Kuorma-autonkuljettajan CV - kuinka kirjoittaa erinomainen ansioluettelo

Kuorma-autonkuljettajat toimittavat monia tarvittavia kulutustuotteita ja raaka-aineita yrityksille ympäri maata. Kuorma-autonkuljettajan ansioluetteloesimerkin avulla näet joitakin tämän ammatin yleisiä vastuualueita.

Muotoile :
Koko :
Muokattavissa:
Word (Microsoft)
A4
Kyllä

Kuorma-autonkuljettajan CV esimerkki

Mika Mallinen Lahti
+358 40 1234 234
mika.mallinen@email.com

Profiili

Vetovoimainen ja erittäin motivoitunut kuorma-autonkuljettaja, jolla on puhdas ajohistoria ja kuorma-autonkuljettajan ammattipätevyys.
Kuukauden työntekijä -palkinnon voittaja. On taitava käyttämään erilaisia kuorma-autoja ja erilaisia laitteita, hallitsemaan ajopäiväkirjoja ja kirjanpitoa, käsittelemään maksuja ja suorittamaan kaikki tehtävät aikataulun puitteissa.

Työkokemus

05/2017 - 02/2021, Kuorma-autonkuljettaja, Nostokurki oy, Lahti

 • Käytti erilaisia kuorma-autoja erilaisten tavaroiden ja materiaalien kuljettamiseen.
 • Käyttänyt muita laitteita, kuten raskaita koneita, etukuormaajia, nostureita jne.
 • Kommunikoi asiakkaiden kanssa, teki toimitusaikoja, hoiti lokitietoja ja kirjaa.
 • Suoritti kaikki tehtävät ajallaan ja varmisti, että asiakkaiden vaatimukset täyttyivät täysin.
 • Kuukauden työntekijä -palkinnon voittaja loistavasta työsuorituksesta.


06/2014 - 05/2017, kuorma-autonkuljettaja, Konekulkee oy, Lahti

 • Toimitti kaikenlaisia laitteita ja tuotteita eri yrityksille.
 • Lastasi ja purki materiaalia kuorma-autoihin, suoritti muita tehtäviä esimiehen antamien ohjeiden mukaan.
 • Käsitteli maksuja, kommunikoi asiakkaiden kanssa ja varmisti, että kaikkia yrityksen menettelyjä ja käytäntöjä noudatettiin.
 • Ylläpiti kuorma-auton lokia, täytti paperityöt; tarkisti ja järjesti kuljetuspaperit.


Koulutus

2010-2014 Logistiikan perustutkinto, Kuljetuspalvelujen osaamisala, Salpaus, Lahti

Kerhot ja yhdistykset:
Jalkapallokerho, Tenniskerho

Taidot

Kielet

 •  Suomi
 •  Englanti
 •  Saksa


Henkilökohtaiset taidot / ihmissuhdetaidot

 •  Hyväkuntoinen
 •  Moitteeton ajohistoria
 •  Viestintätaidot
 •  Hyvä tiimipelaaja
 •  Ongelmanratkaisukyky
 •  Turvallinen ajotapa
 •  Ajoneuvon korjaus
 •  Ajanhallinta


Vapaaehtoistyö

06/2017 - 06/2018, Lahjoitusten kerääjä, SPR

Todistukset

D-Ajokortti, Autokoulu, 2018
B-Ajokortti, Autokoulu, 2009

Kuorma-autonkuljettajat viettävät monia pitkiä tunteja ajaen pitkin valtateitä tai muita teitä, kun he kuljettavat tavaroita yrityksestä toiseen. Heidän tehtävänään on varmistaa, että rahti toimitetaan ajallaan ja ilman vaurioita. He saattavat joutua ajamaan pitkiä aikoja keskellä yötä, vaarallisissa sääolosuhteissa ja raskaassa liikenteessä. Perille päästyään kuorma-autonkuljettajien on avustettava paikan henkilökuntaa lastin materiaalien purkamisessa.

Uusia kuorma-autonkuljettajia etsivillä henkilöstöpäälliköillä voi olla tietty luettelo ominaisuuksista, joita he pääasiassa etsivät. Kun pyrit työskentelemään tällä alalla, sisällytä joitakin yleisiä yksityiskohtia työkokemuksesta ja taidoista, jotka löytyvät kuorma-autonkuljettajan ansioluetteloesimerkistä parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

Kuorma-autonkuljettajilla on oltava kuorma-autonkuljettajan ajokortti, joten sisällytä ansioluetteloosi tietoja tätä varten saamastasi koulutuksesta. Heidän on myös osoitettava sitoutumisensa turvalliseen ajamiseen. Työnantajat saattavat myös toivoa, että kuorma-autonkuljettajilla on mekaanisia taitoja ajoneuvon pienten ongelmien varalta. Rekrytoija saattaa etsiä henkilöä, joka on luotettava ja aina ajoissa paikalla.

Kun kirjoitat kuorma-autonkuljettajan ansioluetteloa, muista sisällyttää siihen työhistoria ja taidot, jotka vastaavat hakemaasi työtä. Olitpa sitten hakemassa aloittelevaa työpaikkaa tai jo muutaman vuoden työuraa tehneenä, asiaankuuluvien saavutusten esittäminen ansioluettelossasi voi auttaa sinua erottumaan ja saamaan työhaastattelun.

Tämä artikkelissa näytämmi sinulle ansioluetteloesimerkin, joka on hyvä esimerkki siitä, mitä palkkaava johtaja etsii kuorma-autonkuljettajan ansioluettelosta. Voit vapaasti käyttää tätä esimerkkiä apuna luodessasi omaa ansioluetteloasi tai käyttää sivustomme helppoa ansioluettelon rakentajaa, joka opastaa sinua ansioluettelosi rakentamisen jokaisessa vaiheessa muutamassa minuutissa.

kuorma autonkuljettajan ansioluettelo

Mitä kuorma-autonkuljettaja tekee?

Ei ole liioiteltua sanoa, että ilman kuorma-autonkuljettajia maailmantalous romahtaisi. Olemme riippuvaisia kuljetuksista, jotta saamme ruokaa pöytiimme, kulutustavaroita hyllyihimme ja kyllä, vessapaperia kylpyhuoneisiimme. Kuorma-autoilla kuljetetaan ylivoimaisesti enemmän rahtia kuin millään muulla liikennemuodolla. Eivätkä edes lentäen, rautateitse tai meritse kulkevat tavarat varmasti pääse paikalliseen supermarkettiin tätä kautta.

Kuorma-autonkuljettajat ovat harvinainen laji, joka pystyy viettämään pitkiä päiviä ja öitä täysin eristyksissä, vuoroin valppaana ratissa ja vuoroin nukkumassa etupenkin takana olevassa punkassa. Sitten he heräävät ja tekevät kaiken uudelleen - viettäen paljon aikaa poissa kotoa, viikosta toiseen ja vuodesta toiseen.

Tämä työ tekisi monet ihmiset hulluiksi, joten sitä tekevät ihmiset ovat yleensä kovia, sitkeitä ja ahkeria. Mutta se on työ, joka ei ole katoamassa.

Valmistaudu kirjoittamaan ansioluettelosi

Ennen kuin kirjoitat ansioluettelosi, lue nämä vihjeet ja kirjoitusvinkit, jotta saat järjestettyä kaikki tiedot, joita tarvitset tämän asiakirjan laatimiseen.

 • Lue työpaikkailmoitus perusteellisesti ja merkitse muistiin toistuvat avainsanat ja taidot työn vaatimuksista. On ratkaisevan tärkeää sisällyttää nämä avainsanat ansioluetteloosi sanasta sanaan, sillä ne räätälöivät ansioluettelosi kyseistä tehtävää varten.
 • Kerää tarvittavat tiedot ansioluettelon osioiden täyttämiseksi, kuten työ- ja valmistumispäivämäärät, viralliset työnimikkeet, tutkintojen nimet, opintosuoritusotteet, suoritusarvioinnit, palkinnot, ylennykset ja kaikki muut tiedot, jotka mielestäsi voisivat kuulua ansioluetteloosi. Pidä nämä tiedot käsillä, jotta voit helposti lisätä yksityiskohtia ansioluetteloosi sitä kirjoittaessasi.
 • Ole tietoinen hakijaseurantajärjestelmistä, joita jotkut rekrytoijat käyttävät suodattaakseen ansioluetteloita, jotka täyttävät työn perusvaatimukset (toinen syy siihen, miksi avainsanat ovat tärkeitä!). Lisäksi ATS-järjestelmä hylkää ansioluettelosi, jos siinä on kirjoitusvirheitä, omalaatuisia fontteja, monimutkaisia muotoiluelementtejä tai epäselviä avainsanoja, kuten "ahkera työntekijä" tai "tiimipelaaja".
 • Tutustu haluamaasi tehtävään liittyviin ansioluetteloesimerkkeihin nähdäksesi, miltä kuorma-autonkuljettajan ansioluettelosi tulisi näyttää. Näissä esimerkeissä on kaikki hypoteettisten ehdokkaiden tiedot heidän taidoistaan työhistoriaan, joten sinun on helppo luoda omasi.

Ansioluettelon muotoilu

Kuorma-autonkuljettajan ansioluettelon sisältö on se, minkä takia tulet palkatuksi. Mutta vaikka sisältösi olisikin loistava ja olisit todellinen ylisuorittaja, rekrytoijat eivät välttämättä pidä sinua sopivana, jos ansioluettelosi näyttää sotkuiselta tai sitä ei ole muotoiltu oikein.

Yleisesti ottaen suosittelemme noudattamaan kolmea ansioluettelon perusmuotoa:

 • Käänteiskronologinen ansioluettelomuoto;
 • Toiminnallisiin taitoihin perustuva ansioluettelomuoto;
 • Yhdistelmä (tai hybridi) ansioluettelomuoto.

Minkä muodon valitset, riippuu kokemuksestasi, toimialasta ja yrityksestä. Lyhyesti sanottuna - sinun on tiedettävä, mikä on hakijaprofiilisi.

Esimerkiksi käänteiskronologiset ansioluettelot sopivat hyvin henkilöille, joilla on yli 10 vuoden kokemus ja joilla ei ole katkoksia työelämässä. Tässä tapauksessa sinun on lueteltava kaikki asiaankuuluva kokemuksesi käänteisessä kronologisessa muodossa, aloittaen viimeisimmästä ja siirtyen takaisin vähemmän tuoreisiin tehtäviin.

Toiminnallisiin taitoihin perustuvat ansioluettelot sopivat puolestaan hyvin aloitteleville hakijoille, jatko-opiskelijoille tai henkilöille, joilla on erilaista kokemusta. Siinä keskitytään kokemuksen sijaan taitoihin, koulutukseen ja luonteenpiirteisiin.

Jos mikään näistä ei sovi sinulle ja haaveilet luovemmasta lähestymistavasta, jolla on merkitystä, yhdistelmä- (tai hybridi-) ansioluettelomuoto on juuri se, mitä etsit. Sen avulla voit keskittyä sekä kokemukseesi että taitoihisi, mikä tekee siitä "molempien maailmojen parhaan mahdollisen" muodon. Se sopii myös niille, jotka haluavat piristää asioita lisäämällä erilaisia luovia osioita (esim. "elämänfilosofia" tai "miltä päiväni näyttää").

Seuraavassa on muutamia lisävinkkejä ansioluettelon ulkoasun ja tyylin parantamiseen:

 • Valitse perinteinen ansioluettelon fontti, jonka koko on 12p
 • Käytä tavallisia 1 tuuman marginaaleja ansioluettelon luettavuuden parantamiseksi
 • Varmista, että ansioluettelosi mahtuu yhden sivun malliin. Jos sinulla on vähintään 10 vuoden kokemus, ansioluettelosi pituus voi olla jopa kaksi sivua
 • Vältä epätoivottua muokkausta ja plagiointia - tallenna ansioluettelosi PDF-muodossa ennen sen lähettämistä rekrytoijille.
kuorma autonkuljettajan ansioluettelo

Ansioluettelon otsikko

Paras tapa kiinnittää huomiota kuorma-autonkuljettajan työhakemukseesi on erottuva otsikkomuotoilu. Saat kaksinkertaisen vaikutuksen, jos saat saatekirjeesi vastaamaan samaa otsikkoa ja muita muotoiluelementtejä.

Sen lisäksi, että houkutteleva otsikko erottaa ansioluettelosi muista, se asettaa nimesi, ammattisi ja yhteystietosi näkyvästi sivulle. Henkilöstöpäälliköt voivat hakea sen helposti, kun he aikovat sopia haastattelun.

Kun kirjoitat ansioluetteloa, on tärkeää, että kaikki yhteystietosi ovat sivun yläosassa. Näin työnantajat näkevät, miten he voivat ottaa sinuun yhteyttä.

Ilman yksityiskohtaisia tai virheellisiä yhteystietoja työnantajat eivät saa sinuun yhteyttä. Haluat tehdä työnantajan tai palkkaavan johtajan yhteydenpidon sinuun hakemaasi työpaikkaan liittyen mahdollisimman helpoksi.

Lue lisää siitä, mitä yhteystiedot-osioon kannattaa sisällyttää ja mihin tiedot kannattaa laittaa. Lisäksi näet esimerkin ansioluettelon yhteystieto-osiosta.

Mitä yhteystiedot-osioon kannattaa sisällyttää:

Kaikki olennaiset tiedot: Täydellinen nimi, kaupunki, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Jos sinulla on LinkedIn-profiili tai henkilökohtainen verkkosivusto, sisällytä myös nämä URL-osoitteet yhteystieto-osioon.

Nimi: Jos käytät muuta nimeä kuin etunimeäsi, voit käyttää sitä ansioluettelossasi. Ole kuitenkin johdonmukainen riippumatta siitä, minkä nimen valitset. Nimen tulisi olla sama kaikissa työhakemusasiakirjoissasi, myös saatekirjeissä, käyntikorteissa, ammatillisilla verkkosivustoilla jne. Voit käyttää myös koko nimeäsi, mutta jos käytät lempinimeä, laita se sulkeisiin. Esimerkiksi ansioluettelossasi nimesi voisi olla seuraava: James (Jim) Santinello.

Postiosoite: Käytä ansioluettelossasi pysyvää asuinpaikkakuntaasi. Ei ole tarpeellista lisätä kotiosoitettasi jos et sitä halua tehdä.

Puhelinnumero: On tärkeää, että puhelimessasi on vastaaja, jotta henkilöstöpäälliköt voivat jättää viestin, kun et ole tavoitettavissa. Et halua jäädä paitsi tärkeistä puheluista.

Sähköpostiosoite: Käytä henkilökohtaista sähköpostiosoitetta, älä työpaikan sähköpostiosoitetta. Et halua sekoittaa nykyisen työpaikkasi sähköpostiviestejä työnhakusähköpostiviesteihin. Jos sinulla ei ole henkilökohtaista sähköpostitiliä, tilaa ilmainen sähköpostitili työnhakua varten. Varmista kuitenkin myös, että henkilökohtainen osoitteesi on ammattimainen. Käytä osoitteessa etu- ja sukunimeäsi.

Ansioluettelon tavoite tai yhteenveto

Rekrytoijat rakastavat sitä, että ansioluettelo on helppolukuinen, eikä siinä ole lainkaan tekstiä, joka veisi heidän huomionsa hakijan keskeisistä tiedoista.

Jotta saat rekrytoijien huomion nopeasti, on olemassa tiettyjä vinkkejä ja niksejä, jotka kannattaa tietää. Ensinnäkin tarvitset koukun, jolla saat rekrytoijan huomion kiinnitettyä - ja tässä ansioluettelon yhteenveto tai ansioluettelon tavoite auttaa.

Kuorma-autonkuljettajan ansioluettelon yhteenvedossa esitellään työkokemustasi ja ammatillisia saavutuksiasi. Jos olet kuorma-autonkuljettaja, jolla on paljon kokemusta, ansioluettelosi yhteenveto-osio näyttää sinut parhaassa valossa.

Toisaalta kuorma-autonkuljettajien ansioluettelon tavoite korostaa sitä, mitä etsit työstä tai intohimoasi arvokkaan lastin kuljettamiseen.

Millainen on hyvä tavoite kuorma-autonkuljettajan ansioluettelossa?

Ansioluettelon tavoite tai uratavoite on urasi päämäärä tai tarkoitus. Hyvin kirjoitettu uratavoite voi olla niinkin lyhyt kuin 2-3 riviä tai niinkin pitkä kuin lyhyt kappale kuorma-autonkuljettajan ansioluettelossa.

Seuraavassa on kolme tärkeää tekijää, kun laadit tavoitetta kuorma-autonkuljettajan ansioluetteloon.

Esittele myönteisiä ominaisuuksiasi
 • Luettele kuorma-autonkuljettajan ansioluettelon tavoitteessa kaksi tai kolme positiivista ominaisuutta, jotka katsot hyödylliseksi mainita.
Osoita kokemuksesi
 • Jos sinulla on paljon kokemusta ja kokemus on osa työpaikkailmoituksen kriteerejä, olisi hyödyllistä tuoda nämä yksityiskohdat esiin tavoitekirjoituksessa.
Sisällytä mukaan palkkaavan yrityksen nimi
 • Se, että mukana on palkkaavan yrityksen nimi, tarkoittaa, että kuljettajan työpaikkaa koskeva ansioluettelo on räätälöity yrityksen työpaikkailmoituksen mukaan. Kuorma-autonkuljettajan ansioluettelon tavoitteen viimeiselle riville on suositeltavaa sisällyttää yrityksen nimi.
Väärin

Kokenut kuorma-autonkuljettaja, joka haluaa näyttää osaamisensa yrityksessänne. Ei kolaroi autoansa ja on ajallaan perillä.


Oikein

Kokenut ja luotettava kuorma-autonkuljettaja, jolla on 10 vuoden kokemus kuorma-auton kuljettamisesta. Taitava käyttämään navigointia ja noudattamaan turvallisuusprotokollia ja yrityksen käytäntöjä. Todistettu näyttö turvallisesta ajamisesta ja oikea-aikaisista toimituksista. Odotan innolla, että pääsen edistämään yrityksenne asiakasuskollisuustavoitteita ja täyttämään sen korkeat odotukset.


Millainen on hyvä yhteenveto kuorma-autonkuljettajan ansioluettelossa?

Yhteenveto ansioluettelosta on kuvaus ansioluettelostasi ja aiemmasta kokemuksestasi. Tämä osa lisää merkittävästi mahdollisuuksia saada rekrytoijien huomio.

Jos teet kuorma-autonkuljettajan ansioluetteloa, jossa on paljon pätevyyksiä, olisi sopivampaa käyttää tiivistelmää kuin ansioluettelon tavoitetta, koska profiilin tiivistelmästä käy selvästi ilmi kokemuksesi aiempien tulosten osalta.

Tässä on kolme elementtiä, jotka kannattaa sisällyttää kuorma-autonkuljettajan ansioluettelon tiivistelmään:

Sisällytä saavutukset
 • Luettelo siitä, ettei sinulla ole rattijuopumuksia tai että sinulle on myönnetty tiettyjä tunnustuksia työsuorituksesi ansiosta, antaa ansioluettelollesi etulyöntiaseman ihanteellisena kuorma-autonkuljettajana.
Korosta kokemustasi
 • Mainitse kuorma-autonkuljettajan ansioluettelon tiivistelmässä asiaankuuluvan työkokemuksesi pituus ja yksityiskohdat.
Kokoa yhteen pätevyytesi
 • Luettele taitojesi ja kokemuksesi perusteella joitakin seikkoja, joita osaat tehdä työssäsi ja joita pidät tärkeinä työnantajien kannalta.
Väärin

Minulla ei ole paljon kokemusta, olen ajanut kuorma-autoa vasta vuoden. Pidän työstä. Minulla on työkokemusta taksinkuljettajana, joten tunnen tiet hyvin. Minulla on kuorma-autokortti ja taksilupa.


Oikein

Vastuullinen kuorma-autonkuljettaja, jolla on yli 6 vuoden kokemus. Kokenut turvallisen tavarankuljetuksen suorittamisesta maiden välisessä ja sisäisessä liikenteessä. Varovainen kuljettaja, joka noudattaa standardeja. Luotettava kuorma-autonkuljettaja, jolla on pitkäaikainen kokemus kuljetuslogistiikasta ja reittisuunnittelusta.


kuorma autonkuljettajan ansioluettelo

Kuinka kuvata kuorma-autonkuljettajan kokemusta

Jos sinulla on pitkä ja vankka kokemus kuorma-auton kuljettamisesta, se on valtava etu. Mutta vaikka työkokemuksesi olisikin hieman laiha, on olemassa keinoja. Kuten aiemmin neuvottiin, listaa merkitykselliset työpaikkasi käänteisessä aikajärjestyksessä ja mainitse yritys, sen sijainti ja päivämäärät, jolloin olet työskennellyt siellä. Kehu sitten kunkin työnantajan kohdalla, miten erinomaista työtä teit siellä. Käytä vahvoja toimintaverbejä kuvaillessasi saavutuksiasi ja ole mahdollisimman tarkka.

Kuorma-autonkuljettajat pitävät yleensä yksityiskohtaista päiväkirjaa kaikista toimituksistaan ja kunkin toimituksen ajetuista kilometreistä. Jos mahdollista, käy nämä tiedot läpi, kerää yhteenlasketut luvut ja ilmoita ne ansioluettelossasi. Jos voit kertoa, kuinka monta toimitusta teit, kuinka monta kilometriä ajoit ja/tai kuinka monta tonnia rahtia toimitit, sitä parempi.

Faktat ja luvut ovat aina kaikkein vakuuttavimpia tietoja, joita voit esittää aiempien työpaikkojen kuvauksissa, varsinkin jos niissä hahmotellaan saavutuksiasi tai virstanpylväitäsi. Ajokokemuksesi maantieteellinen laajuus ("Hangosta Kittilään") voi myös olla plussaa. Ja jos et ole koskaan ollut onnettomuudessa tai saanut liikennesakkoa, sekin voi olla mainitsemisen arvoista.

Yksi asia, joka kannattaa pitää mielessä, kun luetellaan kuorma-auton kuljettajakokemusta, on tarkkuus. Et halua vaikuttaa huolimattomalta tai liian välttelevältä. Luettele kaikki kokemuksesi kuorma-autonkuljettajana, vaikka ne tuntuisivat kuinka merkityksettömiltä.

Vaikka olisit ollut edellisen työnantajan palveluksessa kuukauden, sisällytä se ansioluetteloon. Se saattaa olla juuri sellainen kokemus, jota rekrytoija etsii.

Kuorma-autonkuljettajan ansioluettelon esimerkkejä: Kokemus

Listaa viimeisin työpaikkasi ensin. Korosta seuraavaksi ammatillisia saavutuksiasi työssä ollessasi käyttämällä luetelmakohtia.

Vältä yleisluonteisuutta - henkilöstöpäälliköt eivät löydä ansioluetteloasi muista poikkeavana, ja se saattaa jopa päätyä "ei"-listalle. Erotu joukosta ja korosta ammatillista kokemustasi avoimesti, tiiviisti ja tehokkaasti.

Huippuluokan kuorma-autonkuljettajan ansioluettelo sisältää kokemusta käsittelevän osion seuraavasti:

Oikein

kuorma-autonkuljettaja

Rahtirekat oy

2019 - nyt

 • Kerännyt keskimäärin 3 200 kilometriä viikossa.
 • Toimitti osoitetun rahdin onnistuneesti määräajassa
 • 100-prosenttisesti puhdas ajotiedot ja 100-prosenttisesti puhtaat huumeseulontatestit
 • Noudattanut kaikkia yrityksen määräyksiä ja edellytyksiä
 • Vahva työmoraali
 • Saanut 4 johdon tunnustusta erittäin hyvistä suorituksista
 • Otti vastaan ylimääräisiä työvuoroja selviytyäkseen odottamattomista haasteista.

Esimerkki siitä, miten ansioluettelon kokemusta käsittelevää osiota ei pidä toteuttaa, on seuraavanlainen:

Väärin

kuorma-autonkuljettaja

Rahtirekat oy

2019 - nyt

 • Olen työskennellyt kuorma-autonkuljettajana erittäin vaativassa yrityksessä
 • Pystyn toimittamaan ajallaan sen, mikä minulle on osoitettu
 • Pidän itseäni turvallisena kuljettajana, jolla on kohtuulliset ajotaidot
 • Olen erittäin ahkera työntekijä

Huomaatko eron? Oikeassa esimerkissä työkokemuksesi esitellään selkeästi ja suoraan, jolloin rekrytoija näkee tarkalleen, mihin sinä pystyt.

Väärä esimerkki on aivan liian rento, epäselvä ja yleinen, eikä siitä käy ilmi mitään erityistä hakijasta.

Kuorma-autonkuljettajan koulutusosio

Yksi kuorma-autonkuljettajan uran kiistaton vetovoimatekijä on vapaus mennä töihin lukion päättötodistuksella ja vain muutaman kuukauden erikoiskoulutuksella.

Älä huolehdi, jos sinulla ei ole todistusten ja kunnianosoitusten seinää, kun yrität saada kuorma-autonkuljettajan työpaikan. Koska kuorma-autonkuljettajan työtehtävät eivät vaadi alakohtaisia tutkintoja, kaikkien D-kortin omaavien on helpompi kokeilla onneaan.

Ei haittaa, jos kuorma-autonkuljettajan ansioluettelon koulutusosio ei ole sivun mittainen - kunhan sinulla on lukion päättötodistus ja asiaankuuluvat todistukset, olet hyvässä vauhdissa.

Jos haluat varmistaa, että olet tehnyt parhaasi esitelläksesi koulutuksesi, sisällytä koulutusosioon seuraavat tiedot:

 • Koulun nimi: Luettele koko koulun nimi, jossa opiskelit, ja kaupunki.
 • Koulutuksen kesto: Luettele koulussa viettämäsi vuodet, alkaen - asti.
 • Tutkinto: Nimeä tutkintotyyppi, jonka olet suorittanut.

Kuorma-autonkuljettajan taidot

Ansioluettelossasi tulisi olla luettelo tärkeimmistä taidoista, jotka tekevät sinusta loistavan kuorma-autonkuljettajan. On selvää, että kyseessä ovat ammattilaiset, joiden on oltava erinomaisia kuljettajia, jotka osaavat navigoida suurta ajoneuvoa kaikenlaisissa olosuhteissa ja maastossa.

Heillä pitäisi olla erinomainen ajotaito, kirjoitettujen ja kirjoittamattomien liikennesääntöjen kunnioittaminen ja asiantuntemus puolustautuvasta ajotavasta onnettomuuksien välttämiseksi. Heidän on oltava huolellisia ajopäiväkirjojensa päivittämisessä, taitavia suunnittelemaan reittejään ja ammattitaitoisia yhteydenpidossaan rahdinantajiin ja vastaanottajiin.

Joskus heidän on lastattava tai purettava lastinsa, ja he tarvitsevat kestävyyttä ja valppautta pysyäkseen tarkkaavaisina useita tunteja tien päällä.

Heidän on myös tarkistettava ajoneuvonsa varmistaakseen, että mekaaniset ja turvavarusteet ovat kunnossa, ja heidän on varmistettava, että kuormat on kiinnitetty asianmukaisesti. Eikä tietenkään haittaa, jos heillä on mekaanisia taitoja, jotta he pystyvät selviytymään tien päällä tapahtuvista rikkoutumisista.

Ansioluettelosi taitoja koskeva osio antaa sinulle tilaisuuden tuoda esiin kaikki asiaankuuluvat kyvyt ja taidot, jotka eivät ole mahtuneet profiili-, työ- tai koulutusosioon. Harkitse tätä huolellisesti, tutki tarkkaan, millaisia työtaitoja kohteesi etsii, ja räätälöi taitoja koskeva osio sen mukaisesti.

Tässä on 6 tärkeintä pehmeää ja kovaa taitoa, jotka kuorma-autonkuljettajan tulisi sisällyttää ansioluetteloonsa:

Molemmat taitotyypit näyttävät hyvältä oppilashuoltoasiantuntijan ansioluettelossa, joten muista sisällyttää siihen hyvä yhdistelmä. Seuraavassa on joitakin yleisimpiä pehmeitä ja vaikeita taitoja, jotka on hyvä sisällyttää kuora-autonkuljettajan ansioluetteloon:

Pehmeät taidot:

 • Luotettavuus
 • Vahva työmoraali
 • Liikunnallinen soveltuvuus
 • Koordinointikyky
 • Ongelmanratkaisukyky
 • Kriittinen ajattelu

Kovat taidot:

 • Virheetön ajohistoria
 • OTR-ajaminen
 • Ajopäiväkirjan pitäminen
 • A-luokan CDL
 • Kuormapalkin käyttö
 • Ajoneuvon tarkastus
kuorma autonkuljettajan ansioluettelo

Saatekirje

Kuorma-autonkuljettajan saatekirjeessä on korostettava taitojasi ja kokemustasi, viitattava työpaikkailmoituksessa mainittuihin vaatimuksiin ja annettava tietoja koulutuksestasi. Saatekirjeen pitäisi auttaa työnantajia näkemään, miksi heidän yrityksensä hyötyisi sinun palkkaamisestasi.

Kirjeen vastaanottaja.

Osoita kirjeesi suoraan rekrytoivalle johtajalle, rekrytoijalle, työntekijälle tai kuka tahansa henkilö, joka on julkaissut työpaikkailmoituksen. Jos yhteyshenkilön nimi on annettu tai jos nimi on mahdollista saada selville, vältä yleistä tervehdystä, kuten "Kenelle tahansa" tai "Hyvä herra/rouva". Käytä asianomaista titteliä ennen henkilön sukunimeä - esimerkiksi "Tri Jokinen" tai "Rva Virtanen".

Aloita lyhyellä esittelyllä.

Kerro korkeintaan kolmessa virkkeessä, miksi kirjoitat ja mitä paikkaa haet. Kirjoituksestasi tulisi käydä ilmi tarkka tehtävänimike, ja sinun tulisi tuoda lyhyesti esiin jokin keskeinen työpaikkailmoituksen vaatimus, jonka täytät. Kerro yhdellä lauseella selkeästi, että koet olevasi paras mahdollinen ehdokas kuorma-autonkuljettajan tehtävään.

Esittele pätevyytesi ja kokemuksesi.

Muista viitata työpaikkailmoitukseen ja vastata suoraan ilmoitettuihin vaatimuksiin. Kirjoita muutama lause ajokortistasi ja siitä, minkälaista kuorma-autoa voit sen perusteella ajaa. Kerro tarkemmin mahdollisesta muusta kuorma-autonkuljettajakoulutuksesta, jonka olet saanut, ja mainitse myös, kuinka monta vuotta olet työskennellyt kuorma-autonkuljettajana.

Vertaa nyt suoraan työpaikkailmoituksessa mainittuja tehtäviä ja vastuualueita ansioluettelossasi oleviin keskeisiin taitoihin ja pätevyyksiin. Jos esimerkiksi työpaikkailmoituksessa vaaditaan taitoa käyttää lumiauralla ja suolanlevittimellä varustettua dumppiautoa, mainitse, kuinka paljon kokemusta sinulla on siitä.

Kerro viimeisimmästä työtehtävästäsi ja vastuualueistasi.

Kerro muutamalla lauseella viimeisimmästä tehtävästäsi ja työympäristöstä, jossa työskentelit. Keskustelkaa vastuualueistanne. Mainitse yksi tai kaksi suurimmista saavutuksistasi siellä, esimerkiksi se, että olet ajanut kuorma-autoa ilman vaaratilanteita, toimittanut rahdin jatkuvasti turvallisesti ja ajallaan ja että esimiehet ja asiakkaat ovat kehuneet sinua ammattimaisista palveluistasi.

Kehu organisaatiota.

Mainitse kaksi tai kolme asiaa, jotka tiedät heidän liiketoiminnastaan, ja selitä, miksi heidän kuorma-autonkuljettajan työpaikkansa kiinnostaa sinua. Tähän voi kuulua maininta yrityksen maineesta työnantajana, heidän hyvin huolletusta kuorma-autokalustostaan ja siitä, että heidän erikoisalansa vastaa sinun kokemustasi. Kerro, miten voit tuoda yritykselle lisäarvoa.

Päätä toimintakutsuun

Mainitse, että olet liittänyt ansioluettelosi heidän harkittavakseen, ja kehota rekrytoijaa ottamaan sinuun yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse. Kiitä heitä heidän ajastaan, lisää "vilpittömästi" tai jokin hyväksyttävä synonyymi ja allekirjoita koko nimelläsi.

Tärkeimmät asiat

 • Valitse ansioluettelon ulkoasu, joka välittää oikean viestin ja sopii nykyiseen uratilanteeseesi
 • Luo ansioluettelon otsikko, jossa näkyy haluamasi työnimike ja helposti löydettävät yhteystiedot
 • Kerro yhteenvedossa tarkkaan kokemuksestasi, saavutuksistasi ja tulevaisuuden tavoitteistasi
 • Esittele kokemustasi kuvatessasi yksityiskohtaisia mittareita ja konkreettisia esimerkkejä, joista käy ilmi aiemmissa tehtävissäsi saavuttamasi vaikutus
 • Luettele pehmeät taidot esimerkkien avulla
 • Lisää kaikki tekniset taitosi ja sertifikaattisi, jotka sinulla on ja jotka vastaavat työnkuvaa
 • Näytä ansioluettelossasi ripaus persoonallisuutta, joka osoittaa kulttuuriin sopivuutta ja oikeaa yhdistelmää kovia ja pehmeitä taitoja

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka pitkä kuorma-autonkuljettajan ansioluettelon tulisi olla?

Kuten useimmissa ansioluetteloissa, mitä lyhyempi asiakirja on, sitä parempi. Vain harvoin ansioluettelosi on tarpeen olla yli yhden sivun mittainen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että sinun pitäisi pakata mahdollisimman paljon tietoa sivulle vain siksi, että saat kaiken mahtumaan sinne. Liian täyteen ahdettu ansioluettelo näyttää epäammattimaiselta ja pelottavalta palkkaavien johtajien silmissä. Jos sinulla on vaikeuksia pitää ansioluettelosi yhdellä sivulla, lue se läpi objektiivisesti ja poista kaikki tarpeettomat sanat, jotta siitä tulisi lyhyempi ja ytimekkäämpi. Voit myös käyttää yhtä ansioluetteloesimerkissämme esitetyistä strategioista ja luetella tärkeimmät kohokohdat vierekkäin sen sijaan, että ne olisivat kaikki yhdessä pystysuorassa sarakkeessa. Käyttämällä yhtä ansioluettelomalleistamme voit varmistaa, että se sisältää kaikki tarvittavat tiedot eikä mitään turhaa.

Miten laadit kuorma-autonkuljettajan ansioluettelon ilman kokemusta?

Vaikka sinulla ei olisi kokemusta alalta, voit silti kirjoittaa vahvan ansioluettelon. Aloita valitsemalla toiminnallisempi muoto, jossa ammatilliset taitosi tulevat paremmin esiin. Näin voit keskittyä tapoihin, joilla voisit hyödyttää yritystä, eikä niinkään vähäiseen tai olemattomaan kokemukseesi. Voit tehdä osaamisosiosta vahvemman sisällyttämällä siihen teollisten kykyjen lisäksi myös pehmeät taidot, kuten kirjoittaja teki ansioluettelomme näytteessä. Jos ammattimaisen asiakirjan kirjoittaminen tuntuu sinusta pelottavalta, käytä askel askeleelta etenevää ansioluettelon rakentajaamme prosessin yksinkertaistamiseksi.

Kuinka monta taitoa kuorma-autonkuljettajan ansioluetteloon pitäisi laittaa?

Luettele vähintään kuusi, mutta enintään 10. Jos et keksi kuutta alaan liittyvää kovaa taitoa, mainitse joitain pehmeitä kykyjä ja luonteenpiirteitä, jotka osoittavat, että voisit menestyä kuorma-autonkuljettajana. Jos sinulla on erityisiä kykyjä tai saavutuksia, jotka erottavat sinut muista hakijoista, ne kannattaa mainita tässä kohdassa, kuten kuorma-autonkuljettajan ansioluetteloesimerkissä.

Kuinka paljon kuorma-autonkuljettaja tienaa?

Keskimääräinen kuukausipalkka on 2 479 euroa kuukaudessa. Palkka oli kuntasektorilla 2 479 € (26 yksittäistä palkkaa). Keskipalkka perustuu koko maan palkkatietoihin vuodelta 2021. Keskipalkka muuttui -140 € (-5,3 %) vuodesta 2020 vuoteen 2021.

Luo ansioluettelosi parhaiden mallipohjien avulla

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni