Virheet - kuinka välttää niitä ansioluetteloa kirjoittaessa

Ansioluettelosi on tärkeä osa sitä, miten mahdollinen työnantaja voi arvioida, miten sopiva olet tehtävään. Jos opit tuntemaan joitakin yleisiä haasteita ja virheitä ansioluettelon kirjoittamisessa, voit luoda entistä kiinnostavamman asiakirjan, jonka rekrytoijat haluavat lukea.

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni
Sisällysluettelo
Sisällysluettelo

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni

Kun haet työpaikkaa, on tärkeää välttää kaikki yleiset ansioluettelovirheet . Yksinkertaisetkin virheet , kuten huonosti muotoiltu luettelo tai kirjoitusvirhe, voivat romuttaa työnhakusi. Rekrytoijat ja henkilöstöpäälliköt vastaanottavat päivittäin satoja ansioluetteloita , eikä ansioluettelon hylkääminen vaadi paljon.

Täydellinen ansioluettelo tarkoittaa, että se täyttää kaikki oikeat kohdat ja jättää lukijaan hyvän ensivaikutelman. Se saa henkilöstöpäällikön ajattelemaan: "Vau, juuri tämän hakijan haluan palkata!". CV tai ansioluettelo , jossa on pienikin virhe , voi puolestaan osoittaa, että et ole kiinnittänyt huomiota yksityiskohtiin ja ammattitaitoon - molemmat erittäin haluttuja ominaisuuksia, joita työnantajat etsivät mahdollisilta työntekijöiltä - ja todennäköisesti hylkää hakemuksesi .

Tässä artikkelissa käymme läpi yleisimpiä virheitä , joita työnhakijat yleensä tekevät kirjoittaessaan ansioluetteloa . Haluamme auttaa hakijoita välttämään nämä virheet ja saamaan unelmiensa työpaikan.

Kirjoitus- ja kielioppivirheet

Kirjoitus- ja kielioppivirheet sekä huonosti muotoillut lauseet voivat riittää siihen, että ansioluettelosi joutuu hylätyksi. Sinulla saattaa olla loistava kokemus ja oikeat taidot työhön, mutta kilpailluilla työmarkkinoilla on varmasti joku, jolla on samanlainen pätevyys ja joka ei ole tehnyt kirjoitusvirheitä.

Älä luota yksinomaan tekstinkäsittelyohjelmiin kirjoitus- ja kielioppivirheiden löytämiseksi ja korjaamiseksi. Monet kirjoitusvirheet ovat oikeita sanoja (tarkoitit sanoa "virka" ja kirjoitit "vika"). Kirjoitusvirheet ansioluettelossasi osoittavat kuitenkin, että et ole kiinnittänyt huomiota yksityiskohtiin - viesti, jota et halua koskaan lähettää mahdolliselle työnantajalle.

Oikein
Ratkaisu:

Tarkista oikeinkirjoitus ja oikoluku asettamalla sormi jokaisen sanan päälle. Omien virheiden havaitseminen on vaikeaa. Kokeile tulostaa ansioluettelosi, muuttaa fonttia tai kopioida se tyhjään sähköpostiin. Nämä strategiat auttavat sinua näkemään sanasi uusin silmin, mikä voi auttaa virheiden havaitsemisessa. Myös ääneen lukeminen on toinen vaihtoehto virheiden havaitsemiseen. Tai pyydä uravalmentajaa, ystävää tai perheenjäsentä tarkistamaan se virheiden varalta.


ansioluettelossa olevat virheet

Ansioluetteloa ei räätälöidä kutakin työpaikkaa varten

On yleistä, että ajanpuutteen tai mutkikkuuden vuoksi ihmiset lähettävät saman version ansioluettelostaan useisiin avoimiin työpaikkoihin, jotka vaativat erilaisia taitoja tai tietoja tai ovat eri toimialoilla.

Normaalioloissa yleisiä ansioluetteloita tulisi välttää. Palkkaavat johtajat huomaavat, jos lähetät saman yleisluontoisen ansioluettelon jokaisen hakemuksen yhteydessä, ja lisäksi menetät tilaisuuden osoittaa, että sinulla on juuri ne taidot ja kokemus, joita he etsivät.

Eri yrityksillä on erilaisia tarpeita, ja hyvin kirjoitettu ansioluettelo osoittaa rekrytoijille, miten voit auttaa täyttämään nämä tarpeet.

Oikein
Ratkaisu:

Sen sijaan, että lähetät jokaiseen työpaikkaan yleisluontoisen ansioluettelon, tutustu työnkuvaukseen ja yrityksen verkkosivustoon saadaksesi inspiraatiota ja erityisiä avainsanoja, jotka voit sisällyttää työkokemusta koskevaan osioon.


Kykyjen liioittelu

Liioittelu tai valehtelu ansioluettelossasi on yksi vakavimmista ansioluettelovirheistä, joita voit tehdä.

Jos liioittelusi paljastuu rekrytointiprosessin aikana, vaikutat epäluotettavalta, mikä voi maksaa sinulle työpaikan. Valheet paljastuvat helposti referenssien kanssa käydyissä keskusteluissa tai vilkaisemalla sosiaalista mediaasi.

Vaikka saisitkin työpaikan valehdeltuasi pätevyydestäsi, saatat lopulta olla kykenemätön vastaamaan työnantajan odotuksiin, jos sinulta puuttuu taitoja, joita vaaditaan tehtävän edellyttämien tehtävien suorittamiseen.

Oikein
Ratkaisu:

On paljon parempi olla rehellinen taitojen ja kokemuksen suhteen kuin lähteä työhön valmistautumattomana ja saada potkut.


Ansioluettelosi on muotoiltu väärin

On tärkeää, että ansioluettelosi sisältö tekee vaikutuksen työnantajiin, mutta myös ansioluettelosi muotoilun on näytettävä hyvältä. On tärkeää, että ansioluettelosi ulkoasu on helppolukuinen ja ammattimaisen näköinen aina käyttämistäsi väreistä sivun marginaaleihin.

Epäjärjestyksessä oleva tai väärin muotoiltu ansioluettelo on monille työnantajille välitön hylkäys ja viesti siitä, että et ole kiinnittänyt huomiota yksityiskohtiin. Tämä voi nopeasti pilata mahdollisuutesi saada työpaikka (vaikka sinulla olisikin oikeanlainen kokemus).

Oikein
Ratkaisu:

Jos haluat varmistaa, että ansioluettelosi on oikein jäsennetty ja helposti seurattava, käytä vakiintunutta muotoilua, kuten kronologista ansioluetteloa. Tässä muodossa esitellään kokemuksesi loogisesti, ja se on työnhakijoiden suosituin valinta.

Varmista lisäksi, että ansioluettelosi välit ja muotoiluelementit (kuten vaakaviivat ja otsikot) ovat johdonmukaisia ja näyttävät ammattimaisilta. Rikkinäinen tai muuten huolimaton muotoilu saa ansioluettelosi näyttämään nopeasti kootulta ja antaa vaikutelman, ettet välitä työpaikasta.


Ansioluettelon tavoite ammattiprofiilin sijasta

Muista sisällyttää lyhyt ammattiprofiili. Jos sinulla on vain vähän työkokemusta, sisällytä uratavoitteesi, mutta kerro, miten ammatillisen tavoitteesi saavuttaminen voi hyödyttää yritystä, jonka palveluksessa haluat työskennellä.

Vaikka ansioluettelon tavoitteet voivat olla tärkeitä ja osoittaa, miten asetat uratavoitteita, potentiaaliset työnantajat haluavat tietää, mitä voit tehdä heidän hyväkseen ja miten sovit tehtävään. Ammattiprofiilisi palvelee tätä tarkoitusta. Ansioluettelossa tai uratavoitteessa korostetaan vain sitä, mitä toivot saavuttavasi.

Oikein
Ratkaisu:

Jos sinun on pakko sisällyttää uratavoitteesi, liitä se liiketoimintaan ja siihen, miten tavoitteidesi saavuttaminen vaikuttaa työhön.


Väärät yhteystiedot

Varmasti ajattelet, ettet koskaan tekisi tätä virhettä ansioluettelossa. Loppujen lopuksi ansioluettelon tarkoitus on saada rekrytoiva johtaja käyttämään yhteystietojasi. Älä siis jätä tätä huomiotta! Sitä tapahtuu yllättävän usein.

Ansioluettelon tavoitteena on saada sinut haastatteluun. Jos sinusta puuttuu olennaisia yhteystietoja tai jos yhteystiedot ovat virheellisiä, rekrytoijien on vaikea ottaa sinuun yhteyttä. Jos et myöskään ole tarpeeksi yksityiskohtainen antaaksesi oikeita yhteystietoja, mitä se kertoo siitä, miten hyvin pärjäät työssä, jos sinut palkataan?

Ole myös varovainen sen suhteen, missä ja missä muodossa luettelet yhteystietosi ansioluettelossasi. Älä koskaan lisää yhteystietojasi Word-dokumentin otsikkoosaan tai liitä yhteystietoja kuvana. Hakijaseurantajärjestelmät (ATS) eivät pysty lukemaan näitä tietoja, ja ne merkitsevät yhteystietosi puuttuviksi tai epätäydellisiksi järjestelmässä.

ansioluettelossa olevat virheet

Vanhat yhteystiedot - Usein kirjoittamasi ansioluettelo on vanhan ansioluettelon tarkistus. Vaikka ihmiset vaihtavat harvoin perusyhteystietojaan, olet ehkä vaihtanut matkapuhelinliittymää sen jälkeen, kun kirjoitit ensimmäisen ansioluettelosi. Kannattaa tarkistaa tiedot kahteen kertaan.

Oikein
Ratkaisu:

Muista sisällyttää ansioluetteloosi kaikki seuraavat tiedot:

 • Täydellinen virallinen nimi
 • Täydellinen postiosoite
 • Puhelinnumero (suuntanumeroineen ja ulkomaan tunnuksineen).
 • Sähköpostiosoite
 • Henkilökohtainen verkkosivusto
 • Linkedin-profiili

Epäammattimaisen sähköpostiosoitteen käyttäminen

Käytä ammattimaisen näköistä sähköpostiosoitetta, esimerkiksi sellaista, jossa on etu- ja sukunimesi tai niiden muunnelma. Epäammattimainen sähköpostiosoite voi olla erittäin sopimaton, jos se sisältää rivoa tai provosoivaa kieltä.

Jos et ole vielä ottanut käyttöön ammattimaisen näköistä sähköpostiosoitetta, sinun kannattaa harkita sen ottamista käyttöön vain työhakemuksiasi koskevaa kirjeenvaihtoa varten. Kun lisäät päivitetyn ammattimaisen sähköpostiosoitteesi, ansioluettelosi näyttää viralliselta ja ammattimaiselta.

Väärin
mikkomakkara1234@email.com

Oikein
mikko.mallikas@email.com

Sosiaalisen median profiilit, jotka eivät liity hakemaasi työpaikkaan

Ennen kuin haet mitä tahansa työtä, sinun pitäisi tehdä kartoitus ja tarkistaa kaikki sosiaalisen median profiilisi, jotka näkyvät, kun haet nimeäsi Googlessa.

Muista sitten lisätä vain ne, jotka liittyvät haettavaan työpaikkaan, joten älä lisää Pinterest-profiiliasi tai Instagramia, jos haet lakimiehen paikkaa.

Oikein
Ratkaisu:

Muista sen sijaan luetella LinkedIn-profiilisi ja henkilökohtainen verkkosivustosi tai blogisi, jos sinulla on sellainen.


Merkityksettömät taidot

Ansioluettelossasi tulisi olla vain sellaisia taitoja, jotka liittyvät suoraan haettavaan työpaikkaan. Jos olet vaihtamassa uraa tai sinulla on ollut paljon erilaisia työpaikkoja, sinulla saattaa olla laaja ja monipuolinen osaamisvalikoima, ja voi olla houkuttelevaa sisällyttää ansioluetteloosi kaikki osaamisesi. Taidot-osio on tärkeä osa ansioluetteloasi, joten se on räätälöitävä haluamaasi tehtävään sopivaksi.

ansioluettelossa olevat virheet

Työnantajat ovat kiinnostuneita vain niistä taidoista, jotka auttavat sinua siinä tehtävässä, johon he palkkaavat. Saatat tietää kaiken autojen myynnistä, mutta se ei tee sinusta hyvää ohjelmoijaa. Jos haet työpaikkaa, joka edellyttää tiettyjä taitoja, ei ole mitään syytä mainita aiemmista työpaikoista saatuja taitoja, jos niistä ei ole hyötyä.

Oikein
Ratkaisu:

Sinun pitäisi keskittyä niihin taitoihin, joilla on todella merkitystä tässä nimenomaisessa hakemuksessa. Etsi siirrettävissä olevia taitoja, kuten myyntiä, viestintää tai ajanhallintaa, sen sijaan, että etsit kovia taitoja, jotka eivät sovellu uuteen tilanteeseen.


Keskittyminen suoritettuihin työtehtäviin saavutusten sijaan

Työtehtäviä voidaan jakaa toisiinsa liittyvien alojen kesken, mutta saavutuksesi ovat ammatillisia pyrkimyksiä, joiden avulla työnantajat voivat nähdä, miten hyödyt heidän yritykselleen ja miten omistautunut olet työllesi. Voit mainita tietyn ja merkityksellisen työtehtävän tai tehtävän, josta olit vastuussa, mutta liitä nämä yksityiskohdat saavutukseen, joka voi osoittaa rekrytoivalle johtajalle, miten työsuorituksesi vaikutti suoraan aiempiin työnantajiin ja hyödytti heitä.

Henkilöstöpäälliköt eivät välitä päivittäisestä toiminnastasi aiemmissa työpaikoissasi. He tietävät esimerkiksi, mitä kirurgi tekee, joten sinun ei tarvitse tylsistyttää heitä yksityiskohdilla kuten "Vammojen, sairauksien ja epämuodostumien hoitaminen leikkausten avulla käyttäen erilaisia instrumentteja, työkaluja ja laitteita".

Oikein
Ratkaisu:

He ovat kiinnostuneita siitä, mitä olet saavuttanut eri tehtävissäsi. Jatkamalla kirurgin esimerkkiä voisit sen sijaan korostaa saavutuksiasi seuraavasti: "Suorittanut yli 20 000 sydän- ja verisuonileikkausta 99 prosentin onnistumisprosentilla".

Saavutusten määrällinen esittäminen tällaisilla luvuilla kertoo rekrytoiville johtajille, kuinka hyvä olet siinä, mitä teet, ja se voi olla juuri se asia, joka muuttaa heidän rekrytointipäätöksensä sinun eduksesi.


Epäammattimaisten fonttien käyttö

Voi olla houkuttelevaa käyttää ansioluettelossasi ainutlaatuisen näköisiä fontteja erottaaksesi itsesi muista hakijoista. Monia ei-perinteisiä fontteja voi kuitenkin olla vaikea lukea tai ne saavat ansioluettelosi näyttämään epäammattimaiselta.

Valitsemallasi fontilla on suuri vaikutus hakemuksesi luettavuuteen, joten ei ole suositeltavaa käyttää fontteja, joita voi olla vaikea lukea (sekä PDF:ssä että paperilla), tai fontteja, jotka ovat liian erikoisia.

Kannattaa välttää monimutkaisia tai koristeellisia fontteja, kuten Courier, Impact, Papyrus ja (erityisesti) Comic Sans. Lisäksi on virhe käyttää ansioluettelossasi käsinkirjoitustyylisiä fontteja, kuten Lucida Handwritingia, koska niitä on vaikea lukea.

Oikein
Ratkaisu:

Varminta on käyttää fontteja, jotka ovat yleisessä käytössä asiakirjoissa kuten esimerkiksi Arial, Times New Roman, Georgia tai Roboto.


Liian pitkä ansioluettelo

Liian pitkä ansioluettelo on yksi yleisimmistä ansioluettelovirheistä, ja se tekee henkilöstöpäälliköt usein hulluiksi.

Henkilöstöpäälliköillä on vain rajallinen määrä aikaa käytettävissään jokaiseen hakemukseen, joten kun he törmäävät ansioluetteloon, jossa luetellaan kaikki työpaikkasi, heidän silmänsä loksahtavat silmille.

Oikein
Ratkaisu:

Paras tapa korjata tämä on varmistaa, että työhakemukseen sisällytetään vain tietoja, jotka liittyvät suoraan haettavaan tehtävään. Jos haet esimerkiksi toimistotyöhön, on parasta jättää ansioluettelostasi pois se tiskaajan työ, joka sinulla oli yliopistossa, sillä hankkimasi taidot eivät todennäköisesti ole hyödynnettävissä.


Ellei sinulla ole yli 10 vuoden työkokemusta, ansioluettelosi pituuden tulisi olla yksi sivu.

ansioluettelossa olevat virheet

Jos et ole vastavalmistunut, joka on vasta tulossa työelämään, sinun kannattaa jättää seuraavat tiedot pois ansioluettelostasi (paitsi jos ne ovat merkityksellisiä haluamasi työpaikan kannalta):

 • Kesätyöt
 • Harjoittelupaikat
 • Vapaaehtoistyökokemus
 • Harrastukset ja kiinnostuksen kohteet
 • Taidot ja todistukset, jotka eivät liity tehtävään.
 • Lukiotodistus (paitsi jos olet lukiolainen tai sinulla ei ole korkeakoulututkintoa).

Työllisyysaukkojen huomiotta jättäminen

Yleisestä uskomuksesta huolimatta työsuhteen katkokset eivät haittaa hakemustasi - kunhan kerrot niistä avoimesti. Jos kuitenkin yrität valehdella niistä tai jättää ne kokonaan huomiotta, ne haittaavat mahdollisuuksiasi päästä haastatteluun.

Sinun ei tarvitse kertoa kaikista aukoista kovin yksityiskohtaisesti. Sinun on kuitenkin ainakin myönnettävä ne ja tarjottava selitys, olipa kyse sitten irtisanomisesta, sairaan perheenjäsenen hoitamisesta tai vaikka vain uratauon tarpeesta.

Oikein
Ratkaisu:

Jos katkokset kestävät vain muutaman kuukauden, voit yksinkertaisesti poistaa kuukausia työsuhteen alkamisajankohdista, esimerkiksi näin: '2017-2018'.

Mitä ikinä teetkin, älä anna itsellesi houkutusta pidentää aiemmissa työpaikoissasi työskennellyn ajanjakson pituutta, jotta voit peittää aukkoja. On hyvin mahdollista, että henkilöstöpäällikkö soittaa aiemmille työnantajillesi varmistaakseen, että olet ollut siellä töissä!


Palkkavaatimuksen lisääminen

Saatat tavoitella tiettyä vähimmäispalkkaa, mutta tämän yksityiskohdan sisällyttäminen ansioluetteloosi ei välttämättä ole tehokas valinta. Se voi mahdollisesti karkottaa työnantajan, varsinkin jos hän ei voi tarjota haluamaasi summaa. Tehokkain tapa välttää tämä virhe on jättää se kokonaan pois ansioluettelostasi.

Palkasta puhutaan usein haastattelussa tai saatekirjeessä, joten voi olla hyvä idea jättää palkkavaatimus pois ansioluettelosta. Yleensä palkkaus on työehtosopimusten mukainen ja nousee työvuosien ja kokemuksen lisääntyessä. Jos työnantaja haluaa palkkatoiveesi, se on yleensä mainittu työhakemuksessa.

Ansioluettelosi ei ole ATS-ystävällinen

Oletko hakenut kymmeniä työpaikkoja, mutta et ole saanut vastausta yhdestäkään? On mahdollista, että ATS-ohjelmisto hylkää hakemuksesi jatkuvasti.

Monet suuret yritykset käyttävät ATS-ohjelmistoja (Applicant Tracking System) karsimaan automaattisesti pois hakemukset, jotka eivät täytä kriteerejä.

Jos ansioluettelosi ei sisällä ATS-ohjelmiston etsimiä avainsanoja ja kokemusta, hakemuksesi saatetaan hylätä ennen kuin henkilöstöpäällikkö edes näkee sitä.

Oikein
Ratkaisu:

Varmistaaksesi, että ansioluettelosi pääsee ATS:n ohi ja henkilöstöpäällikön käsiin, tee ansioluettelostasi ATS-ystävällinen valitsemalla yksinkertainen ansioluettelomalli ja sisällyttämällä ansioluetteloosi alaan liittyviä avainsanoja.

Muista myös olla käyttämättä kuvia ja taulukoita ja pitäytyä perusfonteissa, jotta voit lisätä mahdollisuuksiasi päästä ATS-ohjelmiston läpi.


ansioluettelossa olevat virheet

Luettelo työhön liittymättömistä harrastuksista

Jos harrastuksesi voivat liittyä työtehtävään, kuten osallistuminen viikoittaisiin varainkeruutapahtumiin voittoa tavoittelemattomalle järjestölle, voit lisätä lyhyen osion, jossa esittelet tätä. Jos harrastuksesi ovat kuitenkin golfia viikonloppuisin, voit harkita harrastusten mainitsemisen välttämistä kokonaan.

Potentiaaliset työnantajat katsovat harrastuksiasi joka tapauksessa ohi, mutta jos mainitset, että keräät mielelläsi postimerkkejä, voi olla vaarana, että rekrytoiva esimies hylkää hakemuksesi kokonaan.

Oikein
Ratkaisu:

Ellei hakemuksesta käy ilmi, miten henkilökohtaiset kiinnostuksen kohteesi liittyvät urapolkuusi ja hyödyttävät sitä, ne kannattaa jättää pois.


Merkityksettömien kliseiden käyttö

Onko CV:si tai ansioluettelosi täynnä merkityksettömiä kliseitä ja ylikäytettyjä ilmaisuja, kuten "nopea oppija" ja "ahkera"? Jos näin on, sinun on poistettava ne ja tarjottava sen sijaan esimerkkejä, jotka osoittavat, kuinka nopeasti oppiva ja ahkera olet.

Tämäntyyppisiä fraaseja käytetään yleisesti ottaen liikaa, joten ne ovat menettäneet suurimman osan merkityksestään. Ainoa poikkeus on, jos työpaikkailmoituksessa mainitaan nimenomaan jokin näistä fraaseista. Silloin se kannattaa mainita.

Toimintaverbien käyttämättä jättäminen

Sen sijaan, että aloittaisit luettelon sanalla "vastuussa", aloita se verbillä kuten "johti", "organisoi" tai " hallinnoi". Tällaiset toimintaverbit ovat vaikuttavampia ja auttavat sinua kuvaamaan kokemustasi, taitojasi ja saavutuksiasi paremmin mahdollisille työnantajille.

Väärin
Vastasi 5 asiakastukihenkilön johtamisesta.

Oikein
Johtanut ja kouluttanut 5 asiakastukihenkilöä, käsitellyt 250 saapuvaa asiakaspyyntöä päivässä ja saavuttanut 98,6 prosentin asiakastyytyväisyysasteen.

Teknologisten taitojen huomiotta jättäminen

Lähes kaikki yritykset etsivät ihmisiä, jotka auttavat yritystä selviytymään ja menestymään uudella verkkoviestinnän, välittömän saatavuuden ja ylivoimaisen tiedon aikakaudella. Yksinkertaisesti sanottuna sinä nuorempana opiskelijana/ammattilaisena tiedät todennäköisesti paljon enemmän verkkoteknologiasta ja -kulttuurista kuin ylempi johto. Jos ansioluettelossasi ei näy tietokonetaitosi (toimisto-ohjelmat, suunnittelutyö, verkkotutkimus), teet ansioluettelovirheen.

On olemassa monia artikkeleita verkkoportfolion luomisesta ansioluettelon täydentämiseksi. Tämä on hyvä ajatus, mutta ole maltillinen. Voit hukuttaa palkkaavan esimiehen, jos verkkoportfoliosi on liian kyberhenkinen. Kuten kaikessa muussakin, siistin, pelottoman ja ammattimaisen kuvan luominen on elintärkeää.

ansioluettelossa olevat virheet

Epäkorrekti kirjoitustyyli

Jokainen hyvä kirjoittaja tietää, että sinun on luotava yhteys yleisöösi käyttämällä mahdollisimman sopivaa kieltä. Ansioluetteloissa tämä tarkoittaa selkeää, täsmällistä ja ammattimaista kieltä. Yleinen virhe ansioluettelossa on kirjoittaa kielellä, joka on joko:

 • Liian rento
 • Liian tekninen

Liian rento kieli tarkoittaa, että olet sisällyttänyt ansioluetteloosi slangia. Vältä kuvakieltä. Lauseilla, kuten "haltsaan johtamistaidot tosi hyvin" tai "tulokseni olivat huikeat", ei ole sijaa ammatillisessa ympäristössä.

Liian tekninen kieli tarkoittaa, että olet täyttänyt ansioluettelosi akronyymeillä tai muulla alan sisällä käytetyllä sanahelinällä. Tämä on vähemmän vaarallista kuin liian rento kielenkäyttö, sillä teknisen kielen käyttö osoittaa, että tunnet ammattialasi. Sinun on kuitenkin muistettava, että palkkaavat johtajat eivät välttämättä tunne kaikkia alan teknisiä termejä, vaikka heillä onkin perusymmärrys yrityksestä.

Muista, että yrität aloittaa keskustelun palkkaavan esimiehen kanssa, et tutkimus- ja suunnittelupäällikön. Suosittelemme, että ripottelet ansioluetteloosi vain muutamia teknisiä termejä. Lyhenteet ovat tappavia, ja niiden sisällyttäminen olisi ansioluettelossa virhe.

Nämä ovat yleisimpiä ongelmia mihin törmäämme ja minkä takia hakijoiden ansioluetteloita ei ole ehkä huomioitu työnhaussa. Tarjoammekin sinulle oikeanlaiset CV-pohjat ja näitä vinkkejä käytämällä luot itsellesi sellaisen ansioluettelon, jolla optimoit mahdollisuutesi saada unelmiesi työpaikka.

Luo ansioluettelosi parhaiden mallien avulla

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni