Kassatyöntekijän CV

Hyvin laaditun ansioluettelon kirjoittaminen on usein se juju, jonka avulla voit lähettää hakemuksesi ja ansioluettelosi ja saada haastattelu, kun haet kassanhoitajan paikkaa. CV:n pituus voi vaihdella riippuen yleisestä koulutuksestasi ja työkokemuksestasi. Ammattimainen ansioluettelo antaa sinulle mahdollisuuden tehdä hyvän ensivaikutelman ja kiinnittää rekrytoijien huomion.

Muotoile :
Koko :
Muokattavissa:
Word (Microsoft)
A4
Kyllä

Kassatyöntekijän CV esimerkki

Matti Mallinen
Kokenut kassatyöntekijä
+358401122443
matti.mallinen@gmail.com
Linkedin.com/in/mattimallinen

Yhteenveto

Tarkka, ystävällinen vähittäiskaupan kassatyöntekijä, jolla on yli 2 vuoden kokemus osa-aikaisesta kassasta ja etulinjan käytöstä myymälöissä, joissa on paljon kävijöitä. Vastikään lukiosta valmistunut, joka aikoo osallistua viikonloppuisin paikalliseen kansalaisopistoon saadakseen kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon. Pyrkii hyödyntämään omistautunutta asiakaspalvelua ja tehokasta kassajonon hoitamista tullakseen seuraavaksi kassanhoitajaksi liikkeessänne.

Työkokemus

Kassanhoitaja 2019 – nykyhetki
Yrityksen nimi

Vastaanottaa asiakkaiden maksuja käteisellä, sekillä, luottokorteilla ja lahjakorteilla. Kysyy asiakkailta heidän ostokokemuksestaan ja puutu mahdollisiin epäkohtiin. Rekrytoi asiakkaita rekisteröitymään kanta-asiakasohjelmaan ja järjestä kassa-alueen visuaalisesti houkuttelevammaksi ja paremmaksi mahdollisuudeksi myydä tuotteita. Toimii toisinaan työvuoron esimiehenä ja valvoo 20 työntekijän työvuorolistaa.

Kassanhoitaja 2017 – 2018
Yrityksen nimi

Tervehdin asiakkaita ja edistin asiakaspalvelua työskennellessäni yövuorossa. Kehitti suunnitelmia neljän tuotenäytön uudistamiseksi; näiden tuotteiden myynti kasvoi 25 prosenttia. Täydellinen luotettavuus työvelvoitteiden täyttämisessä ja ylittämisessä. Täsmäytin käteisvarat tarkasti kunkin vuoron lopussa.

Kokki 2016-2017
Yrityksen nimi

Toteutti (yityksen nimi) -koulutusohjelmissa opetettuja ruoanlaittotekniikoita tarjotakseen asiakkaille herkullista pikaruokaa. Työskenteli nopeasti ja luotettavasti tiimitovereiden kanssa suuren kysynnän tyydyttämiseksi. Kommunikoi monenlaisten työtovereiden, johtajien ja asiakkaiden kanssa.

Taidot

 • Erinomainen kommunikoija, jolla on kokemusta työskentelystä eritaustaisten asiakkaiden ja kollegoiden kanssa.
 • Matemaattista osaamista, joka mahdollistaa tarkat ja tehokkaat maksutapahtumat.
 • Viivakoodinlukulaitteiden, kassakoneiden, kaupallisten vaakojen ja Microsoft Officen käyttötaito.
 • Sujuva englannin kielen taito, ruotsin kielen keskustelutaito.
 • Pystyy seisomaan pitkiä aikoja
 • Luova ajattelija, joka on sitoutunut auttamaan työnantajia menestymään.

Koulutus

Lukio
Valmistumisvuosi 2015

Harrastukset ja kiinnostuksen kohteet

Luen ahkerasti romaaneja ja kirjoitan toisinaan omia lyhyitä tarinoita. Nautin piirakoiden, keksien ja kakkujen leipomisesta ystäville, perheelle ja työtovereille maisteltavaksi ja nautittavaksi. Otan tennistunteja parantaakseni urheilullisia kykyjäni ja nauttiakseni yleisesti liikunnasta.

Kassanhoitajan palkkaus

Palkkavertailu.comin vertailun mukaan kassanhoitajan palkka on n. 2175e kuukaudessa. Vaihtelu on suurta sillä pienin palkka oli sivuston mukaan 1300e ja suurin 3600e kuukaudessa.

Mitä kassanhoitaja tekee? Tehtävä ja työmarkkinat

Kassanhoitajan työ voi olla loistava lähtökohta urakehitykselle ja tapa ansaita lisärahaa osa-aikaisesti. Kassatyöntekijöiltä ei vaadita kokemusta tai korkeakoulututkintoa, mutta heillä on oltava tasapainossa pehmeät taidot eli ihmissuhdetaidot ja kovat taidot eli käytännönläheiset tiedot, joita tarvitaan työn tekemiseen.

Vahvimmissa kassanhoitajan ansioluetteloissa tehdään selväksi, että tiedät, mitä työnantajat etsivät, ja osoitat, että pystyt siihen. Yksi etu kassanhoitajan työn hakemisessa on se, että muutaman viikon työharjoittelulla olet valmis. Työnantajat eivät odota sinun tietävän, miten heidän kassajärjestelmänsä toimii, ennen kuin aloitat työt. Tämä tarkoittaa, että vaikka sinulla ei olisi kokemusta, voit silti kirjoittaa vaikuttavan kassanhoitajan ansioluettelon ja saada hyvän työpaikan.

kassatyontekijan cv

Kuinka kirjoittaa kassatyöntekijän ansioluettelo

Yhteenveto

Yhteenveto on yhteenveto ammatillisesta taustastasi, kassanhoitajan taidoistasi ja tähänastisesta työkokemuksestasi. Pidä tiivistelmäsi lyhyenä ja ytimekkäänä. Kuvaile, kuka olet tärkeimpien taitojesi ja kykyjesi, kuten yksityiskohtien huomioimisen, luotettavuuden ja vahvan työmoraalin, kannalta (esim. “Luotettava kassanhoitaja, jolla on kokemusta vähittäiskaupasta”). Mainitse paras työhösi liittyvä saavutuksesi (esim. “Käsitteli tarkasti maksutapahtumia ravintolassa, joka palvelee yli 400 asiakasta päivässä”). Voit myös mainita persoonallisuuden piirteitä, kuten “ystävällinen luonne” ja “tarkat laskutaidot”, jotta työnantaja saa paremman käsityksen lähestymistavastasi työhön.

Vinkki:

Yritä aina arvioida kirjoittamaasi tekstiä työnantajan näkökulmasta. Vaikka “luotettava” on ominaisuus, jonka haluat välittää, sen sanominen suoraan voi tuntua hieman oudolta.

Anna sen sijaan asiayhteys osoittamalla arvosi: “Kurinalainen työntekijä, jolla on kokemusta palvelualalta, arvostan rehellisyyttä ja hyviä suhteita yritykseen ja työtovereihini.” Tämä lausunto osoittaa, että olet luotettava ja rehellinen, olematta kuitenkaan liian “nenäkäs”.


Taidot

Yllä olevassa kassanhoitajan ansioluetteloesimerkissä luetellaan keskeiset taidot, joita työnantajat yleensä haluavat. Lähtökohtana tällaisten taitojen löytämiselle olisi kuitenkin oltava työpaikkailmoitus. Käy se läpi, jotta voit tunnistaa painotettavat ja ensisijaiset osa-alueet, ja muista soveltaa niitä omiin ominaisuuksiisi. Tue väitteitäsi mahdollisuuksien mukaan mittareilla. Jos esimerkiksi sanot olevasi tarkka rahankäsittelijä, voit käyttää lukua, joka osoittaa virheprosenttisi (tai sen puutteen). Jos sanot olevasi dynaaminen ajattelija, kerro lyhyesti, mitä luovia hankkeita olet ehdottanut aiemmissa työtehtävissäsi ja mitä tuloksia niistä on saatu. Mainitse myös taidot, kuten ohjelmisto-ohjelmat ja tietämys laitteista, kuten viivakoodiskannerit.

Luettele tärkeimmät kyvyt ja pätevyydet nopeasti ja helposti luettavissa olevin luetteloin. Kannattaa myös harkita taitojesi jakamista erillisiin luokkiin, kuten:

Tekniset taidot:

Taidot tai tiedot, jotka voidaan hankkia koulutuksen avulla, kuten “laskutaito” ja POS-laitteiden, kuten pankki- ja luottokorttikoneiden ja viivakoodijärjestelmien, käyttötaito.

Pehmeät taidot:

Nämä ovat taitoja, joita ei voida mitata määrällisesti mutta jotka ovat ratkaisevan tärkeitä työn kannalta, kuten “luotettavuus” ja “yksityiskohtien huomioiminen”. Kassanhoitajan on oltava tehokkaasti vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa ja otettava vastaan asiakkaiden kyselyitä, joten hänellä on oltava myös aineettomia taitoja, kuten empatiaa ja positiivisuutta. Myös muut ei-tekniset taidot, kuten joustavuus ja viestintätaidot, korostavat kykyäsi työskennellä hyvin vähittäiskaupan ympäristössä.

Toimialakohtaiset taidot:

Vähittäiskaupan alalla voit mainita “asiakaspalvelun” sekä erityisen tuotetuntemuksen tai perehtyneisyyden varastonseurantaan. Kun esittelet saavutuksiasi, paras tapa osoittaa arvosi on käyttää tietoja ja lukuja. Älä vain kirjoita “nopea kassakäynti ja maksujen käsittely”, vaan mainitse “asiakkaiden odotusaika lyheni 20 prosenttia tehokkaan tilauskäsittelyn ansiosta kassalla”. Muita esimerkkejä määrällisistä saavutuksista ovat “ylläpitänyt tarkkaa kassakassaa yli 1 500 euron arvosta työvuoroa kohden” ja “tiedottanut tehokkaasti päivittäisistä kampanjaohjelmista yli 50 asiakkaalle päivittäin”.

Työhistoria

Korosta saavutuksiasi työssä sen sijaan, että vain luettelet kokemuksesi. Ole ytimekäs ja keskity lisäarvoon, jonka annoit työskennellessäsi tietyssä yrityksessä. Merkintä, kuten “Käsittelin tarkasti asiakastapahtumia ja ylläpidin kassalaatikkoa”, on vaikuttavampi kuin “Minulla on kokemusta tilausten käsittelystä ja asiakkaiden tilausten käsittelystä sekä kassalaatikon ylläpidosta”.

Väärin
Uusi kassanhoitaja, jolla ei ole vielä työkokemusta, mutta joka on erittäin tehokas ja taitava kassan käytössä. Nopea oppimaan työssä ja erittäin luotettava henkilö.

Oikein
Tehokas kassatyöntekijä, taitava POS- ja viestintätaitoinen. Pizza Hutin tarjoilijana hoiti kassakonetta toisinaan kiireisinä aikoina. Säilytti 95 prosentin positiivisen asiakaskommenttikortin pistemäärän. Asiakaspalvelun ammattilainen, jolla ensiavun koulutus.

kassatyontekijan cv

Koulutus

Luettele korkein muodollinen koulutuksesi, mukaan lukien tutkinnon nimi, korkeakoulun nimi, sijainti ja valmistumisvuosi. Voit mainita myös laskutaidon ja atk-taidot mahdollisen koulutuksesi tai todistuksesi perusteella. Eri kielten sujuva osaaminen voi olla hyödyksi kansainvälisissä yrityksissä.

Vinkki:
Silmää miellyttävä otsikkomuotoilu tekee ansioluettelostasi houkuttelevan luettavan, mutta samalla se osoittaa selvästi, kenelle se kuuluu ja miten rekrytoijat voivat helposti tavoittaa sinut. Ansioluettelon ja saatekirjeen muotoilu- ja muotoiluelementit kannattaa sovittaa yhteen, jotta ne näyttävät kuuluvan yhteen. Visuaalisesti erottuva otsikko tekee tästä huomattavaa alusta alkaen.

Anna yhteystietosi

Luo sivun yläosaan osio yhteystietojasi varten. Tämä sisältää sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi. On myös hyödyllistä mainita sijaintisi, jotta työnantaja tietää, oletko paikallinen.Työnantajat käyttävät yhteystietojasi päivittääkseen sinut rekrytointiprosessissa. Ota mukaan seuraavat yhteydenottotavat:

 • Puhelinnumero: Ilmoita ansioluettelossasi usein käyttämäsi puhelinnumero, esimerkiksi matkapuhelinnumero. Palkkaavat johtajat voivat soittaa sinulle suoraan puhelinhaastattelua varten.
 • Sähköpostiosoite: Työnantajat voivat ottaa sinuun yhteyttä ensin sähköpostitse tai lähettää sinulle virtuaalisia päivityksiä hakemuksesi tilanteesta.
 • Postiosoite: Saatat saada työnantajilta postia, jossa on lisätietoja tehtävästä tai organisaatiosta, johon olet hakemassa.
 • Linkki ammatilliselle verkkosivustolle tai portfolioon: Jos sinulla on verkkosivusto, joka havainnollistaa tarjoilijan kokemustasi, mukaan lukien valokuvia tai videoita sinusta työssä, voit sisällyttää ansioluetteloosi toimivan linkin, johon rekrytoijat pääsevät.

Asettelu

Kronologinen ansioluettelomuoto on todennäköisesti paras vaihtoehto ansioluettelosi jäsentämiseen, kuten tässä oppaassa mainittu kassanhoitajan ansioluettelo osoittaa. Se on yleisesti ottaen työnhakijoiden eniten käyttämä ja suoraviivaisin muoto.

Mutta jos olet uusi työntekijä, teet dramaattisen uranvaihdoksen tai jos merkityksellisin kokemuksesi ei ole ollut asiaankuuluvissa työntekijän tehtävissä, tutustu vaihtoehtoisiin ansioluettelomuotoihin . Toiminnallinen ansioluettelomuoto soveltuu joskus siirrettävien taitojen tai koulutuksen korostamiseen tai niille, jotka ovat toimineet itsenäisinä ammatinharjoittajina.

Näin muotoilet kassanhoitajan ansioluettelon:

 • Asettelu: käänteinen kronologinen järjestys useimmissa olosuhteissa.
 • Väliotsikot: lihavoidut otsikot, jotta myymälä- ja ravintolapäälliköt löytävät asiat nopeasti.
 • Fontit: Valitse paras ansioluettelon fontti.
 • Kirjasinkoko: 11-12pt runkotekstille ja 2-4pts isompi alaotsikoille.
 • Marginaalit: 1 tuuman marginaali kaikilla neljällä sivulla.
 • Riviväli: yksi riviväli yleisillä tekstialueilla.
 • Osat: riittävä valkoinen tila helpottaa lukijan silmiä.
 • Tiedostotyyppi: PDF-tiedostomuoto, ellei erikseen toisin pyydetä.

Entä oikea tiedostomuoto?

Yleensä PDF on paras vaihtoehto: se varmistaa, että ansioluettelosi ulkoasu säilyy ennallaan kaikilla laitteilla.

Jotkin yritykset vaativat, että ansioluettelot lähetetään MS Word (DOC tai DOCX) -tiedostoina. Kiinnitä huomiota työpaikkailmoitukseen: jos he haluavat, että lähetät DOC-ansioluettelon, sinun on noudatettava heidän sääntöjään.

Varmuuden vuoksi kannattaa pitää ansioluettelo sekä PDF- että DOC-tiedostomuodossa.

Vältä tiedostomuotoja, joissa ei ole tekstikerrosta, kuten JPG tai PNG, tai grafiikkaohjelmille tarkoitettuja tiedostoja (PSD, INDD tai AI).

Hakijoiden seurantajärjestelmät

Miksi ansioluetteloani ei huomata? Ongelma kassanhoitajan ansioluettelon kirjoittamisessa ymmärtämättä hakijaseurantajärjestelmiä ( ATS ) on se, että saatat hävitä jo ennen kuin aloitat. Nämä algoritmipohjaiset seulontatyökalut on suunniteltu eliminoimaan huonot ansioluettelot ennen kuin ne edes joutuvat ihmisen käsiin.

Henkilöstöpäälliköillä ei ole aikaa lukea kymmeniä ansioluetteloita, joita he saattavat saada kutakin kassanhoitajan paikkaa varten. Sen sijaan he luottavat ATS:ään karsittaessa. ATS-ohjelmisto etsii jokaisesta ansioluettelosta avainsanoja, jotka liittyvät kassanhoitajan taitoihin, joita työnantajat pitävät tärkeinä.

Tämä tarkoittaa, että sinun on tärkeää käyttää näitä avainsanoja kassanhoitajan ansioluettelossasi ja kiinnittää samalla huomiota muodollisiin vaatimuksiin, kuten kaupunki- ja yhteystietoihin. Miten se onnistuu?

Ensimmäinen tehtäväsi on ymmärtää, millaisia taitoja työnantajat etsivät ansioluettelostasi ja mitä vaatimuksia kukin kassanhoitajan tehtävä asettaa. Niiden sisällyttäminen ansioluetteloosi lisää huomattavasti mahdollisuuksiasi päästä ATS:n läpi. Vaikka mitään takeita ei olekaan, tämän ansioluettelo-oppaan neuvojen noudattaminen lisää onnistumismahdollisuuksiasi.

Esimerkki kassanjohtajan yhteenvedosta: tule huomatuksi

Laita taitosi, ominaisuutesi ja saavutuksesi käyttöön kassanhoitajan ansioluettelon keskeisessä osassa: yhteenvedossa . Tämä on tilaisuutesi näyttää, kuka olet ja miksi sinusta tulee loistava kassatyöntekijä. Yhteenveto (joka tunnetaan myös nimellä ansioluetteloprofiili tai henkilökohtainen lausunto ) koostuu kahdesta neljään lauseesta, joissa kerrot suurimmista työansioista ja ammatillisista vahvuuksistasi. Päätä, mitä edellä mainituista taidoista haluat korostaa ansioluettelosi tiivistelmässä sen työn kuvauksen perusteella, jota haet. Jokainen kassanhoitajan työnkuvaus on erilainen, joten varmista, että analysoit jokaisen työpaikan löytääkseen ne ansioluettelon avainsanat, joilla voit voittaa ATS:n.

Sanapilvet

Se, mitkä sanat auttavat sinua pääsemään ATS:n ohi, voi olla hämmentävää. Jos kassanhoitajan työpaikkailmoitukset ovat epämääräisiä tai päinvastoin – liian yksityiskohtaisia – harkitse sanapilviohjelman, kuten wordle.com tai wordart.com, käyttöä. Laita yksi tai useampi työnkuvaus, niin avainsanat kirjaimellisesti putkahtavat esiin. Mitä useammin sanaa käytetään, sitä isompi se on ja sitä tärkeämpi se on kassanhoitajan ansioluettelossasi.

kassatyontekijan cv

Toimintaverbit

ATS:n ohittaminen on vasta ensimmäinen askel. Seuraavaksi ansioluettelossasi on kuusi sekuntia aikaa tehdä vaikutus rekrytoiviin johtajiin, ja 4,8 sekuntia näistä sekunneista käytetään nimesi, nykyisen nimesi/yrityksen nykyinen nimike/yritys, edellisen nimesi/yrityksen edellinen nimike/yritys, edellisen työpaikan alku- ja loppupäivämäärät, nykyisen työpaikan alku- ja loppupäivämäärät sekä koulutuksesi etsimiseen. Jos haluat erottua muista jäljelle jäävässä ajassa, käytä vahvoja toimintaverbejä . Kuten termi antaa ymmärtää, toimintaverbit selittävät saavutuksesi, menestyksesi ja ominaisuutesi toiminnan muodossa. Myöhemmin kassanhoitajan ansioluettelossasi laajennat profiiliasi antamalla yksityiskohtia ja esimerkkejä.

Tässä on esimerkki:

Sen sijaan: Tykkään auttaa asiakkaita.
Sano: Tarkkaavainen kuuntelija, joka ratkaisee asiakkaiden ongelmia hymyillen.
Muista sisällyttää myös positiivisimmat luonteenpiirteesi. Muista, että kassatyöntekijänä toimiminen edellyttää paljon vuorovaikutusta asiakkaiden ja työtovereiden kanssa.

Oikein
Esimerkki:
Kokenut ja motivoitunut kassanhoitaja, jolla on yli neljän vuoden kokemus työskentelystä nopeatempoisissa vähittäiskauppa- ja ruokapalveluympäristöissä. Innostunut asenne ja sitoutuminen palvelemaan kunniallisena ja ahkerana tiimin jäsenenä. Vahvat matemaattiset taidot, erinomaiset asiakaspalvelutaidot ja suuri huomio yksityiskohtiin.

Mitkä ovat tärkeimmät taidot ja ominaisuudet, jotka on hyvä sisällyttää kassanhoitajan ansioluetteloon?

Työantajat ovat määritelleet nämä 5 keskeistä taitoa kassanhoitajan tehtävään.

 • viestintätaidot, kuten tarkka kuuntelu, viestin ymmärtämisen tarkistaminen ja tehokas ilmaisu.
 • yksityiskohtaisuus ja tarkkuus, mukaan lukien huolellinen paneutuminen kaikkiin työn osa-alueisiin ja prosessien ja tehtävien tarkka tarkastaminen.
 • asiakaspalvelutaidot, mukaan lukien asiakkaiden tarpeiden ymmärtäminen, priorisointi ja ratkaisujen tarjoaminen.
 • rehellisyys ja rehellisyys
 • luotettavuus, mukaan lukien hyvä aikataulutus
Väärin
Vinkki:
ÄLÄ käytä yhtä ansioluetteloa eri työpaikkoihin.

Eri työnantajat asettavat eri taidot etusijalle, joten muokkaa ansioluetteloasi jokaiseen työpaikkaan, johon haet. Sovita taitosi ja kokemuksesi työnkuvauksen vaatimuksiin. Esimerkiksi suuren tavaratalon kassatyössä saatetaan painottaa erilaisten kampanjoiden seuraamista ja asiakkaiden jäsenkorttien käsittelyä, kun taas elektroniikkaliikkeen kassatyössä saatetaan vaatia erikoislaitteiden tuntemusta ja kykyä myydä tuotteita tiskillä.

Työhistorian näyte

Olitpa kassatyöntekijä ennenkin tai tämä on ensimmäinen työpaikkasi, työhistoriaa koskevassa ansioluettelo-osiossa kerrot yksityiskohtaisesti onnistumisistasi ja saavutuksistasi. Ajattele työpaikkojasi saavutusten sarjana. Sinun ei tarvitse kirjoittaa yksityiskohtaisia luetteloita kaikista vastuualueistasi, itse asiassa juuri sitä ei kannata tehdä. Kerro sen sijaan mahdolliselle työnantajallesi, mitä olet saavuttanut. Mainitse työkokemuksestasi vain tärkeimmät seikat, jotka kertovat rekrytoiville johtajille, mitä voit tuoda tehtävään, jota heidän on täytettävä.

Oikein
Vinkki:
Älä huoli, jos sinulla ei ole ollut virallista palkkatyötä. Voit korvata tai täydentää työhistoriaasi kirjoittamalla “kokemus”-osion. Siinä voit keskittyä vapaaehtoistyöhön ja toimintaan, jossa olet joutunut käyttämään taitoja, joita työnantajat etsivät. Mainitse myös kaikki koulu- tai koulun ulkopuoliset tehtävät, joissa sinun on pitänyt järjestää, johtaa tai aikatauluttaa kokouksia tai tapahtumia.

Täydennä CV:tä saatekirjeellä

Pyri aina osoittamaan kirje tietylle henkilölle, mieluiten päätöksentekijälle, palkkaavalle johtajalle tai henkilölle, joka on ilmoittanut työpaikasta. Viimeinen asia, jonka haluat, on se, että kirjeesi menee väärälle henkilölle (jolloin se luultavasti heitetään roskiin, sillä kukaan ei pidä pyytämättömän postin vastaanottamisesta) tai että se yksinkertaisesti eksyy yrityksen henkilöstöosastolle.

Muista, että jos kirjettäsi ja ansioluetteloasi ei ole nimetty, se voi päätyä suureen kasaan, jossa sitä tarkastaa alempi hallintovirkamies tai rekrytoija, joka ei välttämättä tunne työtä, osastoa tai tehtävää täysin, joten hän on huonoin mahdollinen henkilö arvioimaan hakemustasi. Jos todella haluat varmistaa, että hakemuksesi tulee perille, kannattaa harkita jopa kahden kirjeen lähettämistä, yhden palkkaavalle johtajalle ja toisen rekrytoijalle.

Kirjeen osoittaminen tietylle henkilölle voi saada hänet tuntemaan itsensä erityiseksi.

Saat luultavammin vastauksen, jos osoitat kirjeesi tietylle henkilölle.

Vältä kirjeen osoittamista pelkällä “Hyvä herra/rouva” tms. osoitteella.

Jos haet ilmoitettua työpaikkaa, ilmoituksessa on todennäköisesti yhteyshenkilön nimi, joten osoitathan kirjeesi tälle henkilölle. Jos nimi on mainittu, puhuttele vastaanottajaa sukunimellä eikä koskaan etunimellä, esimerkiksi “Hyvä herra Mäkinen” eikä koskaan “Hyvä Pertti”. Kirjeen osoittaminen oikealla tavalla osoittaa ammattimaista asennetta ja tekee sinusta jonkun, joka todennäköisesti pystyy hoitamaan asiansa asianmukaisesti, jos hänen on edustettava yritystä liikeasioissa.

Oikein

Saatekirjeessä mainittavat keskeiset seikat:

 • Miten sinuun voi ottaa yhteyttä.
 • Työpaikka, jota haet.
 • Missä työpaikkailmoitus julkaistiin ja myös päivämäärä.
 • Mainitse, miten suhtaudut yrityksen arvoihin ja tavoitteisiin (eli “pehmeisiin taitoihisi”).
 • Kehu yrityksen mainetta ja asiakaskeskeisyyttä jne.
 • Mainitse mahdolliset viimeaikaiset uutiset yrityksestä.

Muista oikolukea hakemuksesi

Kassanhoitajan on oltava huolellinen, tarkka ja yksityiskohtainen, ja virheet ansioluettelossasi antavat päinvastaisen vaikutelman. Tarkista ansioluettelosi huolellisesti kirjoitus-, oikeinkirjoitus- ja kielioppivirheiden varalta. Käytä oikeinkirjoituksen tarkistusohjelmaa ja pyydä ystävää/kollegaa tarkastamaan asiakirjasi, sillä tuore silmäpari voi usein havaita huomaamattomat virheet. Käyttäkää tilaisuutta hyväksenne ja tarkistakaa kaikki asiakirjan tiedot ja varmistakaa, että se sisältää olennaisia avainsanoja, jotka vastaavat työn vaatimuksia.

Oikein
Vinkki:
Käytä kenttätestattuja ansioluettelomalleja, joiden taustalla on tilastoja. Ne ovat siistejä, selkeitä ja huomiota herättäviä. Ne auttavat sinua myös välttämään piilotetut tekniset “ansat”. Muuten on vaarana, että käytät lukemattomia tunteja mestariteoksen luomiseen ja epäonnistut silti, koska et tiennyt jotain hämärää sisäpiirin yksityiskohtaa.

Kassanhoitajan ansioluettelon tärkeimmät asiat

 • Kassatyöntekijänä toimiminen tarjoaa joustavuutta, mahdollisuuden tienata ylimääräistä rahaa tai ensimmäisen askeleen kohti vähittäiskaupan uraa.
 • Ansioluettelosi profiili antaa rekrytoijille mahdollisuuden tutustua persoonallisuuteesi ja esitellä ammatillisia saavutuksiasi.
 • Käytä työhistoriaosiota kertoaksesi menestyksesi aiemmissa työpaikoissa ja kertoaksesi työnantajillesi, mitä voit tehdä heidän seuraavana kassanhoitajanaan.
 • Jos tämä on ensimmäinen työpaikkasi, kirjoita kokemusta koskeva osio, jossa keskitytään vapaaehtoistyöhön tai koulun toimintaan, jossa käytetään kassanhoitajan taitoja.
 • Räätälöi ansioluettelosi taitoluettelo työpaikan mukaan ja käytä sitä lisätietojen lisäämiseen. Älä toista taitoja, jotka esiintyvät työhistoriaosassa.
 • Keskity avainsanoihin, jotka auttavat kassanhoitajan ansioluetteloasi pääsemään ATS:n ohi.
 • Työnhakupäälliköt suosivat siistejä, luettavia malleja, erityisesti kassanhoitajan ansioluetteloissa.

Parhaimpaan lopputulokseen pääset, kun käytät meidän ansioluettelopohjaa luodessasi CV:tä

kassatyontekijan cv

Kassanhoitajan saatekirjeen kirjoittamiseen vinkkejä

 • Kun haet työpaikkaa kassatyöntekijänä, haluat kiinnittää huomiota aiempaan kokemukseesi asiakaspalvelusta. Luettele konkreettisia esimerkkejä siitä, miten olet työskennellyt asiakkaiden kanssa aiemmin.
 • Kassanhoitajien on oltava nopeita oppijoita, jotka pysyvät mukana vähittäiskaupan nopeatempoisessa ympäristössä. Siksi sinun tulisi mainita saatekirjeessäsi, että olet valmis oppimaan uusia asioita.
 • Pidä saatekirjeesi lyhyenä ja ytimekkäänä.
 • Korosta taitojasi, jotka vastaavat työn vaatimuksia
 • Keskity niihin työpaikan vahvuuksiin, joita voit tuoda työhön.
 • Päätä saatekirjeesi kehotukseen toimia.
 • Räätälöi saatekirjeesi kutakin eri työtilaisuutta varten.

Työhaastattelussa usein kysyttyjä kysymyksiä

Mitä erinomainen asiakaspalvelu merkitsee sinulle?

Kassatyöntekijänä työskentelet koko ajan yleisön kanssa. On tärkeää, että tarjoat erinomaista palvelua ja että palvelustandardisi vastaavat mahdollisen työnantajasi standardeja. Korosta vastauksessasi hyvän palvelun merkitystä, ratkaisujen löytämistä ja ongelmien ratkaisemista asiakasta tyydyttävällä tavalla.

Jos mahdollista, tarjoa esimerkkejä tilanteista, joissa olet tehnyt ylimääräistä asiakastyytyväisyyden eteen.

Miten käsittelet rahaa?

Kassanhoitajan työhön kuuluu olennaisena osana rahankäsittely, joten luotettavuus ja rehellisyys ovat tärkeitä. Korosta vastauksessasi kokemustasi rahan käsittelystä, aiempien työnantajiesi palautetta rehellisyydestäsi ja tarkkuuttasi kassalaatikon hallinnassa. Voit myös mainita, että tunnet tiettyjä vähittäiskaupassa usein käytettäviä tekniikoita, kuten viivakoodiskannereita ja luottokortinlukijoita.

Entä jos työkaveri on sairaana ja olet yksin?

Tämä on yleinen ongelma palvelualoilla, joten sinun on syytä odottaa tällaista kysymystä. Kun henkilökunta on vähissä, kassatyöntekijät voivat joutua kohtaamaan pitkiä jonoja ja turhautuneita asiakkaita.

Tähän kysymykseen vastattaessa on tärkeää korostaa kohteliaisuuden ja tehokkuuden merkitystä. Kannattaa kuitenkin myös mainita, että jos työskentelet jopa nopeimmin ja jonot pitenevät jatkuvasti, neuvottelisit esimiehesi kanssa muiden työntekijöiden kutsumisesta paikalle tai pyytäisit muita työntekijöitä ottamaan toisen kassan hoitaakseen.

Työskenteletkö mieluummin yksin vai osana tiimiä?

Kassatyöntekijät työskentelevät yleensä itsenäisesti, mutta tiimityöskentely on tärkeä osa työtä; teet tiivistä yhteistyötä varastotyöntekijöiden, myymäläpäälliköiden ja muiden kanssa. Korosta vastauksessasi, että pystyt työskentelemään itsenäisesti ja pärjäät yksin, mutta arvostat tiimin antamaa tukea ja asiantuntemusta.

Kerro minulle kerrasta, kun olet tarjonnut erinomaista palvelua?

Anna tähän kysymykseen elävä kuvaus tilanteesta, jotta palkkaava esimies ymmärtää, mitä tapahtui ja mihin toimiin ryhdyit. Korosta myös asiakkaan kannalta myönteistä lopputulosta. Korosta, kun menit kassanhoitajan tavanomaista reaktiota pidemmälle ja keskityit asiakkaan tarpeisiin.

Luo ansioluettelosi parhaiden mallipohjien avulla

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni