Koneinsinöörin CV

Unelmiesi työpaikka koneinsinöörinä odottaa. Tämän kysytyn ammattinimikkeen avulla voit suunnitella ansioluettelon, joka vie sinut sinne, minne haluat. Tämä urapolku on täynnä mahdollisuuksia, mutta miten hyödynnät ne?

Muotoile :
Koko :
Muokattavissa:
Word (Microsoft)
A4
Kyllä

Koneinsinöörin CV esimerkki

Mika Mallikas
Kotipolku 4, 33560, Tampere
+358 50 234 1234
mika.mallikas@email.com

Ammatillinen yhteenveto
Omistautunut koneinsinööri, jolla on yli 12 vuoden kokemus projektinhallinnasta, suunnittelusta, kehityksestä ja laadunvarmistuksesta. Asiantuntija CAD-ohjelmiston käytössä ja taitava koneenrakennukseen liittyvien asiakirjojen ja piirustusten laatija. Tunnustettu innokkaasta kyvystä parantaa suunnittelukomponentteja, lisätä tuotteen ja valmistuksen tehokkuutta ja vähentää jatkuvaa uudelleensuunnittelun tarvetta.

Taidot

 • Ohjelmistotekninen osaaminen sisältää AutoCAD, Mathcad, Autodesk, LabVIEW, Rhino, Mathematica, MATLAB, MS Projects ja MS Office Suite.
 • Tutkimus- ja suunnittelutaitoja ovat muun muassa äärellisten elementtien analyysi, projekti- ja määrityssuunnittelu, ISO- ja turvallisuusvaatimusten noudattaminen, tilastollinen/prosessianalyysi, on- ja off-line-testien kehittäminen, valmistusmäärittelyt sekä suunnittelu ja validointi.
 • Aktiivinen kuuntelu ja kriittinen ajattelu asiakkaiden tarpeiden määrittämiseksi ja suunnitelmien toteuttamiseksi.
 • Toimii erinomaisesti ryhmätyöympäristöissä, joissa insinöörit kokoontuvat yhteen keräämään tietoa, ratkaisemaan ongelmia ja toteuttamaan strategiaa.
 • Hänellä on taipumusta tunnistaa tilanteisiin vaikuttavat perusperiaatteet, minkä ansiosta hänellä on vähemmän aikaa aivoriihelle ja enemmän aikaa toimivien ratkaisujen aktiiviseen rakentamiseen.

Työkokemus

Koneinsinööri Toukokuu 2012 – nykyhetki
Walki oy, Valkeakoski

 • Osallistun aktiivisesti tuotekehityksen kaikkiin vaiheisiin ja valvon niitä, mukaan lukien konseptointi, mallien luominen, mallien kehittäminen, prototyyppien luominen, testien suorittaminen ja uuden tuotteen tuottaminen.
 • Sovelletun tutkimuksen, simuloinnin, uuden sisällön kehittämisen ja validoinnin asiantuntija.
 • Johtaa tiimiä, jolla on vahvat viestintä- ja esitystaidot ja kyky koordinoida toimintaa henkilöstön, johdon ja toimittajien kanssa maksimaalisten tulosten saavuttamiseksi.
 • Tekee yhteistyötä insinöörien ja kehittäjien kanssa luodakseen ja ottaakseen käyttöön huippuluokan vaihtoehtoisia voimalaitoskonsepteja, joilla on autosovelluksia.
 • Kehittää uusia työkalutekniikoita ja -konsepteja tuotannon tehokkuuden lisäämiseksi.

Koneinsinööri heinäkuu 2008 – toukokuu 2012 Konepaja, Tampere

 • Toiminut teknisenä tukena teollisuusprojekteissa käytettävän suunnittelun valmistelussa ja koordinoinnissa.
 • Täytti ja jakoi dokumentointitietueet, joissa oli tilanneraportteja, materiaalitarvelaskelmia, puutelistoja ja hydraulisia laskelmia. Jakoi kaikki tiedot asianmukaisille tiimin jäsenille ja esimiehille.
 • Eritteli erinomaisesti jännityskohtien tunnistamista putkistojärjestelmien jännitysanalyysin aikana ja työskenteli suunnittelijoiden kanssa sopivien tukipaikkojen ja tukien valitsemiseksi.

Koneinsinööri Tammikuu 2005 – heinäkuu 2008, UPM, Tampere

 • Teki yhteistyötä muiden koneinsinöörien ja teollisten suunnittelijoiden kanssa tuoteprototyyppien luomiseksi ja testaamiseksi.
 • Kehitti piirustuspaketteja kokoonpanoa varten valmistuksen jälkeen.
 • Suunnitteli ja mallinteli toimintoja käyttäen ennalta määriteltyjä parametreja ja spesifikaatioita erikoiskoneilla.

Koulutus ja luvat

Koneenrakennustekniikan diplomi-insinööri, Porin teknillinen yliopisto
Toukokuu 2008, Pori

Koneinsinöörin tutkinto, Tampereen teknillinen yliopisto
Joulukuu 2004, Tampere

Ylioppilas, Sammon lukio, Tampere

Työturvallisuuskortti
Ensiapukortti

Kielet

 • Suomi (natiivi)
 • Englanti (natiivi)
 • Ruotsi (sujuva)

Harrastukset ja kiinnostuksen kohteet
Vapaa-aikani kuluu suurelta osin klassisen kirjallisuuden ja elämäkertojen lukemiseen. Kun nenä ei ole kirjassa tai työpisteessä, minut löytää yleensä sohvalta katsomasta vaimoni kanssa suosikkiohjelmiani televisiosta. Harrastan myös puutarhanhoitoa ja viljelyä, golfia ja lautapelejä.

Ensimmäinen askeleesi on laatia koneinsinöörin ansioluettelo , jossa esitellään kykysi, menestyksesi ja saavutuksesi tiiviisti. Nykypäivän työelämässä yksi tärkeimmistä näkökohdista loistavan uran hankkimisessa on erottua joukosta. Olet oikeassa paikassa saavuttaaksesi juuri sen!

Työnhaku on monimutkaista, jopa koneenrakennuksen kaltaisella kysytyllä alalla, ja kilpailu on kovaa. Ennen kuin ansioluettelosi päätyy rekrytoijan tai palkkaavan johtajan käsiin, se käy ensin läpi hakijaseurantajärjestelmän (Applicant Tracking System, ATS ), jonka tarkoituksena on poistaa "huonot" ansioluettelot .

Tämä automatisoitu ohjelmisto käyttää algoritmeja asettamaan ansioluettelosi paremmuusjärjestykseen avainsanojen, fraasien ja muiden tekijöiden perusteella, joten jotta sinulla olisi mahdollisuus saada unelmiesi työpaikka, sinun on tiedettävä, miten voit parantaa pistemäärääsi ja voittaa ATS:n.

Onnistunut koneinsinöörin ansioluettelo on yksityiskohtainen, tarkoituksenmukainen ja helppolukuinen. Siinä korostetaan keskeisiä taitoja ja kokemuksia, kuten projektikoordinointia ja valmistustietämystä, jotka osoittavat, että olet sopiva tehtävään. Lisäksi siinä hahmotellaan asiaankuuluva koulutus ja tutkinnot, jotka tekevät vaikutuksen työnantajiin ja todistavat kykysi.

Tämä koneenrakennusalan ansioluettelon esimerkki ja kirjoitusopas sekä mallit auttavat sinua kirjoittamaan täydellisen ansioluettelon , jolla saat jalkasi oven väliin.

koneinsinoori cv

Koneinsinööri Yleiskatsaus

Kun päätät, mitä haluat sisällyttää ansioluetteloosi, varmista, että olet täysin tietoinen koneinsinöörin tyypillisistä työvaatimuksista. Koneinsinöörillä on oltava korkeat tekniset taidot. He osallistuvat useimmiten tuotesuunnitteluun, valmistusprosesseihin ja kehitystyöhön. Koneinsinöörit myös tukevat ja ylläpitävät valmistusprosesseja tai tuotteita.

Insinööri työskentelee tyypillisesti tiimissä, ja hänen on pystyttävä työskentelemään tuottavasti muiden kanssa. Monissa paikoissa insinööreillä on vaaditun koulutuksen lisäksi oltava lisälisenssi tai -sertifikaatti. Kuten koneinsinöörin CV-esimerkissämme, muista sisällyttää kaikki lupatiedot - älä pidä itsestäänselvyytenä, että työnantajat olettavat sinulla olevan kaikki vaaditut luvat, jos et mainitse niitä.

Koneinsinööri CV:n rakenne ja muotoilu

Jos keskityt ansioluettelosi kirjalliseen sisältöön mutta jätät huomiotta sen ulkonäön, työsi voi mennä hukkaan.

Vaikka olisit kuinka sopiva tehtävään, yksikään rekrytoija ei halua käyttää aikaa siristelemällä ja yrittämällä selata huonosti suunniteltua ja epäjärjestyksessä olevaa ansioluetteloa!

Järjestä sen sijaan sisältö yksinkertaiseen rakenteeseen ja käytä aikaa sen muotoiluun, jotta se olisi helppolukuinen.

Vinkkejä muotoiluun

 • Pituus: Viisisivuinen ansioluettelo ei tee vaikutusta rekrytoijiin vaikka niin voisit kuvitella. Vaikka sinulla olisi paljon kokemusta, jolla kehuskella, rekrytoijilla ei ole aikaa lukea liian yksityiskohtaisia ansioluetteloita. Pidä ansioluettelo lyhyenä, ytimekkäänä ja merkityksellisenä - enintään kaksi A4-sivua on ihanteellinen.
 • Luettavuus: Varmista, että osioiden otsikot erottuvat - lihavoitu tai värillinen teksti toimii hyvin, jotta kiireiset rekrytoijat voivat lukea ansioluettelosi läpi. Lisäksi yritä käyttää bullet pointteja aina, kun se on mahdollista, sillä ne on paljon helpompi selata läpi kuin pitkät kappaleet. Älä myöskään pelkää valkoista tilaa ansioluettelossasi - pieni hengähdystauko edistää luettavuutta.
 • Suunnittelu: CV:n on näytettävä ammattimaiselta, tyylikkäältä ja helppolukuiselta. Hienovaraiset värit, selkeä fontti ja yksinkertainen muotoilu ovat yleensä parhaita tähän tarkoitukseen, sillä hienostunut muotoilu on usein vaikeampi selata.
 • Kuva: Lisää vain ammattimaisesti otettu valokuva. Älä käytä selfieitä tai passikuvia. Sinun tulisi näyttää luonnolliselta ja ystävälliseltä.

CV:n jäsentäminen

Noudata alla olevaa yksinkertaista mutta tehokasta ansioluettelon rakennetta:

 • Nimi ja yhteystiedot - Laita ne CV:n alkuun, jotta rekrytoijien on helppo ottaa sinuun yhteyttä.
 • CV-profiili - Kirjoita tiivis yhteenveto siitä, mikä tekee sinusta sopivan tehtävään; kerro keskeisistä kokemuksistasi, taidoistasi ja saavutuksistasi.
 • Keskeiset taidot - Lisää lyhyt mutta ytimekäs luettelo asiaankuuluvista taidoista ja tiedoista.
 • Työkokemus - Luettelo asiaankuuluvasta työkokemuksestasi alkaen nykyisestä työtehtävästäsi.
 • Koulutus - Tiivistelmä asiaankuuluvista tutkinnoista ja ammatillisesta koulutuksesta.
 • Harrastukset ja mielenkiinnon kohteet - Valinnainen osio, johon voit kirjoittaa lyhyen kuvauksen kaikista tärkeistä harrastuksistasi tai mielenkiinnon kohteistasi.
📌 Vinkki: Ennen kuin aloitat ansioluettelon kirjoittamisen, tee luettelo kaikista taidoistasi, saavutuksistasi, ominaisuuksistasi ja virstanpylväistäsi. Tämä on kätevä opas, josta voit poimia tietoja, kun alat muokata ansioluetteloasi.

koneinsinoori cv

ATS ja työnhaku

Koneinsinöörin työpaikkojen kuvauksissa on usein pitkiä luetteloita vaadittavista taidoista ja toivotuista ominaisuuksista. Se voi käydä nopeasti ylivoimaiseksi. Sinulla on kuitenkin analyyttinen mieli, joten käytä tätä ominaisuutta työpaikkailmoitusten purkamiseen, ennen kuin laadit konetekniikan alan ansioluettelosi. Seuraavassa on muutamia kysymyksiä, joita voit kysyä itseltäsi kustakin ilmoituksesta:

 • Mitä taitoja mainitaan eniten?
 • Mitä ominaisuuksia mainitaan eniten?
 • Millainen on työnantajan liiketoiminnan luonne ja mitä he todennäköisesti asettavat etusijalle tulevassa työntekijässä?
 • Mitkä ammatillisista menestyksistäni osoittavat, että minulla on nämä taidot ja ominaisuudet?
 • Miten voin parhaiten osoittaa sen?

Jos haluat sijoittua tarpeeksi korkealle, jotta voit ylittää ATS-ohjelmiston esteen, käytä omassa ansioluettelossasi täsmälleen samaa kieltä, jota työnkuvauksessa käytetään, ja tehosta ehdokkuuttasi. Varsinkin insinööriammateissa terminologia voi vaihdella ja olla päällekkäistä, joten varmista, että käytät työpaikkailmoituksessa käytettyä sanamuotoa (tietysti maalaisjärjellä höystettynä).

Yhteystiedot

Ilmoita yhteystietosi tarkasti ja varmista, että tiedot ovat ehdottomasti oikein. Jos kirjoitat esimerkiksi puhelinnumerosi väärin, on rekrytoijan mahdotonta soittaa sinulle. Ilmoita ammattimainen sähköpostiosoite, ei siis teinivuosiesi ensimmäistä hölmöltä kuulostavaa sähköpostiosoitetta. Älä myöskään käytä nykyisen työpaikkasi sähköpostiosoitetta. Jos ilmoitat sosiaalisen median tilisi, varmista että se on päivitetty ja että se liittyy hakemaasi työpaikkaan.

Ilmoita yhteystietosi tässä muodossa:

 • Etunimi, Sukunimi
 • Osoite
 • Puhelinnumero
 • Sähköposti
 • Sosiaalinen media
Väärin
mikamaisteri98@email.com

Oikein
mika.mallikas@email.com

Ansioluettelon yhteenveto

Tässä on tilaisuutesi erottautua ammatillisesti muutamalla hyvin rakennetulla ansioluettelolauseella. Yhteenvetosi (joka tunnetaan myös profiilina tai henkilökohtaisena lausuntona ) antaa sinulle mahdollisuuden olla hieman luova. Muualla ansioluettelossasi on oltava enemmän rakennetta, mutta tässä voit korostaa syitä, joiden vuoksi olet loistava konetekniikan alalla. Voit myös kertoa, miksi olet hyvä kollega ja työntekijä.

Kirjoita kahdesta neljään lausetta, joissa:

 • Optimoi ATS:ää varten käyttämällä avainsanoja ja esimerkkilauseet, jotka löysit analysoidessasi kohdennettuja työpaikkailmoituksia.
 • Käytä vahvoja toimintaverbejä ja positiivista, energistä kieltä tehdessäsi vaikutuksen palkkaavaan esimieheen ominaisuuksillasi ja saavutuksillasi.
 • Tuo tärkeimmät ammatilliset vahvuutesi ja menestyksesi ansioluettelosi alkuun.
 • Ole positiivinen! Älä liioittele, mutta älä myöskään aliarvioi itseäsi.

Vaikka konetekniikka vaatii pitkän luettelon kovia taitoja eli käytännön taitoja, jotka ovat välttämättömiä työtehtävien hoitamiseksi, se vaatii myös pehmeitä taitoja eli ihmissuhdetaitoja tai ihmissuhdetaitoja. Kun kirjoitat koneinsinöörin ansioluettelon tiivistelmää, korosta molempia. Tämä osio tulee ansioluettelosi alkuun, rekrytoijien ja henkilöstöhallinnon henkilöstön silmien eteen. Varmista, että otat siitä kaiken irti.

Ansioluetteloon sisällytettävät taidot ja tiedot

Koneinsinööreillä tulisi olla tekniset taidot, joita tarvitaan osallistuakseen projektien kaikkiin vaiheisiin. Riippuen henkilökohtaisesta kokemuksestasi ja haettavasta tehtävästä, sinun on ehkä keskityttävä johonkin tuotekehityksen osa-alueeseen tai osallistuttava kaikkiin vaiheisiin.

Ansioluettelossasi olisi korostettava sitä osaa kokemuksestasi, joka on tulevan työpaikkasi kannalta olennaisin. Kyky käyttää erikoistuneita tietokoneohjelmistoja on olennaisen tärkeää esimerkiksi mallien ja simulaatioiden luomisessa, joten myös tietokoneen käyttötaidot on lueteltava. Myös niin sanotut ihmissuhdetaidot ovat välttämättömiä menestymisen kannalta konetekniikan alalla.

Insinöörit työskentelevät tyypillisesti tiimin jäseninä, joten kyky tehdä yhteistyötä ja kommunikoida tehokkaasti on avainasemassa. Insinöörien voi myös olla tarpeen selittää teknisiä termejä muille kuin teknisille asiantuntijoille, kuten johtohenkilöstölle, sekä ymmärtää ja selittää projektin tavoitteet ja parametrit.

Kuten edellä olevassa koneinsinöörin ansioluettelon esimerkissä, ansioluettelosi taitoja käsittelevän osion tulisi sisältää ne ominaisuudet, jotka tekevät sinusta loistavan tiimipelaajan.

Kovien taitojen osalta koneenrakennusinsinöörien on osattava käyttää useita ohjelmistoja ja muuta tekniikkaa, kuten prototyyppien ja teknisten piirustusten laatimista, AutoCADin kaltaisten ohjelmien käyttöä sekä FEM- ja FEA-ohjelmien tuntemusta.

Sinun on kuitenkin keskityttävä myös pehmeisiin taitoihisi. Työnantajat etsivät aina koneenrakennusinsinöörejä, jotka osaavat tehdä työnsä ja joilla on hyvät viestintätaidot, johtamistaidot ja huomio yksityiskohtiin. Tämä pätee erityisesti, jos haet johtotason tehtäviin tai jos aiot johtaa tiimiä.

Kovia taitoja joita voit sisällyttää ansioluetteloosi:
 • AutoCAD
 • Tietokoneavusteinen suunnittelu (CAD)
 • Prototyyppien kehittäminen ja testaaminen
 • Teknisten tuotetietojen hallintaohjelmisto (EPDM)
 • Teollisuuden ja viranomaisten standardien tuntemus
 • Raporttien laatiminen
 • Ehdotusten esittäminen
 • Strateginen suunnittelu
 • Rakenteellinen analyysi
 • Teknisten raporttien kirjoittaminen
Pehmeitä taitoja joita voit sisällyttää ansioluetteloosi:
 • Analyyttinen ajattelu
 • Yhteistyö
 • Viestintätaidot
 • Vaatimusten noudattaminen
 • Ristiriitojen ratkaiseminen
 • Luovuus
 • Yksityiskohtaisuuteen keskittyvä
 • Diagnostinen lähestymistapa
 • Ympäristötietoisuus
 • Piirustusten ja eritelmien tulkinta
 • Ongelmanratkaisu
 • Projektinhallinta
 • Tiimityö
 • Ajanhallinta
koneinsinoori cv

Työkokemus

Yksi ensimmäisistä asioista, joita työnantajat etsivät palkatessaan uutta koneinsinööriä, on se, että pystyt saavuttamaan konkreettisia tuloksia. Siksi on tärkeää, että voit tukea ansioluettelossasi esittämiäsi insinöörityön saavutuksia konkreettisilla luvuilla, jos haluat tehdä vaikutuksen rekrytoivaan johtajaan.

Määrällisten esimerkkien lisääminen työkokemusosion kohtiin auttaa rekrytoivaa esimiestä ymmärtämään aiempien vastuualueidesi laajuuden ja antaa hänelle paremman käsityksen siitä, millaista hyötyä sinusta on, jos sinut palkataan.

Seuraavassa on kolme esimerkkiä siitä, miten voit tukea insinöörityön saavutuksiasi kovilla luvuilla:

Tuotanto :
Oikein
Suunnitteli ja toteutti huipputason suuritehoisten jäähdytysjärjestelmien suunnitelmat ja tekniset piirustukset, mikä lisäsi teollisuuden tuotantoa 4 %.

Johtaminen ja tiimityö :
Oikein
Työskentelit 12 hengen tiimin kanssa suunnitellaksesi, rakentaaksesi ja asentaaksesi monenlaisia jäähdytyslaitteita käytettäväksi teollisuuden elintarvikkeiden säilytysjärjestelmissä.

Organisaatio :
Oikein
Tutki uusia materiaaleja ja tuotantotekniikoita, kirjoitti ja jakoi vuosittain 2 raporttia insinööritiimille.

Kokemuksen määrällinen esittäminen on yksi parhaista tavoista osoittaa saavutuksesi ymmärrettävästi ja vakuuttavasti.

Saavutukset

Mieti saavutuksiasi ja kasvuasi kussakin työssä. Sen sijaan, että kirjoittaisit ansioluetteloosi työnkuvauksia, selitä, mitä olet saavuttanut kussakin aiemmassa työpaikassasi. Kunkin aikaisemman työpaikan alla olisi hyvä olla lyhyt luettelo tai (vähemmän tärkeiden työpaikkojen osalta) tiivis kuvaus siitä, mikä kyseisestä työkokemuksesta erottuu.

Ajattele asiaa työnantajan näkökulmasta: Mikä tekisi sinuun vaikutuksen, jos etsisit insinööriä? Jos tavoitteenasi on vaihtaa uraa tai toimialaa, mieti, miten saavutuksesi soveltuvat haluamallesi uudelle toimialalle. Jos pysyt samalla alalla, käytä tätä ansioluettelon osaa jo saavutettujen menestysten korostamiseen ja ammatillisen kasvupolkusi osoittamiseen.

Kohdista yksityiskohtaiset saavutuksesi haluamaasi työpaikkaan ja kirjoita lyhyt, toimintasuuntautunut kuvaus. Muista, että sinun on arvioitava, mitkä saavutukset on parasta sisällyttää konetekniikan ansioluetteloosi kutakin eri työpaikkaa varten.

Väärin

Suunnitellut nopeamman koneen.


Oikein

Paransi koneen nopeutta valmistuksen tehokkuuden lisäämiseksi 20 prosentilla.


Koulutus

Hyvä koulutus on koneinsinööreille tärkeää, sillä heidän suunnittelemansa ja kehittämänsä koneet ovat päivittäin ihmisten käytössä kaikkialla maailmassa. Palkkaavat johtajat haluavat nähdä koulutustietosi, kuten koulun nimen ja sijainnin, valmistumisvuoden ja tutkinnon, jonka olet suorittanut. Näin he voivat varmistaa, että koulu ja sen kurssit ovat tunnustettuja.

Myös saavutusten tai kurssisuoritusten mainitsemisesta voi olla apua, varsinkin jos ne liittyvät tehtävään. Jos työpaikka on esimerkiksi autoteollisuudessa, mainitse kaikki asiaankuuluvat kurssit, projektit tai kokemus autojen suunnittelusta.

Ilmoita koulutuksesi näin:

 • Tutkintonimike
 • Koulun nimi
 • Aloitus- ja valmistumisvuosi
 • Paikkakunta

Kielet

Anna kielitaidollesi oma osionsa. Lisää kielitaito-osio ansioluettelon keskeisten osioiden jälkeen (ansioluettelon otsikko, kokemus, taidot ja koulutus). Luettele kielet taitotasosi mukaan käyttäen yhtä kielikehystä. Aloita ylimpänä siitä kielestä, jota osaat parhaiten.

koneinsinoori cv

Saatekirje

Tee ensin tutkimustyötä. Ennen kuin aloitat kirjoittamisen, ota selvää yrityksestä ja haluamastasi työpaikasta. Lue tietenkin huolellisesti työnkuvaus, mutta tutustu myös yrityksen verkkosivustoon, johtajien Twitter-feediin ja työntekijöiden profiileihin LinkedInissä. Tämä tutkimus auttaa sinua räätälöimään saatekirjeesi, sillä sinun ei kannata lähettää yleistä saatekirjettä. Se auttaa sinua myös päättämään oikean sävyn.

Keskity tulevaisuuteen. Vaikka ansioluettelosi on tarkoitettu katsaukseksi kokemukseesi ja siihen, missä olet ollut, saatekirjeessä on keskityttävä tulevaisuuteen ja siihen, mitä haluat tehdä.

Aloita vahvasti. Ihmiset kirjoittavat yleensä kirjeeseen: 'Haen X työpaikkaa, jonka näin Y-paikassa'. Se on kuitenkin turhaa. Aloita sen sijaan vahvalla avauslauseella. Kerro miksi tämä työpaikka on sinusta jännittävä ja mitä sinä voit tarjota.

Jos sinulla on henkilökohtainen yhteys yritykseen tai siellä työskentelevään henkilöön, mainitse se myös ensimmäisessä tai kahdessa lauseessa. Osoita kirjeesi aina suoraan jollekin henkilölle.

Korosta henkilökohtaista arvoasi. Palkkaavat johtajat etsivät ihmisiä, jotka voivat auttaa heitä ratkaisemaan ongelmia. Osoita aiemmin tekemäsi tutkimuksen perusteella, että tiedät, mitä yritys tekee ja mitä haasteita se kohtaa.

Tehokkaat saatekirjeet noudattavat selkeää perusrakennetta, jota voit helposti hyödyntää:

 • Otsikko
 • Tervehdys
 • Avauskappale, joka kiinnittää lukijan huomion.
 • Kohta, jossa osoitetaan, miksi olet paras ehdokas.
 • Toinen kappale, joka osoittaa intohimosi juuri tätä työtä ja juuri tätä yritystä kohtaan.
 • Kehotus toimintaan
 • Allekirjoitus
 • S. (vapaaehtoinen)

Vinkkejä erinomaisen ansioluettelon kirjoittamiseen

Kun olet tutustunut koneinsinöörin CV-esimerkkiin, voit aloittaa oman CV:si kokoamisen. Seuraavat vinkit tarjoavat hyödyllisiä yleisohjeita tähän tarkoitukseen.

 • Tarkista ansioluettelosi aina ennen sen lähettämistä työnantajille. Ihannetapauksessa sinun olisi hyvä tarkistaa se useaan kertaan ja pyytää sitten ystävää tai perheenjäsentä katsomaan sitä varmistaaksesi, ettet ole jättänyt mitään huomaamatta. Kirjoitus- ja kirjoitusvirheitä on helppo tehdä, mutta ne heikentävät huomattavasti ansioluettelosi ammattimaisuutta.
 • Varmista, että ansioluettelosi yläosassa on ajantasaiset ja oikein kirjoitetut yhteystiedot. Puuttuvat tai väärin sijoitetut välimerkit voivat tarkoittaa, että kiinnostunut työnantaja ei koskaan saa sinuun yhteyttä.
 • CV:ssä voi ja pitääkin mainita harrastukset ja kiinnostuksen kohteet. Työnantajat haluavat nähdä monipuolisen henkilön, jolla on monipuoliset kiinnostuksen kohteet. Käytä kuitenkin tervettä järkeäsi, kun päätät, mitä CV:hen kannattaa kirjata.
 • Älä mainitse kokemusta tai koulutusta, joka ei liity hakemaasi tehtävään, ellei sinun tarvitse korostaa hankkimiasi siirrettäviä taitoja.
 • CV ei ole sopiva paikka keskustella syistä, joiden vuoksi haet uutta työpaikkaa. Niiden sisällyttäminen ansioluetteloosi voi olla punainen vaate työnantajille, jotka todennäköisesti päättelevät, että olet joko hyvin puolustuskannalla lähdön syistäsi tai että olet hälyttävän tietämätön ansioluettelon laatimiseen liittyvistä käytännöistä. Kummassakaan tapauksessa et saa aikaan suotuisaa vaikutelmaa.

Usein kysytyt kysymykset koneinsinöörien ansioluetteloista

Mitä avainsanoja koneenrakennusalan ansioluettelon tulisi sisältää?

Jokaisen insinöörin tavoitteena tulisi olla maailman parantaminen, ja rekrytoijat etsivät insinöörejä, joilla on tämän tehtävän ympärillä avainsanoja, kuten innovaatio, luovuus, ongelmanratkaisu ja analyyttinen mieli. Juuri tämä tehtävä löytää ratkaisuja ajankohtaisiin ongelmiin antaa insinöörille intohimon tehtäväänsä kohtaan ja tekee usein vaikutuksen työnantajiin. Älä missaa muotisanoja!

Kuinka pitkä koneinsinöörin ansioluettelon pitäisi olla?

Yleensä rekrytoijat suosittelevat, että ansioluettelosi on enintään 2 sivua, mutta erittäin yksityiskohtaisissa tehtävissä, kuten konetekniikan alalla, ansioluettelosi voi olla jopa 3 sivua pitkä. Tärkeintä on olla ytimekäs ja pitää kokemuksesi lyhyesti ja ytimekkäästi aina kun se on mahdollista, jotta rekrytoijat eivät uuvu lukiessaan.

Mitä töitä koneinsinööri voi tehdä?

Koneenrakennusalan taidot auttavat sinua pääsemään moniin eri töihin. Matemaattiset kyvyt ja hyvä tietotekniikan osaaminen auttavat monia soveltumaan jopa rahoitusalan tehtäviin. Mutta niille, jotka nauttivat insinöörin työstä, tässä on vain muutamia konkreettisia työtehtäviä, joita voisit tehdä:

 • Ilmailuinsinööri
 • Autoinsinööri
 • CAD-teknikko
 • Tuotantoinsinööri
 • Rakennusinsinööri
 • Biolääketieteen insinööri
 • Autoalan insinööri

Luo ansioluettelosi parhaiden mallipohjien avulla

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni