Sisustussuunnittelijan CV

Sisustussuunnittelijat luovat tai kunnostavat sisätiloja käyttämällä elementtejä, kuten valaistusta, värejä, varusteita, kalusteita, kalusteita ja lisävarusteita. Sisustussuunnitteluprojekteihin kuuluvat kaikenlaiset tilat: kodit, vapaa-ajan tilat, laivat, lentokoneet, julkiset rakennukset, vähittäismyymälät, toimistot ja teollisuustilat.

Muotoile :
Koko :
Muokattavissa:
Word (Microsoft)
A4
Kyllä

Sisustussuunnittelijan CV esimerkki

Maria Mallikas
Kotipolku 3, 00100, Helsinki
+358 50 123 2345
maria.mallikas@email.com
linkedin.com/in/maria.mallikas

Luova sisustussuunnittelija, jolla on vahva tausta projektinhallinnassa, tilasuunnittelussa ja tietokoneavusteisessa suunnittelussa ja joka haluaa ottaa seuraavan askeleen urallaan arvostetussa suunnittelutoimistossa, joka on keskittynyt luomaan maailmanluokan vieraanvaraisuus- ja asuintiloja. Asiantuntemus suunnittelun kaikkien osa-alueiden koordinoinnissa A&E-hyväksynnästä FF&E-valintoihin ja lopulliseen toimitukseen. Todistettu menestys monitoimisten tiimien johtamisessa projektin tavoitteiden saavuttamiseksi ja asiakastyytyväisyyden saavuttamiseksi.

Taidot

 • Sisustus- ja vieraanvaraisuussuunnittelu
 • Konsultointi
 • Tiimin johtaminen
 • Myyjä- ja asiakassuhteet
 • Projektinhallinta
 • Tilojen suunnittelu ja käyttö

Ammatillinen kokemus

Sisustussuunnittelija
6/1/2016 – 7/1/2020
Designnow oy, Helsinki

Suunnitteli, suunnitteli ja sisusti asuinkiinteistöjä luodakseen ainutlaatuisia asuintiloja.
Tapasi asiakkaita selvittääkseen sisustustarpeet ja käytti AutoCADia luodakseen mukautettuja hanke-ehdotuksia asiakkaan budjetin, makujen ja aikataulujen mukaisesti.
Seurasi alan trendien ja muuttuvien tyylien muutoksia.
Hankki paikallisia ja ulkomaisia tavarantoimittajia kustannustehokkaiden tuotteiden valitsemiseksi ja edisti suhteita myyjiin toimitusketjun ylläpitämiseksi ja ostotavoitteiden saavuttamiseksi.
Esitteli tuotteita strategisesti auttaakseen asiakkaita ymmärtämään esittelyn merkityksen koon, värin ja sijoittelun osalta suhteessa olemassa olevaan tilaan ja kalusteisiin.
Valokuvasi valmiita sisustusprojekteja edistääkseen suunnittelupalveluja ja -tuloksia.

Sisustussuunnittelija
5/1/2012 – 5/1/2016
Sisäsuunta oy, Helsinki

 • Konsultoi asiakkaita määrittäessään projektin työmäärät, mukaan lukien tilasuunnittelu, asettelu, FF&E:n käyttö ja värisuunnitelmat.
 • Loi ja esitteli suunnittelukonsepteja käyttäen yksityiskohtaisia väritauluja ja pöytäesityksiä.
 • Työskenteli suunnitteluryhmän kanssa työmäärän ja määräaikojen hallitsemiseksi ja piti yllä hankkeen aikataulua ja budjettia.
 • Koordinoi toimintaa asiakkaiden, arkkitehtien, rakennushenkilöstön, asennushenkilöstön ja suunnitteluryhmän kanssa hankkeen tulosten saavuttamiseksi.
 • Suunnitteli ja osallistui työmaakäynteihin mitatakseen ja kuvatakseen tiloja sekä tarkastellakseen ja hyväksyäkseen tietoja ja asennuksia.

Sisustussuunnitteluharjoittelija
9/1/2012 – 12/1/2012
Indesing oy, Helsinki

 • Avusti myyntiedustajaa näyttelytilakirjaston ylläpitämisessä ja auttoi hallinnoimaan laajaa kangasvalikoimaa.
 • Tilasi ja laittoi pois puuttuvat näytteet, päivitti kankaiden kansioita, postitti näytteitä asiakkaille ja oli yhteydessä asiakkaisiin suositellakseen kangasvalintoja.
 • Osallistui asiakastapaamisiin tarkkaillakseen asennusta ja projektinhallintaprosessia.

Koulutus

Taideteollisuusalan peruskutkinto – sisustussuunnittelu
2012, Aaltoyliopisto, Helsinki

Lukio
2010, Helsinki

Tietokonetaidot
AutoCAD, Adobe Photoshop, Adobe InDesign, Microsoft Office Suite, Spexx, SketchUp.

Harrastukset ja kiinnostuksen kohteet

 • Matkustelu ja eri kulttuureihin tutustuminen
 • Maalaaminen

Työnhakuprosessissa on tärkeää luoda sisustussuunnittelijan ansioluettelo , joka herättää työnantajien ja asiakkaiden huomion. Tässä artikkelissa kerromme sisustussuunnittelijan ansioluettelon esimerkin sekä erittelyn siitä, miten sisustussuunnittelijan ansioluettelon kukin osa tulisi laatia.

Usein rekrytoijat käyttävät hyvin vähän aikaa työhakemusten tarkasteluun, joten on tärkeää kiinnittää huomiota sisustussuunnittelijan työnkuvaukseen ansioluetteloa varten, kun haet paikkaa. Näin ollen hyvän sisustussuunnittelijan ansioluettelon rakentaminen jättää hyvän vaikutelman rekrytoijiin!

Tässä artikkelissa käsittelemme hyvän sisustussuunnittelijan ansioluettelon kirjoittamisen yksityiskohtia, kuten vinkkejä ansioluettelon eri osioiden kirjoittamiseen ja tarjoamme sisustussuunnittelijan ansioluettelon mallin, jota voit käyttää.

sisustussuunnittelijan cv

Miksi sisustussuunnittelijan ansioluettelon esimerkit ovat tärkeitä?

Tarkastelemalla sisustussuunnittelijan ansioluetteloesimerkkejä voit tunnistaa, millaisia todistuksia ja sisältöä ansioluetteloon yleensä sisältyy. Ansioluetteloesimerkit ovat hyödyllisiä, kun haluat selvittää, missä kohdin on mainittava tietyt tiedot, kuten taidot, pätevyydet ja työkokemus. Analysoimalla ansioluetteloesimerkkejä voit myös määrittää, mitä sinun tulisi sisällyttää ammatilliseen yhteenvetoosi. Kun kirjoitat sisustussuunnittelijan ansioluetteloa, keskityt yleensä työkokemukseen, luovuuteen ja tutkinnoista saatuihin teknisiin taitoihin.

Vaikka ansioluetteloesimerkkien tarkastelu on tärkeää, voi olla hyvä idea tarkastella myös portfolioesimerkkejä. Portfolio voi tarjota sinulle mahdollisuuden esitellä aiempia suunnitelmiasi. Tämä voi antaa palkkaaville johtajille tai asiakkaille käsityksen suunnittelutyylistäsi ja teknisistä kyvyistäsi. Kun haet sisustussuunnittelijan paikkaa, voit harkita portfolion toimittamista ansioluettelosi mukana.

Kuinka pääset ATS:n eli hakijaseurantajärjestelmän ohi?

Keskisuuret ja suuret suunnittelutoimistot käyttävät todennäköisesti hakijaseurantajärjestelmiä (ATS) karsimaan pois hakijat, joilla on vähemmän kokemusta ja jotka eivät sovi työnkuvaan. Nämä automaattiset järjestelmät etsivät ansioluettelostasi avainsanoja ja vertaavat niitä muihin hakijoihin. Vain tämän testin läpäisseet ansioluettelot lähetetään eteenpäin palkkaavan johtajan ihmissilmille.

Tämä tarkoittaa sitä, että voit käyttää tuntikausia ansioluettelon laatimiseen vain siksi, että se katoaa digitaaliseen unohdukseen. Miten voit siis välttää tämän ansioluettelon mustan aukon?

 • Ymmärtämällä, miten yritykset palkkaavat sisustussuunnittelijoita
 • Luomalla sisustussuunnittelijan ansioluettelo, joka on räätälöity sekä ATS:n että ihmisten silmille.
 • Laatimalla ansioluettelo, joka parantaa portfoliotasi.

CV ilman kokemusta?

On välttämätöntä, että sinulla on jonkinlaista suunnitteluun liittyvää työkokemusta, jotta voit tehdä tämän työn tyydyttävällä tasolla. Ensimmäinen asia, jota sinun on harkittava, on se, löydätkö paikan, jossa voit tehdä vapaaehtoista työkokemusta. Näin saat tärkeää kokemusta, parannat taitojasi ja saat mahdollisesti hyvän suosituksen.

Toinen asia, jota voisit harkita, on työskennellä pienissä freelance-projekteissa ja rakentaa urasi siitä eteenpäin. Mikä tahansa kokemus alalta, olipa se kuinka pientä tahansa, tekee sinusta vahvemman ehdokkaan työhön.

Sisustussuunnittelijan CV:n muotoilu

Kirjoita ansioluettelosi käänteisessä aikajärjestyksessä. Käytä selkeää ja ytimekästä kieltä ja tuo esiin vaikuttavimmat taitosi ja kokemuksesi. Aiemmista projekteista koostuva portfolio on sisustussuunnittelijan ansioluettelon suuri valtti.

Muista räätälöidä sisustussuunnittelun CV:si tiettyihin tehtäviin - ei riitä, että luotat samaan CV:hen kaikissa tilanteissa. Tutustu työpaikkailmoitukseen, rooliin liittyviin vaatimuksiin ja yritykseen, jotta voit räätälöidä ansioluettelosi vastaamaan kyseisen työpaikan erityistarpeita.

Varmista, että sisustussuunnittelijan ansioluettelosi on rekrytoijan mieleen ja rakenna se pitäen mielessäsi nämä asiat:

 • Laadi sisustussuunnittelijan ansioluettelosi oikeassa ansioluettelomuodossa (yleensä käänteinen kronologinen muoto toimii parhaiten). Näin annat kokemuksellesi ja tärkeimmille saavutuksillesi ansaitsemansa painoarvon.
 • Valitse yksinkertaiset ja helppolukuiset ansioluettelon fontit. Tavoittele kirjasintyyppejä 10-14 fontin välillä. Kirjoita yksinkertaiset otsikot. Käytä valkoista tilaa hyödyksi.
 • Tee sisustussuunnittelijan ansioluettelosta yhden sivun mittainen, ellet ole kokeneempi kuin Kelly Wearstler. Ansioluettelon pituudella on merkitystä.
 • Aloita ansioluettelo mukaansatempaavalla tiivistelmällä tai uratavoitteella. Siirry sitten kokemukseen ja koulutukseen.
 • Sisällytä sisustussuunnittelijan ansioluetteloon taitoja koskeva osio, luettele ammatilliset sertifikaattisi ja mainitse kiinnostuksen kohteesi. Älä jätä mainitsematta jäsenyytesi ammatillisissa yhdistyksissä ja järjestöissä.

Mikä on hyvä tavoite sisustussuunnittelijan ansioluetteloon?

Ansioluettelon tavoite on 2-3 riviä tai lyhyt kappale, jossa kerrotaan tavoitteesi tai urasi tarkoitus ja joka sijoitetaan ansioluettelon yläosaan. Vaikka se ei useinkaan ole sisustussuunnittelijan ansioluettelon vaatimus, se saa rekrytoijien huomion.

Seuraavassa on lueteltu ratkaisevia tekijöitä hyvän sisustussuunnittelijan ansioluettelon tavoitteen kirjoittamisessa:

 • Esittele myönteisiä piirteitä.

Luettele kaksi tai kolme positiivista piirrettä, jotka osoittavat työssä vaadittavia taitoja auttavat sinua saamaan haettavan paikan.

 • Määrittele saavutuksesi.

Sisällyttämällä asiaankuuluvan työkokemuksen sisustussuunnittelijan ansioluettelon tavoitteeseen voit erottua joukosta.

 • Korosta uratavoitteitasi.

Se, että näytät rekrytoijille realistiset ja saavutettavissa olevat uratavoitteesi suhteessa työpaikkailmoitukseen, voi auttaa yritystä näkemään visiosi ja arvosi.

sisustussuunnittelijan cv

Miten kirjoittaa yhteenveto sisustussuunnittelijan työtä varten?

Yhteenveto ansioluettelossa on yhden tai kahden lauseen mittainen kohta, jossa kerrotaan kokemuksestasi, taidoistasi ja saavutuksistasi. Se on usein ansioluettelon kohta, joka on huolellisesti laadittu korostamaan suurimpia ominaisuuksiasi sisustussuunnittelijan työpaikkaa hakevana.

Seuraavassa on lueteltu ratkaisevia tekijöitä hyvän sisustussuunnittelijan ansioluettelon tiivistelmän kirjoittamisessa:

 • Palkinnot ja saavutukset:

Jos olet saanut palkintoja aiemmista sisustusprojekteistasi, sisällytä ne sisustussuunnittelijaprofiilisi yhteenvetoon, jotta jätät rekrytoijalle vahvan vaikutelman.

Sama periaate pätee saavutuksiisi. Jotkin saavutukset saattavat tuntua epäolennaisilta, mutta niiden lisääminen sisustussuunnittelijan ansioluettelon tiivistelmään on usein hyödyllistä taitojesi osoittamiseksi.

 • Pehmeät ja kovat taidot:

Sekä kovat että pehmeät taidot ovat keskeisiä asioita, joita rekrytoijat etsivät, joten sisällytä ne, jotta saat ansaitsemasi huomion.

 • Koulutustausta:

Suorittamiesi tutkintojen lisääminen sisustussuunnittelijan ansioluettelon tiivistelmään on erityisen hyödyllistä vastavalmistuneille tai opiskelijoille.

Väärin

Innostunut sisustussuunnittelija, jolla on yli 10 vuoden kokemus, etsii uutta työpaikkaa. Erittäin taitava AutoCAD- ja sisustussuunnittelussa sekä kuuntelemisessa ja viestinnässä.


Oikein

Palkittu sisustussuunnittelija, jolla on yli 10 vuoden kokemus raikkaiden sisätilojen luomisesta asuin- ja liikekäyttöön. Hakee paikkaa johtavana suunnittelijana. Olen luonut yli 100 vakuuttavaa sisustusta ja voittanut Renée Doherty Designsin Radisson Hotels -projektin himoitun uudelleenkilpailun. Erinomainen kuuntelija ja kommunikaattori, taitava AutoCAD- ja Adobe Suite -ohjelmissa.


Työhistoria

Portfoliosi voi olla kaunis, mutta aiemmat työkokemukset ovat korvaamattomia, kun haluat todistaa, että pystyt hoitamaan isoja töitä ja hankalia asiakkaita. Siksi ansioluettelosi työhistoriaosuus on elintärkeä.

Kun on kyse itsestämme puhumisesta, jotkut meistä ovat lahjakkaampia kuin toiset. Totuus on kuitenkin se, että ujous ei tuo sinulle haluamaasi työpaikkaa, varsinkaan sisustussuunnittelun kaltaisella luovalla ja kilpaillulla alalla. Eikä kerskuminenkaan varmasti auta sinua.

Tärkeintä on luetella työkokemuksesi ja saavutuksesi itsevarmasti ja käyttää numeroita ja faktoja tukemaan niitä seikkoja, jotka haluat tuoda esiin itsestäsi.

Olipa kyse sitten väriopista, arkkitehtuurisesta rakenteesta, lattianpäällysteistä tai valaistuksesta, varmista, että korostat vahvimpia taitojasi ja saavutuksiasi, jotka liittyvät aiempaan kokemukseesi.

Jos olet opiskelija tai jopa suunnittelija, jolla on useiden vuosien kokemus, harjoittelut muodostavat merkittävän osan työhistoriastasi. Tästä ei tarvitse olla huolissaan, sillä suunnitteluyritykset ymmärtävät, että harjoittelu on paras tapa oppia työssä ja saada kokemusta todellisesta maailmasta.

Alla on sisustussuunnittelijan työhistoriaa koskeva ansioluettelomalli, jota voit käyttää kirjoittaessasi omaa ansioluetteloasi.

 • Kirjoitti 6 menestyksekästä tarjousta suurista suunnitteluhankkeista yritys- ja julkishallinnon asiakkaiden kanssa.
 • Konsultoinut yli 50:tä kodinomistajaa toiminnallisuuden tuomiseksi kellareihin ja autotalleihin.
 • Suunnitteli lattia- ja seinäasettelut 41 000 neliömetrin liiketilaan.
 • Tehtävänä oli valita esteettisiä yksityiskohtia, maalivärejä ja tekstiilejä harjoittelun aikana paikallisessa arkkitehtitoimistossa.
sisustussuunnittelijan cv

Koulutus ja kurssit

Kuka tahansa voi remontoida kotinsa, mutta sisustussuunnittelija on koulutettu asiantuntija. Se tarkoittaa, että koulutuksesi on olennainen osa työtäsi ja ansioluetteloasi. Sisustussuunnittelijan ansioluettelossa koulutusosio on todennäköisesti pieni ja mahtipontinen. Useimmat sisustussuunnittelijat aloittavat alalla suorittamalla sisustussuunnittelun opinto-osion muun koulutuksen ohella. Voi olla että olet myös suorittanut iltakursseja ja ne tulisi kaikki mainita, jos ne vain jotenkin liittyvät hakemaasi työpaikkaan.

Tämä ansioluettelorivi on lyhyt, mutta erittäin tärkeä. On parasta luetella opiskelupäivät, sitten koulun nimi ja tutkinto sekä sen jälkeen paikkakunta.

💡Vihje:

Kun työkokemuksesi on vähäinen, koulutus on sinun pääomasi. Ota kaikki irti koulutusvoitoistasi ja kiinnitä niihin huomiota, jota ne vaativat. Liitä mukaan myös sisustusalan opiskelijan portfoliosi.


Taidot

Teknologian muuttaessa alaa vahvat tekniset taidot tekevät sinusta erittäin halutun hakijan. CV:n taitoja käsittelevän osion tulisi heijastaa tätä. Luonnostelupöydät ja käsin piirretyt luonnokset ovat mennyttä aikaa. Vaikka nykypäivän suunnittelijat saattavat joskus käyttää perinteisiä menetelmiä, valtaosa luottaa tietokoneohjelmiin ulkoasujen, mallien ja visualisointien luomisessa.

Erilaiset tietokoneohjelmistot kuuluvat vaikeiden taitojen kategoriaan - kykyihin, jotka edellyttävät käytännön ohjelman tai työkalun oppimista. Sisustussuunnittelijat tarvitsevat myös pehmeitä taitoja. Ne ovat kykyjä ja persoonallisuuden piirteitä, jotka tekevät sinusta taiteilijan ja myös loistavan työtoverin.

Esimerkki kovien taitojen listauksesta
 • AutoCAD
 • Adobe Creative Suite (Photoshop, Dimension)
 • Sketchup
 • 3D Studio Max
 • Luonnostelu ja luonnostelu käsin
 • Väriteoria
 • Piirustusten lukeminen
 • LVI-piirustukset
 • Seinien suunnittelu
 • Tarjousten ja sopimusten laatiminen
 • Talousarvion laatiminen ja hallinta
Esimerkki pehmeiden taitojen luettelosta
 • Luovuus
 • Neuvottelut
 • Ongelmanratkaisu
 • Asiakaspalvelu
 • Yksityiskohtaisuuteen suuntautunut
 • Kyky nähdä hanke alusta loppuun asti
📌Vinkki:📌

Vaikka sisustustaitojen luettelossa on niin paljon taitoja, voi olla vaikea valita niistä parhaita. Sinun on kuitenkin opittava olemaan valikoiva. Luettele enintään kymmenen parasta taitoasi.


Miten rakentaa tehokas sisustussuunnittelijan saatekirje

Sisustussuunnittelijaksi pääsemiseksi tarvitset paitsi erinomaisen portfolion töistäsi ja aiemmista projekteistasi myös saatekirjeen, joka osoittaa ammattitaitosi ja omistautumisesi alalle.

Hyvin muotoiltu saatekirjeen otsikko ja otsake ovat ensimmäiset avaintekijät, joihin on keskityttävä, kun sisustussuunnittelija kirjoittaa tämäntyyppistä asiakirjaa.

Saatekirjeen otsikko on hyvin lyhyt tekstilohko - joka on usein kirjeen vasemmassa yläkulmassa - ja jossa kerrotaan yrityksen ja hakijan keskeiset tiedot. Tämän otsikon jälkeen on saatekirjeen väliotsikko, joka on tiivis otsikko, joka herättää työnantajien huomion ja antaa ennakkotiedon tulevista tiedoista.

Saatekirjeen otsikon ja johdantokappaleen välissä on virallinen tervehdys. Jotta tämä tervehdys olisi tehokas, on parasta, että se on henkilökohtainen.

Seuraavaksi saat kirjoittaa saatekirjeen johdannon. Jotta esittely olisi yhtä vakuuttava kuin tehokas, sinun tulisi pyrkiä sisällyttämään siihen seuraavat asiat:

 • Lyhyt katsaus ammatilliseen historiaan ja tavoitteisiin
 • selvitys siitä, miksi olet innostunut hakemaan kyseiseen yritykseen.
 • Yhteinen tuttavuus (jos mahdollista)

Saavutukset ovat erityisen tärkeitä, sillä niiden avulla voit antaa todellisia esimerkkejä siitä, miten sovellat taitojasi tärkeimpien tehtävien tai projektien aikana. Sinun tulisi lisätä 2-3 saavutusta työelämästäsi.

Viimeinen vaihe sisustussuunnittelijan saatekirjeen kirjoittamisessa on vahvan loppulausuman kirjoittaminen. Tätä varten loppulausuntosi tulisi sisältää:

 • Innostunut lause, jossa sanot, että odotat innolla yhteydenottoa.
 • Lisävirke, jossa ilmoitat, että aiot ottaa yhteyttä ja miten otat heihin yhteyttä tai miten he voivat ottaa sinuun yhteyttä.
 • Virallinen allekirjoitus
sisustussuunnittelijan cv

Miten sovittaa ansioluettelosi työnkuvaukseen?

Palkkaavat johtajat saavat yleensä satoja hakemuksia avoimiin työpaikkoihin ja harkitsevat kymmeniä ehdokkaita. Hyvä tapa erottautua muista hakijoista ja saada rekrytoivien johtajien huomio on peilata ansioluettelossasi työnkuvauksessa olevia yksityiskohtia.

Tehtävän tärkeimmät pätevyysvaatimukset mainitaan yleensä varhaisessa vaiheessa tai useammin kuin kerran työnkuvauksessa. Kun olet löytänyt tärkeimmät vaatimukset, vertaa ansioluetteloasi työnkuvaukseen.

Varmista, että ansioluettelosi sisältää ne erityisvaatimukset ja -taidot, jotka on mainittu työnkuvauksessa. Älä samalla liioittele tai esitä itseäsi väärin. Harva hakija täyttää kaikki työnkuvauksessa vaaditut pätevyydet. Räätälöi sen sijaan ansioluettelosi niin, että rekrytoiva johtaja huomaa ne taidot, joita sinulla on.

Tärkeimmät kohdat

Kun saat käsiisi suunnitelman, voittavan sisustussuunnittelijan ansioluettelon kirjoittaminen sujuu kuin rasvattu. Tässä on lyhyt yhteenveto:

 • Valitse paras sisustussuunnittelijan ansioluettelomalli. Sisustussuunnittelujohtajan ansioluettelo tarvitsee laajemman kokemusosion kuin sisustussuunnittelun aloitusansioluettelo.
 • Tee siitä poikkeuksellisen näköinen. Täytä freelance-sisustussuunnittelijan ansioluettelosi olennaisilla tiedoilla ja valitse tyylikäs muotoilu. Älä purista liikaa tietoa, ja käytä valkoista tilaa hyödyksi.
 • Räätälöi sisustussuunnittelijan ansioluettelosi työtarjousta varten. Varmista, että sisustussuunnittelijan työnkuvauksesi ja taitosi kohdistuvat tiettyyn työpaikkailmoitukseen.
 • Ota kaikki irti koulutuksestasi. Tämä on elintärkeää, kun laadit sisustussuunnittelijan ansioluetteloa vasta-alkajille.
 • Mausta sitä lisäkkeillä. Sertifikaatit, kiinnostuksen kohteet, kielet ja lisätaidot todistavat arvosi ja osoittavat, että olet vakavasti otettava ehdokas.
 • Korosta lopuksi kiinnostustasi räätälöidyllä saatekirjeellä. Muista kirjoittaessasi, että ansioluettelon ja saatekirjeen tulisi tukea toisiaan.

Usein kysytyt kysymykset

Mitkä ovat joitakin sisustussuunnittelijan toivottuja taitoja?

6 keskeistä taitoa, joita jokainen sisustussuunnittelija tarvitsee

 • Luova silmä ja huomio yksityiskohtiin. Ennen kaikkea sinun on oltava erittäin luova
 • Trendien tunnistaminen
 • Kestävien käytäntöjen tuntemus
 • Korkeatasoinen viestintä
 • Luonnostelukyky ja tietokoneen tuntemus
 • Organisointitaidot

Mitkä ovat sisustussuunnittelijan 5 vastuualuetta?

Sisustussuunnittelijan tehtävät:

 • Asiakkaan suunnittelutavoitteiden hahmottaminen.
 • Konseptoida ja hahmotella suunnittelusuunnitelmia.
 • Määrittää toteutuskustannukset ja projektin vaatimukset budjetointivaiheessa.
 • Asettaa aikataulu sisustusprojektin valmistumiselle.
 • Suunnitelmiin sisältyvien materiaalien ja tuotteiden hankkiminen.

Mikä on sisustussuunnittelijan työnkuva?

Sisustussuunnittelija luo toimivia, turvallisia ja esteettisesti miellyttäviä tiloja arvioimalla tilantarpeet, määrittämällä kalusteiden optimaalisen sijoittelun ja valitsemalla koriste-esineet noudattaen samalla asiaankuuluvia piirustuksia, rakennusmääräyksiä ja tarkastusvaatimuksia.

Mitä eroa on sisustussuunnittelijalla ja sisustusarkkitehdillä?

Sisustussuunnittelijan ja sisustusarkkitehdin suurin ero onkin heidän koulutuksessa. Sisustussuunnittelija-nimikkeen käyttöön ei ole sen kummempia rajoitteita, kun taas sisustusarkkitehti-termin käyttöön oikeuttaa yliopisto- tai ammattikorkeakoulututkinnon suorittaminen.

Luo ansioluettelosi parhaiden mallipohjien avulla

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni