Au pairin CV - opas erinomaisen ansioluettelon kirjoittamiseen

Tervetuloa oppaaseen, joka käsittelee au pairina toimimista ja siihen liittyvän ansioluettelon laatimista. Au pairina toimiminen on suosittu tapa matkustaa ulkomaille, kokea uusia kulttuureita ja kehittää henkilökohtaisia taitoja.

Muotoile :
Koko :
Muokattavissa:
Word (Microsoft)
A4
Kyllä

Au pairin CV-esimerkki

Henkilötiedot:

Nimi: Sanna Oksanen
Osoite: Koulukatu 12, 00100 Helsinki
Puhelin: 040 1234567
Sähköposti:   sanna.oksanen@email.com
Syntymäaika: 1.1.2000

Profiilin yhteenveto:

Olen vastuullinen ja luotettava henkilö, jolla on kokemusta lastenhoitotöistä. Rakastan lasten kanssa työskentelyä ja minulla on vahva halu auttaa perheitä arjessa. Olen joustava ja sopeudun helposti uusiin tilanteisiin. Olen myös innokas oppimaan uutta ja kehittämään itseäni. Etsin uutta haastetta Au pair -työstä, jossa voin yhdistää intohimoni lastenhoitoon ja kansainväliseen kokemukseen.

Koulutus:

Lukio: Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu, 2015-2018

Työkokemus:

Au pair: Perhe Karlsson, Tukholma, Ruotsi, 2022-2023

 •  Hoidin kahden lapsen päivittäisiä tarpeita, kuten ruokailua, pukemista ja leikkejä
 •  Kuljetin lapsia harrastuksiin ja kouluun
 •  Valmistin päivällisiä perheelle
 •  Tein kevyitä kotitöitä, kuten pyykinpesua ja siivousta


Lastenhoitaja: Perhe Niemi, Helsinki, Suomi, 2019-2021

 •  Hoidin kahden alle kouluikäisen lapsen päivittäisiä tarpeita
 •  Valmistin ruokaa lapsille
 •  Kuljetin lapsia harrastuksiin ja päiväkotiin
 •  Autin perhettä kevyissä kotitöissä


Taidot:

 •  Viestintätaidot: Erinomainen suullinen ja kirjallinen viestintä suomeksi, englanniksi ja espanjaksi. Kyky kommunikoida selkeästi ja tehokkaasti eri kulttuurien välillä.
 •  Kulttuurienvälinen ymmärrys: Kokemusta eri kulttuureihin tutustumisesta ja niiden kanssa työskentelystä. Kyky sopeutua uusiin ympäristöihin ja kunnioittaa erilaisia ​​kulttuureja ja tapoja.
 •  Organisointitaidot: Kyky suunnitella aikatauluja ja toimia järjestelmällisesti. Kokemusta päivittäisten tehtävien hallinnasta ja moniajovalmiudesta.
 •  Lastenhoitotaidot: Taito toimia lasten kanssa ja tarjota turvallinen ja stimuloiva ympäristö heidän kasvulleen ja kehitykselleen. Kokemusta lastenhoitotehtävistä ja kyky hallita useita lapsia yhtä aikaa.
 •  Kokkaustaidot: Kokemusta ruoanlaitosta ja kyky valmistaa terveellisiä ja maukkaita aterioita lapsille ja perheelle.


Harrastukset

 •  Uinti: Olen intohimoinen uimari ja nautin uimisesta sekä meressä että uima-altaissa. Olen myös perehtynyt veden turvallisuuteen ja tiedän miten toimia hätätilanteissa vedessä.
 •  Matkustaminen: Rakastan matkustamista ja uusien paikkojen ja kulttuurien kokemista. Olen matkustanut useissa eri maissa, kuten Meksikossa, Yhdysvalloissa ja Euroopassa.
 •  Käsityöt: Nautin käsillä tekemisestä ja olen taitava neulomaan ja virkkaamaan. Olen myös kokenut askartelija ja pidän erilaisten DIY-projektien tekemisestä.


Kielitaito

 •  Suomi (natiivi)
 •  Englanti (sujuva)
 •  Ranska (sujuva)

Työtehtävät voivat vaihdella perheestä toiseen, mutta useimmiten au pairin tehtäviin kuuluu lastenhoitoa ja kevyitä kotitöitä.

Au pair -kokemus on arvokas lisä ansioluetteloon, sillä se osoittaa työnantajalle, että hakija on rohkea, itsenäinen ja kykenee sopeutumaan uusiin ympäristöihin ja kulttuureihin. Kokemuksesta voikin olla hyötyä myös tulevaisuuden ansioluetteloissa. Aiemmat kokemukset, jotka liittyvät au pairin työnkuvaan ovat painava lisä CV:n kirjoittamisessa. Ansioluettelon avulla hakijan on mahdollista erottautua muista hakijoista ja herättää työnantajan kiinnostus.

Tässä oppaassa käymme läpi, miten au pairin tulisi rakentaa ansioluettelonsa. Käsittelemme erilaisia taitoja ja kokemuksia, jotka ovat hyödyllisiä au pair -tehtävissä, sekä annamme vinkkejä, joilla hakija voi tehdä ansioluettelostaan mahdollisimman selkeän ja helposti luettavan. Lisäksi käymme läpi yleisiä kysymyksiä, joita hakijat saattavat miettiä au pair -tehtävistä ja ansioluettelon laatimisesta.

Au Pair CV

Millainen Au pairin ansioluettelon tulisi olla

Au pair on henkilö, joka matkustaa toiseen maahan asumaan perheen luona ja auttamaan heitä lastenhoidossa ja muissa kotitöissä. Tämä on yleinen tapa opiskella kulttuuria ja kielitaitoa, sekä saada kansainvälistä kokemusta.

Kun haet au pairiksi, on tärkeää tehdä hyvä vaikutus potentiaalisiin perheisiin. Tärkein tapa tehdä tämä on kirjoittamalla hyvä ansioluettelo, joka esittelee koulutuksesi, työkokemuksesi ja taitosi.

Kun kirjoitat ansioluettelon, varmista että se on selkeä ja helppo lukea. Aloita henkilötiedoillasi, kuten nimesi, osoitteesi, sähköpostisi ja puhelinnumerosi. Kerro sitten lyhyesti kuka olet ja miksi haluat tulla au pairiksi. Seuraavaksi voit esitellä koulutuksesi ja työkokemuksesi, jotka ovat erityisen tärkeitä, jos olet vasta aloittamassa uraasi.

On myös hyvä mainita taitosi, jotka voivat olla hyödyllisiä au pairina työskennellessäsi. Tämä voi sisältää lastenhoito- ja ruuanlaittotaidot, kielitaidon sekä ajokortin, mikäli sinun odotetaan auttavan perhettä lasten kuljettamisessa. Lisäksi voit lisätä vapaa-ajan aktiviteettejasi, kuten urheilua tai musiikkia, sillä tämä kertoo sinusta enemmän kuin vain työkokemus.

Tärkeintä on, että ansioluettelo antaa hyvän kuvan sinusta ja siitä, mitä voit tarjota perheelle. Varmista että käytät selkeää kieltä ja että ansioluettelo on ajan tasalla, sillä vanhentunut tieto voi vähentää mahdollisuuksiasi saada työpaikka. Muista myös lisätä hyvä kuva sinusta, sillä se auttaa perhettä tutustumaan sinuun jo ennen haastattelua.

Jos sinulle ei ole kokemusta

Jos sinulla ei ole aikaisempaa kokemusta au pairina, voit silti kirjoittaa ansioluettelon, joka korostaa vahvuuksiasi ja taitojasi. Aloita kertomalla henkilökohtaisesta taustastasi, koulutuksestasi ja harrastuksistasi, jotka voivat olla hyödyllisiä au pairina työskentelyssä. Mainitse myös, miksi haluat työskennellä au pairina ja mitä toivot saavasi kokemukselta.

Voit myös mainita vapaaehtoistyöstäsi, projekteista, joissa olet ollut mukana, tai muista vastaavista kokemuksista, jotka osoittavat vastuullisuuttasi ja kykyäsi työskennellä muiden kanssa. Lisäksi voit korostaa kielitaitoasi, vaikka et olisi aikaisemmin työskennellyt au pairina. Mainitse kaikki kielet, joita puhut ja kirjoitat, ja jos olet suorittanut kielitutkinnon, mainitse se myös.

Muista, että au pairin työ vaatii vastuullisuutta ja luotettavuutta. Jos sinulla ei ole aikaisempaa kokemusta, voit korostaa muita ominaisuuksia, jotka osoittavat nämä taidot, kuten esimerkiksi luotettavuutta ja rehellisyyttä. Ole myös valmis kertomaan lisää itsestäsi ja vastaamaan kysymyksiin haastattelussa.

Ulkoasu ja muotoilu

Ansioluettelon ulkoasu ja muotoilu ovat tärkeitä osia ansioluettelon kokonaisuudessa. Ulkoasu luo ensivaikutelman työnantajalle ja vaikuttaa siihen, kuinka hän vastaanottaa ansioluettelon sisällön. Siksi on tärkeää panostaa ulkoasuun ja muotoiluun.

Ensimmäinen asia, johon tulee kiinnittää huomiota, on selkeys. Ansioluettelon tulee olla helposti luettavissa ja selkeästi jäsennelty. Käytä yhtenäistä fonttia ja otsikoita, jotka erottuvat tekstin joukosta. Muista myös käyttää sopivaa fontin kokoa, jotta teksti ei ole liian pieni tai suuri.

Lisäksi on tärkeää käyttää sopivia väriyhdistelmiä ja -kontrasteja. Ansioluettelon ei tulisi olla liian värikäs tai liian tumma, jotta se ei häiritse työnantajaa. Käytä rauhallisia värejä, kuten sinistä, harmaata tai mustaa, ja vältä liian voimakkaita tai räikeitä värejä.

Toinen tärkeä asia on muotoilu. Ansioluettelon muotoilu tulee olla ammattimainen ja tyylikäs. Muotoilun tulee tukea ansioluettelon sisältöä ja tehdä siitä helposti luettavan. Käytä selkeitä ja yhtenäisiä rivejä, jotka erottuvat toisistaan. Voit käyttää erilaisia muotoiluelementtejä, kuten kappalejakoa, lihavointia tai kursivointia, mutta käytä niitä harkiten ja tarkoituksenmukaisesti.

Kun suunnittelet ansioluettelon ulkoasua ja muotoilua, on tärkeää muistaa, että sen tulee olla yksinkertainen ja helposti luettava. Vältä monimutkaisia ​​muotoiluja tai liian runsaita koristeita, jotka voivat häiritä ansioluettelon lukemista. Keskitä sen sijaan huomio sisältöön ja muotoile ansioluettelo siten, että se tukee ja korostaa vahvuuksiasi ja taitojasi.

Lopuksi, muista aina tarkistaa ansioluettelon ulkoasu ja muotoilu ennen sen lähettämistä. Tarkista, että kaikki otsikot, värit ja muut muotoiluelementit ovat yhtenäisiä ja selkeitä. Ansioluettelon ulkoasu ja muotoilu ovat ensivaikutelman kannalta tärkeitä, joten varmista, että ansioluettelo on ammattimaisen ja houkuttelevan näköinen.

Yhteystiedot

Yhteystiedot ovat yksi tärkeimmistä osista ansioluetteloa, sillä ne mahdollistavat yhteydenoton ja tarjoavat rekrytoijalle helpon tavan saada lisätietoja hakijasta. Yhteystiedot tulisi sijoittaa ansioluettelon yläosaan, yleensä nimen ja ammattitittelin jälkeen.

Tärkeää on kirjoittaa yhteystiedot selkeästi ja tarkasti, jotta rekrytoijan on helppo löytää tarvittavat tiedot. On suositeltavaa käyttää selkeää fonttia, joka on helposti luettavissa, ja korostaa yhteystiedot esimerkiksi lihavoimalla tai käyttämällä isompaa fonttikokoa.

Yhteystietojen tulisi sisältää vähintään hakijan nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. On myös hyvä lisätä muita yhteystietoja, kuten osoite, LinkedIn-profiilin linkki tai muut sosiaalisen median profiilit. Tärkeää on myös päivittää yhteystiedot säännöllisesti ja varmistaa, että ne ovat ajan tasalla.

On tärkeää muistaa, että yhteystietojen lisääminen on yksinkertainen tapa antaa positiivinen ensivaikutelma hakijasta. Jos yhteystiedot ovat epäselvät tai puutteelliset, rekrytoija voi pitää sitä merkkinä hakijan huonosta organisaatiokyvystä tai huolimattomuudesta.

Kokonaisuudessaan yhteystiedot ovat tärkeä osa ansioluetteloa, joka vaikuttaa hakijan mahdollisuuksiin päästä haastatteluun ja edetä rekrytointiprosessissa. Siksi yhteystietojen tulisi olla selkeät ja helposti löydettävissä, ja niiden tulisi antaa ammattimainen vaikutelma hakijasta.

Au Pair CV

Tiivistelmä vs. tavoite

Tiivistelmä ja tavoite ovat kaksi erilaista tapaa aloittaa ansioluettelon yleinen osio. Tiivistelmä on lyhyt ja ytimekäs esittelyteksti, jossa kerrotaan hakijan tärkeimmät vahvuudet ja osaamisalueet. Tavoite taas on laajempi kuvaus hakijan ammatillisista tavoitteista ja siitä, millaisia työtehtäviä hän haluaa hakea.

Tiivistelmän kirjoittaminen voi olla hyödyllistä, jos hakijan vahvuudet ja osaamisalueet eivät ole ilmeisiä pelkän koulutus- ja työkokemusosion perusteella. Tiivistelmässä tulee kertoa, millaisia taitoja hakijalla on, mitkä ovat hänen tavoitteensa ja millaista työpaikkaa hän etsii.

Tavoite taas on suositeltavaa kirjoittaa, jos hakijalla on tarkka käsitys siitä, millaisia työtehtäviä hän haluaa hakea. Tavoiteosiossa tulee kertoa, millaisia tehtäviä ja vastuita hakija haluaa työssään käsitellä, millaisia työympäristöjä hän arvostaa ja mitkä ovat hänen pitkän aikavälin ammatilliset tavoitteensa. Tavoite auttaa työnantajia ymmärtämään hakijan motivaation ja soveltuvuuden tehtävään.

Hyvä tavoite-esimerkki au pairin ansioluetteloon
"Tavoitteeni on kehittää kielitaitoani ja saada kansainvälistä kokemusta hoitotyöstä, samalla tutustuen uuteen kulttuuriin ja perheeseen. Haluan auttaa perhettä arjessa ja tarjota lapsille luotettavan ja rakastavan hoitajan, joka on sitoutunut perheen tarpeisiin."

Tämä tavoite-esimerkki on hyvä, sillä siinä on selkeästi ilmaistu, mitä au pair -kokemukselta halutaan ja mitä tavoitteita siihen liittyy. Tavoitteessa korostuu myös halu auttaa perhettä ja huolehtia lapsista, mikä on tärkeä ominaisuus au pair -tehtävissä.

Huono tavoite-esimerkki au pairin ansioluetteloon
"Tavoitteenani on saada töitä ulkomailla ja nähdä uusia paikkoja."

Tämä tavoite-esimerkki on huono, sillä se on liian yleinen ja epämääräinen. Siitä ei selviä, miksi juuri au pair -tehtävät kiinnostavat tai millaisia tavoitteita tehtävään liittyy. Tällainen tavoite voi antaa vaikutelman, että hakija ei ole kovin sitoutunut tehtävään tai valmistautunut siihen huolellisesti.

Hyvä tiivistelmä-esimerkki au pairin ansioluetteloon
"Olen vastuullinen ja rakastava hoitaja, joka on kiinnostunut kansainvälisestä au pair -kokemuksesta. Olen valmis auttamaan perhettä arjessa ja kehittämään kielitaitoani samalla tutustuen uuteen kulttuuriin."

Tämä tiivistelmä-esimerkki on hyvä, sillä siinä kerrotaan lyhyesti, millaisia vahvuuksia hakijalla on hoitotyöstä ja millainen henkilö hän on. Tiivistelmässä korostuu myös hakijan halu auttaa perhettä ja kehittää itseään kansainvälisessä ympäristössä.

Huono tiivistelmä-esimerkki au pairin ansioluetteloon
"Olen 19-vuotias ja etsin töitä ulkomailta. Tykkään lapsista ja matkustamisesta."

Tämä tiivistelmästä ei selviä, millaisia taitoja ja kokemuksia hakijalla on hoitotyöstä tai millaisia motivaatioita hänellä on au pair -tehtävään. Tällainen tiivistelmä ei erota hakijaa kilpailijoista ja voi antaa vaikutelman, että hakija ei ole kovin sitoutunut tehtävään.

Au Pair CV

Työkokemus

Työkokemusosio on yksi tärkeimmistä osioista ansioluettelossa, ja se antaa rekrytoijalle käsityksen siitä, millaisia taitoja ja kokemuksia hakijalla on. On tärkeää huomioida, että au pairin tehtävään ei vaadita välttämättä aiempaa työkokemusta samalla alalla, mutta aikaisempi työkokemus voi silti olla hyödyllistä.

Hyvä esimerkki
Au pair, perhe Kallio, Helsinki Toukokuu 2019 - Maaliskuu 2020
 • Hoidin kahden lapsen päivittäisiä tarpeita, kuten ruokailua, pukemista ja koulunkäyntiä
 • Olin vastuussa kodin siisteydestä ja järjestyksestä
 • Järjestin lapsille monipuolista ohjelmaa ja aktiviteetteja, kuten retkiä, leikkejä ja askartelua
 • Sain kiitosta lapsilta ja vanhemmilta positiivisesta asenteesta ja taidosta keksiä luovia ratkaisuja haastaviin tilanteisiin.

Hyvä esimerkissä hakija on kuvannut selkeästi ja tarkasti, mitä työtehtäviä hän on aiemmin suorittanut ja mitä taitoja hän on saanut niistä. Tärkeää on myös kuvata työnantajan nimi ja sijainti, työsuhteen kesto ja työnantajan yhteystiedot. Tämä auttaa rekrytoijaa saamaan paremman käsityksen hakijan kokemuksesta ja antaa mahdollisuuden ottaa yhteyttä aikaisempiin työnantajiin viitteen tarkistamiseksi.

Huono esimerkki
Au pair Kesä 2019
 • Hoidin lapsia

Huono esimerkki olisi sellainen, jossa työkokemus on esitetty liian yleisesti ja epämääräisesti. Tällaisessa esimerkissä ei ole kuvattu tarkasti, mitä tehtäviä hakija on suorittanut, eikä ole annettu yksityiskohtia siitä, mitä taitoja hän on saanut aikaisemmista työpaikoistaan. Tällainen esimerkki ei anna rekrytoijalle tarpeeksi tietoa siitä, mikä hakijan työkokemus on ollut, ja se voi vähentää mahdollisuuksia tulla valituksi.

On tärkeää muistaa, että vaikka aikaisempi työkokemus ei ole välttämätöntä, rekrytoijat arvostavat aina työkokemusta, joka on suoritettu samalla alalla tai samankaltaisessa tehtävässä. Siksi hakijan tulisi kuvailla aikaisempia työtehtäviään niin tarkasti kuin mahdollista, jotta rekrytoija voi arvioida, kuinka hyvin hakijan kokemus vastaa au pairin tehtäviä.

Au Pair CV

Koulutus

Koulutusosio on yksi tärkeimmistä osioista au pairin ansioluettelossa. Tässä osiossa kannattaa mainita kaikki koulutus- ja oppimiskokemukset, jotka voivat auttaa hakijaa tulevassa työssään au pairina.

Hyvä tapa aloittaa koulutusosio on mainita kaikki tutkinnot ja koulutukset, joita hakija on suorittanut. Tämä sisältää yleensä peruskoulun, lukion tai ammattikoulun. Jos hakijalla on yliopistotutkinto tai ammattikorkeakoulututkinto, kannattaa mainita myös tämä.

Lisäksi kannattaa mainita kaikki kurssit ja oppimiskokemukset, jotka voivat olla hyödyllisiä tulevassa työssä. Tämä voi sisältää kielikurssit, lastenhoitoon tai kasvatukseen liittyvät kurssit tai vaikka ensiapukurssin.

Koulutusosiossa on tärkeää mainita myös mahdolliset erikoisuudet tai erityisosaamiset. Tämä voi olla esimerkiksi musiikki- tai tanssitaidot, urheilulajien tuntemus tai tietokoneohjelmien hallinta.

Huono esimerkki koulutusosiosta
 • Peruskoulu
 • Ammattikoulu

Tämä esimerkki on liian lyhyt eikä anna rekrytoijalle riittävästi tietoa hakijan koulutuksesta ja oppimiskokemuksista.

Hyvä esimerkki koulutusosiosta
 • Ylioppilastutkinto, Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
 • Kielikurssi: Englanti, Lontoossa (kesto 3 kuukautta)
 • Lastenhoitokurssi: Hoitajakoulutus Oy (kesto 40 tuntia)
 • Tietotekniikan peruskurssi, Tietotekniikka Oy (kesto 6 kuukautta)

Tässä esimerkissä on mainittu kaikki tärkeimmät koulutus- ja oppimiskokemukset, mukaan lukien ylioppilastutkinto, kielikurssi, lastenhoitokurssi ja tietotekniikan peruskurssi. Lisäksi jokaisesta kokemuksesta on mainittu kesto ja oppilaitoksen nimi.

Taidot

Au pairin ansioluettelo-oppaan taito-osa on erittäin tärkeä osa ansioluetteloa, koska se auttaa antamaan kuvan siitä, millaisia taitoja ja kykyjä hakijalla on. Taito-osassa voidaan mainita sekä kovat että pehmeät taidot, jotka ovat tärkeitä au pairin tehtävässä. Kovia taitoja ovat esimerkiksi kielitaito, valmistelutaidot ja tekniset taidot, kun taas pehmeitä taitoja ovat esimerkiksi vuorovaikutustaidot, yhteistyötaidot ja ongelmanratkaisutaidot.

On tärkeää, että taito-osassa käytetään konkreettisia esimerkkejä siitä, miten hakija on käyttänyt taitojaan menestyksekkäästi aikaisemmissa tehtävissään tai muissa kokemuksissaan. Esimerkiksi kielitaidon osalta hakija voi mainita, mitä kieliä hän puhuu, millä tasolla hän puhuu niitä ja kuinka hän on parantanut kielitaitoaan.

Tässä on esimerkki au pairin ansioluettelon taito-osasta:

Oikein
Taidot:
 • Erinomainen kielitaito: äidinkielenä suomi, sujuva englanti ja ruotsi, opiskellut espanjaa ja ranskaa
 • Hyvät vuorovaikutustaidot: kyky kommunikoida ja tulla toimeen eri kulttuurien kanssa, joustava ja sopeutuva
 • Kokemus lastenhoidosta: hoidettu useita lapsia aiemmissa työpaikoissa ja vapaaehtoistyössä, osaa huolehtia lasten turvallisuudesta ja viihdyttämisestä
 • Hyvä organisointikyky: kyky hoitaa päivittäisiä tehtäviä tehokkaasti ja suunnitella aikatauluja
 • Tekninen osaaminen: hyvät tietokonetaidot ja kokemusta valokuvauksesta

Lisäosiot

Lisäosiot ovat erinomainen tapa tuoda ansioluetteloon lisäinformaatiota, joka ei sovi suoraan muihin osioihin, mutta voi kuitenkin olla merkityksellistä työnantajalle. Tässä joitakin yleisiä lisäosioita, joita voit harkita:

 • Harrastukset: Tämä osio voi auttaa työnantajaa saamaan paremman käsityksen persoonallisuudestasi ja mielenkiinnon kohteistasi. Yritä valita harrastuksia, jotka liittyvät jollain tavalla kulttuuriin, kieleen tai matkustamiseen, mikä voi olla hyödyllistä au pair -tehtävissä.
 • Palkinnot ja tunnustukset: Jos olet saanut merkittäviä palkintoja tai tunnustuksia, kuten stipendejä tai urheilupalkintoja, voit mainita ne tässä osiossa. Tämä voi osoittaa, että olet sitoutunut ja pystyt saavuttamaan tavoitteita.
 • Vapaaehtoistyö: Jos olet tehnyt vapaaehtoistyötä tai osallistunut johonkin yhteisöpalveluun, voit mainita sen tässä osiossa. Tämä voi osoittaa, että olet sosiaalinen ja yhteisöllinen ihminen.
 • Kurssit ja koulutukset: Jos olet osallistunut kursseille tai koulutuksiin, jotka ovat merkityksellisiä au pair -työssä, voit mainita ne tässä osiossa. Tämä voi osoittaa, että olet sitoutunut kehittämään taitojasi ja tiedät, mitä vaaditaan tehtävässä menestymiseen.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että lisäosiot eivät ole välttämättömiä ja että niitä pitäisi käyttää harkiten. Jos sinulla ei ole mitään merkittävää lisättävää, voit jättää lisäosiot pois. Lisäksi on tärkeää varmistaa, että kaikki lisäosiot ovat relevantteja tehtävään ja että ne lisäävät arvoa ansioluetteloon.

Au Pair CV

Saatekirje

Saatekirje on tärkeä osa Au pairin ansioluetteloa, sillä se antaa mahdollisuuden tuoda esiin henkilökohtaisempia piirteitäsi ja kertoa miksi juuri sinä olisit hyvä valinta perheelle. Saatekirjeessä voit kertoa esimerkiksi motivaatiostasi lähteä Au pairiksi, millaisia kokemuksia ja taitoja sinulla on, millaisena näet roolisi perheessä ja mitä odotat Au pair -kokemukselta.

Tässä muutama vinkki Au pairin saatekirjeen kirjoittamiseen:

 • Aloita saatekirje henkilökohtaisesti

Aloita saatekirje henkilökohtaisesti, esimerkiksi käyttämällä perheenjäsenten nimiä. Tämä luo välittömästi yhteyden perheeseen ja antaa vaikutelman, että olet jo tutustunut heihin.

 • Kerro motivaatiostasi

Kerro saatekirjeessä miksi haluat lähteä Au pairiksi, millaisia kokemuksia ja taitoja sinulla on ja mitä odotat kokemukselta. Käytä esimerkkejä, jotta perhe näkee, että olet aktiivinen ja motivoitunut hakija.

 • Kuvaile millaisena näet roolisi perheessä

Kerro saatekirjeessä millaisena näet roolisi Au pairina perheessä. Miten aiot auttaa perhettä arjessa ja millaisia taitoja sinulla on, jotka auttavat sinua hoitamaan lapsia. Tämä antaa perheelle kuvan siitä, että olet ajatellut rooliasi ja olet valmis tekemään töitä sen eteen.

 • Ole ystävällinen ja kohtelias

Ole saatekirjeessä ystävällinen ja kohtelias. Käytä kohteliaita ilmaisuja ja ilmaise kiitollisuutesi siitä, että perhe on kiinnostunut sinusta. Älä unohda lopettaa saatekirjettä kiittämällä perhettä ajastaan ja huomiostaan.

 • Tarkista ja korjaa kirjoitusvirheet

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, varmista, että tarkistat saatekirjeen kirjoitusvirheiden varalta. Kirjoitusvirheet voivat antaa vaikutelman siitä, että et ole huolellinen tai et ole panostanut hakemukseesi tarpeeksi.

Muista, että saatekirjeen tarkoitus on herättää perheen kiinnostus ja erottua muista hakijoista. Ole rohkea ja kerro itsestäsi rehellisesti ja positiivisesti.

Tässä on muutamia vinkkejä tehokkaan Au Pair -ansioluettelon kirjoittamiseen:

Muokkaa ansioluettelosi perheen mukaan: Jokainen perhe on ainutlaatuinen, ja niin on myös heidän ihanteellinen au pair -ehdokkaansa. Tutki perheen mieltymyksiä, kiinnostuksen kohteita ja odotuksia ennen ansioluettelon kirjoittamista ja muokkaa se sen mukaisesti.

Korosta lastenhoitokokemustasi: Lastenhoitokokemus on tärkein tekijä au pairina toimimisessa. Korosta kokemustasi lapsista, olipa kyse sitten lapsenvahtimisesta, opettamisesta tai vapaaehtoistyöstä, ja kerro tarkkaan, minkä ikäisiä lapsia olet hoitanut.

Korosta kielitaitoasi: Kielitaito on toinen ratkaiseva tekijä au pairina toimimisessa. Muista mainita, että osaat sujuvasti isäntäperheen tai heidän lastensa puhumia kieliä, ja kerro yksityiskohtaisesti kaikista käymistäsi kielikursseista.

Esittele persoonallisuuttasi: Perheet haluavat tutustua sinuun ihmisenä, ei vain hoitajana. Käytä ansioluetteloasi persoonallisuutesi ja kiinnostuksen kohteidesi esittelyyn, olipa kyse sitten lyhyestä elämäkerrasta tai luettelosta harrastuksistasi ja intohimoistasi.

Liitä mukaan suosituksia: Referenssit ovat tärkeä osa au pair -hakemusprosessia. Liitä mukaan vähintään kahden referenssin yhteystiedot, jotka voivat todistaa lastenhoitotaitosi ja luonteenpiirteesi.

Käytä selkeää ja tiivistä muotoa: Pidä ansioluettelosi järjestyksessä ja helppolukuisena selkeillä otsikoilla ja luetelmakohdilla. Käytä ammattimaista fonttia ja vältä liiallista muotoilua tai grafiikkaa.

Tarkista, ettei siinä ole virheitä: Ennen kuin lähetät ansioluettelosi, tarkista, ettei siinä ole oikeinkirjoitus- ja kielioppivirheitä. Pyydä myös jotakuta muuta tarkistamaan se, jotta se on virheetön ja helppolukuinen.

Au Pair CV

Usein kysytyt kysymykset

Mitä minun pitäisi sisällyttää au pair -ansioluettelooni?

Au pair -ansioluettelosi tulisi sisältää henkilötietosi, ammatillisen yhteenvedon tai tavoiteselostuksen, koulutuksesi, työkokemuksesi, mahdolliset asiaankuuluvat taidot, kielitaitosi ja suositukset.

Missä muodossa au pair -ansioluetteloni tulisi olla?

Au pair -ansioluettelosi tulisi olla selkeä ja helppolukuinen, ja siinä tulisi käyttää pisteitä ja otsikoita osioiden erottelemiseksi. Voit valita eri muotoja, kuten kronologisen muodon (jossa luetellaan työkokemuksesi päivämäärän mukaisessa järjestyksessä) tai toiminnallisen muodon (jossa korostetaan asiaankuuluvia taitojasi ja kokemustasi).

Kuinka pitkä au pair -ansioluettelon pitäisi olla?

Au pair -ansioluettelosi tulisi mieluiten olla enintään kaksi sivua pitkä. Kirjoita se tiivistetysti ja ytimekkäästi, keskity tärkeimpiin tietoihin ja korosta vahvuuksiasi.

Miten saan au pair -ansioluetteloni erottumaan edukseen?

Jotta au pair -ansioluettelosi erottuu edukseen, keskity asiaankuuluviin taitoihisi ja kokemukseesi, kuten aiempaan lastenhoito- tai opetuskokemukseen, kielitaitoon sekä saamiisi todistuksiin tai koulutukseen. Käytä selkeää ja ytimekästä kieltä ja muista oikolukea mahdolliset virheet.

Pitäisikö au pair -ansioluettelooni liittää valokuva?

Valokuvan liittäminen ansioluetteloon on yleistä Suomessa, mutta se ei ole välttämätöntä au pair -ansioluettelossa. Tarkista kuitenkin, mitä perhe tai toimisto, johon haet, haluaa, ennen kuin päätät, haluatko liittää valokuvan.

Kuinka tärkeää kielitaito on au pair -ansioluettelossa?

Kielitaito on erittäin tärkeää au pair -ansioluettelossa, sillä viestintä on avainasemassa, kun halutaan tarjota hyvää hoitoa lapsille. Muista korostaa kielitaitoasi, mukaan lukien kaikki suorittamasi todistukset tai testit.

Pitäisikö au pair -ansioluettelooni sisällyttää suosituksia?

Referenssien liittäminen au pair -ansioluetteloosi on vapaaehtoista, mutta voi olla hyödyllistä antaa aiempien työnantajien tai muiden asiaankuuluvien kontaktien yhteystiedot, jotka voivat todistaa taitosi ja kokemuksesi.

Luo ansioluettelosi parhaiden mallipohjien avulla

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni