Virtuaaliassistentin CV - kuinka kirjoittaa täydellinen ansioluettelo

Virtuaaliassistenttina ansioluettelosi on ensivaikutelma, jonka teet mahdollisille työnantajille, ja on tärkeää, että se on hyvin kirjoitettu ja järjestetty ja että siinä tuodaan esiin asiaankuuluvat taitosi ja kokemuksesi.

Muotoile :
Koko :
Muokattavissa:
Word (Microsoft)
A4
Kyllä

Virtuaaliassistentin CV esimerkki

Nimi: Maria Kallio

Yhteystiedot:

Sähköposti: mariakallio@email.com

Puhelin: +358 12 345 6789

Linkedin: linkedin.com/in/mariakallio

Osoite: Kalevankatu 12, 00100 Helsinki.

Tiivistelmä:

Kokenut virtuaaliassistentti, jolla on yli 5 vuoden kokemus hallinnollisen ja teknisen tuen tarjoamisesta kiireisille ammattilaisille. Taitava hallinnoimaan kalentereita, sopimaan tapaamisia ja järjestämään matkajärjestelyjä. Vahva tausta asiakaspalvelussa ja kokemusta erilaisten ohjelmistojen käytöstä. Yksityiskohtiin keskittyvä ja itsenäiseen työskentelyyn kykenevä, mutta myös vahva tiimipelaaja. Puhuu sujuvasti englantia ja suomea.

Työkokemus:

Virtuaaliassistentti

ABC firma oy, Helsinki, Suomi

Tammikuu 2018 - Nykyhetki

 • Hallinnollisen ja teknisen tuen tarjoaminen ylimmälle johtoryhmälle.
 • Kalentereiden hallinta ja tapaamisten ajoittaminen
 • Matkajärjestelyjen ja majoituksen järjestäminen
 • Asiakastiedustelujen ja valitusten käsittely
 • laskujen ja kuluraporttien käsittely

Asiakaspalvelun edustaja

XYZ yhtiö, Helsinki, Suomi

Heinäkuu 2015 - joulukuu 2017

 • Vastannut asiakkaiden tiedusteluihin puhelimitse ja sähköpostitse
 • Ratkaissut asiakkaiden valituksia ja ongelmia
 • Käsitteli tilauksia ja palautuksia
 • Antoi tuote- ja palvelutietoa

Koulutus:

Merkonomin tutkinto, Helsingin kauppaoppilaitos

2011-2015, Helsinki

Taidot:

 • Vahvat viestintätaidot
 • Microsoft Office Suite -ohjelmiston (Word, Excel, PowerPoint) hallitseminen.
 • Kokemus projektinhallintaohjelmista (Asana, Trello)
 • Vahvat organisointitaidot
 • Yksityiskohtiin suuntautunut
 • Sujuva suomen ja englannin kielen taito
 • Vahvat asiakaspalvelutaidot

Sertifikaatit:

 • Sertifioitu virtuaaliassistentti (IVAA)
 • Asiakaspalvelun sertifioitu ammattilainen (ICSA)

Vapaaehtoistyökokemus:

Vapaaehtoinen virtuaaliassistentti voittoa tavoittelemattomassa organisaatiossa.

Harrastukset:

 • Matkustaminen
 • Valokuvaus
 • Jooga

Nykyisillä erittäin kilpailluilla työmarkkinoilla on tärkeämpää kuin koskaan laatia ansioluettelo, joka erottuu edukseen ja tuo esiin ainutlaatuisen pätevyytesi.

Tässä artikkelissa käsittelemme joitakin vinkkejä ja neuvoja siitä, miten kirjoittaa tehokas ansioluettelo virtuaaliassistentiksi, ja keskitymme suomalaiseen yleisöön. Olitpa sitten kokenut ammattilainen tai vasta aloitteleva, nämä vinkit auttavat sinua luomaan ansioluettelon, joka on räätälöity juuri siihen tehtävään, jota haet, ja osoittaa, miksi olet paras ehdokas tehtävään.

Aloitamme käsittelemällä keskeisiä taitoja ja pätevyyksiä, joita virtuaaliassistenttina toimiminen edellyttää ja sitä miten niitä kannattaa korostaa ansioluettelossasi. Sen jälkeen siirrymme käsittelemään työkokemusta ja sitä miten se kannattaa esittää selkeästi ja tiivistetysti. Käsittelemme myös oikoluvun ja ansioluettelon räätälöinnin merkitystä kunkin työmahdollisuuden mukaan.

Noudattamalla näitä vinkkejä ja niksejä voit luoda ansioluettelon, jota on helppo lukea ja ymmärtää ja joka myös tuo pätevyytesi parhaaseen mahdolliseen valoon. Tämä artikkeli on siis ehdoton lukemisen arvoinen kaikille alan ammattilaisille, halusitpa sitten saada ensimmäisen virtuaaliavustajan työpaikan tai ottaa seuraava askel urallasi.

virtuaaliassistentin cv

Mikä on virtuaaliassistentti?

Virtuaaliassistentti on ammattilainen, joka tarjoaa asiakkailleen hallinnollista, teknistä tai luovaa apua etänä. Hän työskentelee yleensä omassa toimistossaan tai kotonaan ja käyttää asiakkaiden kanssa kommunikointiin teknologiaa, kuten internetiä, sähköpostia ja videoneuvotteluja. Virtuaaliavustajat toimivat itsenäisinä ammatinharjoittajina, itsenäisinä yrittäjinä tai virtuaaliavustajayrityksen työntekijöinä.

Virtuaaliavustajat voivat tarjota monenlaisia palveluja taitojensa ja kokemuksensa mukaan. Niitä voivat olla esimerkiksi tapaamisten sopiminen, sähköpostin ja sosiaalisen median tilien hallinta, tietojen syöttö ja asiakaspalvelu. He voivat myös avustaa erikoistuneemmissa tehtävissä, kuten graafisessa suunnittelussa, verkkokehityksessä ja digitaalisessa markkinoinnissa.

Yksi virtuaaliassistenttina työskentelyn suurimmista eduista on sen tarjoama joustavuus. Monet virtuaaliavustajat voivat laatia omat aikataulunsa ja työskennellä missä tahansa, mikä voi olla erityisen houkuttelevaa niille, joilla on pieniä lapsia tai muita henkilökohtaisia velvollisuuksia. Lisäksi virtuaaliavustajat voivat usein työskennellä asiakkaiden kanssa eri puolilta maailmaa, jolloin he voivat laajentaa ammatillista verkostoaan ja hankkia kokemusta eri toimialoilta.

Virtuaaliassistentti on ammattilainen, joka tarjoaa asiakkailleen hallinnollista, teknistä tai luovaa apua etänä, itsenäisenä ammatinharjoittajana, itsenäisenä ammatinharjoittajana tai virtuaaliassistenttiyrityksen työntekijänä. He voivat tarjota monenlaisia palveluja taitojensa ja kokemuksensa mukaan, ja se tarjoaa joustavan työjärjestelyn.

Mikä on virtuaaliassistentin ansioluettelo?

Virtuaaliavustajan ansioluettelo on asiakirja, jossa tuodaan esiin virtuaaliavustajan ammatillinen tausta, pätevyys ja taidot. Sitä käytetään haettaessa virtuaaliavustajan tehtäviä, ja se muistuttaa perinteistä ansioluetteloa. Siihen tulisi sisällyttää hakijan koulutus, työkokemus, taidot ja pätevyydet. Siihen tulisi myös sisällyttää kaikki asiaankuuluvat todistukset tai koulutukset sekä vapaaehtoistyöstä tai yhteisöllisestä toiminnasta saatu kokemus. Näiden tietojen avulla mahdolliset työnantajat saavat selkeän käsityksen hakijan pätevyydestä ja kokemuksesta.

Kun kirjoitat virtuaaliassistentin ansioluetteloa, on tärkeää räätälöidä se juuri siihen tehtävään, jota haet. Tämä tarkoittaa, että on korostettava työn kannalta olennaisimpia taitoja ja pätevyyksiä ja annettava konkreettisia esimerkkejä siitä, miten olet osoittanut ne aiemmissa tehtävissäsi. On myös tärkeää käyttää selkeää ja helppolukuista muotoa ja oikolukea ansioluettelo useita kertoja, jotta siinä ei ole virheitä tai kirjoitusvirheitä. Tämä antaa vaikutelman yksityiskohtien huomioimisesta ja ammattimaisuudesta.

Tiivistettynä virtuaaliassistentin ansioluettelo on asiakirja, jossa esitellään virtuaaliassistentin ammatillinen tausta, pätevyys ja taidot. Se olisi räätälöitävä tiettyyn tehtävään sopivaksi ja siinä olisi korostettava asiaankuuluvia taitoja ja pätevyyksiä, sen olisi oltava helppolukuinen, selkeä ja virheetön. Tämä auttaa hakijaa erottumaan kilpailluilla työmarkkinoilla ja lisää hänen mahdollisuuksiaan saada haluamansa työpaikka.

Muotoilu ja asettelu

Se voi vaikuttaa siihen, miten mahdollinen työnantaja näkee ansioluettelon. Hyvin muotoiltu ja jäsennelty ansioluettelo voi antaa hyvän ensivaikutelman, kun taas huonosti muotoiltu ja jäsennelty ansioluettelo voi saada hakijan vaikuttamaan epäammattimaiselta.

Muotoilussa on tärkeää käyttää selkeää ja helppolukuista fonttia, kuten Arial tai Times New Roman. Kirjasinkoon tulisi olla yhdenmukainen koko CV:ssä, ja sen tulisi olla helppolukuinen. Vältä liian koristeellisia fontteja, sillä ne voivat vaikeuttaa ansioluettelon lukemista.

CV:n tulisi myös olla hyvin organisoitu, selkeä ja looginen rakenne. Se tulisi jakaa osioihin, kuten yhteystiedot, yhteenveto, työkokemus, koulutus ja taidot. Jokaisen osion tulisi olla selkeästi merkitty ja helposti löydettävissä.

On tärkeää käyttää myös bullet pointteja ja valkoista tilaa tekstin hajottamiseksi ja ansioluettelon visuaalisen ilmeen parantamiseksi. Näin ansioluettelo on helpompi lukea, ja hakijan pätevyys ja kokemus voivat erottua.

Ulkoasun osalta on tärkeää käyttää ammattimaisen näköistä mallia. Näin varmistetaan, että ansioluettelo on visuaalisesti houkutteleva ja että se on vakiokäytäntöjen mukainen. Lisäksi on tärkeää, että ansioluettelo ei ylitä yhtä sivua, jos mahdollista, ja että se on helppolukuinen eikä liian täynnä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että virtuaaliassistentin ansioluettelon muotoilu ja ulkoasu on tärkeää, sillä se voi vaikuttaa siihen, miten mahdollinen työnantaja näkee ansioluettelon. Hyvin muotoiltu ja jäsennelty ansioluettelo voi antaa hyvän ensivaikutelman, kun taas huonosti muotoiltu ja jäsennelty ansioluettelo voi saada hakijan vaikuttamaan epäammattimaiselta. On tärkeää käyttää selkeää ja helppolukuista fonttia, olla hyvin organisoitu, käyttää bullet pointteja ja valkoista tilaa sekä käyttää ammattimaisen näköistä mallia.

Yhteystiedot

Virtuaaliassistentin ansioluettelon yhteystiedot ovat olennaisen tärkeitä, sillä niiden avulla mahdolliset työnantajat voivat helposti ottaa yhteyttä hakijaan. Sen tulisi sisältää seuraavat tiedot:

 • Koko nimi: Tämän tulisi olla hakijan virallinen nimi sellaisena kuin se on hänen passissaan tai henkilöllisyystodistuksessaan.
 • Ammatillinen sähköpostiosoite : On tärkeää, että hakijalla on ammattimainen sähköpostiosoite, joka sisältää hakijan nimen. Tämä antaa vaikutelman ammattimaisuudesta ja helpottaa työnantajan yhteydenottoa hakijaan.
 • Puhelinnumero: Tämän numeron tulisi olla voimassa oleva puhelinnumero, josta hakija on tavoitettavissa työaikana.
 • Osoite : Hakijan fyysinen osoite, joka voi olla nykyinen asuinpaikka tai pysyvä osoite.
 • Sosiaalinen media: On myös tärkeää sisällyttää kaikki asiaankuuluvat sosiaalisen median profiilit, kuten LinkedIn, Twitter tai ammatillinen portfolio. Näin mahdolliset työnantajat voivat saada paremman käsityksen hakijan taidoista ja kokemuksesta.

On syytä mainita, että Suomessa vaaditaan yleensä valokuvan liittämistä ansioluetteloon. Jos hakija kuitenkin hakee työpaikkaa kansainväliseltä asiakkaalta, voi olla parasta jättää valokuva pois, sillä eri kulttuureissa on erilaiset tavat ja normit valokuvan sisällyttämisestä ansioluetteloon. Tarkista kuitenkin aina työpaikkailmoitus tai kysy mahdolliselta työnantajalta, vaativatko he valokuvan.

Lopuksi totean, että virtuaaliassistentin ansioluettelon yhteystiedot-osio on tärkeä, ja sen tulisi sisältää hakijan koko nimi, ammatillinen sähköpostiosoite, puhelinnumero, osoite ja sosiaalisen median profiilit. On tärkeää ottaa huomioon kulttuurierot ja tarkistaa työpaikkailmoitus tai kysyä mahdolliselta työnantajalta, vaativatko he valokuvaa. Näiden tietojen avulla potentiaalisten työnantajien on helppo ottaa yhteyttä hakijaan ja oppia lisää hänen taidoistaan ja kokemuksestaan.

virtuaaliassistentin cv

Yhteenveto vai tavoite?

Virtuaaliassistentin ansioluettelon tiivistelmä tai tavoiteosa on lyhyt selvitys, jossa korostetaan hakijan pätevyyttä ja tavoitteita. Se on yleensä yksi ansioluettelon ensimmäisistä osioista, ja on tärkeää, että se tekee hyvän vaikutuksen, jotta se herättää työnantajan huomion.

Tärkein ero yhteenvedon ja tavoitteen välillä on se, että yhteenvedossa keskitytään hakijan pätevyyteen ja kokemukseen, kun taas tavoitteessa keskitytään hakijan tavoitteisiin ja haettavaan tehtävään. Tiivistelmä on enemmänkin yhteenveto hakijan ammatillisesta taustasta ja pätevyydestä, kun taas tavoite on selvitys hakijan uratavoitteista ja siitä, miten ne sopivat yhteen haettavan työpaikan kanssa.

Hyvä esimerkki yhteenvedosta virtuaaliassistentin tehtävää varten:

Oikein
"Kokenut virtuaaliassistentti, jolla on yli 5 vuoden kokemus hallinnollisen ja teknisen tuen tarjoamisesta kiireisille ammattilaisille. Taitava hallinnoimaan kalentereita, suunnittelemaan tapaamisia ja järjestämään matkajärjestelyjä. Vahva tausta asiakaspalvelussa ja kokemusta erilaisten ohjelmistojen hyödyntämisestä. Yksityiskohtiin suuntautunut ja kykenee työskentelemään itsenäisesti, mutta on myös vahva tiimipelaaja."

Huono esimerkki yhteenvedosta:

Väärin
"Olen ahkera työntekijä, joka etsii työtä. Olen hyvä tietokoneiden kanssa ja minulla on jonkin verran kokemusta asiakaspalvelusta."

Hyvä tavoite-esimerkki:

Oikein
"Saada virtuaaliassistentin tehtävä XYZ-yrityksessä, jossa voin hyödyntää viiden vuoden kokemustani hallinnollisen ja teknisen tuen tarjoamisesta sekä vahvoja organisointitaitojani ja tarkkuuttani yksityiskohtiin yrityksen ylimmän johtoryhmän tukena."

Huono tavoite-esimerkki:

Väärin
"Saada mikä tahansa työ hallinnollisella alalla, toivoen saavani kokemusta ja edistäväni uraani."

Yhteenveto tai tavoiteosio on lyhyt selvitys, jossa tuodaan esiin hakijan pätevyys ja tavoitteet. Yhteenvedossa keskitytään hakijan pätevyyteen ja kokemukseen, kun taas tavoitteessa keskitytään hakijan tavoitteisiin ja haettavaan tehtävään. Hyvän esimerkin tulisi olla selkeä, ytimekäs ja tiettyyn tehtävään räätälöity, ja siinä tulisi korostaa hakijan asiaankuuluvaa pätevyyttä ja kokemusta. Huono esimerkki on yleisluonteinen, epäolennainen tehtävään nähden tai ei osoita selkeää ymmärrystä tehtävästä ja yrityksestä. On tärkeää tehdä hyvä ensivaikutelma, ja tiivistelmä- tai tavoiteosio on loistava tilaisuus esitellä pätevyytesi ja perustella vahvasti, miksi olet paras ehdokas tehtävään.

Työkokemus

Kokemusta koskeva osa ansioluettelossa on tärkeä kohta, sillä se osoittaa hakijan pätevyyden ja taidot hänen aikaisemman työkokemuksensa kautta. Sen tulisi sisältää luettelo aiemmista työtehtävistä, mukaan lukien tehtävänimike, yrityksen nimi, sijainti ja työpäivämäärät. On tärkeää luetella viimeisin työkokemus ensimmäisenä ja sisällyttää siihen vain asiaankuuluva kokemus.

Hyvässä työkokemusta käsittelevässä osiossa olisi oltava yksityiskohtaisia tietoja hakijan vastuualueista ja saavutuksista aiemmissa tehtävissä. Nämä tiedot on esitettävä selkeästi ja tiiviisti, ja niiden on oltava merkityksellisiä haettavan työpaikan kannalta. Esimerkiksi:

Oikein
"Virtuaaliassistentti

ABC Company, Helsinki, Suomi

Tammikuu 2018 - Nykyinen

 • Tarjonnut hallinnollista ja teknistä tukea ylimmälle johtoryhmälle
 • Hallinnoi kalentereita ja aikataulutti tapaamisia
 • Järjesteli matkajärjestelyjä ja majoitusta
 • Käsitteli asiakkaiden tiedusteluja ja valituksia
 • Käsitteli laskuja ja kuluraportteja"

Toisaalta huono kokemus -osio sisältäisi vain tehtävänimikkeen ja yrityksen nimen ilman tarkempia tietoja vastuualueista ja saavutuksista. Esim:

Väärin
"Virtuaaliassistentti

ABC Company, Helsinki, Suomi

Tammikuu 2018 - Nykyhetki"


On tärkeää räätälöidä kokemusosio hakemaasi työpaikkaan sopivaksi ja korostaa asiaankuuluvaa kokemusta ja saavutuksia. On myös tärkeää käyttää toimintaverbejä ja mitattavissa olevia tietoja, kuten numeroita ja prosenttilukuja, osoittaaksesi hakijan vaikutuksen ja saavutukset aiemmissa tehtävissä.

Hyvän kokemusta käsittelevän osion tulisi sisältää yksityiskohtaisia tietoja hakijan vastuualueista ja saavutuksista aiemmissa työpaikoissa, ja se tulisi räätälöidä hakijan hakemaan tehtävään sopivaksi, jolloin siinä korostuu olennainen kokemus ja saavutukset. Toisaalta huonossa kokemusta käsittelevässä osiossa ei ole tarkkoja yksityiskohtia eikä sitä ole räätälöity tiettyyn tehtävään, jolloin mahdollisen työnantajan on vaikea ymmärtää hakijan pätevyyttä ja taitoja.

virtuaaliassistentin cv

Koulutus

Virtuaaliassistentin ansioluettelon koulutusosio on tärkeä osa, sillä siinä tuodaan esiin hakijan akateeminen tausta ja pätevyys. Sen tulisi sisältää hakijan korkein koulutustaso ja kaikki asiaankuuluvat tutkinnot tai todistukset. On tärkeää luetella viimeisin koulutus ensimmäisenä ja sisällyttää vain asiaankuuluva koulutus.

Suomessa tavanomaiseen koulutusjärjestelmään kuuluu perus- ja keskiasteen koulutus, jonka jälkeen tulee ammatillinen tai korkea-asteen koulutus. Hakijan on mainittava oppilaitoksen nimi, sijainti, suoritettu tutkinto ja opiskelupäivät. Esim:

Oikein
"Kauppatieteiden kandidaatti

Helsingin yliopisto, Helsinki, Suomi

2015-2018"


On myös tärkeää mainita kaikki asiaankuuluvat kurssit, jos ne liittyvät haettavaan tehtävään. Jos olet esimerkiksi käynyt projektinhallinnan kurssin, se kannattaa sisällyttää koulutusosioon.

Lisäksi kannattaa mainita myös mahdolliset asiaankuuluvat sertifikaatit tai koulutukset, jotka hakija on suorittanut. Näitä voivat olla esimerkiksi Microsoft Office -sertifiointi, ajanhallintakoulutus tai asiakaspalvelukoulutus.

Lopuksi totean, että virtuaaliassistentti-ansioluettelon koulutusosio on tärkeä osa, koska siinä korostetaan hakijan akateemista taustaa ja pätevyyttä, ja siinä olisi mainittava hakijan korkein koulutustaso ja kaikki asiaankuuluvat tutkinnot tai todistukset, ja se olisi lueteltava käänteisessä aikajärjestyksessä.

Suomessa tavanomaiseen koulutusjärjestelmään kuuluvat peruskoulutus, keskiasteen koulutus ja ammatillinen tai korkea-asteen koulutus, ja hakijan tulisi mainita oppilaitoksen nimi, sijainti, suoritettu tutkinto ja opiskelupäivät. On myös tärkeää mainita kaikki asiaankuuluvat kurssit, todistukset tai koulutus, jotka hakija on suorittanut, erityisesti jos ne liittyvät haettavaan tehtävään.

Taidot

Virtuaaliassistentin ansioluettelon taitoja koskeva osa on tärkeä, sillä siinä korostetaan hakijan kykyjä ja pätevyyttä. Sen tulisi sisältää sekä kovat että pehmeät taidot, ja se tulisi räätälöidä hakijan hakemaan tehtävään sopivaksi.

Kovat taidot ovat teknisiä kykyjä tai tietoja, jotka voidaan mitata, kuten tietyn ohjelmiston tai kielen osaaminen. Virtuaaliavustajan tehtävissä esimerkkejä kovista taidoista ovat Microsoft Office Suite -ohjelmiston hallinta, kokemus projektinhallintaohjelmista, kuten Asana tai Trello, tai tietyn toimialan tuntemus. Nämä taidot osoittavat hakijan kyvyn suorittaa tiettyjä tehtäviä ja suorittaa tiettyjä velvollisuuksia.

Toisaalta pehmeät taidot ovat henkilökohtaisia ominaisuuksia tai piirteitä, joita on vaikeampi mitata, kuten viestintä, ongelmanratkaisu tai ajanhallinta. Nämä taidot osoittavat hakijan kykyä työskennellä tehokkaasti muiden kanssa ja sopeutua erilaisiin tilanteisiin. Esimerkkejä virtuaaliassistentin tehtäviin soveltuvista pehmeistä taidoista ovat erinomaiset kirjalliset ja suulliset viestintätaidot, tarkkaavaisuus yksityiskohtiin ja kyky työskennellä hyvin paineen alla.

Hyvässä taitoja käsittelevässä osiossa olisi oltava konkreettisia esimerkkejä hakijan kovista ja pehmeistä taidoista ja osoitettava osaaminen toimintaverbeillä. Esimerkiksi:

Oikein
"Taidot:
 • Microsoft Office Suite (Word, Excel, PowerPoint).
 • Kokemus projektinhallintaohjelmista (Asana, Trello).
 • Vahva huomio yksityiskohtiin ja ongelmanratkaisutaito.
 • Erinomaiset kirjalliset ja suulliset viestintätaidot
 • Kyky työskennellä hyvin paineen alla ja noudattaa määräaikoja"

Toisaalta huono osaamisosio listaa vain yleisiä taitoja, jotka eivät ole merkityksellisiä tehtävän kannalta, tai se ei osoita selkeää ymmärrystä tehtävästä. Esim:

Väärin
"Taidot:
 • Hyvät tietokoneiden käyttötaidot
 • Nopea oppija
 • Hyvä tiimipelaaja"

On tärkeää räätälöidä taitoja koskeva osa hakemaanne työpaikkaan sopivaksi ja korostaa asiaankuuluvia taitoja ja pätevyyksiä. Tämä auttaa hakijaa erottumaan kilpailluilla työmarkkinoilla ja lisää hänen mahdollisuuksiaan saada haluamansa työpaikka. Lisäksi on tärkeää välttää sellaisten taitojen listaamista, jotka eivät ole merkityksellisiä tehtävän kannalta, sillä se voi saada hakijan vaikuttamaan epäpätevältä tai siltä, ettei hän ymmärrä tehtävää. Huonosta osaamisosiosta voi myös puuttua konkreettisia esimerkkejä tai toimintaverbejä, jolloin mahdollisen työnantajan on vaikea ymmärtää, miten hyvin hakija hallitsee tietyn taidon.

Lisäosiot

Virtuaaliassistentti-ansioluettelon lisäosiot voivat tarjota hakijalle mahdollisuuden esitellä ainutlaatuista pätevyyttään ja kokemustaan. Näihin osioihin voivat kuulua mm:

 • Kieli: Jos hakija puhuu sujuvasti useita kieliä, ne kannattaa mainita tässä osiossa. Tämä voi olla erityisen arvokasta virtuaaliassistentin tehtävässä, sillä se voi osoittaa, että hakija pystyy kommunikoimaan asiakkaiden kanssa eri kielillä.

 • Vapaaehtoistyökokemus : Jos hakija on tehnyt vapaaehtoistyötä jossakin tehtävässä, se voidaan mainita tässä kohdassa. Tämä voi osoittaa, että hakija on halukas antamaan takaisin yhteisölle, ja se voi osoittaa, että hänellä on kokemusta erityyppisten ihmisten kanssa työskentelystä.

 • Harrastukset ja kiinnostuksen kohteet : Tämä kohta voi antaa mahdolliselle työnantajalle käsityksen hakijan persoonallisuudesta ja kiinnostuksen kohteista. Se voi myös osoittaa, että hakijalla on monipuolinen elämä työn ulkopuolella.

 • Palkinnot ja kunniamaininnat: Jos hakija on saanut palkintoja tai kunniamainintoja, ne kannattaa mainita tässä kohdassa. Tämä voi osoittaa, että hakija on huippusuorittaja ja että hänet on tunnustettu saavutuksistaan.

On tärkeää pitää mielessä, että näiden lisäosien tulisi täydentää hakijan pätevyyttä, ei korvata sitä. Näitä osioita tulisi käyttää korostamaan hakijan ainutlaatuisia pätevyyksiä ja kokemuksia, jotka erottavat hänet muista hakijoista.

virtuaaliassistentin cv

Saatekirje

Saatekirje on tärkeä osa työhakemusta, sillä se antaa hakijalle mahdollisuuden esitellä itsensä ja selittää, miksi hän sopii parhaiten tehtävään. Suomessa saatekirje tulisi liittää ansioluetteloon, kun haetaan työpaikkaa.

Saatekirjettä kirjoittaessa on tärkeää räätälöidä se juuri sen työpaikan ja yrityksen mukaan, johon haet. Saatekirjeessä tulisi tuoda esiin asiaankuuluvat taitosi ja kokemuksesi, jotka tekevät sinusta täydellisen ehdokkaan tehtävään. Esittelyn tulisi olla lyhyt mutta vakuuttava, ja siinä tulisi antaa yleiskatsaus pätevyydestäsi ja kokemuksestasi, joiden ansiosta sopisit parhaiten kyseiseen tehtävään.

On ratkaisevan tärkeää osoittaa, että olet tutkinut yritystä ja tehtävää ja että olet aidosti kiinnostunut tehtävästä. Tämä voidaan saavuttaa mainitsemalla yrityksen ja työpaikan erityispiirteet, jotka kiinnostavat sinua. Tämä osoittaa työnantajalle, että olet käyttänyt aikaa yrityksen tehtävän ja arvojen ymmärtämiseen ja että olet aidosti kiinnostunut tehtävästä.

Hyvän ensivaikutelman saamiseksi on tärkeää käyttää muodollista sävyä, selkeää ja ytimekästä kieltä sekä asianmukaista kielioppia ja välimerkkejä. On tärkeää välttää yleisluontoisten fraasien käyttöä tai tekstin kopioimista ja liittämistä muista lähteistä. Tämä osoittaa, ettet ole nähnyt paljon vaivaa hakemuksesi eteen, ja se saa sen vaikuttamaan epäammattimaiselta.

Loppulauseessa olisi ilmaistava innostuksesi mahdollisuudesta päästä haastatteluun tehtävään, ja siinä olisi oltava yhteystietosi. On tärkeää muistaa, että saatekirje on tilaisuus tehdä hyvä ensivaikutelma, joten varmista, että se on hyvin kirjoitettu, ammattimainen ja virheetön. Se tulisi liittää ansioluetteloosi, kun haet työpaikkaa Suomessa.

Tärkeimmät asiat

 • Räätälöi ansioluettelo hakemaasi tehtävään ja yritykseen sopivaksi.

 • Sisällytä tiivistelmä tai tavoiteseloste, jossa esitellään pätevyytesi ja kokemuksesi.

 • Korosta asiaankuuluvaa työkokemusta ja koulutusta.

 • Esittele työpaikan kannalta olennaiset kovat ja pehmeät taidot.

 • Sisällytä lisäosiot, kuten kielitaito, vapaaehtoistyökokemus, harrastukset ja kiinnostuksen kohteet sekä palkinnot.

 • Liitä mukaan hyvin kirjoitettu ja räätälöity saatekirje, joka osoittaa, että olet tutkinut ja innostunut tehtävästä.

 • Käytä selkeää ja helppolukuista fonttia ja loogista rakennetta koko ansioluettelossa.

 • Käytä bullet pointteja ja valkoista tilaa, jotta ansioluettelo olisi visuaalisesti houkutteleva ja helppolukuinen.

 • Käytä ansioluettelon ulkoasussa ammattimaisen näköistä mallia.

 • Tarkista ja muokkaa ansioluettelo virheiden varalta, jotta se on ammattimainen ja virheetön.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä yleisiä virheitä kannattaa välttää virtuaaliassistentin ansioluetteloa laadittaessa?

Virtuaaliavustajan ansioluetteloa laadittaessa kannattaa välttää seuraavia yleisiä virheitä: ansioluetteloa ei räätälöidä kyseiseen tehtävään ja yritykseen sopivaksi, siihen ei sisälly epäolennaista tai vanhentunutta tietoa, siinä käytetään huonoa muotoilua tai ulkoasua ja siinä on kielioppi- tai kirjoitusvirheitä.

Kuinka paljon virtuaaliassistentit yleensä ansaitsevat Suomessa?

Virtuaaliavustajien palkka Suomessa voi vaihdella riippuen esimerkiksi kokemuksesta, pätevyydestä ja tietystä yrityksestä tai tehtävästä. Keskimäärin virtuaaliavustajat voivat kuitenkin ansaita Suomessa noin 20-25 euroa tunnissa.

Miten laadin virtuaaliassistentin ansioluettelon ilman kokemusta?

Luettele kaikki yritykset ja työnantajat, joille olet työskennellyt. Selitä yksityiskohtia vastuualueistasi ja tehtävistäsi entisissä tehtävissä, jotka ovat olennaisimpia nykyisen virtuaaliassistentti-avauksen kannalta. Liitä mukaan näissä aiemmissa työpaikoissa vietetyn ajan kesto. Mainitse panoksesi ja saavutuksesi kussakin tehtävässä.

Mistä löydän virtuaaliassistentin työpaikan?

Voit aloittaa työpaikkojen etsimisen työnhakuportaaleista hakemalla etätöitä. Suurin osa tarjolla olevista etätöistä liittyy viestintään, markkinointiin, sisällön tuotantoon tai toimistötöihin joita on mahdollista tehdä etänä ja sopivat näin assistentti-nimikkeen alla tehtäviksi.

Luo ansioluettelosi parhaiden mallipohjien avulla

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni