Sähköasentajan CV

Sähköasentajat saavat yleensä tuhansia tunteja koulutusta ennen kuin he saavat toimiluvan ja todistuksen. Pelkkä pätevyys ei kuitenkaan riitä siihen, että sinut palkataan.

Muotoile :
Koko :
Muokattavissa:
Word (Microsoft)
A4
Kyllä

Vaihtoehdot

Matti Mallikas
Lisensoitu sähköasentaja
Sähkökatu 5, 110022 Helsinki
mattimallikas@electrician.com

Profiili

Vetovoimainen ja itsenäinen sähköasentaja, jolla on 5 vuoden kokemus korkealaatuisesta asuinalueiden diagnostiikasta, asennuksista ja korjauksista. Olen sitoutunut projektin laatuun, asiakastyytyväisyyteen ja tiimityöhön.
Laaja tietämys sähköjärjestelmien suunnittelusta, kunnossapidosta ja säännöstöohjeista. Turvallisuus ja tehokkuus ovat keskeisiä osatekijöitä, jotta projektit saadaan päätökseen ajallaan.
Noudattaa ohjeita ja oppii nopeasti. Intohimoinen muiden kouluttamisesta ja ohjaamisesta.

Työkokemus

Sähköasentaja

Sähköfirma, Helsinki Syyskuu 2017 - tällä hetkellä työssä

 • Diagnosoi ja etsii vikoja sähköongelmista tekemällä sähkökorjauksia ja vaihtamalla viallisia osia, kuten pistorasioita, sulakkeita ja kytkimiä.
 • Asentaa mittarialustoja ja johdottaa uusia sähkökeskuksia vanhentuneiden tai heikkovirtaisten sähkökeskusten tilalle.
 • Suunnittelee ja asentaa uusia järjestelmiä, joilla korvataan vanhentuneet asuinhuoneistojen laitteet ja järjestelmät, mikä johtaa keskimäärin 20 prosentin säästöihin energiakustannuksissa.
 • Laatii tarkkoja arvioita ja työehdotuksia asuntojen johdotushankkeista ja tekee työnsä tehokkaasti varmistaen samalla mahdollisimman korkean laadun.
 • Ylläpitää projektin turvallisuusstandardeja sähkötöitä tehdessään ja toimii yhteistyössä ulkopuolisten urakoitsijoiden kanssa minimoidakseen käyttökatkokset ja uudelleentyöstämisen.
 • Opastaa sähköasentajaopiskelijoita tehokkaiden työkäytäntöjen sekä turvallisuusohjeiden ja -menettelyjen osalta.


Sähköasentajaoppilas

Sähköistysyritys oy, Helsinki Syyskuu 2014 - elokuu 2017

 • Asensi tai korjasi asuinrakennusten sähköjärjestelmiä ja oppi samalla koodivaatimuksista, asennustekniikoista ja järjestelmäsuunnittelusta.
 • Järjesteli sähkölaatikoita, työkaluja, johdotuksia ja kalusteita asennusprojektien valmistelua varten.
 • Mittasi jännitelukemat ja tulkitsi sähkökaavioita tarkan asennuksen varmistamiseksi.
 • Tutki sähköjärjestelmiä löysien liitosten tai rikkinäisten eristysten varalta ja laati tarkat korjaustiedot.

Koulutus

Sähkötekniikan korkeakoulututkinto Helsingin yliopistossa
Syyskuu 2011 - heinäkuu 2014
Valmistui korkeimmalla akateemisella arvosanalla.

Taidot

 • Yksityiskohtien huomioiminen
 • Turvallisuusvaatimusten noudattaminen
 • Ongelmanratkaisu
 • Kokemukseen kuuluu työskentely asuin- ja liikesähköasentajana.
 • Tausta erilaisten sähköjärjestelmien ja -puitteiden hallinnoinnissa.
 • Taustaa tietokoneiden suunnittelusta/ohjelmoinnista
 • Kokemusta työskentelystä eri toimijoiden kanssa arvoketjussa.
 • Kokemusta tiimien kanssa työskentelystä
 • Erinomaiset viestintätaidot
 • Tavoitteellisuus
 • Erittäin organisoitunut
 • Täsmällinen

Suurin ylpeydenaihe

Kuukauden työntekijä, joulukuu 2018

Jotta voisit osoittaa rekrytoivalle johtajalle, että olet paras ehdokas tehtävään, sinun on laadittava sähköasentajan ansioluettelo , jossa korostuvat taitosi, pätevyytesi ja kykysi - ja joka auttaa sinua erottumaan kilpailijoista.

Hyvin kirjoitettu ansioluettelo saa monet työnantajat huomaamaan sinut, takaa sinulle paljon haastatteluja ja varmistaa, että saat aina markkinoiden parhaat sähköasentajan työpaikat.

Alla oleva opas, joka sisältää esimerkin sähköasentajan ansioluettelosta , auttaa sinua luomaan ansioluettelon , joka erottuu kilpailijoista.

Sähköasentajan ansioluettelon esimerkki

Kaikki sähköasentajat eivät tee samaa työtä. Tässä on joitakin erikoisaloja, joista voit valita:

Sähköurakoitsija: Tämä on hyvä valinta, jos haluat olla oma pomosi ja pidät muiden ohjaamisesta. He tekevät yleensä yhteistyötä asiakkaan kanssa, tekevät tarjouksia töistä ja palkkaavat muita sähköasentajia suorittamaan työt.

Asuntosähköasentaja: Nämä ammattilaiset työskentelevät kodeissa ja pienissä kerrostaloissa. He asentavat, ylläpitävät ja korjaavat johdotuksia ja sähköjärjestelmiä.

Kaupallinen sähköasentaja: Jos haluat työskennellä suurissa kaupallisissa rakennuksissa, tarvitset oppisopimustunteja kaupallisessa ympäristössä, koska sähkötyyppi on erilainen kuin asuinrakennusten sähkötyyppi.

Teollisuussähköasentaja: Tämän alan ympäristö on voimalaitoksia, tehtaita, kemiantehtaita ja muita teollisuusrakennuksia. Tämä edellyttää koulutusta lisensoidun teollisuussähköasentajan alaisuudessa.

Jos haluat erikoistua, varmista, että kohdistat ansioluettelosi sähköasentajille, joiden alaisuudessa voit saada koulutustunteja.

Sähköasentajan ansioluettelon tavoitteet

Kuten aiemmin todettiin, on olemassa erilaisia sähköasentajia ja sähköasentajien työtehtäviä. Kun kirjoitat ansioluettelon tavoitetta, ilmoita selkeästi vahvuudet, joita voit tarjota mahdolliselle työnantajalle. Tämä tarkoittaa, että sinulla pitäisi olla käsitys siitä, mitä avoinna olevaan työpaikkaan sisältyy; millaista sähköasentajaa yritys tarvitsee ja miksi he tarvitsevat sähköasentajaa.

Sen vuoksi olisi syytä käyttää aikaa yrityksen ja sen nykyisten pyrkimysten tutkimiseen. Ota selvää niiden uusimmista hankkeista ja tulevaisuuden suunnitelmista. Jos yritys osallistuu laajamittaisiin kehityshankkeisiin, korosta taitojasi monimutkaisten sähköjärjestelmien valvonnassa. Tavoitteessa olisi mainittava selkeästi, miksi olet ihanteellinen ehdokas sähköasentajan tehtävään ja ennen kaikkea, miksi haluat tämän työn.


Tähtiluokan ansioluettelon tavoite sähköasentajalle tulisi mainita sinun:

 • Titteli tai ammatti
 • Kokemuksen määrä
 • Asiaankuuluva pätevyys
 • Toivottu asema tai rooli

Miten rakentaa sähköasentajan CV

Parhaan ansioluettelomuodon valitseminen

Yleisimmin käytetty kronologinen ansioluettelomuoto sopii hyvin työnhakijoille lähes kaikissa ammateissa, etenkin jos heidän työhistoriansa on kulkenut lineaarista polkua useissa työntekijäasemissa. Kyseisessä ansioluettelo-osassa etenevä työkokemus ja saavutukset järjestetään työnantajan/työpaikan mukaan käänteisessä järjestyksessä viimeisimmästä varhaisimpaan päivämäärään. Se sopisi todennäköisesti hyvin useimmille sähköasentajan työnhakijoille, joilla on jo kokemusta tältä alalta tai kenties jostain muusta rakennusalan ammatista.

Vaihtoehtoiset ansioluettelomuodot sopivat joskus niille, jotka ovat vasta tulossa työelämään tai vaihtavat uraa tai joilla on monipuolisempi ammatillinen tausta. Tällaisia ovat myös jotkut itsenäiset ammatinharjoittajat, joilla on projektipohjainen tausta ja jotka sopivat hyvin "toiminnalliseen" ansioluettelomuotoon. Muissa toiminnallisissa ansioluetteloissa korostetaan pikemminkin teknisiä erikoistaitoja kuin työhistoriaa. Joissakin tapauksissa työhistorian yhdistelmä on järkevä, kun kronologisia ja toiminnallisia elementtejä sovitetaan yhteen.

Sisällytä ammatillinen profiili

Yksi ansioluettelon ja ansioluettelon tärkeimmistä osa-alueista on ammatillinen profiili, jota kutsutaan usein nimellä henkilökohtainen lausunto, ansioluetteloprofiili tai johtajaprofiili.

Ammattiprofiilit ovat lyhyt esittely ansioluettelosi alussa. Sen tulisi kertoa osaamisestasi ja kokemuksistasi tiiviisti. Sähköasentajana tämä voi sisältää kokemusta sähköasennuksista ja -korjauksista, säädösten tuntemusta, hankkimiasi sertifikaatteja ja turvallisuusprosessien tuntemusta.

Ammattiprofiili on tilaisuutesi erottua joukosta, joten yritä keskittyä siihen, mikä tekee sinusta ainutlaatuisen. Jos olet esimerkiksi ollut avainasemassa monimutkaisten sähköprojektien toteuttamisessa tiukkojen aikataulujen puitteissa, varmista, että ammattiprofiilisi korostaa tätä.

Oikein

Lisensoitu sähköasentaja, jolla on yli 6 vuoden kokemus. Pyrkii tarjoamaan turvallista ja tehokasta sähkösuunnittelua, -asennusta ja -huoltoa Sähköveikot -yrityksessä. Asentanut ja korjannut keskeisiä sähköjärjestelmiä. Tunnistanut monimutkaisen johdotusongelman, joka pienensi paloriskiä 35 %. Johti kymmentä harjoittelijaa, joiden tehokkuus kasvoi 15 prosenttia.


Väärin

Kokenut sähköasentaja, joka on taitava asentamaan ja korjaamaan sähköjärjestelmiä ja tunnistamaan johdotusongelmia. Tunnustettu asiakaspalvelusta ja teollisuuden ohjausjärjestelmätaidoista. Taitava myös piirustusten analysoinnissa.


Mitä eroa niissä on?

Molemmat sähköasentajan tehtävät ansioluettelonäytteet kertovat asennuksesta, korjauksesta ja johdotusongelmien tunnistamisesta. Mutta ensimmäisessä lisätään tilastoja kuten 35 %, 10 % ja 15 %. Nuo luvut ovat vakuuttavia.

Työhistoria: urasi tarina

Olitpa sitten vasta aloittamassa tai jo vuosia työelämässä, sinulla on saavutuksia ja kasvua näytettävänä. Voittoisassa ansioluettelossa kerrotaan palkkaaville johtajille, mitä olet tehnyt ja miten olet oppinut ja kasvanut työssäsi.

Sähköasentajana olet suorittanut työharjoittelun. Näytä, miten se antoi sinulle perustaidot, ja havainnollista sitten kasvavia kykyjäsi myöhemmissä työpaikoissa. Työhistoriassasi keskitytään saavutuksiisi ja voittamiisi haasteisiin. Et vain vaihtanut viallista johdotusta, vaan kuuntelit, kun asiakas kuvaili ongelmaa, tutkin ja suoritit testejä, diagnosoit ongelman, kehitit yhden tai useamman ratkaisun, kerroit niistä asiakkaalle ja korjasit sähköjärjestelmän ajallaan ja budjetin puitteissa.

Käytä työsi kuvaamiseen vahvoja toimintaverbejä, kuten edellä mainittuja. Ole niin yksityiskohtainen kuin mahdollista, kohtuullisessa määrin ja yhden sivun laajuisen tilarajan puitteissa. Mitä sähköjärjestelmiä olet tarkalleen ottaen korjannut? Jos sinulla on tietoja, kuten asiakastyytyväisyysluokitus, laita se mukaan!

Työhistoriaosion avainsanat voivat olla peräisin taitojen pääluettelosta ja/tai sanapilvisovelluksesta, kuten jäljempänä selitetään ansioluettelon taitoja koskevan osion osalta.

Roolien jäsentäminen

Tehtäväkuvausten rakenne on avainasemassa rekrytoijien kiinnostuksen herättämisessä ja siinä, että he ymmärtävät panoksesi.

Esitä yleiskatsaus kustakin aiemmasta roolistasi ja jaa sisältö kolmeen selkeästi määriteltyyn osaan.

sähköasentaja cv

Pääpiirteet

Anna yleiskatsaus roolistasi, yrityksestä, jossa työskentelit, tai osastosta, johon kuuluit, jotta rekrytoijat saavat lisää taustaa.

Esim.

"Työskentelin osana sähkötiimiä, jonka paikalliset rakennuttajat palkkasivat hoitamaan 100 uudesta asunnosta koostuvan uuden asuinalueen sähköjohdotukset."


Tärkeimmät vastuualueet

Kerro päävastuualueesi kussakin tehtävässä ja mainitse myös mahdolliset projektitehtävät tai lisätehtävät, joita olet ottanut hoitaaksesi.

Esim.

Työskenteli arkkitehtiryhmän ja kirvesmiesten kanssa uusien rakennustyömaiden sähköjohtojen alkuperäisten teknisten piirustusten laatimiseksi.

Tehostanut tarvittaessa hallinnollisia tehtäviä, kuten asiakassuhteita ja hankeraportointia.


Tärkeimmät saavutukset

Osoita, millaisia vaikutuksia olet saanut aikaan työsuhteessasi, mainitsemalla yksityiskohtaisesti kaikki tärkeimmät saavutuksesi; faktojen ja lukujen lisääminen auttaa vahvistamaan saavutuksesi.

Esim.

Vähensi toimittajakustannuksia 5 prosenttia neuvottelemalla paremman hinnan yrityksen sähkötukkurin kanssa.


Koulutus

Tämä kohta on tärkeä osa sähköasentajan ansioluetteloa. Se on usein pidempi ja yksityiskohtaisempi kuin muiden ammattihenkilöiden ansioluetteloissa olevat koulutusosiot. Sähköasentajat suorittavat paljon pakollista koulutusta, ja on tärkeää, että se tuodaan esiin.

Sähköasentajan koulutus voi liittyä sähkötekniikkaan, määräyksiin ja turvallisuuteen. Muista kirjata kaikki lupakortit, joita olet suorittanut esimerkiksi tulityökortti, työturvallisuuskortti, ensiapukortti.

Korosta erikoisalojasi

Sähköasentajien on osattava monenlaisia kovia erityistaitoja voidakseen tehdä työtään. Monet työnhakijat - etenkin alalle vasta tulleet - tekevät kuitenkin sen virheen, että he kertovat erikoisosaamisestaan liian yleisesti.

Nämä ovat esimerkkejä kovista taidoista, joita vuokraavat johtajat etsivät sähköasentajan ansioluettelosta:

 • Matemaattiset taidot
 • Vianmääritys
 • Sähköasennus
 • Sähkölaskentaohjelmistot
 • Ennaltaehkäisevä huolto
 • Haara- ja virtapiirien kytkentä
 • Laitteiden korjaus
 • Tietokonetaidot
 • Piirustusten lukeminen

Vaikka sähköasentajia on monenlaisia, on olemassa kolme pääerikoistumisalaa, jotka edellyttävät omaa tietämystä ja osaamistasoa:

 • Asuinrakennukset: kodit ja kerrostalot
 • Kaupalliset: vähittäismyymälät, toimistorakennukset ja pienyritykset.
 • Teollisuus: tuotantolaitokset, tehtaat ja muut tuotantolaitokset.

sähköasentaja cv

Tässä on esimerkki siitä, miten voit korostaa erikoistumistasi ansioluettelossasi:

Oikein
"Työskennellyt sähkömestareiden rinnalla asentaen asuinrakennusten sähköjohtoja yli 120 eri rakennushankkeessa."

Räätälöimällä ansioluettelosi erikoisalasi mukaan työnantajat saavat paremman käsityksen kokemuksesi laajuudesta sekä osaamisestasi, jota tuot yritykselle.

Taidot, joita työnantajat haluavat

Sähköasentajan ammattiin tarvitaan neljä tärkeintä taitoa:

 • Tekniset taidot: Se voi tuntua itsestään selvältä, mutta hyvän ansioluettelon saamiseksi sinun on osoitettava, että tiedät, miten sähkökoneet ja -järjestelmät toimivat.
 • Ongelmanratkaisukyky: Et tule vain seuraamaan piirustuksia. Monissa työtehtävissä sinun on diagnosoitava ongelma ja löydettävä keino sen korjaamiseksi.
 • Liiketoiminnan tuntemus: Vaikka et tekisikään töitä itsellesi, työnantajasi odottaa, että hallitset ajan hyvin ja tarjoat asiakkaille erinomaista palvelua.
 • Viestintä: Useimmat asiakkaat eivät ymmärrä sähköjärjestelmiä. Sinun tehtävänäsi on selittää heille, mikä on vialla ja mitkä ovat heidän vaihtoehtonsa sen korjaamiseksi. He luottavat siihen, että olet asiantuntija, joka selittää ja neuvoo.

Nämä laajat luokat voidaan jakaa yksityiskohtaisempiin taitoihin. Voit esimerkiksi mainita "viestintätaitojen" sijasta "yksityiskohtaiset selitykset asiakkaille" tai "ripeä vastaaminen kysymyksiin". Yritä käyttää sekoitusta kovista taidoista eli selkeästä teknisestä osaamisesta, jota tarvitset sähköasentajana, ja pehmeistä taidoista eli ihmissuhdetaidoista, joita tarvitaan, jotta tulet toimeen työtovereiden ja asiakkaiden kanssa ja toimit hyvin työympäristössä. Valitse kustakin työpaikkailmoituksesta viisi tai kymmenen tärkeintä taitoa ja laita ne tähän osioon. Jokainen työpaikka on hieman erilainen, joten sinun on räätälöitävä ansioluettelosi sopivaksi.

Sähköasentajien pehmeät taidot

Pehmeisiin taitoihin on tehokkaampaa kiinnittää huomiota urayhteenvedossa, kun kirjoitat työkokemuksestasi. Tämä johtuu siitä, että monet pehmeät taidot ovat yleisiä, ja rekrytoijat näkevät ne useimmissa ansioluetteloissa.

Kun korostat pehmeitä taitoja urasi yhteenvedossa, voit tukea taitoja konkreettisilla esimerkeillä siitä, miten olet hyödyntänyt niitä. Tämä lähes todistaa, että sinulla on nämä taidot.

Tässä on esimerkki. Sen sijaan, että ilmoittaisit, että sinulla on hyvät ajanhallintataidot, voisit kirjoittaa urasi yhteenvetoon useista projekteista, joita olet hoitanut samanaikaisesti suunnittelemalla aikasi tehokkaasti.

Tämä kertoisi lukijalle paljon tehokkaammin ajanhallintataidoistasi.

sähköasentaja cv

Nyt kun olemme käsitelleet, miten välität pehmeät taitosi ansioluettelossasi, on aika oppia, mitkä pehmeät taidot ovat sähköasentajien tärkeimpiä osoittaa.

Mitkä pehmeät taidot ovat sähköasentajille tärkeimpiä?

 1. Mekaaninen oivallus

Yksi sähköasentajien tärkeimmistä taidoista on mekaaninen taito. Tällä tarkoitetaan kykyä perehtyä nopeasti mekaanisiin tehtäviin ja ymmärtää helposti niihin liittyvät prosessit. Loistavat sähköasentajat ovat yleensä uteliaita mekaanisia prosesseja kohtaan ja nauttivat siitä, että saavat asiat toimimaan.

Tämä saattaa vaikuttaa itsestään selvältä taidolta, joka useimmilla sähköasentajilla on. On kuitenkin tärkeää, että mekaaninen taito tulee esiin ansioluettelossa niille, joilla on vähemmän kokemusta, erityisesti niille, jotka hakevat sähköasentajan oppisopimustöitä.

Miten osoitat mekaanisen osaamisesi ansioluettelossasi?

Yksi parhaista tavoista kertoa mekaanisesta osaamisestasi on ammattiprofiilisi. Siellä voit kirjoittaa kiinnostuksestasi elektroniikkaan ja siitä, miten nautit asioiden purkamisesta ja kokoamisesta.


 1. Ongelmanratkaisu

Sähköasentajille ongelmanratkaisu on keskeinen osa jokapäiväistä elämää. Kyky arvioida tilanteita loogisesti, punnita ratkaisujen hyviä ja huonoja puolia ja tehdä hyödyllisiä päätöksiä on korvaamaton taito. Olipa kyse sitten vianetsinnässä käytettävistä laitteista tai sähköjärjestelmien manuaalisesta arvioinnista ongelmien syyn selvittämiseksi, hyvät sähköasentajat ovat taitavia tarjoamaan nopeita ratkaisuja ongelmiin.

Miten osoitat ongelmanratkaisutaidot sähköasentajan ansioluettelossasi?

Ymmärtääksesi, miten ongelmanratkaisutaitojesi ilmaiseminen onnistuu, mieti, mitä kaikkea ongelmanratkaisutaitosi käsittävät. Hyvin usein ongelmanratkaisutaitoihin kuuluu yhdistelmä sähköalan tietämystä, tutkivaa lähestymistapaa ongelmiin, vahvaa päätöksentekokykyä ja ymmärrystä sopivimmista ratkaisuista.


Jos pystyt korostamaan näitä neljää seikkaa, kun esittelet ongelmanratkaisutaitojasi, vaikutat erittäin tehokkaalta ongelmanratkaisijalta.

Tässä on esimerkki:

Ratkaisit jatkuvat, kalliit sähkökatkokset koko työmaalla havaittuasi vanhentuneen, syöpyneen johdon työmaan päärakennuksessa; toteutit uuden johdon puolet halvemmalla kuin yhden sähkökatkon jälkeen, mikä ratkaisi ongelman ja varmisti, että työmaa täytti turvallisuusstandardit.


 1. Viestintä

Sähköasentajien on uransa aikana kommunikoitava monenlaisten ihmisten kanssa, kuten asiakkaiden, työtovereiden, projektipäälliköiden ja muiden alan ammattilaisten kanssa.

Riippuen siitä, millaista työtä teet sähköasentajana, saatat olla tai olla olematta merkittävässä vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa. Tehdaskoneita huoltavat sähköasentajat joutuvat harvoin tekemisiin asiakkaiden kanssa, kun taas jos olet sähköasentaja, joka tarjoaa palveluja asunnonomistajille, asiakassuhteet ovat osa jokapäiväistä elämääsi.

Viestintä on kuitenkin elintärkeä taito sähköasentajille kaikissa tehtävissä. Jos et kommunikoi asiakkaiden kanssa, kommunikoit kollegoiden tai työmaan ammattilaisten kanssa. Siten sähköasentajien on hyödynnettävä viestintätaitojaan varmistaakseen, että toiminta sujuu sujuvasti ja tehokkaasti.

sähköasentaja cv

Viestintätaitojen osoittaminen ansioluettelossasi on hyvä tapa tehdä vaikutus rekrytoijiin.

Mutta miten osoitat viestintätaidot sähköasentajan ansioluettelossasi?

Viestintätaitojesi esittelemiseksi korosta onnistumisia, joiden saavuttamisessa viestintätaidoillasi on ollut merkitystä, tai vastuualueitasi, joissa viestintätaitojasi on tarvittu. Esimerkkeinä voidaan mainita kokousten johtaminen, turvallisuustiedotusten pitäminen ja esitysten pitäminen asiakkaille.

Toinen tehokas tapa kiinnittää huomiota viestintätaitoihisi on tuoda esiin mahdolliset koulun ulkopuoliset aktiviteetit, joihin olet osallistunut ja jotka ovat vaatineet viestintätaitojesi käyttöä. Jos olet esimerkiksi osallistunut julkisiin puhekilpailuihin, mainitse tämä.


 1. Ajanhallinta

Ajanhallinta on yksi sähköasentajien tärkeimmistä taidoista. Projektien loppuunsaattaminen aikataulussa on elintärkeää, sillä sähköasennukset ja -korjaukset hinnoitellaan usein arvioidun ajan perusteella.

Miten osoitat ajanhallintataidot ansioluettelossasi?

Kiinnitä huomiota saavutuksiin, jotka ovat syntyneet ajanhallintataitojesi ansiosta. Tähän voi liittyä hankkeiden saattaminen päätökseen ennen aikataulua tai useiden hankkeiden samanaikainen hoitaminen. Näytä, miten priorisoit työsi, asetit välitavoitteet ja käytit tarvittavat resurssit tavoitteidesi saavuttamiseksi.


Tärkeintä on osoittaa, että osaat suunnitella, priorisoida ja hallita aikaasi myönteisten tulosten saavuttamiseksi. Jos onnistut tässä, ajanhallintataitosi loistavat ansioluettelossasi.

 1. Sopeutumiskyky

Sähköasentajien on kyettävä sopeutumaan alansa muuttuvaan maisemaan. Kun maailma muuttuu jatkuvasti, heidän on opittava käyttämään uusia teknologioita ja työkaluja.

Tulevaisuudessa sähköasentajat saattavat keskittyä paljon nykyistä enemmän uusiutuvaan energiaan ja älykkääseen teknologiaan. Tämä edellyttää monilta sähköasentajilta sopeutumista.

Sopeutumiskyky onkin sähköasentajille elintärkeä taito. Jos ansioluettelosi osoittaa kykyäsi sopeutua muuttuviin ympäristöihin, teet vaikutuksen rekrytoijiin ja optimoit työnhakusi.

Miten osoitat sopeutumiskyvyn ansioluettelossasi?

Helpoin ja tehokkain tapa ilmaista sopeutumiskykysi on kuvata kertoja, jolloin olet muuttanut jotakin asiaa myönteisten tulosten saavuttamiseksi; juuri tästä sopeutumiskyvystä on kyse.


Tässä on esimerkki:

"Hankin uutta, tehokkaampaa teknologiaa korvaamaan vanhentuneita testauslaitteita, jotka eivät antaneet tarkkoja ja oikea-aikaisia tuloksia.”


Huomaa, miten tässä esimerkissä hakija osoittaa, että hän tunnisti ongelman ja sitten muutti (hankki uutta teknologiaa) ongelman ratkaisemiseksi. Tämä osoittaa, että hän kykenee sopeutumaan.

Kiinnostuksen kohteet ja harrastukset

Toisin kuin muut ansioluettelosi kohdat, kiinnostuksen kohteet ja harrastukset ovat vapaaehtoisia.

Jos sinulla on vain vähän työkokemusta, tämä osio voi auttaa parantamaan myyntitaitojasi ja korostaa, miksi olet oikea ehdokas sähköasentajan tehtävään.

Harkitse pehmeitä taitoja, kuten yhteistyötaitoja, kykyä sopeutua muuttuviin prioriteetteihin tai ohjeiden noudattamista, ja käytä harrastuksiasi näiden taitojen esittelyyn, kuten urheilujoukkueeseen kuulumista.

Kielet

Jos puhut useampaa kuin yhtä kieltä, lisää ne rohkeasti tähän, varsinkin jos haet työtä ulkomailla.

Tämä lisää asiakaspalvelutaitojasi, ja yritys saattaa jopa hyötyä siitä, että se voi markkinoida kansainvälisiä asiakkaita sinun kauttasi.

sähköasentaja cv

Saatekirje

Työnkuvauksen mukana on liitettävä myös saatekirje.

Noudata vakiomuotoista virallista kirjemuotoa ja kirjoita, miten sait tietää työpaikasta, miksi haet ja miksi uskot, että sopisit tehtävään erinomaisesti.

Sähköasentajia on olemassa, ja oikealla ansioluettelon tavoitteella sinut huomataan. Käytä ansioluettelon laatimiseen ansioluettelon rakentajaa saadaksesi parhaat tulokset.

Se on nopea, helppo ja kertoo ansioluettelosi tavoitteen sekä käyttämäsi käsityökalut.

Ansioluettelon ulkoasu ja muotoilu: tärkeitä näkökohtia

Aivan kuten haluat, että ansioluettelosi sanat välittävät ammattimaisen kuvan, myös sen ulkoasun tulisi olla ammattimainen. Ulkoasu on lähes yhtä tärkeä kuin kuvaamasi taidot ja saavutukset. Jos ansioluettelo näyttää huolimattomalta tai vaikealukuiselta, sinut voidaan helposti hylätä unelmiesi työpaikan saamiseksi. Voit noudattaa joitakin suunnittelun perussääntöjä varmistaaksesi, ettei sinulle käy näin, mutta voit myös käyttää asettelumuotoja, joita resume.io on testannut ammattimaisten rekrytoijien ja rekrytointipäälliköiden kanssa.

Nämä asettelut ovat muokattavissa, mutta tarkastellaan keskeisiä strategioita, joiden avulla ansioluettelosi pysyy rekrytointiystävällisenä:

 • Älä käytä liikaa värejä tai hienoja fontteja.
 • Vaihtele tekstin pituutta, jotta vältyt suurilta tekstilohkoilta.
 • Sijoita yhteystietosi helposti nähtäville.
 • Käytä bullet pointteja pitkien lauseiden sijasta.
 • Älä laita tietoja otsikoihin tai alatunnisteisiin, jotka eivät välttämättä ole skannattavissa sovellusohjelmilla.

Sekavat muotoilut, välit tai ristiriitaiset värit ovat kaikki syitä siihen, että rekrytoijat hylkäävät ansioluettelosi. Muotoilu on tärkeää. Muista, että huolellisesti kohdistetut sarakkeet, luettelot ja muut muotoilut voivat mennä sekaisin, kun ne siirretään ohjelmasta toiseen. Tallenna ansioluettelosi aina PDF-tiedostona ja tarkista, että muotoilu on säilynyt juuri sellaisena kuin olet sen suunnitellut.

Sähköasentajan ansioluettelon muotoilu on tärkeä muustakin kuin visuaalisista syistä. Sinun ei kuitenkaan tarvitse huolehtia mistään näistä mahdollisista ongelmista ansioluettelopohjan avulla. Ne on luotu auttamaan sinua näyttämään parhaalta ja välttämään kalliita virheitä.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä sähköasentajan pitäisi laittaa ansioluetteloonsa?

Sinun on lisättävä koulutuksesi, kokemuksesi, nimesi ja yhteystietosi, ammatillinen yhteenveto tai tavoitekuvaus.

Mitä taitoja sähköasentajilla on?

Sähköasentajilla on oltava monenlaisia kovia ja pehmeitä taitoja.

Sähköasentajilta vaaditaan monenlaisia taitoja kovista taidoista, kuten uudelleenjohdotuksesta, pehmeisiin taitoihin, kuten asiakaspalvelu- ja viestintätaitoihin. Katso lisää esimerkkejä edellä olevasta taidot-osiosta.

Miten kirjoitan ansioluettelon sähköasentajan oppisopimuskoulutukseen?

Sinun on keskityttävä pätevyyteesi ja kokemukseesi käyttämällä ansioluettelon muotoa, joka korostaa näitä vahvuuksia. Perinteisessä ansioluettelossa korostetaan kokemusta, mutta koska sinulla ei ehkä ole niin paljon kokemusta, sinun on korvattava tämä osoittamalla koulutus- ja harjoittelukokemus. On siis parasta käyttää ansioluettelossasi tavoitteiden määrittelyä sekä toiminnallista ansioluettelomuotoa, joka alkaa koulutuksestasi eikä kokemuksestasi.

Mitä taitoja ja pätevyyksiä sähköasentajan ammattiin tarvitaan?

Sinulla on oltava mekaanista ja teknistä kykyä ja huomiota yksityiskohtiin, sillä työ vaatii paljon ammattitaitoa. Suurimman osan tästä voi oppia työharjoittelun muodossa. Sinun on suoritettava työharjoittelujaksoja, jotta sinusta tulee sähköasentaja.Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinnon. Tutkintonimike on automaatioasentaja tai sähköasentaja. Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena.

Luo ansioluettelosi parhaiden mallipohjien avulla

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni