Muurarin CV

Muurarin tehtävänä on korjata ja rakentaa seiniä rakennussuunnitelmien mukaisesti. Yleisimpiin muurarin ansioluettelossa kuvattuihin työtehtäviin kuuluvat savupiippujen, takkojen ja muiden rakenteiden rakentaminen tai kunnostaminen, rakennuksen rakenteellisen rungon asentaminen, tiilien leikkaaminen ja muokkaaminen. Työnkuvaan kuuluu myös sään- ja vedenpitävien seinien rakentaminen, uusien talojen rakentaminen ja avustaminen liikerakennusten rakentamisessa.

Muotoile :
Koko :
Muokattavissa:
Word (Microsoft)
A4
Kyllä

Muurarin CV esimerkki

Matti Muuraaja
Kotikatu 2, 00101 Helsinki
Puhelin: +358 40 1234 567
matti.muuraaja@email.com
Facebook: facebook.com/matinmuuraus

Tavoite:

Etsin haastavaa muurarin paikkaa rakennusyrityksessä, jossa voin käyttää taitojani tiilien, kivien ja sementin käsittelyssä toiminnallisten ja koristeellisten rakenteiden luomiseksi.

Yhteenveto taidoista:

 • Yli kuuden vuoden kokemus muurausprojektien toteuttamisesta.
 • vankka tietämys sementin, kipsin ja laastin sekoittamisesta sopivassa suhteessa.
 • Erinomainen matemaattisen tarkkuuden ja mittasuhteiden tuntemus
 • hyvät päättely- ja viestintätaidot
 • Syvällinen tietotaito kourujen ja jalkakäytävien rakentamisesta.
 • Muurauksen turvallisuuskäytäntöjen kattava tuntemus.
 • Erinomainen asiantuntemus muurauslaitteiden ja -työkalujen käsittelyssä ja työstämisessä
 • Taito laatia tarkkoja raportteja tehdyistä töistä
 • Huomattava kyky ymmärtää rakenteiden piirustuksia

Koulutus:

Rakennusalan perustutkinto, muurari, 2005-2007 TAKK, Tampere
Ylioppilas, 2004 Sammon lukio, Tampere

Työkokemus:
Muurari
Tiilenlatojat oy, Tampere
2011 – nyt

 • Tutkin pohjapiirroksen ja valmistelen pinnat ennen työskentelyä
 • Analysoi alueen leveys ja pituus ja suunnittele rakennussuunnitelma.
 • Rakennetaan puu- ja metallikehyksiä märän betonin valamista ja eristämistä varten.
 • Valitse ja sekoita sementtiä ja laastia sopivassa suhteessa muuraustyön käyttökohteen mukaan.
 • Valmista betonin ja kipsin seos pintojen peittämistä varten.
 • Käytä erimuotoisia ja -kokoisia lastoja tasoittaaksesi ja poistaaksesi ylimääräisen betonin pois.
 • Valitse oikeat tiilien ja kivien mitat rakenteiden pystyttämistä varten.
 • Kartoittaa hankkeet ja keskustella mahdollisuuksista ja puutteista työmaan valvojien kanssa.

Muurari
Rakennusmaisterit oy, Tampere
2008 – 2011

 • Arvioi asuin- ja kaupallisten hankkeiden työ- ja muurauskustannukset.
 • Suoritti jalkakäytävien, portaiden, viemäreiden ja kourujen rakentamista.
 • Järjesteli työkalut ja piti ne puhtaana tehtävien suorittamisen jälkeen.
 • Levitti stukkolaastia uusiin sekä olemassa oleviin pintoihin
 • Valmisteli sementtimuotteja erilaisia muuraussovelluksia varten.
 • Käyttänyt kulmahiomakoneita, märkäsahoja, porakoneita, kaasusekoittimia, porasekoittimia, sähköisiä pöytäsahoja ja muita sähkötyökaluja.
 • Leikkasi tiiliä ja kiviä eri kokoisiksi käyttöä varten.

Suositukset:
Saatavilla pyynnöstä.

Hyvin laaditussa ansioluettelomallissa mainitaan seuraavat taidot ja kyvyt - tarkkaavaisuus yksityiskohtiin, jotta tiilet saadaan sijoitettua oikein, kyky käyttää erilaisia työkaluja, kuten vasaroita ja lastoja, terveyden ja turvallisuuden noudattamisen valvontaa koskevat taidot, joustavuus päivittäiseen matkustamiseen, fyysinen voima sekä kestävyys ja sietokyky sementille ja muille kemikaaleille. Yleisesti ottaen työnantajat painottavat pikemminkin työkokemusta ja taitoja kuin akateemista pätevyyttä.

Jos olet valmis aloittamaan alalla tai etsit vain uutta työtilaisuutta, tässä on muutamia vinkkejä ja esimerkki ansioluettelosta , joiden avulla voit kirjoittaa muurarin ansioluettelon , josta palkkaavat johtajat pitävät.

Mikä on muurarin ansioluettelo?

Muurarin ansioluettelo on asiakirja, jolla rakennusalan ammattilainen voi hakea töitä, joissa käytetään kiviä, sementtiä ja tiiliä. Muurarit työskentelevät usein teollisuusrakennusten, liiketilojen, tulipaikkojen ja kotien rakentamisessa. Muurari-ansioluettelosta käy ilmi muuraustyöhön liittyvä pätevyytesi ja kykysi. Hakijat toimittavat muurarin ansioluettelon yleensä saatekirjeen tai muun aineiston kanssa osana täydellistä hakemusta.

Miten kirjoitat muurarin ansioluettelon?

Jos et ole koskaan kirjoittanut ansioluetteloa tai siitä on jo kauan aikaa, et ehkä ole varma, miten aloittaa tämän ammatillisen asiakirjan kirjoittaminen. Aluksi on hyvä tutustua muurarimuurarin tai muurarin tehtävään tarkoitettuun ansioluettelomalliin. Useimmissa ansioluetteloissa on samat pääkohdat, jotka alkavat otsikolla, jota seuraa tiivistelmä tai ansioluettelon tavoite ja luettelot taidoista, työhistoriasta ja koulutuksesta. Tutustu muurarin/tiilimuurarin ammattimiehen ansioluettelomalliimme, jotta näet, miten ammattimaisen asiakirjan voi jäsentää ja saada työpaikan tässä ammatissa.

Päätä millaisen ulkoasun ja muotoilun haluat

Ansioluettelosi kuvaa, kuka olet palkkaavalle johtajalle ilman, että sinun tarvitsee tavata häntä. Sen vuoksi sen suunnittelun on oltava linjassa haettavan tehtävän ja siinä mainitsemiesi taitojen kanssa. Muurarin ansioluettelossa tulisi painottaa työnhakijan fyysistä voimaa, ketteryyttä ja käsityötaitoa.

Yksinkertainen, räikeä ja minimalistinen muotoilu edustaa sinua paremmin mahdollisen työnantajan edessä kuin värikäs ja räikeä ansioluettelo. Ansioluettelon fontista ansioluettelon yleiseen asetteluun, ansioluettelosi suunnittelun on korostettava jokaista osiota tarkasti, selkeästi ja täsmällisesti.

Erilaiset ansioluettelomuodot voivat auttaa sinua keskittymään ansioluettelosi eri osa-alueisiin. Harkitse ansioluettelomuodon valitsemista tilanteesi perusteella. Nämä ovat kolme yleistä muotoa, joista voit valita:

Kronologinen: Jos sinulla on vaikuttava tai vankka työhistoria, kannattaa käyttää tätä ansioluettelomuotoa, sillä siinä keskitytään kokemukseen.

Toiminnallinen: Tämä ansioluettelomuoto korostaa kykyjä, joten se sopii parhaiten niille, joilla on asiaankuuluvia taitoja mutta vain vähän työkokemusta.

Yhdistelmä: Yhdistelmämuoto on sekoitus kronologista ja toiminnallista muotoa, ja siinä korostetaan taitoja ja kokemusta, ja se sopii parhaiten niille, jotka tekevät urasiirtymää.

Hybridi: Yhdistelmämuodossa korostetaan taitoja ja kokemusta, ja se sopii parhaiten niille, jotka ovat juuri uransa siirtymävaiheessa.

Kirjoita vakuuttavia luettelopisteitä

Luettelokohdat ovat tehokkain tapa tuoda esiin kokemuksesi ja pätevyytesi. Voit kuitenkin tehdä ansioluettelostasi mielenkiintoisemman sen sijaan, että vain luettelet vastuualueesi, kuvaamalla työsi tuloksia bullet pointtien avulla.

Sen sijaan, että sanoisit esimerkiksi, että "rakensit tiiliseiniä", voisit esimerkiksi sanoa, että "rakensit tiiliseiniä käyttäen oikeita tekniikoita ja materiaaleja, jotta saataisiin aikaan tukevia rakenteita, jotka täyttävät rakennusmääräykset".

Toinen luetelmakohta on täsmällisempi ja kertoo tarkemmin, mitä tarkalleen ottaen teit ja millainen oli työsi tulos.

muurarin cv

Muurarin ansioluettelon osiot

Jokainen ansioluettelon osa sisältää työnhakijasta erityisiä tietoja, joilla on merkitystä seulontaprosessissa. On kuitenkin olemassa muutamia osia, jotka pysyvät vakioina riippumatta siitä, mitä työtehtävää varten ansioluettelo laaditaan. Nämä osiot ovat seuraavat:

 • Yhteystiedot
 • Yhteenveto / tavoite
 • Taidot
 • Työkokemus
 • Taidot
 • Koulutus

Muurarin ansioluettelossa nämä kohdat antavat riittävän kattavan kuvan työelämästäsi. Yhteystiedoistasi hankkimaasi koulutukseen jokainen tieto on tärkeä, jotta työnantaja voi tutustua sinuun tapaamatta sinua henkilökohtaisesti.

On kuitenkin myös paljon lisätietoja, jotka sinun tulisi kertoa mahdolliselle työnantajallesi. Voit lisätä nämä tiedot erikseen omassa osiossaan. Nämä tiedot voivat koskea kaikkia rakennusprojekteja, jotka olet toteuttanut esimerkillisesti, ja kaikkia töitä, joista sinut on palkittu

Jos olet osallistunut johonkin rakentamiseen liittyvään seminaariin ja se on merkityksellinen työpaikan kannalta, jota haluat hakea, voit lisätä nämä lisätiedot lopuksi toiseen osioon.

Ansioluettelon pituus

Kun työmarkkinoille tulee yhä enemmän ihmisiä, työhakemusten ja ansioluetteloiden määrä, joka jää rekrytoivan johtajan pöydälle, on käynyt ylitsepääsemättömäksi. Kuvittele, että lähetät 3-sivuisen ansioluettelon, etkä koskaan kuule mitään, vaikka olisit pätevä työhön. Jotta ansioluettelosi erottuisi joukosta, sen on mahdutettava kaikki olennaiset tiedot yhdelle A4-kokoiselle sivulle, ja tekstin on oltava luettavaa ja ulkoasun siistiä.

Muurarin henkilökohtainen lausunto

Aloita juuri sinulle räätälöidyllä henkilökohtaisella lausunnolla. Keskity siihen, kuka olet, mitkä ovat vahvuutesi, ja kerro piirteistäsi, jotka tekevät sinusta erinomaisen ehdokkaan rakennusalan töihin. Henkilökohtaisen lausumasi tulisi olla tiivistelmä ansioluettelostasi, jossa käsitellään sitä, kuka olet, mitä sinulla on tarjottavana ja mitä tavoittelet urallasi. Mikä tärkeintä, sinun on annettava rekrytoivan johtajan, haastattelijan tai työnantajan ymmärtää, millainen vaikutus sinulla on heidän yrityksessään, jos sinut palkataan. CV-mallimme sisältää esimerkin henkilökohtaisesta lausunnosta, jonka avulla voit varmistaa työhaastattelun.

Oikein:
Kokenut muurari, jolla on laaja kokemus sopivan laastimassan sekoittamisesta. Osaa pilkkoa tiilejä juuri sopiviksi paloiksi.

Väärin:
Innokas ja reipas muurari, joka osaa sekoittaa laastia ja pilkkoa tiiliä.

Yhteystiedot

Yhteys- ja henkilötiedot tulisi laittaa näkyvästi ja selkeästi ansioluetteloosi. Ansioluettelon vasen yläkulma on paras paikka nimellesi ja yhteystiedoillesi ja voit lisätä siihen myös kuvasi.

Ikää ja siviilisäätyä sinun ei tarvitse ilmoittaa ansioluettelossasi, jotta ei tapahtuisi ikäsyrjintää, kunhan olet täysi-ikäinen. Ikäsi ei vaikuta työssä suoriutumiseesi. Tärkeintä on lisätä nimesi, puhelinnumerosi, sähköpostisi ja mahdollisesti linkki sosiaaliseen mediaasi, jos se on relevantti työnhakuusi.

Jos haluat tuoda esiin persoonasi valokuvalla, valitse ammattimainen, edustava, laadukas ja asiallinen valokuva, jossa hymyilet.

Sähköpostiosoitteesi tulisi ehdottomasti olla ammattimainen ja se koostuu etunimestäsi ja sukunimestäsi.Taidot ansioluettelossasi

Korosta tärkeimpiä taitojasi. Koska muurareilla on erittäin teknisiä työtehtäviä, he tarvitsevat usein kovia taitoja, kuten käsityökalujen käyttöä ja raskaiden koneiden käyttöä sementin valamiseen. Muurarit hyötyvät myös pehmeistä taidoista, kuten viestintätaidoista ja yksityiskohtien huomioimisesta, joten voi olla hyödyllistä mainita myös nämä ansioluettelossasi.

Tutustu haluamasi työpaikan työnkuvaukseen saadaksesi ideoita siitä, mitkä taidot kannattaa sisällyttää ansioluetteloosi, jotta työnantajat huomaisivat ansioluettelosi.

On tärkeää ymmärtää, että ansioluettelo, erityisesti sen taitoja käsittelevä osa, voi ratkaista mahdollisuutesi saada muurarin työpaikka.

On ehdottoman tärkeää osoittaa, että olet paras henkilö, joka palkataan muurarin tehtävään. Ansioluettelossasi voit tehdä tämän erityisen taitoja käsittelevän osion avulla.

muurarin cv

Tyypillisesti taitoja koskevassa osiossa olisi korostettava kykyäsi hoitaa sellaisia tehtäviä kuin muottien asettaminen ja tarkistaminen, betonin sekoittaminen ja tasoittaminen, elementtien vaikutuksen seuraaminen betonin kovettumiseen ja viimeistelytyöt.

Muurarina kykyäsi ja taitojasi rakenteiden muuraustöihin liittyen on korostettava muurarin ansioluettelon taitoja koskevassa osiossa.

Jos olet hakemassa muurarin paikkaa, sinun on tarkistettava seuraava luettelo kovien taitojen osaamislausekkeista, jotta voit täyttää ansioluettelosi osaamisosion oikein:

 • Erittäin kokenut tukemaan rakennusten pohjaratkaisuja, runkoja ja verhousta.
 • Pystyy tehokkaasti käyttämään laitteita ja työkaluja noudattaen työturvallisuutta.
 • Poikkeuksellisen taitava tiilien nostamisessa ja asentamisessa.
 • Taitava tarkistamaan betonia pitäviä muotteja, jotta voidaan varmistaa, että rakentaminen on asianmukaista.
 • Tuntee erittäin hyvin laastin tai betonin levittämisen, tasoittamisen ja tasoittamisen sähkö- ja käsityökaluja käyttäen.
 • Osaa karkaista betonipintoja.
 • Osaa muotoilla paisuntasaumoja ja reunoja.
 • Pätevä puhdistamaan lohkeilevia alueita käyttämällä työkaluja, kuten lankaharjaa.
 • Todistettu kyky soveltaa kovettumis- ja tiivistysyhdisteitä betonipintojen kovettamiseen.
 • Onnistunut hakettamaan, raaputtamaan ja hiomaan korkeat kohdat, harjanteet ja karkeat ulkonemat.
 • Erinomainen kyky leikata vaurioituneita alueita.
 • Kyky porata reikiä rakennusmateriaaleihin turvallisuussääntöjä noudattaen.
 • Asiantuntija betonipintojen vedeneristämisessä ja kunnostamisessa käyttämällä oikeanlaisia yhdisteitä.
 • Erittäin taitava valmistelemaan pintoja liimausta varten sekä täyttämään reikiä ja halkeamia.
 • Kokenut betonipalkkien, pylväiden ja paneelien valmistuksessa.
 • Taitava puumuottien rakentamisessa.
 • Taitava suorittamaan viimeistelytöitä, kuten kiillotusta ja kiillotusta.
 • Ensikäden kokemusta koristeellisen muurauksen viimeistelystä.
 • Erinomainen kyky levittää kattopaperia perustuksille ja levittää betonia kattopaperin päälle.
 • Erityisen tehokas ihmisten ja esineiden turvallisuuden varmistamisessa toteuttamalla onnettomuuksien ehkäisystrategioita.

Tärkeitä pehmeitä taitoja

Tiimityötaidot

Muurari saattaa työskennellä tiimissä projektin aikana. Siksi hän saattaa haluta hankkia hyvät tiimityötaidot välttääkseen jännitteet ja kitkat itsensä ja kollegoidensa välillä. Muurarit saattavat haluta käyttää jonkin verran aikaa ja vaivaa tutustuakseen joukkuetovereihinsa voidakseen tehdä tehokkaampaa yhteistyötä työpaikalla.

muurarin cv

Jos muurari on työpaikan ylempi johtaja, hän voi haluta kannustaa tiimiläisiään sitoutumaan ja parantamaan tiimityötaitojaan. Tämä auttaa luomaan synergiaa tiimeihin ja voi lisätä yleistä tuottavuutta työpaikalla. Työnantajat saattavat suosia tällaista tuottavuutta, koska yritys voi ottaa vastaan enemmän toimeksiantoja ja asiakkaita.

Viestintätaidot

Muurari kommunikoi todennäköisesti päivittäin muiden kanssa työpaikalla. Hän saattaa esimerkiksi keskustella päivän aikataulusta tai jakaa tehtäviä keskenään. He saattavat myös kommunikoida keskenään ratkaistakseen projektin aikana ilmeneviä ristiriitoja.

Sen lisäksi, että muurari kommunikoi työkavereiden, tiimin jäsenten ja esimiesten kanssa työpaikalla, hän voi myös kommunikoida asiakkaiden kanssa projektista. Muurari voi esimerkiksi keskustella siitä, minkälaista kiveä tai rakennusmateriaalia rakennuksen tietyissä osissa tulisi käyttää. Vaihtoehtoisesti hän voi antaa asiakkaalle säännöllisesti päivityksen hankkeen tilasta. Selkeiden ja selkeiden selitysten ja tapaamisten avulla muurari voi jättää asiakkaaseen hyvän vaikutelman ja osoittaa pätevyytensä muurarina.

Kriittisen ajattelun taidot

Muurarilla on myös hyödyllistä olla kriittisen ajattelun taitoja. Kriittisen ajattelun taidoista voi olla hyötyä ratkaistaessa kriisejä tai muita odottamattomia haasteita, joita hankkeen aikana ilmenee. Esimerkiksi rakennuksen tietyn alueen rakentamiseen ei ehkä ole riittävästi materiaaleja. Kriittisen ajattelun taidot omaava muurari voi ehdottaa toisen materiaalin käyttöä korvaavana materiaalina tai ehdottaa, että käytetään väliaikaisesti toiseen hankkeeseen varattuja materiaaleja.

Työnantajat arvostavat todennäköisesti muurareita, joilla on kriittisen ajattelun taitoja, sillä juuri he pysyvät rauhallisina stressaavissa tilanteissa. Ehdottamalla ratkaisuja mahdollisten haasteiden ratkaisemiseksi työnantajat välttävät tarpeettomia viivästyksiä hankkeissa. Tämä puolestaan säästää yritykselle rahaa ja suojelee luottamusta muurariyrityksen ja asiakkaiden välillä.

Työkokemus

Tuo ilmi kokemuksesi kertoen ensin nykyisestä tai viimeisimmästä työkokemuksestasi. Voit myös nostaa ansioluettelon kärkeen vanhankin työkokemuksen, jos se on erityisen oleellinen haettavan työn kannalta.

Mainitse jokaisesta työkokemuksestasi nimikkeesi, työnantajasi ja aika jona työskentelit siinä tehtävässä. Mainitse myös työharjoittelujaksot, koska niistä olet saanut monipuolista ja tärkeää työkokemusta.

Kerro mahdollisimman kuvaavasti siitä, mitä työnkuvasi piti sisällään ja työtehtävistä joista olit vastuussa. Kuvaillessasi työkokemustasi älä sorru käyttämään pelkästään substantiiveja, vaan yritä käyttää kuvaavia ja toiminnallisia verbejä. Mainitse myös käytännön saavutuksistasi.

Kirjoita työkokemuksesi ansioluetteloosi käänteiskronologisessa muodossa. Käytä paljon numeroita ja tuo esiin työnkuvan lisäksi myös sosiaalisia taitojasi ja kerro mistä olet saanut kiitosta.

muurarin cv

Koulutus

Varmista, että koulutus on etusijalla muurarin ansioluettelossasi. Jos olet työskennellyt muutaman vuoden ja sinulla on muutama vankka työpaikka, laita koulutus muurarikokemuksesi jälkeen.

Useimmat rakennusalan yritykset eivät vaadi muurareilta nelivuotista tutkintoa, mutta koulutus on silti tärkeä osa ansioluetteloa. Monet rakennusalan yritykset vaativat työntekijöiltään vähintään ammattikoulun perustutkintoa. Voit myös luetella käymäsi lukion tai suorittamiasi oppisopimuskursseja.

 • Koulu, josta valmistuit
 • Pääaine/ sivuaine
 • Valmistumisvuosi
 • Koulun sijainti

Nämä neljä lisätietoa sinun tulisi mainita, kun luetellaan koulutuksesi ansioluettelossasi.

Jotkin rakennusalan työnantajat saattavat palkata todennäköisemmin hakijoita, joilla on asianmukaiset lisenssit tai sertifikaatit. Muista sisällyttää muurarin ansioluetteloosi kaikki kokemuksesi aikana hankkimasi lisenssit tai sertifikaatit. Harkitse lisäsertifikaattien hankkimista, jos koet, että se voi parantaa ansioluetteloasi tai kykyjäsi varmistaa työtehtävä.

Muurarin saatekirje

Kun työnhakijat hakevat muurarin työtä, on tärkeää liittää mukaan saatekirje, vaikka kyseessä olisi aloitteleva työpaikka. Useimpiin muurarin työpaikkoihin sopivan saatekirjeen on täytettävä kolme kriteeriä. Sinun pitäisi esitellä itsesi, luoda yhteys rekrytoivaan henkilöön ja rohkaista rekrytoivaa esimiestä kutsumaan sinut haastatteluun. Kun kirjoitat saatekirjettäsi, luo esittely, selitä, miksi haet työtä ja miksi heidän pitäisi palkata sinut. Voi olla hyödyllistä tutustua muurarin työnkuvaan, jotta saat selville, millaisia taitoja työnantaja etsii.

Näytä taitosi

Muurarit vastaavat tiilestä, kivestä ja muista materiaaleista valmistettujen rakennusten ja muiden rakenteiden rakentamisesta ja korjaamisesta. Kun haet työpaikkaa muurarina, muista esitellä taitosi ja kokemuksesi saatekirjeessäsi.

Joitakin tapoja tehdä tämä ovat mm:

 • Luettele materiaalityypit, joiden kanssa työskentely on sinulle tuttua, kuten tiili, kivi ja marmori.
 • Kuvaamalla rakennus- ja korjaushankkeita, joiden parissa olet työskennellyt aiemmin, ja miten olet onnistunut niissä.
 • Kerro yksityiskohtaisesti erityistekniikoista, jotka tunnet, kuten muurauksesta, laatoituksesta ja kivityöstä.

Räätälöi saatekirjeesi työnkuvauksen mukaan

Kun haet muurarin työtä, on tärkeää varmistaa, että saatekirjeesi on räätälöity juuri kyseiseen tehtävään. Tämä tarkoittaa, että sinun on luettava työnkuvaus huolellisesti ja tuotava esiin kaikki asiaankuuluvat taitosi ja kokemuksesi.

Jos esimerkiksi työpaikkailmoituksessa mainitaan, että ihanteellisella hakijalla on kokemusta savupiippujen korjaamisesta, muista mainita kaikki aiemmat projektit, joissa olet työskennellyt ja joihin on liittynyt savupiippujen korjaamista.

Korosta sitoutumistasi turvallisuuteen

Muurarit ovat vastuussa itsensä ja muiden turvallisuudesta työskentelyn aikana. Kun kirjoitat saatekirjettäsi, muista korostaa sitoutumistasi turvallisuuteen käyttämällä lauseita kuten "Noudatan aina turvallisuusprotokollia" ja "Tunnen tämäntyyppiseen työhön liittyvät turvallisuusriskit.".

Tarkista saatekirjeesi

Kuten minkä tahansa työhakemuksen kohdalla, on tärkeää oikolukea saatekirjeesi virheiden varalta. Kirjoitusvirheet ja virheet voivat antaa vaikutelman, ettet ole tarkka yksityiskohdista tai ettet ota työtä vakavasti.

muurarin cv

Suosittelijat

Muurarin ammatissa kaikista tärkein krediitti on entiset asiakkaat eli mahdolliset suosittelijat. Mikään ei kerro palkkaajallesi paremmin historiastasi, kokemuksesta ja asiakastyytyväisyydestä kuin aiempi yhteiskumppani, joka on pitänyt työsi jäljestä.

Muista aina pyytää lupa henkilöltä, jonka haluat lisätä suosittelijoihin. Ole myös varma siitä, että tämä henkilö tulee varmasti antamaan positiivisen palautteen sinusta sitä kysyttäessä. Ilmoita suosittelijan nimi, puhelinnumero, sähköposti, työnimike ja työpaikka.

On mahdollista myös kertoa ansioluettelossa, että toimitat tiedot suosittelijoista pyydettäessä, mutta jos tiedät, että sinulla on vahvat suosittelijat, niin olisi suotavaa lisätä ne suoraan ansioluetteloon.

Selvitä ja sisällytä merkitykselliset avainsanat

Kun lähetät ansioluettelosi verkossa, on todennäköistä, että hakijaseurantajärjestelmä (ATS) skannaa sen tiettyjen avainsanojen perusteella. ATS-ohjelmat etsivät tiettyjä termejä, kuten " muuraus" tai " rakentaminen", määrittääkseen, sopivatko taitosi ja kokemuksesi avoinna olevaan työpaikkaan. Jos ansioluettelossasi ei ole oikeita avainsanoja, ATS-järjestelmä saattaa suodattaa hakemuksesi pois.

Jos haluat lisätä mahdollisuuksiasi tulla huomioiduksi, käytä tätä luetteloa yleisimmistä muurausalan avainsanoista lähtökohtana, jotta voit kartoittaa, mitä taitoja ja kokemusta sinun tulisi sisällyttää ansioluetteloosi:

 • Muuraus
 • Rakentaminen
 • Puusepäntyöt
 • Maalaus
 • Rakentamisen johtaminen
 • Urakoitsijat
 • Alihankinta
 • Remontointi
 • Rakennussaneeraus
 • Hankearviointi
 • Kipsilevy
 • Lattiat
 • Laatoitus
 • Rappaus
 • Betoni
 • Kodin kunnostus
 • Työmaan valvonta
 • Kipsilevyjen viimeistely
 • Viimeistely
 • Rakennustekniikka
muurarin cv

Muista perusasiat

Kun kirjoitat ansioluetteloa, on tärkeää pitää mielessäsi muutama perussääntö.

Tee siitä helposti skannattava

Voit tehdä ansioluettelostasi helpommin luettavan ja läpikäytävän mahdollisen työnantajan kannalta. Käytä ensinnäkin tavallisia fontteja ja tasaa teksti vasemmalle. Käytä kokemustesi luetteloimiseen mieluummin luetelmakohtia kuin kappaleita, ja pidä luetelmakohdat alle 2 rivin mittaisina. Voit myös käyttää lihavointia ja kursiivia korostamaan ansioluettelon keskeisiä kohtia, mutta sinun on vältettävä isoja kirjaimia tai liikaa muotoiluvaihtelua. Lopuksi yritä jättää sivulle hieman valkoista tilaa, jotta asiakirja ei olisi niin ylivoimainen.

Pidä tekstisi tiiviinä

Ansioluettelon tulisi olla yhden sivun mittainen, jos olet vastavalmistunut tai sinulla on alle 5-8 vuoden työkokemus. Jos sinulla on yli 10 vuoden työkokemus, voit tehdä kaksisivuisen ansioluettelon. Ole kuitenkin valikoiva sisällön suhteen. Haluat olla ytimekäs ja saada asiasi nopeasti perille, joten lyhyys on avainasemassa.

Tarkista työsi

Ansioluettelosi oikolukeminen on tärkeä vaihe, kun haluat varmistaa, että se näyttää parhaalta. Tarkistuksessa on muutamia keskeisiä asioita, joita kannattaa tarkkailla: oikeinkirjoitus-, välimerkki- ja kielioppivirheet. On myös tärkeää olla tietoinen helposti sekoitettavista sanoista. Ansioluettelon oikeinkirjoituksen tarkistaminen on hyvä tapa löytää virheet, mutta on tärkeää, että joku toinenkin lukee sen läpi.

Usein kysytyt kysymykset

Millainen on hyvä muurarin ansioluettelo?

Ansioluettelossa työnhakijan tulisi käyttää tasausta, lihavoitua tekstiä, bullet pointteja, otsikoita ja väliotsikoita luodakseen silmäänpistävän asiakirjan, jota on helppo selata. Hyvä muurarin ansioluettelo perustuu näihin ja muihin muotoiluelementteihin, jotta työnantaja saa kaikki tarvitsemansa tiedot.

Kuinka pitkä muurarin ansioluettelon pitäisi olla?

Henkilöstöpäälliköt tarkastelevat ansioluetteloa jopa kuusi sekuntia ennen kuin he päättävät, sopiiko hakija tehtävään. Sinun tulisi pyrkiä välittämään kaikki työnantajan tarvitsemat tiedot mahdollisimman lyhyesti. Jos ansioluettelosi on paljon pidempi kuin yksi sivu, yritä räätälöidä jokainen osio vastaamaan sitä ammattimiehen paikkaa, jota haet. ammattimiehen muurarin/tiilimiehen ansioluettelomallimme sisältää tietoja hakijan monivuotisesta kokemuksesta ja taidoista, työhistoriasta ja koulutuksesta. Yhdistelmä muotoilua ja tarkkaa kirjoittamista mahdollistaa sen, että tämä ansioluettelo mahtuu yhdelle sivulle.

Kuinka monta taitoa pitäisi laittaa muurarin ansioluetteloon?

Muurarin ansioluetteloon listataan yhteensä noin 10 taitoa, jotka on jaettu kahteen sarakkeeseen niin, että ne vievät vähemmän pystysuoraa tilaa ansioluettelossa. Taitoja koskevassa osiossa on hyvä vastata haettavan toimen vaatimuksiin ja tuoda esiin erikoisosaamisesi ja pehmeät taitosi, kuten persoonallisuuden piirteet ja työmoraali. Sinun tulisi luetella vähintään viisi taitoa, jotta työnantaja saa käsityksen pätevyydestäsi.

Luo ansioluettelosi parhaiden mallipohjien avulla

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni