Opas CV profiilin kirjoittamiseen

Ansioluettelosi profiili tai tiivistelmä on tilaisuus kiinnittää rekrytoijan huomio vahvalla avauslauseella, joka osoittaa sopivuutesi haettavaan tehtävään.

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni
Sisällysluettelo
Sisällysluettelo

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni

Se voi toimia lyhyenä saatekirjeenä, joka antaa lyhyen yleiskatsauksen siitä, mitä tuet tehtävään. CV-profiilin tulisi olla tiivis ja korostaa niitä CV:n kohtia, joissa rekrytoiva johtaja voi saada tarkempia tietoja osaamisestasi. Tässä artikkelissa annamme sinulle ohjeet, joiden avulla voit laatia huomiota herättävän tiivistelmän, joka voi parantaa mahdollisuuksiasi saada seuraava työtehtäväsi.

CV:n ydintietojen, kuten koulutus- ja työhistorian, kokoaminen yhteen on melko helppo tehtävä. Vaikka saatat ajatella, että nämä ovat kaikki, mitä tarvitset markkinoidaksesi itseäsi tehokkaasti, sinun pitäisi luultavasti lisätä myös profiilisi esittely. Tämä antaa ansioluettelollesi lisäpontta, jota se tarvitsee saadakseen työpaikan.

Tässä artikkelissa käsittelemme, miten kirjoittaa hyvä CV profiili. Sellainen joka jää työnantajan mieleen. Cv profiili opiskelijalle tai nuorelle voi olla hyvin erilainen kuin esimerkiksi kokeneen ammattilaisen.

Mikä on henkilökohtainen profiili?

Henkilökohtainen profiili, joka tunnetaan myös nimellä henkilökohtainen lausunto, CV-profiili tai ehkä jopa uratavoite, on pohjimmiltaan uraportfoliosi esittely.

Tämä pieni kappale on ansioluettelosi yläosassa. Siinä kerrotaan lyhyesti ja tehokkaasti, kuka olet, alaan tai työtehtävään liittyvät taitosi ja vahvuutesi sekä uratavoitteesi.

Kuulostaa melkoiselta sanahelinältä, mutta henkilökohtaiset lausunnot ei ole ongelma kirjoittaa, lupaamme sen. Ne ovat itse asiassa hyvin samankaltaisia kuin saatekirjeet. Paitsi että myyt parhaat puolesi mahdolliselle työnantajalle noin neljässä lauseessa A4-sivun sijaan.

Jos siis olet käyttänyt kaiken tämän ajan ansioluettelosi muokkaamiseen, jotta rekrytoijalle jäisi koukkuun uudenvuoden työnhaussa, henkilökohtaisen profiilin lisääminen varmistaa, että he tarttuvat syöttiin.

CV-profiili on pohjimmiltaan henkilökohtainen lausunto, joka antaa lukijalle käsityksen persoonallisuudestasi ja siitä, mikä tekee sinusta yksilön. Profiili on tiivistelmä sinusta kertovista asioista, jotka liittyvät taitoihisi ja ominaisuuksiisi, mutta jotka eivät muodosta minielämäkertaa. Kukaan mahdollinen työnantaja ei halua syvällistä analyysia psykologisesta koostumuksestasi.

Onnistunut profiili antaa lukijalle pikemminkin joitakin tietoja identiteetistäsi ja motivaatiostasi. Näin ollen siinä mainitaan mahdollisia keskustelunaiheita, jotka saattavat tulla esiin haastattelussa, kun pääset "tutustumisvaiheeseen". Henkilökohtaista profiiliasi voi pitää ansioluettelosi teaserina; vaikka se vahvistaa, että olet sopiva henkilö, sen pitäisi herättää työnantajan huomio ja motivoida häntä syventymään ansioluetteloosi.

Tarvitsenko ansioluettelooni henkilökohtaisen lausunnon?

Perinteisesti lähes kaikkiin ansioluettelotyyppeihin on sisällytetty henkilökohtainen lausunto, mutta viime vuosina on käyty keskustelua siitä, tarvitseeko sitä sisällyttää ansioluetteloon.

Joidenkin mielestä henkilökohtaiset profiilit ovat yksi ansioluettelon tärkeimmistä osista, koska ne antavat helposti saatavilla olevan yleiskuvan hakijan kyvyistä, kun taas toisten mielestä henkilökohtaiset lausunnot ovat arvokkaan tilan ja ajan tuhlausta.

Jälkimmäinen näkemys pätee usein korkeakoulutettujen ansioluetteloihin, sillä joidenkin rekrytoijien mielestä uraporrasta juuri aloittavilla ei ole riittävästi tietoa tai kokemusta, jotta henkilökohtainen lausunto olisi perusteltu. Tämän vuoksi valmistuneiden henkilökohtainen profiili on vaarassa jäädä tylsäksi ja yleisluonteiseksi, minkä vuoksi jotkut työnantajat uskovat, että ne sopivat parhaiten vanhempien ammattihenkilöiden ansioluetteloihin.

 • Vaikka ansioluettelo ei välttämättä tarvitse henkilökohtaista lausumaa, työnantajat katsovat ansioluetteloita vain sekunteja. Tämän vuoksi henkilökohtainen lausunto voi antaa sinulle korvaamattoman tilaisuuden tehdä hakemuksestasi erottuvan työnantajien silmissä ja erottautua kilpailijoista.
cv profiilin

Jos haluat sisällyttää ansioluetteloosi henkilökohtaisen lausuman, vastavalmistuneena olisi ehkä parasta keskittyä koulutustaustaan ja urapolkuun, jota haluaisit noudattaa. Jos sinulla on asiaankuuluvia kokemuksia, käytä niitä tehdessäsi henkilökohtaisesta lausunnostasi ainutlaatuisen.

Vaikka ei olekaan huono asia kertoa tavoitteistasi rekrytoijille, saatat huomata, että sanamäärä olisi parempi käyttää lopputyötäsi käsittelevään syvällisempään keskusteluun. Juuri kun luulit, ettei sinun enää koskaan tarvitsisi puhua lopputyötäsi!

Jos olet kuitenkin kerännyt yliopisto-opiskeluaikana vahvuuksia ja kokemuksia, jotka sopivat sinulle juuri siihen tehtävään, jota haet, sinun kannattaa korostaa niitä henkilökohtaisessa lausunnossasi ja tehdä rekrytoijalle selväksi, että tulet loistamaan kyseisessä työtehtävässä.

Henkilökohtaiset profiilit ovat erityisen käteviä, jos yrität päästä kilpaillulle alalle, kuten PR-, mainos-, elokuva-, musiikki- ja kustannusalalle. Kuten voit kuvitella, näiden alojen rekrytoijat käsittelevät säännöllisesti satoja ansioluetteloita. He siis vain ohittavat ansioluettelosi, elleivät huomaa kilpailuetua.

Henkilökohtaiset profiilit ovat täydellinen tapa kiinnittää heidän huomionsa ja saada rekrytoijat jatkamaan ansioluettelosi lukemista, koska kerrot heille heti alkuun, miksi heidän pitäisi palkata sinut. Tietenkin sinun on ensin osattava kirjoittaa tehokas lausunto, mutta siihen palataan kohta.

Henkilökohtaisen lausuman kirjoittamista kannattaa harkita myös, jos lataat CV:si työpaikkasivustolle. Näin voit tuoda esiin uratavoitteitasi ja antaa ansioluettelollesi enemmän kontekstia.

Vaikka tämä on arvokasta tietoa rekrytoijille, on yhtä tärkeää, että se onnistuu sinulta. Henkilökohtaisen lausuntosi avulla rekrytoijat voivat sovittaa sinut yhteen oikean työpaikan kanssa ja varmistaa, että tehtävä on täyttävä.

Jos et ole täysin varma siitä, mitä työtä haluat, tai jos on vain muutamia aloja, joilla uskot voivasi työskennellä tietyillä taidoillasi, henkilökohtaista lausumaa ei todennäköisesti kannata sisällyttää.

Jos avauspuheenvuorosi on liian laaja, on vaarana, että annat vaikutelman, ettet ole tutkinut asiaa kunnolla. Tai jopa, että etsit mitä tahansa työtä. Tämä ei ole paras mahdollinen vaikutelma mahdolliseen työnantajaan!

Valokuvausvinkkejä ansioluetteloa tai CV:tä varten

Jos aiot laittaa ansioluetteloon valokuvan, sen on parasta olla hyvä! Noudata näitä ohjeita ja suosituksia, jotta ensivaikutelma olisi hyvä.

Pukeudu työtehtävän/yrityskulttuurin mukaisesti - jos haet investointipankkiiriksi, pukeudu hyvin. Muihin tehtäviin voi sopia paremmin business casual tai jopa ammatille tyypillinen työasu (esim. kokin takki).

Harkitse ammattivalokuvaajan palkkaamista - Tulokset puhuvat puolestaan, eikä se ole niin kallista kuin ehkä luulet.

Sovita ansioluettelosi/ansioluettelosi kuva LinkedIn-kuvaan - Työnantajat, jotka katsovat ansioluetteloasi ja hakevat sinua sitten LinkedInissä, tunnistavat nopeasti "henkilöbrändisi".

Älä käytä selfie-kuvaa - Anteeksi, mutta iPhonen kamera ei ole oikea työkalu tähän työhön. Oman kuvan ottaminen kertoo työnantajille, ettet ole ylimääräisen vaivan ystävä.

Älä aiheuta häiriötekijöitä - Et halua rekrytoijien keskittyvän ulkonäköösi vaan sen sijaan taitoihisi ja kokemukseesi. Ei muoti-ilmoituksia, hulluja kampauksia tai meikkikokeiluja.

Älä ylimitoita kuvaa - Saatat näyttää hyvältä, mutta et halua viedä arvokasta tilaa, jota tarvitset ansioluettelosi sisällölle. Pieni, passin kokoinen valokuva ansioluettelosi oikeassa yläkulmassa riittää.

Miksi sinun ei välttämättä pitäisi laittaa valokuvaa ansioluetteloosi?

Joissakin tilanteissa kuvan sisällyttäminen ansioluetteloosi voi sabotoida mahdollisuutesi saada työpaikka. Tässä ovat kaikki tärkeimmät syyt, joiden vuoksi sinun ei pitäisi sisällyttää valokuvaa ansioluetteloosi:

cv profiilin

 • Työnantajat saattavat pitävät kuvia sisältäviä ansioluetteloita epäammattimaisina.

Vaikka työnantaja ei olisikaan tietoinen ennakkoluuloista rekrytointiprosessissa, kuvan liittäminen työhakemukseen ei silti vaikuta pätevyyteesi, ja sitä saatetaan pitää harhautuksena siitä, mikä on oikeastaan tärkeää: taidoista, koulutuksesta ja työkokemuksesta.

 • Valokuvan laittaminen ansioluetteloon altistaa syrjinnälle.

Vaikkakin syrjiminen on lainvastaista, saattaa jotkut asiat (ikä, ulkonäkö, sukupuoli, etnisyys jne.) silti vaikuttaa rekrytoijan valintoihin, mitkä eivät vaikuttaisi jos hakijalla ei olisi valokuvaa hakemuksessa.

 • Kuvat eivät ole ATS-ystävällisiä

Monet suuret työnantajat käyttävät ohjelmistoa, jota kutsutaan hakijaseurantajärjestelmäksi (Applicant Tracking System, ATS), suodattaakseen automaattisesti työhakemukset ja poistaakseen epäpätevät hakijat.

Tarvitseeko henkilökohtainen profiilini otsikon?

Mitä yksinkertaisempi ansioluettelosi ulkoasu on, sitä parempi. Viimeinen asia, jonka rekrytoijat haluavat, on se, että he joutuvat työn kanssa etsimään hakemuksestasi hyviä puoliasi.

Henkilökohtaiseen selvitykseesi ei oikeastaan tarvita otsikkoa. Se on nimesi ja yhteystietojesi alla ja ennen ensimmäistä osaa työ- tai koulutushistoriastasi. Se on siis melko selvää, että se on esittely sinusta.

Kuinka CV profiili tulisi kirjoittaa?

Vaikka CV-profiili on ensimmäinen asia, jonka rekrytoija näkee, sen pitäisi olla viimeinen asia, jonka kirjoitat. CV:n kokoaminen on jo prosessi, jossa vuosien kokemuksesi tiivistetään muutamaan pykälään ja muutamaan valikoituun avainsanaan. Helpota itseäsi jättämällä tämä kohta viimeiseen vaiheeseen ja kirjoittamalla CV-profiili vasta lopuksi, kun olet pohtinut kokemustasi, pätevyyttäsi ja sitä, miksi haet juuri kyseiseen tehtävään.

 • Tarkista työnkuvaus

Tarkista luettelosta ne taidot ja kokemus, jotka vastaavat parhaiten yrityksen vaatimuksia. Tarkista sitten taitosi ja kokemuksesi ja karsia niistä ne, joiden uskot saavan palkkaavan johtajan haluamaan lukea loput ansioluettelostasi perusteellisemmin.

Jotkin rekrytoijat käyttävät ohjelmistoja, jotka poimivat ansioluettelostasi olennaisimmat osat ja analysoivat soveltuvuuttasi tehtävään sen perusteella, miten hyvin ne vastaavat tiettyjä kriteerejä. Vaikka tämä ei olekaan ainoa seulontamenetelmä, kannattaa harkita työnkuvauksen avainsanojen käyttämistä ohjeena sille, mitä työnantaja haluaa nähdä hakemuksessa.

 • Valitse sanasi huolellisesti

CV-profiilisi on oltava tiivis, joten voit heti karsia minkä tahansa lauseen, joka esiintyy lähes jokaisessa rekrytoijan lukemassa CV:ssä. Saatat pitää itseäsi loistavana tiimipelaajana, jolla on erinomaiset viestintätaidot, mutta se ei ole objektiivinen arvio kyvyistäsi, joten sisällytä tarkempia tietoja. Voit esimerkiksi mainita saamasi erityispalkinnot tai myyntitilastot.

Voit myös välttää itsestäsi puhumista ensimmäisessä persoonassa, jotta CV-profiilisi pysyy lyhyenä ja ytimekkäänä. Tämä voi auttaa sinua keskittymään saamiisi tuloksiin ja ansioluettelosi keskeisiin tietoihin ilman, että se alkaa toistua. Rekrytoija tietää, että CV:ssäsi on kyse sinusta, joten vältä aloittamasta lauseita sanoilla "tein" tai "olen tehnyt". Näin säästät tilaa ja voit keskittyä siihen, mitä saavutit ja mitä menetelmää käytit.

cv profiilin

 • Pidä teksti lyhyenä

CV:ssäsi on vähän tilaa, joten yritä pitää profiilisi kolmesta viiteen riviä. Kun henkilöstöpäällikkö selaa ansioluetteloa, hän etsii muutamia keskeisiä termejä, jotka osoittavat, että olet sopiva haastatteluun. Mieti profiilikappaleen houkuttelevuutta sitä kirjoittaessasi ja jaa kohdat, jotka muuten muodostaisivat suuren tekstikokonaisuuden, pistemäisten kohtien tai väliotsikoiden avulla. Vältä liian sanallisia yksityiskohtia ja monimutkaisia lauserakenteita ja pitäydy sen sijaan lyhyessä ja selkeässä tekstissä.

Miten saan profiilin erottumaan työnantajien silmissä?

Tee näin: 👍

 • Räätälöi henkilökohtainen lausunto (ja ansioluettelo yleensä) kutakin hakemusta varten.Ole rehellinen. Totuudenvastaisuus paljastuu helposti, ja valehtelu ansioluettelossa on rikos.
 • Esitä todisteita taidoista ja kokemuksesta, mutta muista pitää ne lyhyinä.
 • Käytä työnkuvaa apuna profiilin muodostamisessa.
 • Pidä kiinni sanamäärästä. Tarkista, ettei siinä ole oikeinkirjoitus- ja kielioppivirheitä. Henkilökohtainen profiili on ansioluettelosi yläosassa, joten mahdolliset virheet näkyvät heti.

Lue se ääneen, kun olet kirjoittanut sen valmiiksi, varmistaaksesi sen sujuvuuden.

Älä: 🛑

 • Kopioi ja liitä samaa saatekirjettä eri työhakemuksiin.
 • Älä sisällytä tarpeettomia henkilökohtaisia tietoja, kuten ikäsi, siviilisäätyäsi jne.
 • Älä käytä kliseitä, slangia tai jargonia.
 • Älä käytä liikaa muotisanoja.
 • Älä sisällytä lainauksia aiemmilta työnantajilta.
 • Höpöttele. Rekrytoijilla ei ole aikaa lukea höpötystä päästäkseen asiaan.

Esimerkkejä CV-profiileista inspiraatiota varten

Ymmärrämme, että ansioluettelon kirjoittaminen voi olla vaikeaa. Etenkin, jos se on ensimmäinen kerta tai jos siitä on kauan aikaa, kun olet viimeksi kirjoittanut sellaisen. Siksi olemme keränneet muutamia esimerkkejä avuksesi. Muistathan, että nämä ovat vain esimerkkejä inspiraatiotarkoituksessa. CV-profiilin ei kuitenkaan pitäisi koskaan olla vaihdettavissa. Jos haluat nähdä näiden henkilöprofiilien asiayhteyden, tutustu myös täydellisiin cv-esimerkkeihimme profiiliteksteineen.

CV-profiili esimerkki 1. - Muotisuunnittelija

Oikein
"Olen muotisuunnittelija, joka on taitava kaavanleikkauksessa ja ompelussa, ja olen erityisen kiinnostunut neuleista ja räätälöidyistä vaatteista. Työni heijastavat monimutkaisten kuvioiden arvostusta, huomiota pintakoristeluun, väreihin ja tekstuuriin, ja ne ovat innoittamana innostuksesta vintage-vaatteisiin. Etsin tällä hetkellä inspiroivaa työympäristöä, jossa voin kehittää itseäni hyvän koulutuksen avulla kunnioittaen samalla luovaa vapautta taiteilijana."

Miksi tämä on hyvä esimerkki?

Kirjoittaja on hyvin tarkka työpaikkakohtaisista taidoista. Lausunto on hyvin henkilökohtainen, eikä se voisi olla kenenkään muun henkilökohtainen lausunto. Hän valitsee johdonmukaisesti ensimmäisen persoonan kirjoittamisen.

CV-profiili esimerkki 2. - Liiketalouden perustutkinto

Oikein
"Joustava kauppatieteiden perustutkinnon suorittanut, jolla on erinomaiset analyyttiset, projektinhallinta- ja tiimityötaidot, jotka on hankittu yliopisto-opintojen, yhden vuoden työharjoittelun logistiikka-alalla ja erilaisten osa-aikaisten töiden kautta vähittäiskaupassa ja ravintola-alalla. Koulun jalkapallojoukkueen kapteenina aina osoittanut, että hänellä on vahvat johtamistaidot. Etsin haastavaa, harjoittelupaikkaa sähköisen kaupankäynnin yrityksessä laajentaakseni nykyistä tietämystäni verkkomarkkinoinnista."

Miksi tämä on hyvä esimerkki?

Tässä ansioluetteloprofiilissa kirjoittaja kertoo selkeästi, mitä taitoja hänellä on ja miten hän on ne hankkinut. Hän kertoo myös selvästi, millaista työtä ja millaista yritystä hän etsii ja miten hän näkee henkilökohtaisen kehityksensä.

CV-profiili esimerkki 3. - Koneinsinööri

Oikein
"Olen nuori, taitava automekaanikko, jolla on vahvat sosiaaliset taidot. Tällä hetkellä työskentelen Autofiksarit -yrityksessä "korjaamovastaavan" -tehtävässä. Minut ylennettiin tähän tehtävään työskenneltyäni mekaanikkona 3 vuotta, kiitos erinomaisten taitojeni käsitellä asiakkaita. Viime vuodesta lähtien olen suorittanut tason 3 tutkinnon ja odotan nyt innolla uutta tilaisuutta, jossa voin kehittää ammattitaitoani. Mieluiten haluaisin saada työpaikan autoliikkeestä, jossa voin hyödyntää teknisten taitojeni lisäksi myös sosiaalisia ja kaupallisia taitojani asiakaspalvelussa ja myynnissä."

Miksi tämä on hyvä esimerkki?

Tämä profiiliteksti selittää hyvin, miksi ja millaista tehtävää hakija etsii. Se, että hakija on saanut ylennyksen, osoittaa, että hän toimii hyvin nykyisellä työnantajallaan. Samalla hänen halunsa kehittää sosiaalisia ja kaupallisia taitojaan selittää hänen valintansa etsiä uutta mahdollisuutta autokaupasta.

cv profiilin

CV-profiili esimerkki 4. - Vähittäiskauppa

Oikein
"Tällä hetkellä myymäläapulainen, joka etsii yritystä, joka voi tarjota kokopäiväisen työpaikan. On kerännyt viimeisen vuoden aikana kokemusta, joka on kehittänyt useita osaamisalueita, kuten asiakaspalvelua, kykyä työskennellä tiimissä ja viestintätaitoja. Etsii tällä hetkellä kokopäiväistä työtä organisaatiossa, joka voi tarjota mahdollisuuksia kehittää johtamistaitoja.”

Miksi tämä on hyvä esimerkki?

Rekrytoijalle on selvää, että hakija etsii uutta työpaikkaa, koska hänellä on halu työskennellä kokopäiväisesti. Hakija mainitsee nykyisellä työnantajallaan hankkimansa taidot ja ilmaisee halunsa kehittää johtamistaitojaan.

Vinkkejä cv-profiilin kirjoittamiseen

Jos et tiedä, miten kirjoittaisit itsestäsi parhaiten tyhjästä, tutustu alla oleviin esimerkkeihin henkilökohtaisista lausunnoista ja käytä sopivinta niistä mallina.

 • Lue henkilökohtainen lausuntosi ääneen.
  Miltä se kuulostaisi hissipuheena? Myyt itseäsi työnantajalle tässä ansioluettelosi ensimmäisessä kappaleessa.

 • Ole mahdollisimman tarkka.
  Voit yksinkertaisesti todeta, että sinulla on erinomaiset kirjoitustaidot, mutta työnantaja on vaikuttuneempi, jos voit kertoa, että kirjoitat esimerkiksi koululehteen tai blogiin, jolla on tuhansia omistautuneita lukijoita.

 • Tee tarkistuslista.
  Henkilökohtaisessa profiilissasi sinun tulisi vastata ainakin seuraaviin kysymyksiin: Kuka olen ja mitä etsin? Mitä ominaisuuksia ja taitoja minulla on, jotka tekevät minusta menestyvän tässä tehtävässä? Mitkä ovat tavoitteeni ja mikä on näkemykseni henkilökohtaisesta kehittymisestä tässä tehtävässä?
cv profiilin

Henkilökohtaisen profiilin kirjoittamisessa vältettävät virheet

Liian yleisluonteisen profiilin kirjoittaminen, jonka ominaisuudet voisivat sopia kenelle tahansa muulle hakijalle. Sanaa "henkilökohtainen" käytetään syystä; lausunnon tulisi koskea vain sinua henkilönä, ja sen tulisi olla mahdollisimman täsmällinen eikä vaihdettavissa.

 • Oikeinkirjoitus- ja kielioppivirheet.
  Et tietenkään halua ansioluetteloosi oikeinkirjoitus- tai kielioppivirheitä, mutta et varsinkaan avauskappaleeseen! Muista tarkistaa se perusteellisesti. Jos tämä ei ole sinulle helppoa, pyydä ystävääsi oikolukemaan tekstisi puolestasi.

 • Käytät liikaa sanoja, jotka kertovat vain vähän.
  Kukkamainen kieli vaikuttaa rönsyilevältä.Keskitytään vain työnkuvauksen vaatimuksiin. Loppujen lopuksi tämä osa voi saada sinut erottumaan! Kyllä, rekrytoijat katsovat, onko sinulla vaadittavat kovat taidot, mutta anna heille myös vähän ekstraa. Varmista, että kirjoitat ainakin yhden ainutlaatuisen elementin, jota toisilla hakijoilla ei ole.

 • Sekoita ensimmäistä ja kolmatta persoonaa.
  Kumpikin on hyvä, mutta älä käytä niitä samanaikaisesti.

Luo ansioluettelosi parhaiden mallien avulla

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni