Kiinteistönvälittäjän CV

Kiinteistönvälittäjät auttavat asiakkaita myymään tai vuokraamaan kiinteistöjä. Kiinteistönvälittäjän ansioluettelossa kuvattuihin tavanomaisiin työtehtäviin kuuluu kiinteistön kunnon arviointi, valokuvien ottaminen, kiinteistön mainostaminen, mahdollisten ostajien tunnistaminen, neuvojen antaminen asiakkaille ja ostajille sekä yhteydenpito osapuolten välillä.

Muotoile :
Koko :
Muokattavissa:
Word (Microsoft)
A4
Kyllä

Kiinteistönvälittäjän CV esimerkki

Maija Mallikas

Osoite: Kotipolku 2, 33550, Tampere

Sähköpostiosoite: maija.mallikas@email.com

Puhelinnumero: +358 50 2345 345

Profiili

Erittäin ammattitaitoinen ja suorituskykyinen kiinteistönvälittäjä, jolla on kattava tausta koko kiinteistöjen myyntiprosessin koordinoinnissa potentiaalisten ostajien tunnistamisesta sopimusneuvotteluihin ja kaupan päättämiseen. Tarjoaa laajan kiinteistöalan tuntemuksen ja tärkeän kyvyn pysyä rauhallisena stressaavissa tilanteissa. Erinomainen viestijä, jolla on erittäin ammattimainen asenne ja erinomaiset kriittiset ajattelutaidot.

Työkokemus

10/2019 - 12/2021, Kiinteistönvälittäjä, Habita oy, Tampere

 • Asiakirjojen, kuten edustussopimusten, ostosopimusten, loppuselvitysten, vuokrasopimusten ja kauppakirjojen, laatiminen.
 • Saattaa ostajia kiinteistöjen tarkastuksissa ja neuvoo heitä asuntojen soveltuvuudesta ja arvosta nykyisten markkinaolosuhteiden perusteella.
 • Järjestää neljännesvuosittain seminaareja ja koulutustilaisuuksia myyntimiehille myyntitekniikoiden parantamiseksi.
 • neuvoa myyjiä siinä, miten he voivat tehdä asunnoista houkuttelevampia potentiaalisille ostajille, ja nostaa keskimääräistä myyntihintaa 16 prosenttia alkuperäisestä arviosta.
 • Arvioidaan asuntolainavaihtoehtoja ja autetaan asiakkaita saamaan rahoitusta parhailla koroilla ja ehdoilla.

08/2015 - 08/2019, Kiinteistönvälittäjä, Kiinteistöhemmot oy, Tampere

 • Suoritti ammattimaista markkinatutkimusta ja -analyysiä markkinatilanteen määrittämiseksi ja potentiaalisten asiakkaiden ja kiinteistöjen ostajien tunnistamiseksi.
 • Edistänyt erilaisia asuin- ja liikekiinteistöjä, neuvotellut sopimuksia ja järjestelyjä sekä ollut yhteydessä asiakkaisiin varmistaakseen, että heidän tavoitteensa ja vaatimuksensa täyttyvät täysin.
 • Tuotti yksityiskohtaisia tulosanalyysejä, suoritti erilaisia hallinnollisia tehtäviä ja avusti alkuperäisen sisällön tuottamisessa sosiaaliseen mediaan.
 • Pysyi ajan tasalla voimassa olevista laeista ja asetuksista sekä kehitti ja ylläpiti strategisia suhteita sijoittajiin, kiinteistönomistajiin, kotitarkastajiin ja muihin alan ammattilaisiin.
 • Sijoittautui yrityksen kiinteistönvälittäjien ykköseksi, koska ylitti kaikki myyntitavoitteet ja saavutti jatkuvasti poikkeuksellisia tuloksia.

Koulutus

LKV-valmennus, TAKK, Tampere

Keskuskauppakamarin LKV-koe 2015

Kerhot ja seurat

Shakkikerho, psykologiyhdistys, TEDx-kerho.

Harrastukset

Liiketoimintakerho, taloustieteiden seura, elokuvakerho

Taidot

Kielet

 • Ruotsi
 • Englanti
 • Espanja

Ohjelmistotaidot

 • Microsoft Office
 • RealScout, Showing Suite
 • Cloud CMA, Structurely
 • RPR Mobile, Showcase IDX

Elämäntaidot

 • Kyky työskennellä paineen alla
 • Viestintätaidot
 • Kriittinen ajattelu
 • Johtamistaidot
 • Tiimityö
 • ajanhallinta

Todistukset

03/2019, Kiinteistönvälittäjän lisenssi

Ajokortti B, Autokoulu


Ansioluetteloesimerkkien perusteella kiinteistönvälittäjien on osoitettava myyntitaitoja, omaehtoista motivaatiota, innostuneisuutta, erinomaisia verkostoitumis- ja viestintätaitoja sekä huomiota yksityiskohtiin.

Erinomainen kiinteistönvälittäjän ansioluettelo tekee vaikutuksen myyntitaidoillasi. Laita markkinointitaitosi peliin, jotta löydät unelmiesi kodin - seuraavan kiinteistönvälitystoimiston - luomalla ansioluettelon , joka kattaa kaikki tulevan työnantajasi toivomuslistan kohteet.

Vaikka kiinteistöala ei ole samanlainen kuin muut yritystyöpaikat, on silti tärkeää, että sinulla on ansioluettelo valmiina haastatteluja ja mahdollisia asiakkaita varten. Kiinteistönvälittäjän ansioluetteloa voi olla vaikea kirjoittaa niin, että lukijat suostuvat työskentelemään kanssasi, mutta selkeä muotoilu, lyhyt tiivistelmä ja sopiva muotoilu auttavat korostamaan myynti- ja markkinointikokemustasi, jolloin taitosi ovat etusijalla. Tässä artikkelissa tutustumme vaiheisiin, joilla voit varmistaa, että kiinteistönvälittäjän ansioluettelosi on tehokas, ammattimainen ja huomiota herättävä.

kiinteistonvalittajan cv

Kiinteistönvälittäjän tehtävät ja velvollisuudet

Analyysimme perusteella kiinteistönvälittäjät jakavat useita keskeisiä tehtäviä riippumatta siitä, työskentelevätkö he itsenäisesti vai osana suurempaa yritystä:

 • Asiakkaan tietojen kerääminen

Kiinteistönvälittäjän ensimmäinen tehtävä on tavata suoraan asiakkaita, jotka ovat kiinnostuneita myymään asuntonsa, ostamaan asunnon tai molemmista. Ensitapaamisen aikana kiinteistönvälittäjä esittää joukon kysymyksiä selvittääkseen asiakkaan hintaluokan, asuinalueet ja -tyypit, joista hän on kiinnostunut, sekä asunnon haluamat mukavuudet. Myyntipuolella kiinteistönvälittäjät määrittelevät asiakkaan aikataulun ja kotia koskevat tiedot.

 • Myytävien kiinteistöjen tunnistaminen

Seuraava vaihe kiinteistönvälittäjän prosessissa on tunnistaa potentiaalisia koteja, joihin heidän asiakkaansa voivat tutustua. Kiinteistönvälittäjät käyttävät asiakkaan antamia tietoja ja MLS-palvelua (Multiple Listing Service) löytääkseen kiinteistöjä, jotka täyttävät kaikki tai useimmat asiakkaan kriteerit, ja lähettävät koteja asiakkaille tarkasteltavaksi. Tässä tehtävässään kiinteistönvälittäjä tarjoaa asiakkailleen monia koteja, jotka ovat markkinoilla tai tulossa markkinoille lähiaikoina.

 • Seuraa asiakkaita kiinteistövierailuilla

Kun asiakkaat ovat ilmaisseet kiinnostuksensa tiettyä kiinteistöä (tai useita kiinteistöjä) kohtaan, kiinteistönvälittäjä saattaa asiakkaat kotikäynneille. Vierailun aikana hän voi vastata kiinteistöä koskeviin kysymyksiin ja antaa tietoa kodin ominaisuuksista, eduista ja mahdollisista ongelmista. Kiinteistönvälittäjä esittää kotikäynnin aikana myös kysymyksiä saadakseen selville, mistä asiakkaat pitävät ja mistä eivät pidä, mikä auttaa ohjaamaan tulevia kiinteistönhakuja.

 • Neuvottelee kodin myynnistä

Toinen kiinteistönvälittäjän tärkeimmistä tehtävistä on neuvotella kodin hinnoista, kun asiakas on valmis tekemään tarjouksen kiinteistöstä. Kiinteistönvälittäjä esittelee asiakkaan tarjouksen myyjän kiinteistönvälittäjälle, ja molemmat käyvät useita neuvotteluja asiakkaidensa puolesta. Jos neuvottelut onnistuvat, ostajat ja myyjät pääsevät sopimukseen, ja kauppa voi edetä sopimusvaiheeseen, jossa lisäneuvotteluja voidaan käydä kotitarkastuksen ja kiinteistössä tehtyjen lisäkäyntien jälkeen.

 • Yhdistää asiakkaat asiantuntijoihin

Osto- ja myyntiprosessin aikana kiinteistönvälittäjä yhdistää asiakkaansa ammattilaisiin, kuten asuntolainanvälittäjiin, kotitarkastajiin ja urakoitsijoihin. Useimmilla kiinteistönvälittäjillä on ammattilaisten verkosto, jota he käyttävät suositusten saamiseksi ja joka voi auttaa varmistamaan, että asiakkailla on kaikki tarvittavat paperityöt valmiina onnistunutta myyntiä varten.

 • Markkinoinnin ja myynninedistämistoimien tukeminen

Lopuksi kiinteistönvälittäjät takaavat tasaisen asiakasvirran osallistumalla markkinointi- ja myynninedistämistoimintaan. Näitä voivat olla postitus, verkostoituminen ja suosittelutoiminta. Kiinteistönvälittäjät ottavat myös yhteyttä aiempiin asiakkaisiin selvittääkseen, ovatko he kiinnostuneita myymään kotinsa, muuttamaan tai hankkimaan toisen kiinteistön.

Muotoile kiinteistönvälittäjän ansioluettelo

Tärkeimmät asiat ensin: valitse kronologinen ansioluettelomuoto kiinteistönvälittäjän ansioluetteloa varten.

Se on suosituin rekrytoijien keskuudessa maailmanlaajuisesti, ja vaikka muita ansioluettelomuotoja on olemassa, ne eivät ole läheskään yhtä tunnettuja kuin tämä.

Kun olet valinnut muodon, aloita työstämään ansioluettelon ulkoasua, johon kuuluvat mm. seuraavat asiat:

 • Ansioluettelon pituus. Alan standardi ansioluettelon pituudelle on yksi sivu. Varmista, että oma ansioluettelosi pysyy tässä rajoissa. Vain jos olet kokenut ammattilainen, jolla on yli 20 vuoden kokemus, voit joissakin tapauksissa valita yli 2 sivun pituisen ansioluettelon.

 • Osioiden otsikot. Tunnista ansioluettelosi osiot käyttämällä otsikoita niiden erottamiseen.

 • Fontin koko ja tyyli. Normaalissa tekstissä kannattaa käyttää 11-12 pisteen kokoa ja jaksojen otsikoissa 13-14 pisteen kokoa. On myös tärkeää valita ammattimaisen näköinen kirjasintyyppi, kuten Times New Roman, eikä liian rentoa kirjasintyyliä, kuten Papyrus.

 • Ansioluettelon marginaalit. Sinun kannattaa asettaa ansioluetteloosi marginaalit, jotta sitä on helpompi seurata.

Ansioluettelon ulkoasu

Useimmat ihmiset luonnollisesti skannaavat ansioluettelon ennen kuin lukevat sen yksityiskohtia, joten siisti ja järjestetty ulkoasu on avainasemassa. Ajattele ansioluetteloasi kuin mitä tahansa muuta markkinointimateriaalia: tavoitteena on vastata kysymykseen "Mitä hyötyä siitä on minulle?" tai "Miksi minun pitäisi palkata tämä agentti?". Näytitpä ansioluettelosi mahdolliselle välittäjälle tai asiakkaalle, hänen pitäisi pystyä ymmärtämään lähes välittömästi, miten hän hyötyy työskentelystä kanssasi.

Tee ansioluettelostasi läpiskeltava käyttämällä seuraavia elementtejä ja tyylejä:

 • Luettelokohdat
 • välilyönnit rivien tai osioiden välillä
 • Käytä lihavointia, kursiivia ja alleviivausta osioiden tai otsikoiden korostamiseen.
 • Suuret fontit otsikoissa ja otsikoissa
 • Graafiset elementit osioiden erottamiseen
 • Lihavoidut värit kiinnittävät huomiota kohtiin, joita haluat esitellä.

Käyttämällä graafista suunnittelutyökalua, kuten Canvaa, voit hyödyntää tätä strategiaa ilman, että sinun tarvitsee luoda kahta tai kolmea erilaista kiinteistönvälittäjän ansioluetteloa tyhjästä. Voit aloittaa käyttämällä jotakin Canvan valmiista malleista ja muokata tietoja. Canvan käytön aloittaminen on täysin ilmaista, ja sillä on satoja tuhansia kiinteistöalan malleja.

kiinteistonvalittajan cv

Miten kirjoittaa kiinteistönvälittäjän ansioluettelo

Useimpien ansioluetteloiden rakenne pysyy vakaana. Ennen kuin aloitat kiinteistönvälittäjän ansioluettelon laatimisen, sinun on hyvä tietää, että nämä elementit ovat välttämättömiä:

 • ansioluettelon otsikko
 • ansioluettelon tiivistelmä (eli profiili tai henkilökohtainen lausunto).
 • työhistoriaosuus
 • ansioluettelon taitoja koskeva osa
 • Koulutusosio
 • Hienon ansioluettelomallin tehtävänä on kertoa yhtenäinen tarina myyntiurastasi. Tämä tarkoittaa, että sinun on pidettävä yllä yhtenäistä sävyä, tyyliä ja viestiä mahdolliselle työnantajallesi.

Tätä varten tutustu virastoon tai asiakkaaseen, jolle osoitat hakemuksesi. Selvitä mahdollisimman paljon työympäristöstä ja yrityskulttuurista, jotta voit sovittaa yrityksen sävyn ja tyylin ja kohdistaa ansioluettelosi suoraan kohteeseen. Kysy palkkaavan johtajan nimeä ja tutustu hänen taustaansa yrityksen verkkosivuilta, jos mahdollista. Tämä auttaa sinua puhuttelemaan kyseistä henkilöä suoraan.

Erinomainen ansioluettelo nostaa työpaikkaa koskevan hakemuksesi kärkeen. Varmista, että sovellat näitä strategioita:

Käytä myyntitaitojasi sovittaaksesi viestisi kullekin työnantajalle.

Kiinnitä huomiota ansioluettelosi julkisivuun eli ulkoasuun, sillä se antaa ensimmäisen visuaalisen vaikutelman ammatillisesta persoonastasi.

Ota huomioon hakijaseurantajärjestelmät (ATS), kun haet verkossa, ja muokkaa hakemuksesi yksilölliseksi kohdistaaksesi sen kuhunkin työpaikkailmoitukseen.

ATS: hakijaseurantajärjestelmä

Sinulla on vain vähän aikaa tehdä ansioluettelosi kanssa ihmeellisiä juttuja. Johtavat välittäjät saavat paljon enemmän ansioluetteloita kuin he ehtivät lukea, joten he käyttävät hakijaseurantajärjestelmiä (ATS) vähentääkseen tätä määrää. Vaikka olisit kuinka loistava myyjä, jos ansioluettelosi ei pääse henkilön käsiin, et saa haastattelua.

ATS käyttää algoritmia, joka asettaa ansioluettelot paremmuusjärjestykseen avainsanojen ja muiden työnantajan asettamien kriteerien perusteella. Sinun on käytettävä näitä avainsanoja fiksusti, jotta voit nostaa ansioluettelosi paremmuusjärjestystä.

ATS-ohjelmien päihittämiseen ei ole olemassa yhtä ainoaa taikakeinoa, koska markkinoilla on yli 100 ohjelmaa. Työpaikkailmoitusten analysointi ja niiden sanamuodon tarkka toistaminen lisäävät kuitenkin huomattavasti mahdollisuuksiasi läpäistä ATS-testi. Et voi saada työtä, jos et päihitä ATS:ää.

Lisää oikeat yhteystiedot

Ensimmäisenä asiana - yhteystietojesi listaaminen. Varmista, että yhteystietosi ovat ajantasalla ja että ne on kirjoitettu oikein. Muuten rekrytoijalla ei ole mitään mahdollisuutta saada sinuun yhteyttä, jos hän päättää kutsua sinut työhaastatteluun. Lisää sähköpostiosoite, joka on ammattimainen eikä esimerkiksi teinivuosiesi osoite tai nykyisen työpaikkasi osoite.

Tämä osio koostuu seuraavista osista:

 • Etu- ja sukunimesi
 • Ammattinimikkeesi (ennen lisenssiä tai sertifikaattia)
 • Osoitteesi
 • puhelinnumerosi
 • sähköpostiosoitteesi

Jos sinulla on LinkedIn-profiili tai kiinteistönvälittäjäportfolio jossakin verkkosivustolla, muista sisällyttää ne tähän osioon.

Tiivistelmä: näytä persoonallisuutesi

Kiinteistönvälittäjän ansioluettelon tiivistelmä antaa sinulle hieman vapautta korostaa ammatillista tyyliäsi. Myyjänä se, kuka olet, voi olla menestyksesi avain! Ansioluettelo on ammatillinen asiakirja, jossa on vähän tilaa persoonallisuudelle. Siksi tiivistelmä, joka tunnetaan myös nimellä profiili tai henkilökohtainen lausunto , on niin tärkeä.

Näissä kahdesta neljään virkettä ansioluettelosi yläosassa sijaitsevassa tärkeimmässä kohdassa voit olla hieman luova. Kiinteistönvälittäjien on oltava loistavia viestijöitä, jotta he voivat rakentaa suhteita asunnonostajiin, myyjiin ja kollegoihin. Hyvän ansioluettelon tiivistelmän tulisi kuvastaa näitä taitoja. Se kertoo johtaville välittäjille, kuka olet ja mitä tuot tiimille.

Tässä esittelet suurimmat ominaisuutesi ja saavutuksesi ja kerrot asiakaspalvelu- ja myyntitaidoistasi sekä ammatillisesta identiteetistäsi. Käytä vahvoja toimintaverbejä, jotka osoittavat, että olet yritteliäs henkilö, joka pystyy hankkimaan uutta liiketoimintaa ja päättämään myyntiä.

Eläväiset adjektiivit auttavat heijastamaan persoonallisuuttasi ja ammattitaitoasi. Kerro mahdollisuuksien mukaan yksityiskohtia. Ole ylpeä urastasi liioittelematta.

Muista kirjoittaessasi, että ansioluettelosi on vain yksi monista ansioluetteloista, jotka rekrytoijien on käytävä läpi. Jos haluat nostaa sen hyvästä loistavaksi, ole luova ja vältä kliseitä.

Älä käytä yleisiä fraaseja, kuten "asiakaspalveluhenkinen" tai "johtoaseman luoja", ellei niitä ole työnkuvauksessa tai tiedä, että niillä on vaikutusta rekrytoivaan esimieheen. Yritä sen sijaan lisätä persoonallisuutta sanavalinnoilla. Kokeile esimerkiksi "henkilökohtaista huomiota" tai "houkuttelee uusia asiakkaita". Käytä tesaurusta, jos tarvitset apua luovien kuvausten kehittämiseen.

Väärin

Olen toiminut kiinteistönvälittäjänä viimeiset 3 vuotta. Perheasuntojen esittelyn ja myynnin osaamiseni lisäksi hoidin myös erilaisia hallinnollisia tehtäviä (esim. paperitöiden järjestäminen, puheluihin vastaaminen) hiljaisina aikoina.


Oikein

Persoonallinen kiinteistönvälittäjä, jolla on yli 3 vuoden kokemus keskiluokkaisesta esikaupunkiympäristöstä. Saavutti alueen parhaan asiakastyytyväisyysluokituksen asunnonomistajatutkimuksen mukaan (98,16 %). Käytännön tuntemus MLS-tietokannan hallinnasta ja asiakashallintaohjelmistoista.


Työhistoria

Työhistoriasi kertoo urasi tarinan. Tee siitä yhtä mielenkiintoinen kuin sinä olet! Keskimääräinen kiinteistönvälittäjä on ollut alalla kahdeksan vuotta.

Vaikka et olekaan keskiverto(!), sinulla on todennäköisesti historiaa asuntojen myynnistä. Vaikka sinulla ei olisikaan, voit viitata kokemukseen, joka näkyy kiinteistönvälityksessä arvostettuina taitoina. Tällaisia kokemuksia voivat olla muu myyntityö tai asiakaspalvelua sisältävä työ tai laaja kontaktiverkosto tai potentiaaliset asiakkaat. Muista kuitenkin, että sinulla on oltava toimilupa voidaksesi toimia välittäjänä.

Työhistoriassasi pitäisi näkyä menestyksen eteneminen. Sen sijaan, että kirjoittaisit luettelon työtehtävistä, räätälöi työhistoriasi haluamaasi työpaikkaan sopivaksi. Katso listausta. Mitä saavutuksia ja ominaisuuksia johtava välittäjä nimenomaisesti pyytää? Varmista, että käytät näitä avainsanoja.

Kuvaile suurimpia ammatillisia saavutuksiasi kussakin työpaikassa. Käytä yksityiskohtaisia myynti- ja listaustietoja. Mitä tarkempi voit olla, sitä parempi. Koska kiinteistönvälitys on suhdanneherkkä toimiala, et ehkä pysty kasvattamaan myyntiäsi tasaisesti, mutta ammatillinen kasvusi on kuitenkin mahdollista.

Johtavat välittäjät ymmärtävät markkinoiden suhdanteet, joten mainitse myös toimet, joita olet toteuttanut laskusuhdanteiden aikana ja jotka ovat johtaneet liiketoiminnan menestykseen myöhemmin.

On tärkeää, että muotoilu on oikein. Näin se tehdään:

 • Aloita nykyisestä/viimeisimmästä asemastasi ja siirry siitä ajassa taaksepäin.

 • Luettele kunkin merkinnän kohdalla ensin ammattinimikkeesi, sitten yrityksen nimi, päivämäärät, jolloin työskentelit siellä, ja 3-5 saavutusta ja vastuualuetta luettelemalla.

 • Luettele vähemmän saavutuksia ja vastuualueita, mitä pidemmälle taaksepäin menet, ja pidä työtehtävistä tehdyt merkinnät merkityksellisinä (esim. 10 vuoden takainen kokemuksesi tarjoilijana ei tuo sinulle töitä kiinteistönvälittäjänä).
kiinteistonvalittajan cv

Kiinteistönvälittäjän taidot ja pätevyys

Kun esittelet osaamistasi, sinun ei pidä vain yrittää osoittaa, miten hyvin sovellut ammattiin, vaan myös, miten paljon parempi olet muihin hakijoihin verrattuna.

Tätä varten yritä miettiä taitoja, jotka varmasti puuttuvat muilta hakijoilta. Nämä voivat olla taitoja, joita olet hankkinut aiemmissa työpaikoissasi innovatiivista ongelmanratkaisua tehdessäsi. Kun palkkaavat johtajat näkevät ansioluettelossasi jotain ainutlaatuista, he todennäköisesti kiinnittävät siihen huomiota.

Yritä myös keskittyä ansioluettelon työtaitoihin, jotka soveltuvat tiettyyn tehtävään, jota rekrytoijat korostavat. Jos he tarvitsevat jonkun, joka on esimerkillinen markkinoinnissa, sinun on korostettava taitoja, jotka auttavat sinua saavuttamaan sen.

Kiinteistönvälittäjät työskentelevät kodin ostajien ja myyjien kanssa koko kodin myyntiprosessin ajan. Kiinteistönvälittäjillä on oltava kiinteistönvälityslupa ja seuraavat taidot:

 • Neuvottelut
 • Markkinatuntemus
 • Asiakaspalvelu
 • Markkinointi
 • Organisointitaidot
 • Viestintätaidot

Esimerkkejä pehmeistä ja kovista taidoista, joita voit käyttää ansioluettelossasi:

Pehmeät taidot
 • Aktiivinen kuuntelu
 • Viestintä
 • Neuvottelut
 • Kärsivällisyys
 • ihmissuhdetaidot
 • Myyntitaidot
 • Kiinteistöjen hallinta
 • Verkostoitumistaidot
 • Organisointi
Kovat taidot
 • Markkina-analyysi
 • Kassavirta
 • Järjestelmien kehittäminen
 • Digitaalinen teknologia
 • Property Manager 5000 -ohjelmisto
 • Riskianalyysi
 • MLS-tietokanta
 • Osake-, escrow- ja kauppakirjahaut

Taitoja ei kuitenkaan kannata vain luetella, vaan jos pystyt, niin sisällytä niiden esittely lauseeseen. Seuraavaksi esimerkki väärästä ja oikeasta tavasta:

Väärin
 • Neuvottelut
 • Analyysi
 • Todentaminen

Oikein
 • Poikkeukselliset neuvottelutaidot ostosopimusten ja sopimusten osalta
 • Erinomainen kyky markkina-analyysien laatimiseen
 • Loistava näyttö yksityiskohtien tarkistamisesta ja julkistamisesta

Koulutus

Koulutusosio on todiste siitä, että sinulla on valmiudet tehdä työtä ammattimaisesti.

Kun esität muita hakijoita tärkeämmän koulutustason, sinulla on paremmat mahdollisuudet saada työpaikka. Koulutustodistus ei kuitenkaan ole tarkoitettu vain tekemään vaikutusta työnantajiin. Sinun on osoitettava, että se todella auttaa sinua hoitamaan tehtäväsi tehokkaasti.

Voit ilmoittaa työn kannalta merkitykselliset kurssit, jotta voit osoittaa, kuinka merkityksellinen koulutuksesi on.

Näin muotoilet tämän tärkeän osan:

 • Lisää ensin korkein tutkintosi ja listaa sitten yliopiston nimi, sijainti ja opiskeluvuodet tässä järjestyksessä.
 • Jos sinulla on toinen ylempi korkeakoulututkinto, lisää se myös ansioluetteloosi.
 • Ilmoita kiinteistönvälittäjän ansioluettelossasi vain lukiokoulutuksesi, jos sinulla ei ole ylempää korkeakoulututkintoa.

Liitä mukaan lisenssisi ja todistuksesi

Kuten ehkä tiedätkin, kiinteistönvälittäjäksi ryhtyminen edellyttää toimilupaa. Vaatimukset ovat osavaltiokohtaisia, mutta asiakirja itsessään on kiinteistönvälittäjän uran aloittamisen kannalta tärkeämpi kuin tutkinto riippumatta siitä, missä asut.

Ennen kuin lisäät muita osioita, muista siis luetella lisenssi ja kaikki muut urasi aikana hankkimasi sertifikaatit.

kiinteistonvalittajan cv

Hyödynnä näitä lisäosioita

Nyt kun olet saanut perusasiat valmiiksi, hyödynnä joitakin seuraavista lisäosista, jotta voit erottautua muista hakijoista, joilla on samanlaiset taidot ja työkokemus, ja lisätä maustetta ansioluetteloosi:

Jäsenyydet.

Olitpa sitten johonkin alaan liittyvään instituutioon (esim. National Association of Realtors) tai muuhun tunnettuun järjestöön jäsen, sen sisällyttäminen ansioluetteloosi todistaa, että olet omistautunut ammattilainen ja monipuolinen yksilö.

Vapaaehtoistyö.

Työnantajien mukaan vapaaehtoistyökokemus osoittaa arvokkaita persoonallisuuden piirteitä, ja kun se liittyy alaan, siitä voi olla jopa etua työhaastattelussa. Muista siis sisällyttää vapaaehtoistyökokemuksesi ansioluetteloosi.

Harjoittelu.

Jos olet suorittanut työharjoittelun, jossa olet saanut käytännön kokemusta tai kiinteistöalaan liittyviä taitoja, kuten neuvottelu- tai viestintätaitoja, lisää se ansioluetteloosi saadaksesi lisäpisteitä.

Kielet.

Jos hallitset jonkin vieraan kielen, voit kommunikoida suuremman asiakasmäärän kanssa ja saada töitä kansainvälisesti, mikä lisää mahdollisuuksiasi työllistyä.

Harrastukset ja kiinnostuksen kohteet.

Voit käyttää harrastuksiasi ja kiinnostuksen kohteitasi osoittaaksesi, että suhtaudut intohimoisesti kiinteistönvälittäjän uraan (esimerkiksi varainkeruutapahtumien järjestäminen voi osoittaa, että olet kiinnostunut auttamaan ihmisiä ostamaan ja myymään myös työn ulkopuolella).

Saatekirje

Ansioluettelo, johon ei ole liitetty saatekirjettä, ei myöskään ole valmis luovutettavaksi. Saatekirjeessä voit kertoa tarkemmin kokemuksestasi ja taidoistasi sekä mainita kaikki seikat, joita et ehtinyt mainita kiinteistönvälittäjän ansioluettelossasi.

Tässä kerrotaan, miten kirjoitat kiinteistönvälittäjän saatekirjeen, jota arvostetaan:

 • Aivan kuten ansioluettelossasi, opettele, miten saatekirje muotoillaan, ennen kuin aloitat kirjoittamisen.

 • Osoita kiinteistönvälittäjän saatekirje oikein: ensin tietosi (vasemmalla ylhäällä), sitten päivämäärä ja sitten kiinteistönvälityksen yhteystiedot.

 • Avaa saatekirje vahvalla, vakuuttavalla johdantokappaleella.

 • Kerro toimiston johtajalle, miksi olet paras kiinteistökonsultti tehtävään.

 • Selitä hänelle, miksi tämä on paras toimisto, jossa työskennellä. Osoita innostusta!

 • Todista, että olet ihanteellinen hakija lisäämällä useita mitattavissa olevia voittoja.

 • Päätä saatekirje kehotukseen toimia.

Keskeiset asiat kiinteistönvälittäjän ansioluetteloa varten

 • Kiinteistönvälittäjät osaavat löytää ja myydä juuri sitä, mitä kukin asiakas haluaa, joten käytä näitä taitoja omassa työnhaussa.

 • Sekä asunto- että liikekiinteistömarkkinat ovat kireät, joten sinun on oltava todellinen yrittäjä, jotta voit kasvattaa uraasi.

 • Kohdista viestisi mahdolliselle työnantajallesi ja lisää avainsanoja ja lauseita, jotka parantavat sijoitustasi ATS:ssä.

 • Valitse kronologinen ansioluettelomuoto kiinteistönvälittäjän ansioluetteloosi, sillä se on suosituin rekrytoijien keskuudessa ja korostaa työkokemustasi.

 • Käytä ansioluettelon tiivistelmää, jotta rekrytoijat saavat yleiskatsauksen urastasi, ja ansioluettelon tavoitetta, jossa kerrot osaamisestasi ja uratavoitteistasi, jos olet aloitteleva ammattilainen.

 • Aseta työansiot etusijalle vastuualueisiin nähden ja tee niistä mahdollisimman mitattavissa olevia.

 • Täydennä osaamisosiota kiinteistöalalla tarvittavilla taidoilla, kuten viestintätaidoilla, riskianalyysillä ja neuvottelutaidoilla.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä kuuluu kiinteistöalan ansioluettelon otsikkoon?

Näiden tärkeimpien sisältöosioiden lisäksi tarvitset selkeän ja käytännöllisen otsikon ansioluettelosi yläosaan. Voit vapaasti keskittää sen tai kohdistaa sen sivun vasemmalle tai oikealle puolelle. Sijoituksella ei ole väliä, kunhan otsikko on asiakirjan ensimmäinen tieto.

Käyttämällä kiinteistöalan ansioluettelon mallia voit saada idean siitä, mitä otsikkoon kannattaa laittaa. Yleisesti ottaen etu- ja sukunimi, kaupunki ja osavaltio. Vältä lempinimiä. Lisää myös asiaankuuluvat yhteystiedot, kuten puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Varmista, että sähköpostiosoitteesi on ammattimaiselta kuulostava, eikä se, jota käytit lukiossa.

Miten palkinnot merkitään kiinteistönvälittäjän ansioluetteloon?

Palkinnot sopivat hyvin palkkaaville johtajille ja tarjoavat objektiivisen todisteen suorituksestasi. Sisällytä nämä tunnustukset ansioluetteloosi useilla eri tavoilla. Luettele vaikuttavin palkintosi tiivistelmässä, jos se on työn kannalta merkityksellinen.

Jos olet saanut muodollista tunnustusta aiemmassa tehtävässäsi, sisällytä tämä tieto yhdeksi työhistoriasi kohdista. Saat lisäinspiraatiota kiinteistönvälittäjän ansioluettelon esimerkistä.

Mikä on paras muoto ansioluettelolle: PDF, MS Word vai txt?

Ellet lähetä fyysistä kopiota ansioluettelostasi rekrytoijille, lähetä se sähköpostitse. Tästä syystä PDF-tiedosto toimii parhaiten. Toisin kuin Word- tai txt-asiakirjat, jotka näyttävät usein erilaisilta eri näytöillä, PDF varmistaa, ettei muotoilu muutu. Sen pitäisi näyttää samalta rekrytoivien johtajien silmissä kuin sinun silmissäsi.

Kun olet tarkistanut ansioluettelosi kiinteistöalan ansioluettelomallin perusteella, tallenna se PDF-muodossa ja tarkista muotoilu esikatselussa.

Luo ansioluettelosi parhaiden mallipohjien avulla

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni