Ansioluettelo englanniksi

Tänä päivänä globaalien työmarkkinoiden takia voit joutua kirjoittamaan työhakemuksesi englanniksi. Voi olla, että haluat työskennellä ulkomailla ja siksi ansioluettelo täytyy kirjoittaa englanniksi. Tämä malli on esimerkki englanninkielisen ansioluettelon vakiomuodosta. Voit käyttää sitä apuna ammatillisten tietojesi järjestämisessä, kun haet työtä:

Muotoile :
Koko :
Muokattavissa:
Word (Microsoft)
A4
Kyllä

Englanninkielinen ansioluettelomalli

Milla Mallikas
Turku
040 123 4567
milla.mallikas@email.com
millamallikas.com

About me

An enthusiastic and innovative office administrator with experience of working with a wide range of departments. I am looking for an office administrator position in Tekstiilit oy to improve efficiency and leverage my industry experience.

Work experience

Office Administrator
Travel company
From October 2015 to present

 •  Managed the calendars of several team leaders, scheduled meetings to ensure that all participants could attend, and booked travel and accommodation when necessary.
 •  Overseeing correspondence by recording incoming letters and requests, distributing them to the appropriate staff member, and ensuring they are filed correctly.
 •  Liaising with other team administrators to balance workload during busy periods, identifying team members who have the capacity to carry out urgent work, whilst ensuring that all tasks are completed on time.
 •  Redesign the meeting room request process to reduce the risk of double booking and increase efficiency, resulting in a 68% reduction in complaints.

Office Manager
Agricultural markets
June 2012-October 2015

 •  Acted as the first point of contact for incoming calls and emails, responding to them where possible and directing them to the right team when necessary.
 •  Assisted with the transition to a new database by performing data management tasks such as checking records against paper files.
 •  Worked closely with other administrators to prioritise workload and complete all routine tasks.

Qualifications

Registered Microsoft Office Expert - 2013 and 2016

Education

Bachelor of Business Administration
University of Helsinki, Helsinki
September 2008-June 2012

Skills

 •  Spreadsheets and document management
 •  Inventory management
 •  data entry
 •  time management and prioritisation
 •  Fluency in Portuguese, English and Swedish

Siinä on kuitenkin eroja suomenkieliseen ansioluetteloon verrattuna ja tässä artikkelissa käymme läpi niitä eroavaisuuksia, jotta saisit unelmiesi työpaikan. Suomalainen yhtiökulttuuri eroaa kansainvälisestä ja siinä on useimmiten paljon enemmän henkilökohtaisia tietoja, kuin mitä muualla halutaan. Ansioluettelosi tulisi englanniksi olla virheetön ja haluamme tarjota tähän apua.

Jos joku hyvä työtarjous ulkomailla houkuttelee, luultavasti sinulla on edessä työnhaku englanniksi . Ensimmäinen askel on sähköpostiviestin kirjoittaminen englanniksi , mutta sen lisäksi sinun on myös laadittava ansioluettelo ja työhakemus englanniksi . Työhaastattelukin tulee olemaan tietenkin englanniksi .

Ansioluettelosi on tilaisuutesi tehdä työnantajaan hyvä ensivaikutelma ja lisätä mahdollisuuksiasi saada kutsu haastatteluun. Jos et ole koskaan aiemmin kirjoittanut englanninkielistä ansioluetteloa , saatat haluta ideoita siitä, miten esitellä tärkeimmät tiedot mahdollisimman tehokkaasti.

CV vs. ansioluettelo: mitä eroa niillä on?

Jos haet töitä eurooppalaiseen yritykseen (myös Englantiin ja Australiaan, jossa on monia kulttuurisia yhtäläisyyksiä Englannin kanssa), CV ja ansioluettelo ovat sama asia. Molemmat ovat yhden tai kahden sivun mittainen yhteenveto tähänastisesta työkokemuksestasi ja pätevyydestäsi, ja ne lähetetään yleensä työnhaun yhteydessä. Niiden tarkoituksena on osoittaa, miten hyvin osaat työssä vaadittavat taidot.

Jos kuitenkin haet työpaikkaa Yhdysvalloissa, CV tarkoittaa jotain aivan muuta kuin ansioluettelo. Yhdysvalloissa CV:llä tarkoitetaan pidempää asiakirjaa, jossa kerrotaan yksityiskohtaisesti kaikki tähänastinen urasi ja akateeminen kokemuksesi todistuksista ja palkinnoista jäsenyyksiin, konferenssipuheisiin ja julkaisuihin. Se sisältää sellaisia asioita, jotka eivät ehkä mahtuisi tarkemmin rajattuun asiakirjaan. Työuran keskivaiheilla olevien hakijoiden CV:t ovat usein nelisivuisia tai jopa pidempiä. Niiden tarkoituksena on osoittaa arvovalta tietyllä erikoisalalla.

Kiinnostuksen kohteet

Vapaaehtoinen hallintovirkailija paikallisessa lasten hyväntekeväisyysjärjestössä, joka tarjoaa kirjoja ja kirjoitusvälineitä nuorille, joilla on vaikeuksia lukutaidon kehittämisessä.

ansioluettelo englannin

Sisällytä yhteystietosi

Lisää ansioluettelosi yläosaan nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja ammatillisen verkostoitumisalustasi tai verkkosivustosi linkki. Voit sisällyttää koko osoitteesi tai vain kaupungin ja osavaltion riippuen mieltymyksistäsi. Sinun tulisi myös ilmoittaa henkilökohtainen puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Käytä ammattimaisen näköistä sähköpostiosoitetta, jossa on mieluiten nimesi.

Jos sinulla on ammatilliseen verkostoitumiseen tarkoitettu verkkosivuprofiili, jossa on esimerkkejä työstäsi tai lisätietoja, voit lisätä linkin sähköpostiosoitteesi jälkeen. On myös hyödyllistä lisätä linkki ammatilliselle verkkosivustollesi, jos työskentelet alalla, kuten graafisen suunnittelun alalla, jossa on yleistä, että sinulla on sellainen.

Oikein

Milla Mallikas

Helsinki

0401234567

milla.mallikas@email.com

Millamallikas.com


Väärin

Milla Mallikas

040 1234567


Sisällytä vain olennaiset henkilötiedot

Sinun ei tarvitse ilmoittaa ansioluettelossasi sosiaaliturvatunnustasi, ikääsi, siviilisäätyäsi, huollettavia henkilöitäsi tai mitään muuta henkilökohtaista elämääsi koskevaa. Valokuvan tarvitset yleensä vain, jos ulkonäkösi liittyy työhön, kuten näyttelemiseen, mallintyöhön tai vastaavaan. Työnantajat keräävät henkilötietojasi pitääkseen ne tallessa sen jälkeen, kun sinut on palkattu.

Kirjoita selkeä päämäärä tai yhteenveto

Yhteenvedosta tai tavoitteesta voi käydä ilmi kokemuksesi tai tavoitteesi suhteessa tehtävään ja yritykseen. Ansioluettelon tavoite sisältää yleensä tavoitteen, jonka haluat saavuttaa yrityksessä, kun taas yhteenvedossa keskitytään kokemukseesi, joka tekee sinusta hyvän ehdokkaan. Voit yleensä käyttää tavoitetta, jos olet aloitteleva ehdokas tai olet juuri muuttanut uudelle maantieteelliselle alueelle. Tiivistelmät ovat hyödyllisiä, jos sinulla on paljon asiaankuuluvaa kokemusta, jonka haluat osoittaa.

Joko tiivistelmä tai tavoite on muokattava kunkin haettavan työpaikan mukaan. Sisällytä selitykseen tietty tehtävä ja yritys, jotta saat heti rekrytoivan johtajan huomion. Lausuntojen tulisi yleensä olla kahdesta kolmeen lausetta, ja voit lisätä sen heti yhteystietojesi jälkeen.

Väärin

Junior accountant searching for an entry-level accounting position. No actual work experience yet in the accounting field, but I'm very eager to learn. I've got great interpersonal skills.


Oikein

Very enthusiastic entry-level accountant. Prepared 18 tax returns in the past eight months. Consulted to local convenience store as CPA. Worked as a part time volunteer accountant at a nearby animal shelter, identified $7,000 cost savings that saved the lives of 500 dogs and cats.


Laadi erilliset kohdat "Koulutus" ja "Taidot ja pätevyys"

Koulutusosiossa on mainittava suorittamasi tutkinto, koulu, opiskelupisteet ja mahdolliset akateemiset saavutukset. Taitosi ja pätevyytesi voivat olla lähempänä hakemaasi tehtävää, joten liitä ne mahdollisuuksien mukaan työnkuvauksessa lueteltuihin vaatimuksiin.

ansioluettelo englannin

Taitoja käsittelevä osio

Kun luettelet taitojasi, mieti niitä ainutlaatuisia kykyjä, jotka auttavat sinua suoriutumaan työstäsi tehokkaasti. Jokaisessa työssä tarvitaan erityisiä taitoja, ja sillä, miten lisäät ne ansioluetteloosi, on myös merkitystä. Ansioluettelomallimme avulla voit jäsentää tämän osion sopivasti ja varmistaa, ettei rekrytoijalta jää huomaamatta mitään yksityiskohtia.

Luettele osaamisesi luettelomerkkien avulla, sillä näin ne ovat helposti nähtävissä, vaikka rekrytoija vilkaisisi ansioluetteloasi. Taidot jaetaan koviin taitoihin, jotka ovat teknisempiä ja saattavat vaatia jonkin verran koulutusta, ja pehmeisiin taitoihin, jotka ovat enemmän persoonallisuuttasi ja luonnettasi.

Kielitaito

Jos olet monikielinen, älä niputa kielitaitoasi muiden taitojesi joukkoon, sillä rekrytoijan on helppo jättää ne huomiotta. Luo niille erillinen osio ja listaa ne käyttäen virallista kieliviitettä.

Jos haet työtä englannin kielellä, haluat, että mahdollinen työnantaja näkee, että englanninkielen taitosi on erinomainen, joten mainitse osaamistasosi ja mahdolliset tulokset.

Koulutus

Huomaa: jos kirjoitat ansioluetteloa akateemista tehtävää varten, koulutustasi käsittelevän osion tulisi olla ennen työkokemustasi.

Luettele koulutustaustasi viimeisimmistä saavutuksistasi alkaen. Jos sinulla on vähintään maisterin tutkinto, älä mainitse mitään vähemmän arvostettua kuin lukion päättötodistus. Luettele myös tässä tapauksessa yksi tai kaksi luetelmakohtaa tärkeimmistä saavutuksistasi kussakin koulutuksessa. Jos sinulla on maisterin tai tohtorin tutkinto, lisää ehdottomasti opinnäytetyösi nimi ja ohjaajasi.

Ammatillinen kokemus

Tässä osassa kerro tähänastinen urasi pääpiirteittäin ja aloita viimeisimmistä työtehtävistäsi. Ilmoita kunkin työpaikan osalta tehtävänimike, työnantaja, sijainti ja päivämäärät. Yritä muotoilla nämä tiedot erillisiin kenttiin, jotta ne ovat ymmärrettävissä yhdellä silmäyksellä.

Esimerkki:

Apulaisprofessori, Helsingin yliopisto, Helsinki Syyskuu 2017 - kesäkuu 2018


Voit myös luetella tärkeimmät työtehtäväsi kunkin työnimikkeen alla. Valitse luettelopisteet, jotka liittyvät hakemaasi tehtävään. Jos esimerkiksi haet opettajan paikkaa, painota opetuskokemustasi tutkimustaitojesi sijaan.

Kohdat kannattaa aloittaa menneen ajan verbillä (tai nykyhetken verbillä, jos kuvaat nykyistä työtehtävääsi). Pronominin "minä" käyttöä kannattaa välttää, vaikka se voi tuntua hieman luonnottomalta!

Kokemus tutkimuksesta/kenttätyöstä

Tämä kategoria on merkityksellinen akateemikoille tai tutkijatehtäviin hakeville. Jos sinulla on kokemusta tietojen keräämisestä omalla alallasi, mainitse se erillisessä kohdassa samaan tapaan kuin työtehtävissä. Ilmoita viimeisin kokemus ensin. Kuten työpaikkojen kohdalla, on hyvä mainita lyhyesti tärkeimmät vastuualueet ja saavutukset.

ansioluettelo englannin

Vapaaehtoistyökokemus

Joillakin urapoluilla, kuten tietyillä terapian, psykologian ja humanitaarisen alan erikoisaloilla, vapaaehtoistyökokemus on välttämätöntä. Jos vapaaehtoistyökokemus on tärkeää alallesi, sisällytä se uuteen otsikkoon ansioluettelossasi.

Monilla muilla urapoluilla voit ehkä sisällyttää aikaisemman vapaaehtoistyön eri otsikoihin selkeän ulkoasun vuoksi. Esimerkiksi jos olet siirtymässä akateemiseen alaan, monet tutkimustehtävät ovat palkattomia ja voitaisiin siten luokitella "vapaaehtoistyökokemukseksi", mutta selkeyden vuoksi voit valita, että sisällytät ne sen sijaan "tutkimuskokemus"-osioon.

Konferenssiesitykset

On tärkeää mainita kaikki alan tai akateemiset konferenssit, joissa olet pitänyt esitelmiä. Yleissääntönä on, että ne on muotoiltava niin kuin ne mainittaisiin paperissa. Valitse alallasi usein käytetty tyyliopas ja tutustu sen luentojen ja esitysten muotoilua koskeviin sääntöihin. Chicagon tyylimuoto on seuraava:

 • Sukunimi, etunimi. "Esityksen otsikko". Esityksen tyyppi, tapahtuma, kaupunki, maa, päivämäärä, jolloin se pidettiin.

Voit tietysti jättää "nimi"- ja "luentotyyppi"-kentät pois, koska lukija tietää asiayhteydestä, että puhuja olet sinä ja luentotyyppi on esitelmä.

Julkaisut

Julkaisujesi listaamista koskeva sääntö on sama kuin konferenssiesitysten listaamista koskeva sääntö - valitse tyyliohje ja käytä sitä.

Jos olet yksi useista kirjoittajista, jotka ovat osallistuneet artikkelin tai kirjan kirjoittamiseen, erottele oma nimesi muotoilulla. Monissa viittaustyyleissä käytetään jo kursiivia erottamaan tietokentät toisistaan, joten nimesi lihavointi on yleensä parasta.

Palkinnot

On tärkeää mainita saamasi palkinnot. Jos sinulla ei ole tarpeeksi palkintoja täyttämään kokonaista osiota, yritä yhdistää tämä otsikko kohtaan "apurahat ja stipendit". Mainitse palkinnon nimi, myöntävä elin (tai yliopisto), sijainti ja myöntämispäivä.

Apurahat ja stipendit

Jos olet saanut apurahoja tai apurahoja työhösi, lisää ne lyhyeen luetteloon. Muista mainita myös pienemmät apurahat, kuten matkarahat ja stipendit.

Ilmoita saamasi apurahan nimi, myöntävä elin, kyseisen elimen sijaintipaikka ja saamasi apurahan myöntämisvuosi. Muista kirjoittaa apurahan nimi ja myöntävä elin isolla alkukirjaimella - ne ovat varsinaisia asiasanoja.

Ammattipätevyys ja todistukset

Tähän kohtaan merkitään kaikki akateemisen koulutuksesi ulkopuolinen koulutus, jolla on merkitystä tehtävän kannalta. Esimerkkejä ovat ajokortit, kielitodistukset ja ammatillinen koulutus, jonka olet suorittanut työssäsi. Voit mainita kaikki kurssit, joita olet käynyt "pehmeistä taidoista", kuten johtamisesta, viestinnästä tai luovasta ajattelusta.

Mainitse pääsääntöisesti tutkinnon nimi ja myöntävä elin. Sinun ei tarvitse mainita päivämäärää, ellei tutkintosi vanhene tietyn ajan kuluttua. Voit halutessasi muotoilla myöntävän elimen eri tavalla osoittaaksesi, että se on eri kuin tutkinnon nimi.

ansioluettelo englannin

Harrastukset ja kiinnostuksen kohteet

Jotkut haluavat lisätä ansioluettelonsa loppuun lyhyen maininnan harrastuksistaan ja kiinnostuksen kohteistaan. Toiset taas kokevat, että se heikentää asiakirjan ammatillista painotusta. Amerikkalaisissa yliopistoissa painotetaan pääsääntöisesti enemmän "koulun ulkopuolisia harrastuksia" kuin eurooppalaisissa yliopistoissa.

Se on henkilökohtainen valinta, mutta jos päätät sisällyttää jakson työelämän ulkopuolisista harrastuksistasi, pidä se lyhyenä. Kuten kuvaillessasi aiempia työpaikkojasi, yritä aloittaa jokainen lauseke verbillä ja jätä pois persoonapronomini "minä".

Esimerkki:

Uiminen, suppailu, vapaaehtoistyö naisten hyväntekeväisyysjärjestöissä, vuorikiipeily.


Henkilökohtainen lausunto

Jotkut haluavat aloittaa tai päättää ansioluettelonsa henkilökohtaisella lausunnolla - muutamalla rivillä, jossa kuvataan, miten haluat esitellä itsesi persoonana. Tämän kirjoittaminen voi olla kenelle tahansa hieman vaikeaa, sillä on vaikeaa olla kuulostamatta kerskailevalta! Jos englanti on toinen kielesi, on luultavasti turvallisinta jättää CV:n "henkilökohtainen lausunto" pois. Jos kuitenkin koet, että ansioluettelosi ei kerro tarkalleen, kuka olet, henkilökohtaisessa lausunnossa voit tuoda esiin parhaat ominaisuutesi.

Kuten muissakin ansioluettelon osissa, yritä välttää pronominien käyttöä - kirjoita ikään kuin tekisit muistiinpanoja erittäin vaikuttavasta kollegasta.

Esimerkki:

Omistautunut ja yksityiskohtiin keskittyvä tutkija, joka on perusteellisesti sitoutunut taidehistorian tutkimukseen. Laaja yliopistotason opetuskokemus vertaisohjauksesta seminaarien pitämiseen ja suurille opiskelijaryhmille luennoimiseen. Julkaissut useissa akateemisissa lehdissä ja vieraillut useissa merkittävissä konferensseissa.


Muokkaa ansioluettelosi kutakin tilannetta varten

CV on asiakirja, joka sisältää kaikki saavutuksesi tietyllä alalla. Sen kirjoittaminen vie niin paljon aikaa, että voi olla houkuttelevaa käyttää samaa ansioluetteloa jokaista tilaisuutta varten.

Jokaisessa tilaisuudessa hakijoilta vaaditaan kuitenkin hieman erilaisia taitoja. On tärkeää vaihtaa työnimikkeiden tai oppilaitosten alla olevia luetelmakohtia, jotta voit osoittaa, miksi olet täydellinen ehdokas juuri tähän tilaisuuteen. Jos olet esimerkiksi taiteilija, joka hakee julkista toimeksiantoa, painota bullet pointtien avulla aiempia töitäsi, joissa on käytetty julkista sitoutumista. Jos olet akateeminen henkilö, joka hakee opettajan paikkaa, kirjoita enemmän opetuskokemuksestasi kuin tutkimuskokemuksestasi.

Käytä faktoja tai numeroita osoittaaksesi saavutuksesi

Jos pystyt osoittamaan, miten lisäsit myyntiä tai paransit asiakastyytyväisyyttä tuloksin, rekrytoija pystyy arvioimaan ponnistelujesi vaikutusta tehokkaammin. Esimerkiksi "Lisäsin asiakaspysyvyyttä 17 prosenttia parantamalla vastausaikaa kolmella minuutilla" on informatiivisempi kuin "Lisäsin asiakaspysyvyyttä parantamalla vastausaikaa".

Väärin

I'm really good at saving the company money and increasing efficiency in the use of time.


Oikein

Saved the current company 25% of last year's costs by finding innovative and cost-effective solutions. Developed creative solutions for time management in weekly meetings with his team, which boosted productivity by 15%.


Valitse yksinkertainen ulkoasu

Voit ladata runsaasti CV-malleja, joissa on kauniita muotoiluelementtejä, taidokkaita reunuksia ja mielenkiintoisia värejä. Niitä kannattaa välttää, ellet hae työpaikkaa visuaalisella alalla.

Muista, että tämän asiakirjan tarkoitus on osoittaa pätevyytesi mahdollisimman selkeästi. Pidä ulkoasu yksinkertaisena. Se on vallan mainio liike. Se osoittaa, että ammatilliset saavutuksesi eivät tarvitse hienoja pakkauksia vaikuttaakseen vaikuttavalta!

Käytä yleistä, helppolukuista fonttia, kuten Arial tai Times New Roman, ja rajoita värimaailma mustaan ja valkoiseen. Käytä riittävästi muotoiluvaihtelua eri osioiden merkitsemiseen, mutta muista, että yksinkertainen on parasta. Voit yksinkertaisesti jakaa kohdat viivalla tai laittaa otsikot hieman suuremmalla fontilla.

Vältä suosituksia

Prosessin tässä vaiheessa työnantaja olettaa, että sinulla on referenssejä, joihin hän voi ottaa yhteyttä, jos hän haluaa edetä kanssasi. Sinun ei tarvitse liittää referenssejäsi mukaan, mutta sinulla pitäisi olla erillinen asiakirja valmiina esitettäväksi, jos he pyytävät niitä. Voit myös lisätä ansioluettelosi alareunaan kohdan " Suosittelut saatavilla pyydettäessä" tai vastaavanlaisen maininnan osoittaaksesi, että voit toimittaa ne milloin tahansa.

ansioluettelo englannin

Tarkista useita kertoja, että muotoilu on johdonmukainen

Yksi (monista) hankalista asioista CV:n kirjoittamisessa? Ei ole olemassa yleispäteviä muotoilusääntöjä, mutta jos asiakirjaa ei muotoilla aina samalla tavalla, se näyttää hyvin oudolta. Jos esimerkiksi laitat yhden alaotsikoista lihavoituna, sinun on varmistettava, että kaikki muutkin alaotsikot ovat lihavoituja - vaikka mitään virallista sääntöä ei olekaan, jonka mukaan kaikki CV:n alaotsikot on lihavoitava!

Omien muotoilusääntöjen laatiminen ja noudattaminen voi olla hankalaa, joten on hyvä idea käyttää ansioluettelon pohjana mallia. CV:n johdonmukaisessa muotoilussa on monia pieniä asioita, jotka on otettava huomioon, mutta seuraavassa on muutamia, joihin kannattaa kiinnittää huomiota:

 • Päätätkö luettelokohdat pisteisiin?
 • Kirjoitatko vain aiempien työnantajien kaupungin vai kaupungin ja maan?
 • Kirjoitatko numerot sanoina (esim. yksi, kaksi) vai kirjoitatko ne numeroina (esim. 1, 2)?
 • Ovatko kaikki väliotsikkosi samankokoisella fontilla?
 • Kirjoitetaanko päivämäärät muodossa "tammi", "helmi", "maalis" vai kirjoitetaanko ne kokonaisuudessaan "tammikuu", "helmikuu", "maaliskuu"?
 • Ovatko kaikki luetelmakohdat samassa linjassa sivulla?

Monien on vaikea havaita johdonmukaisuusvirheitä omassa työssään. Kokeile kirjoittaa CV:n ensimmäinen luonnos ja tarkista se sitten päivän tai useamman päivän kuluttua uudelleen tuorein silmin. Huomaat lähes varmasti virheitä, joita et huomannut aiemmin! Vielä parempi on pyytää ystävää tai kollegaa tarkistamaan se puolestasi.

ansioluettelo englannin

Pyydä englantia äidinkielenään puhuvaa oikolukemaan

Vaikka olisitkin erittäin varma englannin kielessäsi, sinun kannattaa aina pyytää äidinkielistä henkilöä oikolukemaan ansioluettelosi. Loppujen lopuksi kokeneinkaan toisen kielen kirjoittaja voi lipsahtaa pitkän asiakirjan aikana!

Englantia äidinkielenään puhuva henkilö pystyy auttamaan sinua "CV-puheen" outojen sääntöjen läpi. Hän huomaa myös kaikki puuttuvat määritteet - nuo ärsyttävät pienet sanat, joita on vaikea käyttää joka kerta oikein.

Vinkkejä ansioluettelon kirjoittamiseen englanniksi

Seuraavassa on muutamia vinkkejä, joita voit noudattaa kirjoittaessasi englanninkielistä ansioluetteloa:

 • Käytä toimintasanoja kuvaamaan kokemustasi sen sijaan, että vain luettelisit vastuualueesi.
 • Sinun ei tarvitse mainita yksityiskohtaisesti harrastuksiasi tai kiinnostuksen kohteitasi, elleivät ne ole merkityksellisiä.
 • Liitä mukaan tiedot merkityksellisestä palkattomasta työstäsi, kuten vapaaehtoistyöstä tai harjoittelusta.
 • Yritä pitää ansioluettelosi yhden sivun pituisena, enintään kaksi sivua.
 • Käytä oikeinkirjoituksen ja kieliopin tarkistusohjelmaa mahdollisten virheiden ja kirjoitusvirheiden havaitsemiseksi.
 • Jos mahdollista, pyydä jotakuta, joka puhuu sujuvasti englantia, oikolukemaan ansioluettelosi ennen kuin lähetät sen työnantajille.
 • Parhaat vinkit ja ansioluettelopohjat löydät täältä.

Luo ansioluettelosi parhaiden mallipohjien avulla

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni