haluan ilmaista vakaan aikomukseni hakea [työnimike] -tehtävää yrityksessänne [yrityksen nimi]. Olen seurannut yrityksenne toimintaa jo pitkään ja olen vaikuttunut sen innovatiivisuudesta ja sitoutumisesta laadukkaaseen tarinankerrontaan. Sain tietää tästä mielenkiintoisesta työmahdollisuudesta [lähde, esimerkiksi yrityksen verkkosivut, työpaikkailmoitus, verkostoitumistapahtuma tai kollega], ja tunsin heti, että tämä voisi olla täydellinen askel seuraavassa vaiheessa urapolullani.

Parhain terveisin,

[Oma nimi]


Arvoisa rekrytointitiimi,

Olen innokas hakemaan käsikirjoittajan paikkaa yrityksessänne, jonka huomasin avoimena työpaikkana alan johtavalla työnhakusivustolla. Olen seurannut yrityksenne luovia projekteja jo pitkään ja uskon, että omat taitoni ja näkemykseni voivat tuoda lisäarvoa tiimiinne.


Käsikirjoittajan saatekirjeen runkokappaleet

Käsikirjoittajan saatekirje on keskeinen dokumentti, joka voi ratkaisevasti vaikuttaa siihen, hyväksytäänkö käsikirjoitus tarkasteltavaksi vai ei. Saatekirjeessä käsikirjoittaja esittelee teoksensa, itsensä ja vahvistaa, miksi juuri heidän teoksensa ansaitsee tulla julkaistuksi. Saatekirjeen pääkappaleiden huolellinen laatiminen on ratkaisevan tärkeää, sillä se on ensimmäinen kosketuspinta kustantajaan tai agenttiin ja voi avata ovia, jotka muuten jäisivät suljetuiksi. Jotta saatekirje täyttäisi tehtävänsä, sen tulee sisältää selkeä ja vakuuttava esittely käsikirjoituksesta, käsikirjoittajasta ja teoksen merkityksestä.

Ensimmäisessä kappaleessa saatekirjeessä käsikirjoittajan tehtävään tulisi korostaa keskeisiä taitoja ja asiaankuuluvaa kokemusta, jotka vastaavat työn vaatimuksiin. Aloita lyhyellä esittelyllä, jossa mainitset nimensä ja kiinnostuksensa tehtävää kohtaan. Jatka kuvailemalla tärkeimpiä taitojasi, kuten luovuus, kyky rakentaa juonia ja hahmoja, sekä kokemuksiasi käsikirjoittamisesta esimerkiksi televisiosarjojen, elokuvien tai teatterituotantojen parissa. Yhdistä nämä taidot ja kokemukset selkeästi työn vaatimuksiin, näyttäen miten ne tekevät sinusta ihanteellisen ehdokkaan tehtävään.

Olen kokenut käsikirjoittaja, jolla on yli viiden vuoden kokemus draamallisten TV-sarjojen ja elokuvien parissa. Erityisosaamiseni juonenkuljetuksessa ja hahmojen syvällisessä kehittämisessä vastaa täydellisesti tiiminne tarpeita. Viimeisin projektini, palkittu minisarja, osoittaa kykyni luoda jännittäviä ja tunteisiin vetoavia tarinoita, jotka sitouttavat katsojan alusta loppuun.

Käsikirjoittajan saatekirjeen toisessa kappaleessa tulisi keskittyä esittelemään hakijan aiemmat saavutukset ja työpanoksen. Tässä kappaleessa hakijan tulisi tuoda esiin erityiset saavutuksensa aiemmissa työtehtävissä, kuten menestyneet projektit, palkinnot tai erityiset tunnustukset, jotka osoittavat hänen ammattitaitonsa ja luovuutensa. Lisäksi on tärkeää korostaa, miten nämä saavutukset voivat hyödyttää tulevaa työnantajaa. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että hakija käyttää aiempaa kokemustaan ja osaamistaan tuodakseen uusia ideoita, parantaakseen työn laatua tai tehostaakseen tuotantoprosesseja tulevassa työpaikassa. Näin työnantaja saa konkreettisen käsityksen siitä, mitä lisäarvoa hakija voi tuoda organisaatioon.

Arvoisa vastaanottaja,

Olen työskennellyt menestyksekkäästi käsikirjoittajana useissa projekteissa, kuten palkitussa televisiosarjassa "Elämän säikeet" ja kriitikoiden ylistämässä elokuvassa "Hiljaisuuden kaiku". Näissä tehtävissä olen oppinut luomaan syvällisiä hahmoja ja mukaansatempaavia juonenkäänteitä, jotka ovat saaneet laajan katsojakunnan. Uskon, että kokemukseni ja kykyni kertoa tarinoita, jotka resonoivat yleisön kanssa, voivat tuoda merkittävää lisäarvoa yrityksenne projekteihin, auttaen teitä saavuttamaan sekä taiteelliset että kaupalliset tavoitteet.

Ystävällisin terveisin,

[Oma nimi]


Käsikirjoittajan

Päätöskappale Käsikirjoittajan Saatekirjeessä

Päätöskappale hyvän Käsikirjoittajan saatekirjeessä on ratkaiseva, sillä se jättää lukijalle vahvan ja myönteisen vaikutelman. Innostuksen ilmaiseminen ja avoimuus jatkokeskusteluille osoittavat sitoutuneisuutta ja ammattimaisuutta. Samalla yhteystietojen selkeä esittäminen helpottaa yhteydenottoa, ja kiitos mahdollisuudesta tuo esiin kunnioituksen ja arvostuksen vastaanottajaa kohtaan. Tässä esimerkki päätöskappaleesta:

Olen erittäin innoissani mahdollisuudesta keskustella lisää projektistani ja siitä, miten se voisi tuoda lisäarvoa teidän tuotantoyhtiöllenne. Uskon vahvasti, että käsikirjoitukseni sopii erinomaisesti teidän visionne ja tavoitteidenne kanssa. Toivon, että voimme jatkaa keskustelua haastattelun merkeissä. Voitte tavoittaa minut sähköpostitse osoitteesta [sähköpostiosoitteesi] tai puhelimitse numerosta [puhelinnumerosi]. Kiitos paljon ajastanne ja mahdollisuudesta esitellä työni teille. Odotan innolla mahdollisuutta työskennellä yhdessä.

Ystävällisin terveisin,

[Nimesi]


Tämä päätöskappale on selkeä, kohtelias ja osoittaa ammattimaisuutta, mikä voi edesauttaa positiivisen käsityksen muodostumista ja jatkoyhteydenottoja.

Kiitos, että otitte aikaa tutustuaksenne käsikirjoitukseeni. Olen erittäin innostunut mahdollisuudesta keskustella lisää projektista ja näkemyksistäni sen suhteen. Toivon, että voimme tavata henkilökohtaisesti ja syventyä aiheeseen tarkemmin. Arvostan suuresti huomioitanne ja odotan innolla mahdollisuutta jatkaa keskustelua.

Ystävällisin terveisin,

[Sinun Nimesi]


Kiitollinen Loppu: Käsikirjoittajan Saatekirjeen Päätös

Sopiva Kohteliaisuuspuheenvuoro Käsikirjoittajan Hakemukseen

Kun haet käsikirjoittajan tehtävää, hyvin harkittu kohteliaisuuspuheenvuoro voi olla ratkaiseva tekijä, joka erottaa hakemuksesi muista. Tärkeintä on säilyttää ammattimainen ja kunnioittava sävy, samalla tuoden esille oma persoonallisuutesi ja innostuksesi tehtävää kohtaan. Alla on esimerkki kohteliaisuuspuheenvuorosta ja luettelo ammattimaisista loppulausekkeista.

Arvoisa [Vastaanottajan nimi],

Haluan ilmaista syvän kiitollisuuteni mahdollisuudesta hakea käsikirjoittajan tehtävää yrityksessänne. Olen seurannut innolla yrityksenne tuotantoja ja ihaillut niiden korkeaa laatua sekä innovatiivisuutta. Uskon vahvasti, että kokemukseni ja taitoni käsikirjoittajana sopisivat erinomaisesti osaksi tiimiänne.

Minulla on vankka tausta käsikirjoittamisessa ja olen työskennellyt useiden eri genrejen ja formaattien parissa. Jokaisessa projektissa pyrin tuomaan esille tarinan ytimen ja luomaan syvällisiä, mieleenpainuvia hahmoja. Olen varma, että pystyn tuomaan lisäarvoa yrityksenne tuleviin tuotantoihin ja auttamaan saavuttamaan uusia luovia korkeuksia.

Odotan innolla mahdollisuutta keskustella kanssanne siitä, kuinka voisin osaltani edistää yrityksenne menestystä ja toteuttaa yhteisiä tavoitteita. Kiitos ajastanne ja harkinnastanne.


Ammattimaiset Loppulausekkeet

 • Ystävällisin terveisin,
 • Vilpittömästi,
 • Kunnioittavasti,
 • Parhain terveisin,
 • Kiitollisin terveisin,
 • Lämmöllä,
 • Odotan innolla vastaustanne,
 • Parhain yhteistyöterveisin,

Toivottavasti tämä auttaa sinua laatimaan vaikuttavan ja ammattimaisen hakemuksen käsikirjoittajan tehtävään. Menestystä hakuprosessiin!

Käsikirjoittajan allekirjoitus


Käsikirjoittajan tehdessä ensikosketusta kustantajaan tai tuotantoyhtiöön, saatekirjeen allekirjoituksen merkitys korostuu. Tämä pieni, mutta merkittävä ele voi vaikuttaa vastaanottajan ensivaikutelmaan ja antaa viitteitä käsikirjoittajan persoonallisuudesta ja ammattimaisuudesta. Kysymys siitä, olisiko parempi liittää digitaalinen vai käsinkirjoitettu allekirjoitus, ei ole yksiselitteinen, vaan vaatii syvällisempää pohdintaa.

Digitaalinen allekirjoitus on nykyajan kiireisessä ja teknologisessa maailmassa usein käytännöllisempi. Se on helppo lisätä dokumenttiin, se näyttää ammattimaiselta ja minimalistiselta, ja se voidaan lähettää sähköisesti ilman huolta skannaamisen tai postittamisen haasteista. Digitaalinen allekirjoitus antaa vaikutelman, että käsikirjoittaja on ajan hermolla ja osaa hyödyntää nykyaikaisia työkaluja tehokkaasti. Tämä voi olla erityisen tärkeää, jos käsikirjoitus liittyy moderniin tai teknologisesti painottuneeseen aiheeseen. Lisäksi digitaalinen allekirjoitus voi viestiä tarkkuudesta ja järjestelmällisyydestä, mikä on tärkeää käsikirjoitustyössä.

Toisaalta, käsinkirjoitettu allekirjoitus tuo mukanaan henkilökohtaisuutta ja lämpöä, jota digitaalinen allekirjoitus ei välttämättä pysty välittämään. Käsinkirjoitettu allekirjoitus voi luoda tunteen, että käsikirjoittaja on todella panostanut yhteydenottoon ja haluaa erottua persoonallisuudellaan. Tämä voi olla erityisen vaikuttavaa, jos käsikirjoitus on henkilökohtainen tai tunnepitoinen. Käsinkirjoitettu allekirjoitus voi myös viestittää aitoudesta ja rehellisyydestä, mikä voi luoda vahvemman yhteyden vastaanottajaan. Tällainen henkilökohtainen kosketus voi olla ratkaiseva tekijä, joka herättää kustantajan tai tuotantoyhtiön kiinnostuksen.

Lopullinen päätös digitaalisen ja käsinkirjoitetun allekirjoituksen välillä riippuu monista tekijöistä, kuten käsikirjoituksen luonteesta, kohdeyleisöstä ja käsikirjoittajan henkilökohtaisesta tyylistä. Jos käsikirjoitus on moderni ja teknologiapainotteinen, digitaalinen allekirjoitus saattaa olla parempi valinta. Jos taas käsikirjoitus on henkilökohtainen tai nostalginen, käsinkirjoitettu allekirjoitus voi tuoda tarvittavaa lämpöä ja persoonallisuutta. Molemmilla vaihtoehdoilla on omat vahvuutensa, ja tärkeintä on, että allekirjoitus tukee käsikirjoituksen kokonaisuutta ja viestii oikeita asioita vastaanottajalle.

Käsikirjoittajan

Hyödyllisiä vinkkejä käsikirjoittajan saatekirjeen kirjoittamiseen

Kun kirjoitat saatekirjettä käsikirjoitukselle, on tärkeää ottaa huomioon useita keskeisiä seikkoja, jotka voivat parantaa kirjeen vaikutusta ja ammattimaisuutta. Tässä on joitakin lisävinkkejä ja hyviä käytäntöjä, jotka voivat auttaa sinua laatimaan vaikuttavan saatekirjeen:

Virheiden oikoluku on elintärkeää

Virheettömyys korostaa ammattimaisuutta ja huolellisuutta:

 • Oikolue kirjeesi useaan kertaan ennen lähettämistä.
 • Hyödynnä oikolukuohjelmistoja, mutta älä luota pelkästään niihin.
 • Pyydä joku toinen lukemaan kirjeesi, sillä ulkopuolinen näkökulma voi auttaa havaitsemaan virheitä, jotka itse saattaisit ohittaa.
 • Kiinnitä erityistä huomiota kielioppiin, oikeinkirjoitukseen ja välimerkkien käyttöön.

Personoi kirjeesi

Näytä, että olet tehnyt taustatyötä ja osoita kirjeesi oikealle henkilölle:

 • Selvitä vastaanottajan nimi ja titteli, ja osoita kirjeesi henkilökohtaisesti heille.
 • Vältä yleisiä tervehdyksiä kuten "Hyvä vastaanottaja" ja käytä sen sijaan vastaanottajan nimeä.

Ole selkeä ja ytimekäs

Pidä kirjeesi lyhyenä ja suoraan asiaan menevänä:

 • Vältä tarpeetonta jaarittelua ja keskity olennaiseen.
 • Käytä lyhyitä kappaleita ja selkeää kieltä.
 • Esittele itsesi ja käsikirjoituksesi lyhyesti, mutta informatiivisesti.

Korosta käsikirjoituksesi vahvuuksia

Nosta esiin ne asiat, jotka tekevät käsikirjoituksestasi erityisen:

 • Korosta käsikirjoituksesi ainutlaatuisia piirteitä ja miksi se erottuu muista.
 • Mainitse mahdolliset aiemmat saavutuksesi tai julkaisusi, jos ne ovat relevantteja.

Noudata ohjeita

Jokaisella julkaisijalla tai agentilla voi olla omat ohjeensa saatekirjeelle:

 • Varmista, että noudatat tarkasti heidän antamiaan ohjeita.
 • Lähetä kaikki pyydetyt liitteet oikeassa muodossa ja muodosta.

Käytä ammattimaista sävyä

Kirjeen sävy ja tyyli kertovat paljon kirjoittajasta:

 • Ole kohtelias ja ammatillinen koko kirjeen ajan.
 • Vältä liiallista kehuskelua tai itsekehua, mutta ole kuitenkin itsevarma.

Korosta motivaatiosi ja intohimosi

Näytä, että olet aidosti kiinnostunut ja intohimoinen projektisi suhteen:

 • Kerro, miksi juuri tämä käsikirjoitus on sinulle tärkeä.
 • Kerro lyhyesti, mitä toivot saavuttavasi käsikirjoituksellasi ja miksi uskot sen olevan merkityksellinen.

Aikataulut ja lisätoiveet

Jos sinulla on tiettyjä toiveita tai aikatauluja, mainitse ne selkeästi:

 • Ole realistinen ja kohtelias esittäessäsi toiveita.
 • Vältä painostamasta vastaanottajaa.

Jätä yhteystietosi helposti löydettäviksi

Varmista, että vastaanottaja voi helposti ottaa sinuun yhteyttä:

 • Anna selkeästi kaikki yhteystietosi, kuten sähköpostiosoite ja puhelinnumero.
 • Voit lisätä myös linkin henkilökohtaiseen verkkosivustoosi tai portfolioosi, jos se on relevantti.

Lopeta kiittäen ja odottaen vastausta

Muista kiittää vastaanottajaa heidän ajastaan ja harkinnastaan:

 • Lopeta kirjeesi kohteliaalla ja kiittävällä sävyllä.
 • Ilmaise odottavasi innolla heidän vastaustaan ja mahdollisia seuraavia askeleita.

Näiden vinkkien avulla voit luoda saatekirjeen, joka ei ainoastaan esittele käsikirjoitustasi parhaalla mahdollisella tavalla, vaan myös heijastaa sinun ammattimaisuuttasi ja omistautumistasi.

Käsikirjoittajan

Yhteenveto ja Loppuajatuksia Käsikirjoittajan Saatekirjeestä


Artikkelissa korostetaan, että ihanteellinen käsikirjoittajan saatekirje on selkeä, tiivis ja kohdennettu. Keskeisiä kohtia ovat: sopivan sävyn valinta, vahvan aloituksen tekeminen, hakijan erityistaitojen ja kokemusten esittely sekä yrityksen tarpeisiin vastaaminen. Hakijan tuoma arvo kiteytyy hänen kykyynsä luoda monipuolisia ja kiinnostavia käsikirjoituksia, jotka vastaavat tuotantoyhtiön tarpeisiin ja vetävät yleisöä puoleensa. Lisäksi korostetaan ammattimaisuutta ja henkilökohtaista otetta, jotka tekevät saatekirjeestä erottuvan.

Vahva saatekirje voi olla merkittävä tekijä työnsaannissa. Se tuo esiin hakijan persoonallisuuden ja ainutlaatuiset kyvyt, jotka eivät välttämättä käy ilmi pelkästä ansioluettelosta. Hyvin kirjoitettu saatekirje voi avata ovia ja luoda positiivisen ensivaikutelman työnantajalle.

Kannustamme työnhakijoita mukauttamaan tämän artikkelin mallia omien kokemustensa ja taitojensa perusteella. Jokainen hakija on ainutlaatuinen, ja juuri omien vahvuuksien esiin tuominen tekee saatekirjeestä vaikuttavan ja mieleenpainuvan. Muista, että persoonallinen ja huolella laadittu saatekirje voi olla ratkaiseva askel kohti unelmiesi työpaikkaa käsikirjoittajana.

Luo ansioluettelosi parhaiden mallipohjien avulla

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni