Vaikka tämän ammatin vaatimukset sisältävät monenlaisia taitoja, ansioluettelon kirjoittaminen ei välttämättä ole yksi niistä. Onneksi ei ole tarvetta murehtia. Tiimimme on täällä auttaaksemme sinua läpi onnistuneen yritysanalyytikon ansioluettelon kirjoittamisen.
Artikkelimme opettaa sinulle kuinka voit tehdä tehokkaan saatekirjeen meidän yritysanalyytikon ansioluetteloesimerkkien kautta. Me takaamme, että neuvomme ja esimerkkimme auttavat sinua saamaan useampia haastatteluita.
Tehtävämme on auttaa mahdollisia työnantajia näkemään arvon, jonka toisit heidän yritykseensä.
Mitä kannattaa sisällyttää yritysanalyytikon ansioluetteloon
Lähes kaikki joutuvat läpikäymään työnhakuprosessin vähintään kerran uransa aikana. Se saattaa tuntua haastavalta aluksi, mutta on aina keinoja joilla sitä voi nopeuttaa. Onneksi meidän yritysanalyytikon ansioluetteloesimerkkimme ovat täällä auttamassa.
Yritysanalyytikkona ymmärrän itsekin ammatin laajat vastuualueet. Saatat tehdä Excelillä datan visualisointia yhtenä päivänä ja organisoida data kokonaisuuksia SQL:llä toisena. Kaikkien olennaisten kokemusten lisääminen yhdelle paperille voi olla vaikeaa kun on niin paljon lisättävää. Sinun tulee näyttää yritykselle, että pystyt merkittävästi vaikuttamaan heidän kasvuunsa.
Onnistuneen ja kattavan ansioluettelon kirjoittaminen on paras tapa houkutella työnantajia ja luoda kiinnostusta taitojasi kohtaan. Tämä on totta sekä aloittelevalle että kokeneemmalle yritysanalyytikolle.
Hakemuksesi tulee olla vahvasti muotoiltu; sen pitää sisältää koulutukset, yhteenvedon ja työkokemukset ja mielellään esitellä taitojasi. On monia elementtejä mitä pitää harkija kun kirjoitat yritysanalyytikon ansioluetteloa.
Hyvä ansioluettelo auttaa sinua saamaan työtä nopeasti ja korottaa mahdollisuuksia saada työtarjous unelmatyöstäsi.
Tässä on kolme pääasiaa, joita pitää harkita jotta voit saada yritysanalyytikon ansioluettelosi erottumaan joukosta:
- Kuvaile taitojasi ja saavutuksiasi käyttäen ammattisanastoa. Yritykset käyttävät automaattisia avainsanasuodattimia käydäkseen hakemukset läpi nopeasti. Suosittu yritys saattaa saada satoja hakemuksia päivittäin. Tehdäkseen prosessista nopeampaa, rekrytoijat käyttävät ohjelmia, jotka löytävät ansioluetteloita joissa on eniten avainsanoja.
- On kriittistä, että muotoilet ansioluettelosi. Hakemuksesi organisointi osioihin auttaa tekemään siitä ymmärrettävän, helppolukuisen ja saa sen näyttämään ammattimaiselta. Yritä pitää kaikki tieto yhdellä sivulla; on parempi pitää teksti informatiivisena ja lyhyenä.
- Luo kiinnostusta tehokkaasti kuvailemalla aikaisempaa työkokemusta. Kerro lukijalle kuinka olet hyödyttänyt aikaisempia työnantajia vastuualueilla joita olet ylläpitänyt. Auta työnantajaa näkemään kokemuksesi arvo.
Yritysanalyytikon ansioluettelon yhteenveto
Yrityksen saavat paljon ansioluetteloita ihmisiltä jotka yrittävät täyttää avoinna olevat yritysanalyytikon paikkoja. Voimme olettaa, että rekrytoijat eivät lue kaikki ansioluetteloita läpikotaisesti. Uuden tutkimuksen mukaan, rekrytoijat käyttävät noin kuusi sekuntia kuhunkin ansioluetteloon.
Hyvä neuvo esitelläksesi itsesi nopeasti ja tehokkaasti lukijalle, on avauskappaleen, eli yhteenvedon , kirjoittaminen
Tämä osio on ansioluettelosi ensimmäinen, heti yhteystietosi alla, ja se saa olla pituudeltaan vain muutaman virkkeen.
Sinun pitää esitellä taitosi ja saavutuksesi samalla kun osoitat arvoa jonka tuoda yritykseen. Kuvittele, että pidät myyntipuhetta.
Yhteenveto osio on kriittinen yritysanalyytikon ansioluettelollesi. Se voi antaa vahvan positiivisen vaikutuksen rekrytoijan mielenkiintoon ja päätökseen palkata sinut. Yritä sisällyttää siihen myös uratavoitteesi.
Esimerkki tehokkaasta yhteenvedosta
__________________________________________________________________________
Yritysanalyytikko viiden vuoden kokemuksella pankki- ja informaatiosektoreilla. Huomattavimmat saavutukset ovat vuosittaisen luottokorttikampanjan tuoton korotus 15 %:lla käyttämällä SQL-asiakastietokantoja. Omaa data-analytiikan tutkinnon ja sovelsi opittuja taitoja kehittämään toimintaa Suomen Pankissa.
Tämä on tehokas yritysanalyytikon yhteenveto. Se esittelee aikaisempia saavutuksia ja mittareita joka osoittavat tarkalleen miten olit eduksi edellisellä työpaikalla. Yhteenveto mainitsee projektitiimissä ja osallistumisessa yrityksen optimointiprojekteihin.
Lisäksi se pikaisesti käsittelee koulutusta ja kyseisen työpaikan hakemisen tavoitteet. Mitä kattavampi ja lyhyempi avauskappale on, sitä tehokkaammin se toimii.
Ammatillisen yhteenvedon kirjoittaminen voi olla hankalaa, varmista että siitä ei tule liian lyhyt ja epäselvä.
Esimerkki huonosta yhteenvedosta
__________________________________________________________________________
Yritysanalyytikko vuosien kokemuksella yritysten toiminnallisessa analysoinnissa. Kehitti strategioita, jotka säästävät rahaa omaisuudenhoidossa.
Tämä on esimerkki huonosta yritysanalyytikon yhteenvedosta. Siinä ei ole sisältöä tai arvokasta tietoa. Rekrytoija ei pysty arvaamaan missä olet työskennellyt tai mitkä olivat roolisi yksityiskohdat. Yhteenveto ei sano mitään ja se on epäselvä.
Varmista aina, että ammatillinen yhteenvetosi on järkevä ja luo oivaltavan ja kokonaisvaltaisen kuvan sinusta yritysanalyytikkona.
Yritysanalyytikon ansioluettelon työkokemusosio
Nyt kun ammatillinen yhteenveto on valmis, on aika aloittaa kriittisimmän osion käsittely - työkokemusosio. Tämä on se missä kuvailet aikaisempia olennaisia kokemuksia ja saavutuksia yksityiskohtaisesti ja ymmärrettävästi.
Kokemusosio on se mistä työnantaja saa lisää tietoja sinusta ja soveltuvuudestasi haettuun paikkaan. Jopa aloittavat yritysanalyytikot tarvitsevat selkeän ja terävän kokemusosion.
Jos olet vasta aloittamassa yritysanalyytikkona, eikä sinulle ole vielä kokemusta alalta; älä murehdi, voit lisätä aikaisempia kokemuksia muista työpaikoista. Voit näyttää kuinka taidot jotka olet oppinut aikaisemmilta työpaikoilta ovat olennaisia.
Jos esimerkiksi työskentelit kirjanpitäjänä aikaisemmin, voit puhua taidoista jotka siirtyvät yritysanalytiikkaan. Kummatkin työt vaativat analyyttistä mieltä ja kykyä käyttää dataa organisoimaan tietoa.
Vilkaise meidän yritysanalyytikon ansioluettelomalleja , samoin kuin saatekirjemalleja, ymmärtääksesi paremmin millaista muotoilua tarvitaan.
Onneksi me olemme täällä auttaaksemme sinua kirjoittamaan ja muotoilemaan paras kokemusosio, käyttämällä seuraavia neuvoja:
Löydä tasapaino ammattisanaston ja tavallisten sanojen välillä
On haastavaa kirjoittaa ansioluettelo joka täydellisesti kuvailee työkokemusta. Kuitenkin on tärkeintä, että lukija ymmärtää mitä haluat sanoa tällä osiolla.
Sinun pitää käyttää tavallisia sanoja ammattisanaston ohella onnistuneesti. Suoraviivainen mutta ymmärrettävä sekoitus erilaisia ammatin avainsanoja voi kiinnittää rekrytoijan huomion välittömästi. Mutta älä käytä liikaa ammattisanastoa.
Hyvä neuvo on, että tutkit yritysanalyytiikan alaa samoin kuin yritystä johon olet hakemassa ennen kuin kirjoitat kokemusosion. Ammattisanaston ja ammatin avainsanojen ymmärtämisen kanssa voit erottua joukosta.
Jotkut yritykset käyttävät ohjelmistoja, jotka skannaavat hakemusten avainsanoja. Toiset työnantajat saattavat lukea hakemuksia läpi päivittäin. Varmistu siitä, että kokemuksesi on johdonmukaisesti ja helppolukuisesti kirjoitettu, samalla kun ripottelet sinne ammattisanastoa.
Osoita monipuolisuutesi ja taitosi
Yritysanalyytikon tai konsultin työssä on laajasti vastuualueita. Yritysanalyytikon työ on erilaista jokaisessa yrityksessä ja jokaisella sektorilla.
Finanssialan yrityskonsultti tarvitsee erilaiset taidot kuin sellainen joka työskentelee terveydenhuollossa. Tämän ei pitäisi kuitenkaan estää sinua laajentamasta muille aloille.
Yritysanalyytikkona hankitut taidot voivat silti olla käyttökelpoisia toisessa yrityksessä, joka toimii eri alalla. IT-alan yritysanalyytikoilla on merkittävästi yhteistä kaupan alan yritysanalyytikoiden kanssa.
Sinun pitää esittää tiedot ja taidot jotka voit siirtää toisiin analyytikon rooleihin. Tässä on joitakin taitoja, jotka kaikki yritykset huomaavat:
- Tilastollinen ja ennustava analytiikka
- Yksityiskohtaisten raporttien luominen, jotka hahmottavat yrityksen sen hetkistä suoritusta, tavoitteita, resursseja ja suorituskyvyn aukkoja
- Markkinatrendien analyysi ja kasvumahdollisuuksien löytäminen
- Yrityksen tilastollisen datan visualisointi
- Yritysanalyysi
Osoita arvoa
Kun kyse on yritysanalyytikon roolista, kokemuksesi ja rooliesi kuvailu muutamassa lauseessa voi olla hankalaa. Sen vuoksi sinun pitää keskittyä osoittamaan saavutuksiasi kokemusosiossa, sanallisesti ja numeerisesti.
Yritys hakee ehdokasta josta on heille etua ja jolla on positiivinen vaikutus yrityksen talouteen ja suorituskykyyn. Voit rakentaa arvoa itsellesi näyttämällä tuloksia. Vilkaise meidän CV-pohjia saadaksesi lisää esimerkkejä.
Tässä on muutamia esimerkkejä aikaisemmista tuloksista, jotka voit näyttää rekrytoijalle:
- Kasvatti lomakauden luottokorttikampanjoiden myyntiä 15 %
- Vähensi asiakkaiden palautuksia 10%
- Optimoi asiakastietokantaa SQL-skriptien avulla
- Kohotti tiimin talousprosessin tehokkuutta toteuttamalla optimisaatiostrategiaa
Tehokas yritysanalyytikon kokemuksen ansioluetteloesimerkki
Kuten tiedämme, kokemusosio on kriittisin osa ansioluetteloa. Sen täytyy tuoda esille kokemuksiasi ja saavutuksia onnistuneesti.
Mainio keino kirjoittaa onnistunut kokemusosio, on käyttää avainsanoja ja hieman ammattisanastoa. Se osoittaa taitoja ja saavutuksia sekä korostaa arvoasi työntekijänä.
Tässä on esimerkki tehokkaasta yritysanalyytikon kokemusosiosta:
__________________________________________________________________________
Yritysanalyytikko
Suomen Pankki06/2015 - 11/2018
Helsinki, Uusimaa
- Paransi tiedonkeruu prosessia yrityksen SQL-tietokantaan, parantaen analyysitiimin tehokkuutta 15 % ja vähentäen luettelointi virheitä.
- Paransi verkkopankin toimintaa - lisäten asiakkaita 12 %.
- Teki Excel tietokannan organisaation markkinointiosaston projekteille. Paransi ennustettua luottokorttiaktivointeja 7 % markkinointikampanjalla.
Huono yritysanalyytikon työkokemuksen ansioluetteloesimerkki
Kun olet kirjoittamassa hakemukseesi kokemusosiota, on mahdollista antaa liian vähän tietoa. Sinun pitää varmistua, että se mitä olet kirjoittamassa on suoraviivaista, ja että se markkinoi aikaisempaa kokemusta.
Tässä on esimerkki siitä, kuinka ei kannata kirjoittaa työkokemusta:
_________________________________________________________________________
Yritysanalyytikko
Suomen Pankki06/2015 - 11/2018
Helsinki, Uusimaa
- Paransi yrityksen tietokantojen tiedonkeruuprosesseja ja muita yrityksen prosesseja.
- Paransi verkkopankin toimintaa.
- Lisäsi luottokortin käyttöä yrityksen markkinointikampanjalla.
Kuinka kirjoittaa koulutusosio
Koulutusosio on tehokas tapa korottaa pätevyyttä rekrytoijan silmissä. Kokemusosion lisäksi, työlle olennaisen koulutuksen kuvailu saattaa parantaa työnantajan kiinnostusta ansioluetteloosi.
Jos olet korkeammassa asemassa ja sinulla on jo muutaman vuoden kokemus, pidä koulutusosio lyhyenä. Jos olet aloitteleva yritysanalyytikko, lisää olennaiset kurssit jotka tekevät sinusta pätevämmän haettuun paikkaan.
Koulutusosion esimerkkejä
Tässä on esimerkki siitä, miltä aloittavan hakijan koulutusosion tulisi näyttää.
__________________________________________________________________________
Valtiotieteiden Kandidaatti
Turun yliopisto2015 - 2019
- Olennaiset kurssit: Kirjanpito ja talouden perusteet, informaatioanalyysi ja -hallinta, ekonometria, empiirinen mikroekonomia, makroekonomia, peliteoria, kansainvälinen ja kehittyvä taloustiede
On tärkeää huomata, että kokeneiden yritysanalyytikkojen ei tarvitse sisällyttää olennaisia kursseja. Riittää kun annat koulun nimen, tutkinnon ja pääaineen.
Laita parhaat taitosi yritysanalyytikon ansioluetteloon
Yleensä, vaikka vastuualueet vaihtelevat paljonkin yrityksestä toiseen, yritysanalyytikon perustaidot pysyvät samana. Analyytikkona sinun tarvitsee tietää kuinka käsitellä suuria data kokonaisuuksia ja organisoida niitä datan käsittely ohjelmilla.
Raportointityökalut joita yritysanalyytikot tarvitsevat nykyään ovat hyvin tunnettuja. Data-analyysi ohjelmat kuten SQL, Excel ja Power BI pitäisi olla osa taitoarsenaaliasi, koska näiden tuntemista vaaditaan lähes kaikilla työpaikoilla tällä alalla.
Sen lisäksi, että tunnet olennaiset ohjelmat, sinun kannattaa myös sisällyttää tietosi tilastollisesta analyysistä.
Tässä on lista taidoista, jotka kannattaa sisällyttää yritysanalyytikon ansioluetteloon:
- SQL (MySQL, PostgreSQL, SQLite, SQL Server)
- Microsoft Excel
- Powerpoint, Google Slides
- Tableau, Power BI
- R, Python
- Lineaarinen regressioanalyysi, A/B testaus
- Tiimin johtaminen
Lisäneuvoja täydellisen yritysanalyytikon ansioluettelon luomiseen
Nyt kun sinulla on täysivaltainen ansioluettelo valmiina, on aika aloittaa työpaikkojen hakeminen. Jos kuitenkin haluat ottaa hakemus prosessin seuraavalle tasolle, sinun kannattaa hankkia sertifikaatteja.
Vaikka sertifikaatit maksavat, voit sisällyttää ne hakemukseesi. Tämä lähettää voimakkaan viestin rekrytoijalle, että tunnet pelin säännöt.
Sertifikaatit auttavat sinua saamaan unelmatyösi nopeammin. Tässä on lista hyödyllisistä yritysanalyytikon sertifikaateista.
- Certified Java SE8 Programmer
- Certificate of Capability in Business Analysis (CCBA)
- Professional in Business Analysis (PMI-PBA)
- Certified Business Analysis Professional (CBAP)
Avainkohdat
- Yritysanalyytikolla täytyy olla laaja valikoima tietoa ja taitoa, joten älä pelkää lisätä paljon olennaisia taitoja ansioluetteloosi.
- Vaikka olet juuri aloittamassa, kannattaa sisällyttää kokemukset muista töistä missä sinun piti käyttää analytiikkaa.
- Selitä kuinka saavutuksesi auttoivat edellisiä työnantajia. Se lisää kiinnostusta ansioluetteloasi kohtaan ja työtarjouksien määrä kasvaa.