Oikeusavustajan CV

Oikeusavustaja on tärkeä hallinnollinen toimihenkilö lakiasiaintoimistossa. Hänen tehtävänään on tukea asianajotoimiston lakimiehiä hoitamalla tehtäviä, kuten tapaamisten hoitaminen, puhelimeen vastaaminen, oikeudellisten asiakirjojen laatiminen ja arkistointijärjestelmän hallinta.

Muotoile :
Koko :
Muokattavissa:
Word (Microsoft)
A4
Kyllä

Oikeusavustajan CV esimerkki

Oikeusavustajan ansioluettelomalli

Olli Oikeinen
Kotipolku 1, 00100 Helsinki, Suomi
olli.oikeinen@email.com
+358 50 123 3456

Profiili

Menestyksekäs ja suorituskykyinen asianajaja, joka on taitava suorittamaan erilaisia oikeudellisia tehtäviä voidakseen antaa hyödyllistä oikeudellista neuvontaa ja edustaa yksityishenkilöitä ja yrityksiä erilaisissa tapauksissa, ja jolla on laajat viestintätaidot, suuri huomio yksityiskohtiin ja kyky toimia hyvin itsenäisesti. Maria etsii tällä hetkellä asianajajan paikkaa nykyaikaisesta asianajotoimistosta.

Työkokemus

08/2017 - 12/2018, Yksityinen oikeusavustaja, Lakitoimisto, Helsinki

 • Oman harkintakyvyn ja tietämyksen avulla neuvonut asiakkaita erilaisissa oikeudellisissa kysymyksissä.
 • Teki tutkimusta ja analyysejä löytääkseen asiaankuuluvaa tietoa, mukaan lukien erittäin luottamuksellisia oikeudellisia asiakirjoja, tilinpäätöksiä ja raportteja.
 • Johti 5 nuoremman asianajajan ryhmää ja delegoi vastuualueita; suoritti muita oikeudellisia tehtäviä johtajien antamien ohjeiden mukaan.
 • Teki yhteistyötä kollegojen kanssa yrityksen oikeudellisten toimintojen virtaviivaistamiseksi mahdollisimman paljon.

06/2015 - 08/2017, oikeusavustaja, Talolakioy, Helsinki

 • Tarjosi oikeudellista neuvontaa ja asiantuntemusta asiakkaille kaikenlaisissa oikeudellisissa kysymyksissä yhtiön korkeiden standardien, politiikkojen ja menettelyjen mukaisesti.
 • Teki yhteistyötä conveyancing-osaston solicitorien kanssa ja osallistui ennakoivasti viikoittaisiin tiimikokouksiin tietämyksen syventämiseksi ja mahdollisten parannusalueiden tunnistamiseksi.
 • Avusti 20 ulkopuolisen asianajajan verkoston hallinnoinnissa.

05/2013 - 08/2013, oikeusapuharjoittelija, Lakimiehet oy, Helsinki

 • Suoritti oikeustieteen eri alojen konekirjoitus-/sanankäsittelytehtäviä tarkasti, tehokkaasti ja oikea-aikaisesti.
 • Ylläpitänyt ja järjestänyt erilaisia luottamuksellisia asiakasasiakirjoja.
 • Tukenut lakiosastoa ja suorittanut muita toimistotehtäviä esimiehen antamien ohjeiden mukaan.

Koulutus

09/2014 - 05/2015, Diploma in Professional Legal Practice PgDip, Glasgow'n yliopisto, Glasgow, Yhdistynyt kuningaskunta.
First Class Honours
09/2010 - 05/2014, Oikeustieteilijä, Oikeustieteellinen korkeakoulututkinto, Helsingin yliopisto, Helsinki
Kerhot ja seurat: Politiikkaseura, Eurooppa-seura, ratsastuskerho.
09/2006 - 05/2010, lukio, Helsingin lukio, Helsinki
Valmistui kiitettävästi

Taidot

Kielitaito

 • Suomi (natiivi)
 • Ruotsi (natiivi)
 • Englanti (sujuva)
 • Saksa (sujuva)

Tietokonetaidot

 • Microsoft Office
 • Clio, App4Legal

Ihmissuhde- ja elämäntaidot

 • Yksityiskohtiin suuntautunut
 • Kommunikointitaidot
 • Sietokyky ja itseluottamus

Tutkimus ja analysointi

Vapaaehtoistyö
09/2009 - 04/2010, rahaston jakajana, Wenner-Grenin säätiö, Tukholma, Ruotsi.

Todistukset
05/2015, Solicitor's Practising Certificate (Skotlanti), Skotlannin lakimiesyhdistyksen neuvosto.

Harrastukset

Matkustelu ja kulttuurien tuntemus
Kielikerhossa lasten vapaaehtoinen avustaminen
Musiikin tunteminen

Olet todennäköisesti korvaamaton kollegoillesi. Mutta kun kirjoitat oikeusavustajan ansioluetteloa, miten voit varmistaa, että erotut muista hakijoista?

Vaikka oikeusavustajien avoimien työpaikkojen määrän odotetaan kasvavan, kilpailu työpaikoista on edelleen kovaa. Ansioluettelo, jossa korostuu kokemuksesi lakimiesten avustamisesta kuulemisten, oikeudenkäyntien ja yrityskokousten valmistelussa, voi auttaa sinua erottumaan muista työnhakijoista. Alta löydät vinkkejä tehokkaan lakimiesavustajan ansioluettelon kirjoittamiseen ja opit, miten ansioluettelo räätälöidään tiettyyn työnkuvaan sopivaksi.

Kun lakiasiaintoimistot palkkaavat uuden lakiavustajan, ne haluavat löytää henkilön, jolla on alan vaatimuksiin nähden riittävät taidot ja itsenäisyys. Oikeusavustajan ansioluettelon kirjoittamisen taito on selittää, kuinka sinulla on nämä ominaisuudet. Sinun on esiteltävä kovat ja pehmeät taitosi, korostettava asiaankuuluvia todistuksia ja asetettava aiempi kokemuksesi asiayhteyteen. Taustasi selittämisen ja ansioluettelosi itsestään puhumisen välillä on herkkä tasapaino.

Mikä on oikeusavustaja ja mitä sellainen tekee?

Oikeusavustaja on juristi, joka työskentelee valtion oikeusaputoimistossa ja tarjoaa asiakkaille oikeusapua. Tilanteessa, missä asiakkaalla ei ole varaa yksityiseen avustajaan, voi hän kääntyä julkisen oikeusavustajan puoleen, sillä valtio voi maksaa oikeusavustajan palkan. Valtion oikeusapu- ja edunvalvontapiirit järjestävät oikeusapu- ja edunvalvontapalveluja, joita hoitaa oikeusaputoimistot sekä edunvalvontatoimistot.

Julkisen oikeusavustajan ja asianajajan ero on se, että asianajaja- ammattinimike vaati Suomen Asianajajaliiton jäsenyyden, kun taas julkinen oikeusavustaja-ammattinimike ei vaadi sitä.

Oikeusavustajan työ on asianajotyötä, ja siinä täytyy noudattaa hyvää asianajotapaa. Tämän takia julkiset oikeusavustajat ovat käytännössä rinnastettavia asianajajiin, koska heillä on samoja toimintavelvoitteita ja molempien toimintaa valvoo Suomen Asianajajaliitto.

Oikeusavustajat hoitavat tuomioistuimen toimeksiantoja ja tarjoavat asiakkaille oikeudellista neuvontaa. Asiassa otetaan huomioon ne toimenpiteet, jotka nähdään tärkeiksi. Myös laatu, arvo ja olosuhteet kokonaisuudessaan.

Oikeusapu voidaan rajata koskemaan vain tiettyjä toimenpiteitä. Oikeusapu kattaa avustajan toimenpiteet enintään 80 tunnilta. Tuloraja ilmaiseen oikeusapuun on 1300e kuukaudessa.

Oikeusavustajan ansioluettelon rakenne ja muoto

CV:n on näytettävä ammattimaiselta ja oltava rekrytoijien luettavissa, joten CV:n rakenne ja muoto ovat yhtä tärkeitä kuin sen sisältö.

Helpota lukemista noudattamalla yksinkertaista rakennetta, jonka avulla rekrytoijat voivat helposti selata kokemustasi.

Yleisimmin käytetty kronologinen ansioluettelomuoto on todennäköisesti paras valinta oikeudellisen avustajan ansioluettelon jäsentämiseen. Se tarjoaa suoraviivaisimman yleiskatsauksen urasi kohokohdista työhistoriaosiossa, jossa aiemmat työtehtävät ja saavutukset luetellaan käänteisessä kronologisessa järjestyksessä.

Mutta jos olet tekemässä radikaalia ammatinvaihtoa tai jos taustasi ei ole noudattanut lineaarista polkua työntekijäasemista, saatat haluta harkita toista ansioluettelomuotoa . Toiminnallinen tai hybridi (yhdistelmä) ansioluettelomuoto voi sopia erityisen tärkeiden tai siirrettävissä olevien taitojen tai saavutusten korostamiseen.

Vinkkejä muotoiluun

Pituus : Olipa sinulla vuoden tai kolmen vuosikymmenen kokemus, ansioluettelosi ei saisi koskaan olla enempää kuin kaksi A4-puolta. Rekrytoijat ovat kiireisiä ihmisiä, jotka usein jongleeraavat monien eri tehtävien ja tehtävien kanssa, joten heillä ei ole aikaa lukea pitkiä hakemuksia. Jos olet vastavalmistunut tai sinulla ei ole paljon kokemusta alalta, yksi A4-puoli riittää hyvin.

Luettavuus : Sarakkeet, luettelot, luetelmakohdat, lihavoitu teksti ja hillityt värit voivat kaikki auttaa ansioluettelosi luettavuutta. Päätavoitteesi on tehdä sisällöstä mahdollisimman helppolukuinen ja helppokäyttöinen ja pyrkiä samalla nostamaan esiin tärkeimmät taitosi ja saavutuksesi.

Suunnittelu : Sanonta "vähemmän on enemmän" on täysin totta ansioluetteloissa. Luettavuus on avainasemassa, joten vältä liian monimutkaista ulkoasua ja grafiikkaa. Tarvitset vain hillityn väripaletin ja helppolukuisen fontin.

Valokuva : Suomessa odotetaan sinun lisäävän valokuvasi työhakemukseesi, joten varmista että se on ammattimainen. Älä koskaan käytä selfietä tai passikuvaa.

oikeusavustaja cv

CV:n jäsentäminen

Jaa ansioluettelosi kirjoittamisen aikana seuraaviin tärkeimpiin osioihin:

 • Nimi ja yhteystiedot - Aloita ansioluettelosi nimelläsi ja yhteystiedoillasi, jotta lukija tietää, kuka olet ja miten sinuun voi ottaa yhteyttä.
 • CV-profiili - Lyhyt kappale, jossa tiivistetään taitosi ja kokemuksesi ja korostetaan, miksi olet sopiva tehtävään.
 • Luettelo keskeisistä taidoista - Tiivis ja tiivis luettelo tärkeimmistä taidoistasi.
 • Työkokemus - jäsennelty luettelo työkokemuksestasi käänteisessä aikajärjestyksessä.
 • Koulutus - Tiivistelmä suorittamistasi tutkinnoista tai ammatillisesta koulutuksesta.
 • Harrastukset ja kiinnostuksen kohteet - Valinnainen kohta, jota kannattaa käyttää vain, jos harrastuksesi liittyvät haettaviin työpaikkoihin.

Hakijaseurantajärjestelmän ohittaminen

Koska työpaikkailmoitukset tuottavat usein valtavan määrän ansioluetteloita, useimmat keskisuuret ja suuret työnantajat käyttävät niiden suodattamiseen hakijaseurantajärjestelmää (ATS). Kyseessä on sähköinen algoritmi, joka etsii avainsanoja ja lauseita, jotka työnantaja syöttää ATS-järjestelmään ilmoitetun työpaikan kannalta tärkeinä.

Jos ansioluettelossasi ei mainita näitä ratkaisevan tärkeitä työtaitoja, ATS-robotti luokittelee ansioluettelosi ihmiselle arvottomaksi. Se tarkoittaa ... tapaus hylätty! Kukaan ei edes vaivaudu lukemaan ansioluetteloasi tällaisessa tilanteessa.

Toisaalta, jos ansioluettelossasi mainitaan juuri ne pätevyydet, joita työnantaja etsii, ATS-algoritmit antavat sille korkean arvosanan, jolloin se saa vihreää valoa jatkotarkastelua varten.

Miten läpäiset tämän testin? Jos vastaat työpaikkailmoitukseen, lue se huolellisesti, jotta saat selville, mitä työtaitoja työnantaja juuri etsii. Jos sinulla on näitä taitoja, muista mainita ne ansioluettelossasi.

Jos kohteena on työnantaja, joka ei mainosta tiettyä työpaikkaa, tutki työnantajan verkkosivuja (tai muita lähteitä) selvittääksesi, millaista oikeusapuhakijalta pyydettäisiin. Tee tutkimusta, tutki kohdettasi ja räätälöi ansioluettelosi kyseiselle työnantajalle.

Muista, että ansioluettelon pitäisi olla joustava, muokattava asiakirja, jota voit muokata jokaista mahdollista työnantajaa varten. Kaikki työpaikat eivät ole samanlaisia, eikä kaikkien ansioluetteloidenkaan pitäisi olla.

oikeusavustaja cv

Miten kirjoittaa oikeusavustajan ansioluettelo ilman kokemusta

Totuus on, että kukaan ei palkkaa oikeusavustajaa, jolla ei ole kokemusta.

Voit kuitenkin osoittaa kokemusta seuraavista asioista:

 • Vapaaehtoistyöstä
 • Tiedostovirkailijan työtehtävät
 • Sihteerin tai toimistoassistentin työstä
 • Notaarin kokemus
 • Kirjoittajakokemus
 • Tutkimustyö

Luettele kaikki työkokemukset, jotka osoittavat, että sinulla on taitoja, joita voit liittää tulevaan työhösi.

Väärin

Oikeusavustajan Kokemus:

Olen erittäin ahkera, nopeasti oppiva ja suhtaudun työhöni intohimoisesti.

Muu kokemus:

 • Tiskaaja
 • Hotellin yövalvoja

Oikein

Oikeusavustajan Kokemus

Useita

2017-2018

 • Vapaaehtoisena sijaisena oikeusavustajana, Lakitoimisto Lakinen
 • Arkistonhoitaja, Lakitoimisto Järvinen & Nurminen
 • Freelance-toimittaja, julkaistu Helsinginsanomissa
 • Vapaaehtoinen notaari, joka todistaa keskimäärin 15 transaktiota ja sopimusta vuodessa.

oikeusavustaja cv

Yhteystiedot

Jos CV:ssäsi ei ole yhteystietoja, saatat menettää tilaisuuden, koska työnantajat ja henkilöstöpäälliköt eivät todennäköisesti saa sinuun yhteyttä. Yhteystietojesi on siis oltava kunnossa ja täsmällisiä ja ne on myös esitettävä ansioluettelossasi näkyvällä paikalla.

Koko nimi

CV:ssä on oltava koko nimesi. Tällä tarkoitamme etu- ja sukunimeäsi.

Sähköpostiosoite

Ilmoita myös henkilökohtainen sähköpostiosoitteesi ja varmista, että se on ammattimainen. Vältä epäammattimaisia sähköpostiosoitteita, kuten sk8terboi@email.com, sillä se luo huonon ensivaikutelman. Suosittelemme, että käytät sen sijaan etunimi.sukunimi@email.com (tai vastaavaa) muotoa henkilökohtaisessa sähköpostitilissäsi. Älä käytä nykyisen työpaikkasi sähköpostiosoitetta.

Puhelinnumero

Myös puhelinnumero on olennainen. Suosittelemme lisäämään matkapuhelinnumeron ensisijaiseksi, jotta voit vastata puheluihin päivän mittaan. On tietenkin mahdollista, että rekrytoijan puhelu menee vastaajaan, joten varmista, että sinulla on ammattimaiselta kuulostava viesti, joka sisältää nimesi, jotta rekrytoija tietää, että hän on tavoittanut oikean henkilön.

Valinnaiset lisäosat

Yhteystietojesi lisäksi on myös joitakin muita henkilökohtaisia tietoja, jotka sinun tulisi ilmoittaa, kuten seuraavat:

 • Sijainti: Useimmissa tapauksissa sinun tulisi kuitenkin lisätä sijaintisi muodossa "kaupunki, maakunta". Voit mainita osoitteen jos haluat
 • LinkedIn-profiili: Lisää LinkedIn-sivusi URL-osoite, mutta varmista, että profiilisi on ajan tasalla.
 • Verkkosivut ja portfoliot: Jos sinulla on henkilökohtainen verkkosivusto tai verkkoportfolio, lisää niiden URL-osoitteet.

Ammatillinen tiivistelmä

Harkitse yhteystietojesi alapuolelle ammatillista tiivistelmää, joka koostuu yhdestä tai kahdesta virkkeestä, joissa kerrotaan ammatillisesta pätevyydestäsi kyseiseen tehtävään. Luetteloitavia pätevyyksiä ovat esimerkiksi työkokemuksesi, tehtävään liittyvät taidot tai aiemmissa työpaikoissasi saavuttamasi saavutukset. Ammattikohtaisen yhteenvedon lisääminen voi antaa sinulle mahdollisuuden esitellä rekrytoivalle esimiehelle heti tärkeimpiä kykyjäsi ja kokemuksiasi, sillä se on ensimmäinen asia, jonka hän näkee, kun hän tarkastelee ansioluetteloasi.

Ammatillinen profiili tai tiivistelmä

Oikeusavustajan ansioluettelon tiivistelmä (jota kutsutaan joskus henkilökohtaisen lausunnon profiiliksi) on kuvaus ammatillisesta luonteestasi, historiastasi, saavutuksistasi ja ominaisuuksistasi. Omilla sanoillasi se esittää ensimmäiset, parhaat perustelut sille, miksi olisit erinomainen työntekijä.

Työnantajat lukevat ansioluettelosi ensimmäisenä profiilin, joten tee siitä tärkeä. Sinun on oltava vastustamaton ja myytävä itsesi juuri sellaisena hakijana, jota kohteesi etsii. Tee siitä henkilökohtainen, ole luova ja vedä kaikki keinot esiin (ilman keinotekoisia liioitteluja). Olet ehkä tottunut toimimaan hiljaisessa tukiroolissa, etkä koskaan puhalla omaan torveesi. Tämä ei kuitenkaan ole oikea paikka olla nöyrä.

Ole itsevarma, positiivinen ja vakuuttava. On sanottu, että yksi avain vaikutusvaltaiseksi ihmiseksi tulemiseen on se, että käyttäydyt itsevarmemmin kuin miltä sinusta tuntuu. Se ei ole huono nyrkkisääntö ansioluettelosi tiivistelmää kirjoittaessasi. Muista, että jos sinä et esitä vahvaa näyttöä ehdokkuudestasi, kukaan muu ei tee sitä.

Hyvä suomenkielinen oikeinkirjoitus, kielioppi ja välimerkit ovat myös ratkaisevan tärkeitä, joten älä edes ajattele lähettää ansioluetteloa, jossa on huolimaton kirjoitusvirhe. Tarvittaessa etsi toimittaja, joka korjaa suomenkielesi täydelliseksi (ja/tai käytä verkkotyökaluja, jotka virtaviivaistavat kirjoittamisprosessia).

Ammattiprofiilin kirjoittaminen, jossa tiivistät kokemuksesi ja esittelet taitosi yksityiskohtaisesti, on hyvä tapa esitellä itsesi rekrytoiville johtajille ja erottaa itsesi muista työnhakijoista. Kun kirjoitat ammattiprofiiliasi, varmista, että korostat oikeusavustajan keskeisimpiä ominaisuuksia ja taitoja, ja määrittele ne mahdollisuuksien mukaan.

oikeusavustaja cv

Sisällytä ainakin nämä:

 • Kokemusvuodet
 • Korosta 3 tärkeintä taitoa ja pätevyyttä
 • Yksi suuri ammatillinen saavutus, josta olet ylpein ja jonka voit yhdistää edellä mainittuihin taitoihin
 • Käytä lyhyitä, suoria lauseita - mutta korkeintaan kolmea - pitämään henkilöstöpäälliköt kiinnostuneina.
Väärin

Innostunut oikeusavustaja etsii uutta tilaisuutta. Erittäin taitava kiinteistöoikeudessa. Erittäin ahkera työntekijä, joka viihtyy nopeatempoisessa ympäristössä.


Oikein

Erittäin organisoitunut ja motivoitunut oikeusavustaja, jolla on yli 4 vuoden kokemus johtotason tuen tarjoamisesta julkishallinnon ja yksityisen sektorin ympäristöissä. Todistettu kyky toimia erinomaisesti paineen alaisena ja noudattaa hankkeiden määräaikoja nopeatempoisissa juridisissa tehtävissä. Haluaa hyödyntää poikkeuksellisia ihmissuhde- ja ongelmanratkaisutaitojaan tukeakseen ja tarjotakseen asiakkaille erinomaista palvelua.


Korosta työkokemustasi

Työkokemusta koskevan osion lisääminen on tärkeää, koska se tuo esiin taustasi muissa tehtävissä ja voi osoittaa palkkaavalle johtajalle, että olet pätevä oikeudellisen avustajan tehtävään. Työnhakijat listaavat työkokemuksensa yleensä käänteisessä aikajärjestyksessä, jolloin nykyinen tai viimeisin työpaikka on ensin. Sen jälkeen luetellaan sitä edeltävä työ ja niin edelleen. Useimmissa työkokemusta koskevissa kohdissa on vähintään kaksi aiempaa työpaikkaa. Jos työkokemuksesi on laaja, voit halutessasi mainita vain ne työpaikat, joissa korostuu oikeusavustajan tehtävään liittyvä kokemus.

Työkokemusta koskevaan osioon kannattaa sisällyttää seuraavat asiat:

 • Työnimike
 • yrityksen nimi
 • Työskentelypäivämäärät
 • Kolmen tai kuuden kohdan luettelo, jossa kerrotaan lyhyesti vastuualueista, päivittäisistä tehtävistä tai saavutuksista kyseisessä tehtävässä.

Kun luetellaan päivittäisiä vastuualueitasi, yritä mahdollisuuksien mukaan antaa mitattavissa olevia esimerkkejä. Sen sijaan, että esimerkiksi sanoisit työskennelleesi asianajajan toimistossa ja hoitaneesi toimistotehtäviä, voit esimerkiksi sanoa, että työskentelit toimistossa ja hoidit kaikki toimiston asianajajien hallinnolliset tehtävät. Tämä osoittaa, että pystyt työskentelemään hyvin paineen alla ja hallitsemaan tehokkaasti monen ihmisen työmäärää samanaikaisesti.

⚠️ Vinkki ⚠️

Muista liittää kokemuksesi työnkuvaan, mutta älä koskaan valehtele. Sitä ei suvaita, ja se näkyy myöhemmin henkilökohtaisessa haastattelussa.


Koulutus

Vaikka ansioluettelossasi pitäisi olla mainintoja korkeimmista ja merkityksellisimmistä tutkinnoistasi jo aiemmin, säästä tyhjentävä luettelo tutkinnoistasi alareunaan.

Aloita korkeimmasta tutkinnostasi ja etene taaksepäin. Tähän voivat kuulua esimerkiksi oikeustieteellinen tutkinto, lainopillinen jatkokurssi ja erikoistumiskurssi.

Voit myös omistaa enemmän tilaa tutkinnollesi ja käsitellä yksityiskohtaisemmin asiaankuuluvia kokeita, tehtäviä ja moduuleja.

Koulunsa päättäneiden ja vastavalmistuneiden tulisi sisällyttää tähän paljon yksityiskohtia työkokemuksen puutteen kompensoimiseksi, mutta kokeneet hakijat voivat hyötyä lyhyemmästä koulutusosasta, sillä työkokemusta koskeva osa on rekrytoijille tärkeämpi.

Kirjoita nämä tiedot koulutuksestasi:

 • Koulun nimi ja sijainti
 • Vuodet koulussa
 • Tutkinto
 • Lisää 3-5 luetelmakohtaa. Täytä ne saavutuksilla, jotka kiinnittävät sinut työhön, kuten siviilioikeus.
oikeusavustaja cv

Taidot

Varmista, että kiinnität runsaasti huomiota oikeusavustajan ansioluettelosi taitoja koskevaan osaan.

Taidot ovat useimpien ammattien leipä ja voi, mutta ne ovat elintärkeitä sinulle oikeusavustajana. Poliitikko tai johtaja voi ihastuttaa ihmisiä yksinkertaisesti kaunopuheisella profiilillaan tai runsaalla työkokemusta koskevalla osiollaan, mutta sinä olet enemmänkin käytännön asiantuntija.

Olitpa sitten muurari tai aivokirurgi, ansioluettelossasi pitäisi olla yksi osio, jossa kerrotaan ne erityistaidot, jotka tekevät sinusta ainutlaatuisen. Mutta sinä et ole muurari, joten.... Organisaatio. Viestintä. Tutkimustaidot. Etiikka. Tietokonetaidot. Lainsäädännön tuntemus. Lahjakkuutesi täällä.

Valittavana on myös paljon kliseitä, kuten "tiimipelaaja", "oma-aloitteinen" ja "yksityiskohtiin suuntautunut". Toista kliseetä lainatakseni: Älä mene sinne.

Tämä ikivanha ansioluetteloon liittyvä neuvo on myös syytä mainita tässä yhteydessä: arvosta sekä kovia taitojasi että pehmeitä taitojasi. Ensimmäinen luokka on leipätyösi: käytännölliset tekniset taidot, oikeudellinen (tai lakiin liittyvä) tietämys. Periaatteessa kaikki, mikä edellyttää käytännön asiantuntemusta tai liittyy tiettyyn tehtävään, on kovaa osaamista.

Pehmeät taidot ovat hieman epämääräisempiä, mutta usein yhtä tärkeitä. Ne määrittelevät ihmissuhde- ja vuorovaikutussuhteesi, kanssakäymisesi asiakkaiden ja työtovereiden kanssa, itsekurisi ja niin edelleen. Voit halutessasi korostaa näitä henkilökohtaisina ominaisuuksina tiivistelmäosiossa, kunhan et toista itseäsi. Tärkeintä on, ettet laiminlyö inhimillisen puolesi näyttämistä edes hieman.

Jotta voit rajata ja priorisoida mainitsemasi taidot, suosittelemme pitämään käsillä pääluetteloa. Aloita ideoimalla KAIKKI taitosi ja listaa ne erilliseen asiakirjaan (villiinty siellä). Kun räätälöit ansioluettelosi kyseistä työpaikkaa ja työnantajaa varten, poimi pääluettelosta ne taidot, jotka sopivat parhaiten. Muista aina, että ansioluettelon paisuttaminen on pahin synti, joten valitse viisaasti.

Oikeusavustajien välttämättömiä taitoja:

 • Viestintätaidot: Kriittinen edellytys tutkimuksen ja muiden asiaankuuluvien tietojen esittämiselle valvoville asianajajille.
 • Tietokonetaidot: Oikeudellinen tutkimus, oikeudenkäyntien tukeminen ja tärkeiden asiakirjojen järjestäminen.
 • Ihmissuhdetaidot: hyvien suhteiden luominen asiakkaisiin ja muihin oikeusalan ammattilaisiin.
 • Organisointitaidot: Kyky käsitellä useita tapauksia samanaikaisesti vaihtuvien määräaikojen puitteissa.
 • Tutkimustaidot: Tapaukseen liittyvien tosiasioiden kerääminen ja asiaankuuluvien lakien ja asetusten tutkiminen.

Kiinnostuksen kohteet ja harrastukset

Vaikka tämä on vapaaehtoinen kohta, se voi olla hyödyllinen, jos harrastuksesi ja kiinnostuksen kohteesi lisäävät ansioluettelosi syvyyttä.

Harrastukset, jotka liittyvät alaan, jolle haet, tai jotka osoittavat siirrettävissä olevia taitoja, kuten johtajuutta tai ryhmätyöskentelyä, voivat olla mainitsemisen arvoisia.

Toisaalta yleiset harrastukset, kuten " ystävien kanssa ulkona käyminen", eivät tuo mitään lisäarvoa hakemukseesi, joten ne on parasta jättää pois ansioluettelosta.

oikeusavustaja cv

Saatekirje

Kun haet oikeusavustajan paikkaa, sinun on ymmärrettävä, että saatekirjeesi on keskeinen tilaisuus osoittaa kaksi keskeistä osaamistasi: kirjoittaminen ja edunvalvonta. (Jos et pysty esittämään hyvää näyttöä itsestäsi, miten lukija voi luottaa siihen, että puolustat tehokkaasti hänen asioitaan?)

Peruskirjeen malli lisää kyllä tehokkuutta, kun laadit hakemuksia lakimiesavustajan työpaikkoja varten, mutta räätälöintisi kutakin mahdollista työnantajaa varten erottaa sinut kilpailijoista.

Oikein
Tee:

Pidä saatekirjeesi keskittyneenä ja ytimekkäänä (1-2 sivua).

Erotu muista! Esittele selkeästi ja vakuuttavasti parhaat taitosi.

Ole aina tarkka ja totuudenmukainen

Osoita innostusta tilaisuutta kohtaan

Käytä merkityksellisiä yksityiskohtia, jotta saavutuksesi heräävät eloon.


Väärin
Älä:

Vääristä kykyjesi esittämistä

Jumiudu taustasi tai työhistoriasi yksityiskohtiin.

Pyydä anteeksi puuttuvia kykyjäsi

Tuhlaa lukijan aikaa

Yritä "tunkea" itsesi tehtävään, joka ei selvästikään sovi taidoillesi ja kokemuksellesi.


Vinkkejä oikeusavustajien ansioluetteloon

On tärkeää, että työnhakijat noudattavat suunnitelmaa ja tutustuvat paikallisiin markkinoihin ja tarjolla oleviin mahdollisuuksiin. Seuraavat vinkit voivat auttaa sinua pysymään kilpailukykyisenä, kun etsit töitä oikeudellisena avustajana:

 • Pyydä suosituksia . Verkostoituminen voi olla valtava etu nykypäivän työmarkkinoilla. Itse asiassa se on ehdottoman välttämätöntä joihinkin yrityksiin ja tehtäviin pääsemiseksi. Yritä osallistua mahdollisimman moniin uratapahtumiin ja ylläpidä päivitettyä verkkoprofiilia.
 • Ota ohjat käsiisi. Menestyksesi riippuu kyvystäsi olla ennakoiva ja sinnikäs. Vaikka olisitkin hakenut kahteen tusinaan työpaikkaan lakimiesassistenttina, sinun on silti pidettävä yhteyttä ja seurattava kohteliaasti johtolankojasi.
 • Ole sitkeä . Älä tuhlaa aikaasi murjottamiseen hylkäyksen jälkeen. Hylätyksi tuleminen on vain osa prosessia. Käytä aikasi uudelleenarviointiin, nouse ylös ja yritä uudelleen.
 • Tee määrätietoista tutkimusta . Tutustu yrityksiin, joilla on toimipaikkoja alueellasi, ja selvitä, mitkä niistä palkkaavat juuri sinun alallasi. Älä lähetä hakemustasi ymmärtämättä, mitä ne tekevät, miten ne tekevät sen ja miten voit antaa oman panoksesi.
 • Hae apua, jos olet eksyksissä. On paljon henkilöstövuokrausyrityksiä ja online-urapalveluja, jotka ovat valmiita auttamaan sinua pääsemään markkinoille. Jos olet opiskelija, muista hyödyntää koulusi urakeskuksen tarjoamia resursseja.
oikeusavustaja cv

Usein kysytyt kysymykset

Mitä taitoja oikeusavustaja tarvitsee?

Oikeusavustajalla on oltava vankka yhdistelmä hallinnollisia taitoja. Näihin pitäisi kuulua tutkimustyötä, ajanhallintaa, oikolukua, organisointia, asiakirjojen laatimista ja arkistointia. On myös tärkeää, että hänellä on oikeanlaiset viestintätaidot, kuten ammattimainen puhelutapa ja sähköpostityyli.

Mitä tekee oikeusavustaja?

Oikeusaputoimistoille työskentelevät lakimiehet eli julkiset oikeusavustajat antavat julkiseen oikeusapuun oikeutetuille oikeudellista neuvontaa sekä hoitavat toimeksiantoja tuomioistuimissa. Oikeusaputoimistot tekevät myös päätökset yksityisen avustajan määräämisestä tuomioistuinasian asianosaiselle.

Kuka voi toimia avustajana oikeudessa?

Ensisijaisesti avustajana tai asiamiehenä saa toimia ainoastaan asianajaja, julkinen oikeusavustaja tai luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja. Tähän on kuitenkin eräitä poikkeuksia. Oikeudenkäyntiavustajana ja -asiamiehenä toiminen edellyttää lupaa muilta kuin asianajajilta ja julkisilta oikeusavustajilta.

Luo ansioluettelosi parhaiden mallipohjien avulla

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni