Insinööri esimerkki CV

Insinöörit ovat mukana keksimässä ja rakentamassa monia tuotteita, erimerkiksi teitä ja rakennuksia, joita käytämme päivittäisessä elämässämme. Suurin osa insinöörityöstä on projektipohjaista, joten ansioluettelossasi sinun tulisi antaa lyhyesti tietoja kaikista projekteista, joihin olet osallistunut, ja korostaa sitten erityistä panostasi sen onnistumiseen.

Muotoile :
Koko :
Muokattavissa:
Word (Microsoft)
A4
Kyllä

Insinöörin esimerkki CV

Yhteystiedot

Milla Mallikas
Esimerkkitie 5
+358401122334
mallikas@gmail.com
LinkedIn osoite (jos sivu on päivitetyssä muodossa)

Henkilökohtainen selvitys tai tavoite

Olen valmistunut insinööriksi ja haluan työllistyä opiskelemalleni alalle. Minulle on tärkeää saada työkokemusta alalta ja tämä työpaikka olisi juuri sitä mitä etsin

Koulutus

 • Tarkastusinsinööri, Tampereen teknillinen yliopisto
 • Valmistun 2.11.2022 mennessä
 • 12.2022
 • Olen toiminut tuutorina
 • Olen oppilastoimikunnan puheenjohtaja

Kunniamaininnat ja palkinnot

 • Olen saanut vuoden opiskelija-palkinnon
 • Toisen vuoden stipendi

Julkaisut

 • Olen julkaissut tutkielman Insinööri-lehdessä 18.3.2021
 • Haastettelu Helsingin Sanomiin opinnoistani 15.11.2020

Tutkimus

 • Tein tutkielman betonin kestävyydestä teknillisessä yliopistossa
 • 1.2020-2.2.2021
 • Olen ollut työharjoittelussa Insinööritoimistossa

Työhistoria

 • Insinöörifirma
 • 4.2021-28.11.2021
 • Insinööritoimisto
 • Tampere
 • Siivooja
 • 5.2014-2.8.2014
 • L&T
 • Helsinki
 • Puutarhatyöntekijä
 • 5.2012-17.7.2012

Keskeiset taidot

 • Tiimityöskentely
 • Asiakirjojen käsittely
 • Täsmällisyys ja tarkkuus
 • Hyvät sosiaaliset taidot

Harrastukset tai muut merkitykselliset kiinnostuksen kohteet

 • Yleisurheilu
 • Kuvataiteet
 • Koodaus
 • Puhun sujuvasti Suomea, Englantia, Ruotsia ja hyvin Saksaa

Havainnollista teknisiä taitojasi ja kykyäsi työskennellä osana monialaista tiimiä luettelemalla eri  firmat ja ammattilaiset, joiden kanssa olet työskennellyt, esimerkiksi katsastajat, suunnittelijat ja urakoitsijat.

Kirjoita ansioluettelosi niin, että siinä keskitytään omaan erikoisalaan. Tätä varten olemme suunnitelleet omat insinöörien alaan keskittyvät ansioluettelomme.

Ansioluettelo tulisi laatia huolella ja käyttää aikaa miettimällä, kuinka se tuo parhaiten esiin juuri sinun osaamisesi. Asiat voivat olla sinulle selkeitä ja hyvin järjestyksessä, mutta kysymys kuuluukin, että miten nämä näyttäytyvät sinun työhakemuksessasi.

Vinkkejä ja apua saat käyttämällä sivustomme ansioluettelopohjaa. Tässä artikkelissa käymme läpi insinöörin cv pohjan rakentamista ja annamme sinulle parhaat vinkit jotta voit menestyä ja saada unelmiesi työpaikan.

insinoori cv

Kuinka kirjoittaa kilpailukykyinen CV

Kun etsit uutta työpaikkaa, hyvä ansioluettelo voi olla paras mahdollisuutesi tehdä hyvä ensivaikutelma, joten keskity sen laatimiseen oikein.

Aloita vahvalla avauksella: CV:n ensimmäiset 15-20 sanaa ovat erittäin tärkeitä. Aloita lyhyellä yhteenvedolla osaamisestasi. Sinulla on mahdollisuus kertoa kokemuksestasi tarkemmin asiakirjan loppupuolella ja saatekirjeessä. Pidä se toistaiseksi lyhyenä. Ja vältä kliseitä.

Jos teet sen oikein, pääset haastatteluun hetkessä, mutta jos teet sen väärin, saatat saada hylkäyksen toisensa jälkeen. Jokainen ansioluettelo on erilainen, sillä haluat osoittaa, miksi juuri sinun taitosi tekevät sinusta sopivan juuri siihen tehtävään, jota haet, mutta kaikki noudattavat samanlaista rakennetta.

Ansioluettelo on henkilökohtainen markkinointiasiakirja, jolla myyt itseäsi mahdollisille työnantajille. Siinä on kerrottava itsestäsi, ammatillisesta taustastasi sekä taidoistasi, kyvyistäsi ja saavutuksistasi. Viime kädessä siinä pitäisi tuoda esiin, miksi olet kaikista paras henkilö kyseiseen tehtävään. Ansioluettelon lisäksi työnantajat saattavat vaatia myös saatekirjeen ja täytetyn hakemuslomakkeen.

Insinöörin CV:n laatiminen

Käytä asianmukaista muotoilua

Kun laadit ansioluetteloa, on tärkeää käyttää asianmukaista muotoilua, jotta se on helposti luettavissa. Tähän kuuluu muun muassa helppolukuisen ja sopivan kokoisen fontin käyttäminen ja yhden tuuman marginaali asiakirjan kaikilla sivuilla. Parhaita fontteja ovat Arial, Helvetica ja Calibri, ja fontin koon tulisi olla 10-12 pistettä.

Lisää yhteystietosi

Kun olet valinnut fontin, aloita ansioluettelosi lisäämällä yhteystietosi sivun yläosaan otsikkona. Lisää tähän kohtaan nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi. On sopivaa, että nimesi on suurempi ja näkyvämpi kuin muu teksti sivulla.

Henkilökohtainen osio

Seuraavaksi kirjoita henkilökohtainen profiili, joka antaa rekrytoivalle esimiehelle pääpiirteittäin taustasi, mukaan lukien tehtävänimikkeesi, keskeiset taitosi ja henkilökohtaiset ominaisuutesi. Tässä osiossa voit tiivistää ansioluettelon muun osan ja vakuuttaa työnantajan/rekrytoijan ottamaan yhteyttä. On tärkeää, että siinä hahmotellaan, kuka olet, mitä taitoja sinulla on tarjota ja mikä on uratavoitteesi. Jätä mahdolliset saavutukset seuraavaan osaan. Sinun tulisi tehdä henkilöprofiilistasi ytimekäs, joten sen pituus saa olla enintään neljä tai viisi riviä.

Huom!
Jos haet tiettyä työpaikkaa etkä lähetä yleistä ansioluetteloa rekrytoijalle, voi olla syytä räätälöidä ansioluettelosi kyseiseen tehtävään sopivaksi. Varmista, että korostat ne kohdat, joissa ansioluettelosi vastaa haettavan tehtävän keskeisiä kriteerejä.

insinoori cv

Sisällytä koulutuksesi

Luettele koulutuksesi käänteisessä aikajärjestyksessä siten, että viimeisin tutkinto on jakson alussa. On tärkeää huomata, että koulutukseen tulee sisällyttää sekä jo suorittamasi tutkinnot että tutkinnot, joita parhaillaan suoritat.

Kun kirjoitat koulutuksestasi, sinun tulisi korostaa vain kiinnostuksenkohteisiisi kuuluvia aiheita. Jos esimerkiksi tavoittelet uraa automaatioinsinöörinä, sinun tulisi korostaa järjestelmiä, joista sinulla on kokemusta. Sisällytä tähän osioon myös mahdollinen ammatillinen kehittyminen, kuten käymäsi kurssit, saamasi sertifikaatit tai saamasi koulutus, sillä se korostaa kunnianhimoa ja intohimoa ammatillista toimintaasi kohtaan.

Yksityiskohtainen työkokemus

Koulutuksen jälkeen luo osio työhistoriaasi varten. Kerro yksityiskohtaisesti kaikista asiaankuuluvista työkokemuksista, kuten koko- ja osa-aikaisista työpaikoista, joita sinulla on ollut tai on tällä hetkellä, harjoittelupaikoista, vapaaehtoistyöstä, tutkimushankkeista ja muusta kokemuksesta omalla alallasi. Työnantajat arvostavat käytännön kokemusta, joten on tärkeää mainita kaikki asiaankuuluvat työkokemuksesi, vaikka ne olisivat olleet palkattomia.

Mainitse mahdolliset kunniamaininnat tai palkinnot

Kun olet maininnut työkokemuksesi, mainitse kaikki palkinnot tai palkinnot, jotka olet saanut tai joihin sinua on ehdotettu ja jotka liittyvät insinöörityöhön tai aiempiin työpaikkoihisi. Luettele kunkin saavutuksen nimi sekä vuosi, jolloin sait sen. Jos sinulla ei ole mitään palkintoja, voit sen sijaan sisällyttää toiseen osioon muita pätevyyksiä, kuten ammattiyhdistyksiä ja -jäsenyyksiä.

Luettele asiaankuuluva osaamisesi

Luettele lopuksi kaikki taidot, joilla on merkitystä haettavan työpaikan kannalta. Tutustu työnkuvaukseen huolellisesti ja merkitse muistiin olennaisimmat taidot, joita työnantaja hakijalta odottaa. Liitä tarvittaessa mukaan kaikki sinua koskevat vaaditut ja toivotut taidot, kuten tekniset taidot tai sertifioidut taidot.

Luo ansioluettelon tiivistelmä, joka esittelee insinöörityön ammatilliset ominaisuutesi

Ansioluettelon tiivistelmä on ansioluettelosi alussa oleva lyhyt lausunto, jolla esitellään sinut ja parhaat ammatilliset ominaisuutesi työnantajalle.

Kun kirjoitat insinöörin ansioluetteloa, tiivistelmä on erityisen tärkeä, jotta voit esitellä näiden ominaisuuksien lisäksi myös erikoisalasi insinööritieteiden laajalla toimialalla.

Kun kirjoitat ansioluettelosi tiivistelmää, sinun on huolehdittava siitä, että se on riittävän yksityiskohtainen ja asiayhteys, jotta se olisi tehokas. Tämän käsitteen havainnollistamiseksi tässä on heikko tiivistelmä, jota seuraa korjaus ja selitys.

Väärin
Insinööri, jolla on yli 3 vuoden kokemus asiakastyöskentelystä, konsultaatioista ja kuukausittaisista tarkastusneuvotteluista meneillään olevissa hankkeissa. Taitava lisäämään toiminnan ja tuotannon tehokkuutta sekä vähentämään tuotevirheitä.

Miksi tämä on väärin?

Tässä esimerkissä hakija ei anna minkäänlaisia konkreettisia esimerkkejä kokemuksestaan tai saavutuksistaan. Hakija ei myöskään mainitse, millä tekniikan erikoisalalla hän työskentelee, joten tiivistelmä on liian epämääräinen ollakseen tehokas esittely hakijan osaamisesta.

Oikein
Tuotanto- ja koneenrakennusinsinööri, jolla on yli 3 vuoden kokemus yritysasiakkaiden kanssa työskentelystä markkinoiden parhaiden mekaanisten tuotteiden kehittämiseksi ja suunnittelemiseksi. Lisännyt edellisen työnantajan yrityksessä toiminnan ja tuotannon tehokkuutta 40% sekä vähentänyt tuotevirheiden kokonaismäärää 50% edellisvuodesta.

Miksi tämä on oikein?

Tässä korjatussa esimerkissä hakija antaa samat perustiedot, mutta paljon yksityiskohtaisemmin ja siihen on lisätty asiayhteys. Hakija ilmoittaa selvästi, minkä tyyppiseen suunnitteluun hän on erikoistunut, ja ilmoittaa myös, minkälaisten tuotteiden parissa hän työskentelee. Yhteenveto päättyy vaikuttavaan saavutukseen, joka sisältää konkreettisia ja mitattavissa olevia lukuja.

Vinkkejä insinöörin ansioluettelon laatimiseen

Alla on muutamia lisävinkkejä, joiden avulla voit luoda insinöörin ansioluettelon, joka erottuu kilpailijoista:

Tutki yritystä

On erityisen tärkeää tehdä kokemuksistasi mahdollisimman merkityksellisiä työnantajan kannalta. Ennen kuin laadit ansioluettelosi, tutki yritystä, jotta ymmärrät paremmin sen roolin alalla ja sen käyttämän teknologian. Voit sitten käyttää näitä tietoja korostaaksesi ansioluettelossasi merkityksellisiä kokemuksia.

Keskity saavutuksiin

Jos haluat saada palkkaavan henkilöstöpäällikön huomion ja antaa itsellesi kilpailuetua muihin hakijoihin nähden, keskity työkokemusosiossa saavutuksiin ja tuloksiin. Mitattavissa olevien tulosten korostaminen osoittaa palkkaavalle johtajalle, mitä olet saavuttanut aiemmin ja mihin pystyt, jos sinut palkataan.

Käy läpi avainsanoja

Rekrytoijat ja palkkaavat johtajat tutkivat ansioluettelot etsiäkseen avainsanoja, ennen kuin he lukevat asiakirjat tarkemmin. Tästä syystä on tärkeää sisällyttää avainsanoja, jotka kertovat osaamisestasi ja kyvyistäsi. Tutustu työnkuvaukseen ja selvitä, millaisia avainsanoja työnantaja käyttää, ja sisällytä ansioluetteloosi kaikkein osuvimmat ja soveltuvimmat avainsanat. Mainitse myös mahdolliset ohjelmistojärjestelmät, joita osaat käyttää.

insinoori cv

Lisätietoja

Pitäisikö sinun lisätä tietoja harrastuksistasi tai kerhoista, joihin kuulut? Tämä on kiistanalainen alue, ja mielipiteet jakautuvat. Joidenkin uraneuvojien mielestä tällaisilla lisäaktiviteeteilla ei ole sijaa ammatillisessa ansioluettelossa, vaan sinun pitäisi keskittyä työkokemukseesi ja pätevyyteesi.

Toiset taas ovat sitä mieltä, että ne pitäisi mainita vain, jos niillä voidaan vastata kysymykseen “miksi olen täydellinen tähän työhön”. Nämä harrastukset voivat myös olla hyvä puheenaihe haastattelussa, joten jos mainitset ne, varaudu myös puhumaan niistä.

Lisäbonuksena on myös se, että tällaiset aktiviteetit voivat osoittaa, että olet luova ja monipuolinen persoonallisuus. Ne eivät siis liity vain tiettyihin taitoihin, kuten kirjanpitoon, jos olet paikallisen tenniskerhon rahastonhoitaja, vaan ne osoittavat myös, että olisit mukava ihminen toimistossa.  Älä unohda, että rekrytoija on myös ihminen, ja hän haluaa todennäköisemmin työskennellä sellaisten ihmisten kanssa, joiden kanssa hän tulisi toimeen.

Oikein

Mitä kannattaa sisällyttää:

 • Harrastukset, jotka osoittavat, että olet tiimipelaaja.
 • Harrastukset, jotka osoittavat, että sinulla on tietty vastuu, esim. sihteeri tai rahastonhoitaja, tai että olet ottanut johtajan roolin.
 • Kuten työkokemuksen kohdalla, mainitse myös koulun ulkopuolisesta toiminnastasi kertoessasi esimerkkejä siitä, miten olet ollut innovatiivinen tai luova ja kääntänyt kerhon tai yhdistyksen menestystä.
 • Tämä voi olla tilaisuus nyökkäillä huumorin suuntaan – esimerkiksi vähemmän menestyneen jalkapallojoukkueen tukemista voi käyttää korostamaan sitkeyttä ja sitoutumista!

Väärin

Mitä ei pidä sisällyttää:

 • Harrastukset, jotka jakavat mielipiteitä (esimerkiksi uskonnolliset tai poliittiset kiinnostuksen kohteet, ellei niillä ole nimenomaista merkitystä tehtävän kannalta).
 • Kaikki sellainen, mikä voisi antaa sinusta epäammattimaisen kuvan.
 • Valheet tai totuuden liioittelut: jos sinua haastatellaan niistä haastattelussa, tulet näyttämään hyvin typerältä.

Tarkista huolellisesti

Insinöörit kiinnittävät yleensä paljon huomiota yksityiskohtiin, minkä vuoksi on erityisen tärkeää, että oikoluet ansioluettelosi huolellisesti kirjoitus- ja kielioppivirheiden varalta. Kannattaa ehkä antaa jonkun muun tarkistaa asiakirja virheiden varalta ennen hakemuksen lähettämistä. Huonolla kieliopilla varustettu ja virheellinen hakemus saa useimmiten rekrytoijan vaihtamaan seuraavaan hakijaan. Ensimmäisenä rekrytoija silmäilee hakemuksia ja valitsee niistä mielenkiintoisimmat. Jos hakemuksessasi on paljon virheitä, voit olla varma että se siirtyy ei jatkoon -pinoon.

Mikä on paras CV-malli insinöörien CV:hen?

Ei ole olemassa yhtä parasta CV-mallia. Perussääntö on käyttää mallia, jossa on perinteinen ulkoasu. Vältä liian luovia tai sekoittamasta osioiden yleistä järjestystä. Henkilöstöpäälliköt haluavat lukea ansioluettelosi nopeasti läpi, eikä heidän tarvitse etsiä haluamiaan tietoja. Katso hyvän mallin rakennusinsinöörien CV-esimerkkejä. Voit myös käyttää ansioluettelon rakentajaamme. Se tekee CV:n luomisesta vaivatonta vaihe vaiheelta etenevän prosessin avulla.

Miten voit erottaa insinöörin ansioluettelosi muiden hakijoiden ansioluetteloista?

Avain työpaikan saamiseen on se, että saat itsesi näyttämään täydelliseltä ehdokkaalta. Sinun on erotuttava kaikista muista hakijoista. Kun tarkastelet yllä olevia esimerkkejä insinöörien ansioluetteloista, voit nähdä useita tekijöitä, jotka saavat nämä hakijat erottumaan muista. Ensinnäkin kaikki alkaa profiililla.

Profiili on samanlainen kuin ansioluettelon tiivistelmä. Siihen tulisi sisällyttää olennaisimmat ominaisuutesi, jotka vastaavat työnantajan työnkuvaa. Lisäksi on tärkeää käyttää ansioluettelossasi työnkuvauksen keskeisiä termejä, jos haluat erottua muista. Liitä lopuksi aina mukaan merkittävät saavutukset koulutuksestasi ja koko urasi ajalta, sillä ne auttavat rekrytoivia johtajia näkemään, mihin pystyt.

Insinöörien tärkeät ammattitaidot

Alan taidot

Koska insinöörit työskentelevät useilla eri toimialoilla, jotkin kovat taidot ovat elintärkeitä vain tietyillä toimialoilla. Tästä huolimatta kukin alla oleva vaikea taito on tärkeä useimmissa insinööritehtävissä.

 • Tietotekniikka
 • Ohjelmointikielet
 • Tilastot
 • Järjestelmien suunnittelu ja analysointi
 • Käsitteellinen, looginen tai fyysinen tietomallinnus
 • Prosessien hallinta
 • Rakenteellinen analyysi
 • Viestintä

Insinöörityö on hyvin teknistä ja edellyttää tiivistä ja täsmällistä viestintää kollegoiden välillä. Sinun on kuitenkin kommunikoitava myös alan ulkopuolisten ihmisten, kuten asiakkaiden ja joskus myös suuren yleisön kanssa, joilla ei ole teknistä taustaa.

On tärkeää, että pystyt kääntämään erikoisosaamisesi termeiksi, joita osastosi sisä- ja ulkopuoliset ymmärtävät. Erittäin teknisten vaatimusten vuoksi viestintä osoittautuu usein yhdeksi insinöörien haastavimmista pehmeistä taidoista. Monimutkaiset asiat on purettava sulaviksi sanoiksi ja käsitteiksi kollegoillesi ja esimiehillesi.

 • Tunneäly
 • Esittelytaidot
 • Aktiivinen kuuntelu
 • Motivaatio
 • Neuvottelut
 • Kyky selventää ja muotoilla sanojaan
 • Stressinsietokyky

Projektinhallinta

Usein insinöörit johtavat tiimejä ja joutuvat työskentelemään yhteistyössä muiden osastojen kanssa yrittäessään noudattaa määräaikoja ja noudattaa budjettia. Useimmilta insinööreiltä vaadittavien hallinnollisten vaatimusten vuoksi monista heistä tulee toimitusjohtajia ja ajattelun johtajia.

insinoori cv

Kuten muutkin projektinhallintataitoja tarvitsevat ammattilaiset, jotkut insinöörit pyrkivät hankkimaan projektinhallinnan sertifikaatin. Jotkut yritykset tarjoavat insinööreilleen mahdollisuuden hankkia projektinhallinnan sertifikaatti. Tässä ominaisuuksia, joita hyvään projektinhallintaan vaaditaan:

 • Strateginen suunnittelu
 • Riskienhallinta
 • Johtaminen
 • Viestintä
 • Organisaatio
 • Aikataulutus
 • Laadunvalvonta
 • Kriittinen ajattelu
 • Tiimityö

Luovuus

Insinöörityössä on pohjimmiltaan kyse ongelmanratkaisusta ja multitaskingista, mikä tarkoittaa uusien tapojen löytämistä olemassa olevan tiedon soveltamiseen – tämä on todella luova prosessi. Insinöörityö saattaa houkutella sinua sen luovan elementin vuoksi. Jos sinusta tuntuu, että et ole kovin luova, sitä voi kuitenkin kehittää tekemällä harjoitteita, ajattelemalla uusilla tavoilla tai vaikka pelaamalla.

Huomio yksityiskohtiin

Insinöörityön hankkeet ovat poikkeuksellisen monimutkaisia. Niihin osallistuu kymmeniä tai jopa satoja ihmisiä. Pieni virhe missä tahansa suunnittelu-, kehitys- tai rakennusvaiheessa voi johtaa epäonnistumiseen. Epäonnistunut hanke ei ainoastaan menetä rahaa, vaan siinä voi myös loukkaantua tai jopa kuolla ihmisiä.

Luo ansioluettelosi parhaiden mallipohjien avulla

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni