Markkinointiasiantuntijan CV - opas parhaan ansioluettelon kirjoittamiseen

Sinulla on kuudes aisti onnistuneista myyntistrategioista. Osaat analysoida markkinointitietoja, jotta voit auttaa organisaatioita tekemään tietoon perustuvia päätöksiä kohdekuluttajiensa tavoittamiseksi.

Muotoile :
Koko :
Muokattavissa:
Word (Microsoft)
A4
Kyllä

Markkinointiasiantuntijan CV esimerkki

Mika Mallikas
+358 40 1234 234
mika.mallikas@email.com
Helsinki
linkedin.com/in/mikamallikas

Profiili

Dynaaminen digitaalisen markkinoinnin asiantuntija, jolla on viiden vuoden kokemus ja joka on erikoistunut maksettuun hakuun, hakukoneoptimointiin, liidien tuottamiseen ja tuotemarkkinointiin. Todistettu kokemus innovatiivisten strategioiden kehittämisestä asiakkaiden verkkosivustojen verkkoläsnäolon ja orgaanisen liikenteen kasvattamiseksi. Asiantuntemus analytiikan hyödyntämisessä digitaalisten aloitteiden tietoon perustuvan päätöksenteon tarkentamiseksi.

Ammatillinen kokemus

Digitaalisen markkinoinnin asiantuntija, Markettikonsultit, Helsinki
Toukokuu 2018 - Nykyinen

 •  Johtaa maksetun haun aloitteita ja digitaalisia markkinointikampanjoita, analysoida asiakastrendejä ja -käyttäytymistä, suositella UX-parannuksia ja määritellä markkinointistrategioita asiakastileille, joiden vuositulot ovat 100 000-400 000 euroa.
 •  Parannat asiakkaiden verkkosivustojen ja sosiaalisen median tilejä 40-70 %:lla johtolankojen tuottamista ja liikennettä yhdenmukaistamalla markkinointialoitteita ja brändin ääntä kaikissa kanavissa.
 •  Google Analyticsin hyödyntäminen verkkopalvelun suorituskykymittareiden arvioimiseksi ja raporttien laatiminen markkinointitiimille ja ylimmälle johdolle maksetun haun strategioiden tarkentamiseksi.


Digitaalisen markkinoinnin asiantuntija, Reaalitrealosoijat, Helsinki
Toukokuu 2016 - toukokuu 2018

 •  Toteutti sähköpostimarkkinointikampanjoita ja digitaalisia aloitteita johtavan kiinteistönvälitysyhtiön johtavan kiinteistönvälitysyhtiön lead-tuottamisen tehostamiseksi ja verkkosivuston kävijämäärien lisäämiseksi 120 prosentilla.
 •  Analysoi hakukoneoptimoinnin suorituskykyä, teki markkinointitutkimusta kilpailijoiden sivustoista ja määritteli verkkokopioiden ja -suunnittelun parannuksia.
 •  johti aloitetta, jonka tarkoituksena oli ottaa käyttöön LinkedInin online-johtolähtömainoksia, suoritti testausta ja varmisti johdon hyväksynnän, minkä tuloksena konversioluvut kasvoivat 50 prosenttia.


Koulutus

Taiteen kandidaatti (B.A.), markkinointi
University of Boston, Boston, MA Syyskuu 2012 - toukokuu 2016

Avaintaidot

 •  Digitaalinen markkinointi
 •  Maksullinen haku
 •  Hakukoneoptimointi (SEO)
 •  Hakukonemarkkinointi (SEM)
 •  Google Analytics


Kielet

 •  Suomi (natiivi)
 •  Englanti (sujuva)
 •  Ruotsi (kohtalainen)
 •  Ranska (perustaso)

Ehkä olet valmis edistämään omia vahvuuksiasi saadaksesi uuden työpaikan; hyvin laadittu markkinointiasiantuntijan ansioluettelo voi toimia lippuna ensimmäiseen haastatteluun ja seuraavaan urahaaveeseesi.

Saatat olla jo hyvin perehtynyt ammattiin, mutta oletko ottanut aikaa järjestellä ansioluettelosi kirjalliseen muotoon? Henkilöstöpäälliköt käyttävät keskimäärin vain kuusi sekuntia aineistosi ensimmäiseen läpikäyntiin, joten voi olla haastavaa kiinnittää heidän huomionsa tehokkaasti ja korostaa samalla pätevyyksiä, jotka erottavat sinut ehdokkaiden joukosta. Meillä on lukemattomia malleja, ansioluettelon esimerkkivaihtoehtoja ja kirjoitusvinkkejä, jotka ohjaavat sinua ja ansioluettelosi kirjoittamista.

Markkinoinnin asiantuntijat ovat luovia ihmisiä, joilla on hyvät analyyttiset taidot ja jotka kiinnittävät huomiota yksityiskohtiin. Menestyäksesi tässä tehtävässä sinun on tunnettava markkinointiprosessin kaikki osat tutkimuksesta toteutukseen. Sinua saatetaan pyytää auttamaan eri henkilöitä markkinointiosastolla, ja työtehtäväsi voivat vaihdella markkinatutkimusraporttien analysoinnista sosiaalisen median julkaisujen laatimiseen avustamiseen. Ansioluettelosi tulisi osoittaa, että olet joustava ja sopeutumiskykyinen.

Tämä markkinointiasiantuntian ansioluettelon näyte on osoittaa, miten voit kirjoittaa erinomaisen markkinointiasiantuntijan ansioluettelon . Siinä on saavutuksia ja työnkuvauksia, jotka korostavat hakijan olennaisinta kokemusta. Hakijan merkittävät taidot ovat näkyvästi esillä, ja ansioluettelo on hyvin järjestetty.

markkinointiasiantuntijan ansioluettelo

Mitä markkinointiasiantuntija tekee?

Markkinointiasiantuntijalla on monenlaisia kriittisiä vastuualueita, joihin kuuluu kaikkea kampanjoiden ja budjettien hallinnoinnista kuluttajille suunnattuun tuotekoulutukseen ja sijoittajien ja sidosryhmien kanssa tehtävään yhteistyöhön toteuttamiskelpoisten markkinointimahdollisuuksien määrittämiseksi.

Markkinointiasiantuntijana sinun on oltava luova, varma viestijä, järjestelmällinen ja oikea-aikainen. Seuraat trendejä, rakennat brändin tunnettuutta, luot strategioita, koordinoit suhdetoimintaa, seuraat kilpailijoita ja ehdotat muutoksia tai lisäyksiä tuotetarjontaan.

Ansioluettelosi on arvokas tilaisuus osoittaa nämä taidot ja paljon muuta, kun kerrot rekrytoijille, miksi taustasi sopii täydellisesti heidän tarpeisiinsa. Esitetty esimerkki markkinoinnin ansioluettelosta on erinomainen osoitus hyvin kirjoitetusta ja oikein muotoillusta ansioluettelosta.

Miten kirjoittaa markkinointiasiantuntijan ansioluettelo

Markkinointiasiantuntijat ovat olennainen osa mitä tahansa yritystä, joka analysoi markkinointistrategioita ja toteuttaa tapoja maksimoida tulot ja investointitulot. Tavallisiin työtehtäviin kuuluu analysointia, asiakkaiden vaatimusten arviointia, dokumentointia ja myyntitietoja sekä markkinointitoimien seurantaa.

Markkinointiasiantuntijaa etsivät työnantajat valitsevat ihanteelliset hakijat keskittymällä yhteen kriteeriin: kokemukseen. Yleinen ansioluettelo osoittaa pinnallista asiantuntemusta laajalla valikoimalla ominaisuuksia ja pätevyyksiä. Ihanteellinen markkinointiasiantuntijan ansioluettelo kuitenkin osoittaa syvälliset tekniset taidot keskittymällä tiettyyn osa-alueeseen.

Huolimaton ansioluettelo voi tehdä sinusta epäasiantuntijan ja laittaa sinut hylkäysjonoon. Ainutlaatuisen markkinointiasiantuntijan ansioluettelon on osoitettava positiivista ajattelutapaa ja halua tarttua haasteisiin ja luoda uusia ideoita. Käytä yhtä tarjoamistamme ansioluettelomalleista ja arvokkaista lähteistä ansioluetteloa suunnitellessasi ja laadi onnistunut markkinointiasiantuntijan ansioluettelo saadaksesi ihanteellisen työpaikan.

Muotoile markkinointiasiantuntijan ansioluettelosi oikein

On olemassa 3 tyypillistä ansioluettelomuotoa:

 • Käänteiskronologinen
 • Toiminnallinen
 • Yhdistelmä

Näistä kolmesta muodosta käänteiskronologinen on maailmanlaajuisesti suosituin. Olitpa sitten New Yorkissa tai Tokiossa, tämä ansioluettelomuoto on todennäköisesti tuttu jokaiselle palkkaavalle johtajalle.

Vaikka kahdella muullakin muodolla on omat hyvät puolensa, turvallinen valinta on pitäytyä kronologisessa muodossa.

Kun olet päättänyt muotoilun, on aika alkaa työstää ansioluettelon tyyliä ja ulkoasua. Tähän kuuluu seuraavaa:

 • Pidä ansioluettelosi yhden sivun pituisena. Yleinen standardi ansioluetteloissa on yksi sivu, ja suosittelemme pitämään siitä kiinni. Ainoa tapaus, jossa ansioluettelo voi olla pidempi, on, jos olet erittäin kokenut ammattilainen tai haet tehtävää yliopistossa.
 • Käytä osioiden otsikoita tiettyjen osioiden yksilöimiseksi.
 • Valitse oikea fontti. Jos digitaalisen markkinoinnin ansioluettelosi on kirjoitettu Comic Sans -kirjaimin, kukaan ei ota sitä vakavasti. Valitse perinteisempi ansioluettelon fontti, kuten Roboto, Ubuntu jne.
 • Käytä ansioluettelon tekstissä (lukuun ottamatta osioiden otsikoita) kirjasinkokoa 11-12 pt.
markkinointiasiantuntijan ansioluettelo

Lisää yhteystietosi

Kun ansioluettelosi ulkoasu ja muotoilu on valmis (tai olet valinnut helpon tien mallin avulla), on aika työstää ansioluettelosi sisältöä.

Ensimmäisenä vuorossa on siis yhteystiedot-osio. Tämä on luultavasti ansioluettelosi suoraviivaisin kohta, mutta siitä huolimatta se on erittäin tärkeää tehdä oikein.

Toki sinulla voi olla maailman vaikuttavin työkokemus, mutta sillä ei ole mitään merkitystä, jos rekrytoija ei saa sinuun yhteyttä, koska puhelinnumerossasi on virhe.

Täytä tässä kohdassa seuraavat tiedot (ja tarkista ne kahteen kertaan):

 • Etu- ja sukunimi.
 • Ammattinimike . Varmista, että se vastaa työnkuvauksessa mainittua. Esim. jos tehtävässä pyydetään "SEO-asiantuntijaa", käytä sitä ammattinimikkeenä "digitaalisen markkinoinnin asiantuntijan" sijasta.
 • Puhelinnumero .
 • Sähköpostiosoite . Varmista kuitenkin, että se on ammattimainen. Esim. etunimi.sukunimi@email.com
 • Sijainti . Kaupunki ja maa riittävät, rekrytoijan ei tarvitse tietää osoitettasi.
 • (Valinnainen) LinkedInin URL-osoite . Jos LinkedIn on ajan tasalla, voit lisätä URL-osoitteen.
 • (Valinnainen) VEtsin inspiroivaa ja vaativaa tilaisuutta myynnin tai markkinoinnin alalla kannustamalla minua kehittymään ja edistymään hyödyntämällä ammattikokemustani ja poikkeuksellisia myynti-, markkinointi-, suhdetoiminta- ja johtamiskykyjäni. Myös tilaisuus täyttää ammatilliset ja henkilökohtaiset kunnianhimoni liiketoimintaa varten, jotta voin ottaa velvoitteita ja tehdä yhteistyötä asiakkaiden kanssa niiden läsnäolon laajentamiseksi.erkkosivusto . Pidätkö blogia digitaalisesta markkinoinnista? Ehkä sinulla on jopa henkilökohtainen verkkosivusto, jossa tarjoat freelance-markkinointipalveluita? Liitä mukaan URL-osoite ja tee vaikutus palkkaavaan johtajaan!

Profiilin yhteenveto

Esittele profiilin yhteenvedossa merkittävät onnistumiset ja ominaisuudet. Muista sisällyttää mahdollisimman paljon asiaankuuluvia toimintaverbejä ja alaan liittyvää tietoa. Markkinointiasiantuntijoilla on ratkaiseva rooli monien yritysten kasvussa, joten on tärkeää mainita keskeiset ominaisuudet, jotka osoittavat taitosi ja saavutuksesi.

Profiilin yhteenveto on kuvaus ansioluettelossa esitetyistä todennettavissa olevista asiakirjoista ja pätevyyksistä. Perusajatus profiilin tiivistelmän muotoilussa on eritellä erityiset markkinointitaidot, jotka liittyvät palkkaavaan johtajaan. Profiiliyhteenvedon tarkoituksena on saada mahdollinen työnantaja tarkastelemaan vaikuttavaa ansioluetteloasi ilman, että siitä puuttuu yhtään segmenttiä. Tutustu seuraaviin esimerkkeihin markkinointiasiantuntijan ansioluettelon profiilin tiivistelmästä.

Väärin

Erittäin reipas ja innokas markkinointiasiantuntija. Kokemusta myynnistä, markkinoinnista, suhdetoiminnasta ja johtamisesta. Kova tekemään töitä.


Oikein

Etsin inspiroivaa ja vaativaa tilaisuutta myynnin tai markkinoinnin alalla kannustamalla minua kehittymään ja edistymään hyödyntämällä ammattikokemustani ja poikkeuksellisia myynti-, markkinointi-, suhdetoiminta- ja johtamiskykyjäni. Myös tilaisuus täyttää ammatilliset ja henkilökohtaiset kunnianhimoni liiketoimintaa varten, jotta voin ottaa velvoitteita ja tehdä yhteistyötä asiakkaiden kanssa niiden läsnäolon laajentamiseksi.


Työkokemuksen osio

Ansioluettelosi yhdistävä vahvuus on asiaankuuluvan kokemuksesi dokumentointi. Hakijoiden on nimenomaisesti viitattava aiemmissa tehtävissä hankittuihin siirrettäviin taitoihin, jotka soveltuvat nykyiseen tehtävään. Asiantuntemuksen ja taustan yksityiskohdat bullet pointteina ovat toinen ansioluetteloon lisättävä suunnittelumuutos.

Viimeisten kymmenen vuoden aikana markkinointiala on kokenut merkittäviä parannuksia ja luovaa kehitystä. Työkokemuksen luokittelulla ennen kymmentä vuotta ei siis ole merkitystä. Jos sinulla on ollut laaja markkinointitausta ennen kymmentä vuotta, tiivistä se ytimekkäisiin faktoihin.

Kun puhut entisistä työnantajistasi, mainitse aina yrityksen taloudellinen arvo ja ydin. Se poistaa palkkaavan johtajan tehtävän tehdä taustatarkastus pätevästä luotettavuudestasi. Toinen olennainen osa asiaankuuluvan kokemuksen osiota, johon palkkaavat johtajat keskittyvät, on työtehtävään liittyvät innovatiiviset teknologiset saavutukset. Jos olet edistänyt entisen työnantajasi liikevaihdon kasvua yli 15 prosentilla kuuden kuukauden aikana luovan markkinoinnin tai tietokonetaitojen avulla, listaa se tilastojen ja lainausten kera arvioidaksesi käytännön markkinointitietämystäsi.

Miten voit siis luoda tehokkaan työkokemusta käsittelevän osion?

Aloita ensin osion muotoilusta:

 • Luo jakson otsikko "Työkokemus".
 • Aloita listaamalla nykyinen tai viimeisin työkokemuksesi ja siirry siitä ajassa taaksepäin.
 • Ilmoita jokaisen merkinnän kohdalla ammattinimikkeesi, yrityksen nimi, työskentelypäivämäärät ja 3-5 vastuualuetta tai saavutusta.
 • Vanhempien työpaikkojen kohdalla voit mainita vähemmän kuin 3 vastuualuetta/saavutusta, sillä ne eivät ole niin tärkeitä.
 • Pelkkä työhistoriasi listaaminen ei kuitenkaan riitä.

Työkokemusta koskevan osion on saatava rekrytoija valitsemaan sinut muiden digitaalisen markkinoinnin asiantuntijoiden sijaan. Näin se onnistuu:

 • Pidä kiinni saavutuksista vastuualueiden sijaan. Rekrytoija tietää, mitkä olivat vastuualueesi markkinointiasiantuntijana, mutta hän haluaa tietää, miten onnistuit tehtävässäsi.
 • Määrittele saavutuksesi. Voit toki sanoa, että "Sinun vastuullasi oli Google-mainonnan pyörittäminen", mutta se ei kerro rekrytoivalle johtajalle paljoakaan. Hän haluaa tietää, kuinka suurta budjettia hoidit, kuinka monta tiliä hoidit samanaikaisesti, millaisen ROAS-luvun saavutit ja kuinka kauan työskentelit tilien parissa.
Väärin

Markkinoinnin asiantuntija

Yrityksen kuvaus

 • Hallinnoi sähköpostimarkkinointiohjelmaa vakuutusalan liiketoimintalinjalle.
 • Kirjoitti, muokkasi ja hyväksyi kopioita sisäisille ja ulkoisille kohderyhmille.
 • Loi kampanjamateriaalia digitaalista ja perinteistä mediaa varten.
 • Hallinnoi sisäisiä ja ulkoisia brändin tunnettavuuskampanjoita.

Oikein

Digitaalisen markkinoinnin asiantuntija

Yrityksen kuvaus

 • Rakensi sähköpostimallit uudelleen siten, että ne sisältävät jopa 3 visuaalista kuvaa, lyhyempiä kappaleita, luettelopisteitä ja toimintakutsuja, mikä nosti klikkausprosentin 2 prosentista 12 prosenttiin.
 • Optimoi verkkosivuston sivuja asiaankuuluvilla avainsanoilla ja paransi muotoilua ja luettavuutta, mikä laski hyppyprosenttia 62 prosentista 34 prosenttiin.
 • Tarkistettu Facebook-markkinointistrategia, jonka ansiosta Facebook-seuraajat kasvoivat 1 500:sta 4 000:een neljässä kuukaudessa ja yleinen sitoutuminen lisääntyi 40 prosenttia.
 • Arvioitiin sähköpostiviestejä ja poistettiin virheelliset ja epäolennaiset yhteystiedot, mikä paransi toimitettavuutta ja avausprosenttia 67 %.

markkinointiasiantuntijan ansioluettelo

Mainitse koulutuksesi (lyhyesti)

Jos olet uusi markkinointiopiskelija, voit mainita akateemiset ominaisuudet koulutussegmentissäsi. Sitä vastoin markkinointiasiantuntija, jolla on huomattavaa käytännön kokemusta, voi sisällyttää yliopistonsa nimen sekä arvosanat parantaaksesi markkinoinnin ammatillista selkärankaasi.

On ratkaisevan tärkeää, että mahdolliset työnantajat etsivät hakijoita, joilla on teknisesti päteviä opintosuorituksia. Jos olet keskeyttänyt tai jättänyt koulunkäyntisi väliin, on parempi mainita erikoisalasi, yliopistosi ja arvosanasi ilman aikataulua optimaalisen lopputuloksen saamiseksi. Niille, jotka ovat edenneet summa cum laude -tasolla tai muilla tunnustuksilla koulussa tai jatkokoulutuksessa, varmista, että se on akateemisen osion alussa.

Muotoile osio seuraavasti:

 • Lisää viimeisin tutkintosi ylhäälle. Ilmoita tutkinnon nimi, oppilaitoksen nimi, opiskeluvuodet ja pääaine.
 • Jos sinulla on toinen tutkinto (esim. maisterin ja kandidaatin tutkinnot), lisää se ensimmäisen tutkinnon alapuolelle samaa muotoa noudattaen.
 • Voit vapaasti jättää lukiokoulutuksen pois, jos sinulla on kandidaatin tutkinto tai jokin muu korkeakoulututkinto.

Taidot

Toimintataidot ovat tärkeimmät taidot, jotka ovat välttämättömiä menestyvälle markkinoinnin asiantuntijalle. Kokemuksesi markkinointialaa koskevista tietokoneohjelmista kiehtoo palkkaavaa esimiestä välittömästi. Mainitse kokoelma innovatiivisia taitoja, jotka olet hankkinut vuosien markkinointikokemuksen aikana, niin voittaisit myös muut hakijat.

Jos yksilöit markkinointisovellukset, joihin olet aiemmin tukeutunut, määrittele ne erikseen bullet pointteina, jotta lukija voi nopeasti selata niitä. Edeltävät verkkopohjaiset kehykset, joita markkinointiasiantuntija hyödyntää, ovat Google Analytics, Twitter, Adobe Marketing Platform, Twitter ja Instagram. Teknologiset taidot ja atk-taidot yhdessä vahvistavat markkinointipohjaasi ansioluettelossa. Valitse selkeät ja asiaankuuluvat toimintaverbit, joita esiintyy ammatillisissa ansioluetteloissa.

Tässä on luettelo vahvoista toimintaverbeistä, jotka kannattaa integroida markkinointiasiantuntijan ansioluetteloa laadittaessa;

 • Järjestää
 • Yhteistyössä
 • Tarkista
 • Kehitä
 • Valvoo
 • Tutki
 • Hallitse
 • Optimoi
 • Paranna
 • Promote
 • Demonstraatio
 • Saavuta
 • Koordinoi
 • Seuraa

Luettelo markkinointiasiantuntijan ansioluettelon kovista taidoista;

 • HTML
 • CSS
 • Markkinointi
 • Sähköpostimarkkinointi
 • SEO
 • CRO
 • SEM
 • WordPress

Luettelo markkinointiasiantuntijan ansioluettelon pehmeistä taidoista;

 • Monitehtäväisyys
 • Organisaatio
 • Viestintä
 • Ihmissuhdetaidot
 • Ongelmanratkaisu
 • Sopeutumiskyky
 • Yhteistyö
 • Ajanhallinta
Väärin
 • Vastaa dokumentoinnista
 • Vastaa tavoitteista ja suorituskykyindikaattoreista
 • Yhteydet IT-osastoon
 • Yhteistyö eri tiimien kanssa

Oikein
 • Dokumentoi ja ylläpiti sisällön määrittelyjä (mm. sisällön osatekijöiden ja ohjeiden hahmottelu, jotta varmistetaan yhdenmukainen kokemus eri kosketuspisteissä).
 • Määritteli tavoitteet ja tärkeimmät tulosindikaattorit (KPI) sovelluksen sitouttamiselle, keräsi ja analysoi olemassa olevan sovelluksen käyttöliittymää ja tunnisti ja toteutti suosituksia sovelluksen ja sisältövirtojen parantamiseksi.
 • Teki yhteistyötä IT:n kanssa sisällön teknisten vaikutusten ymmärtämiseksi ja auttoi sisällön saavutettavuusstandardien täytäntöönpanossa.
 • Teki yhteistyötä sovelluksen ulkoasun ja suunnittelijoiden kanssa laadukkaan ja innovatiivisen digitaalisen sisällön ideoimiseksi ja varmisti, että ideat toteutuvat budjetin ja laajuuden rajoissa.

markkinointiasiantuntijan ansioluettelo

Lisää nämä valinnaiset ansioluettelon osat

Jos sinulla on vielä tilaa ansioluettelossasi (mikä on todennäköistä, jos olet opiskelija ja haet aloittelevia tehtäviä), voit lisätä ansioluetteloosi muutamia muita osioita:

 • Projektit. Ajattele mitä tahansa verkkoprojektia, jonka olet itse toteuttanut. Esim. drop-shipping-liiketoiminnan aloittaminen, verkkokauppa, SEO-painotteinen blogi - mitä tahansa.
 • Sertifikaatit. On olemassa valtavasti asiaankuuluvia sertifikaatteja, jotka voivat auttaa tukemaan taitojasi digitaalisena markkinoijana. Voit hankkia tällaisia sertifikaatteja Google Digital Garagessa, HubSpot Academyssa ja Facebook Blueprintissä.
 • Harrastukset ja mielenkiinnon kohteet: Vaikka harrastukset ja mielenkiinnon kohteet eivät yksinään olekaan työmahdollisuuksia, ne voivat auttaa sinua luomaan suhteita haastattelijan kanssa ja näyttämään jotain itsestäsi yksilönä eikä vain ammattilaisena.

Saatekirje

Hyvän markkinointiasiantuntijan saatekirjeen kirjoittaminen on tärkeä askel työnhakumatkallasi. Kun kirjoitat saatekirjettä, muista viitata työnkuvauksessa lueteltuihin vaatimuksiin. Viittaa kirjeessäsi olennaisimpiin tai poikkeuksellisimpiin pätevyyksiisi, jotta työnantajat näkevät, miksi olet sopiva tehtävään.

Aluksi saatat ajatella, että saatekirjeessä pitäisi toistaa kaikki ansioluettelon tiedot, mutta tarinamaisessa muodossa. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Sen sijaan, että kirjoittaisit ansioluettelosi uudelleen, sinun on keskityttävä tekemään oikea vaikutelma. Voit tehdä sen kertomalla taidoista, jotka auttavat sinua selviytymään haasteista, innostuksestasi alaa kohtaan, aiemmista saavutuksistasi ja tietämyksestäsi yrityksestä.

Suosittelemme, että osoitat saatekirjeen suoraan rekrytointiprosessista vastaavalle henkilölle. Jos et tiedä hänen nimeään, käytä aikaa sen tutkimiseen. Tämä osoittaa, että olet tarkkaavainen yksityiskohtien suhteen ja että olet valmis tekemään tarvittaessa ylimääräistä.

Vaikka oletkin luultavasti luetellut (tai aiot luetella) kovat taitosi ansioluettelossasi, älä unohda mainita niitä myös saatekirjeessäsi. Voit kertoa, miten jotkut taitosi tai ominaisuutesi ovat auttaneet sinua saavuttamaan tavoitteesi aiemmin. Tai ehkä haluat kertoa asioista, jotka auttavat sinua selviytymään haasteista. Sinä päätät. Luonnollisesti sekä pehmeiden että kovien taitojen pitäisi olla läsnä tässä. Erityisen tärkeää on sisällyttää sellaiset taidot ja pätevyydet, jotka on mainittu osana työnkuvausta tai ilmoituksessa olevassa vaatimusosiossa.

Se, että olet tutkinut yritystä ja olet innostunut pääsemään osaksi sen tiimiä, on ehdottomasti yksi parhaista tavoista osoittaa, että olet vahva ehdokas. Rekrytoijat haluavat varmistaa, että olet vähintään yhtä innostunut yrityksestä ja alasta kuin he itse. On myös hyvä mainita, miten aiempi kokemuksesi voisi auttaa sinua työssäsi ja miten se voisi vaikuttaa pitkän aikavälin suorituksiisi.

Markkinointiasiantuntijan saatekirjeen päättäminen sopivalla tavalla voi auttaa sinua saamaan haastattelun. Miksi? Koska vahvat lopetukset antavat hakijasta kuvan huomaavaisena ja - mikä vielä tärkeämpää - intohimoisena työtä kohtaan. Varmista vain, että lopetus (aivan kuten saatekirjeesi runkokin) vastaa yrityskulttuuria. Jos haluat olla varman päälle, valitse perinteinen loppukirjoitus, kuten "Odotan innolla yhteydenottoanne".

Tässä on muutamia vinkkejä, miten onnistut saatekirjeen kirjoittamisessa:

 • Aloita saatekirje puhuttelemalla rekrytoivaa esimiestä hänen koko nimellään ja tehtävänimikkeellään. Voit toki käyttää vanhanaikaista "hyvä herra/rouva", mutta haluat erottua, etkä sopia suoraan joukkoon, eikö niin?
 • Tee vaikutus rekrytoivaan esimieheen saatekirjeesi esittelyssä mainitsemalla tärkeimmät pätevyytesi, kuten vuosien kokemus, tärkeimmät saavutukset ja tärkeimmät taidot.
 • Esitä saatekirjeesi tekstiosassa lisää taustaa ansioluettelossasi luetelluille kokemuksille ja saavutuksille.
 • Päätä saatekirje lopuksi vahvaan kehotukseen toimia.
 • Tutustu saatekirjeen virheitä käsittelevään oppaaseemme, jotta saatekirjeesi on virheetön.

Ansioluettelon ulkoasu ja suunnittelu: ammattimainen vaikutelma

Tiedät, että hyvin laadittu teksti voi jäädä latteaksi ilman sitä vahvistavaa visuaalista ilmettä. Sama pätee myös sisältömarkkinointiosakkaan ansioluettelon ulkoasuun. Ensivaikutelma säilyy, joten tee hyvä vaikutelma huolehtimalla ansioluettelosi ulkoasusta yhtä paljon kuin sisällöstä.

Otsikkosi on ainoa paikka luovuudelle ja koska olet luovalla alalla, sinulla on hieman enemmän liikkumavaraa kuin konservatiivisemmissa ammateissa, mutta älä kuitenkaan liioittele. Ammattimainen ulkoasu on sellainen, jossa vältetään kikkailua ja useita kirkkaita värejä. Siinä käytetään erottuvaa fonttia otsikoissa ja eri fonttia tekstissä. Tekstin on ennen kaikkea oltava helppolukuista, joten vältä lisätietojen ahtamista pienentämällä marginaaleja tai käyttämällä pientä fonttikokoa.

Saat ideoita ulkoasuun valitsemalla asiantuntijoiden testaamista ansioluettelomalleistamme . Ne ovat täysin muokattavissa, mutta säästävät muotoiluun kuluvaa aikaa ja vaivaa.

markkinointiasiantuntijan ansioluettelo

Keskeiset asiat

Yksi markkinoijan välttämättömistä kriteereistä on ehdotusten erityinen ja ihanteellinen yhdistelmä, jonka avulla voidaan esitellä mikä tahansa brändi, mukaan luettuna oma persoona, toiselle. Tutustu erilaisiin ansioluetteloesimerkkeihin ennen kuin toimitat lopullisen, joka kattaa kielessä olevan kiehtovuuden ja arvon.

Aloita sopimalla yhdestä formaatista ja rakenteesta, jotta voit toteuttaa sen koko ansioluettelossa. Kaksi tärkeintä markkinointiasiantuntijan ansioluetteloon sovellettavaa ansioluettelomuotoa ovat käänteiskronologinen järjestys ja toiminnallinen. Kronologinen tyyli ansioluettelo hankkeita aikajanalla ja jälkimmäinen sisältävät suuria vahvuuksia luokitella pisteitä ilman aikajärjestystä. Niiden, joilla on aukkoja työpaikoissa tai kouluopinnoissa, on keskityttävä toiminnalliseen ansioluettelomuotoon.

Tässä on yhteenveto tästä kirjoituksesta;

 • Alkutason markkinoinnin ansioluettelo ei kelpaa niin laajaa kokemusosiota kuin markkinointiasiantuntijan ansioluettelo.
 • Anna ansioluettelollesi ainutlaatuinen vetovoima ja lisää riittävä asiantuntemus, ja on parempi valita yhden sivun ansioluettelo ja jäsentää se oikein. Älä täytä sitä tarpeettomasti ja käytä tyhjää tilaa asianmukaisesti.
 • Räätälöi markkinointiasiantuntijan ansioluettelo työnkuvan mukaiseksi. Huomaa, että työvaatimusten ja pätevyyden on tähdättävä tiettyyn työpaikkailmoitukseen.
 • Kun kirjoitat ansioluetteloa markkinointiharjoittelijalle tai aloittelevalle tasolle, harkitse koulutustuloksesi yksityiskohtaista erittelyä.
 • Vahvista, että olet monipuolinen hakija. Sisällytä ansioluettelosi, mieltymyksesi ja osallisuutesi ammattijärjestössä.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä markkinointiasiantuntija tienaa?

Keskimääräinen kuukausipalkka tehtävänimikkeelle Markkinointiasiantuntija on 3 775 euroa kuukaudessa. Palkka oli kuntasektorilla 3 775 € (11 yksittäistä palkkaa). Keskipalkka perustuu koko maan palkkatietoihin vuodelta 2020.

Palkkatiedot tilastoidaan useimmiten tehtävän sisältöön perustuen. Tästä tehtävästä voidaan käyttää myös nimikettä markkinoinnin asiantuntija, marketing specialist, markkinointikonsultti, marketing consultant. Palkkaan voi myös vaikuttaa sijainti, koulutustaso, toimiala ja työkokemus. (Lähde: duunitori.fi)

Mikä on markkinoinnin ja mainonnan ero?

Mainonta on maksettua näkyvyyttä missä tahansa mediassa. Markkinointi taas on kaikkea sitä, mitä yritys tekee, jotta tuotteet kävisivät paremmin kaupaksi. Silloin puhutaan jokaisesta kontaktista, joka yrityksellä on asiakkaiden ja potentiaalisten asiakkaiden kanssa.

Mitä sinulta voidaan kysyä markkinointiasiantuntijan työhaastattelussa?

 • Miten määritetään, onko markkinointistrategia onnistunut vai ei?

  Testaa kykyä analysoida tietoja ja suorituskykyä.

 • Kuvaile tähän mennessä onnistuneinta markkinointikampanjaasi. Mikä oli roolisi ja miten työskentelit muiden kanssa tavoitteiden saavuttamiseksi?
 • Oletko koskaan osallistunut markkinointitoimintaan, joka on epäonnistunut? Jos on, mikä meni pieleen ja miten tekisit sen seuraavalla kerralla toisin?
 • Mitä markkinointikanavia käyttäisit uuden tuotteen mainostamiseen?
 • Mitkä haasteet vaikuttavat mielestäsi markkinointialaan seuraavien viiden vuoden aikana?

Luo ansioluettelosi parhaiden mallipohjien avulla

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni