Kuvallinen CV vai kuvaton CV? – Vinkkejä onnistumiseen

Kun kirjoitamme omaa ansioluetteloa, eli CV:tä, tulee väistämättä mieleen kysymys, teenkö CV:n kuvalla vai ilman. Tähän kysymykseen ei ole olemassa yhtä ja oikeaa vastausta.

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni
Sisällysluettelo
Sisällysluettelo

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni

Oman kuvan käyttäminen ansioluettelossa on yleistynyt viime vuosien kuluessa paljon, mutta silti se jakaa yhä mielipiteitä. Tekemäsi CV on aina kuin käyntikortti, se summaa urasi tiivistetyssä muodossa, ja toimii sinun omana käyntikorttina työmarkkinoilla. Se liitätkö kuvasi osaksi CV:tä, on täysin sinusta kiinni. On kuitenkin hyvä muistaa että hyvä kuva CV:ssä antaa aina kasvot työnantajalle ja on persoonallinen lisäys omaan ansioluetteloon. Ammattimainen ote myös välittyy entistä paremmin, kun liität ansioluetteloosi kuvan.

Ansioluettelon tekeminen, varsinkin kokemattomalle, tai uransa alussa olevalle työnhakijalle voi olla hankalaa, eikä oikein tiedä kuinka se tulisi tehdä, tai mitä kaikkea tietoa siinä tulisi mainita. Internetissä on paljon sivustoja joissa on ilmaisia, ladattavia pohjia CV:lle. Ilmainen CV pohja kuvalla löytyy esimerkiksi cvpohjat.fi sivustolta. Valitsemalla mieleisesi pohjan, voit tehdä CV:stä itsesi näköisen, mutta samalla tyylikkään ja visuaalisesti onnistuneen.

Alapuolen malli esimerkeistä näemme heti kuinka CV-pohja kuvalla antaa kasvot ja persoonallisuutta tekemällesi ansioluettelolle. Samalla itse pohja on visuaalisesti miellyttävä ja selkeä.

Kuten huomaamme ensimmäisessä kuvassa ansioluetteloon on lisätty kuva. Seuraavassa pohjassa kuvaa ei ole. Voit siis valita erilaisista valmiista malleista juuri sen, joka sinusta tuntuu hyvälle. Kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota siihen, kuinka paljon enemmän kuvallinen CV kerää huomiota enemmän, kuin kuvaton.

Kuvallisen ansioluettelon hyvät ja huonot puolet

Kuten jo aiemmin mainittiin, oman kuvan lisääminen CV:hen on täysin itsestä kiinni. Työnantaja ei kuitenkaan saisi koskaan pelkän kuvan perusteella valikoida haastateltavia tai palkata työhön ulkonäön perusteella. Kuitenkin omasta kuvasta voidaan päätellä paljon työnhakijasta, ja sopivuutta kyseiseen työhön. Ja kun liität oman kuvasi tekemääsi ansioluetteloon , on se aina osoitus siitä, että olet tehnyt CV:n ammattimaisin ottein ja haet työpaikkaa tosissasi. Voit saada kutsun työhaastatteluun jopa 65% todennäköisemmin, kuin ilman kuvaa olevalla CV:llä.

CV kuvalla vai ilman? Kuva voi antaa paljon hyötyjä, mutta joskus se voi olla myös haitallinen. CV malli kuvalla voi antaa myös hyvän käsityksen siitä, millainen kuvan kannattaa olla. Esimerkki kuvat ovat aina laadukkaita ja oikeaoppisia.

kuvallinen cv

Ehdottomat hyödyt ovat: 👇

CORRECT

👉CV on aina henkilökohtainen : Hyvä kuva CV:ssä antaa henkilökohtaisemman kuvan, ja näin voit varmistaa, että jäät työnantajan mieleen ja hän muistaa sinut myös myöhemmin. Monet myös uskovat siihen, että kuva voi myös kertoa ihmisen luonteesta.


👉Kuvallinen CV näyttää kasvosi työnantajalle, tuolloin työnantaja pääsee jo etukäteen näkemään kasvosi. Näin hänen kiinnostuksensa lisääntyy sinua kohtaan.


👉 Erotut muiden hakijoiden joukosta, sillä kaikki ei lisää omaa kuvaa CV:hen.


👉 Jäät paremmin työnantajan mieleen. Useimmilla ihmisillä on kasvot jäävät mieleen , jolloin sinut on myös helpompi muistaa kaikkien hakijoiden joukosta.


👉 Hyvä kuva CV:ssä voi myös poistaa ennakkoluuloja.


👉 Edustavuus. Varsinkin asiakaspalvelutyössä edustavuus on aina hyväksi, ja ulkonäöllä tässä kohtaa voi olla merkitystä. Hyvä kuva cv:ssä kertoo myös omasta itsevarmuudesta, etkä pelkää tuomitsemista laittamasi kuvan perusteella.

kuvallinen cv

🛑 Haittoja puolestaan voivat olla:

INCORRECT

👇 Syrjintä . Valitettavasti syrjintää voi vielä tänä päivänä tapahtua, ja se on helppoa valokuvan perusteella.


👇 Kateus. Joskus myös kaunis ulkonäkö voi koitua haitaksi, vaikka niin ei saisi olla.


👇 Kuva myös voi viedä huomion CV:n sisällöstä, ja niiltä uran kannalta tärkeimmiltä asioilta. Tällöin voidaan sanoa että kuva on häiritsevä.


👇 Kuvan laatu. Jos kuvan laatu on huono, tai otettu paikassa joka ei sovellu ammattimaiseen kuvaan, voi kuva silloin antaa huonon ensivaikutelman, ja vaikuttaa näin negatiivisesti.


👇 Kuten hyödyissä oli mainittu että kuva voi rikkoa ennakkoluuloja, voi kuva myös aiheuttaa niitä negatiivisessa mielessä.


Millainen kuva kannattaa ottaa?

Kun olet päättänyt tehdä CV:n johon liität oman kuvasi, älä laita mitä tahansa kuvaa. Valokuva tulee kertomaan sinusta paljon, joten siihen on syytä silloin panostaa. Aivan ensimmäisenä kuvan olisi aina oltava mahdollisimman tuore, ja mieluiten muotokuva. Älä koskaan käytä valokuvaa, joka löytyy joltain some tililtäsi, kuten vaikka profiilikuvat. Mieti myös ulkonäköä, kevyt arkimeikki on aina parempi, ja vältä liian arkista vaatetusta.

Jos suinkin mahdollista, satsaa hieman ja pyydä ammattilainen ottamaan sinusta kuvia. Vaikka et ammattikuvaajaa käyttäisikään, niin pyydä vaikka tuttavaa kuvaamaan, älä ota itse siis kuvaa. Kun otat itse kuvan, on se liian läheltä kuvattu. Kuvan ottopaikkaa kannattaa myös harkita, selkeä ja rauhallinen tausta olisi suotavaa, ethän halua että jäät taustan varjoon.

Vinkkejä hyvään CV kuvaan: 👇

📌 Laita aina viimeaikaisin ja tuorein kuva.

📌 Yksinkertainen tausta (ei liikaa häiritseviä tekijöitä).

📌 Kuva, jonka ottamisessa käytetty valotusta.

📌 Pieni hymy sopii aina kuvaan.

kuvallinen cv

📌 Katse kohti kameraa (näin näyttää, kuin katsoisit kuvan katsojaa silmiin).

📌 Muodollinen pukeutuminen, tai pukeutuminen alan standardien mukaisesti.

📌 Otettava/ käytettävä kuva mukailee virallisen passikuvan mittoja.

📌 Muotokuva on aina paras mahdollinen, eli kuvassa pää ja mahdollisesti olkapäät.

🛑 Millaisia kuvia ei CV:ssä kannata käyttää:

  • Lomalla otettua valokuvaa.
  • Kuvaa, jossa olet arkivaatteissa.
  • Selfietä tai filteröity kuva..
  • Kuvaa, jossa poseeraat viettelevästi tai katsot poispäin kamerasta.
  • Kuvaa, jossa näkyy alkoholia tai tupakkaa.
  • Baarissa tai esimerkiksi ravintolassa otettua kuvaa.
  • Kuvaa, joka on ylivalottunut.
  • Kuvaa, jossa tausta on sekava.

🎁 Jos CV:ssä oleva oma kuva on huonolaatuinen ja epäasiallinen, tekee se mahdollisesti muuten vaikuttavasta CV:stä heikon. Kuvan tulisi olla siis selkeä, ammattimainen ja ehdottomasti luonnollinen.


🎁Muista myös, että usein työnantajat etsivät haulla tietoja / kuvia mahdollisista työntekijöistä. Muista aina suojata / salata tietosi ja kuvasi sometilisi ulkopuolisilta!


Cv oma kuva - mikä on oikea kohta?

Kuva tulisi mielellään sijoittaa aina CV:n yläosaan, jolloin se kiinnittää heti huomiota. Loppujen lopuksi kuitenkin tärkeintä on, että kokonais asettelun kannalta se on sopivalla paikalla. Valmiissa CV pohjissa , joihin voidaan kuva liittää, kuvan paikka on sijoitettu valmiiksi oikeaan paikkaan. Jos et käytä CV:n tekemiseen valmista, visuaalista pohjaa, on silloin varminta laittaa kuva joko sivun oikeaan tai vasempaan ylälaitaan.

CV-pohjan ansioluettelopohjissa kuva on jo vamiiksi aseteltu oikeaan paikkaan. Jos teet ensimmäistä ansioluetteloasi, kannattaa pohjia käyttää. Jos arastelet CV-pohjien käyttöä, tai haluat tehdä ansioluettelosi täysin itse, voit kuitenkin pohjista saada hyviä vinkkejä siihen, miten sekä ansioluettelosi sisältö kannattaa asettaa, että miten kuva kannattaa asetella. Näin saat tehtyä näyttävän kokonaisuuden helposti.

Cv pohja kuvalla

Se liitätkö CV:hen kuvan vai et, on asia joka tulisi huomioida ennen kuin valitsee käytettävää CV-pohjaa. Internetissä on helppoa ladata ilmainen cv-pohja kuvalla, kunhan tietää miten pohjaa voi etsiä. Voit käyttää esimerkiksi hakusanoja: “ cv pohja kuvalla ilmainen” tai “ ilmainen cv kuvalla” saat eteesi tällöin paljon vaihtoehtoja, joista valitset mieluisimman.

On tärkeää valita itselle mieluisin pohja, jotta pääset tuomaan itsesi parhaiten esille. Jos työnantaja ei pyydä työpaikkailmoituksessa kuvallista ansioluetteloa, niin voit itse valita itsellesi parhaiten soveltuvan mallin. Jos et koe kuvallista ansioluetteloa omaksesi, valitse kuvaton. Jos taas valitset kuvallisen ansioluettelon, panosta kuvaan mahdollisimman paljon. Voit käyttää samaa kuvaa eri ansioluetteloissa, vaikka sisältö olisi erilainen.

kuvallinen cv

Koska kuvallista cv:tä kannattaa käyttää?

Tätä nykyään kuvallista CV:tä kannattaa ja olisi hyvä käyttää aina. Kaikilla ammattialoilla tämä ei ole välttämätöntä, ja toisilla taas on. Esimerkiksi kuljetusalalla kuvalla ei varmastikkaan ole niin suurta merkitystä kun taas vaikka toimittajan tai muun media-alan työtä hakiessa.

Nykyisin on hyvin tavallista, että työnantaja pyytää kuvaa. Kun kuvaa erikseen pyydetään, se tulee ehdottomasti CV:hen liittää. Jos et liitä kuvaa pyydettäessä, et välttämättä pääse etenemään haastatteluihin. Vaikka

Jos suuntaat työhakemusta ulkomaille, selvitä aina ensin kuinka yleistä silloin on käyttää kuvaa ansioluettelossa. Jos esimerkiksi haet englanninkielisellä CV:llä töitä Iso-Britanniassa tai Yhdysvalloissa toimivasta yrityksestä, ei silloin käytetä valokuvaa.

Yhteenveto – Kuva ansioluetteloon vai ei?

Päätetään artikkeli vielä kysymykseen, jolla se oikeastaan alkoi; CV kuvalla vai ilman? Tämän siis päätät sinä, mutta huomio päätöstä tehdessäsi vaatiiko työnantaja valokuvallista CV:tä, ja jos ei vaadi, tuoko valokuvan liittäminen sinulle enemmän hyötyä kuin haittaa. Hyvä CV kuva on aina ammattimainen, mutta kuitenkin rento eikä missään nimessä selfie.

Internet tarjoaa paljon vinkkejä cv:n tekemiseen ja valmiita pohjia niin kuvalliseen cv:hen kuin kuvattomiin. Ole siis rohkea, tee persoonallinen ansioluettelo ja erotu muiden joukosta. Kuvallinen cv myös huokuu ammattimaisuutta sekä avointa olemusta tulevaa työnantajaa kohtaan.

Luo ansioluettelosi parhaiden mallien avulla

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni