Eläinlääkärin CV - kirjoita täydellinen ansioluettelo

Eläinlääkärinä vahva ansioluettelo on välttämätön, jotta voit esitellä pätevyytesi ja kokemuksesi mahdollisille työnantajille Suomessa. Muiden joukosta erottuvan ansioluettelon laatiminen voi kuitenkin olla haastavaa, varsinkin jos kirjoitat sen englanniksi.

Muotoile :
Koko :
Muokattavissa:
Word (Microsoft)
A4
Kyllä

Eläinlääkärin CV esimerkki

Maija Mikkonen

+358 40 1234 567

maija.mikkonen@email.com

Kotikatu 1, 00100 Helsinki

linkedin.com/in/maijamikkonen


Tavoite:

Kokenut ja omistautunut suomalainen eläinlääkäri, jolla on 5 vuoden kokemus sekä pien- että suureläinlääketieteestä, etsii työpaikkaa hyvämaineisesta eläinklinikasta Suomessa. Vahva tausta eläinten terveydenhoidossa ja intohimo tarjota korkealaatuista hoitoa kaikille eläimille.

Koulutus:

 • Eläinlääketieteen tohtori, Helsingin yliopisto, 2012-2017.
 • Eläintieteen kandidaatti, Helsingin yliopisto, 2008-2012

Lisenssit:

 • Euroopan eläinlääketieteellinen korkeakoulu (ECVS).
 • Suomen Eläinlääkäriliitto

Kokemus:

Eläinlääkäri, Eläinklinikka X, 2015-2020.
Eläinklinikka X:n johtavana eläinlääkärinä olin vastuussa monenlaisten eläinlajien sairaanhoidosta ja hoidosta. Tähän kuului rutiiniluonteisten ja edistyneiden kirurgisten toimenpiteiden suorittaminen, nuorempien eläinlääkäreiden ja eläinlääketieteen opiskelijoiden ohjaaminen ja opastaminen sekä hätä- ja kriittisen hoidon protokollien kehittäminen ja toteuttaminen.

Eläinlääkäri, Eläinklinikka Y, 2012-2015.
Eläinklinikka Y:n eläinlääkärinä toimiessani sain kokemusta pienten eläinten, kuten kissojen ja koirien, hoidosta ja pääsin oppimaan alan kokeneimmilta eläinlääkäreiltä.

Vastuualueet ja saavutukset:

 • Lääketieteellisen hoidon ja hoidon tarjoaminen monenlaisille eläinlajeille.
 • Rutiininomaisten ja edistyneiden kirurgisten toimenpiteiden suorittaminen
 • Nuorten eläinlääkärien ja eläinlääketieteen opiskelijoiden ohjaaminen ja opastaminen.
 • Kehittää ja panna täytäntöön hätä- ja kriittisen hoidon protokollia.
 • Onnistunut hoitamaan yli 1000 hätä- ja kriittisen hoidon tapausta.
 • Vähentänyt tehohoitotapausten kuolleisuutta 15 prosentilla ottamalla käyttöön uusia protokollia ja menettelyjä.
 • Onnistunut hoitamaan ja estämään useita laajamittaisia eläintautiepidemioita.

Lisätaidot:

 • Englannin ja suomen kielen taito
 • Vahvat viestintä- ja ihmissuhdetaidot
 • Erinomainen ongelmanratkaisu- ja päätöksentekokyky
 • Vahvat tietokoneen käyttötaidot, mukaan lukien Microsoft Office -ohjelman ja eläinlääkärikohtaisten ohjelmistojen hallinta.

Harrastukset:

 • Ulkoilma-aktiviteetit, kuten patikointi, kalastus ja retkeily.
 • Eläinten käyttäytymistä ja hyvinvointia käsittelevien kirjojen lukeminen
 • Vapaaehtoistyö eläinsuojissa

Suosittelut:

Saatavilla pyynnöstä


Tässä oppaassa saat vinkkejä ja parhaita käytäntöjä, joiden avulla voit laatia ansioluettelon, jonka suomalaiset työnantajat ottavat hyvin vastaan.

Oppaassa käsitellään eri näkökohtia, jotka liittyvät suomalaiselle lukijalle räätälöidyn ja työnantajan odotukset täyttävän ansioluettelon luomiseen. Ensinnäkin käsittelemme, miten tärkeää on tuoda koulutuksesi ja sertifikaattisi esiin selkeästi ja ammattimaisesti. Tähän sisältyy kaikkien tutkintojen, todistusten ja muun asiaankuuluvan koulutuksen luettelointi, mukaan lukien oppilaitoksen nimi ja valmistumispäivä, sekä maininta mahdollisista sertifikaateista, kuten jäsenyys esimerkiksi seuraavissa järjestöissä. ammattijärjestön jäsenyys tai kielet, joita puhut.

Toiseksi keskitymme esittelemään asiaankuuluvan kokemuksesi ja vastuualueesi tavalla, joka korostaa pätevyyttäsi ja saavutuksiasi. Tähän voi sisältyä harjoittelujaksoja, työharjoitteluja, residenssejä tai muuta asiaankuuluvaa työkokemusta. On tärkeää luetella organisaation tai vastaanoton nimi, tehtävänimikkeesi, työsuhteesi kesto ja lyhyt yhteenveto vastuualueistasi ja saavutuksistasi.

Lopuksi keskustelemme myös siitä, miten tärkeää on varmistaa, että ansioluettelosi on hyvin järjestetty ja helppolukuinen. Tähän kuuluu selkeän ja ammattimaisen muodon käyttö, selkeät otsikot ja tiivis kieli. Käsittelemme myös sitä, miten tärkeää on lukea ansioluettelosi useaan kertaan, jotta varmistat, että se on virheetön ja ettei siinä ole kirjoitus- tai kielioppivirheitä. Noudattamalla tässä oppaassa esitettyjä vinkkejä ja parhaita käytäntöjä voit luoda ansioluettelon, jonka avulla erotut muista hakijoista ja lisäät mahdollisuuksiasi saada unelmiesi eläinlääkärin työ Suomessa.

elainlaakarin cv

Mikä on eläinlääkärin ansioluettelo?

Eläinlääkärin ansioluettelo on erikoistunut ansioluettelo, jossa korostetaan eläinlääkärien pätevyyttä. Eläinlääkärit ovat koulutettuja ja lisensoituja lääketieteen ammattilaisia, jotka tarjoavat hoitoa eläimille, mukaan lukien diagnoosit, hoito, rokotukset ja lääketieteelliset toimenpiteet. Eläinlääkärit voivat erikoistua tiettyyn eläintyyppiin tai hoitaa monia eri eläimiä.

Eläinlääkärinä hyvä ansioluettelo on tärkeä, koska se kokoaa kaikki pätevyytesi yhdelle sivulle. Jos yrität saada työpaikan eläinlääkärinä, ansioluettelo on olennaisen tärkeä, jotta voit osoittaa työnantajille, että olet pätevä. Lisäksi eläinlääkärin ansioluettelossa voidaan tuoda esiin erikoisalasi eläinlääkärinä, mukaan lukien se, millaisia eläimiä hoidat ja mitä toimenpiteitä tarjoat. Tehokkaassa eläinlääkärin ansioluettelossa on muun muassa osaamista, työkokemusta, koulutusta, lupia ja todistuksia koskevia kohtia.

Mikä ansioluettelomuoto on paras eläinlääkäreille?

Eläinlääkärin ansioluettelon paras muoto on yleensä käänteinen kronologinen muoto.

Käänteiskronologisessa ansioluettelossa korostuvat aiemmat vastuualueet, työkokemus ja saavutukset - kaikki erittäin tärkeitä tekijöitä eläinlääkintäalalla. Luettelet viimeisimmän työtehtäväsi ensin ja etenet siitä taaksepäin kronologisesti.

Tämä ansioluettelomuoto antaa sinulle parhaan tilaisuuden esitellä pätevyytesi ja kokemuksesi alalla. Joissakin tilanteissa vaihtoehtoinen muoto voi kuitenkin olla tarpeen.

Seuraavassa on 3 ansioluettelovaihtoehtoa ja milloin niiden käyttöä kannattaa harkita:

 • Ansioluettelo (CV): Ansioluetteloa käytetään yleensä hakijoissa, jotka hakevat akateemisten tai tieteellisten alojen työpaikkoja. Yleisessä eläinlääkärin vastaanotossa ansioluettelo ei todennäköisesti ole tarpeen, ellet hae johtavaan tai johtotehtävään. Ansioluettelo on hyödyllinen myös silloin, kun haetaan tehtäviin, joihin liittyy tutkimusta ja julkaisuja.

 • Toiminnallinen ansioluettelo: Toiminnallisessa ansioluettelossa keskitytään koulutukseen ja taitoihin enemmän kuin työkokemukseen. Tätä muotoa suosivat usein vastavalmistuneet, joilla on paljon koulutuskokemusta mutta vain vähän muodollista työkokemusta.

 • Hybridi ansioluettelo: Hybridi-ansioluettelossa yhdistyvät sekä toiminnallisen että käänteiskronologisen ansioluettelomuodon elementit. Tämä sopii hyvin hakijoille, jotka vaihtavat alaa tai toimialaa tai joiden ansioluettelossa on suuria aukkoja.

Eläinlääkärin ansioluettelon parhaan mahdollisen ulkoasun luominen

Vahvan ja tehokkaan eläinlääkärin ansioluettelon luomisessa ulkoasu on yhtä tärkeä kuin sisältö. Hyvin järjestetty ja visuaalisesti houkutteleva ulkoasu voi auttaa tekemään ansioluettelostasi erottuvan muiden hakijoiden joukosta ja lisätä mahdollisuuksiasi tulla valituksi haastatteluun. Seuraavassa on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit luoda parhaan mahdollisen ulkoasun eläinlääkärin ansioluetteloosi:

 • Käytä ammattimaista muotoa: Käytä ansioluettelossasi ammattimaista ja siistiä muotoa, kuten perinteistä käänteiskronologista muotoa. Tällaisessa muodossa viimeisin kokemuksesi on lueteltu ensin, ja se on helppo lukea ja ymmärtää.

 • Käytä selkeitä otsikoita: Järjestä ansioluettelosi eri osiot selkeillä otsikoilla ja väliotsikoilla, kuten "Koulutus", "Kokemus" ja "Taidot". Näin työnantajan on helppo löytää nopeasti etsimänsä tiedot.

 • Käytä Bullet Points -kohtia: Luettele pätevyytesi, kokemuksesi ja taitosi bullet points -kohtien avulla. Näin ansioluettelosi on helppo lukea ja skannata.

 • Käytä valkoista tilaa: Käytä valkoista tilaa, jotta ansioluettelosi olisi silmää miellyttävä ja helppolukuinen. Tämä onnistuu käyttämällä selkeitä marginaaleja, otsikoita ja luettelokohtia.

 • Käytä yhtenäistä fonttia: Käytä ansioluettelossasi yhtenäistä fonttia ja varmista, että se on helppolukuinen. Vältä liian hienoja tai koristeellisia fontteja.

 • Käytä johdonmukaista muotoilua: Käytä ansioluettelossasi johdonmukaista muotoilua, kuten otsikoiden ja työnimikkeiden lihavointia tai kursivointia ja tekstin kohdistamista vasemmalle.

 • Pidä ansioluettelon pituus sopivana: Pituudeltaan ansioluettelo on sopivan pituinen, yleensä 1-2 -sivun mittaisena. Näin varmistat, että ansioluettelosi on tiivis ja ytimekäs, mutta siinä on silti tarpeeksi yksityiskohtia, jotta voit esitellä pätevyytesi ja kokemuksesi.

 • Räätälöi se kohderyhmälle sopivaksi: Muista räätälöidä ansioluettelosi työnantajan erityisvaatimusten ja odotusten mukaan. Ota huomioon sen maan tai alueen kulttuuri, kieli ja odotukset, johon haet.

Näitä vinkkejä noudattamalla voit luoda eläinlääkärin ansioluetteloosi visuaalisesti houkuttelevan ja hyvin järjestetyn ulkoasun, joka auttaa sinua erottumaan muista hakijoista ja lisää mahdollisuuksiasi tulla valituksi haastatteluun. Muista oikolukea ansioluettelosi useaan kertaan, jotta se on virheetön ja tuo pätevyytesi esiin parhaalla mahdollisella tavalla.

Ammattimaisen yhteystieto-, otsikko- ja kuvaosion luominen

Eläinlääkärin ansioluettelon yhteystiedot, otsikko ja kuva-osio ovat ratkaisevan tärkeitä sen varmistamiseksi, että työnantaja voi helposti ottaa sinuun yhteyttä ja oppia sinusta lisää. Siksi on tärkeää varmistaa, että nämä osiot ovat hyvin järjestettyjä, ammattimaisia ja ajantasaisia.

Yhteystietojen osalta on tärkeää, että ilmoitat koko nimesi, nykyisen osoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Varmista, että puhelinnumero ja sähköpostiosoite ovat ammattimaisia ja helppolukuisia. Tähän osioon on myös hyvä lisätä LinkedIn-profiilisi tai muita ammatillisia sosiaalisen median linkkejä.

Otsikko-osassa on tärkeää käyttää selkeää ja ammattimaista fonttia ja sisällyttää koko nimesi ja asiaankuuluvat ammattinimikkeet. Tämän osion tulisi olla näkyvästi ansioluettelosi yläosassa, jotta työnantajan on helppo löytää nimesi ja yhteystietosi nopeasti.

Ammatillisen valokuvan liittäminen ansioluetteloosi voi myös olla hyödyllistä, sillä sen avulla työnantaja voi yhdistää nimet kasvoihin ja saada ansioluettelosi erottumaan muista hakijoista. On tärkeää valita ammattimainen pääkuva, joka on hyvin valaistu, tarkennettu ja rajattu oikein, ja on hyvä välttää rentoa tai satunnaista valokuvaa.

Sähköpostiosoitteen osalta on tärkeää käyttää ammattimaista sähköpostiosoitetta. Vältä osoitteita, joissa on epävirallisia tai epäammattimaisia nimiä, kuten " PartyAnimal@email.com " tai " FunnyCats@email.com ", ja käytä sen sijaan sähköpostiosoitetta, joka sisältää nimesi, kuten " etunimi.sukunimi@email.com ".

Näin ollen luomalla eläinlääkärin ansioluetteloosi ammattimaisen yhteystieto-, otsikko- ja kuvaosion voit varmistaa, että työnantaja voi helposti ottaa sinuun yhteyttä ja saada sinusta lisätietoja. Tämä lisää mahdollisuuksiasi tulla valituksi haastatteluun.

elainlaakarin cv

Tiivistelmä vai tavoite?

Eläinlääkärin ansioluettelon laatimisessa yksi eniten keskustelua herättävistä aiheista on se, pitäisikö ansioluetteloon sisällyttää tiivistelmä vai tavoiteseloste. Molemmissa on omat hyvät ja huonot puolensa, ja paras vaihtoehto riippuu henkilöstä ja hänen erityisistä pätevyyksistään ja kokemuksestaan.

Yhteenveto on lyhyt ja ytimekäs yhteenveto pätevyydestäsi ja kokemuksestasi. Se sijoitetaan usein ansioluettelon alkuun, ja sen avulla voidaan korostaa keskeisiä taitojasi ja saavutuksiasi. Se on tehokas tapa herättää työnantajan huomio ja antaa hänelle nopea yleiskuva pätevyydestäsi ja kokemuksestasi. Hyvä esimerkki eläinlääkärin yhteenvedosta voisi olla:

Oikein
"Kokenut ja omistautunut eläinlääkäri, jolla on 5 vuoden kokemus sekä pien- että suureläinlääketieteestä, hakee työpaikkaa hyvämaineiselta eläinklinikalta Suomessa. Vahva tausta eläinten terveydenhoidossa ja intohimo tarjota korkealaatuista hoitoa kaikille eläimille."

Huono esimerkki:

Väärin
"Eläinlääkäri, jolla on 5 vuoden kokemus, etsii alan työtä"

Tavoiteilmoitus puolestaan on tarkempi selvitys haettavasta asemasta tai urasta. Sitä käytetään usein osoittamaan työnantajalle, miten pätevyytesi ja kokemuksesi vastaavat sitä paikkaa, jota hän yrittää täyttää. Hyvä esimerkki tavoitelausumasta voisi olla:

Oikein
"Saada eläinlääkärin virka hyvämaineisella eläinklinikalla Suomessa hyödyntäen viiden vuoden kokemustani pien- ja suureläinlääketieteestä tarjotakseni korkealaatuista hoitoa kaikille eläimille."

Huono esimerkki:

Väärin
"Saada eläinlääkärin työtä ja ansaita paljon rahaa"

Vaikka tiivistelmä voi olla tehokas tapa esitellä pätevyytesi ja kokemuksesi, myös tavoitteesta voi olla hyötyä, jos se on räätälöity tiettyyn tehtävään ja työnantajaan sopivaksi. Joissakin tapauksissa voi olla hyödyllistä sisällyttää sekä tiivistelmä että tavoite. Näin voit antaa lyhyen yleiskatsauksen pätevyydestäsi ja kokemuksestasi ja samalla osoittaa työnantajalle, miten pätevyytesi vastaa kyseistä tehtävää.

Olipa kyseessä tiivistelmä, tavoite tai molemmat, on tärkeää räätälöidä se tiettyyn työpaikkaan ja työnantajaan sopivaksi ja keskittyä siihen, miten pätevyytesi ja kokemuksesi vastaavat kyseistä työpaikkaa ja miten voit antaa yritykselle panoksesi. Muista aina oikolukea se useaan kertaan, jotta se on virheetön ja tuo pätevyytesi esiin parhaalla mahdollisella tavalla.

On myös tärkeää ottaa huomioon, minkä tyyppiseen työpaikkaan tai työnantajaan haet, kun päätät, sisällytetäänkö tiivistelmä vai tavoite. Joissakin tapauksissa tiivistelmä voi olla tarkoituksenmukaisempi, kun taas toisissa tapauksissa tavoite voi olla tehokkaampi. Jos esimerkiksi haet johtavaan tai erikoistuneeseen tehtävään, tiivistelmä voi olla hyödyllisempi, koska sen avulla voit tuoda esiin tärkeimmät pätevyytesi ja saavutuksesi. Jos taas haet aloittelevaa asemaa, tavoite voi olla sopivampi, sillä sen avulla voit osoittaa työnantajalle, miten pätevyytesi vastaa asemaa ja miten voit edistää yrityksen toimintaa.

Lisäksi on tärkeää pitää kieli ja sävy ammattimaisena ja välttää liian rentoa tai epävirallista kieltä. Lisäksi on tärkeää pitää ansioluettelo tiiviinä ja ytimekkäänä ja välttää epäolennaisten tietojen sisällyttämistä tai pätevyytesi liioittelua.

Yhteenvetona voidaan todeta, että riippumatta siitä, haluatko sisällyttää eläinlääkärin ansioluetteloosi tiivistelmän vai tavoitteen, on tärkeää, että se räätälöidään tiettyyn tehtävään ja työnantajaan sopivaksi ja että siinä keskitytään siihen, miten pätevyytesi ja kokemuksesi vastaavat tehtävää ja miten voit antaa yritykselle panoksesi. Noudattamalla näitä ohjeita voit laatia vahvan ja tehokkaan eläinlääkärin ansioluettelon, joka auttaa sinua erottumaan muista hakijoista ja lisää mahdollisuuksiasi tulla valituksi haastatteluun.

Työkokemus

Eläinlääkärin ansioluettelon työkokemusta koskeva osa on ratkaisevan tärkeä, kun haluat esitellä pätevyytesi ja kokemuksesi mahdollisille työnantajille Suomessa. Tässä osiossa tulisi tuoda esiin aiemmat työtehtäväsi, saavutuksesi ja vastuusi, ja se tulisi kirjoittaa selkeästi ja tiiviisti. On tärkeää, että räätälöit työkokemuksesi hakemaasi tehtävään ja työnantajaan sopivaksi ja keskityt siihen, miten pätevyytesi ja kokemuksesi sopivat tehtävään ja miten voit antaa yritykselle panoksesi.

Hyvä esimerkki:

Oikein
Eläinlääkäri, Pörriäisen eläinsairaala, Helsinki (2018-2023)".
 • Tarjosi lääketieteellistä hoitoa pienille ja suurille eläimille, mukaan lukien diagnoosit, hoito ja leikkaukset
 • Ylläpitänyt tarkkoja ja yksityiskohtaisia potilastietoja kaikista potilaista.
 • Teki yhteistyötä kollegoiden ja asiakkaiden kanssa tarjotakseen korkealaatuista hoitoa
 • Hoiti ja diagnosoi onnistuneesti monimutkaisia lääketieteellisiä tapauksia, mikä johti korkeaan onnistumisprosenttiin.
 • Kehitti ja otti käyttöön uusia potilashoitoprotokollia, mikä lisäsi potilastyytyväisyyttä ja lyhensi toipumisaikoja.
 • johti ja ohjasi uusia tiimin jäseniä, minkä ansiosta tiimin yhteenkuuluvuus ja tuottavuus kasvoivat.
 • Osallistui täydennyskoulutuskursseille pysyäkseen ajan tasalla uusista lääketieteellisistä hoidoista ja tekniikoista.

Kun luettelet työkokemustasi, on tärkeää käyttää selkeitä ja tarkkoja työnimikkeitä ja mainita yrityksen nimi, sijainti ja työskentelypäivämäärät. On myös tärkeää luetella työtehtävät ja vastuualueet luettelomerkkien avulla ja mainita erityiset saavutukset ja onnistumiset. Käytä mahdollisuuksien mukaan mitattavissa olevia tietoja ja tilastoja työsi vaikutusten osoittamiseksi.

Huono esimerkki:

Väärin
Eläinlääkäri, Pörriäisen eläinsairaala, Helsinki (2018-2023).
 • Teki yleisiä eläinlääkärin tehtäviä
 • Työskenteli eläinten kanssa
 • Oli vastuussa joistakin asioista

On tärkeää välttää liian yleistä tai epämääräistä kielenkäyttöä ja käyttää sen sijaan täsmällistä ja selkeää kieltä kuvaillessasi työtehtäviäsi ja vastuualueitasi. Vältä lisäksi epäolennaisten tietojen sisällyttämistä ja pidä osio tiiviinä ja ytimekkäänä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että luomalla eläinlääkärin ansioluetteloosi vahvan ja yksityiskohtaisen työkokemusta koskevan osion, joka on suunnattu suomalaiselle kohderyhmälle, voit esitellä pätevyytesi ja kokemuksesi selkeästi ja ytimekkäästi ja lisätä mahdollisuuksiasi tulla valituksi haastatteluun Suomessa. On tärkeää räätälöidä työkokemuksesi juuri siihen tehtävään ja työnantajaan, johon haet, ja keskittyä siihen, miten pätevyytesi ja kokemuksesi vastaavat kyseistä tehtävää ja miten voit antaa yritykselle panoksesi.

Muista oikolukea ansioluettelosi useaan kertaan varmistaaksesi, että se on virheetön ja tuo pätevyytesi esiin parhaalla mahdollisella tavalla. Lisäksi on tärkeää keskittyä käyttämään konkreettisia ja mitattavissa olevia tietoja, korostamaan saavutuksiasi ja panostasi sekä osoittamaan työsi vaikutukset. Tämä auttaa osoittamaan arvosi hakijana ja lisää mahdollisuuksiasi tulla valituksi haastatteluun.

elainlaakarin cv

Eläinlääkärin koulutus ansioluettelossa

Eläinlääkärin ansioluettelon koulutusosio on tärkeä, jotta voit esitellä pätevyytesi ja todistuksesi mahdollisille työnantajille Suomessa. Tässä osiossa tulisi tuoda esiin akateemiset tutkintosi, asiaankuuluvat kurssit ja mahdolliset lisätodistukset tai -koulutukset.

Kun luetellaan koulutuksesi, on tärkeää mainita koulun nimi, sijainti ja opiskelupäivät. Mainitse myös saamasi tutkinto ja pääaine. On myös hyödyllistä mainita mahdolliset saamasi kunniamaininnat tai palkinnot, kuten "cum laude" tai "magna cum laude", sekä kaikki suorittamasi asiaankuuluvat kurssit, jotka liittyvät hakemaasi työpaikkaan.

Hyvä esimerkki:

Oikein
Eläinlääketieteen tohtori, Helsingin yliopisto (2014-2018).
 • Pääaineena pieneläinlääketiede
 • Saavutti arvosanan "magna cum laude".
 • Merkitykselliset kurssit ovat seuraavat: Kirurgia, sisätaudit, kliininen patologia

Akateemisten tutkintojen luettelon lisäksi on tärkeää mainita myös kaikki asiaankuuluvat todistukset tai saamasi koulutus. Tähän voi kuulua lisäkoulutusta, jota olet saanut jollakin eläinlääketieteen osa-alueella, kuten kirurgiassa tai ensihoidossa, tai saamiasi todistuksia, kuten eläinlääketieteellisen akupunktion sertifiointi.

Huono esimerkki:

Väärin
"Kävin eläinlääkärikoulun, Helsingin yliopisto (2014-2018)".
 • Sain tutkinnon
 • Käynyt joitakin kursseja

On tärkeää välttää liian yleistä tai epämääräistä kielenkäyttöä ja käyttää sen sijaan täsmällistä ja selkeää kieltä kuvaillessasi koulutustasi ja saamiasi todistuksia tai koulutusta. Vältä lisäksi epäolennaisten tietojen sisällyttämistä ja pidä osio tiiviinä ja ytimekkäänä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että luomalla suomalaiselle yleisölle suunnattuun eläinlääkärin ansioluetteloosi vahvan koulutusosion voit esitellä pätevyytesi ja todistuksesi selkeästi ja tiiviisti ja lisätä mahdollisuuksiasi tulla valituksi haastatteluun Suomessa. Muista oikolukea useita kertoja, jotta CV:si on virheetön ja tuo pätevyytesi esiin parhaalla mahdollisella tavalla."

Eläinlääkärin taidot ansioluettelossa

Eläinlääkärin ansioluettelon osaamisosio on tärkeä, jotta voit esitellä asiaankuuluvia kykyjäsi ja asiantuntemustasi mahdollisille työnantajille Suomessa. Tässä osiossa tulisi tuoda esiin ne taidot ja tiedot, jotka liittyvät juuri siihen työpaikkaan, jota haet, ja se tulisi kirjoittaa selkeästi ja ytimekkäästi.

Hyvä esimerkki:

Oikein
 • Vahva tietämys pien- ja suureläinlääketieteestä
 • Kirurgisten toimenpiteiden ja tekniikoiden osaaminen
 • Kokemus diagnostisesta kuvantamisesta ja laboratoriomenetelmistä
 • Vahvat viestintä- ja ihmissuhdetaidot
 • Kokemus sähköisestä potilastietojärjestelmästä
 • Eläinlääketieteellisten ohjelmistojen ja laitteiden käyttötaito
 • Kaksikielisyys: suomi ja englanti

Kun luettelet osaamistasi, on tärkeää käyttää selkeää ja täsmällistä kieltä ja keskittyä niihin taitoihin, joilla on eniten merkitystä haettavan työpaikan kannalta. On myös hyödyllistä luetella osaamisesi pistekohtaisesti ja mainita kaikki asiaankuuluvat todistukset tai saamasi koulutus.

Huono esimerkki:

Väärin
 • Hyvä eläinten kanssa
 • Osaa tehdä joitakin leikkauksia
 • Osaa käyttää joitakin laitteita

On tärkeää välttää liian yleistä tai epämääräistä kielenkäyttöä ja käyttää sen sijaan täsmällistä ja selkeää kieltä kuvaillessasi taitojasi. Vältä myös epäolennaisten tietojen sisällyttämistä ja pidä osio tiiviinä ja ytimekkäänä.

Näin ollen luomalla suomalaiselle kohderyhmälle suunnattuun eläinlääkärin ansioluetteloosi vahvan taitoja käsittelevän osion voit tuoda esiin asiaankuuluvat kyvyt ja asiantuntemuksen selkeästi ja ytimekkäästi ja lisätä mahdollisuuksiasi tulla valituksi haastatteluun.

elainlaakarin cv

Lisäosiot

Ansioluettelon tavanomaisten osioiden, kuten koulutuksen, työkokemuksen ja taitojen, lisäksi on olemassa muita osioita, joita voit sisällyttää ansioluetteloosi, jotta se erottuu muista hakijoista. Näitä lisäosioita voivat olla mm:

 • Ammatilliset jäsenyydet: Luettele kaikki ammatilliset järjestöt tai yhdistykset, joiden jäsen olet, ja kaikki asiaankuuluvat sertifikaatit tai lisenssit, jotka sinulla on.
 • Tutkimukset ja julkaisut: Jos sinulla on julkaisuja tai tutkimuskokemusta, harkitse osiota, jossa korostetaan panostasi.
 • Vapaaehtoistyökokemus: Jos sinulla on vapaaehtoistyökokemusta, joka liittyy hakemaasi tehtävään, harkitse sellaisen osion sisällyttämistä, jossa korostat panostasi.
 • Harrastukset ja kiinnostuksen kohteet: Harrastuksia ja mielenkiinnon kohteita koskevan osion sisällyttäminen ansioluetteloosi voi auttaa lisäämään ansioluetteloosi persoonallisuutta, ja se voi myös osoittaa kykyäsi sovittaa yhteen työ ja henkilökohtaiset harrastukset.

On tärkeää pitää mielessä, että näiden lisäosien tulisi olla merkityksellisiä haettavan työpaikan kannalta, ja niitä tulisi käyttää pätevyytesi ja asiaankuuluvan kokemuksesi korostamiseen. Lisäksi on tärkeää pitää ansioluettelo tiiviinä ja ytimekkäänä ja välttää epäolennaisten tietojen sisällyttämistä siihen.

Hyvä esimerkki:

Oikein
 • Ammatilliset jäsenyydet: Suomen Eläinlääkäriliiton jäsen
 • Tutkimukset ja julkaisut: Journal of Small Animal Practice -lehdessä julkaistun artikkelin "The Effect of Nutrition on Canine Hip Dysplasia" toinen kirjoittaja.
 • Vapaaehtoistyökokemusta: Vapaaehtoistyöntekijä Helsingin eläinsuojassa
 • Harrastukset ja kiinnostuksen kohteet: Harrastaa patikointia ja valokuvausta

Huono esimerkki:

Väärin
 • Ammatilliset jäsenyydet: Postimerkkien keräilykerhon jäsen
 • Tutkimukset ja julkaisut: Kirjoitti fanifiktiota Harry Potterista.
 • Vapaaehtoistyökokemusta: Ei ole
 • Harrastukset ja kiinnostuksen kohteet: television katselu

Saatekirje

Saatekirje on kriittinen osa mitä tahansa työhakemusta, ja siinä voit tuoda esiin pätevyytesi ja selittää, miksi olet sopiva henkilö kyseiseen tehtävään. Kun haet eläinlääkärin paikkaa Suomessa, on tärkeää, että saatekirjeesi räätälöidään juuri sen paikan ja työnantajan mukaan, johon haet.

Aloita kirje osoittamalla se rekrytoivalle esimiehelle ja lisää mukaan tehtävänimike ja yrityksen nimi. Esittele kirjeesi ensimmäisessä kappaleessa lyhyesti ja kerro, miksi olet kiinnostunut tehtävästä ja yrityksestä.

Korosta seuraavissa kappaleissa pätevyytesi ja kokemuksesi, jotka vastaavat tehtävää, ja osoita, miten voit edistää yrityksen toimintaa. Korosta taitojasi ja kykyjäsi ja selitä, miten ne vastaavat tehtävän vaatimuksia.

Viimeisessä kappaleessa ilmaise innostuksesi tehtävää kohtaan ja kiitä rekrytoivaa esimiestä hakemuksesi huomioon ottamisesta. Pyydä haastattelua tai mahdollisuutta tavata henkilökohtaisesti ja anna yhteystietosi.

On myös tärkeää oikolukea saatekirjeesi useita kertoja, jotta se on virheetön ja tuo pätevyytesi parhaalla mahdollisella tavalla esiin.

Miten kirjoitan vahvan ansioluettelon?

Jotta voit kirjoittaa vahvan eläinlääkärin ansioluettelon, sinun on noudatettava seuraavia ohjeita:

Muokkaa ansioluettelosi työtehtävän mukaan: Räätälöi ansioluettelosi työnantajan erityisvaatimusten ja odotusten mukaan. Nosta esiin ne taidot ja pätevyydet, jotka ovat olennaisimpia työpaikan kannalta.

Korosta koulutustasi ja todistuksiasi: Muista luetella kaikki tutkintosi, tutkintotodistuksesi ja kaikki asiaankuuluva koulutuksesi, mukaan lukien oppilaitoksen nimi ja valmistumispäivämäärä. Älä myöskään unohda mainita mahdollisia sertifikaatteja, kuten ammattijärjestön jäsenyys tai kielitaito.

Esittele asiaankuuluva kokemuksesi: Luettele asiaankuuluva työkokemuksesi, mukaan lukien harjoittelut, työharjoittelut, residenssit tai muu asiaankuuluva työkokemus. Muista mainita organisaation tai käytännön nimi, tehtävänimikkeesi, työsuhteesi kesto ja lyhyt yhteenveto vastuualueistasi ja saavutuksistasi.

Käytä selkeää ja ytimekästä kieltä: Käytä ansioluettelossasi selkeää ja ytimekästä kieltä ja vältä ammattisanastoa tai teknisiä termejä, joita ansioluettelosi lukija ei välttämättä ymmärrä.

Ole hyvin järjestetty ja helppolukuinen: Käytä selkeitä otsikoita, bullet pointteja ja valkoista tilaa, jotta ansioluettelosi on helppolukuinen ja navigoitava.

Tarkista: Tarkista ansioluettelosi useaan kertaan varmistaaksesi, että se on virheetön ja ettei siinä ole oikeinkirjoitus- tai kielioppivirheitä.

Sisällytä ylimääräisiä osioita: Voit sisällyttää lisäosioita, kuten lisätaitoja, harrastuksia tai kiinnostuksen kohteita ja suosituksia.

Mukauta se yleisön mukaan: Jos haet työtä Suomessa, räätälöi ansioluettelosi suomalaisen yleisön ja työnantajan odotusten mukaan.

Usein kysyttyjä kysymyksiä eläinlääkärin työstä Suomessa

Mitkä ovat eläinlääkärin tehtävät?

Eläinlääkäri vastaa eläinten sairaanhoidosta, mukaan lukien diagnosointi, hoito ja leikkaukset. Hän myös ylläpitää tarkkoja ja yksityiskohtaisia potilastietoja kaikista potilaista, tekee yhteistyötä kollegoiden ja asiakkaiden kanssa mahdollisimman laadukkaan hoidon tarjoamiseksi ja pysyy ajan tasalla uusista lääketieteellisistä hoidoista ja tekniikoista täydennyskoulutuksen avulla.

Mitä pätevyyksiä tarvitaan eläinlääkärin ammattiin Suomessa?

Jotta voit ryhtyä eläinlääkäriksi Suomessa, sinulla on oltava eläinlääketieteen tohtorin tutkinto tunnustetusta yliopistosta ja lupa harjoittaa eläinlääkärin ammattia Suomessa.

Mitkä ovat eläinlääkärin työajat Suomessa?

Eläinlääkärien työajat Suomessa vaihtelevat sen mukaan, missä vastaanotolla he työskentelevät. Jotkut eläinlääkärit työskentelevät tavanomaisena toimistoaikana, kun taas toiset saattavat päivystää tai työskennellä iltaisin ja viikonloppuisin.

Mitkä ovat etenemismahdollisuudet eläinlääkärin uralla Suomessa?

Eläinlääkärin uralla Suomessa on monia etenemismahdollisuuksia, kuten erikoistuminen johonkin eläinlääketieteen osa-alueeseen, kuten kirurgiaan tai ensihoitoon, tai oman vastaanoton avaaminen.

Kuinka paljon eläinlääkäri ansaitsee Suomessa?

Suomen kansallisen tilastokeskuksen tietojen mukaan eläinlääkärin keskipalkka Suomessa on noin 60 000- 70 000 euroa vuodessa. Palkka voi vaihdella paikkakunnasta, vastaanoton tyypistä sekä eläinlääkärin kokemuksesta ja pätevyydestä riippuen.

Luo ansioluettelosi parhaiden mallipohjien avulla

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni