Baarimikon CV - opi kirjoittamaan täydellinen ansioluettelo

Baarimikon työ on mielenkiintoinen ammatti hotelli- ja ravintola-alalla. Tehtävään kuuluu alkoholijuomien ja alkoholittomien juomien valmistaminen ja tarjoilu asiakkaille baareissa, ravintoloissa, hotelleissa ja tapahtumapaikoissa, ja sen kysyntä on usein suurta.

Muotoile :
Koko :
Muokattavissa:
Word (Microsoft)
A4
Kyllä

Baarimikon CV esimerkki

Miia Mallikas Baarimestari
Helsinki
+358 40 1234 234
miia.mallikas@gmail.com
linkedin.com/in/miiamallikas

Yhteenveto

Ammattitaitoinen baarimikko, jolla on yli 5 vuoden kokemus kiireisistä baareista ja pubeista Huntington Parkin alueella. Tuntee yli 100 cocktailreseptiä ja on keksinyt 3 uutta juomasekoitusreseptiä, jotka lisäsivät baarin tuloja yhteensä 5 %. Haluaa hyödyntää ystävällistä asennetta ja nopeaa asiakaspalvelua tullakseen baarin esimieheksi Fransu-baariin.

Kokemus

Baarimikko
Jaskan pubi, Helsinki
Syyskuu 2017-joulukuu 2019
Keskeiset pätevyydet ja velvollisuudet

 •  Tarjoili baarin ja ravintolan asiakkaille tilattuja juomia, mukaan lukien olutta, viiniä, liköörejä ja sekoitettuja juomia.
 •  Pitänyt baarialueen turvallisena, siistinä ja hyvin varustettuna koko jokaisen työvuoron ajan.
 •  Kirjautti asiakkaat Mixway POS-järjestelmään ja siihen kuuluvaan luottokortinlukijaan.
 •  Suoritti päivittäiset inventaarion tarkastukset ja viikoittaiset tuote- ja tarviketilaukset.

Tärkeimmät saavutukset

 •  Kasvatti baarin tuloja 5 % keksimällä 3 uutta cocktailreseptiä.

Baarimikko
Irkkupubi, Helsinki
Kesäkuu 2014-elokuu 2017
Tärkeimmät pätevyydet ja tehtävät

 •  Otti juomatilauksia paikallisilta asiakkailta ja toimitti ne tarkasti ja nopeasti.
 •  Toiminut yksin baarimikkona arkipäivävuoroissa ja yhden toisen baarimikon kanssa kiireisinä iltoina ja viikonloppuisin.
 •  Toimi turvaportsarina ja piti silmällä liian päihtyneitä asiakkaita sekä väkivaltaista tai sopimatonta käytöstä.
 •  Suoritti tarjoilutehtäviä ruokailijoille ottamalla ruoka- ja välipalatilauksia vastaan ja pitämällä yhteyttä keittiöön.

Koulutus

Pääaineena elintarvikepalvelujen johtaminen
Hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelma, Helsinki
Arvioitu valmistuminen: 2023

Asiaankuuluvat kurssit: Ravintolalogistiikka ja inventaario, baarin johtaminen ja toiminta, ravintolan rahoitus ja kirjanpito.
Lukion päättötodistus
Helsingin lukio, Helsinki
Valmistuminen: 2012

Taidot

 •  Asiakaspalvelutaidot
 •  Erilaisten juomareseptien tuntemus
 •  Viinin ja ruoan yhdistäminen
 •  Alkoholin vastuullinen tarjoilu -standardit
 •  Fyysinen kestävyys, kestävyys ja voima

Kielet

 •  Suomi (äidinkieli)
 •  Englanti (sujuva)
 •  Ruotsi (perusteet)

Mielenkiintoisen ansioluettelon kirjoittaminen voi auttaa sinua saamaan työpaikan baarimikkona ja tekemään vaikutuksen mahdollisiin työnantajiin.

Oletko ulospäinsuuntautunut ja sosiaalinen henkilö, joka rakastaa nopeatempoista työympäristöä? Onko sinulla karismaa ja luonnollista viestintätaitoa? Tai ehkä sinulla on aito intohimo viihdyttää muita ja tarjoilla juomia? Jos näin on, ura hotelli- ja ravintola-alalla baarimikkona voi olla sinua varten!

Tässä oppaassa kerromme kaiken, mitä sinun on tiedettävä täydellisesti kirjoitetun ansioluettelon laatimisesta ja siitä, miten saat jalan oven väliin kilpailluilla työmarkkinoilla. Jos sinulla on aiempaa työkokemusta asiakaspalvelusta tai olet juuri valmistunut koulusta, näytämme sinulle, miten voit markkinoida itseäsi menestyksekkäästi rekrytoijille ammatillisesta taustastasi riippumatta. Opastamme sinut yksinkertaisen prosessin avulla, kuinka tehdä vaikuttava baarimikon ansioluettelo ja auttaa parantamaan mahdollisuuksiasi saada kutsu haastatteluun.

Baarityö ei ole vain juomien kaatamista ja tarjoilua, vaan siihen kuuluu paljon muutakin. Baarimikon työ on suosittu ja kysytty ammatti, joka voi tuoda lisäarvoa mihin tahansa ansioluetteloon. Tässä tehtävässä vietät suurimman osan ajastasi kehittäen sosiaalisia taitojasi ja olemalla vuorovaikutuksessa uusien asiakkaiden kanssa joka työvuorossa.

Tässä kiireisessä tehtävässä on monia puolia, ja sinulla on aina jotain tekemistä. Baarimikkona työskentely on siksi houkutteleva työtehtävä monille, koska se on hauska mutta haastava tilaisuus oppia siirrettäviä taitoja ja kehittyä ammatillisesti. Olitpa sitten kokenut ravintola- tai asiakaspalvelualalla tai vastavalmistunut, baarimikon työ voi olla hyödyllinen rakennuspalikka tulevalle urallesi.

baarimikon ansioluettelo

Mitä baarimikko tekee?

Baarimikot, jotka tunnetaan myös nimellä baarimestari, ovat ammattilaisia, jotka työskentelevät ravintoloissa, baareissa ja pubeissa tarjoilemassa asiakkailleen erilaisia alkoholijuomia ja muita juomia. Baarimikot ovat ravintola- ja majoitusalalla, jossa he työskentelevät yleensä hyvin varustetun baaritiskin takana. Baarimikot voivat työskennellä myös risteilyaluksilla, lomakohteissa, yökerhoissa ja konserttipaikoissa.

Baarimikot hoitavat monenlaisia tehtäviä, jotta toiminta sujuisi moitteettomasti. Seuraavassa on joitakin tehtäviä, joita sinua saatetaan pyytää suorittamaan baarimikkona:

 • Koristeiden ja ainesosien valmistelu ennen aukioloaikoja
 • Tarvikkeiden tarkistaminen ja tilaaminen tarvittaessa lisää
 • Klassisten ja erikoiscocktailien valmistaminen tilauksesta
 • Oluen ja viinin kaataminen tarjoilijoille pöytiin tuotavaksi.
 • Asiakkaiden alkoholinkäytön seuraaminen ja toimenpiteisiin ryhtyminen, jotta he eivät vahingoittaisi itseään tai muita.
 • Baarin siivoaminen sulkemisaikojen jälkeen ja sen varmistaminen, että se on valmis seuraavaa palvelua varten.

Parhaan ansioluettelomuodon valitseminen baarimikolle

Baarimikot, joilla on aiempaa kokemusta ravintola-alalta, hyötyvät suuresti käänteisestä kronologisesta ansioluettelomuodosta. Tämä muoto on saanut nimensä siitä, että siinä keskitytään työhistoriaosioon, jossa voit luetella kokemuksesi alkaen viimeisimmästä ja edeten taaksepäin noin 10 vuoteen asti (tai niin paljon kuin sinulla on).

Baarimikon työ voi kuitenkin usein olla hyvä alku- tai kesätyöpaikka yliopisto-opiskelijoille, joten saatat kokea, että sinulla on hieman puutteita työhistoriaosion täyttämisessä. Tässä kohtaa toiminnallinen ja hybridi ansioluettelomuoto tulevat kuvaan. Näiden vaihtoehtojen avulla voit keskittyä enemmän niihin taitoihin ja kykyihin, jotka tekevät sinusta juuri sinulle sopivan.

Näin muotoilet ansioluettelon baarimestarin työpaikkoja varten:

 • Asettelu : Pidä kiinni hyväksi havaitusta käänteisestä kronologisesta muodosta.
 • Alaotsikot : lihavoi ne, jotta baarinjohtajat löytävät etsimänsä nopeasti.
 • Kirjasimet : valitse ansioluettelon kirjasimet, joista on helppo saada selvää.
 • Kirjasinkoko : tavallisissa tekstiosioissa on käytettävä 11 tai 12pt-kokoista fonttia.
 • Marginaalit : jätä sekatologin ansioluettelon molemmille puolille 1 tuuman marginaali.
 • Rivivälit : noudata yhden rivin riviväliä, jotta sinulla on riittävästi tilaa kaikelle.
 • Osiot : Runsaasti valkoista tilaa on helppo pitää silmille.
 • Tiedostomuodot : Tallenna PDF-muodossa, ellei baarimikon työnkuvauksessa toisin mainita.
 • Paras ansioluettelomalli : Käytä modernia mallia, jos haet vähemmän konservatiivisiin työpaikkoihin. Jos aiot käyttää Google Docsin ansioluettelomalleja tai muita ilmaisia ansioluettelomalleja, varmista, että ne ovat ATS-yhteensopivia. Voit myös käyttää sivustomme tarjoamaa mallia, joka on muokattavissa.
baarimikon ansioluettelo

Yhteystiedot

Miten yhteystietosi näytetään oikein

Jos teet tämän osion väärin, rekrytoija voi päätyä soittamaan hyvin hämmentyneelle eläkeläiselle! Varmista monta kertaa, että yhteystietosi on kirjoitettu oikein ja että ne ovat päiväntasalla. Lisää myös valokuvasi, jonka tulee olla ammattimainen ja edustava.

Yhteystiedot-osion on sisällettävä:

Koko nimi

Nimike - Kohdista tämä hakemaasi tehtävään, esimerkiksi "baarimikko".

Puhelinnumero - Tarkista numero huolellisesti.

Sähköpostiosoite - Pidä sähköpostiosoitteesi ammattimaisena ( etunimi.sukunimi@gmail.com ), ei kuten nuoruusvuosien sähköpostiosoitteesi ( hannahihhuli99@gmail.com ).

(Valinnainen) Sijainti - Haetko työtä ulkomaille? Mainitse sijaintisi.


Henkilökohtainen profiili tai profiilin yhteenveto

Henkilökohtainen profiili on onnistuneen ansioluettelon perusta. Tämä on ensimmäinen osio, joka herättää rekrytoijan huomion, joten sinun on varmistettava, että kirjoituksesi on vakuuttava ja ainutlaatuinen. Profiilisi tiivistelmän tulisi olla persoonallinen ja ainutlaatuinen, jotta erotut rekrytoijien silmissä. Kuvaile itseäsi lyhyesti ja vahvasti, ota työnimike huomioon profiilia kirjoittaessasi ja mainitse kaikki asiaankuuluvat saavutukset, ominaisuudet, tavoitteet, tavoitteet ja taidot.

Täydellistä profiilin tiivistelmää kirjoittaessasi sinun tulisi olla tarkka, informatiivinen ja merkityksellinen. Lausuntosi on osio, joka kehittyy vastaamaan nykyisiä uratavoitteitasi, ja sen tulisi olla erilainen jokaisessa työtehtävässä, jota haet. Voit halutessasi käyttää samankaltaisia tietoja myös saatekirjeessäsi ja koota yhteen hakemaasi työpaikkaan liittyviä olennaisia yksityiskohtia.

Henkilökohtaisen profiilisi kieliasu ja muotoilu ilmaisevat, kuinka paljon kokemusta ja asiantuntemusta sinulla on mahdollista tehtävää varten. Vaikka sinulla ei olisi paljon työkokemusta, älä mainitse sitä tiivistelmässäsi. Osoita sen sijaan, mitä siirrettävissä olevia taitoja sinulla on ja miten intohimosi kiinnostuksen kohteisiin liittyy tehtävään. Muista kuvailla itsestäsi kaikki pehmeät taidot, joita sinulla on. Käsittelemme taitoja tarkemmin myöhemmin artikkelissa.

Esimerkki yhteenvedosta:

Oikein
Kokenut baarimikko, jolla on yli neljän vuoden baarikokemus ja joka tarjoaa persoonallista palvelua eri baareissa Helsingissä. Palkittu "Vuoden työntekijä" sekä vuonna 2018 että 2019. Etsin baarimestarin tehtävää XYZ BARissa, jossa palvelutaitojani ja juomatietämystäni voidaan hyödyntää korkeimman palvelulaadun saavuttamiseksi toimipaikassanne.

Esimerkki tavoitteesta:

Oikein
Innostunut ja ystävällinen cocktailien ystävä etsii baarimikon tehtävää BAR XYZ:ssä. Intohimoisesti pitää asiakkaat tyytyväisinä ja onnellisina. Asiaankuuluvaa kokemusta on muun muassa asiakasryhmien palvelemisesta paikallisessa ravintolassa. Taitava käyttämään kassapalvelua, juomatarjoilua ja ylläpitämään siistiä baaria.

Työkokemus

Luettele työkokemuksesi käänteisessä aikajärjestyksessä viimeisimmästä työkokemuksesta viimeiseen. Jos sinulla on aiempaa kokemusta muista tehtävistä, mainitse mahdolliset kehittämäsi siirrettävät taidot, jotka ovat merkityksellisiä baarityön kannalta. Muista mainita kunkin tehtävän osalta tehtävän nimi, organisaation nimi, työsuhteen alkamispäivä (käytä termiä "nykyinen", jos olet edelleen toimessa) ja vastuualueet/tehtävät, jotka kuvaavat parhaiten asemaasi.

Yritä keskittyä työkokemuksesi saavutuksiin eikä niinkään vastuualueisiin. Osoita, mitä olet oppinut ja saavuttanut sen sijaan, että kuvailisit vain sitä, mitä olet tehnyt. Varmista, että kirjoitat työkokemuksestasi tietoja ja numeroita. Näytä, mitä olet saavuttanut, ja lisää tarvittaessa numeroita tai tietoja. Esimerkiksi "tiimimme vaikutti myyntitulojen 10 prosentin kasvuun vuonna 2022".

baarimikon ansioluettelo

Vinkkejä baarimikon CV:n työkokemukseen:

 • Korosta siirrettäviä taitoja, jos olet vaihtamassa uraa tai sinulla on vähän työkokemusta. Mieti, miten nykyisiä ammatillisia ja henkilökohtaisia elämäntaitojasi voidaan soveltaa työtehtävään.
 • Käytä toimintaverbejä kunkin tiivistelmän alussa osoittaaksesi, miten teit jotakin, joka todistaa pätevyytesi kyseiseen tehtävään, kuten "johti, käsitteli tai tarjosi".
 • Kirjoita 4-5 luetelmakohtaa selittääksesi, mitä työtehtävään kuuluu ja miten teet sen menestyksekkäästi.
 • Muotoile ansioluettelosi käänteisessä aikajärjestyksessä.
Väärin

Ravintolan tarjoilija

kesäkuu 2017-marraskuu 2019

Manhattan, Helsinki

Keskeiset pätevyydet ja velvollisuudet

 • Tarjoili ruokaa ja juomia ruokailuasiakkaille.
 • Otti tilauksia vastaan ja toimitti pyynnöt keittiöön.
 • Luetteli päivittäisiä erikoisuuksia ulkoa.

Oikein

Ravintolan tarjoilija

kesäkuu 2017-marraskuu 2019

Manhattan, Helsinki

Keskeiset pätevyydet ja velvollisuudet

 • Palveli ruokailuvieraita nopeatempoisessa pihviravintolassa Raleighin keskustassa.
 • Auttoi asiakkaita tekemään ruoka- ja juomavalintoja maun, ruokavaliorajoitusten ja päivittäisten tarjousten mukaan.
 • Oli yhteydessä baariin tilattujen cocktailien, viinien ja oluiden pyytämiseksi.

Tärkeimmät saavutukset

 • Äänestetty "Kuukauden palvelijaksi" 7 kertaa 2,5 vuoden aikana.

Koulutusosio

Ansioluettelon koulutusosion avulla voit tiivistää koulutuskokemuksesi siten, että palkkaava johtaja voi helposti lukea sen ja että se on merkityksellinen baarimestarin työpaikan kannalta.

Vaikka koulutusosion kirjoittaminen ei ehkä tunnu tarpeelliselta baarimikon ansioluettelossa, se on itse asiassa hyvä tilaisuus erottautua muista hakijoista. Koulutushistoriasi ja -taitosi antavat työnantajille käsityksen kyvyistäsi pätevänä baarimikkona.

Sisällytä suoritetut tutkinnot ansioluettelon koulutusosioon, mutta sisällytä myös keskeneräiset kurssit, jos ne liittyvät baarimikon tehtäviin. Vaikka esimerkiksi baarimestarin työ ei välttämättä vaadi korkeakoulututkintoa, se edellyttää ihmissuhdetaitoja, matemaattisten peruskäsitteiden tuntemusta ja joitakin johtamistaitoja.

Kukin näistä taidoista voi olla peräisin psykologian, matematiikan, markkinoinnin, liikkeenjohdon ja muiden korkeakouluopintojen kursseilta. Jos et ole aiemmin työskennellyt baarimikkona, korkeakouluopinnot ovat hyvä tapa täydentää aukkoja asiaankuuluvilla pehmeillä taidoilla.

Mainitse lisäksi kurssit tai koulutusprojektit, joissa olet saanut kokemusta ihmisten kanssa työskentelystä. Työnantajat etsivät koulutuskokemuksia, jotka soveltuvat hyvin baarimestarin työn käytännön vaatimuksiin, aina neuvontakursseista luokkaprojektiin, jossa otit johtajan roolin nopeatempoisessa ympäristössä.

Kun kirjoitat ansioluettelon koulutusosiota, muotoile se järjestyksessä viimeisimmästä viimeisimpään, ellei sinulla ole vanhempia kursseja tai tutkintoja, jotka ovat erityisen tärkeitä baarissa työskentelyn kannalta. Tämä auttaa rekrytoivaa esimiestä kiinnittämään huomiota niihin taitoihin ja opintosuorituksiin, joista on eniten hyötyä työskentelyssäsi baarimikkona.

Kun luettelet tietoja, harkitse valmistumispäivämäärän jättämistä pois, jos siitä on jo aikaa tai se voi aiheuttaa aukon ansioluettelossasi. Myös keskiarvosi voidaan jättää pois, ellet ole valmistunut hiljattain. Mahdolliset todistukset tai luvat voidaan sisällyttää omaan osioonsa, mutta ne voidaan myös luetella koulutusosiossa.

Kuvaile baarimikkotaitojasi

Työnantajat etsivät aina tiettyjä ihmissuhdetaitoja hakijoidensa ansioluetteloista, kun he etsivät uusia baarimikkoja. Siksi oikeiden pehmeiden taitojen lisääminen voi parantaa huomattavasti mahdollisuuksiasi työllistyä ravintola-alalle, etenkin jos haluat löytää töitä ulkomailta. Millaisia taitoja sinun kannattaa harkita lisäämistä ansioluetteloosi?

 • Verbaaliset kommunikointitaidot
 • Juomien sekoittamistaidot (cocktailien valmistaminen jne.).
 • Ajankäyttötaidot
 • Organisointitaidot
 • Ongelmanratkaisutaidot
 • Kyky työskennellä paineen alaisena
 • Hyvä työmoraali
 • Tiimityö- ja yhteistyötaidot

Ennen kaikkea sinun on oltava sopeutumiskykyinen, jos haluat menestyä baarimikkona. Siksi sinulla on oltava myös hyvä muisti ja kykyä työskennellä paineen alaisena, kun kyse on baarin johtamisesta. Vaikka työskentelisit tarjoilijoiden tai muiden baarimikkojen kanssa, olet silti yksin vastuussa sinulle annettujen tilausten hallinnasta. Ota nämä vaatimukset huomioon ja lisää uuteen ansioluetteloosi niin monta baarimestarin taitoa kuin voit tunnistaa.

Väärin

Työskentelee hyvin työtovereiden kanssa ja tarjoaa erinomaista asiakaspalvelua.


Oikein

Työtoverini valitsivat minut kolme kertaa kuukauden työntekijäksi vahvan tiimityöskentelytaitoni ja korkeiden asiakastyytyväisyyskyselyn tulosten ansiosta.


Lisäosat

CV:n tarkoituksena on vakuuttaa rekrytoijalle, että olet paras ehdokas. Tässä osiossa on siis aika vapauttaa luovuutesi ja miettiä, mikä tekee sinusta työllistettävän ja ainutlaatuisen. Rekrytoijat saavat satoja ansioluetteloita yhtä työpaikkailmoitusta varten, joten se voi olla heille yksitoikkoinen ja aikaa vievä tehtävä. Helpota heidän työtään ja lisää mahdollisuuksiasi saada haastattelu tekemällä ansioluettelostasi muista poikkeavan. Lisää ansiokas saavutus tai kiinnostuksen kohde, joka herättää heidän huomionsa. Varmista vain, että kaikki lisäosiot tuovat lisäarvoa ja todistavat pätevyytesi tehtävään.

On täysin vapaavalintaista, mitä osioita haluat lisätä. Vain sinä voit intuitiivisesti päättää, mitkä tiedot haluat sisällyttää ja soveltuvatko ne mahdolliseen tehtävään.

Kielet

Puhutko useampaa kuin yhtä kieltä? Siinä tapauksessa olet onnekas, sillä tämä on ainutlaatuinen tapa erottua joukosta ja saada ansioluettelosi huomatuksi! Esittele kieliosiota baarityön ansioluettelossasi tehdäksesi vaikutuksen rekrytoijiin ja esitelläksesi monikielisyytesi.

On tavallista, että monilla aloilla olet työssäsi tekemisissä vieraskielisten kollegoiden tai asiakkaiden kanssa. Työskentely monikielisessä ympäristössä voi hyödyttää ammatillista ja henkilökohtaista kasvua monin tavoin, esimerkiksi parantamalla kuuntelu-, ongelmanratkaisu- ja ihmissuhdetaitoja.

Ennen kuin lisäät kieliä ansioluetteloosi, tee tunnustettu testi kielitaitosi arvioimiseksi. Varmista myös, että ilmoitat kielitaitotasosi arvosanan myös tässä osiossa.

Sertifikaatit

On hienoa lisätä todistuksia baarimikon ansioluetteloon, erityisesti tilanteissa, joissa alkoholin tarjoiluun tarvitaan tietty lupa.

Esimerkkejä tällaisista lisensseistä ovat anniskelulupa, hygieniapassi ja elvytyspassi.

Vapaaehtoistyö

Muutaman vapaaehtoistyön osion lisääminen baarimikon ansioluetteloosi voi auttaa sinua saamaan baarimikkotöitä.

Varmista kuitenkin, että se on merkityksellinen, esimerkiksi soppakeittiössä auttaminen (ruokapalvelu) on parempi maininta kuin vapaaehtoistyö rakennustyömaalla.

Harrastukset ja kiinnostuksen kohteet

Oletko se henkilö, joka rakastaa harrastuksena oluen valmistamista kotona? Tämä on varmasti hyödyllinen asia listata baarimikon ansioluetteloon.

Huomaa, että harrastukset, kuten intohimosi verkko-ohjelmointiin, kiinnostuksesi graafiseen suunnitteluun tai mikä tahansa muu asiaankuulumaton harrastus on jätettävä pois baarimikon ansioluettelosta.

Saatekirje

Todistaaksesi, että olet oikea henkilö baarimestarin tehtävään, yhdistä ansioluettelosi ansiokkaaseen baarimestarin saatekirjeeseen, jossa osaamisesi vastaa työpaikkailmoitusta.

Noudata näitä kolmea vinkkiä, jotta voit kirjoittaa baarimikon saatekirjeen, joka tekee varmasti vaikutuksen:

Korosta baarimikon taitoja

Baarimikkona valmistat ja tarjoilet juomia, esittelet juomavalikoiman tuotteita ja pidät huolta baarin siisteydestä.

Työnantajat tarvitsevat sinulta oikeanlaista tasapainoa kovien ja pehmeiden taitojen välillä, jotta voit varmistaa baarin sujuvan toiminnan.

Jos haluat osoittaa työnantajille, että olet heidän ihanteellinen ehdokkaansa, korosta hakukirjeessäsi baarimikon keskeisiä taitoja. Esimerkiksi ihmissuhdetaidot ja asiakaspalvelutaidot ovat kriittisiä pehmeitä taitoja, kun haluat olla tekemisissä asiakkaiden kanssa baarissa.

Oikean saatekirjeen muodon käyttäminen

Jotta voit sekoittaa juomia ja tarjoilla alkoholia asiakkaille, tarvitset ammattikoulutusta ja todistuksia. Koska tutkintovaatimuksia ei kuitenkaan ole, baarimestarin työt ovat yleisiä aloituspaikkoja.

Siksi on tärkeää käyttää oikeaa saatekirjeen muotoa, jotta saat ammattimaisen saatekirjeen, joka tekee hyvän vaikutuksen palkkaavaan esimieheen.

Näin muotoilet saatekirjeesi oikein:

 • Järjestä tietosi käyttäen tavallista liikekirjeen muotoa: Johdanto, 2-3 kappaletta ja lopetus.
 • Valitse sopiva saatekirjeen fontti ja aseta fonttikooksi 10,5-12 pistettä.
 • Aseta marginaalit 1"- 1,5" kummallekin puolelle.
 • Esitä ajatuksesi selkeästi ja ytimekkäästi, jotta rekrytoiva johtaja pysyy mukana. Näin parannat mahdollisuuksiasi, koska rekrytoijat käsittelevät monien muidenkin ihmisten hakemuksia. Parhaat saatekirjeet ovat yleensä 250-400 sanan pituisia.
Päätä vakuuttavaan loppulausumaan

Jos osaat päättää saatekirjeesi vakuuttavaan loppulausumaan, voit muuttaa koko työhakemuksesi sävyn ja varmistaa paikkasi valintalistalla.

Keskity yhdessä kappaleessa siihen, mitä voit tehdä mahdollisen työnantajan hyväksi, sen sijaan, mitä työnantaja voi tehdä puolestasi. Kerro ajatuksistasi ytimekkäästi, ilmaise intohimosi työtä kohtaan ja ilmoita rekrytoivalle johtajalle, että haluaisit mielelläsi tilaisuuden keskustella pätevyydestäsi tarkemmin.

baarimikon ansioluettelo

Pidä baarimikon ansioluettelosi puhtaana ja siistinä

Vähemmän on enemmän, tiedät sen. Siisti sokerireuna, ja ehkä vielä kirsikka päälle. Mutta pidä se yksinkertaisena. Varmista, että kaikki on järjestyksessä noudattamalla näitä yksinkertaisia ansioluettelon muotoa koskevia sääntöjä:

 • Valitse luettava, tyylikäs CV-fontti. Didot on harvinainen, jota kukaan muu ei käytä.
 • Aseta kullekin jaksolle lihavoidut otsikot ja sijoita jaksot toisistaan niin, että CV:n rakenne on helposti luettavissa.
 • Jos sinua ei pyydetä tallentamaan .doc-muodossa, tallenna baarimikon ansioluettelosi PDF-muodossa.
 • Kun on kyse ansioluettelon oikeasta pituudesta, yhden sivun pituinen ansioluettelo on suositeltavampi.
 • Jos aiot käyttää ilmaista CV-mallia, varmista, että se on ATS-ystävällinen. Huomaa, että parhaat CV-mallit eivät sisällä infografiikkaa.

Pidä kirjaa kaikista hakemuksistasi taulukkolaskentaohjelmassa ja soita jatkosoitto kahden viikon kuluttua, jos et kuule mitään. Joskus asiat vain katoavat.

Yhteenveto

Näin kirjoitat ansioluettelon baarimikon töitä varten:

 • Muotoile baarimikon ansioluettelo ennen sen kirjoittamista, jotta voit varmistaa, että se on oikein muotoiltu.
 • Aloita baarimestarin ansioluettelon kuvaus aiemmasta työhistoriastasi yksityiskohtaisesti ja varmista, että se on räätälöity baarimestarin työpaikkailmoituksen mukaan.
 • Dokumentoi akateeminen historiasi oikein - mene raskaammin, kun sinulla on vähemmän kokemusta baarimestaruudesta.
 • Tee luettelo baarimikon ansioluettelosi taidoista, jotka sopivat parhaiten baariin tai klubiin, johon olet hakemassa.
 • Liitä mukaan ylimääräisiä osioita, kuten sertifikaatit tai toiset kielet, lisätäksesi mahdollisuuksiasi päästä baarimikon haastatteluun.
 • Palaa alkuun ja lisää tehokas baarimikon ansioluettelon tavoite tai yhteenveto.
 • Muista liittää mukaan baarimikon saatekirje ennen kuin lähetät sähköpostia!

Usein kysytyt kysymykset

Mitä aloittelevan baarimikon pitäisi tietää?

 • Baarin takana on aina lisää tekemistä
 • Lasi särkyy, juomat kaatuvat
 • Pidä baari puhtaana
 • Osaa kaataa alkoholia
 • Ole juomareseptien asiantuntija
 • Ole ammattilainen
 • Osaa puhua asiakkaille, mutta pidä keskustelut lyhyinä
 • Pysy poissa muiden baarimikkojen tieltä

Onko baarimikon työtä vaikea oppia?

Baarimikon ammattiin ei ole helppoa tietä. Kun aloitat, sinun on oltava nöyrä. Aloittaminen baarimikkona ja oppiminen mentorilta ovat kaksi asiaa, jotka eivät vaadi kokemusta. Jos olet valmis oppimaan ja tekemään kovasti töitä, näet unelmasi toteutuvan nopeammin.

Onko baarimikon työ stressitöntä?

Baarimikon työ on täynnä stressiä. Baarimikot työskentelevät hyvin näkyvässä ja paineistuneessa ympäristössä. Heidän on samanaikaisesti täytettävä johdon odotukset ja tyydytettävä asiakkaiden vaatimukset. Kun toiminta on kiireistä, baarimikot ovat rutiininomaisesti kovilla, ja heille annetaan paljon enemmän työtä kuin aikaa sen suorittamiseen.

Kuinka paljon baarimikko tienaa?

Keskimääräinen kuukausipalkka tehtävänimikkeelle Baarimikko on 2 910 euroa kuukaudessa. Palkka oli yksityisellä sektorilla 2 910 € (116 yksittäistä palkkaa). Keskipalkka perustuu koko maan palkkatietoihin vuodelta 2021. Keskipalkka kasvoi 97 € (3,4 %) vuodesta 2020 vuoteen 2021. Palkkatiedot tilastoidaan useimmiten tehtävän sisältöön perustuen. Tästä tehtävästä voidaan käyttää myös nimikettä baarimestari. Palkkaan voi vaikuttaa myös esimerkiksi sijainti, koulutusaste, toimiala ja työkokemus.

Luo ansioluettelosi parhaiden mallipohjien avulla

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni