Farmaseutin ansioluettelo | Esimerkkejä ja malleja CV:n kirjoittamiseen

Farmaseutit ja apteekkarit tekevät tärkeää työtä. Lääkkeiden valmistamisen, reseptien täyttämisen ja käsikauppalääkeiden käyttöneuvonnan lisäksi farmaseutit varmistavat, että asiakkaat säilyttävät lääkkeensä oikein, että heille määrätyt lääkkeet sopivat yhteen niin keskenään kuin asiakkaan mahdollisten käsikauppalääkkeiden kanssa, ja että asiakkaat ottavat lääkkeet oikealla tavalla.

Muotoile :
Koko :
Muokattavissa:
Word (Microsoft)
A4
Kyllä

Esimerkki farmaseutin CV:stä

Fanni Farmaseutti
Farmaseutti 10 vuoden kokemuksella
040 123 4567
fanni.a.farmaseutti@gmail.com
Kotitie 1, 00100 Helsinki
linkedin.com/in/fannifarmaseutti

Yhteenveto

Oma-aloitteinen farmaseutti, jolla on seitsemän vuotta kokemusta asiakaspalvelutyöstä. Osaa käyttää ROWA- ja MAXX-järjestelmiä sujuvasti ja palvelee asiakkaita iloisesti niin suomeksi kuin englanniksi. Arvostaa hyvää tiimihenkeä ja haluaa tuoda iloa niin asiakkaiden kuin työkavereittensa elämään.

Työkokemus

Farmaseutti, Sairaala-apteekki, Tampere
Maaliskuu 2018 – nykyhetki

 • Vastasi lääkkeiden tilaamisesta ja toimittamisesta
 • Valmisti lääkkeitä taidokkaasti osana lääkkeenvalmistustiimiä
 • Loi asiakirjoja ja raportteja lääkkeenvalmistukseen liittyen
 • Käytti ROWA- ja MAXX-järjestelmiä päivittäin
 • Ylläpiti hyvää työyhteisön ilmapiiriä

Farmaseutti, Yliopiston apteekki, Jyväskylä
Heinäkuu 2012 – helmikuu 2018

 • Toimi liikkuvana farmaseuttina kolmen eri toimipisteen välillä
 • Pääasiallisena tehtävänä lääkeneuvonta ja asiakaspalvelu, jossa erikoistui englanninkieliseen asiakaspalveluun
 • Osoitti joustavuutta työskentelemällä kaikkina apteekkien aukioloaikoina, myös lyhyellä varoitusajalla
 • Käytti ROWA- ja Pd3-järjestelmiä päivittäin

Koulutus

Farmaseutti, Helsingin yliopisto, Helsinki
Elokuu 2012 – toukokuu 2014

 • Erikoistumisalueena Lääketeollisuus ja viranomaistyö
 • Tutkielman aiheena lääkemarkkinoinnin lakimuutokset

Lääkealan perustutkinto, Turun ammatti-instituutti, Turku
Elokuu 2009 – toukokuu 2012

Kielitaito

Englanti (erinomainen)
Ruotsi (erinomainen)
Ranska (alkeet)

Taidot

Asiakaspalvelu
Viestintätaidot
Tiimityöskentely
MAXX-järjestelmä
ROWA-järjestelmä
Pd3-järjestelmä
Microsoft Office -ohjelmistot

Siksi asiakkaan kuunteleminen on lääketietämyksen ohella osa farmaseutin ydinosaamista. Farmaseutin ansioluettelon täytyy siis osoittaa ammattitaitosi lisäksi soveltuvuutesi tähän vastuulliseen työhön. Näillä vinkeillä luot vakuuttavan ansioluettelon ja varmistat, että erotut työnhaussa eduksesi. Ja haettavaa riittää; Apteekkariliiton mukaan vuoden 2021 lopussa Suomessa toimi yhteensä 822 apteekkitoimipistettä, joissa työskentelee yhteensä 8 200 henkilöä.

Miten kirjoitetaan farmaseutin CV?

Kun haet töihin apteekkiin, haet ihmisläheiseen tehtävään, jossa sinulla on vastuu asiakkaittesi hyvinvoinnista. Siksi farmaseutin kannattaa korostaa ansioluettelossaan paitsi ammattitaitoaan, myös kuuntelutaitojaan ja asiakaspalvelukykyjään. Mikäli haet vasta työharjoitteluun tai kenties etsit oppisopimuspaikkaa lääketeknikkona, kannattaa sinun alleviivata juurikin kykyäsi kuunnella asiakkaita ja neuvoa heitä ystävällisesti ja luotettavasti. Mieti siis, mitkä aiemmista kokemuksistasi kertovat asiakaspalvelutaidoistasi ja missä tehtävissä sinulla on ollut paljon vastuuta, ja korosta näitä kokemuksia.

Ansioluettelo tulee rakentaa seuraavalla tavalla:

 • Otsikko
 • Yhteenveto
 • Työkokemus
 • Koulutustiedot
 • Tehtävään liittyvät taidot
 • Muut hakemaasi työhön liittyvät olennaiset asiat, kuten esimerkiksi kielitaito

Erinomainen ansioluettelo on persoonallinen mutta asiallinen. Jos haluat erottua joukosta positiivisella tavalla, pidä mielessäsi seuraavat neuvot:

 • Luo jokaiseen hakemaasi työhön oma ansioluettelonsa ja muokkaa se korostamaan juuri kyseisessä tehtävässä tärkeäksi muodostuvia asioita.
 • Lue työnpaikkailmoitus tarkasti ja pohdi, nouseeko siitä esiin joitakin avainsanoja. Jos huomaat, että jotkin termit toistuvat ilmoituksessa, käytä niitä ansioluettelossasi. Mikäli työnantaja käyttää koneellista hakemusseulaa, näiden avainsanojen käyttäminen parantaa mahdollisuuksiasi saada ansioluettelosi varsinaisen rekrytoijan nähtäväksi.
 • Mukauta ansioluettelosi otsikko työhön sopivaksi.
 • Keskity työnantajan kannalta olennaiseen tietoon.

Jos sinulla ei ole kokemusta ansioluettelon luomisesta ja kaipaat lisävinkkejä hyvän CV:n rakentamiseen, saat lisäapua muiden ansioluetteloesimerkkiemme joukosta. Vaikka on tärkeää, että räätälöit ansioluettelosi aina juuri hakemaasi tehtävää ajatellen, on olemassa tiettyjä hyväksi todettuja käytäntöjä, jotka koskevat kaikkia ansioluetteloita. Toisaalta on myös olemassa yleisiä virheitä, joita kannattaa välttää: niistä voit lukea lisää työnhakuartikkeleistamme.

farmaseutin ansioluettelo

Asettelu ja muotoilu

Ansioluettelo on tiivistelmä osaamisestasi, josta olennaisten kykyjesi tulisi käydä selväksi jo nopealla silmäilyllä. On tärkeää että erotut joukosta eduksesi, mutta muista silti pitää ansioluettelosi helppolukuisena ja ammattimaisena.

👍 Hyvin muotoiltu ansioluettelo on:

 • Ulkoasultaan miellyttävä ja neutraali
 • Helppolukuinen
 • Tekee tärkeimmän löytämisestä helppoa

🛑 Vältä seuraavia virheitä:

 • Erikoinen tai vaikealukuinen fontti
 • Liian pienen kirjaisinkoon käyttäminen
 • Sekava ulkoasu
 • Rönsyileminen ja liioiteltu pituus
 • Hyökkäävät värit tai sävyjen sekamelska. Ansioluetteloasi saattaa lukea vaikkapa värisokea!

Ansioluettelon ammattimainen asettelu antaa sinusta paitsi hyvän kuvan, se myös kertoo työnantajalle, että osaat käyttää tekstinkäsittelyohjelmia. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

📌Vinkki: PDF on paras tiedostomuoto CV:n toimittamiseen töitä haettaessa, mikäli sen käyttäminen vain on mahdollista. Esimerkiksi .doc-tiedostojen asettelu saattaa muuttua toisella ohjelmalla aukaistaessa erilaisten ohjelmistoversioiden vuoksi. PDF-tiedostoissa tätä vaaraa ei ole. Näin sinun ei myöskään tarvitse huolehtia siitä, onko vastaanottajalla ansioluettelossasi käyttämäsi fontit!

Ansioluttelon rakenne

Erilaisia ansioluettelomalleja on useanlaisia, ja niistä jokaisessa on jotain hyvää ja jotain huonoa. CV-mallia ei kannata valita vain siksi, että jokin asettelu väreineen miellyttää omaa silmää. Jotta ansioluettelosi palvelee sinua parhaalla mahdollisella tavalla, kannattaa miettiä, minkälainen ansioluettelorakenne esittelee osaamisesi parhaassa valossa.Kronologinen ansioluettelo on työnantajien suosikki ja ansioluettelorakenteista tyypillisin. Kronologisessa ansioluettelossa työkokemukset, koulutustiedot ja kaikki muut kokemukset listataan uusimmasta kokemuksesta aloittaen ja vanhimpaan päättyen. Jos sinulla on jo alan työkokemusta, kronologinen ansioluettelo on yleensä paras valinta .

Taitopohjainen ansioluettelo puolestaan keskittyy saavutuksiin ja taitoihin, ja sopii henkilöille, jotka haluavat korostaa myös työuran ulkopuolella hankkimiaan taitoja. Myös funktionaalisena ansioluettelona tunnettua mallia kannattaa harkita jos vasta aloittelet työuraasi, harkitset alanvaihtoa tai olet työskennellyt useissa lyhyissä työsuhteissa ja/tai työkokemustesi ja opiskeluaikasi väliin jaa paljon aukkoja.

Moderni ansioluettelo puolestaan nivoo yhteen kaksi edeltävää rakennetta. Parhaimmillaan se yhdistää molempien mallien edut asetteluksi, joka ohjaa rekrytoijan katseen olennaiseen osaamiseesi niin työkokemuksen kuin muiden taitojesi osalta. Modernissa ansioluettelossa koulutuksesi, työkokemuksesi ja muut saavutuksesi paketoidaan siis tavalla, joka alleviivaa juuri sinun eduksesi olevia taitojasi, kykyjäsi ja kokemuksiasi.

Huomiota herättävä otsikko ja yhteystiedot

farmaseutin ansioluettelo

Otsikko on hieman kuin kirjan kansi; se ei ehkä kerro koko tarinaa, mutta on tärkeää, että se herättää tarpeeksi kiinnostusta, jotta lukija jatkaa pidemmälle. Yhtä tärkeää on tietysti myös varmistaa, että yhteystietosi on kirjoitettu oikein ja näkyvästi. Painovirhepaholainen sähköpostiosoitteessasi tai vaikeasti sijoitetut yhteistiedot, joita työnantaja joutuu etsimään suurennuslasin kanssa, voivat johtaa jopa siihen, ettet saakkaan haastattelukutsua. Panosta siis näihin asioihin!

Hyvä otsikko

Fanni Farmaseutti

Asiakaspalvelua rakastava farmaseutti

040 123 4567

fanni.a.farmaseutti@gmail.com

Kotitie 1, 00100 Helsinki

linkedin.com/in/fannifarmaseutti


💡 Mikä meni oikein: Otsikko on tiivis ja juuri tätä työtä varten räätälöity. Yhteystiedot ovat selkeät ja riittävät, ja näin tilaa jää enemmän esimerkiksi profiilille.

Huono otsikko

Fanni Farmaseutti

Pillerinpyörittäjä

040 123 4567

pilviveikko@gmail.com

Kotikatu 1 B 11

00100 Helsinki

Suomi

Syntymäaika 28.3.1980

Siviilisääty: avoliitossa


💡 Mikä meni pieleen: Hassunhauska otsikko sopii ehkä Facebookin profiiliin, mutta ei työnhakuun. Syntymäajan ja siviilisäädyn sisällyttäminen ei ole tarpeellista, ja vielä vain tilaa muulta (ja todennäköisesti tärkeämmältä) tekstiltä. Lisäksi sähköpostiosoite luo mielikuvaa tyypistä, jota varmaankaan ei halua päästää apteekin varastoon…

📌Vinkki: Työnhaussa kannattaa aina käyttää henkilökohtaista ja asiallista sähköpostiosoitetta. korttihai@google.com saattaa jäädä työnantajalle helposti mieleen, mutta ei todennäköisesti hyvässä mielessä. Jos olet vaihtamassa työpaikkaa, sen hetkisen työsähköpostiosoitteen käyttämistä kannattaa harkita kahdesti – ethän halua, että yhteystietosi muuttuvat kesken hakuprosessin.

Valokuvan hyödyt ja mahdolliset haitat

Valokuvien käyttäminen ansioluetteloissa on yksi niistä makuasioista, joista voi kaiketi vain kiistellä. Toisaalta kuva tekee ansioluettelosta persoonallisen ja muistettavan, mutta se mahdollistaa myös ulkonäön perusteella tapahtuvan syrjimisen – vaikkei se sallittua olekaan.

Yleensä valokuvan käyttöä ei suositella siksi, että sen mahdolliset hyvät puolet ovat pieniä verrattuna sen mahdollisiin haittoihin. Jos kuitenkin olet sitä mieltä, että valloittava hymysi on lippusi työhaastatteluun, kannattaa muistaa seuraavat asiat.

👍 Hyvä valokuva on:

 • Tuore kasvokuva
 • Hyvin valaistu
 • Iloinen tai neutraali – mutrusuu saa harvoin töitä!

Jos valokuvan käyttäminen edelleen mietityttää, voit lukea lisää aiheesta täältä .

farmaseutin ansioluettelo

Kuinka kertoa työkokemuksesta

Asiantuntijan ominaisuudessa tehtävässä asiakaspalvelussa työkokemus on aina valttia.

Mikäli olet hakemassa ensimmäistä tai toista harjoittelupaikkaasi, työkokemukseen kannattaa valita hakemastasi työnkuvasta riippuen esimerkiksi asiakaspalvelutaitoja vaatineita tai toimistyötä sisältäneitä työkokemuksia.

Esimerkkejä työkokemuksesta:

Farmaseutti, Kihniön apteekki, Kihniö

Maaliskuu 2011 – kesäkuu 2013

 • Valmisti lääkkeitä
 • Hoiti varastoa ja lääketilauksia ROWA-ohjelmistoa käyttäen
 • Palveli asiakkaita sekä suomeksi että englanniksi
 • Oli vastuussa farmaseuttiharjottelijoiden opastamisesta

Farmaseutti, sairaalan apteekki, Jyväskylä

Heinäkuu 2014 – Tammikuu 2020

 • Valmisti lääkkeitä osana tiimiä
 • Tuki asiakasyksiköiden lääkehuoltoa ja -hoitoa
 • Työskenteli vaihtelevissa työvuoroissa kaikkina aukioloaikoina
 • Kehitti lääkevalmistuksen raportoinnin toimintatapoja luomalla raportointipohjia

💡 Mikä meni oikein: Kummassakin esimerkissä mainitaan tehtävänimike, työskentelypaikka ja työsuhteen kesto. Vastuualueista kerrotaan tavalla, joka avaa hakijan avainosaamista ja kertoo kyvystä opastaa muita ja halusta kehittää toimintaa.

farmaseutin ansioluettelo

Koulutus: miten sisällyttää akateeminen tausta ansioluetteloon

Vaikka oppisopimuksella voikin opiskella lääketeknikoksi, farmaseutin tehtävät edellyttävät aina alan tutkintoa – poislukien tietysti tapaukset, jossa olet hakemassa koulutukseen liittyvää harjoittelupaikkaa. Siksi koulutus on farmaseutin ansioluettelossa tärkeässä osassa. Listaa koulutuksesi näin:

 • Luettele tutkinnot uusimmasta vanhimpaan
 • Mainitse tutkinnon myöntänyt koulu
 • Lisää koulutuksen aloituspäivä ja valmistumisaikasi
 • Mainitse pääaine (mikäli sinulla oli sellainen)

Jos olet vastavalmistunut tai sinulle ei syystä tai toisesta ole vielä karttunut työkokemusta kuin nimellisesti, voit silti tehdä itsestäsi haluttavan hakijan seuraavilla vinkeillä:

 • Korosta opintosaavutuksiasi
 • Korosta kansainvälisyyttä ja kielitaitoa kertomalla opiskelijavaihdosta
 • Opinnäytetyösi aihe voi alleviivata asiantuntijuuttasi
 • Sisällytä mukaan mahdolliset lyhytkurssit, joita olet suorittanut, mikäli ne liittyvät hakemaasi tehtävään

Esimerkkejä koulutuksen esittelystä

Alta löydät esimerkkejä siitä, kuinka koulutustiedot voi kirjata ansioluetteloon.

Valmistunut farmaseutti etsii uutta työtä:

Farmaseutti, Helsingin yliopisto, Helsinki

Elokuu 2010 – toukokuu 2013

 • Erikoistumisalueena Kliininen farmasia
 • Tutkielman aiheena e-savukkeiden käyttö tupakoinnin lopetushoidossa Englannissa

Lääkealan perustutkinto, Turun ammatti-instituutti, Turku

Elokuu 2007 – toukokuu 2010


💡 Mikä meni oikein: Kaikki olennaiset tiedot on listattu, ja erikoistumisalueen ja tutkielman aihe kertovat hakijan suuntautumisesta alallaan.

Farmaseuttiopiskelija etsii ensimmäistä työharjoittelupaikkaansa:

Tämänhetkiset opinnot: Farmaseutti, Åbo Akademi, Turku

Elokuu 2018 – nykyhetki

 • Erikoistumisalueena Tutkimustyö ja tieteellinen ajattelu
 • Sivuopintoina venäjä ja farmaseuttinen etiikka

Lääkealan perustutkinto, Turun ammatti-instituutti, Turku

Elokuu 2014 – toukokuu 2017


💡 Mikä meni oikein: Väärinymmärryksen vaaraa siitä, että opinnot olisi jo suoritettu loppuun, ei voi syntyä. Koska erikoistumisalue on jo valittu, se mainitaan. Mainitut sivuopinnot alleviivat kielitaitoa ja suuntautumista.

farmaseutin ansioluettelo

Taidot, joita farmaseutti tarvitsee

Farmaseutin tehtävä yhdistää lääkealan tietämyksen asiakaspalvelun haastavuuteen. Jotta farmaseutti osaa neuvoa asiakkaita lääkkeiden käytössä, tulee hänen ensin osata kuunnella asiakasta ja kiinnittää huomiota niihin tekijöihin, jotka vaikuttavat oikean lääkityksen löytämiseen. Kuten asiakaspalvelutöissä yleensäkin, kielitaito on myös farmaseuteille ehdottomaksi eduksi. Lisäksi apteekkialalla on useita erilaisia järjestelmiä ja ohjelmistoja, joiden hallitsemisesta on hakijalle ehdotonta hyötyä. Lääkkeiden valmistuksessa puolestaan tarkkuus on tärkeää.

Tarkastele alla olevaa kykyjen listaa ja mieti, mitkä näistä taidoista vastaavat parhaiten sinun taitojasi ja tehtävän vaatimuksia.

HKovat taidot

 • Lääkkeiden valmistus
 • Annosteluosaaminen
 • Alan ohjelmistot (esim. ROWA, MAXX)
 • Yleiset ATK-taidot
 • Kielitaidot
 • Varastonhallinta
 • Henkilöstöhallinto

Pehmeät taidot

 • Asiakaspalvelutaidot
 • Kommunikointikyky
 • Ihmissuhdetaidot
 • Yhteistyötaidot
 • Oma-aloitteisuus
 • Ongelmanratkaisutaidot
 • Tarkkuus ja yksityiskohtien huomioiminen

Kannattaa miettiä, minne sijoitat ansioluettelosi taito-osion sen mukaan, kuinka tärkeitä näiden taitojen korostaminen sinulle on. Ansioluettelopohjistamme saat apua parhaan asettelun löytämiseen.

Ammattillinen yhteenveto tiivistää kykysi ja tavoitteesi

Ammatillinen yhteenveto on kuin pähkinänkuoriversio hyvistä puolistasi. Kun haet sellaisiin tehtäviin, joissa saatat kilpailla satojen hakijoiden kanssa, yhteenvedon tärkeys korostuu. Rekrytoija saattaa päättää yhteenvetosi perusteella, vaivautuuko hän lukemaan ansioluetteloasi loppuun, joten panosta sen laatimiseen!

Ansiokas yhteenveto rakennetaan vaikkapa näin:

 • Aloita tittelilläsi - varsinkin, jos se vastaa hakemaasi työtä!
 • Pidä yhteenveto lyhyenä – 5 riviä riittää varmasti tärkeimpään!
 • Tiivistä kokemuksesi numeroiksi ja saavutuksiksi

Miltä tällainen yhteenveto siis kuulostaa? Vaikkapa tällaiselta: 👇

ESIMERKKI HYVÄSTÄ YHTEENVEDOSTA

Asiakaspaveluhenkinen farmaseutti, jolla on kymmenen vuotta kokemusta niin suurissa kuin pienissäkin apteekeissa toimimisesta. Antaa asiantuntevaa palvelua sujuvasti niin suomeksi, englanniksi, kuin ruotsiksi. Vuonna 2020 valittiin apteekkinsa parhaaksi asiakaspalvelijaksi. Suorittanut myös lääketeknikon tutkinnon.


💡 Mikä meni oikein: Yhteenvedossa korostetaan hakijan kokemusta, asiakaspalvelu- ja kielitaitoja lukujen avulla. Se luo välittömän mielikuvan hakijan vahvuuksista ja siitä, mitä hänen taitonsa voivat tuoda yritykseen.

ESIMERKKI HUONOSTA YHTEENVEDOSTA

Luotettava vastavalmistunut farmaseutti, joka pitää asiakaspalvelusta. Hyvä kielitaito ja välttävät tietokonetaidot. Somistaa mielellään ikkunoita.


💡 Mikä meni pieleen: Tämä esimerkki korostaa aivan vääriä asioita – siitä nousevat esiin kokemuksen puute, tietokonetaitojen huono osaaminen ja kiinnostus tehtäviin, joita apteekissa kyllä riittää, mutta jotka ovat toissijaisia työn tärkeimpien tehtävien ohella. Vaikka kokemuksen puutteessa ei ole mitään vikaa, ei se ole ensimmäinen asia, jota kannattaa alleviivata. Lisäksi kuvaukset “luotettava” ja “hyvä kielitaito” ovat varsin ympäripyöreitä.

Apteekkarin ansioluettelon lisäosiot

Mieti tarkkaan, millaisia lisäosioita ja -otsikoita ansioluetteloosi lisäät – niiden avulla saat kiinnitettyä työnantajan huomion tehtävään soveltuviin kykyihisi. Jos olet hakemassa esimerkiksi asiakaspalvelupainotteiseen tehtävään, kielitaito-osio kannattaa sijoittaa ansioluettelossa näkyvälle paikalle, jos se on sinulle eduksi. Mikäli olet suuntautunut muihin tehtäviin tai työnkuva korostaa esimerkiksi lääkkeiden valmistustaitoja, kannattaa lisäosiot mukauttaa tätä ajatellen ja tehdä esimerkiksi alan ohjelmistojen osaamisesta oma osionsa. Tärkeintä on, että valitsemasi lisäosiot korostavat parhaita puoliasi tavalla, joka tekee sinusta houkuttelevan kandidaatin tehtävään.

Kielitaito

Hyvä kielitaito on asiakaspalvelutehtävissä aina valttikortti. Suurilla paikkakunnilla asuu paljon eri kieliä puhuvia asiakkaita, ja toisaalta pienillä paikkakunnilla saattaa jopa englanninkielen taitoisista työntekijöistä olla pulaa. Jos sinulla on siis hyvä kielitaito, sitä kannattaa ehdottomasti korostaa. Arvioidessasi kielitaitoasi ole aina rehellinen. Sinulle voi käydä työhaasttattelussa nolosti, jos olet nohevasti väittänyt osaavasi ruotsia erinomaisesti, etkä ymmärräkään, kun haastattelija kysyy sinulta harrastuksistasi på svenska. Jos olet suorittanut standardoituja kielitutkintoja, ne kannattaa mainita tässä osiossa.

farmaseutin ansioluettelo

Farmaseutin ansioluettelon tärkeimmät vinkit

Asiallinen ja joukosta erottuva ansioluettelo on aina paras tapa herättää työnantajan kiinnostus ja varmistaa, että haastattelukutsu ilmestyy sähköpostiisi. Tiivistetäänpä siis tämän artikkelin vinkit vielä käteväksi listaksi.

 • Varmista, että ansioluettelosi on helppolukuinen
 • Tupla- ja triplatarkista, että yhteystiedoissasi ei ole virheitä
 • Vältä painovirhepaholaisia ja muita kirotusvirheitä!
 • Muokkaa ansioluettelosi vastaamaan hakemaasi työtä
 • Kuvaile työkokemustesi sisältöjä tavalla, joka alleviivaa taitojasi ja saavutuksiasi
 • Kerro koulutuksestasi selväsanaisesti
 • Valitse oikeat kovat ja pehmeät kyvyt, joita korostat
 • Mieti, mitkä ansioluettelon lisäosiot korostavat osaamistasi ja kertovat soveltuvuudestasi kyseiseen työhön

Täydennä CV:tä saatekirjeellä

Hyvä saatekirje osoittaa, että olet todella kiinnostunut juuri kyseisestä työpaikasta – eli sekä toimenkuvasta että itse yrityksestä. Vaikka olisit muokannutkin ansioluettelosi työpaikan mukaan, saatekirjeen tärkeyttä ei voi väheksyä – varsinkin pienemmät työnantajat saattavat päättää saatekirjeesi perusteella, lukevatko he edes ansioluetteloasi. Käytä siis hyväksesi saatekirjeen luoma mahdollisuus osoittaa, että olet perehtynyt sekä hakemaasi työhön että sitä tarjoavaan yritykseen. Lisäksi voit käyttää saatekirjettä alleviivaamaan niitä taitoja, joihin haluat työnantajan erityisesti kiinnittävän huomiota; erityisesti siinä tapauksessa, että käytit kronologista ansioluetteloa , tämä kannattaa pitää mielessä. Kun luot ansioluettelosi käyttämällä ansioluettelopohjiamme , pääset myös luomaan kyseistä mallia varten suunnitellun saatekirjeen helposti.

farmaseutin ansioluettelo

Usein kysytyt kysymykset

Paljonko farmaseutti tienaa?

Farmasialiiton mukaan aloittava farmaseutti tienaa 2 528 euroa alimmassa palkkaluokassa ja 2 987 euroa korkeimmassa palkkaluokassa. Palkkaluokka vaihtelee samojen osaamisvuosien työntekijöiden välillä asuinkunnasta ja sen edellyttämästä palkkaluokasta johtuen. Palkka nousee kolmantena, kuudentena, yhdeksäntenä ja kahdentenatoista kokemusvuotena, ja 1.4.2022 korkeimman kokomusluokan alin palkka on 3 074 euroa. Lisäksi työstä saa ilta- ja pyhäpäivälisiä kuten muistakin asiakaspalvelutöistä.

Myös farmaseutin pakollisille työharjoitteluille on määritelty palkat. Ensimmäisestä pakollisesta harjoittelusta palkka on 1 138 euroa, ja toisesta 1 264 euroa. Harjoittelut ovat pakollinen osa alan yliopisto-opintoja ja kestävät yhteensä noin kuusi kuukautta.

Mitä eroa on proviisorilla, lääketeknikolla, apteekkarilla ja farmaseutilla?

Apteekkariliitto erittelee erilaisia toimenkuvia näin: Lääketeknikko on ammattikoulutusta valmistunut henkilö, joka vastaa lääkevaraston riittävyydestä ja usein esimerkiksi somistamisesta. Farmaseutti puolestaan on suorittanut alemman yliopistotutkinnon. Hän on apteekissa se henkilö, jonka puoleen todennäköisimmin käännyt apua tarvitessasi; he neuvovat asiakkaita lääkkeiden käytössä. Proviisori on suorittanut ylemmän korkeakoulututkinnon ja on lääkkeiden ja lääkehoidon asiantuntija. Proviisori toimii myös apteekissa esimiehenä ja vastaa henkilökunnan osaamisesta ja asiakaspalvelun onnistumisesta yhdessä farmaseuttien kanssa. Apteekkari on puolestaan proviisoritutkinnon suorittanut yrittäjä, joka vastaa alueensa lääkehuollon turvallisuudesta.

Luo ansioluettelosi parhaiden mallipohjien avulla

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni