Sisällöntuottajan CV - kuinka kirjoittaa tehokas ja toimiva ansioluettelo

Hyvin palkattujen töiden löytäminen sisällöntuottajana voi olla vaikeaa, varsinkin jos olet vasta aloittanut kaupallisen sisällön luomisen. Ansioluettelon kirjoittaminen on helppo tapa tuoda esiin arvosi ja löytää asiakkaita.

Muotoile :
Koko :
Muokattavissa:
Word (Microsoft)
A4
Kyllä

Sisällöntuottajan CV esimerkki

Mikko Mallikas

Sisällöntuottaja

+358 40 1234 234

mikko.mallikas@email.com

linkedin.com/in/mikkomallikas

Yhteenveto

Luova ja kokenut sisällöntuottaja, jolla on yli 6 vuoden kokemus. Houkutteli yli 9000 uutta kävijää yrityksen verkkosivustolle tehokkaalla fintech-sisällöllä. Innokas luomaan ainutlaatuisen sisältöstrategian yhtiölle, jotta verkkosivuston kävijöistä tulisi asiakkaita.

Kokemus

Sisällöntuottaja

Mediaperhot, Helsinki

Toukokuu 2018-nykyinen

 • Luonut sisältöstrategia yrityksen blogille, joka houkutteli 8 500 uutta sähköpostitilausta ensimmäisen vuoden aikana.
 • Julkaisi ainutlaatuista B2B- ja B2C-sisältöä, joka liittyi fintechiin, rahoitukseen, kryptovaluuttaan ja teknologiaan, pitäen samalla yllä 110 %:n tuottavuusastetta ja 98 %:n laatuastetta.
 • Tarkisti ja muokkasi 8 kirjoittajan tiimin luomaa sisältöä.

Tärkein saavutus:

Julkaisi Mikrobitissä vierasartikkelin "Ethereumin tulevaisuus", joka auttoi houkuttelemaan yli 9 000 uutta kävijää yrityksen verkkosivustolle.

Sisällöntuottaja

Unelmavaluutat, Helsinki

2014-2016

 • Julkaisi blogisisältöä kryptovaluutasta, joka houkutteli 8000 kuukausittaista kävijää.
 • Optimoi vanhan verkkosivuston sisältöä ajantasaisilla SEO-ohjeilla ja lisäsi liikennettä 15 %.
 • Ylläpitänyt sisällönseurantalistoja ja luonut kuukausiraportteja johdolle.

Tärkein saavutus:

Johti sosiaalisen median tilejä, kuten Instagramia ja Facebookia, ja saavutti 22 prosentin lisäyksen käyttäjien sitoutumisessa.

Koulutus

Lukio, Helsinki, 2010-2014

Taidot

 • SEO-tutkimus
 • Luova kirjoittaminen
 • Sosiaalinen media
 • Muokkaus ja oikoluku
 • Sähköpostimarkkinointi
 • Tutkimus ja faktantarkastus
 • Viestintä
 • Määräaikojen noudattaminen

Kurssit

ClickMinded SEO-asiantuntijan pätevyys, 2017

Kielet

 • Suomi - äidinkieli
 • Englanti - sujuva
 • Ruotsi - sujuva

Kiinnostuksen kohteet

Kirjoittaa blogia nimeltä Lohkoketjut aloittelijalle, joka selittää kryptovaluutan maallikon termein.


Tehokkaassa ansioluettelossa kerrotaan yksityiskohtaisesti osaamisestasi, kokemuksestasi ja lahjakkuudestasi, ja se muuttaa lukijat asiakkaiksi.

Tässä artikkelissa tarkastelemme sisällöntuottajan ansioluetteloa ja sitä, miten kirjoitat tehokkaan ansioluettelon, ja annamme ansioluettelomallin ja esimerkin viitteeksi sekä joitakin lisävinkkejä.

Mikäli haluat, että ansioluettelossasi on mahdollisuus päästä ehdokkaiden joukkoon, täydellisyys eli virheetön kielenkäyttö ja virheetön teksti eivät vielä riitä.

Virtuaalinen koe-esiintymisesi, joka näyttää ja kertoo parhaat kirjoittajan ominaisuutesi, voi avata tai sulkea ovia nopeammin kuin muissa ammateissa toimiville hakijoille. Koska rima on asetettu aiemmin korkeammalle, ei ole epätavallista tuntea suoritusahdistusta, kun olet tämän sisällönkirjoitustehtävän kohteena.

Anna meidän auttaa sinua tarttumaan itsevarmasti tilaisuuteen ilmaista itseäsi ja tehdä vaikutuksen työnantajiin ansioluettelolla, joka sopii sinulle. Kokeneena tai aloittelevana sisällön kirjoittajana sinulla on etulyöntiasema, kun haluat esitellä tietosi, kykysi ja saavutuksesi parhaalla mahdollisella tavalla.

sisallontuottajan cv

Sisällöntuottajan työtehtävät ja markkinat

Sisällöntuottajan ammattinimike ei ole harhaanjohtava, eikä se ole kovin tarkka erottelussa muista kirjoittajan ammateista. Oli aika, jolloin "kirjailija" kattoi kaikenlaista. Kirjoitettu materiaali missä tahansa muodossa oli "sisältöä", mutta "sisällön kirjoittajaa" sinänsä ei ollut olemassa.

Mikään ei ole pysynyt ennallaan sen jälkeen, kun internet tuli markkinoille 1990-luvun alussa, ja tämä koskee myös uravaihtoehtoja. Sisällönkirjoittajan työt syntyivät siis työkategoriaksi, jonka jatkuvaan kasvuun tarvitaan koko ajan lisää tilaa.

Useimpien määritelmien mukaan sisällöntuottajan työpaikat ovat nykyään ammattilaisille, jotka luovat kirjallista materiaalia verkkokäyttöön. Usein työnantajan tyyliohjeiden ja sisältövaatimusten mukaisesti heidän kirjoituksillaan pyritään valistamaan, vakuuttamaan, sitouttamaan lukijoita tai olemaan vuorovaikutuksessa heidän kanssaan selkeällä ja toimivalla tavalla. Strateginen ja analyyttinen taito liittyy siihen, että sisältö on suunnattava tietylle yleisölle tarkoin määriteltyjen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Sisällönkirjoittajan työtehtävät kattavat lähes kaikki toimialat, usein markkinoinnin tai teknisen tiedon tehtävissä. Nämä ammattilaiset voivat tuottaa kaikenlaista digitaalista sisältöä työnantajaorganisaatioille tai freelance-asiakkaille: artikkeleita, blogeja, sosiaalisen median viestejä, verkkosivuja, SEO-sisältöä, mainos- ja myyntitekstejä, sähköisiä uutiskirjeitä ja sähköisiä kirjoja, yritysviestintää, tiedotteita, raportteja, sähköisen kaupankäynnin sivustoja ja paljon muuta.

Monissa sisällöntuottajan työtehtävissä edellytetään, että olet kaiken kaikkiaan erittäin internet-osaava ja että sinulla on tärkeä rooli hakukoneoptimoinnissa. He tekevät yleensä yhteistyötä osana sisältötiimiä, johon kuuluu markkinoinnin ammattilaisia, projektipäälliköitä ja johdon assistentteja .

Vaikka työtehtävät voivat risteillä muiden kirjoittajanimikkeiden, kuten copywriterin ja teknisen kirjoittajan kaltaisten työtehtävien kanssa, sisällöntuottajilta odotetaan usein monipuolisempaa osaamista, sillä he voivat käsitellä monenlaisia aiheita. Joissakin kaikkein tutkimusintensiivisimmissä tehtävissä tarvitaan sisällön kirjoittajia, jotka ovat hyvin monipuolisia mutta pystyvät käsittelemään myös erityisaiheita, jotka voivat olla täysin tuntemattomia, kun ne annetaan tehtäväksi.

Miten kirjoittaa sisällöntuottajan ansioluettelo

Sinun kannattaa keskittyä kolmeen tärkeään periaatteeseen, kun laadit hyvää sisällöntuottajan ansioluetteloa:

 • Räätälöi viestintätyylisi ja äänensävysi työnantajan mukaan.
 • Varmista, että ansioluettelosi muotoilu, rakenne ja visuaalinen ilme ovat kunnossa.
 • Optimoi ansioluettelosi ATS-järjestelmiä varten, kun lähetät sen verkossa.

Kaikki, mitä olet oppinut ja harjoitellut matkallasi hyväksi kirjoittajaksi, auttaa sinua laatimaan sisällöntuottajan ansioluettelon, joka tekee kaikesta oikeutta. Se, mikä tekee sinusta erityisen hyvän kirjoittamaan käyttökelpoista sisältöä, on salainen aseesi.

Mahdollisten työnantajien vakuuttaminen siitä, että sinulla on tarvittavat ominaisuudet työn tekemiseen, riippuu siitä, että he tunnistavat sen, kun näkevät sen. Sisällöntuottajan ansioluettelosi on tärkein keikkasi tässä vaiheessa, kun haluat saada haluamasi työpaikan. Kyse on sisällön ja tyylin tarjoamisesta samassa siistissä paketissa.

Ansioluettelon sävyn räätälöinti

Muista onnistuneiden ansioluetteloiden kultainen sääntö: jokainen ansioluettelo on räätälöity työnantajalle sopivaksi. Sisällöntuottajan ansioluettelon sävy ja viestintätyyli eivät ole poikkeus. On turvallista olettaa, että tiedät enemmän sisällön kirjoittamisesta kuin henkilö, joka lukee ansioluetteloasi, joten viestinnälliset lahjasi eivät lopu kesken. Sinut on koulutettu kirjoittamaan aina yleisöäsi varten toimittamalla sisältöä, joka on mukaansatempaavaa, merkityksellistä, vakuuttavaa ja ennen kaikkea tarkoituksenmukaista. Strategia perustuu vastauksiin näihin kysymyksiin: kenelle kirjoitan tämän ja miksi?

Olet myös hyvin tietoinen siitä, että hyvään kirjoittajaan tarvitaan muutakin kuin taitoa käyttää sanoja ja että oikeat sanat eivät aina tule itsestään. Muokkaus on siamilaisen kaksikon työkalu, joka muokkaa ja hienosäätää kirjoitustasi niin, että siitä tulee houkuttelevan puhdasta, terävää, selkeää, ytimekästä, tehokasta ja kohdennettua. Vähemmän on enemmän, varsinkin ansioluetteloa kirjoitettaessa.

Valitse oikea muotoilu

Ennen kuin siirryt sisällön täyttämiseen, käsitellään, miten muotoilet sisällöntuottajan ansioluettelon oikein.

Periaatteessa on kolme ansioluettelomuotoa, joista voit valita:

 • Toiminnallinen
 • Käänteiskronologinen
 • Yhdistelmä

Paras vaihtoehtosi on kuitenkin valita käänteiskronologinen muoto kirjailijan ansioluetteloosi.

Yleisesti ottaen käänteiskronologinen ansioluettelomuoto on turvallisin valinta. Tämä johtuu siitä, että se korostaa tehokkaasti työkokemustasi listaamalla viimeisimmät työpaikkasi ensin JA se on rekrytoijien suosima muoto.

sisallontuottajan cv

Kirjoittajan ansioluettelon ulkoasu

Tässä ovat kaikki hyvän ansioluettelon ulkoasun osatekijät:

 • Säädä marginaalit. Varmista, että kirjailijan ansioluettelosi ei ole sekava ja näyttää hyvin järjestetyltä,

 • Valitse ammattimainen kirjasintyyli. Haluat, että kirjailijan ansioluettelosi on helppolukuinen, joten valitse ammattimainen ja suoraviivainen kirjasintyyli, joka näyttää hyvältä sekä PDF:ssä että paperilla. Varmista, että käytät sitä johdonmukaisesti koko kirjoittajan ansioluettelossa, jotta se ei näytä sotkuiselta.

 • Käytä oikeaa fonttikokoa. Pieni fontti voi olla vaikealukuinen, kun taas liian suuri fontti vie ansioluettelosi sivulle 2. Kirjoittajan ansioluettelon runko kannattaa kirjoittaa 11-12 pts ja ansioluettelon otsikot 14-16 pts.

 • Käytä bullet pointteja. Aina kun mahdollista, käytä bullet pointteja ansioluettelosi tietojen järjestämiseen. Bullet-pisteet eivät ainoastaan tee ansioluettelostasi siistin näköistä, vaan ne auttavat myös rekrytoivaa esimiestä selaamaan sen nopeasti läpi.

 • Pidä se lyhyenä. Optimaalisesti ansioluettelosi pitäisi mahtua yhdelle sivulle. Tämä lisää mahdollisuuksia siihen, että palkkaava johtaja todella lukee ansioluettelosi - hänhän käy päivittäin läpi satoja ansioluetteloita.

 • Valitse oikea tiedostomuoto. Ellei sinua pyydetä tekemään toisin, kirjailijan ansioluettelosi tallentaminen PDF-tiedostona on turvallisin vaihtoehto. Näin varmistat, että ansioluettelosi säilyttää muotoilunsa riippumatta siitä, millä laitteella tai käyttöjärjestelmällä palkkaava johtaja sen avaa.

Listaa yhteystietosi

Kun olet valinnut oikean muodon kirjailijan ansioluettelollesi, voit keskittyä sisällön täyttämiseen.

Aloitetaan siis perusasioista - kirjoita ensin yhteystietosi, mukaan lukien:

 • Etu- ja sukunimesi
 • Ammattinimikkeesi (vapaaehtoinen)
 • Puhelinnumero
 • Sähköpostiosoitteesi
 • Sijaintisi (kaupunki)
 • Kirjoittajasivustosi/portfoliosi/ asiaankuuluvat sosiaalisen median profiilisi, blogisi jne.

Varmista vain, ettet tee virheitä (tämä koskee koko kirjoittajan ansioluetteloa) - loppujen lopuksi yksikään yritys ei halua palkata kirjoittajaa, joka ei osaa kirjoittaa oikein eikä kiinnitä huomiota yksityiskohtiin.

Profiilin otsikko

Profiilisi otsikot ovat ammatillisen asemasi identiteetti ammattikirjoittajan ansioluettelossasi.

Se välittää rekrytoijalle mieluiten seuraavat seikat:

 • Nykyinen nimityksesi.
 • Toimialasi.
 • Virka-asemasi toimialallasi.

Voit noudattaa alla mainittuja ohjeita kirjoittaaksesi sen moitteettomasti:

 • Sen tulisi olla ansioluettelosi toiseksi suurin teksti ansioluettelosi otsikon jälkeen.
 • Sen olisi mieluiten oltava kirjasinkooltaan 14-16.
 • Älä koskaan liioittele profiilin otsikkoa, sillä se vaikuttaa tahalliselta valehtelulta rekrytoijille.

Sisällöntuottajan ansioluettelon tiivistelmä

Työnantajan tai asiakkaan kasvojen, äänen ja persoonallisuuden omaksuminen on rutiinia monille sisällöntuottajille. Ansioluettelon tiivistelmässä - jota joskus kutsutaan profiiliksi - oma ammatillinen ja henkilökohtainen olemuksesi tulee esiin. Sen tavanomainen sijainti aivan otsikon alapuolella antaa sinulle tärkeyttä ja suoruutta, kun olet yhteydessä rekrytoiviin johtajiin.

Ansioluettelon rajallinen sivutila edellyttää, että tiivistelmän sanamäärä on säästeliäs ilman, että myyt itsesi liian pieneksi. Arviointikyky ratkaisee, kuinka paljon tässä on sanottava ja miten se on sanottava, tiiviisti mutta vakuuttavasti. Sinulla on vain kaksi tai kolme melkein täydellistä lausetta, jotta voit iskeä korkeisiin nuotteihin. Hyvä uutinen on, että "minä"-verbin poisjättäminen jokaisessa lauseessa on oikea muoto. Selkeä, kuvaava ja dynaaminen kieli on ystäväsi. Käytä aktiivisia, tuloshakuisia verbejä kuten "vakuutti" eikä "esitti".

Tiivistelmä on yhteenveto muualla ansioluettelossasi olevista tiedoista, joten se ei saa olla päällekkäinen eikä vähättelevä "mitä olen tehnyt" -näkökulmasta. Kykyjen ja saavutusten lisäksi myös "kuka minä olen" on tuotava esiin vakuuttavassa esityksessäsi siitä, että olet oikea työntekijä. Tulevat työnantajat ovat kiinnostuneita niistä inhimillisistä piirteistä, jotka tekevät sinusta hyvän siinä, mitä teet. Näin voisit ilmaista sen yksinkertaisella lauseella: "Olen jatkuvasti noudattanut tiukkoja määräaikoja ja toimittanut laadukasta sisältöä."

Täydellisessä ansioluettelon tiivistelmässä tasapainoilet arvolupauksesi liioittelun ja vähättelyn välillä. Älä ole liian vaatimaton, mutta älä myöskään ylitä kerskailun rajoja. Jaa asianmukainen kunnia onnistumisistasi tiimityön ja yhteistyön yhteydessä. Itsevarmalla, itsevarmalla ja energisellä ei voi mennä vikaan. Ylimielinen ja teeskentelevä ovat show'n pysäyttäjiä. Ole ennen kaikkea rehellinen ja aito.

Tässä on luettelo siitä, mitä sinun tulisi noudattaa ihanteellisen tiivistelmän kirjoittamiseksi:

 • Se helpottaa urasi kohokohtien poimimista työkokemusosiosta.
 • Sisällytä mukaan avainsanat, joita rekrytoija on käyttänyt työnkuvauksessa.
 • Yritä rajoittaa kirjoittajan ansioluettelon tiivistelmä 3-4 riviin.
 • Kirjoita ansioluettelon tiivistelmä vain, jos sinulla on yli kolmen vuoden työkokemus.
Väärin

Olen kokenut sisällöntuottaja, joka hakee yrityskirjoittajan paikkaa kiinnostavalla palkkapohjalla.


Oikein

Erinomainen kirjallinen ja suullinen viestijä, jolla on yli 8 vuoden kokemus yrityksen verkkosivustojen, blogien ja tapaustutkimusten sisällön kehittämisestä, kirjoittamisesta, muokkaamisesta, uudelleenmuotoilusta ja oikolukemisesta. Yrityksen verkkosivujen määrän kasvattaminen 20 %:lla joka vuosi aiheuttaa palkinnon vuoden parhaana työntekijänä vuonna 2016.


sisallontuottajan cv

Pitäisikö sinun luoda sisällöntuottajan ansioluettelon tavoite tiivistelmän sijaan?

Laadi kirjoittajan ansioluettelon tavoite, jos kuulut johonkin seuraavista ryhmistä:

 • Olet ammatillisesti kokematon.
 • Sinulla on vähemmän kuin 3 vuoden työkokemus.
 • Olet vastavalmistunut kirjoittaessasi aloittelevan tason ansioluetteloa.

Ei ole viisasta luetella kaikkea sitä, mitä odotat organisaatiolta, vaan mainita kaikki se, mitä voit edistää organisaation korkeampia tavoitteita.

Kirjailijan ansioluettelon tavoitteen kirjoittamisen päätavoitteena on myydä taitosi ammattilaisena ja vakuuttaa rekrytoijat siitä, että olet oikea ehdokas, jota he etsivät.

Väärin

Haluan toimia hyvämaineisen yrityksen sisällön kirjoittajana, jotta voin jatkaa tietojeni ja taitojeni kehittämistä.


Oikein

Etsin sisällön kirjoittajan asemaa, jotta voisin tarjota parasta tietoa SEO:sta ja sisällön kehittämisestä sekä yrityksen että omien tulevien tavoitteiden saavuttamiseksi itseopiskelun avulla.


Työhistorian osio

Ansioluettelosi työhistoriaosion järjestämisen pitäisi olla helppoa, jos sinulla on johdonmukaista kokemusta sisällön kirjoittamisesta, ehkä myös nykyisestä työpaikastasi. Yleisesti suositeltu kronologinen rakenne toimii hyvin.

Työnhakijat, jotka ovat vasta aloittaneet sisällönkirjoittajan työssä - ehkä vastavalmistuneet tai vielä opiskelevat - voivat tutustua ansioluettelomuotoihin, jotka suosittelemme kronologisina versioina tai hybrideinä.

Kronologinen tarkoittaa käänteistä päivitysjärjestystä: nykyinen/viimeisin työpaikkasi on ensimmäisenä ja varhaisin työpaikkasi viimeisenä. Jos työhistoriassasi on aukkoja tai jos olet työskennellyt eri ammateissa, jotka eivät liity työhistoriaasi, mainitse tärkeimmät työpaikat aina ensimmäisenä, jälleen käänteisessä kronologisessa järjestyksessä.

Kukin työpaikka alkaa työnantajan nimellä, paikkakunnalla ja ajankohdalla, jolloin olit siellä töissä. Tämän jälkeen on luettelo työpanoksestasi. Ole täsmällinen ja käytä dynaamisia toimintaverbejä yksinkertaisessa menneessä tai nykyhetkessä: esimerkiksi "loi" sen sijaan, että sanoisit "oli vastuussa luomisesta" (tai mikä vielä pahempaa, "oli vastuussa luomisesta".) Kielenkäyttösi pitäisi pikemminkin tuoda esiin saavutuksia kuin mainita vastuualueita.

Saavutuksista puheen ollen, keskity aina kun mahdollista tuloksiin ja lopputuloksiin. Vaikuttiko se verkkoliikenteeseen tai tuloihin? Saivatko lukijat vakuutettua tai vaikuttaneet toimintakutsun avulla? Sisällön kirjoittajilla on usein etulyöntiasema, kun he pystyvät määrittämään onnistumisensa. Aina kun voit perustella työsi saavutukset, ansioluettelosi on sitä rikkaampi.

Yleensä ansioluettelossasi on vain asiaankuuluvia töitä - sisällön kirjoittaminen - ja ne kuuluvat ansioluetteloosi. Poikkeuksena on asiaankuuluva tieto tai kokemus muusta kuin kirjoitustyöstä, kun tähtäät tietylle työnantajalle tai tietylle toimialalle. Ehkä tähtäimessäsi on keikka puutarha-aiheisten blogien kirjoittamisesta, ota ehdottomasti mukaan kesätyösi kasvihuonekasvattamossa.

Väärin

Freelance-kirjoittaja 2015 - 2018

 • Kirjoitti liike-elämän artikkeleita.
 • Lähetti työt ajoissa.
 • Sai backlinkkejä parhailta sivustoilta.

Oikein

Freelance-kirjoittaja 2015 - 2018

 • Tarjosi 250+ ainutlaatuista artikkelia kymmenen parhaan Google-sijoituksen saavuttamiseksi vuodessa.
 • Saimme 300+ takalinkkiä ulkoisilta sivustoilta, joilla on korkea verkkotunnuksen auktoriteetti.
 • Saanut 10+ sähköpostia, joissa kiitettiin parhaasta sisällöstä.

Koulutuksen osio

Sisällöntuottajan ansioluettelon koulutusosio on yleensä suoraviivainen. Siinä luetellaan tutkinnot, jotka olet suorittanut korkeakouluohjelmissa, joihin olet ollut kirjoilla. Muista mainita koulupalkinnot tai muut erityiset saavutukset ja kunnianosoitukset.

Koulutuksesi ja ammatillisen kehittymisesi kannalta merkitykselliset lisätutkinnot ja todistukset kuuluvat myös tähän luetteloon, samoin kuin harjoittelupaikat. Älä unohda mitään sellaista, joka erottaa sinut muista työpaikalla annetusta opetuksesta kursseihin, työpajoihin ja webinaareihin, jotka olet suorittanut työn vaatimuksesta tai itsenäisesti.

Sama pätee yhdistysjäsenyyksiin, jotka laajentavat mahdollisuuksia laajentaa ja kohottaa tietojasi ja taitojasi. Luo yhteys näiden oppimiskanavien ja kykysi välillä pysyä mukana jatkuvasti kehittyvällä digitaalisen sisällön alalla. Ehkä tällaisen ammattiyhdistyksen kautta työsi on saanut vertaistunnustusta palkintokilpailussa. Mainitse tämä ehdottomasti ansioluettelossasi.

Ellei siihen ole erityistä syytä, ansioluettelossasi tulisi mainita vain asiaankuuluva keskiasteen jälkeinen koulutus. Koska korkeakoulututkinto on yleisesti hyväksytty vähimmäisvaatimus sisällöntuottajien palkkaamiseksi, ei ole tärkeää, missä olet käynyt lukion. Mutta jos sinulta puuttuu korkeakoulututkinto tai muu relevantti keskiasteen jälkeinen koulutus, lukion suorittaminen kannattaa vahvistaa ansioluettelossasi.

Samoin yliopistolliset tutkinnot asiaan liittymättömiltä aloilta kannattaa jättää pois. Jälleen kerran on olemassa poikkeuksia, kun kyseessä on sisällön kirjoittaja alalla, jolla työ ja koulutus ovat päällekkäisiä. Hyvinvointialan sisällönkirjoittajan työtä hakevilla saattaa olla urheilulääketieteen tutkinto tai henkilökohtaisen kuntovalmentajan tutkinto. Ravitsemustieteen tutkinto olisi eduksi elintarviketeollisuuden erikoistuneessa tehtävässä.

Harkitse työhistoriaa ja koulutusta koskevien osioiden järjestyksen muuttamista näissä tapauksissa: sinulla on vain vähän tai ei lainkaan työkokemusta sisällön kirjoittajana, koulutustaustasi on erityisen vaikuttava tai merkityksellinen haettavan työn kannalta tai olet freelance-sisällön kirjoittaja, joka aloittaa tai haarautuu sivutoimisen uran pariin.

sisallontuottajan cv

Lisää haluttuja kirjoitustaitoja

Työkokemuksen ohella taitoja koskeva osio on yksi tärkeimmistä osista, joka osoittaa rekrytoivalle johtajalle kykysi.

Tästä syystä sinun kannattaa tehdä siitä tärkeä - eikä se tarkoita sitä, että kirjailijan ansioluetteloon pitäisi kirjata kaikki taitosi.

Itse asiassa palkkaavat johtajat arvostavat suuresti räätälöintiä arvioidessaan ansioluetteloasi, minkä vuoksi haluat räätälöidä kirjailijaansioluettelosi taitoja koskevan osan juuri kyseistä työpaikkaa varten.

Jos esimerkiksi haet teknisen kirjoittajan paikkaa, on todennäköistä, että rekrytoiva esimies ei välitä kovinkaan paljon kivikovista pitchaustaidoistasi. Kirjoita sen sijaan tekniseen kirjoittamiseen liittyviä taitoja, kuten tuotetuntemusta, tutkimusta ja analyyttistä ajattelua.

Seuraavassa on muita vinkkejä, joiden avulla saat kaiken irti osaamisosiosta:

 • Sisällytä mukaan kaikki taitosi, joita yritys kaipaa. Todistaaksesi, että sovit tehtävään erinomaisesti (ja olet tarkkaavainen lukija), lue työnkuvaus huolellisesti. Jos siinä mainitaan sinuun sopivia taitoja, lisää ne kirjoittajan ansioluetteloosi.

 • Tutki kysytyimpiä kirjoittajan taitoja. Jos sinulla on vaikeuksia päättää, mitä taitoja sisällyttäisit hakemukseesi, varmista, että tutkit, mitä taitoja alalla tällä hetkellä arvostetaan eniten. Vaihtoehtoisesti voit myös tutustua luetteloon 101+ keskeisestä taidosta saadaksesi inspiraatiota.

 • Luettele kovat ja pehmeät taidot erikseen. Taitoja koskevan osion jakaminen kahteen osaan mahdollistaa suoraviivaisemman navigoinnin ja saa kirjailijan ansioluettelosi näyttämään järjestäytyneemmältä.

Pehmeitä kirjoittajan taitoja:

 • Viestintätaidot

 • Ajanhallinta

 • Luovuus

 • Huomio yksityiskohtiin

 • Ihmissuhdetaidot

 • Vakuuttaminen

 • Yhteistyö

 • Vahva työmoraali

 • Aktiivinen kuuntelu

 • Organisointikyky

 • Kyky noudattaa ohjeita

 • Itsenäisyys

 • Empatia

 • Stressinhallinta

 • Sopeutumiskyky

Kirjoittajan kovia taitoja:

 • Tutkimus

 • Laadinta

 • Oikeinkirjoitus

 • Punctuation

 • Oikoluku

 • Tarkistaminen

 • Laaja sanasto

 • Luonnosten luominen

 • Tilastojen tulkinta

 • Sävyn luominen

 • Raportointi

 • Yleisön tunnistaminen

 • WordPress

 • MS Word

 • Google Docs

Sisällytä lisätietoja sisällöntuottajan ansioluetteloosi

Jos ansioluetteloosi jää tilaa sen jälkeen, kun olet lisännyt siihen ensisijaiset osiot, voit lisätä ansioluetteloosi joitakin muita olennaisia tietoja. Tällaisia ovat esimerkiksi:

 1. Vapaaehtoistyö

Hyvä tapa oppia sisällön kirjoittamista ja saada kokemusta on tehdä vapaaehtoistyötä.

Ja nämä kokemukset lasketaan varsinaiseksi kokemukseksi. Voit lisätä tällaisen vapaaehtoistyökokemuksen ansioluetteloosi.

 1. Kielet

Kyky kommunikoida toisella kielellä on valtava etu työelämässä.

Jos osaat useampaa kuin yhtä kieltä, muista lisätä se ansioluetteloosi.

 1. Jäsenyydet

Kirjoittajat viihtyvät yhteisössä.

Jos olet aiheen asiantuntija tai työskentelet sisällön kirjoittamisen alalla, voit löytää hyviä yhteisöjä verkosta.

Jos olet jo liittynyt tällaisiin yhteisöihin, voit mainita ansioluettelossasi yhteisön hyväksi tekemäsi työt.

sisallontuottajan cv

Kiinnostuksen kohteet ja harrastukset

Kiinnostuksen kohteet ovat freelance-kirjoittajille valinnaisia, mutta ne voivat syventää ansioluetteloasi. Varmista, että kiinnostuksen kohteesi liittyvät haettavaan työhön, etenkin jos haettava työ on erikoistunut. Kiinnostuksen kohteet voivat myös osoittaa siirrettävissä olevia taitoja, kuten tiimityöskentelyä tai johtajuutta.

Liitä saatekirje ansioluetteloosi

Nyt olet enää yhden askeleen päässä siitä, että kirjoittaisit ansioluettelon, jolla saat työpaikan - ja viimeinen askel on liittää siihen vakuuttava saatekirje.

Pohjimmiltaan saatekirje muistuttaa hieman esittelyä - tavoitteena on vakuuttaa palkkaava johtaja siitä, että olet juuri se kirjailija, jota hän on etsinyt.

Haluat siis osoittaa, että et ole vain lahjakas kirjoittaja, vaan myös sopisit täydellisesti yritykseen, sen visioon ja tehtävään. Ja kyllä, se tarkoittaa, että sinun on tutkittava yritystä saadaksesi käsityksen siitä, mitä he tarkalleen ottaen etsivät.

Kirjoittajana sinulla ei pitäisi olla suuria vaikeuksia kirjoittaa vakuuttavaa, 4-5 kappaleen pituista saatekirjettä, mutta koska itsesi "myyminen" on usein pelottava tehtävä, tässä on muutamia ohjeita, joiden avulla pääset alkuun:

 • Aloita saatekirjeesi lisäämällä yhteystietosi aivan sivun yläreunaan.

 • Seuraavaksi osoitat saatekirjeen suoraan palkkaavalle johtajalle, jotta erotut muista hakijoista, jotka todennäköisesti käyttävät kliseisiä ilmaisuja, kuten "Kenelle tahansa", ja näyttävät siltä, että olet tehnyt tutkimustyötä.

 • Kiinnitä rekrytoivan esimiehen huomio listaamalla ensimmäisessä kappaleessa yksi tai kaksi tärkeintä saavutustasi.

 • Kerro saatekirjeessäsi lisätietoja ammatillisesta taustastasi, mukaan lukien kaikki se, mitä et maininnut ansioluettelossasi, ja kerro, miksi haluat työskennellä juuri tässä yrityksessä.

 • Jotta saatekirjeesi päättyisi tehokkaasti, lisää siihen kehotus toimia (esim. "Olen erityisen kiinnostunut X-projektista ja olen innokas keskustelemaan siitä, miten voisin osallistua siihen mahdollisimman pian").

 • Muista lopuksi tutustua saatekirjeen kirjoittamista koskeviin oppaistoihimme, kuten saatekirjeen kirjoittamisvinkkeihin ja saatekirjeen virheisiin.

Keskeiset asiat

 • Sisällön kirjoittajan asiantuntemuksesi ansiosta rima on korkealla, kun haluat luoda huippuluokan ansioluettelon, mutta sinulla on myös suurempi etu, kun pystyt vastaamaan tehtävään.

 • Koska sisällön kirjoittajien kysyntä markkinoilla pysyy vahvana, painetun julkaisutoiminnan ja uutismedian supistukset lisäävät digitaalisten kirjoittajien painetta säilyttää kilpailuetunsa.

 • Tutkimus- ja strategiset taidot ovat avuksi, kun laadit mukautuvan ansioluettelon, joka on räätälöity kunkin mahdollisen työnantajan erityispätevyyden ja -vaatimusten mukaan.

 • Kohdista ansioluettelosi sen mukaisesti sisällyttämällä tiivistelmään (profiili), työhistoriaan ja taitoja käsitteleviin osioihin avainsanoja, jotka vastaavat listattua työnkuvaa, ja yksilöimällä samalla vahvuutesi hakijana.

Usein kysytyt kysymykset

Millaisia kirjailijoita on olemassa?

Ammattikirjailijoiden luokittelusta ei vallitse yleistä yksimielisyyttä. Jotkut tekevät eron vain harrastajien ja palkattujen kirjoittajien välillä. Toiset taas jakavat kirjailijat niihin, jotka kirjoittavat kaunokirjallisuutta, ja niihin, jotka eivät kirjoita. Lopuksi jotkut luottavat siihen, että kirjailijat luokitellaan useisiin eri ryhmiin, kuten esimerkiksi seuraaviin:

 • Tekninen
 • Akateeminen
 • Journalisti
 • Luova

Voiko kenestä tahansa tulla kirjailija?

Omakustantamisen markkinat mahdollistavat sen, että kuka tahansa voi ryhtyä ammattimaiseksi tai palkatuksi kirjoittajaksi bloggaajana tai kirjailijana. Kaikki eivät kuitenkaan menestyksekkäästi tee uraa tällä alalla, koska kilpailu on kovaa. Yksinkertaisesti sanottuna kirjoittaminen on ala, jolle on helppo päästä, mutta jolla on haastavaa menestyä.

Kuinka paljon sisällöntuottaja tienaa?

Keskimääräinen kuukausipalkka sisällöntuottaja on 2 897 euroa kuukaudessa. Palkka oli kuntasektorilla 2 897 € (17 yksittäistä palkkaa). Keskipalkka perustuu koko maan palkkatietoihin vuodelta 2021. Keskipalkka kasvoi 57 € (2,0 %) vuodesta 2020 vuoteen 2021.

Luo ansioluettelosi parhaiden mallipohjien avulla

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni