Esimerkkejä markkinointipäällikön ansioluetteloista

Markkinointipäälliköt ovat kohdennetun mainonnan, luovien markkinointikampanjoiden, hakukoneoptimoinnin ja monen muun johtavia asiantuntijoita. Oikeanlaisella taito kokonaisuudella, meidän markkinointipäällikön ansioluettelo esimerkeillämme ja alla olevien neuvojen kanssa, olet oikealla polulla päästäksesi onnistuneeksi markkinointipäälliköksi.

Muotoile :
Koko :
Muokattavissa:
Word (Microsoft)
A4
Kyllä

On turvallista olettaa, että ammattimaisena markkinointipäällikkönä tulet olemaan tekemisissä tuotekehityksen ja – jakelun kanssa. Samalla kuitenkin luoden ja toteuttaen markkinointistrategioita, kehittäen myyntiä, keskustelemalla osakkeenomistajien kanssa, suunnitellen tapahtumia ja halliten sosiaalisen median toimintaa.

Tuotteiden tekeminen houkutteleviksi on erikoisalaasi. Meidän yrityksemme erikoistuu luomaan sinulle ansioluettelon, jossa vahvuutesi ja erikoisalasi saa etusijan kaikkein myyntikelpoisimmalla tavalla.

Tavoitteemme on antaa sinulle parhaat neuvot ja esimerkit markkinointipäällikön ansioluettelosta, jotta ansioluettelosi olisi mahdollisimman selkeä, suora ja tehokas.

Kuinka kirjoittaa paras ansioluettelo markkinointipäällikölle?


Esimerkkejä markkinointipäällikön ansioluetteloista

Hyvän ansioluettelon kirjoittaminen on hyvin samankaltaista hyvien markkinointikäytäntöjen kanssa. Kuvittele, että sinä olet tuote ja ansioluettelo on tapa esitellä työnantajalle myyntivalttisi. Sinun pitää tuoda taitosi ja kokemuksesi esille tavalla, joka on työnantajalle houkutteleva ja jännittävä.

Markkinointityön kysyntä on jatkuvasti kasvussa. Tämä johtuu osittain digitaalisen sektorin räjähdysmäisestä kasvusta. Yritykset tarvitsevat uusia ja kekseliäitä markkinoijia nyt enemmän kuin koskaan.

Markkinointipäällikön paikat lisääntyvät siis jatkuvasti. Tämä on sekä hyvä että huono asia aloittavalle markkinoijalle. Mahdollisuuksia on enemmän, mutta kilpailu kasvaa sen myötä. Navigoidaksesi jatkuvasti muuttuvia työmarkkinoita sujuvasti, sinun täytyy aloittaa tekemällä ansioluettelostasi mahdollisimman ammattimainen.

Katsomalla kuinka hyvin ansioluettelon tyyli ja kokemus osio tuovat esille vahvuuksiasi markkinointipäällikkönä on hyvä tapa mitata, kuinka hyvä hakemuksesi on. Ennen kuin aloitat kirjoittamisen markkinointikokemuksestasi, on kriittistä harkita miten aloitat markkinointipäällikön hakemuksen.

Valitse joko tavoitteet tai yhteenveto

Oli ansioluettelo mille alalle tahansa, tärkein askel on hahmottaa kuinka sen tulisi alkaa. Tässä on kaksi vaihtoehtoa: Joko aloitat tavoitteillasi markkinointialan työnhakijana tai menet suoraan työkokemuksen yhteenvetoon. Täältä löydät yksityiskohtaisemman markkinointipäällikön ansioluettelopohjan.

Ansioluettelon tavoitelausunto on yleensä yhdestä kahteen riviä pitkä ja selventää uratavoitteita. Tavoitteiden tarkoituksena on tuoda työnantajalle esille motivaatiosi tuomalla lyhyesti esille mitä paikkaa olet hakemassa. Tavoitteisiin usein lisätään muutama sana hakijasta itsestää. Tässä on esimerkki tavoitelausunnosta:

“Motivoitunut ja nopeasti oppiva vastavalmistunut, jolla on [] tutkinto. Haen mahdollisuuksia [] alalla, jotta minulla olisi tilaisuus käyttää [___] taitojani.”

Vastavalmistuneet yleensä käyttävät tavoitelausuntoa saadakseen työnantajan huomion nopeasti. Tämä tapa on kuitenkin nykyään harvinaisempi, eikä siten ole yhtä tehokas hankkimaan hakemukselle huomiota.

Yhteenveto sen sijaan on mahdollisuus esitellä luovuuttasi, saavutuksiasi ja markkinointitaitojasi. Ammattimaisen yhteenvedon tarkoitus on tuoda sinut esille parhaassa mahdollisessa valossa. On erittäin suotavaa käyttää eloisia avainsanoja tuomaan esille pätevyytesi haettuun rooliin. Tässä osiossa voit tuoda esille miksi juuri sinä ansaitset paikan, sen sijaan että toisit yksinkertaisesti esille tavoitteesi.

Yhteenveto on ns. hissipuheesi tulevaisuuden työnantajille. Sen avulla tuot esille miksi sinä olet paras ehdokas heidän yritykseensä. Muutamia asioita kannattaa harkita kirjoittaessa tiivistelmää:

 • Miksi minä olen pätevä haettuun paikkaan?
 • Kuinka kokemukseni, koulutukseni ja taitoni auttavat minua uudessa työssä?
 • Miten olen käyttänyt tietojani ja taitojani edellisellä työpaikalla?


Näihin kysymyksiin vastaaminen yhteenvedossa saa tämän osion ansioluettelossasi näyttämään asialliselta ja tehokkaalta. Vilkaise alla olevia yhteenveto esimerkkejä saadaksesi paremman kuvan mistä vahva markkinointipäällikön yhteenveto muodostuu.


Esimerkkejä markkinointipäällikön ansioluetteloista

Esimerkki Markkinointipäällikön ansioluettelon yhteenvedosta

Tehokas yhteenveto

“Lahjakas markkinointipäällikkö, jolla on viiden vuoden kokemus sisältölähtöisten ryhmien johtamisesta. Viiden hengen tiimiä johtaessa nostanut tuottoa 64% online-yritykselle käyttäen useita kolmen kuukauden markkinointikampanjoita. Myöhemmin, ottanut vastaan johtajan aseman kymmenen hengen B2C ryhmästä, kehittänyt heidät sisällönhallintajärjestelmää ja auttanut parantamaan asiakkaiden sitoutumista 45% samalla kun vähentänyt työntekijöiden vaihtuvuutta 25%:sta 0%:iin olennaisena vuonna.”

Yllä oleva esimerkki näyttää “oikean” tavan kirjoittaa ammattimainen profiili ansioluetteloosi. Yhteenvetoon laitetaan paljon informaatiota ja sisältää alla olevat vahvuudet:

 • Puhumalla kokemuksestasi sisällön markkinoinnissa, yhteenveto kertoo työnantajalle että olet kokenut ammattilainen, joka on tehnyt laaja-alaisesti töitä alalla.
 • Yhteenvedosta tulee esille, että markkinointipäällikkönä ymmärrät liiketoiminnan mittarit ja että panostat arvonkehitykseen. Osoittamalla vaikutuksesi yrityksen numeeriseen sekä tilastolliseen arvoon ja osallisuutesi markkinointikampanjoihin, työnantaja pystyy päättelemään että sinulla on vahvat johtamistaidot.
 • Viimeisenä mutta ei suinkaan vähäisimpänä, suora ja ymmärrettävä yhteenveto antaa sinulle enemmän arvoa kunnianhimoisena markkinointipäällikkönä. Tiivis ja informaatio rikas tyyli kertoo, että olet henkilö joka saa asioita tehtyä


Heikko yhteenveto

Huonon yhteenvedon kirjoittaminen tarkoittaa käytännössä edellisen esimerkin vastakohtaa. Tässä näes esimerking heikosta, tehottomasta ammatillisesta yhteevedosta:

“Taitava ja lahjakas markkinointipäällikkö, jolla on kokemusta ryhmien ohjaamisesta erinäisillä mainosalueilla. Laajan kokemuksen pohjalta etsin laaja-alaista vapautta johtaa mainostehtäviä ja -ryhmiä.”

Tässä yhteenvedossa on useita virheitä, mutta keskitytään siihen mitä voimme oppia tästä.

 • Hyvän yhteenvedon ensimmäinen sääntö on, että sitä ei koskaan kirjoiteta ensimmäisessä persoonassa. Älä ikinä kirjoita “minä” kun olet tekemässä ammatillista profiilia.
 • Toinen suuri heikkous on siinä, kuinka vähän se oikeastaan kertoo ihmisestä. Sanat kuten “mainosalue” samoin kuin “tehtävät ja ryhmät” eivät sano mitään merkittävää. Sen sijaan ne hämmentävät lukijaa. Epämääräiset termit eivät kerro mitään kokemuksestasi, vaan sen sijaan ne lisäävät kysymyksiä.
 • Tarkkuuden puute profiilissa antaa työnantajalle sellaisen kuvan, että yhteenveto on kopioitu jonkinlaisesta mallista. Jos se mitä sanot ei erityisesti kuvaa omaa alaasi ja taitojasi, sitä ei pitäisi laittaa yhteenvetoon lainkaan.


Yhteenvedon luomisen jälkeen on aika siirtyä työstämään ansioluettelon tärkeintä osaa, kokemusosiota.

Kuinka kirjoittaa markkinointi ansioluettelon kokemusosio?

Työkokemuksen kirjoittaminen ammattimaisella ja ymmärrettävällä tavalla on mainio keino kiinnittää työnantajan huomio. Tämä askel on kriittinen kaikille ansioluetteloille riippumatta alasta.

Tarkastellessaan ansioluetteloasi työnantajat, erityisesti suuremmat yritykset, käyttävät hakijanseurantajärjestelmää, joka etsii hakemuksista avainsanoja. Tämä ohjelma suodattaa pois hakemukset, joissa ei ole tarpeeksi avainsanoja.


Esimerkkejä markkinointipäällikön ansioluetteloista

Työnantajat katsovat hakemustasi vain muutamia sekunteja sen jälkeen kun se on läpäissyt järjestelmän suodatuksen. On tärkeä ymmärtää, että yhteenvedossa oleva tieto on sekä tiiviisti kirjoitettu että menee suoraan asiaan. Se lisäksi sen pitää olla helppo lukea, sinulla on vain muutama sekunti aikaa kiinnittää työnantajan huomio.

Tehokas muotoilu jolla kiinnittää huomio markkinointipäällikön ansioluettelossa, on kirjoittaa työkokemus käänteisessä aikajärjestyksessä.

Kirjoitat missä työskentelit ja mitä työsi piti sisällään aloittaen aikaisimmasta markkinointialan työpaikasta viimeisimpään. Tämä on hyvä tapa saada yhteydenotto unelmatyöstäsi.

Tässä on hyvä neuvo; tehokkaan muotoilun ja ansioluettelopohjan käyttäminen hakemuksessasi on mainio tapa tuoda esille saavutukset ja olennainen työhistoria.

Saadaksesi lisää muotoilu ideoita, markkinointipäällikön ansioluettelo esimerkkejä ja mukautettuja ansioluettelopohjia joita voit käyttää hakemuksessasi, vilkaise tätä.

Esimerkkejä markkinointipäällikön ansioluetteloista

Ollaan rehellisiä; ei ole merkitystä kuinka hyviä ja osuvia ansioluettelosi yhteenveto- j ja taito-osiot ovat, jos kokemusosio ei ole kunnossa. Työkokemusosio on tärkein ja kriittisin osa hakemustasi. Tässä osiossa tuot esille todellisen arvosi markkinointipäällikkönä.

Alla näet esimerkin siitä, miten työkokemus kirjoitetaan tehokkaasti:

KOKEMUS

_______________________________________

Tuotemarkkinointipäällikkö

FinDome Teollisuus

Kesäkuu 2015 – Marraskuu 2018

Helsinki

 • Sovelsi luonnollista hakukoneoptimointi strategiaa kymmenen hengen ryhmälle, nostaen verkkosivun vierailuja 145% kuudessa kuukaudessa, samalla parantaen koversioastetta 55%.
 • Toteutti aloitteita, kuten markkinoinnin tulosraportteja ja uuden pisteytysmenetelmän, osoittaen 20% mainostulokasvun johtajille, alle kuudessa kuukaudessa.
 • Käytti Google Analytics -palvelua keräämään tietoa ja seuraamaan verkkosivun mittareita. Kehitti uuden kaavapohjaisen Excel-tiedoston organisoimaan poistumisprosenttia ja keskimääräistä session kestoa.

Tässä näemme, että hakija on onnistunut markkinointipäällikkö. Ranskalaiset viivat tuovat esille terävän esityksen henkilön kokemuksesta. Näemme että hakija on hyvä markkinoija, sillä hän on selvästi tuonut arvoa edelliseen työpaikkaansa. Tätä entisestään korostaa erilaisia markkinoinnin mittareita, jota hän tuo esille kussakin kohdassa. Samoin hän on tehnyt saavutuksillaan, kuten parantamalla bränditietoisuutta. Hakija tuo esille arvoa käsittelemällä avainkohtia ja kuvailemalla työkokemustaan kuin ammattilainen.

Joskus työkokemuksen kirjoittaminen voi olla pelottavaa, olemme kaikki kokeneet sen. Siitä huolimatta sinun täytyy pitää huoli siitä, että työsi on kuvailtu kokonaisuudessaan ja ymmärrettävässä muodossa. Yritä pitää se lyhyenä, mutta pidä mukana tärkeät kohdat, ettei työkokemuksestasi tule epämääräinen. Tässä on esimerkki siitä, miten EI pidä kirjoittaa työkokemuksesta:

KOKEMUS

_______________________________________

Markkinointipäällikkö

FinDome Teollisuus

Kesäkuu 2015 – Marraskuu 2018

Helsinki

 • Johtanut pientä tiimiä lisäämään verkkosivun liikennettä.
 • Kehitti uuden perehdytys tekniikan, johtaen markkinointi tuloksen kasvuun.
 • Käytti Google Analytics -palvelua tiedon keräämiseen.

Tästä on vaikea jatkaa mihinkään. Näin epämääräisestä tekstistä lukijan on vaikea kiinnostua tai tehdä johtopäätöksiä. Älä koskaan jätä työnkuvausta niin epämääräiseksi, että sitä on vaikea ymmärtää. Muista lisäksi lisätä kuvaukseen tärkeimmät mittarit.

Korosta markkinointitaitojasi


Esimerkkejä markkinointipäällikön ansioluetteloista

Olennaita on ymmärtää, että sinun tulee mainostaa itseäsi työkokemusta kirjoittaessa. Tämän voi tehdä mainitsemalla numeerisia ja tilastollisia esimerkkejä saavutuksistasi ja selittämällä miten työsi vaikutti työnantajaasi ja kollegoihin. Kunnianhimoisena markkinointipäällikkönä on kriittistä tietää miten onnistuneesti esittää ja markkinoida olennaiset työkokemukset.

Mainio neuvo ansioluettelon kirjoittamiseen; älä vain kuvaile työprosessia. Selitä kuinka työpanoksesi lisäsi yrityksen arvoa ja tuottoa. Kuvaile kuinka palveluksesi paransivat voittoa tai kehitti logistisen parannuksen organisaation sisällä. Tämä korostaa taitojasi markkinoijana entisestään.

Koska markkinointi kulkee käsi kädessä myynnin kanssa, hyvä esimerkki voisi olla vaikka seuraavanlainen:

Avusti asiakkaita … kehitti kuukausittaista myyntiä 10 000 €:sta 20 000 €:oon viidessä kuukaudessa.

Sisällytä markkinoinnin sertifikaatit ansioluetteloosi

Silloin tällöin työnantaja kysyy taidoista, joita ei ole korostettu työkokemusosiossa. Hyvä tapa kiertää tällaiset pyynnöt kohtalaisen lyhyessä ajassa on hankkia sertifikaatti kyseiselle taidolle.

Tässä on 5 parasta markkinointipäällikön sertifikaattia:

 • Google Analytics
 • Google Ads
 • Facebook Advertising
 • Bing Ads Accredited Professional Certification
 • YouTube Certification

Avainkohdat markkinointipäällikön ansioluettelon luomisessa

Lopuksi, avainkohdat tehokkaan markkinointipäällikön ansioluettelon luomisessa ovat seuraavat:

 • Suunnittele ansioluettelosi erityisesti sille työlle jota olet hakemassa.
 • Ammatillisen yhteenvedon tulisi osoittaa vahvuuksiasi ja haetulle työlle soveltuvia taitoja lyhyesti.
 • Tuoda esille arvosi käsittelemällä avainkohtia ja saavutuksia edellisistä töistä, kuin myös mittareiden lisääminen.
 • Kirjoittaa työkokemus käänteisessä aikajärjestyksessä.
 • Esittää taitosi ja kokemuksesi houkuttelevalla ja uskottavalla tavalla – markkinoi itseäsi
 • Käytä sertifikaatteja parantamaan hakemuksesi tehokkuutta.

Esimerkkejä markkinointipäällikön ansioluetteloista

UKK

Kuinka kuvailla markkinointi kokemusta ansioluettelossa?

Yritä lisätä entisillä työpaikoilla tehdyt saavutukset ja numeeriset yksityiskohdat. Rakenna arvoa kertomalla kuinka yritys paransi tulostaan sinun johdolla ja markkinoinnilla. Mainitse mielenkiintoiset projektit, joissa olet ollut mukana. Luettavuuden lisäämiseksi kirjoita kokemukset käänteisessä aikajärjestyksessä ja sopivalla muotoilulla käyttämällä meidän ansioluettelopohjaamme

Mikä on markkinointipäällikön keskimääräinen palkka?

Duunitorin mukaan, markkinointipäällikön keskimääräinen palkka 2019 oli 4 663 €.

Mikä on hyvä tavoite markkinoinnin ansioluetteloon?

Tavoite pyrkii antamaan työnantajalle ymmärryksen motivaatioistasi hakiessasi markkinointiuraa. Tämä tapahtuu parhaiten tiiviisti kertomalla mitä paikkaa olet hakemassa. Tavoitteissa usein on myös muutamia sanoja sinusta itsestäsi.

Luo ansioluettelosi parhaiden mallipohjien avulla

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni