Pankkiirin CV - opas menestyksekkään ansioluettelon kirjoittamiseen

Pankkiirit tunnetaan yhtä hyvin asiakaspalvelutaidoistaan kuin pankkitietämyksestään. Kun haluat koota tehokkaan pankkiirin ansioluettelon, voi olla vaikeaa selvittää, millainen tasapaino sinun pitäisi olla tällaisten pehmeiden ja kovien taitojen välillä.

Muotoile :
Koko :
Muokattavissa:
Word (Microsoft)
A4
Kyllä

Pankkiirin CV esimerkki

Maija Mallikas
Kotikuja 5, 00100 Helsinki
maija.mallikas@email.com
+358 50 2345 345
linked.com/in/maija.mallikas

Ammatillinen yhteenveto

Kokenut pankkiiri, jolla on erinomaiset matemaattiset ja analyyttiset taidot sekä omistautuminen asiakaspalvelulle. Pankkiasiakkaiden tyytyväisyysaste on pysynyt 90 %:ssa 15 kuukauden ajan yhtäjaksoisesti. Ehdotetut muutokset tilinavausmenettelyihin johtivat 15 prosentin laskuun odotusaikoihin ja käsittelyvirheisiin. Haluaa hyödyntää pankkitoiminnan taitoja Merrill Nationalissa.

Työkokemus

Pankkivirkailija
Osuuspankki, Helsinki
joulukuu 2019- joulukuu 2021

 •  Hallinnoin tehokkaasti yritysasiakkaiden salkkuja ja tarjosin taloudellista neuvontaa investointeihin ja säästöihin liittyen.
 •  Suoritti taloudellisten riskien arviointeja ja tutki pankki- ja rahoitusmarkkinoiden kehityssuuntauksia laatiakseen toiminta- ja edistymisraportteja johdolle.
 •  Kouluttanut ja tukenut 12+ uutta pankkivirkailijaa.
 •  Myi ja lunasti tarvittaessa Yhdysvaltain säästöobligaatiohakemuksia Federal Reservelle.
 •  Tärkeimmät saavutukset

Nimitettiin ensisijaiseksi keskisuurten markkinoiden pankkitoiminnan edustajaksi 6 kuukauden työskentelyn jälkeen. Lähipankkitoiminnan tulot kasvoivat 10 prosenttia neljännesvuosittain sen jälkeen.

Pankkivirkailija
Nordea, Helsinki
syyskuu 2016-joulukuu 2019

 •  Tarkasteli ja käsitteli luotto- ja lainahakemuksia parhaiden käytäntöjen ja lainsäädännön mukaisesti.
 •  Tukenut potentiaalisten myyntimahdollisuuksien tunnistamista uusille yritysasiakkaille.
 •  Käsitteli maksujen päivittäistä täsmäytystä sekä ylläpitää saapuvien ja lähtevien käteisvarojen kirjanpitoa.
 •  Tärkeimmät saavutukset

Saavutti kahdesti "kuukauden paras pankkiiri" -tunnustuksen pankkitoiminnan erinomaisuudesta ja ammattitaidosta.

Koulutus

2013-2016, kauppatieteiden kandidaatti
Helsingin yliopisto, Helsinki
Opiskelijoiden talous- ja rahoitusklubin puheenjohtaja 1 vuoden ajan.

Taidot

 •  Kyky työskennellä paineen alla
 •  Taloudellinen suunnittelu
 •  Riskien arviointi
 •  Asiakaspalvelu
 •  ongelmanratkaisu
 •  Sijoitusten hallinnointi
 •  Tekniset taidot
 •  Neuvottelut
 •  ihmissuhdetaidot

Sertifikaatit

 •  Sertifioitu rahoitussuunnittelija
 •  Sertifioitu rahoitusanalyytikko
 •  Sijoitusrahastojen neuvonantaja

Onneksi on olemassa pankkiirin ansioluettelomalleja , joiden avulla voit määrittää, miltä ansioluettelosi pitäisi näyttää ja millaisia tietoja sinun pitäisi sisällyttää siihen.

Pankkiirin ansioluettelomallien selaamisen ohella sinun kannattaa tutustua myös saatekirjeiden ja viitesivujen muotoihin, jotta voit luoda vaikuttavan ansioluettelon . Koska pankkiirit ovat tunnetusti tarkkoja ammattilaisia, jotka ansaitsevat elantonsa tarkalla silmällä yksityiskohtiin, sinun kannattaa olla huolellinen ja varmistaa, että hakemuksesi jokainen osa on mahdollisimman vaikuttava ja ammattimainen.

Seuraavat pankkiirin ansioluettelomallit auttavat sinua luomaan täydellisen työhakemuksen. Hyvä pankkiirin ansioluettelo sisältää hakijan työhistorian, pätevyyden ja asiantuntemuksen pankkialan ammattilaisena.

Pankkiirina haluat yleensä korostaa matemaattisia kykyjäsi, yksityiskohtien huomioimista ja ihmissuhdetaitojasi. Luo vankka ja asiallinen ansioluettelo , jossa korostetaan eri osaamiskokonaisuuksia sen mukaan, mitä työtä haet.

Seuraavia ansioluetteloesimerkkejä kannattaa käyttää inspiraationa seuraavaa työhakemustasi varten. Muista kuitenkin, että menestyksekästä hakemusta varten sinun on räätälöitävä ansioluettelosi työtä varten.

Mitä pankkiiri tekee?

Sanaa "pankkiiri" käytetään kuvaamaan erilaisia liike- ja rahoitusalan ammatteja, joita käsitellään tässä. Laajasti määriteltynä pankkiirien tehtävänä on säilyttää ja hallinnoida muiden ihmisten rahoja, tarjota pankkipalveluja ja käyttää heidän rahojaan tuottamaan pankille tuloja sijoitusten ja lainojen korkojen kautta.

Alkuaikoihinsa verrattuna pankkitoiminta on nykyään uskomattoman monimutkaista, sillä digitaalinen aikakausi on mullistanut sen. Nykyään ostamme ja myymme verkossa, maksamme laskut sähköisesti ja sijoitamme osakkeisiin, joukkovelkakirjoihin ja jopa kryptovaluuttoihin. Lainat ovat yleensä välttämättömiä asunnon ostamiseksi, koulutuksen rahoittamiseksi tai auton hankkimiseksi, ja luottokorttien käyttö ostosten tekemiseen on yleistä, jopa sellaisten menojen osalta, jotka voimme kattaa käteisellä.

Pankkiirit auttavat yksityishenkilöitä ja yrityksiä selviytymään nykyaikaisen rahoitusmaailman monimutkaisissa asioissa. Näiden alojen työnhakijoilla on paljon vaihtoehtoja ja paljon kilpailua. Paras lähtökohta on erinomainen ansioluettelo, joka antaa sinulle paremman kuvan kuin muille hakijoille.

pankkiiri cv

Kaikki eivät ole yhtä mieltä siitä, mitä pankkiiri oikeastaan on. Seuraavassa on joitakin tärkeimpiä jaotteluja pankki- ja rahoituspalvelualalla:

 • Henkilö- ja vähittäispankkiirit: Pankkikonttoreissa tarvitaan kassanhoitajia auttamaan asiakkaita rutiinitapahtumissa, kuten shekkien lunastamisessa tai rahan nostamisessa, tallettamisessa tai siirtämisessä. Henkilökohtaiset pankkivirkailijat auttavat myös säästö- tai sekkitilien avaamisessa, neuvovat asiakkaita rahan siirtämisessä korkeamman tuoton sijoitustileille ja käsittelevät lainahakemuksia.
 • Liikepankkiirit avustavat yritys- ja yhteisöasiakkaita rahoitus-, kassavirta- ja likviditeettikysymyksissä. Lainapäälliköiden tehtävänä on määrittää, ovatko mahdolliset lainanottajat luottokelpoisia heidän liiketoimintamalliensa ja asettamiensa vakuuksien arvon perusteella.
 • Investointipankkiirit avustavat suurempia yrityksiä pääoman hankkimisessa sijoittajilta, velkataakan arvioinnissa, viranomaismääräysten noudattamisessa ja joissakin tapauksissa rakenneuudistuksissa, listautumisannissa sekä fuusioissa ja yritysostoissa.
 • Kauppapankkiirit , kuten pääomasijoitusyhtiöt, käyttävät omaa pääomaansa sijoittaakseen suoraan lupaaviin yrityksiin ja saadakseen huomattavan osuuden menestyvien yritysten voitoista.

Vastavalmistuneen pankkiirin ansioluettelo

Vastavalmistuneena sinun on painotettava opintosuorituksiasi ja koulutustasi. Sinun tulisi sisällyttää ansioluetteloosi kaikki koulun ulkopuoliset aktiviteetit, harjoittelupaikat, asiaankuuluvat kurssit tai ohjelmat sekä perusteelliset akateemiset tiedot.

On myös hyväksyttävää viitata vapaaehtoistyökokemukseen tai osa-aikatyöhön, jos sinulla ei ole suoraa työkokemusta valitsemaltasi alalta. Kirjoita vahva uratavoite- ja kohokohdat-osio, jotta osoitat olevasi kunnianhimoinen ja valmis oppimaan.

Miten muotoilla pankkiirin ansioluettelo

Pankkitoiminta on yksi kiivaimmista aloista, joille voit tulla. Sen vuoksi sinun on todella panostettava siihen, mihin pystyt. Tämä tarkoittaa, että sinun on laadittava ansioluettelo, joka erottuu kilpailijoista.

Mutta ennen kuin voit aloittaa kirjoittamisen, sinun on valittava oikea muoto. Rikkainkaan kokemus ei nimittäin tee vaikutusta palkkaavaan esimieheen, jolla on vaikeuksia lukea sisältöä.

Onko sinulla relevanttia pankkikokemusta? Silloin sinun kannattaa käyttää suosituinta muotoa, joka tunnetaan nimellä "käänteiskronologinen" muoto. Se alkaa viimeisimmästä työkokemuksestasi ja etenee sitten taaksepäin pankkihistoriasi ja -taitojesi kautta.

Käänteiskronologinen muotoilu pankkialan ansioluettelossa

Voit myös kokeilla näitä kahta suosittua muotoa:

 • Toiminnallinen ansioluettelo - Tässä muodossa keskitytään pankkitaitoihisi, minkä vuoksi se on paras muoto niille, joilla on asiaankuuluvat taidot, mutta joilla ei ole runsaasti kokemusta pankkiirina.
 • Yhdistelmäansioluettelo - Tässä muodossa sekoitetaan sekä "toiminnallinen" että "käänteiskronologinen" muoto, joten se sopii erinomaisesti niille, joilla on sekä asiaankuuluvia taitoja että pankkialan työkokemusta.

Kun muoto on selvillä, sinun on valittava oikea ansioluettelon ulkoasu.

Suosittelemme seuraavaa asettelua:

 • Marginaalit - Käytä yhden tuuman marginaaleja kaikilla sivuilla.
 • Fontti - Valitse ammattimainen fontti, joka erottuu edukseen
 • Kirjasinkoko - 11-12pt normaalille tekstille ja 14-16pt otsikoille.
 • Riviväli - Käytä vain riviväliä 1,0 tai 1,15.
 • Ansioluettelon pituus - Pidä kiinni yhden sivun pituudesta. Onko sinulla vaikeuksia saada kaikki mahtumaan yhdelle sivulle? Tutustu näihin yhden sivun ansioluettelomalleihin.
pankkiiri cv

ATS:n vaarat

Monet työnantajat käyttävät sähköistä hakijaseurantajärjestelmää (ATS) suodattaakseen ansioluettelot etsimiensä ammattitaitojen mukaan. Jos ansioluettelostasi puuttuvat nämä ammattitaidot - usein avainsanat - se saatetaan merkitä siten, että se ei ole arvioijan huomion arvoinen. Tämä tarkoittaa, että kukaan ihminen haluamassasi yrityksessä ei edes lue sitä.

Tämä innovaatio on synnyttänyt "ansioluettelon optimoinnin", jossa ansioluettelot ja CV:t räätälöidään työnantajien tarpeiden ja toiveiden mukaan. ATS-teknologia luo sekä lupauksia että vaaroja, sillä ATS:n testit täyttävät ansioluettelot hyväksytään tarkistettaviksi.

Paras tapa käsitellä ATS-ongelmaa on tutkia kohteen työpaikkailmoitusta tai muuta asiaankuuluvaa kieltä sen verkkosivustolta selvittääkseen, mitä työtaitoja ja -ominaisuuksia työnantaja todella etsii. Tietenkin sinun on kerrottava totuus, etkä saa väittää, että sinulla on taitoja, joita sinulla ei ole. Yksinkertainen esimerkki: jos työpaikkailmoituksessa sanotaan, että hakijan on hallittava Microsoft Office -ohjelmat, kuten Word, Excel ja PowerPoint, ja sattuu olemaan, että sinä hallitset ne, olisi virhe olla mainitsematta tätä ansioluettelosi taitoja koskevassa kohdassa.

Ilmoita yhteystietosi ylhäällä

CV:tä kirjoittaessasi voit aloittaa yhteystiedoillasi. Jätä rivinvaihto yhteystietojen ja seuraavien osioiden väliin ja harkitse nimesi kirjoittamista lihavoituna. Tämä parantaa luettavuutta ja voi helpottaa rekrytoivien johtajien ja työnantajien tunnistaa ansioluettelosi samankaltaisten asiakirjojen joukosta.

Yhteystiedot sisältävät yleensä koko nimesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja sijaintisi. Jos sinulla on ammattimainen verkkosivusto tai verkkoportfolio, voit harkita linkin sisällyttämistä. Vältä linkittämistä henkilökohtaisiin sosiaalisen median tileihin, sillä se voi vaikuttaa epäammattimaiselta.

Aloita kertomalla yhteystietosi, jotta työnantajien on helppo soittaa sinulle.

Pitäydy perusasioissa, kuten

 • Matkapuhelinnumero
 • Sähköpostiosoite - Sen on kuulostettava ammattimaiselta, eikä siinä saa olla slangia tai lempinimiä. Tee tarvittaessa uusi osoite työhakemuksiasi varten.
 • Sijainti - Voit kertoa epämääräisen sijaintisi, esimerkiksi "Turku", sen sijaan, että ilmoittaisit koko osoitteen.
 • LinkedIn-profiilin tai portfolion URL-osoite - Muista päivittää ne ennen hakemuksen lähettämistä.
Väärin
missukka98@jippii.fi

Oikein
maija.mallikas@email.com

Kuvaile työkokemustasi

Työkokemus on tärkeä valintaperuste monissa pankkialan työtehtävissä. Työkokemus relevantilta alalta osoittaa, että hakija on käyttänyt ammattitaitoaan ja kykyjään vastaavissa tehtävissä aiemmin. Työkokemuksesi laajuus voi osoittaa pätevyyttä palkkaavalle esimiehelle.

Jos haluat esittää työkokemuksen ansioluettelossa, aloita viimeisimmästä työtehtävästäsi ja mainitse aiemmat tehtävät käänteisessä aikajärjestyksessä. Mainitse jokaisen kohdan kohdalla nimesi, yrityksen nimi, työsuhteen kesto ja tärkeimmät tehtävät, joita suoritit kyseisessä tehtävässä. Käytä tehokkaita toimintasanoja, kun kirjoitat tehtävistä ja vastuualueista.

Pankkiirimaailma perustuu tarkkoihin laskelmiin ja vahvoihin asiakaspalvelutaitoihin. Palkkaava johtaja haluaa tietää tarkalleen, mitä olet tehnyt koko historiasi aikana yhdistääkseen nämä kaksi erilaista taitotyyppiä menestyksekkääksi uraksi.

pankkiiri cv

Toimintaverbit, jotka kannattaa sisällyttää pankkiirin työkokemusosioon:

 • Neuvoteltu
 • Rakensi
 • Kaksinkertaistettu
 • Kasvatti
 • Paransi
 • Ylläpiti
 • Oletti
 • Verkostoitunut
 • Suoritti
 • Tutki
 • Arvioi
 • Toteutti
 • Käynnisti
 • Ylläpiti
 • Käsitteli

Käytä tätä asettelua kokemuksia koskevassa osiossa:

 • Tehtävän nimi
 • Yrityksen nimi
 • Päivämäärät
 • Vastuut ja saavutukset
Väärin

Pankkiiri, Paras-Pankki

2017-2020

Palveli asiakkaita ja laski rahoja


Oikein

Pankkiiri

Paras-pankki

02/2017 - 01/2020

 • Valittu "Vuoden pankkiiriksi" vuosina 2018 ja 2019.
 • Seurasi parhaita käytäntöjä käsitellessään yli 1000 lainahakemusta.
 • Tutki markkinasuuntauksia ja tuotti riskinarviointiasiakirjoja johdolle - vaikutti 430 000 euron säästöihin asiakkaille
 • Koulutti ja antoi valtuudet kahdeksan uuden pankkivirkailijan tiimille.

Miten kirjoitetaan pankkiirin koulutusosio

Pankkiirin alalla on parasta erottaa muodollinen koulutuksesi todistuksista ja lisensseistä. Tärkeimmät korkeakoulututkinnot kannattaa aina luetella ansioluettelossasi ensimmäisenä, eikä lukiotietojasi kannata mainita, jos sinulla on korkeakoulututkinto.

Luettele jokaisen koulun nimi, josta olet suorittanut tutkintosi, keskiarvosi, suorittamasi tutkinto ja mahdolliset saamasi erityispalkinnot tai kiitokset.

Kaikki alan sertifikaatit, asiaankuuluvat lisenssit ja ammatilliset yhteydet on hyvä laittaa erilliseen osioon. Joillakin aloilla nämä todistukset ja lisenssit ovat ratkaisevia sen kannalta, pääsetkö työhaastatteluun vai et. Voit auttaa rekrytoivaa esimiestä valitsemaan sinut haastatteluun, kun erotat tärkeät tietosi toisistaan ja nostat ne esiin.

pankkiiri cv

Näin saat koulutusosion tekemään vaikutuksen:

 • Älä kerro liikaa yksityiskohtia, jos sinulla on jo usean vuoden työkokemus. Tällöin riittää, että luetellaan seuraavat asiat: korkeakoulun/yliopiston nimi ja sijainti, opiskeluvuodet, tutkinto, pääaine ja sivuaineet.
 • Jos olet viettänyt enemmän vuosia koulussa kuin työssä tai jos kirjoitat vastavalmistuneen ansioluetteloa, koristele ansioluettelosi koulutusosio opiskeluaikojen saavutuksilla (kuten keskiarvolla tai latinankielisillä arvosanoilla). Muista pitää ne työnkuvan kannalta merkityksellisinä ja luetella enintään 4-6 asiaa.

Noudata tätä muotoa:

 • Tutkintotyyppi & pääaine/kurssit
 • Yliopiston/koulun nimi
 • Opiskeluvuodet
 • Keskiarvo, arvosanat, kurssit ja muut asiaankuuluvat saavutukset.

Miten pankkiirin taitoja koskeva osa kirjoitetaan

Kun laadit pankkiirin taidot -osiota, on tärkeää korostaa johtamistaitoja, teknisiä taitoja, asiakaspalvelua, projektinhallintaa ja tutkimusta koskevia taitoja. Esimerkiksi investointipankkitoiminnan palkkaavat johtajat etsivät aina ammattilaisia, joilla on erinomaiset projektinhallintataidot, koska heidän liiketoimintansa on luonteeltaan sellaista. Jokaista sijoitusmahdollisuutta käsitellään projektina, ja sinun on osoitettava, että sinulla on tarvittavat taidot hallita projektin jokainen osa-alue onnistuneesti loppuun.

Kun luettelet taitojasi pankkiirin ansioluettelossasi, muista, että palkkaavat johtajat ovat kiinnostuneita tuloshakuisista ammattilaisista ja ytimekkäästä kielestä. Taitoja koskeva osio on tilaisuutesi osoittaa, kuinka monipuolinen olet ja kuinka paljon lisäarvoa voit tuoda heidän organisaatiolleen. On tärkeää, että teet tästä luettelosta mahdollisimman kattavan ja osoitat, miten jokainen taito on merkityksellinen pankkiurasi kannalta. Kun tarkastelet pankkiirin ansioluettelonäytteitä, näet taito-osioita, jotka ovat täynnä ohjelmistoalustanimikkeitä, kuten SAP ERP Core Finance, Company Name Dynamics AX ja platforms by Infor. Pankkiirin ansioluettelossasi tulisi luetella mahdollisimman monta ohjelmistoalustaa, ja on myös hyödyllistä lisätä taulukkolaskentaohjelmat Microsoft Office- ja Open Office -alustoille.

Esimerkkejä pankkiirin kovista taidoista:

 • Kirjanpidon tasapainottaminen
 • Riskien arviointi
 • Kiinnitykset ja lainat
 • Talletukset ja nostot
 • Tilien ylläpito
 • Valuutanvaihto
 • Sijoitusten hoito
 • Tallelokerot
 • Käteisen käsittely

Esimerkkejä pankkiirin pehmeistä taidoista:

 • Erinomainen kommunikaattori
 • Tiimityö
 • Ongelmanratkaisu
 • Itsevarma ja ammattimainen käytös
 • Organisaatio
 • Neuvottelut
 • Ajanhallinta

Kielitaito

Pystytkö puhumaan muita kieliä?

Olipa työnkuvaus sitten nimenomaisesti sitä vaativa tai ei, kyky puhua toista kieltä on vaikuttava taito.

Jos siis osaat puhua toista kieltä, edes perustasolla, voit mainita sen ansioluettelossasi, mutta vain jos tilaa on.

Järjestä kielet taitojen mukaan:

 • Äidinkieli
 • Sujuva
 • Taitava
 • Keskitaso
 • Perustaso
pankkiiri cv

Pankkiirin CV-profiili

Hyvässä pankkiirin ansioluettelon tiivistelmässä käytetään ytimekästä kieltä, jolla herätetään rekrytoivan johtajan huomio, kerrotaan saavutuksistasi ja tehdään selväksi lisäarvosi yritykselle. Voit myös käyttää tätä osiota kertoaksesi rekrytoivalle esimiehelle, että olet ammattilainen, joka ymmärtää alaa ja osaa tuoda asiansa esille. CV-profiili on pohjimmiltaan lyhyt esittelykappale, jossa tiivistät tärkeimmät myyntivaltteesi ja korostat, miksi olisit hyvä työntekijä.

Kirjoita siis kattava tiivistelmä siitä, mitä teet, mitkä ovat tärkeimmät taitosi ja millaista kokemusta sinulla on.

Sen on oltava lyhyt ja napakka, ja sen on viime kädessä houkuteltava lukija lukemaan ansioluettelosi loputkin osat.

Vinkkejä vahvan CV-profiilin luomiseen:

 • Pidä se tiiviinä: Jotta profiili todella luetaan, se kannattaa pitää lyhyenä ja napakana, jotta se varmasti luetaan. Täydellisen profiilin saa aikaan 3-5 napakkaa riviä.
 • Räätälöi sitä: Suurin CV-virhe? Yleinen, massatuotettu asiakirja, joka lähetetään kymmenille työnantajille. Jos haluat saada haastattelun, sinun on räätälöitävä ansioluettelosi profiili (ja koko hakemuksesi) juuri niihin tehtäviin, joita haet. Muista siis ennen kirjoittamisen aloittamista lukea läpi työnkuvaukset ja tehdä luettelo taidoista, tiedoista ja kokemuksesta, joita työnantajat etsivät.
 • Älä lisää tavoitetta: Uratavoitteet ja tavoitteet sopivat parhaiten saatekirjeeseen, joten älä tuhlaa niihin tilaa ansioluetteloprofiilissasi.
 • Vältä kliseitä: Nöyrät kliseet ja yleiset fraasit eivät tee vaikutusta rekrytoijiin, jotka lukevat samoja lausuntoja useita kertoja päivässä. Tee sen sijaan vaikutuksen osaamisellasi, kokemuksellasi ja saavutuksillasi!

Mitä pankkialan CV-profiiliin kannattaa sisällyttää?

 • Yhteenveto kokemuksesta: Jotta työnantajat saisivat käsityksen kyvyistäsi, esitä heille ansioluettelosi antamalla yleiskatsaus siitä, minkälaisissa yrityksissä olet aiemmin työskennellyt ja millaisia tehtäviä olet hoitanut aiemmille työnantajille - mutta pidä se yleistasolla ja säästä yksityiskohdat kokemusta käsittelevään osioon.
 • Asiaankuuluvat taidot: Työnantajien on tiedettävä, mitä taitoja voit tuoda heidän organisaatiolleen, ja mieluiten he haluavat nähdä taitoja, jotka vastaavat heidän avointa työpaikkaansa. Tutki siis kohdetehtäviäsi perusteellisesti ja lisää tärkeimmät pankkialan taidot profiiliisi.
 • Keskeiset pätevyydet: Jos sinulla on pätevyyksiä, jotka ovat erittäin tärkeitä pankkitehtävien kannalta, korosta niitä profiilissasi, jotta työnantajat eivät jää niistä paitsi.

Seuraavassa on esimerkkejä pankkiirin ansioluettelon tiivistelmästä, jotta ymmärrät, millaista muotoa sinun tulisi käyttää ja mitä tietoja ansioluettelossasi tulisi olla:

Oikein
Menestynyt henkilökohtainen pankkiiri, jolla on todistetusti kokemusta arvokkaiden asiakassuhteiden luomisesta. Taitava käyttämään erilaisia tietokoneohjelmistoalustoja tilien hallinnassa ja asiakaspalvelun muistiinpanojen ylläpitämisessä. Ylläpitää kasvavaa tietokirjastoa nykyisistä pankkituotteista ja seuraa suuntauksia, jotka johtavat uusiin tarjouksiin.

Luova investointipankkiiri, jolla on kyky hyödyntää erilaisia resursseja liiketoiminnan kehityssuuntausten seuraamiseksi sekä hyvässä että pahassa. On erinomainen kehittämään asiakasesittelyjä, jotka johtavat uusiin mahdollisuuksiin. Innovoi liiketoimintaratkaisuja monenlaisiin haastaviin kysymyksiin, mikä johtaa kannattavien asiakassuhteiden kehittymiseen.


📌Vinkki📌

Priorisoi parhaat voimavarasi. Jos sinulla on kokoaikaista kokemusta, aloita ansioluettelosi pankkiirin työnkuvalla. Jos olet vastavalmistunut ja haet pankkiirin paikkaa paikkaa, aloita ansioluettelosi koulutusosiosta.


pankkiiri cv

Muut ansioluetteloon sisällytettävät kohdat

Riippuen yrityksen tyypistä (yritys tai uusi yritys, innovatiivinen tai perinteinen), työtehtävien tasosta ja sijainnista, saatat haluta sisällyttää ansioluetteloosi muitakin osioita:

 • Harrastukset ja kiinnostuksen kohteet
 • Projektit
 • Vapaaehtoistyö
 • Kohokohdat
 • Referenssit
 • Ansioluettelo Palkinnot
 • Julkaisut

Pankkiirin saatekirje

Kun työnhakijat hakevat pankkiirin työtä, on tärkeää liittää mukaan saatekirje, vaikka kyseessä olisi aloittelevan tason työpaikka. Useimpiin pankkiirin työpaikkoihin sopivan saatekirjeen on täytettävä kolme kriteeriä. Sinun pitäisi esitellä itsesi, luoda yhteys rekrytoijiin ja rohkaista rekrytoivaa esimiestä kutsumaan sinut haastatteluun.

Kun kirjoitat saatekirjettäsi, luo esittely, selitä, miksi haet työtä ja miksi heidän pitäisi palkata sinut. Voi olla hyödyllistä tutustua pankkiirin työnkuvaan, jotta saat selville, millaisia taitoja työnantaja etsii.

Yleiset ansioluettelon ongelmat: Virheet joita välttää

Selkeyden ja suunnan puute:

Jos kirjoitat aloittelevan tason ansioluetteloa, on tärkeää, että pysyt koko ajan keskittyneenä. Sisällytä vain olennaiset tiedot ja vältä liian monien yksityiskohtien luettelemista. Käytä ammattimaista mutta suoraa kieltä, joka osoittaa älykkyytesi ja kypsyytesi tason.

Epärehellisyys:

Jokaisen ammattilaisen on aloitettava jostain. Älä anna epätodenmukaisia tai liioiteltuja tietoja, vaikka sinulla ei olisikaan asiaan liittyvää kokemusta. Sen sijaan, että olisit epärehellinen, keskity vahvuuksiisi. Kerro vaikuttavista opinnoistasi ja halustasi oppia.

Henkilökohtaisten yksityiskohtien puute:

Ennen kuin lähetät ansioluettelosi, varmista, että se sisältää nimesi, osoitteesi ja yhden yhteystietonumeron. Muista antaa myös ammattimaiselta kuulostava sähköpostiosoite.

Huono rakenne:

Ansioluettelosi jokaisen osion pitäisi siirtyä sujuvasti seuraavaan. Pidä yllä ammattimaista rakennetta järjestämällä kokemusosio kronologiseen järjestykseen.

pankkiiri cv

Mikä tekee loistavan pankkiirin ansioluettelon: Keskeiset asiat

 • Valitse ansioluettelon ulkoasu, joka välittää oikean viestin ja sopii nykyiseen uratilanteeseesi
 • Luo ansioluettelon otsikko, jossa näkyy haluamasi tehtävänimike ja helposti löydettävät yhteystiedot
 • Kerro yhteenvedossa tarkkaan kokemuksestasi, saavutuksistasi ja tulevaisuuden tavoitteistasi
 • Esittele kokemustasi kuvatessasi yksityiskohtaisia mittareita ja konkreettisia esimerkkejä, joista käy ilmi aiemmissa tehtävissäsi saavuttamasi vaikutus
 • Luettele pehmeät taidot esimerkkien tukemana
 • Lisää kaikki tekniset taitosi ja sertifikaattisi, jotka sinulla on ja jotka vastaavat työnkuvaa
 • Näytä ansioluettelossasi ripaus persoonallisuutta, joka osoittaa kulttuuriin sopivuutta ja oikeaa yhdistelmää kovien ja pehmeiden taitojen välillä.

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka pitkä pankkiirin ansioluettelon pitäisi olla?

Useimpien pankkialan ansioluetteloiden tulisi olla yhden sivun pituisia, mutta jos sinulla on työkokemusta yli 15 vuoden ajalta, voi ansioluettelo olla kaksisivuinen. Yli kolmen sivun pituinen ansioluettelo vaikuttaisi liian pitkältä palkkaavalle johtajalle.

Mikä on pankkiirin työnkuva?

Asiakkaiden pankkitilien hoitaminen, mukaan lukien tilien avaaminen ja sulkeminen sekä tilitapahtumien valvominen. Talletusten, maksujen ja nostojen käsittely. Ylikurssien ja lainojen hyväksyminen ja arviointi. Muiden tapahtumien käsittely, kuten kassasekkien tai maksumääräysten kirjoittaminen tarvittaessa.

Millainen on hyvä pankkiiri?

Hyvät matemaattiset ja analysointitaidot. Pankki- ja rahoituspalvelujen perusteellinen tuntemus. Kyky käyttää pankki- ja rahoitusohjelmia. Hyvät asiakaspalvelutaidot.

Luo ansioluettelosi parhaiden mallipohjien avulla

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni