Hammaslääkärin CV

Hammaslääkärin ura voi olla palkitseva ja tuottoisa. Hammaslääkäreiden työmarkkinoilla voi olla kilpailua, joten on tärkeää osoittaa työnantajille, että sinulla on tarvittavat taidot menestyä tehtävässä, kun haet tehtävää.

Muotoile :
Koko :
Muokattavissa:
Word (Microsoft)
A4
Kyllä

Hammaslääkärin CV esimerkki

Heikki Hampainen
Kotipolku 1, 00100, Helsinki
heikki.hampainen@email.com
+358 50 1234 234

Ammatillinen yhteenveto
Omistautunut hammaslääkäri, jolla on yli kymmenen vuoden kokemus hammaslääketieteen alalta. Intohimoisesti kouluttaa potilaita suuhygienian tärkeydestä. Sitoutunut tarjoamaan parasta potilashoitoa viestinnän ja laadukkaan palvelun avulla. Kokemus työskentelystä lasten, nuorten ja aikuisten sekä hammaslääketieteellisestä ahdistuksesta kärsivien kanssa. Taitava tiimipelaaja, joka ymmärtää yhteishoidon merkityksen potilaiden parhaiden hoitotulosten saavuttamiseksi. Pyrkii pysymään ajan tasalla uusimmista tekniikoista tarjotakseen mahdollisimman korkeatasoista potilashoitoa.

Taidot

 • Vahvat ihmissuhdetaidot potilaan tehostetun ja tehokkaan hoidon takaamiseksi.
 • Perehtynyt useisiin kartoitus- ja tallennusohjelmiin.
 • Poikkeuksellinen kriittinen ajattelu ja analyyttiset taidot, jotka parantavat kykyä diagnosoida ongelmia ja löytää ratkaisuja.
 • vankka tausta hammaslääketieteessä, myös kosmeettisessa hammaslääketieteessä, ja kyky tarjota potilaille useita hoitovaihtoehtoja.
 • Erinomainen huomio yksityiskohtiin valvonnan ja virheiden minimoimiseksi, jotta voidaan vähentää käytännön ja potilaan tarpeettomia kuluja.

Työkokemus

Hammaslääkäri, Oral Oy, Lokakuusta 2013 nykyhetkeen

 • Kehittää hoito-ohjelmia potilaille, jotka kärsivät parodontiitista, hampaiden reikiintymisestä, TMJ:stä ja muista hammasongelmista.
 • Tarjoaa potilaille koulutusta kotona tapahtuvasta suuhygieniasta, johon kuuluu harjaus ja hammaslangan käyttö tulevien ongelmien ehkäisemiseksi.
 • Hampaiden, ikenien ja ympäröivien kudosten tutkiminen käyttäen asianmukaisia välineitä ja laitteita poikkeavuuksien merkkien etsimiseen.

Hammaslääkäri, Vantaan kaupunki, Kesäkuu 2009-lokakuu 2013

 • Sai yli 98 prosenttia positiivisia potilastyytyväisyyspisteitä käynnin jälkeisissä kyselyissä.
 • Tarkasteli potilaan röntgenkuvia ja kaavioita ymmärtääkseen potilaan terveyshistoriaa ja nykyisiä valituksia parempaa hoitoa varten.
 • Teki yhteistyötä suukirurgien, parodontologien, hammashygienistien ja muiden tiimin jäsenten kanssa potilaan hoidon parantamiseksi.

Hammaslääkäri, Hammashemmot oy, Toukokuu 2007-kesäkuu 2009

 • Diagnosoi hammassairauksia potilaan anamneesin, fyysisen tutkimuksen, röntgenkuvien ja muiden tietojen perusteella.
 • Kehitti tehostettua potilashoitoa hammaslääkärin ahdistuksesta kärsiville potilaille, jotta potilastyytyväisyys ja potilaiden pysyvyys paranisivat.
 • Tunnustettiin “Kuukauden hammaslääkäriksi” potilastyytyväisyyspisteiden perusteella kolme kertaa.

Koulutus
Hammaslääketieteen perustutkinto, 2007, Helsingin yliopisto, Helsinki

Harrastukset ja kiinnostuksen kohteet
Olen innokas joogaaja ja viihdyn mielelläni ulkona. Olen myös vahvasti mukana paikallisessa koulun jälkeisessä ohjelmassa, joka auttaa riskiryhmään kuuluvia nuoria. Valmennan poikani pesäpallojoukkuetta ja tyttäreni nuorten jalkapallojoukkuetta. Järjestän myös säännöllisiä hammashygieniakoulutuskursseja paikallisissa kouluissa.

Kirjoittamalla ansioluettelon , jossa korostetaan asiaankuuluvaa työkokemusta, koulutusta ja taitoja, voit tehdä vaikutuksen työnantajiin.

Tässä artikkelissa keskustelemme siitä, mitä hammaslääkärin ansioluettelo on, kerromme yksityiskohtaisesti, miten kirjoitetaan hammaslääkärin työtehtävään räätälöity ansioluettelo , ja annamme esimerkkejä ja mallin, joiden avulla voit kirjoittaa oman ansioluettelosi .

Kun hammaslääkärit eivät saa vastausta mahdollisilta työnantajilta, se ei useinkaan johdu heidän kyvyistään. Se johtuu siitä, että he eivät ole lähestyneet asiaa oikein kirjoittaessaan hammaslääkärin ansioluetteloaan .

Jos haluat haastatteluja, ansioluettelosi pitäisi olla napakka yhteenveto hammaslääketieteen osaamisestasi, joka osoittaa, että pystyt suoriutumaan työstäsi.

hammaslaakarin cv

Mikä on hammaslääkärin ansioluettelo?

Hammaslääkärin ansioluettelossa tuodaan esiin taustasi seikkoja, joilla on suoraa merkitystä hammaslääkärin työn kannalta. Tavallisesti lukion päättötodistusta ei tarvitse sisällyttää ansioluetteloon, kun sinulla on korkeakoulututkinto. Vastaavasti harkitse harjoittelun jättämistä pois, kun sinulla on tutkinnon jälkeistä työkokemusta.

Kun keskitytään vain niihin tietoihin, jotka ovat suoraan merkityksellisiä haettavan työpaikan kannalta, työnantaja voi helposti todeta, onko sinulla taitoja ja kokemusta, joilla voit menestyä tehtävässä. Vaikka on houkuttelevaa sisällyttää vähemmän merkityksellisiä tietoja, ne eivät tuo lisäarvoa ja voivat häiritä.

Miten kirjoittaa hammaslääkärin ansioluettelo ilman kokemusta?

Etsi esimerkkejä hammaslääkärin ansioluettelosta.

Valitse sopiva hammaslääkäreiden ansioluettelon muoto, joka korostaa hakijan pätevyyttä ja profiilia rekrytoijien mielessä. Yleisiä ansioluettelomuotoja ovat: kronologinen, toiminnallinen ja hybridimuotoinen ansioluettelo. Toiminnallinen ansioluettelomuoto on paras valinta kokemattomille hakijoille.

Lisää tuoreen hammaslääkärin ansioluetteloon saavutuksia koskeva osio.

Sen sijaan, että keskityttäisiin työhistoriaan, korkeimmat saavutukset, kuten patentit, tieteellisten julkaisujen julkaisut, lääketieteelliset harjoittelu- ja työharjoittelupaikat, tutkimuslaboratoriokokemukset, tasoittavat kaikki tietä työpaikkaan.

Kirjoita hammaslääkärille räätälöity uratavoite.

Mikä vasaroi päätökseen ryhtyä hammaslääkäriksi tai tälle alalle? Näytä potentiaalisi, osaamisesi ja vilpitön motivaatiosi vakuuttavan puhetaidon voimalla.

Korosta koulutustaustaa.

Korosta koulutustasoa, sillä se kertoo paljon hakijan kyvyistä ja ammatillisen osaamisen tasosta.

Liitä mukaan portfolio tai hammaslääketieteeseen liittyviä projekteja.

Esimerkkejä ovat voittoa tavoittelematon vapaaehtoistyö, harjoittelu, ulkoiset kokemukset, kampanjointi hammashoidon puolesta, osallistuminen järjestötapahtumiin, kilpailut, patentit tai laboratoriokokemukset. Kaikki tiedot, jotka osoittavat henkilön potentiaalia ja hammaslääketieteellistä asiantuntemusta, ovat hyviä.

Valitse paras hammaslääkärin ansioluettelon muoto

Ansioluettelosi muoto on työnhakusi kulmakivi. Ilman sitä kaikki hajoaa. Käytä käänteiskronologista ansioluettelomuotoa kertoaksesi tarinasi.

Täydennä sitä näillä vinkeillä:

Hammaslääkärin ansioluettelon muoto

 • Luo 1 tuuman marginaalit.
 • Käytä yhtä ansioluettelon fonttia, kuten 10-12pt Arial tai Garamond.
 • Tee nämä ansioluettelon osat: Otsikko, Tiivistelmä, Historia, Koulutus ja Taidot.
 • Jätä tilaa osioiden väliin, jotta vältät ahtauden.
 • Ansioluettelon pituuden tulisi olla 1-2 sivua kokemuksesta riippuen.
 • Lähetä ansioluettelo PDF-muodossa. Ne näyttävät teräviltä useilla laitteilla.

Miten yhteystietosi näytetään oikein

Hammaslääketiede vaatii vähän hienostuneisuutta, ja niin vaatii myös yhteystieto-osio.

Ainoa vaatimus on asiallinen osio, jonka avulla palkkaava johtaja voi ottaa sinuun helposti yhteyttä.

Yhteystiedot-osion ansioluettelossasi on sisällettävä:

 • Koko nimi
 • Nimike - Tässä tapauksessa "hammaslääkäri".
 • Puhelinnumero - Tarkista, ettei tässä ole virheitä
 • Sähköpostiosoite - Käytä ammattimaista sähköpostiosoitetta (etunimi.sukunimi@email.com), älä lapsuudestasi peräisin olevaa (dantheman123@email.com).
 • Sijainti - jos haet työpaikkoja eri kaupungeissa/maissa, mainitse, että olet avoin muuttamiselle.

Valokuva

Lisää ansioluetteloosi ammattimaisesti otettu valokuva, jossa hymyilet. Tähän ei siis käy passikuva eikä selfie. Valokuva ei ole pakollinen, mutta yleensä se on hyvä laittaa mukaan ansioluetteloon.

hammaslaakarin cv

Esimerkki ansioluettelon tiivistelmästä

Hammaslääkärin ansioluettelon tiivistelmä eli profiili on asiakirjan yläosassa, ja se tarjoaa sinulle mahdollisuuden esitellä persoonallisuuttasi. Asiantuntemuksesi on urasi kannalta ratkaisevan tärkeää, mutta niin on myös tapasi toimia vastaanotolla.

Tiivistelmässä voit määritellä, miten suhtaudut potilaiden hoitoon ja ihmissuhteisiin. Jos haet suureen vastaanotolle, se antaa muille ammattilaisille mahdollisuuden päättää, sopiiko sinuun.

Tässä 3-4 lauseessa sinun on osoitettava itsevarmuutta kuulostamatta kuitenkaan kerskailevalta. Aloita esittelemällä itsesi ja urasi ja anna sitten vahva esimerkki parhaasta työstäsi. Voit vapaasti selittää, miksi sovit hyvin kyseiseen työhön. (Saat tähän hieman enemmän tilaa saatekirjeessäsi.)

Suosittelemme hammaslääkäreille yleensä ansioluettelon tiivistelmän käyttöä, jos heillä on asiaan liittyvää työkokemusta. Tavoite sopii henkilöille, joilla on taitoja, mutta joilla ei ole alan kokemusta.

Ammatillinen tiivistelmä: Tässä kappaleessa esitetään yhteenveto työhistoriastasi ja taustastasi niistä seikoista, joiden ansiosta olet ihanteellinen kyseiseen tehtävään. Yritä muokata sitä niin, että se osoittaa, että sinulla on tarvittavat taidot ja kokemus, jotta voit menestyä siinä tehtävässä, jota työnantaja yrittää täyttää.

Ammatilliset tavoitteet: Hammaslääkärit, jotka ovat vastavalmistuneita tai joilla on vähän työkokemusta, voivat harkita henkilökohtaisia tavoitteita käsittelevää osiota, jossa keskitytään taitoihin ja tavoitteisiin. Kun muokkaat ansioluetteloasi tiettyä työpaikkaa varten, voit esimerkiksi osoittaa olevasi hyvä ehdokas tehtävään korostamalla ammatillisia tavoitteita, jotka ovat yhteneväiset työnantajan tavoitteiden kanssa.

Väärin

Olen toiminut hammaslääkärinä useita vuosia, ja olen oppinut hoitamaan potilaita, hoitamaan reikiä ja valmistamaan röntgenkuvia. Minusta tuntuu, että minulla on monipuolinen hammaslääketieteellinen tietämys, mikä tekisi minusta parhaan ehdokkaan tehtävään.


Oikein

Ystävällinen ja huolehtiva yleishammaslääkäri, jolla on yli 3 vuoden kokemus pienestä perhehammaslääkärin vastaanotosta, jossa autetaan yli 3000 asiakasta hammaslääketieteellisissä tarpeissaan. Otti käyttöön uuden menetelmän, joka paransi hammaslääkärin toimenpideaikoja 25 %.


Taidot ja osaaminen

Kovat taidot liittyvät tiettyyn työhön. Ne on opittava tiettyjen tehtävien suorittamiseksi.

Nämä taidot ovat opittavissa. Esimerkiksi röntgenlaitteen käyttäminen tai hammasrautojen asentaminen.

Hammaslääkärin ammatissa tarvittavat keskeiset kovat taidot

 • Hammaslääketieteelliset arvioinnit
 • Suukirurgia
 • Fluorihoidot
 • Valkaisutekniikat
 • Kosmeettinen hammaslääketiede
 • Sillat, laminaatit ja kruunut
 • Röntgensäteilytaidot

Pehmeät taidot liittyvät persoonallisuuden piirteisiin. Niihin kuuluvat esimerkiksi viestintätaidot tai ihmissuhdetaidot.

Näitä ominaisuuksia voidaan myös kehittää ajan myötä. Ne liittyvät erilaisiin työtehtäviin, joten hahmottele mahdolliselle työnantajallesi, miksi niistä on hyötyä siinä hammaslääkärin tehtävässä, jota haet.

Hammaslääketieteen keskeiset pehmeät taidot

 • Myötätunto
 • Huolellisuus yksityiskohtien suhteen
 • Kommunikointitaidot
 • Sopeutumiskyky
 • Innostus
 • Ongelmanratkaisukyky
 • Tunneäly
 • Positiivisuus

Työhistoriaosio

Tässä osiossa on tärkeää keskittyä merkitykselliseen työkokemukseen. Jos haluat osoittaa työnantajalle, että sinulla on tarvittavat taidot ja kokemus, tutustu työpaikkailmoitukseen ja sisällytä vain asiaankuuluvat tiedot.

Kun haet hammaslääkärin työtä, kliininen kokemus on tärkeää. Useimmat työnantajat haluavat myös tietää, että olet pätevä tehtävän hallinnollisissa asioissa. Tähän voi kuulua esimerkiksi asianmukaisten potilasmuistiinpanojen tekeminen tai vakuutuspapereiden täyttäminen. Saattaa olla hyödyllistä luetella työkokemuksesi käänteisessä aikajärjestyksessä, jolloin viimeisin työsi on ensin. Jos olet vastavalmistunut, voit mainita tässä kohdassa mahdolliset työharjoittelut. Ilmoita kunkin tehtävän osalta:

 • Tehtävänimike
 • Yritys tai organisaatio, jossa työskentelet
 • Työskentelypäivämäärät
 • Keskeiset vastuualueet
 • Tärkeimmät saavutukset

Muista sisällyttää voimakkaita toimintasanoja ja kuvata tehtävät asianmukaisella terminologialla.

Korosta kunkin tehtävän osalta tärkeimmät vastuualueesi ja saavutuksesi kyseisessä tehtävässä.

Joitakin esimerkkejä kohdista, joita voit sisällyttää mukaan:

 • Johtanut ja kouluttanut hammaslääkäriassistentteja.
 • Toteutti leikkausajan lyhentämistekniikoita.
 • Kohtelin potilaita empaattisesti ja kunnioittavasti.
 • Viestittänyt tiimin jäsenille selkeät odotukset.
 • Tarjosi potilaille korkeatasoista hoitoa.
 • Koulutti potilaita ennaltaehkäisevästä hammashoidosta ja hygieniamenettelyistä.
 • Tarkasteli ja reflektoi myönteisiä potilashoitotekniikoita.
hammaslaakarin cv

Koulutusosio

Seuraavaksi käytä koulutusosiota hammaslääketieteellisen pätevyytesi kuvaamiseen.

Tee se jälleen käänteisessä aikajärjestyksessä ja mainitse tärkein tutkintosi ensin. Kokeneiden hammaslääkärien tarvitsee yleensä merkitä muistiin vain oppilaitoksen nimi ja valmistumisvuosi.

Vastavalmistuneet hammaslääkärit saattavat kuitenkin haluta kertoa yksityiskohtaisemmin tietyistä opintokokonaisuuksista, projekteista, palkinnoista ja akateemisista tuloksista, etenkin jos ne ovat erittäin tärkeitä tavoitetehtävän kannalta. Kannattaa myös luetella ylioppilastutkintosi ja arvosanasi.

Harrastukset ja vapaa-ajanviettotavat

Monet eivät vaivaudu sisällyttämään tätä osiota, mutta se voi olla loistava tapa näyttää rekrytoijille, mikä tekee sinusta erityisen. Hammaslääkärit tarvitsevat vahvoja ihmissuhdetaitoja, jotta potilaat tuntisivat olonsa mukavaksi, ja harrastuksesi voivat paljastaa sinusta paljon enemmän kuin pelkkä "ihmissuhdetaidot" ansioluettelossasi.

Lisäosiot

Esimerkkejä mahdollisista maininnoista ovat jäsenyydet ja sidonnaisuudet, tutkimuskokemus, julkaisut tai palkinnot.

Kaikki ylimääräiset osiot tekevät ansioluettelostasi ainutlaatuisen.

Lisätiedot tulisi kuitenkin sisällyttää vain, jos ne ovat merkityksellisiä haettavan tehtävän kannalta.

Kielet

Vaikka useiden kielten osaaminen ei ole välttämätöntä ollakseen hyvä hammaslääkäri, se on silti vaikuttava taito. Sitä paitsi, koskaan ei voi tietää, milloin se tulee tarpeeseen. Voit siis vapaasti lisätä kieliosion, jos sinulla on siihen tilaa.

Aseta kielet paremmuusjärjestykseen kielitaidon mukaan:

 • Äidinkieli tai kaksikielinen
 • Sujuva
 • Taitava
 • Keskitaso
 • Perustaso
Väärin

Ranska, englanti, ruotsi


Oikein
 • Suomi, äidinkieli
 • Englanti, sujuva
 • Ruotsi, keskitaso
 • Ranska, perustaso

ATS ja avainsanojen optimointi

Monet työnantajat ja henkilöstöosastot käyttävät hakijaseurantajärjestelmiä (Applicant Tracking Systems, ATS) - eräänlaisia rekrytoinnin seulontaohjelmistoja, jotka suodattavat ja järjestävät hakijoiden ansioluetteloita - parantaakseen rekrytointiprosessinsa tehokkuutta.

Siksi on tärkeää, että ansioluettelosi on optimoitu ATS:ää varten.

Miten optimoit hammaslääkärin ansioluettelosi rekrytoinnin seulontaohjelmia ja ATS:ää varten?

Varmista, että ansioluettelossasi on relevantteja avainsanoja. Hammaslääkäreiden kohdalla merkitykselliset avainsanat liittyvät suurelta osin tutkintoihin, koulutukseen, ammattinimikkeisiin, sertifikaatteihin, lisensseihin ja yhdistyksiin.

Kun noudatat tässä ansioluettelon kirjoittamisoppaassa esitettyjä vaiheita, nämä avainsanat sisältyvät luonnollisesti ansioluetteloosi.

Myös muotoilu ja ulkoasu ovat tärkeitä, kun on kyse ATS:n läpäisystä ja hyvästä sijoituksesta. Taulukot, grafiikka, useat fontit ja värit voivat vaikuttaa kielteisesti ansioluettelosi ATS-yhteensopivuuteen.

hammaslaakarin cv

Vinkkejä loistavan hammaslääkärin ansioluettelon luomiseen

Seuraavassa on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua luomaan vahvan hammaslääkärin ansioluettelon:

 • Kun kerrot yksityiskohtaisesti työhistoriastasi, käytä lausuman alussa toimintaverbejä, kuten hoitanut, hoitanut, tutkinut, tutkinut ja koordinoinut.
 • CV:si ei ole oikea paikka keskustella henkilökohtaisista asioista tai kertoa, miksi jätit työpaikan. Vaikka voit osoittaa luonteen ja persoonallisuutesi ansioluettelossasi, on tärkeää, että se pysyy ammattimaisena.
 • Kun kerrot taidoistasi, saavutuksistasi ja työhistoriastasi, liitä mukaan kaikki mitattavissa olevat mittarit. Tällaisia voivat olla esimerkiksi hoidettujen potilaiden määrä tai klinikan kasvu.
 • Korosta ihmissuhdetaitojasi, jotka liittyvät kykyihisi tarjota erinomaista potilashoitoa.
 • Keskity henkilökohtaiseen yhteenvetoon, sillä tässä kohdassa koukutat rekrytoivan johtajan. Korosta kokemustasi ja taitojasi.
 • Älä unohda mainita taitojasi tekniikan, laitteiden ja tietokoneohjelmien, erityisesti hammaslääketieteelle ominaisten ohjelmien, käytössä.
 • Muista oikolukea ansioluettelosi useita kertoja. Et halua menettää työtilaisuutta kirjoitus- ja kirjoitusvirheiden vuoksi.

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka pitkä hammaslääkärin ansioluettelon tulisi olla?

CV:n pituus voi vaihdella kahdesta 12 sivuun. Sivujen määrä riippuu urastasi ja haettavasta työpaikasta. Yleisesti ottaen voit sisällyttää ansioluetteloon niin monta sivua kuin tarvitset merkityksellisten saavutustesi ja kokemustesi kertomiseen. Nyrkkisääntönä on, että keskity antamaan yksityiskohtaista tietoa pätevyydestäsi, joka vastaa työnantajan työn vaatimuksia. Tämä tarkoittaa sitä, että osoitat lukijalle, miksi olet pätevin henkilö kyseiseen tehtävään.

Mitä voit tehdä, jotta hammaslääkärin ansioluettelosi erottuu eduksesi?

Usein henkilöstöpäälliköt etsivät syitä, joiden vuoksi he voivat jättää hakijat pois tarjouskilpailusta. He kiinnittävät huomiota muun muassa oikeinkirjoitukseen ja kielioppiin. Jos CV:ssäsi lukee "hammasviive" eikä "hampaiden rappeutuminen", se voi joutua hylätyksi. Varmista, että oikoluet ansioluettelosi useita kertoja ennen sen lähettämistä.

Mitä CV tarkoittaa hammaslääketieteessä?

Curriculum Vitae on se, mitä lähetät työnantajille työhakemuksen alussa. Se on yksinkertaistettu versio ansioluettelosta, mutta sillä on sama tarkoitus.

Hammaslääketieteen osalta ansioluettelon tulisi edelleen sisältää hammaslääkärin ammatin harjoittamiseen tarvittavat hammaslääkärin luvat, mahdolliset ensiaputaidot sekä lyhyt katsaus työkokemukseesi ja koulutukseesi.

Yhteenveto

Jos noudatat tätä opasta tarkasti, sinun pitäisi pystyä laatimaan näyttävä, helppokäyttöinen ja hyvin kirjoitettu hammaslääkärin ansioluettelo, jonka avulla pääset haastatteluun.

Muista keskittyä räätälöimään tietosi kohdetehtävääsi varten ja sisällyttää niihin runsaasti saavutuksia, joilla voit todistaa arvosi mahdollisille työnantajille.

Viimeistele ansioluettelon kirjoittaminen tarkistamalla kolminkertaisesti oikeinkirjoitus, kielioppi ja muotoilu.

Käy katsomassa sivuiltamme ansioluetteloesimerkkimme !

Luo ansioluettelosi parhaiden mallipohjien avulla

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni