Lähihoitajan CV

Kun haet lähihoitajan paikkaa, sinun pitäisi keskittyä vahvan ansioluettelon kirjoittamiseen. Lähihoitajan koulutuksella voi toimia monilla eri aloilla: Päiväkodissa, vanhainkodissa, hammaslääkärissä, ambulanssissa, lastenkodissa, A-klinikalla, perhetyössä, sairaalassa jne.

Muotoile :
Koko :
Muokattavissa:
Word (Microsoft)
A4
Kyllä

Lähihoitajan CV esimerkki

Miia Mallikas
Kotikatu 1, 33560 Tampere
Matkapuhelin: +358 40 1234 567
miia.mallikas@email.com

Ammatillinen yhteenveto

Itsevarma ja vuorovaikutteinen lähihoitaja, jolla on kokemusta kliinisestä kotisairaanhoidosta ja akuutista hoitoympäristöstä. Vahva viestijä potilaiden kanssa ja saumattoman ja suostumuksellisen hoidon edistäjä, joka antaa käytännön tietoa hoidettaville ja heidän perheilleen. Tiimin yhteistyökykyinen jäsen, joka on aina valmis sopeutumaan uusiin menettelyihin, teknisiin tai ympäristöön liittyviin vaatimuksiin innokkaasti kannustaen.

Pätevyydet ja taidot

Lääkelaskun osaaminen-kurssi
Microsoft Office
Ensiapukurssi
Elintoimintojen seuranta
Nenä-maha-letkun käyttö
Hengityskoneiden käyttö
Pistäminen

Kokemus

Lähihoitaja, lokakuu 2015 – nykyinen
Hoivapalvelu oy, Tampere

 • Tarjosi turvallista ja laadukasta kotisairaanhoitoa keskimäärin 25 potilaalle viikossa lääkärin ja sairaanhoitajan hoitosuunnitelmien mukaisesti.
 • Perehdytti potilaita ja perheitä hoitoon liittyvistä näkökohdista, hoitomenetelmistä ja muista lääketieteellisen hoitosuunnitelman näkökohdista, jotta he olisivat tyytyväisiä kotiin.
 • Ylläpitänyt tarkkaa ja täydellistä kirjanpitoa kaikista potilaan kotikäynneistä, hoidon antamisesta ja havainnoista.
 • Tunnistanut akuutin hoidon tai sairaalahoidon tarpeen riskitekijät.

Lähihoitaja, huhtikuu 2012 – lokakuu 2015.
Tampereen yliopistollinen sairaala, Tampere

 • Tarjosi ammattitaitoista hoitotyötä osana 244 vuodeosaston lastensairaalaa.
 • Annosteli lääkkeitä ja varmisti, että potilaan ruokavalio- ja ravitsemustarpeet täyttyivät koko sairaalahoitopäivän ajan.
 • Seurasi lääkäreiden ja sairaanhoitajien hoitosuunnitelmia ja tarjosi hoitotyön tukea valvovan hoitohenkilökunnan ohjeiden mukaisesti.

Lähihoitaja, työharjoittelu 3/2011-5/2011
Koukkuniemen vanhainkoti, Tampere

 • Tutustui vanhusten dementiaosastolla muistisairaiden vanhusten hoitoon
 • Pisti insuliinia potilaisiin
 • Annosteli lääkkeitä ohjaajan opastuksella ja varmisti, että potilaat syövät ne
 • Ulkoilutti potilaita ja järjesti heille viriketoimintaa
 • Työskenteli kolmessa vuorossa

Koulutus

Lähihoitajan tutkinto, hoito ja huolenpito
2002-2005, TAKK, Tampere

Harrastukset

Kaverikoira -toiminta vanhainkodeissa
Kuntosali

Tässä artikkelissa kuitenkin keskitymme lähihoitajan ansioluettelon kirjoittamiseen , jota käytetään, kun haetaan töitä esimerkiksi sairaalasta tai vanhainkodista.

Lähihoitajilla on paljon kysyntää, mutta se ei tarkoita, että sinun ei pitäisi unohtaa vahvan ansioluettelon merkitystä. Ansioluettelossasi voit korostaa kykyjäsi ja taitojasi niin, että palkkaavat johtajat haluavat palkata sinut. Tämä auttaa sinua myös menestymään, kun haet kilpailukykyisiä lähihoitajan työpaikkoja . Mistä tiedät, mitä ansioluetteloon kannattaa sisällyttää? Tutustu ansioluettelon esimerkkiin , kuten alla olevaan, ja käytä sitä oppaana.

Rekisteröidyn lähihoitajan ansioluettelomallimme tarjoaa esimerkin, johon voit verrata omaa ansioluetteloasi . Se auttaa sinua myös määrittelemään, mitkä taidot on tärkeää tuoda esiin ja miten kuvailla aiempaa työkokemustasi ja saavutuksiasi. Se voi tarjota inspiraatiota ansioluettelosi muotoiluun.

Entä jos sinulla ei ole kokemusta

Älä huolehdi, jos sinulla on aloittelevan lähihoitajan ansioluettelo. Todennäköisesti et ole yksin. Kunhan olet läpäissyt lääkelaskennan kokeen ja olet todella sertifioitu, sinun pitäisi keskittyä hankkimaan etumatkaa kilpailijoihisi nähden.

Miten voit tehdä tämän?

Ensinnäkin, etsi työtä rauhassa. Suomessa tällä hetkellä lähihoitajien kysyntä on suurta. Väestö ikääntyy, ja asianmukaisen terveydenhuollon tarve kasvaa edelleen.

Jos haluat parantaa mahdollisuuksiasi saada työtä, käy vielä muutama lisäkurssi. Lähihoitajan uran kannalta olennaisia kursseja ovat muun muassa ensiapukurssi, saattohoito ja palliatiivinen hoito ja hygieniapassi.

Voit myös harkita vapaaehtoisten tehtävien vastaanottamista lähihoitajana vain työkokemuksen lisäämiseksi.

lahihoitaja cv

Ansioluettelon muotoilu

Kokemus on tärkeä pätevyys lähihoitajan ammatissa. Tämän vuoksi sinun tulisi käyttää käänteistä kronologista muotoa lähihoitajan ansioluettelon muotoilussa. Ensin sinun on järjestettävä ansioluettelosi osiot oikeaan järjestykseen, jotta voit korostaa työkokemustasi.

 • Yhteystiedot
 • Tavoitelausunto eli yhteenveto
 • Taidot
 • Työkokemus
 • Koulutus
 • Sertifiointi
 • Harrastukset

Kun työkokemus on ansioluettelosi keskellä, edellisten osioiden (Tavoitelausunto ja Taidot) sisällön pitäisi määrittää vastuualueesi tiedot. Tämän jälkeen tulevat kohdat Koulutus ja Sertifikaatit ovat tarkoitettu vahvistamaan työkokemustasi.

Kun kirjoitat sisältöä käänteistä kronologista järjestystä käyttäen, aloita aina viimeisimmästä kokemuksestasi tai saavutuksestasi ja etene sitten taaksepäin. Näin palkkaavan johtajan on helpompi määrittää ja arvioida nykyinen osaamistasosi.

Voit kuitenkin valita kolmesta eri ansioluettelomuodosta:

 • Käänteiskronologinen ansioluettelomuoto
 • Toiminnallinen ansioluettelomuoto
 • hybridi (tai yhdistelmä) ansioluettelomuoto

Optimaalisin muoto tapaukseesi riippuu kokemusvuosistasi sekä siitä, vaihdatko alaa vai et.

Käänteiskronologiset ansioluettelot sopivat parhaiten kokeneille henkilöille, jotka pitävät kiinni toimialastaan. Kokemusosio on keskeisellä sijalla, ja sen luetelmakohdat sisältävät vastuualueesi ja saavutuksesi yhdistettynä numeroihin ja tuloksiin.

Toiminnallisia ansioluetteloita käyttävät vähemmän kokeneet työnhakijat tai uranvaihtajat. Huomaa, että rekrytoijat eivät suosi tätä muotoa, sillä useimmat ovat tottuneet klassiseen kronologiseen linjaukseen. Tehtävänimikkeiden luettelon sijaan toiminnallisissa ansioluetteloissa keskitytään taitoihisi ja siihen, millaisten kokemusten kautta olet ne hankkinut.

Hybridimuotoiset ansioluettelot sopivat erinomaisesti sekä kokeneille että aloitteleville hakijoille ja uranvaihtajille. Niissä yhdistyvät molempien maailmojen parhaat puolet - useimmiten kaksoispylväsmuotoisina, joissa toisella puolella keskitytään kokemukseen ja toisella puolella taitoihisi, vahvuuksiisi ja ylpeimpiin hetkiin.

Tässä on lisää ansioluettelon ulkoasua ja tyyliä koskevia vinkkejä:

 • 12p ansioluettelon fonttikoko;
 • Käytä 10'' ansioluettelon marginaaleja - se on oletusarvo hyvässä ansioluettelon muotoilussa.
 • Käytä yhden sivun pituista malliansioluetteloa, jos sinulla on alle 10 vuoden työkokemus, muussa tapauksessa valitse kaksisivuinen ansioluettelo.
 • Tallenna ansioluettelosi PDF-muodossa, ennen kuin lähetät sen rekrytoijalle.

Yhteystiedot

Yhteystiedot ovat erittäin tärkeä osa ansioluetteloa ja tärkeintä on, että kirjoitat tietosi oikein ja tarkistat, että ne ovat ajantasalla. Käy ne siis moneen kertaan läpi, jotta voit varmistua siitä, että rekrytoija saa sinuun yhteyden halutessaan kutsua sinut haastatteluun.

 • Nimesi tulisi olla sivun suurin teksti ja sen tulisi olla asiakirjan yläosassa tai lähellä sitä.
 • Osoitteesi ei tarvitse sisältää kadunnimeä tai talon numeroa - kaupungin mainitseminen riittää mainiosti.
 • Sähköpostiosoitteesi tulisi olla ammattimainen, mutta ei nykyinen työsähköpostiosoitteesi. Työsähköpostin käyttäminen henkilökohtaisiin projekteihin (työnhakuun) ei näytä hyvältä.
 • Puhelinnumerosi
 • Sosiaalinen mediasi voidaan sisällyttää, jos sinulla on täysimittainen LinkedIn-sivu tai muu sosiaalisen median sivu, joka esittelee asiaankuuluvia taitojasi.
Väärin
miiamiau1998@email.com

Oikein
miia.mallikas@email.com

lahihoitaja cv

Ammattiluettelon tiivistelmä

Lähihoitajan ansioluettelosi tavoitteen tulisi alkaa parhaista ominaisuuksista, jotka kuvaavat parhaiten lähestymistapaasi ammattiisi. On jo oletettavaa, että sinulla on sertifiointi, muuten et voi harjoittaa ammattia. Sairaalat, vanhainkoti ja kotihoito haluavat ehdokkaita, jotka sopivat tehtävään omaten ihanteelliset ominaisuudet.

Lähihoitajana olet päivittäin tekemisissä potilaiden kanssa. Keskustelisit ihmisten kanssa, joilla voi olla vakavia, hengenvaarallisia sairauksia tai tiloja, ja auttaisit selviytymään niistä henkisesti ja emotionaalisesti. Potilaan lisäksi sinun on myös neuvottava heidän perheitään.

Kokeile tätä hyväksi todettua kaavaa, jolla saat lähihoitajan ansioluettelosi tiivistelmän kiinnittämään huomion:

 • Aloita adjektiiveilla, jotka kuvaavat vahvoja ominaisuuksiasi
 • Keskity saavutuksiisi
 • Määrittele kokemuksesi ja taitosi
 • Esittele suurimmat saavutuksesi
 • Korosta
Väärin

Yli 10 vuoden työkokemuksen omaava lähihoitaja haluaa liittyä hoitohenkilökuntaan ja kehittyä ammatillisesti.


Oikein

Myötätuntoinen ja potilaskeskeinen lähihoitaja, jolla on yli 10 vuoden työkokemus avohoidon tarjoamisesta. Innokas tukemaan sairaalaa tarjoamalla potilaille huippuluokan palveluja ja auttamalla henkilökuntaa toteuttamaan strategisia suunnitelmia. Taitava valvomaan lääkinnällisiä laitteita sekä sähköisiä potilastietojärjestelmiä. Tunnustettu toistuvasti palvelun laadusta potilastyytyväisyyskyselyissä.


Taidot - ansioluettelosi tärkein osio

On tärkeää, että ansioluettelossasi kerrotaan urasi aikana kehittyneistä taidoista ja kyvyistä. Rekisteröidyn lähihoitajan CV-esimerkki osoittaa, että tämä on tehokkainta, kun se tehdään koko ansioluettelossa. Vaikka osaamisosiossa pitäisi luetella nämä tiedot, voit mainita osaamisesi myös yhteenveto-osiossa ja kokemusosiossa.

Lähihoitajalla on ennen kaikkea oltava täydelliset tiedot terveydenhuollosta. Koska lähihoitajat viettävät paljon aikaa vuorovaikutuksessa potilaiden kanssa ja auttavat heitä lohduttamalla, viestintätaitosi ja käytöstapasi ovat myös erittäin tärkeitä. Luettele näiden keskeisten taitojen jälkeen kaikki asiaankuuluvat yleiset ominaisuudet, kuten kriittinen ajattelu, päätöksenteko, sosiaalinen havainnointikyky tai seuranta.

Ansioluettelosi taitoja koskevan osan tulisi sisältää työnkuvauksen tärkeimmät avainsanat, kunhan sinulla todella on kyseiset taidot. Jos et ole vielä aloittanut työnhakua, voit tarkastella ansioluetteloita saadaksesi käsityksen siitä, mitkä taidot ovat tärkeimmät.

Seuraavassa on muutamia vinkkejä, jotka kannattaa pitää mielessä, kun kirjoitat ansioluettelosi taitoja koskevaa osiota:

 • Sisällytä 6-12 taitoa, jotka on esitelty luettelopisteiden muodossa.
 • Luettele lähinnä kovat taidot; pehmeät taidot ovat vaikeasti testattavia.
 • Korosta työn kannalta tärkeimpiä taitoja.
 • Kovat taidot ovat yleensä tärkeämpiä rekrytoiville johtajille, koska ne liittyvät työpaikalla hankittuun tietämykseen ja erityiskokemukseen tietystä teknologiasta tai prosessista.
 • Myös pehmeät taidot ovat arvokkaita, sillä ne ovat hyvin siirrettävissä ja tekevät sinusta loistavan henkilön, jonka kanssa työskennellä, mutta niitä on mahdotonta todistaa ansioluettelossa.
lahihoitaja cv

Esimerkkejä lähihoitajan taidoista

Terveydenhuollon taidot

Terveydenhuolto tarkoittaa järjestettyä palvelua, jota tarjotaan ihmisille, kun heillä on diagnosoitu sairaus tai he kärsivät vammasta. Perusterveydenhuolto varmistaisi potilaan terveyden parantamisen. Terveydenhuoltoa tarjoavat nimetyt ja sertifioidut asiantuntijat, jotka voivat olla lääkäreitä, sairaanhoitajia, terapeutteja jne. Ihmisten terveydenhuolto on valtion vastuulla, sillä se perustaa sairaaloita ja klinikoita yleisölle ja järjestää niihin sertifioituja ammattilaisia ihmisten terveydenhuoltoa varten.

Byrokraattiset taidot

Lähihoitajana joudut käsittelemään potilaiden tietoja tai vaikka auttaa heitä hakemaan jotain etuuksia tai tukia. Byrokratian tunteminen on eduksi työnhaussa. Tietokonetaidot ovatkin tervetulleita.

Potilaan hoitotaidot

Potilashoitoon kuuluu sairauksien diagnosointi, toipuminen ja hallinta sekä fyysisen ja emotionaalisen hyvinvoinnin ylläpitäminen terveydenhuollon tarjoajien palveluiden avulla. Potilashoitoa kuvataan terveydenhuollon ammattihenkilöiden tai muiden kuin ammattihenkilöiden ohjauksessa potilaille tarjoamina palveluina.

Ensiaputaidot

Ensiaputilanne on tilanne tai tila, joka aiheuttaa suuren vaaran jonkun terveydelle, varallisuudelle tai omaisuudelle. Hätätilanne voi vaikuttaa henkilön terveyteen, kuten sydänkohtaus, tai se voi olla jopa luonnonkatastrofi, esimerkiksi maanjäristys. Hätätilanteet voivat tapahtua kotona tai työpaikoilla, ja niihin on puututtava välittömästi vaaran torjumiseksi.

Akuuttihoitotaidot

Toissijaisen terveydenhuollon haara, jonka tehtävänä on antaa lyhytaikaista hoitoa vakavista vammoista tai kiireellisistä lääketieteellisistä ongelmista toipuville potilaille, tunnetaan nimellä akuuttihoito. Akuuttihoito käsittää useita eri osa-alueita, kuten ensihoito, kiireellinen hoito, lyhytaikainen vakauttaminen, sairaalahoitoa edeltävä hoito, tehohoito ja traumahoito.

Fyysisen tutkimuksen taidot

Fyysinen tutkimus tapahtuu, kun lääkärin tai terveydenhuollon ammattilaisen on määritettävä tai diagnosoitava potilaan senhetkinen tila. Se on menetelmä, jolla tiedetään potilaan terveydentilan yleinen tila arvioimalla fyysisiä kipuoireita ja muita terveydellisiä syitä, jotka on hoidettava välittömästi.

Kyky työskennellä paineen alla

Sairaanhoitajana sinun on oltava valmis selviytymään kaikista tilanteista. Potilaan elintoiminnot voivat olla normaalit ja vakaat, ja sitten ne voivat muuttua epävarmoiksi ilman varoitusta. Sinun pitäisi pystyä määrittelemään oikea toimintatapa tilanteen korjaamiseksi mahdollisimman pian ja silti sinulla pitäisi olla mielenlujuutta ilmoittaa asiasta potilasta valvovalle johtavalle lääkärille.

Erinomaiset viestintätaidot

Terveydenhuollossa selkeät viestintäkanavat ovat välttämättömiä. Tärkeimmät tiedot on välitettävä kaikille osapuolille mahdollisimman pian. Viivästyksillä tai väärinkäytöksillä tai väärinymmärryksillä voi olla vakavia vaikutuksia potilaan terveyteen.

lahihoitaja cv

Lähihoitajilla on oltava laaja valikoima taitoja, jotka ulottuvat viestinnästä ja asiakaspalvelusta haavojen puhdistamiseen. Varmista, että korostat kilpailukykyisimpiä kykyjäsi, kun kirjoitat taitoja koskevaa osiota, sisältäen mahdollisuuksien mukaan hyvän sekoituksen kovia ja pehmeitä taitoja.

Pehmeitä taitoja, joita voit lisätä ansioluetteloosi:

 • Hyvät viestintätaidot
 • Myötätunto ja kärsivällisyys
 • Joustavuus, sopeutumiskyky ja emotionaalinen tasapaino
 • Ennakoiva, eettinen ja vastuullinen luonne
 • Rehellisyys
 • Tehokas tiimipelaaja
 • Vahva työmoraali
 • Ajanhallintataidot

Kovia taitoja, joita voit lisätä ansioluetteloosi:

 • Hyvät matemaattiset taidot
 • Potilasturvallisuus
 • Pistäminen
 • Dokumentointitaidot
 • Haavahoito
 • Lääkkeenanto
 • Tietokonetaidot
 • Ravitsemusoppi
 • Kuntouttava työote
 • Verensokerin seuranta
lahihoitaja cv

Työkokemus

Tässä on paras tapa luoda sairaanhoitajan ansioluettelon kuvaus työkokemuksestasi:

 • Valitse ansioluettelossasi käänteinen kronologinen järjestys. Aloita viimeisimmistä työtehtävistäsi ja etene taaksepäin.
 • Älä mene ansioluettelossasi liian kauas taaksepäin. Sisällytä vain olennainen osa.
 • Ilmoita työnimikkeesi, työnantajan nimi ja sijainti sekä päivämäärät, jolloin työskentelit siellä.
 • Lisää lähihoitajan vastuualueet luettelomerkkeinä.
 • Käytä nykyisestä työtehtävästäsi enintään 6 kohtaa ja vähemmän, kun siirryt ajassa taaksepäin.
 • Räätälöi ansioluettelosi aina työpaikkailmoituksen vaatimusten mukaan.
 • Lisää mitattavissa olevia, havaittavia saavutuksia, jotka osoittavat välittömästi rekrytoiville johtajille, että olet heidän tarvitsemansa rekisteröity sairaanhoitaja.
 • Tee ansioluettelostasi mielekkäämpi käyttämällä ratkaisukeskeisiä esimerkkejä.
 • Käytä ansioluettelon alussa toimintasanoja osoittaaksesi rekrytoijille, että olet alasi ammattilainen.

Koulutusosio ansioluettelossa

Ansioluettelosi koulutusosion tulisi sisältää:

 • Koulun nimi
 • Valmistumispäivämäärä (kuukausi, vuosi tai vuosi ovat molemmat sopivia).
 • Tutkinnon nimi

Jos olet valmistunut yli 15 vuotta sitten, sinun kannattaa harkita valmistumispäivämäärän poistamista ikäsyrjinnän välttämiseksi.

Koulutusosion valinnaisia osioita ovat muun muassa seuraavat:

 • Koulussa saamasi palkinnot
 • Keskiarvo
 • Lisätodistukset
 • Opinnäytetyö

Muita vinkkejä, joita kannattaa ottaa huomioon koulutusosion kirjoittamisessa, ovat mm. seuraavat:

 • Jos olet vastavalmistunut, voit sijoittaa koulutusosion kokemusta käsittelevän osion yläpuolelle.
 • Mitä enemmän työkokemusta sinulla on, sitä lyhyempi koulutusosion tulisi olla.
 • Luettele koulutuksesi käänteisessä aikajärjestyksessä siten, että viimeisimmät ja korkeimmat tutkinnot ovat ensin.
 • Jos et ole vielä valmistunut, voit lisätä "Odotettu valmistumispäivä" kyseisen koulun kohdalle.

Muut asiat -osio

Riippuen yrityksen tyypistä (yritys tai start-up, innovatiivinen tai perinteinen), työtehtävien tasosta ja sijainnista, saatat haluta sisällyttää lisensoidun käytännön sairaanhoitajan ansioluetteloon useampia osioita:

 • Kielitaito
 • Harrastukset ja kiinnostuksen kohteet
 • Projektit
 • Vapaaehtoistyö
 • Tärkeimmät tiedot
 • Referenssit
 • Julkaisut

Lupien listaaminen

Lähihoitajana lupasi ovat olennainen edellytys sille, että voit laillisesti harjoittaa lähihoitajan ammattia. Tämän vuoksi lupasi ovat yksi ensimmäisistä asioista, joita rekrytoijat etsivät ansioluettelostasi.

Varmista, että he löytävät ansioluettelostasi juuri sen, mitä he etsivät, mainitsemalla lupakirjasi selkeästi ja täydellisesti.

Jos sinulla on useita lupia, listaa ne ansioluettelossasi erillisessä "Luvat"-osiossa. Jos sinulla on vain muutama lupa, listaa ne ansioluettelosi koulutusosiossa.

lahihoitaja cv

Saatekirje

Kun kirjoitat lähihoitajan saatekirjettä, muista esittää työhistoriasi ja taitosi hakemasi työpaikan mukaisesti. Riippumatta siitä, haetko aloittelevaa työpaikkaa vai oletko ollut urallasi jo muutaman vuoden, saatekirjeessäsi esittämällä asiaankuuluvat saavutuksesi voit erottua eduksesi ja pääset työhaastatteluun.

Sinun pitäisi huomioida saatekirjeen rakenteen yksinkertaisuutta ja suoraviivaisuutta, joka toimii kaikissa ammateissa. Se sisältää seuraavat osiot:

 • Otsikko
 • Tervehdys
 • Johdanto
 • Runko
 • Lopetus ja kuittaus

Jokaisella näistä osioista on tärkeä tarkoitus varmistaa, että saatekirjeesi on täydellinen ja lyhyt - enintään 400 sanaa yhdellä sivulla.

Esimerkki saatekirjeestä, jossa tuo esiin pehmeitä taitojasi ja tahtoa urakehitykseen:

GOED
Ensisilmäyksellä sivun muotoilun pitäisi näyttää houkuttelevalta lukea - siistiltä, puhtaalta, virtaviivaiselta ja ammattimaisesti hiotulta, ja siinä pitäisi olla runsaasti valkoista tilaa. Helppolukuisuuden pitäisi olla koko ajan läsnä, ja sen pitäisi heijastaa sopivia fonttivalintoja ja säästeliäitä graafisia yksityiskohtia.

Opiskellessani lähihoitajaksi minua kiehtoi eniten Alzheimerin tautiin ja muihin dementian muotoihin liittyvä kurssityö ja työharjoittelu. Iäkkäiden isovanhempieni hoitaminen nuoruudessani osoitti minulle, miten tärkeää on luoda yhteys potilaisiin kaikilla mahdollisilla tasoilla ja miten erilaiset hoitomuodot voivat aidosti auttaa hidastamaan psyykkistä heikkenemistä. Työskentely dementian hoitoon erikoistuneessa vanhainkodissa olisi ihanteellinen seuraava askeleeni.

Tiedän, että avustetussa asumisessa työskentelevänä lähihoitajana tulen myös viettämään huomattavan osan ajasta auttaen omaisia selviytymään perheenjäsenissään tapahtuvista muutoksista. Omien kokemusteni ansiosta voin omaksua empaattisen lähestymistavan. Minulle on kunnia-asia opastaa ja tukea perheitä tällä emotionaalisella matkalla.


Viisi vinkkiä lähihoitajan ansioluettelon luomiseen

 • Liitä ansioluetteloosi saatekirje. Saatekirje parantaa mahdollisuuksiasi saada haastattelu. Se voi myös auttaa sinua täyttämään työhistoriassasi olevia aukkoja tai selittämään muita ansioluettelossasi esiintyviä poikkeuksellisia tekijöitä.
 • Luo vahva lähihoitajan ansioluettelon tiivistelmä tai tavoite. Hyvä yhteenveto tai tavoite voi auttaa korostamaan ihmissuhdetaitojasi ja kiinnittämään kiireisen palkkaavan johtajan huomion. Hyvä tiivistelmä tai tavoite voi auttaa korostamaan ihmissuhdetaitojasi ja kiinnittämään kiireisen palkkaavan johtajan huomion.
 • Esittele ansioluettelosi koulutusosiossa kaikki suorittamasi erikoissertifioinnit tai -koulutukset, sillä ne voivat parantaa kilpailukykyäsi lähihoitajana.
 • Määrittele vastuualueesi ja esitä ne saavutuksina. Käytä numeroita ilmaistaksesi arvosi palkkaavalle johtajalle (esim. "Hoitanut potilaita 100 huoneen saattohoitoympäristössä").
 • Pidä asiat yksinkertaisina. Käytä bullet pointteja ja ytimekkäitä lauseita pitkien kappaleiden sijaan. Kolme-viisi luetelmakohtaa kutakin työhistoriasi työpaikkaa kohti on yleinen määrä.
lahihoitaja cv

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mitä sinun pitäisi tehdä varmistaaksesi, että lähihoitajan ansioluettelosi pääsee ATS:n ohi?

Monet työnantajat käyttävät hakijaseurantajärjestelmää (Applicant Tracking System, ATS) seulomaan ansioluetteloita avainsanojen perusteella. Ansioluettelosi on läpäistävä ATS-tietokoneseulonta ennen kuin palkkaava johtaja näkee sen. Tämän saavuttamiseksi käytä yksinkertaista muotoa, joka on keskeltä tasattu, jotta se on helpompi käydä läpi. Käytä myös työnkuvauksen avainsanoja ansioluettelosi eri osissa. Tutustu lähihoitajan ansioluettelon malliimme hyvän esimerkin saamiseksi.

Mikä on paras tapa osoittaa, että työskentelet hyvin tiimissä?

Pehmeät taidot, kuten tiimityöskentely, näyttävät hyvältä työkokemuksen muodossa. Kuten lähihoitajan ansioluettelonäytteestä näet, lausunnot, joissa mainitaan lääkärin hoitosuunnitelmien ja valvovien sairaanhoitajien ohjeiden noudattaminen, osoittavat, että työskentelet hyvin muiden kanssa.

Jos olet työskennellyt ensiavussa, kotihoitotiimissä tai avustanut synnytyksessä, nämä ovat plussaa tiimityöskentelyssä. Kun kirjoitat niitä ylös, käytä ilmaisuja kuten "työskennellyt yhdessä" tai "palvellut yhdessä" korostaaksesi työn ryhmänäkökulmaa.

Miltä koulutusosion pitäisi näyttää lähihoitajan ansioluettelossa?

Kuten lähihoitajan ansioluetteloesimerkissämme näkyy, aseta koulutusosio työkokemuksen jälkeen ja kirjoita se käänteisessä aikajärjestyksessä. Laita uusin tutkintosi ensimmäiseksi ja sen jälkeen aikaisemmat tutkinnot. Jos olet kokenut lähihoitaja, jolla on monen vuoden työkokemus, lukion päättötodistusta ei tarvitse sisällyttää. Vastavalmistuneet voivat kuitenkin halutessaan lisätä sen, jos sellainen löytyy.

Kirjoita tutkinnon nimi, koulun nimi ja sijainti sekä mahdolliset saamasi kunniamaininnat.

Miten harrastuksista kirjoitetaan ansioluetteloon?

Jos ansioluettelossasi on tilaa, voit lisätä kohtaan harrastukset, kiinnostuksen kohteet ja koulun ulkopuoliset aktiviteetit. Tärkeintä on pitää ne merkityksellisinä. "Terasseillä käynti" ei todennäköisesti tee hyvää vaikutusta, kun taas "vapaaehtoistyö lastenkodissa" osoittaa myötätuntoa ja luonteenlaatua. Urheilun, luovan ja esittävän taiteen, vapaaehtoistyön ja mielenkiintoisten kurssien kaltaiset aktiviteetit ovat kaikki hyviä mainintoja.

Luo ansioluettelosi parhaiden mallipohjien avulla

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni