Esimerkkejä myyjän ansioluettelosta

Jos olet intohimoinen, kunnianhimoinen ja päättäväinen, olet luultavasti harkinnut uraa myynnissä. Tässä artikkelissa katsomme joitain neuvoja täydellisen ansioluettelon tekemiseen ja myynnin ansioluetteloesimerkkejä joita voit käyttää saadaksesi unelmatyösi myynnin alalla.

Muotoile :
Koko :
Muokattavissa:
Word (Microsoft)
A4
Kyllä

Ensin kannattaa kysyä itseltään, miksi tavoitella uraa myynnissä? Myynnissä toimiminen saattaa olla hyvinkin palkitsevaa sekä tunnetasolla että taloudellisesti, on myös muita etuja työskennellä tällä jännittävällä alalla.

Myyntiedustajilla, johtajilla ja avustajilla on suuri kysyntä, jopa silloin kun talous ei ole kunnossa. Kaikki yritykset tietävät, että heidän täytyy ylläpitää myyntiä pysyäkseen tuottoisina. Tämän vuoksi yritykset tekevät leikkauksia muilta osastoilta. He tietävät tarvitsevansa myyjiä pitääkseen yrityksensä toiminnassa.

Ja hyvinä aikoina yritysten omistajat etsivät tapoja laajentaa ja kasvattaa yritystään. Myös tähän he tarvitsevat myyjiä jotka pitävät huolen, että tuotteiden ja palveluiden myyntiä edistetään.

Usein esillä olevat myyntialan nimikkeet ovat mm. myyntiedustaja, myyntipäällikkö, myyjä, myyntineuvottelija tai vaikka asiakaspäällikkö.

Myyntiala on hyvin laaja-alainen, jossa useita osa-alueita joissa myyjät voivat työskennellä. Kaikkea aina käytetyistä autoista luksusjahteihin, ohjelmisoista hotelleihin, rakennuksesta kosmetiikkaan ja kaikkea niiden väliltä. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden toimia alalla joka oikeasti kiinnostaa ja innostaa sinua.

Riippumatta mille alalle tunnet vetoa, me näytämme sinulle kuinka saat rekrytoijan huomion mahtavilla myyjän ansioluetteloilla ja ansioluettelosi pinon huipulle!

Käsittelemme kaiken mitä sinun tarvitsee tietää edistääksesi myyjän uraasi: neuvoista saatekirjeeseen ja ansioluettelotavoitteeseen, kuinka listata työhistoriaa parhaalla tavalla, kuinka esitellä myyjän taitojasi ja myyntimenestystä ja kuinka valita paras ansioluettelon muotoilu.

Kuinka kirjoittaa mahtava myyjän ansioluettelo

On useita avainkohtia, joita kannattaa harkita kirjoittaessasi myyjän ansioluetteloa. Jotkin tärkeimmistä ovat:

 • Käytä kieltä joka on soveltuvaa myyntialalle ja joka on vakuuttavaa.
 • Korosta aikaisempaa myyntikokemusta.
 • Osoita, että sinulla on oikeanlainen osaaminen ja koulutus haettuun työhön.
 • Valitse oikeanlainen muotoilu ja pituus ansioluettelollesi.

Tässä artikkelissa keskustelemme kaikista näistä yksityiskohtaisesti ja laitamme vielä mukaan upean myyjän ansioluettelomallin saattaaksemme sinut alkuun.

Aloitetaanpa sitten!

Esimerkkejä myyjän ansioluettelosta

Käytä oikeanlaista kieltä myyjän ansioluettelossa

Jokaisella alalla on oma kielensä ja myyntiala ei ole poikkeus. Käyttämällä asiallista ammattikieltä ja myyntisanastoa ansioluettelossasi tuot esille taitojasi ja uskottavuuttasi välittömästi.

Pyri kieleen joka on itsevarmaa ja vakuuttavaa. Sen sijaan, että sanoisit “auttoi parantamaan myyntiä 15 %”, voit painottaa sitä ja ilmaista se tällä tavalla: “tuotti merkitykselliset 15 % kasvun myyntiin”.

Sen lisäksi, että se osoittaa taitojasi, tämänlainen kielenkäyttö myös osoittaa, että olet kunnianhimoinen ja halukas onnistumaan.

On kuitenkin totta, että jos et pysty myymään itseäsi, kuinka voit myydä heidän tuotteitaan?

Toinen vahva tekniikka on varovasti tarkkailla millaista kieltä rekrytoijat käyttävät, jotta voit sovittaa myyntisi heille. Lue läpi mahdollisimman monta työpaikkailmoitusta alalta josta olet kiinnostunut.

Huomaa yleisesti käytetyt lauseet ja millaista tyyliä rekrytoijat käyttävät. Lue ansioluettelosi uudelleen läpi ennen kuin lähetät hakemuksesi ja varmista että käytät samantyyppistä kieltä.

Examples

Tässä on joitakin lauseita, sanoja ja taitoja, jotka on hyvä lisätä myyjän ansioluetteloon:

 • Erittäin motivoitunut
 • Sijoituksen tuotto
 • Myynnin johtaminen
 • Erinomaiset kommunikointitaidot
 • Kyky viimeistellä myynnit
 • Lahjakas yritysasiakkaiden kanssa
 • Tilinhallinta
 • Ongelmanratkaisutaidot
 • Tavoitteiden asettaminen
 • Aloitekykyinen
 • Ennustaminen
 • Silmää yksityiskohdille
 • Hyvä hankkimaan ja pitämään asiakkaita
 • Verkostoituminen
 • Myynninhallinta
 • Todistettu myyntiennätys (anna tilastoja ja numeroita aina kun mahdollista)
 • Kunnianhimoinen ja päättäväinen
 • Taitava Neuvottelija
 • Tiimipelaaja
 • Ajanhallinta

Työkokemus

Nyt kun olet häkellyttänyt mahdollisen työnantajasi voitokkalla kielelläsi ja vaikuttavilla taidoillasi, sinun pitää vain todistaa, että sinulla on jotain sanojesi takana!

Vaikka olisit joskus tehnyt myyntityötä vain osa-aikaisesti tai harjoittelussa, sen osoittaminen, että sinulla on vähintäänkin jotain kokemusta saa sinut erottumaan muista hakijoista joilla ei ole kokemusta.

Esimerkkejä myyjän

Ja korkeampiin asemiin kokemuksen osoittaminen juuri niillä osa-alueilla joita työnantaja hakee saa heidät kiinnittämään huomionsa sinuun alta aikayksikön.

Kun listaat aikaisempia työpaikkoja, standardi tapa on laittaa viimeisin työpaikka ensimmäiseksi ja siirtyä taaksepäin järjestelmällisesti. Kuitenkin jos jokin muista työkokemuksistasi on erityisen olennainen haettuun paikkaan, voit laittaa sen ensimmäiseksi.

Jos esimerkiksi haet paikkaa sovellusten myyjänä ja olet myynyt sovelluksia ennen nykyistä paikkaasi, on järkevää korostaa olennaisempaa kokemusta ensimmäisenä.

Esimerkkejä

Katsotaanpa joitakin esimerkkejä työkokemuksesta jonka voit laittaa myyjän ansioluetteloon, riippumatta siitä kuinka kauan olet työskennellyt.

Aloituspaikoille :
 • Harjoittelut myyjänä. (Korosta kaikkia myyntiin liittyviä tehtäviä joita teit, kuten puhelinmyynti tai tilin hallinta.)
 • Osa-aikatyö koulun ohella. (Vaikka se olisi vain myyntiä aurinkolasi kojulla.)
 • Hyväntekeväisyysjärjestön varainhankintaa. (Tämä on omalla tavallaan myyntiä, koska pyydät ihmisiä luopumaan rahoistaan)
 • Pienet liiketoimet, verkkosivut tai kesätyöt (Jopa lapsena tehty myynti lasketaan!)
Korkeammille asemille :
 • Puhu myyntitavoitteista tai päämääristä joita olet saavuttanut tai parempaa vielä, ylittänyt.
 • Listaa kaikki suuret saavutukset, kuten suuren asiakkaan, jota yritys on pyrkinyt hankkimaan jo vuosia, saaminen.
 • Anna rahalliset arvot aina kun mahdollista. Juuri kuinka paljon tuottoa tai parantunutta voittoa työnantajasi sai kiitos panostuksesi? Kuinka monta uutta asiakasta hankit yritykselle?
 • Mainitse taitoja joita olet saanut suoraan edellisen työnantajan töissä. Jos esimerkiksi möit sovelluspaketteja ja vaihtoehtoina oli normaali ja kalliimpi paketti, voit mainita, että olet oppinut ylösmyynnin jalon taidon.

Jälleen on hyvä muistuttaa; lue työpaikkailmoitus huolellisesti ja muokkaa ansioluetteloasi soveltumaan taitoihin ja kokemuksiin joita työnantaja hakee myyntihenkilöstöltä. Jos työnantaja sanoo, että myyjien tulee toimia hyvin paineen alaisuudessa, korosta kaikkia korkeapaineen rooleja joissa olet onnistunut.

Voit tehdä tämän ansioluettelossa tai osana saatekirjettä. Vilkaise tämän artikkelin lopussa olevia ansioluetteloesimerkkejä.

Esimerkkejä myyjän

Education and Training Koulutus ja harjoittelu

Vaikka myyntityö ei normaalisti vaadi mitään erityistä koulutusta, työnantajat ovat alkaneet arvostamaan myyntikoulutusta jota olet tehnyt omasta aloitteesta. Hyvä esimerkki on lyhyet kurssit erilaisissa myyntitekniikoissa ja metodeissa, joita olet tehnyt verkossa.

On myös hyvä mainita työpaikalla tehdyt koulutukset, kuten koulutus CRM-työkaluihin tai parhaiden asiakaspalvelutekniikoiden koulutuspäivät.

Esimerkit

 • Suorittanut verkkokurssin SPIN- ja SNAP-myyntitavoista. (Anna kurssin tarjoajan nimi ja ihanteellisesti linkki mahdolliseen sertifikaattiin)
 • Osallistunut johtavan myyntiasiantuntijan seminaariin tai TED talkiin. (Anna nimi ja hieman taustatietoa)
 • Suorittanut kehittyneen koulutuksen myyntivoimasta ja LinkedIn Sales Navigatorista.
 • Perusteellinen kokemus HubSpot CRM:n ja Microsoft Dynamics CRM:n käytöstä.

Mikä on myyjän ansioluettelon paras muotoilu ja pituus?

Lopuksi on tärkeää, että teet ansioluettelostasi nopean ja helpon lukea. Rekrytoijat ja työnantajat saavat usein suuret määrät ansioluetteloita, eikä heillä ole aikaa käsitellä niitä kaikkia perusteellisesti.

Tässä on joitakin avainkohtia myyjän ansioluettelon muotoilusta:

 • Pysyttele yhdessä sivussa. Vaikka tämä saattaa kuulostaa vaikealta, suurin osa nykyaikaisesta CV-malleista tekee tämän kohtalaisen helpoksi. Yleisenä sääntönä on, että kaikki työkokemus yli kymmenen vuoden takaa voidaan jättää pois, ellei se ole erityisen olennaista haettuun paikkaan.

Sinun ei kannata myöskään lisätä tietoja, jotka ovat lukijalle epäolennaisia. He luultavasti olettavat, että osaat käyttää tietokonetta, eikä heidän tarvitse tietää missä kävit peruskoulua.

 • Käytä nykyaikaista muotoilua. Yksi syistä miksi ansioluettelot olivat niin pitkiä, oli niiden perinteinen muotoilu (käytännössä ne olivat esseitä) ei käyttänyt sivulla olevaa tilaa tehokkaasti.

Tämä on syy siihen, miksi nykyaikaiset muotoilut usein laittavat yhteystiedot kapeaan osaan sivun vasemmassa laidassa (tähän kuuluvat myös koulutus, taidot ja suosittelijat) ja laittavat työkokemuksen hieman leveämpään osaan oikealle. Koska tämä muotoilu pilkkoo osiot mukaviin ja siisteihin laatikoihin, työnantajan on helppo vilkaista sivua löytääkseen olennaiset tiedot.

 • Listaa työhistoria uusimmasta vanhimpaan. Haluat esitellä parhaat puolesi ansioluettelossa, joten lukioaikaisen viikonlopputyön laittaminen ensimmäiseksi on huono idea. On parasta aloittaa nykyisellä, tai viimeisellä, työpaikalla ja työstää sitä taaksepäin kun puhutaan työkokemuksesta.

Toinen hyvä taktiikka myyjän ansioluettelon, on pilkkoa vaikeat konseptit käyttämällä ranskalaisia viivoja.

Myyntialan ammattilaisen ansioluetteloesimerkit

Tehdäksemme tämä prosessi helpoksi sinulle, meillä on joitakin upeita myyjän ansioluetteloesimerkkejä ansioluettelorakentajastamme, jotka saattavat sinut alkuun!

Vilkaise ansioluetteloesimerkkejämme Vilkaise ansioluettelomallejamme

Tämän ansioluettelonäytteen pitäisi tehdä ansioluettelosi muotoilusta helppoa. Se myös antaa sinulle mielenkiintoisia vaihtoehtoja joista voit valita mieleisesi.

Oletko vieläkin utelias? Vilkaise alla olevia myyjän ansioluettelon usein kysyttyjä kysymyksiä.

Esimerkkejä myyjän

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on myyjän ansioluettelon uratavoite?

Riippuen minkä myyjän ansioluettelomallin valitset, sinua luultavasti kannustetaan lisäämään ura- tai ansioluettelotavoite. Tämä auttaa rekrytoijaa näkemään silmäyksellä ovatko utatavoitteesi ja yrityksen tavoitteet linjassa keskenään.

Tässä on joitakin neuvoja tavoitteiden kirjoittamiseen myyjän ansioluetteloon:

 • Ole rehellinen. Tutki hieman itseäsi ja ajattele mitä oikeasti haluat uraltasi. Etsitkö työtä joka haastaa sinua, vai oletko kiinnostunut polusta joka johtaa ylenemiseen? Jos tavoitteesi kuulostavat rehellisiltä, työnantajat huomaavat sen kyllä.
 • Katso miten sinun ja yrityksen tavoitteet menevät päällekkäin. Pidä mielessäsi mitä yritys haluaa ihanteelliselta työntekijältä. Työpaikkailmoituksessa on luultavasti vihjeitä siihen, mutta suurin osa yrityksistä hakee myyjää, joka parantaa myyntiä ja tuo lisää asiakkaita.

Mitkä ovat parhaat taidot joita laittaa myyjän ansioluetteloon? Onko jotain muuta mitä kannattaa laittaa?

Monet taidot, joita vaaditaan onnistuneeseen myyntiin, pyörivät siinä, että pystyy ylläpitämään ja luomaan hyviä suhteita mahdollisiin asiakkaisiin. Tämä tarkoittaa sitä, että on hyvä idea korostaa pehmeitä taitoja ja kommunikointitaitoja myyjän ansioluettelossa, esimerkiksi:

 • Aktiivinen kuuntelu
 • Tunneälykkyys ja empatia
 • Kyky löytää yhteisiä aiheita erilaisten ihmisten kanssa

Haluat myös osoittaa, että sinulla on oikeat ominaisuudet myynnin viimeistelyyn:

 • Päättäväinen ja motivoitunut
 • Aloitekykyinen ja eri tilanteisiin sopeutuva
 • Taitava sekä myynnissä että viimeistelyssä
 • Ahkera ja omistautunut loppuun viemisessä

Vaativatko myyntityöt paljon kokemusta? Millaisia ovat esimerkit myyjän kokemuksesta?

Tämä riippuu hyvin paljon siitä, millaista myyntityötä haet. Hyvä uutinen on, että aloittavat paikat eivät useinkaan vaadi paljoakaan kokemusta. Jos sinulla on ollut osa-aikatyö kaupassa tai olet tehnyt harjoittelun myynnissä, sillä pääsee jo hyvin alkuun.

Korkeammat asemat, kuten myyntipäällikkö tai aluepäällikön paikat luonnollisesti vaativat enemmän kokemusta ja todistettavaa tulosta.

Kuinka myyt itseäsi ansioluettelossa?

Tässä on joitakin parhaista neuvoistamme saadaksesi työhaastattelu kutsun ja mahdollisuuden unelmatyöllesi:

 • Ole täsmällinen ja anna numeroita aina kun mahdollista. Se, että sanot myynnin parantuneen toimintasi vuoksi on eri asia kuin se, että sanot kuinka paljon myynti parani. Mikäli olet nyt töissä myynnissä, käy läpi raporttisi ja kokoa tilastotietoa ansioluetteloasi varten.
 • Ole vakuuttava. Myyntiedustajan tulee olla mukaansatempaava ja mielenkiintoinen, joten anna tämän osa-alueen itsessäsi tulla esille ansioluettelossasi. Tämä on mahdollisuutesi osoittaa työnantajalle, että sinulla on ammattikieli hallussa.
 • Tee tutkimustyötä. Ennen kuin lähetät ansioluettelon, tutki hieman yritystä. Tämä auttaa näkemään missä aikaisemmalla työkokemuksellasi tai koulutuksella on päällekkäisyyttä yrityksen kanssa, jotta voit korostaa kuinka juuri sinä olet täydellinen haettuun työhön.

Luo ansioluettelosi parhaiden mallipohjien avulla

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni