Logistiikkatyöntekijän ansioluettelo - kuinka onnistut sen kirjoittamisessa

Loistavan logistiikkatyöntekijän ansioluettelon kirjoittaminen on tärkeä askel työnhaussa. Kun kirjoitat ansioluetteloasi, muista viitata työnkuvaukseen ja korosta kaikki vaatimukset täyttävät taidot, palkinnot ja sertifikaatit. Kannattaa myös sisällyttää otsikko tai tiivistelmä, josta käy selvästi ilmi tavoitteesi ja pätevyytesi.

Muotoile :
Koko :
Muokattavissa:
Word (Microsoft)
A4
Kyllä

Logistiikkatyöntekijän CV esimerkki

Matti Mallikas
Logistiikkatyöntekijä
+358 40 1234 567
matti.mallikas@hotmail.com
Kotikatu 1, 00100 Helsinki

Ammatillinen yhteenveto

Olen tiukka ja järjestelmällinen, pystyn valvomaan tiimiä ja koordinoimaan tavaravirtoja tämän vaativan alan standardien ja rajoitusten mukaisesti. Olen riittävän kokenut optimoimaan kuljetuksen ja toimituksen.

Ammatillinen kokemus

2016 - Nykyinen
Logistiikan esimies - Saarioinen, Helsinki

 •  Johtaa 10 hengen tiimiä, joka varmistaa arviolta 35 miljoonan euron arvosta toimitettavia tarvikkeita ja laitteita.
 •  Valvoo kaikkia rahtikuljetustoimintoja valvomalla ja seuraamalla lähetyksiä.
 •  Henkilökohtainen valmentaja valmiuksiensa vahvistamisen puitteissa.

2012 - 2016
Logistiikkakoordinaattori - UPS

 •  Valvoo pakettien ja erilaisten tarvikkeiden lähetyksiä arviolta 20 miljoonan euron arvosta.
 •  Valvoo, koordinoi ja validoi kaikkia lähetyksiin ja rajat ylittäviin kuljetustoimintoihin liittyviä menettelyjä.

Koulutus

Logistiikan perustutkinto, 2010, Helsinki
Kaupallisten tieteiden tekninen tutkinto, 2007, Helsinki

Taidot

 •  Toimitusketjun hallinto.
 •  Tiimin valvonta.
 •  Asiakassuhteiden hallinta.
 •  Laaja tietämys tuonti- ja vientisäännöksistä.

Kielet

Suomi
Englanti

Muut taidot

Tietokonetaidot: MS Office -työkalujen hallinta
Ajokortti: B- ja C-ajokortti
Trukkikortti
Työturvallisuuskortti

Kiinnostuksen kohteet

 •  Intohimo uusia teknologioita kohtaan
 •  Erityinen kiinnostus lähetys- ja tullilainsäädäntöön

Seuraavat logistiikkatyöntekijän ansioluettelonäytteet ja -esimerkit auttavat sinua kirjoittamaan ansioluettelon , joka tuo parhaiten esiin kokemuksesi ja pätevyytesi.

Jos haluat kiinnittää rekrytoijien huomion, voimme auttaa sinua parantamaan ansioluetteloasi . Löydät tästä oppaasta täydellisen kirjoitusoppaan sekä logistiikan ansioluettelomallin , jonka avulla saat helposti haluamasi työpaikan!

Valitse oikea muotoilu logistiikan ansioluettelollesi

Voit valita kolmesta ansioluettelomuodosta, ja kokemusvuosiesi perusteella voit valita sinulle sopivan ansioluettelomuodon.

Oletetaan, että olet logistiikkapäällikkö, jolla on vähintään viiden vuoden työkokemus, ja haluat hakea toiseen yritykseen. Tässä tapauksessa kronologinen ansioluettelo antaa sinulle mahdollisuuden keskittyä laajaan työhistoriaasi ja näyttää palkkaavalle johtajalle urakehityksesi. He näkevät, miten olet kasvanut vuosien varrella ja mitä kaikkea olet saavuttanut.

Toisessa ääripäässä on kuitenkin toimitusketjun harjoittelija. Tämä hakija on juuri aloittanut logistiikka-alalla, eikä hänellä ole vielä paljon kokemusta, mutta hän todella haluaa saada tämän työpaikan jatkaakseen kasvuaan. Heille ja kaikille hakijoille, joilla on alle kahden vuoden kokemus, suosittelemme toiminnallista ansioluetteloa.

Toiminnallisessa ansioluettelossa painopiste siirretään työkokemuksesta taitoihin ja koulutukseen, ja siinä painotetaan enemmän kykyjä ja ominaisuuksia, jotka tekevät sinusta erinomaisen ehdokkaan tehtävään.

Mutta entä jos olet siinä keskivaiheilla? Et ole vieläkään johtaja, mutta olet työskennellyt logistiikan alalla kolmesta viiteen vuotta, joten tiedät tavallaan, mitä teet. Silloin hybridimuoto on sinua varten.

Kuten nimikin kertoo, tässä ansioluettelomuodossa yhdistyvät kronologinen ansioluettelo ja toiminnallinen ansioluettelo. Sen avulla voit näyttää palkkaavalle esimiehelle työhistoriasi ja vuosien varrella hankkimasi taidot, jotta hän voi nähdä sinussa piilevän rajattoman potentiaalin.

Parasta on valita jokin näistä muodoista ennen kuin aloitat kirjoittamisen - se tuo parhaat puolesi esiin.

Vastavalmistuneen ansioluettelo

Logistiikka on laaja ala. Monet teollisuudenalat tarvitsevat alan osaajia. Mahdollisia työnantajia ovat muun muassa erikoistuneet jakeluyritykset, teollisuus, armeija, kaupalliset laitokset ja vähittäiskaupan ryhmät. Älä siis pelkää, jos sinulla on vastavalmistuneen ansioluettelo. Mahdollisuuksia on tarjolla myös sinulle.

Tarjolla on paljon erilaisia tehtäviä logistiikan saralla, joihin voit hakea. Voit myös yrittää hakea oppisopimuspaikkaa.

Muotoilussa käytä yhdistelmää, joka järjestää uudelleen logistiikan esimerkin ansioluettelomme muodon. Käänteisessä kronologisessa muodossa työkokemusta koskeva osio löytyy ansioluettelon keskeltä. Kun käytät yhdistelmämuotoa, se sijoitetaan loppupuolelle näin:

 • Yhteystiedot
 • Tavoitelausuma
 • Taidot
 • Sertifikaatit
 • Koulutus
 • Työkokemus
 • Henkilökohtaiset tiedot

Kerro ansioluettelosi tavoitteessa, miksi haluat uran logistiikka-alalla, jotta palkkaava johtaja saa käsityksen ajattelutavastasi, näkökulmastasi ja tavoitteistasi tulevaisuudessa. Se antaa hänelle paremman viitekehyksen, kun hän tarkastelee ansioluettelosi muita osia.

logistiikan ansioluettelo

Laadi ATS-ystävällinen ansioluettelo

Koska 99 prosenttia suurista yrityksistä käyttää hakijaseurantajärjestelmiä, on todennäköistä, että haet hakemusta sellaisen kautta. Nämä ohjelmistosovellukset skannaavat ansioluettelot HR-järjestelmiin ja lajittelevat ne algoritmien avulla. Vain parhaat ansioluettelot päätyvät rekrytoivan johtajan käsiin.

Jos haluat välttää hukkumisen joukkoon, käytä kuljetus- ja logistiikka-alan ansioluettelossasi avainsanoja ja lauseita, jotka esiintyvät työpaikkailmoituksessa. Käytä niitä luonnollisesti - et halua kuulostaa robotilta - ja muokkaa ne yksilöllisiksi jokaista hakemusta varten.

Mitään takeita ei ole, mutta tämä menetelmä lisää mahdollisuuksiasi, että ihminen näkee sinut.

Logistiikan ansioluettelon uratavoite

Ansioluettelon uratavoitteen motiivina on osoittaa, miten aiemmissa työpaikoissa hankitut taidot voivat parantaa vastuualueitasi tulevassa tehtävässä, kuten voit nähdä ansioluettelonäytteistä. Ihannetapauksessa ansioluettelon uratavoitteessa on esiteltävä saavutuksesi työnantajan tarpeisiin nähden kuulostamatta kuitenkaan liian yleisluontoiselta.

Lyhyesti sanottuna ansioluettelosi tavoitteen on oltava tavoitteellinen aito lausunto, jossa luetellaan parhaat osaamisesi, jotka liittyvät tarjottuun työpaikkaan. Ansioluettelon tavoite ei saa olla pyyntö vaan rohkea lausunto ammatillisista arvoistasi ja teknisestä osaamisestasi.

Ansioluettelon tiivistelmä

Miksi päädyit kuljetus- ja logistiikka-alalle? Mistä olet eniten ylpeä? Miksi haluat työskennellä täällä?

Näihin kysymyksiin sinun tulisi vastata logistiikka-alan ansioluettelosi yhteenveto-osassa. Käytä ammattimaista ilmaisuasi lisätäksesi hieman persoonallisuutta ansioluetteloosi ja saadaksesi rekrytoijat koukkuun, jotta he varaisivat sinulle ajan haastatteluun kuullakseen lisää.

Säilytä ammattimainen sävy, mutta esittele itsesi ja urasi kohteliain kuvauksin. Korosta urallasi saavutettua menestystä, joka havainnollistaa taitoa, jota tarvitset uudessa tehtävässäsi. Jos sinulla on tilaa 3-4 rivin verran, osoita, että tiedät jotain yrityksestä, ja anna yritykselle henkilökohtainen lausunto.

Oikein

Luotettava varastonvalvonta-asiantuntija, jolla on 4+ vuoden kokemus nopeatempoisesta jakelukeskuksesta suurelle kaupungille. Saavutti yrityksen korkeimman tarkkuusluokituksen (99,72 %) ja alhaisimman hävikin (0,03 %), ja on innokas jatkamaan näitä voittoja teidän firmassa.


Väärin

Olen ollut varastonvalvonnan asiantuntija jo useita vuosia. Olen perehtynyt logistiikkatehtäviin, kuten tilauksiin, palautuksiin ja liikenteenhallintamenettelyihin.


Ansioluettelon yhteystiedot

Kun kirjoitat ansioluetteloosi yhteystietoja, varmista, että ne ovat ajantasaiset ja oikein kirjoitettu. Haluat, että rekrytoijat saavat sinuun yhteyttä, jos he haluavat kutsua sinut haastatteluun.

Käytä vain ammattimaiselta kuulostavaa sähköpostiosoitetta, jonka on yleensä hyvä koostua nimestäsi. Älä myöskään käytä nykyisen työpaikkasi sähköpostiosoitetta.

Jos haluat sisällyttää ansioluetteloosi kuvan, niin sen pitää olla ammattimaisen näköinen. Selfie ei kelpaa, vaan parempi jos kuva muistuttaa enemmän passikuvaa.

Voit sisällyttää yhteystietoihisi Linked-in profiilisi tai nettisivusi, jos ne liittyvät haettavaan työpaikkaan.

Väärin
mattimasamaisteri69@email.com

Oikein
matti.mallikas@email.com

Työkokemus

Logistiikan alalla hankkimasi työkokemus muodostaa työkokemuksesi logistiikan ansioluettelonäytteistä. Rekrytoijien mukaan ansioluettelon kokemusosio muodostaa ansioluettelosi selkärangan. Ammattimaisen ansioluettelon laatimiseksi on ihanteellista käyttää hyvin jaoteltuja kohtia, joissa kerrotaan lyhyesti työhistoriasta saaduista taidoista.

Sinun on lueteltava aiemmat työnantajasi yhteystietoineen, taloudellinen arvo ja luotettavuus sekä ajanjakso, jonka olet työskennellyt. Jos haluat poistaa ansioluettelostasi välivuodet tai -kuukaudet, listaa saavutuksesi toiminnallisen merkityksen kuin päivämäärän mukaan.

Vielä yksi viisas vinkki ansioluettelonäytteistä on, että vältä listaamasta vähintään 15 vuoden kuluttua valmistuneita työpaikkoja. Koska logistiikka-ala on viime vuosikymmeninä standardisoitunut ja nykyaikaistunut voimakkaasti, ennen kahta vuosikymmentä tehdyistä töistä ei ole hyötyä. Jos sinulla on ansiokkaita saavutuksia ennen kahta vuosikymmentä tehdyissä töissä, mainitse ne lyhyesti.

Logistiikkatyöntekijän tehtäviin palkkaavat työnantajat haluavat tietää, että sinulla on tarvittavat edellytykset työn tekemiseen. Tämä tarkoittaa, että sinun on kirjoitettava työkokemusta koskeva osio, jossa luetellaan aiemmat työtehtäväsi ja osoitetaan työsi vaikutus. Tätä varten hakijoiden tulisi mainita mitattavissa olevat saavutukset ja taidot, joiden avulla he saivat haluamansa työpaikan.

Ansioluettelosi työhistoriaosio vie suurimman osan 1-2-sivuisen asiakirjasi tilasta. Tässä osassa kerrot yksityiskohtaisesti urasi onnistumisista ja osoitat rekrytoijille, että olet tuonut lisäarvoa kaikille työnantajillesi.

Yritä pitää kukin työtehtäväkuvaus enintään viidessä luetelmakohdassa ja mahdollisimman lyhyessä muodossa. Käytä vahvoja toimintasanoja, jotka ovat linjassa työtehtävien kanssa. Kokeile sanoja kuten ajoi, käsitteli, siirsi, toimitti, analysoi, organisoi. Käytä tietoja ja yksityiskohtia väitteidesi tueksi.

Jos olet työskennellyt aiemmin logistiikan alalla, sinulla on etulyöntiasema ansioluetteloa kirjoittaessasi. Sisällytä silti vain parhaimmat logistiikan vastuualueet, jotka vastaavat yrityksen tai osaston kiinnostuksen kohteita.

Koulutus

Rekrytoijat etsivät parhaita aivoja, kun he käyvät läpi logistiikkahenkilöstön ansioluetteloita. Koulutusosiossa on tuotava esiin logistiikkaan liittyvä asiantuntemuksesi, koulun ulkopuoliset taitosi ja hienovaraisuutesi, kuten logistiikan ansioluettelonäytteissä viitataan. Logistiikka-urasi edistämiseksi heijasta ansioluetteloon logistiikan kannalta merkityksellistä akateemista huippuosaamistasi korkeakoulussa ja koulussa.

Jotta sinusta tulisi logistiikan asiantuntija, sinulla on oltava vähintään logistiikan perustutkinto.

logistiikan ansioluettelo

Mainita keskiarvosi sekä tutkintosi, jonka olet saanut, mukaan lukien sivuaineesi ja pääaineesi erikoisalat, on fiksua, kuten näet ansioluettelonäytteissä. Jos sinut on palkittu ansiokkaasti akateemisesta erinomaisuudestasi logistiikan alalla, muista mainita se alussa. Vältä todistusten ja suositusten ahtaamista saavutukset-sivulle.

Kuljettajien, jotka tarvitsevat erikoislupia, tulisi luetella myös ne tässä kohdassa.

Jos olet suorittanut teknisiä todistuksia tai muita kursseja, jotka parantavat ansioluetteloasi, lisää myös ne tähän.

Taidot

Ammattimaisessa ansioluettelossa tekniset saavutuksesi päihittävät muut hakijat. Älykkään logistikon teknisiin taitoihin kuuluu älykäs päätöksenteko suunnitteluun, toteutukseen ja ideoiden dokumentointiin, kuten logistiikan ansioluettelonäytteissä näkyy. Jos esimerkiksi luettelet vähentäneesi edellisen työnantajasi kuljetuskustannuksia 50 prosenttia käyttämällä uudelleenkäytettäviä pakkauksia, mainitse se taitoja koskevassa osiossasi korostaaksesi ansioluettelosi arvoa!

Nykyaikaiset logistiikkaratkaisut, mukaan lukien tietokoneen ja ohjelmistojen käyttötaidot, tekevät myös vaikutuksen palkkaavaan esimieheen. Jos sinulla on internet-taitoja ja hyvä kokemus Microsoft Officen käytöstä, olet voittanut jo puolet taistelusta! Logistiikkakohtaiset ohjelmistot, kuten Tally, MS Excel, Evernote, Carlo, WebXpress, SAP ja AgES, antavat esimiehellesi selkeän kuvan kyvyistäsi ja osaamisestasi logistiikan alalla.

Sen sijaan, että mainitsisit osaamasi ohjelmistot yhdellä välilehdellä, kerää osaamasi erilaiset ohjelmistot ja tietokoneohjelmat useisiin eri kohtiin, jotta osaamisesi kasvaisi ansioluettelonäytteiden vinkkinä. Rekrytoijat käyvät päivittäin läpi useita ansioluetteloita, eivätkä tekniset taitosi jää huomiotta, jos muotoilet ja tiivistät ne oikein.

Seuraavassa luetellaan avainsanat ja taidot, jotka esiintyvät useimmin viimeaikaisissa logistiikka-alan työpaikkailmoituksissa. Toisin sanoen nämä ovat rekrytoijien ja henkilöstöpäälliköiden eniten kaipaamia taitoja. Yritä siis mahdollisuuksien mukaan sisällyttää ne ansioluetteloosi.

Muista, että jokainen työpaikka on erilainen. Sen sijaan, että sisällytät kaikki nämä avainsanat ansioluetteloosi, tunnista hakemaasi työpaikkaa koskevat olennaisimmat avainsanat ja sisällytä ne ansioluetteloosi.

logistiikan ansioluettelo

Taitoja koskevassa osiossa on mainittava taitosi, jotka sopivat työnkuvaan. Tässä luetellaan muutamia kohtia, jotka ammattimainen logistiikka-alan ansioluettelo usein luettelee:

 • Toimitusketjun hallinta
 • Ongelmanratkaisutaidot
 • Analyyttiset taidot
 • Auditoinnit
 • Tuonti/vientiosaaminen
 • Järjestelytaidot
 • Reitittäminen
 • Varaston hallinta
 • Indikaattorien ymmärtäminen
 • SAP
 • Toiminnanohjausjärjestelmä (ERP)
 • Viestintätaidot
 • Varastointi
 • Logistiikan hallinta
 • Toimitusketjun hallinta ja optimointi
 • Varastotoiminta
 • Toiminnanohjaus
 • Kuljetusten hallinta
 • Kolmannen osapuolen logistiikka (3PL)
 • Varastonhallintajärjestelmät
 • Kuljetusrahti
 • Kansainvälinen logistiikka
 • Ongelmanratkaisukyky
Oikein

Logistiikan hallintasovellusten poikkeuksellinen ymmärtäminen.

Kyky ennustaa tarkasti kuljetusbudjetti tuleville vuosineljänneksille.

Loistava osallistumisaktiivisuus ja osastojen välinen viestintä.


Väärin

Inventaario-ohjelmisto

Toimitusketjun osaaminen

Lastaus ja purku


📌Vinkki:

Jos lisäät taitoja, joita ei vaadita työnkuvauksessa, varmista, että ne kuitenkin liittyvät logistiikkaan ja toimitusketjun hallintaan.


logistiikan ansioluettelo

Toimintaverbit logistiikan ansioluetteloon

Kun kirjoitat ansioluetteloa, on tärkeää korostaa asiaankuuluvia taitoja toimintaverbeillä. Toimintaverbit, jotka korostavat taitoja, kuten hankintaa, tuotannon suunnittelua, varastonhallintaa tai johtamista, havainnollistavat työsi vaikutusta aiemmissa yrityksissä ja vahvistavat käsitystä siitä, että voit tehdä saman hakemustasi tarkastelevalle työnantajalle.

Käyttämällä asiaankuuluvia toimintaverbejä, kun korostat työtehtäviäsi työkokemusta koskevassa osiossa, voit myös muuttaa yksinkertaiset tehtävät saavutuksiksi. Tässä muutamia esimerkkejä, joita voit käyttää ansioluettelossasi:

 • Hallinnoi
 • Tarkasti
 • Toteutti
 • Kehitti
 • Neuvotteli
 • Vähensi
 • Yhdisteli
 • Helpotti
 • Ohjasi
 • Paransi
 • Delegoi
 • Organisoi
 • Järjesteli

Harrastukset ja kiinnostuksen kohteet

Ryhmätoiminnot, kuten pelaaminen tai valmentaminen paikallisessa pesäpallojoukkueessa, korostavat tiimityöskentely- ja johtamistaitojasi. Tämä näyttää, että sovit erinomaisesti jakelukeskuksiin ja varastoihin. Harrastusten ja kiinnostuksen kohteiden tulee osoittaa, mitä osaamista tai kykyä se voisi tarjota tulevalle työpaikalle. On turha mainita sukkien kudontaa, koska se ei liity millään lailla logistiikka-alaan.

Väärin

Katselen paljon elokuvia ja syön usein ravintolassa.


Oikein

Osallistuu vapaaehtoistyönä koiranäyttelyiden järjestämiseen, jossa vaaditaan hyviä organisointitaitoja.


Miten kirjoittaa saatekirje logistiikkatyöpaikkaa varten?

Seuraavassa on muutamia vaiheita, joiden avulla voit kirjoittaa tehokkaan saatekirjeen, joka vakuuttaa rekrytoijille, että olet pätevä ja yksityiskohtainen:

1. Laajenna ansioluetteloasi

Saatekirjeessä voit antaa työnantajalle tietoja, joita et ehkä ole voinut sisällyttää ansioluetteloosi. Harkitse, miksi kokemuksesi tekee sinusta ihanteellisen ehdokkaan mahdolliselle työnantajalle.

Seuraavassa on muutamia tapoja laajentaa ansioluetteloasi:

 • Kerro yksityiskohtaisesti muutamista saavutuksistasi esimerkkien avulla.
 • Selitä taitojesi ja kokemuksesi yhtäläisyydet yrityksen tavoitteisiin.
 • Keskustele alan ajankohtaisista asioista osoittaaksesi asiantuntemuksesi

2. Määrittele saavutuksesi

Hyvin kirjoitettu logistiikan saatekirje ja päivitetty ansioluettelo ovat todiste saavutuksistasi. Saatekirjeesi optimoimiseksi harkitse, että sisällytät määrällisesti ilmaistavia todisteita saavutuksistasi, jotta voit todistaa selvästi korostavasi aiempia saavutuksiasi.

Seuraavassa on muutamia tapoja, joilla voit ilmaista saavutuksiasi määrällisesti:

 • Yrityksen tavoitteet: Yritä tutkia osastosi tuottamia raportteja tai analyysejä ja arvioida panostasi yrityksesi tavoitteisiin.
 • Johdon tilastot: Voit myös ilmoittaa, kuinka monta henkilöä olet ottanut palvelukseen, kouluttanut tai johtanut.
 • Muut tiedot: Toinen tapa, jolla voit mitata saavutuksiasi, on sisällyttää mukaan päivittäin suorittamiesi tehtävien määrä, hallinnoimiesi projektien koko tai saavuttamasi keskeiset suorituskykyindikaattorit (KPI).

3. Osoita periaatteesi ja arvosi

Yrityksen verkkosivujen selaaminen tutustuaksesi sen toiminta-ajatukseen ja perusarvoihin voi auttaa sinua kirjoittamaan tehokkaan saatekirjeen. Työnantajat suosivat yleensä hakijoita, jotka välittävät yrityksensä periaatteista ja arvoista ja voivat suoraan edistää näiden arvojen ylläpitämistä. Ennen hakemuksen lähettämistä kannattaa tutustua yrityksen verkkosivuihin, blogiin ja sosiaalisen median profiileihin, jotta voit varmistaa, että yrityksen arvot vastaavat omia arvojasi.

Yritä blogeissa ja sosiaalisessa mediassa arvioida yrityksen imago ja ääni, onko se rento, vakava vai yhdistelmä. Harkitse saatekirjeesi kielen ja sävyn mukauttamista vastaamaan yrityksen sisällön tyyliä.

logistiikan ansioluettelo

4. Käytä oikeaa muotoilua

Virallinen saatekirje, jossa käytetään oikeaa muotoilua ja jossa säilytetään johdonmukaisuus, on usein helppolukuinen. Jos haluat varmistaa, että saatekirjeesi kiinnittää työnantajan huomion, noudata näitä vinkkejä:

 • Harkitse yleisesti käytetyn fontin käyttöä
 • Pidä fonttikoko 12 luettavuuden varmistamiseksi ja aseta marginaalit 1 tuumaan, jotta ulkoasu olisi ammattimainen.
 • Sovita saatekirjeeseen valitsemasi kirjasintyyli ja värit yhteen ansioluettelosi kanssa.
 • Työnhakupäälliköt arvostavat usein myös tiivistä, vain yhden sivun mittaista saatekirjettä. Henkilöstöpäälliköt lukevat usein useita saatekirjeitä lyhyessä ajassa ja arvostavat lyhyyttä.

5.Käytä yksilöllisiä saatekirjeitä jokaista hakemusta varten

Yrityksillä on usein erilaisia tavoitteita ja ongelmia, joita ne haluavat ratkaista palkkaamalla uusia työntekijöitä. Vaikka kirjoittaisitkin saatekirjeitä samaa paikkaa varten, harkitse sisällön räätälöintiä jokaiselle yritykselle, johon haet.

Työnantajat katsovat tulevan työntekijän pätevyyttä pidemmälle, koska he haluavat luotettavia työntekijöitä, jotka voivat edistää toimistokulttuuria. Yritä siksi selventää syitäsi hakea työpaikkaa, kuten itse paikkaa, palkkaa tai yrityskulttuuria. Kerro tarkemmin, mikä tekee sinusta sopivan valinnan osoittamalla, että ymmärrät yrityksen tavoitteet ja miten voit olla arvokas lisä heidän tiimiinsä.

Vinkkejä logistiikan ansioluettelon kirjoittamiseen

Onko ansioluettelosi liian pitkäveteinen?

Jos ansioluettelosi keskittyy liikaa koristeelliseen ulkonäköön kuin informatiiviseen luonteeseen, olet jo puolivälissä hylkäyspinoa! Lisää ansioluetteloosi teknistä terminologiaa todistaaksesi ammattitaitosi kuin kaunistellaksesi ansioluetteloasi.

Kuinka ainutlaatuiseksi arvioisit ansioluettelosi?

Sinun on esitettävä tavoitteesi ja saavutuksesi ainutlaatuisesti rekrytoijalle, kuten logistiikan ansioluettelonäytteistä näet. Geneeriset ansioluettelot suljetaan usein silmää räpäyttämättä!

Kuinka pitkä ansioluettelosi on? Palkkaavat esimiehet käyvät usein läpi satoja logistiikka-alan ansioluetteloita, ennen kuin he valitsevat ne, jotka kutsuvat haastatteluun. Jos ansioluettelosi on liian pitkä, saavutuksesi jäävät huomaamatta, kun taas lyhyissä ansioluetteloissa tärkeät saavutukset tiivistetään muotoon sopiviksi.

Mikä on ansioluettelosi sävy?

Muodollisuus ammatillisessa ansioluettelossa ei ole valinta vaan pakollista. Henkilökohtaisten pronominien, kuten "minä" ja "me", käyttämistä pidetään profiilisi ammatillista arvoa alentavana.

Keskitytäänkö ansioluettelossasi ammatillisiin vai yksilöllisiin saavutuksiin?

Usein amatöörimäiset ansioluettelon kirjoittajat syyllistyvät siihen virheeseen, että he korostavat enemmän ammatillisia ansioita kuin henkilökohtaisia saavutuksia.

logistiikan ansioluettelo

Onko ansioluettelossasi mainittu saavutuksia?

Saavutusten lisääminen henkilökohtaisiin kiinnostuksen kohteisiin ja harrastuksiin on myös erinomaista. Rekrytoijasi etsii profiileja, jotka pystyvät työskentelemään älykkäästi yrityksen kasvattamiseksi sen sijaan, että pitäisivät sitä keskinkertaisena!

Usein kysytyt kysymykset

Pitääkö minun toimittaa saatekirje logistiikan ansioluettelon mukana?

Kyllä. Logistiikka-alan ansioluettelossasi tulisi olla saatekirje, jotta voit olla muiden työnhakijoiden joukossa ja jotta voit kertoa tarkemmin vahvuuksistasi ja urasi saavutuksista. Lisäksi saatekirje on tilaisuutesi pyytää työhaastattelua. Asiantuntijaneuvoja saat saat saatekirjeen kirjoittamiseen ResumeHelp-kirjeenkirjoituskehittimestä.

Voinko saada logistiikan työpaikan ilman kokemusta?

Usein logistiikkatyöpaikan voi löytää ilman suoraa kokemusta. Koska logistiikanperustutkinto on kuitenkin lähes aina vaadittu, voit mainita myös sen asiaankuuluvaksi kokemukseksi. Jos työpaikassa sanotaan, että "vaaditaan kahden vuoden kokemus", sinulla voi olla nämä kaksi vuotta kokemusta alalta kouluaikana tekemiesi projektien ansiosta. Myös asiaan liittyvät vapaaehtoistehtävät ja työharjoittelut voivat auttaa tässä.

Kannattaako logistiikka-alan ansioluetteloa muuttaa jokaista työpaikkailmoitusta varten?

Kyllä. Avainsanojen käyttäminen on hyvä tapa muokata ansioluetteloasi kutakin työpaikkailmoitusta varten. Tutustu työpaikkailmoitukseen, etsi rekrytoijan luettelemat erityistaidot ja -vaatimukset ja käytä näitä avainsanoja ansioluettelossasi. Se on loistava tapa luoda ansioluettelo, joka kuvastaa juuri sitä, mitä rekrytoija haluaa.

Miten logistiikka-alan ansioluettelossa voidaan korostaa tiimikokemusta?

Jos haet logistiikkatehtävää, johon liittyy työskentelyä muiden kanssa, etsi keinoja, joilla voit kiinnittää huomiota tiimikokemukseen ansioluettelossasi. Voit tuoda esiin johtajuuden ja tiimityön tiivistelmässäsi tai pätevyysosiossa. Viestintätaitojen lisäksi on hyvä kiinnittää huomiota konfliktinratkaisu- ja neuvottelutaitoihinsa. Jos olet aiemmin työskennellyt tiimeissä, mainitse tämä kokemus ansioluettelosi työhistoriaosiossa.

Näitä ohjeita seuraamalla saat luotua parhaan mahdollisen ansioluettelon, kun haluat työskennellä logistiikkatyöntekijänä. Ansioluettelopohjia ja ansioluettelomalleja löydät lisää täältä .

Luo ansioluettelosi parhaiden mallipohjien avulla

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni