Verkkokehittäjän CV esimerkki

Kun valmistaudut verkkokehittäjän tehtävään, on tärkeää laatia ansioluettelo, jossa korostetaan, miksi olet pätevä tällaiseen tehtävään. Ansioluettelot ovat välineitä, joilla työnhakijat kertovat työnantajille, keitä he ovat ja mitä he ovat saavuttaneet.
Seuraavassa on esimerkki verkkokehittäjän ansioluettelosta:

Muotoile :
Koko :
Muokattavissa:
Word (Microsoft)
A4
Kyllä

Verkkokehittäjän CV-esimerkki

Mikko Mallikas
Esimerkkitie 2, 01000
Helsinki
0401234567
mikko.mallikas@email.com

Henkilökohtainen profiili
Taitava verkkokehittäjä, jolla on yhdeksän vuoden kokemus verkkosivustojen suunnittelusta ja ylläpidosta. Tunnustettu johtajuudesta ja yhteistyökyvyistään tiimityöskentelyssä. Motivoitunut tarjoamaan asiakkaille käyttäjäystävällisiä sovelluksia.

Koulutus
verkkokehittäjä, tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, web-kehitys
Helsinki, 2016

Kokemus
Verkkokehittäjä
Vincit, Tampere, 2018-nykyisin

 • Ylläpitää ja päivittää verkkosivustoja asiakkailta saadun palautteen perusteella.
 • Kouluttaa nuorempia tiimin jäseniä ja antaa heille rakentavaa palautetta.
 • Vianmääritys verkkosivuston ongelmissa
 • Yhteistyö tiimin jäsenten kanssa projekteissa ja tuotetarpeissa
 • Esittelee suunnitteluideoita asiakkaille palautteen saamiseksi
 • verkkokehittäjä

Punos Mobile Oy, Kouvola, 2012-2018.

 • Suorittanut projektipäälliköiden antamat toimeksiannot tärkeysjärjestyksessä.
 • Kehitti puhdasta koodia asiakasprojekteja varten
 • Tarkistanut verkkosivustoja toimivuuden varmistamiseksi
 • Tekniset taidot
 • HTML
 • JavaScript
 • Linux
 • CSS
 • Web-sovellukset
 • Tietorakenteet
 • Algoritmit

Palkinnot ja tunnustukset
TBM:n neuvoston palkinto parhaasta verkkosivustosta vuonna 2020
Dekaanin lista, 2012

Ammatillinen yhdistys
International Web Association, 2010-nykyisin

Lisenssit ja sertifikaatit
Certified Web Professional, International Webmasters Association, 2020.
JavaScript-kehityksen sertifioitu ammattilainen, Learning Tree International, 2018.

Apurahat ja stipendit
Akateeminen huippuosaamisen stipendi, 2006

Keskeiset taidot

 • Projektinhallinta
 • Viestintä
 • Kriittinen ajattelu
 • Yhteistyö
 • Tarkkaavaisuus yksityiskohtiin
 • Joustavuus
 • Asiakaspalvelu

Ymmärtämällä, mitä verkkokehittäjän ansioluetteloon kannattaa sisällyttää, voit osoittaa työnantajille, että sinulla on kokemusta ja koulutusta, jotka tekevät sinusta menestyvän työntekijän. Tässä artikkelissa käsittelemme, mitä verkkokehittäjä tekee, selitämme, miksi hän voi käyttää ansioluetteloa, annamme ohjeita verkkokehittäjän ansioluettelon laatimiseen ja jaamme mallin ja esimerkin.

Ansioluettelosi ei saisi olla tylsä väline perusaseman varmistamiseksi. Sen pitäisi olla salainen aseesi unelmiesi työpaikan saamiseksi.Tämä ansioluettelon kirjoitusopas ja vastaava esimerkki verkkokehittäjän ansioluettelosta näyttävät sinulle, miten kirjoitat ansioluettelon, joka on sekä ammattimainen, että houkutteleva ja varmistaa, ettei se huku satojen muiden ansioluetteloiden joukkoon. Saat selville, miten esittelet kaikkein halutuimmat taitosi ja voitat HR-asiantuntijat puolellesi ja avaat oven huippuyrityksiin.

Miksi verkkokehittäjä käyttäisi CV:tä?

Verkkokehittäjä voi käyttää ansioluetteloa korostaakseen akateemista pätevyyttään mahdollisille työnantajille. Niitä on hyödyllistä käyttää tapauksissa, joissa henkilöllä on enemmän tietoa kuin mitä tyypilliseen yhden sivun ansioluetteloon mahtuu. CV:n käyttö on yleistä myös silloin, kun haetaan kansainvälistä työpaikkaa. Opetustehtävää hakevat verkkokehittäjät voivat käyttää ansioluetteloa hakemuksen sijaan.

verkkokehittajan cv

Verkkokehittäjän työmarkkinat

Verkkokehittäjien työmarkkinat käyvät juuri nyt kuumana. Ne ovat avoinna uusille hakijoille, ja niiden ennustetaan kasvavan. Työpaikkoja on runsaasti, mutta asiantuntijoiden kasvava määrä voi johtaa satojen ansioluetteloiden kasautumaan yhtä työpaikkailmoitusta kohden. Tämä johtaa siihen, että rekrytoijien ja hakijoita suodattavien automaattisten järjestelmien tarkkaavaisuus jää lyhyeksi.

Mikä on johtopäätös? On olemassa suuri tarve saada ansioluettelosi erottumaan. Mutta siitä on myös tehtävä selkeä, ammattimainen ja visuaalisesti houkutteleva.

Kuinka kirjoittaa verkkokehittäjän CV?

Verkkokehittäjä -ansioluettelon rakenteen pitäisi olla yhteistä useimpien ansioluetteloiden kanssa, ammatista riippumatta. Sen pitäisi mahtua yhdelle sivulle ja sisältää kaikki nämä elementit:

 • Otsikko
 • Yhteenveto
 • Työhistoriaosio
 • Koulutusosio
 • Taitoja koskeva osa

Asettelu

Ennen kuin voit paljastaa koodausosaamisesi, sinun on valittava paras muoto. Näin taitosi ja kokemuksesi tulevat selvästi esiin. Se on myös rekrytoijan helpompi lukea, mikä on aina hyvä asia.

Yleisin ansioluettelomuoto on “käänteiskronologinen”, ja siihen on hyvä syy. Pohjimmiltaan se antaa rekrytoiville johtajille mahdollisuuden nähdä heti, miten voit hyödyttää yritystä.

Toiminnallinen ansioluettelo – Jos kehittäjätaitosi ovat vahvemmat kuin työkokemuksesi, tätä muotoa suositellaan. Se sopii erinomaisesti valmistuneille, joilla ei ole paljon työkokemusta tai joiden työhistoriassa on aukkoja.

Yhdistelmäansioluettelo – Kuten nimestä voi päätellä, tässä muodossa yhdistyvät sekä “toiminnallinen” että “käänteiskronologinen” muoto. Siinä keskitytään taitoihin JA työkokemukseen, joten se sopii kehittäjille, joilla on jonkin verran työkokemusta.

Kun muoto on valittu, on aika järjestää ansioluettelon ulkoasu. Aivan kuten verkkokehityksessäkin, sinun on luotava paras mahdollinen käyttäjäkokemus.

Suosittelemme ammattimaisen web-kehittäjän ansioluettelon laatimista:

 • Marginaalit – yhden tuuman marginaalit jokaisella sivulla.
 • Fontti – Valitse fontti, joka pysyy ammattimaisena
 • Kirjasinkoko – Käytä kirjasinkokoa 11-12pt normaalissa tekstissä ja 14-16pt otsikoissa.
 • Riviväli – Käytä riviväliä 1,0 tai 1,15.
 • Ansioluettelon pituus – Pidä ansioluettelosi yhden sivun pituisena.

Seuraa näitä ohjeita, kun kirjoitat verkkokehittäjän ansioluetteloa:

Tutustu työnkuvaukseen

Ennen kuin aloitat verkkokehittäjän ansioluettelon kirjoittamisen, lue sinua kiinnostavan työpaikan työnkuvaus. Näin näet, mitä taitoja, kuten JavaScriptin ymmärtämistä, työnantaja haluaa hakijalta. Kiinnitä erityistä huomiota työnantajan kriteereihin, jotta voit sisällyttää tiedot myöhemmin ansioluetteloosi. Työnkuvauksen tarkastelu voi myös auttaa sinua mukauttamaan ansioluettelosi kuhunkin yritykseen ja tehtävään sopivaksi.

verkkokehittajan cv

Anna yhteystietosi

Luo sivun yläosaan osio yhteystietojasi varten. Tämä sisältää sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi. On myös hyödyllistä mainita sijaintisi, jotta työnantaja tietää, oletko paikallinen. Vaikka monet verkkokehittäjän työpaikat ovat etätöitä, tämä on tärkeää, jos haet tehtäviin, joissa työntekijät tekevät yhteistyötä ja työskentelevät toimistossa.Työnantajat käyttävät yhteystietojasi päivittääkseen sinut rekrytointiprosessissa. Ota mukaan seuraavat yhteydenottotavat:

 • Puhelinnumero: Ilmoita ansioluettelossasi usein käyttämäsi puhelinnumero, esimerkiksi matkapuhelinnumero. Palkkaavat johtajat voivat soittaa sinulle suoraan puhelinhaastattelua varten.
 • Sähköpostiosoite: Työnantajat voivat ottaa sinuun yhteyttä ensin sähköpostitse tai lähettää sinulle virtuaalisia päivityksiä hakemuksesi tilanteesta.
 • Postiosoite: Saatat saada työnantajilta postia, jossa on lisätietoja tehtävästä tai organisaatiosta, johon olet hakemassa.
 • Linkki ammatilliselle verkkosivustolle tai portfolioon: Jos sinulla on verkkosivusto, joka havainnollistaa kokkauskokemustasi, mukaan lukien valokuvia tai videoita valmistamistasi aterioista, voit sisällyttää ansioluetteloosi toimivan linkin, johon rekrytoijat pääsevät.

Ilmoita koulutustaustasi

Koska ansioluettelossa keskitytään enemmän koulutukseesi ja koulutukseesi, on tärkeää sisällyttää tämä osio ensimmäisenä. Mainitse kaikki asiaan liittyvät tutkinnot, jotka olet suorittanut, kuten ohjelmistokehityksen, tietotekniikan tai web-suunnittelun perus- tai jatkotutkinnot. Mainitse myös kaikki suorittamasi asiaankuuluvat kurssit tai lisäkoulutukset.

Suurin osa web-kehittäjän työpaikoista edellyttää korkeakoulututkintoa, joten on tärkeää, että ansioluettelossasi on koulutusosio.

Kun kirjoitat koulutuksestasi, mainitse oppilaitoksen nimi, tutkinnon nimi ja opiskeluvuodet.

Lisäpisteitä saat, jos luetat opiskeluaikana tekemäsi projektit. Jos haluat tehdä vaikutuksen epävirallisella koulutuksellasi, muista esittää se oikealla tavalla.  Oletko suorittanut tutkintosi sijasta tai sen lisäksi todistuksia? Tämä on hyvä paikka mainita niistä.

Kokemus: perusedellytys verkkokehittäjälle

Koulutusosion lisäksi sisällytä ansioluetteloosi alue, jossa käsitellään aiempia tehtäviäsi, jotka liittyvät verkkokehittäjän tehtäviin. Tähän voi sisältyä harjoittelupaikkoja tai perustason tehtäviä. Liitä mukaan työnantajan nimi, työpaikka ja työtehtävät.

OIKEA
Vinkki:
Sisällytä linkkejä verkkosivuillesi, ammatilliseen profiiliisi ja/tai portfolioosi, jotta palkkaavat ammattilaiset saavat lisätietoa kyvyistäsi ja taidoistasi.

Mutta jos sinulla ei ole kokemusta verkkokehittäjänä voit esimerkiksi rekisteröidä verkkotunnuksen ja antaa web-kehitystaitojesi toimia. Jaa verkkosivustosi muiden kanssa ja tarjoudu rakentamaan sivusto muille (voit aloittaa perheestä ja ystävistä). Saat mahdollisuuden lisätä nämä projektit portfolioosi.

Verkkosivustosi pitäisi kuvastaa aidosti kykyjäsi web-kehittäjänä, ja se on tärkeä väline taitojesi esittelyssä.

Voit ainakin saada jonkun puhumaan työmoraalistasi. Se voi olla vanha työtoveri tai joku muu, joka tuntee sinut hyvin (joka ei ole sukua sinulle). Koska sinulla ei ole aiempaa työkokemusta, mahdolliset työnantajat eivät todennäköisesti odota, että referenssisi puhuvat koodauskyvyistäsi.

Jos jatkat työnhakua johdonmukaisesti, käyt haastatteluissa, pyydät palautetta ja teet kaikkesi, saat ensimmäisen työpaikan. Se ei ole yhtä hohdokasta kuin elokuvissa, mutta se saa sinut palkattua. Ja matkan varrella opit joitakin temppuja ja oikoteitä, joilla voit manöövereillä prosessia paremmin ja nopeammin.

Vinkki:
Kirjoita verkkokehityksen ansioluettelon tavoite tai ansioluettelon tiivistelmä viimeisenä. Näin sinulla on paljon sisältöä, josta valita.

Kerro työhistoriasi

Ansioluettelosi työkokemusta koskevassa osiossa kerrot vastaavista tehtävistä, joita olet aiemmin hoitanut, ja kerrot muun muassa seuraavista osatekijöistä:

 • Edellisen työtehtäväsi nimi
 • Edellisen työnantajan nimi
 • Sijainti, jossa työskentelit
 • Alku- ja loppupäivämäärät
 • Työtehtäväsi vastuualueet
 • Saavutuksesi
Väärin
Verkkokehittäjä, jolla on yli 7 vuoden kokemus. HTML:n, CSS:n, MySQL:n ja Rubyn tuntemus. Etsii uutta tehtävää jännittävässä yrityksessä.

Oikein
Vanhempi front-end-verkkokehittäjä, jolla on yli 7 vuoden kokemus verkkokauppaan soveltuvien verkkosivustojen koodaamisesta. Hallitsee HTML:n, CSS:n, Shopifyn ja GTM-tunnisteiden asennuksen. Parantanut keskimääräistä sivullaoloaikaa 40 % ja parantanut käyttäjäkokemuspisteitä kaikissa projekteissa. Voitti Shopify Ecommerce Design Awardsin Best Homepage Award -palkinnon vuonna 2014.

Miksi tämä oli oikein?

 • Ensimmäisellä rivillä on yhteenveto siitä, kuinka monta vuotta kokemusta ja toimialan erikoisosaamista
 • Luetellaan ensisijaiset teknologiapinot (samat, jotka on lueteltu hypoteettisessa työnkuvassa).
 • Todelliset tiedot korostavat, miten parannukset vaikuttivat myönteisiin mittareihin
 • Korostaa aiemmin voitettua palkintoa, mikä lisää uskottavuutta

Ideoita, jotka voi tuoda esiin hakemuksessa:

 • Yrityksen myynti kasvoi x % sähköisen kaupankäynnin verkkosovelluksen rakentamisen jälkeen.
 • Parannettiin käyttäjäkokemuksen pistemäärää x % painikkeiden optimoinnin jälkeen.
 • Sivullaoloaika kasvoi 85 prosenttia parannusten ansiosta.
 • Vähensi Facebook-mainosten CPC:tä kehittyneellä pikseli-integraatiolla verkkosivustolla.

verkkokehittajan cv

Ei ole parempaa tapaa lisätä uskottavuuttasi ansioluettelossa kuin tukemalla väitteitäsi tiedoilla ja luvuilla.

Tämä on myös hyvä paikka muokata ansioluetteloasi haluamaasi työpaikkaa varten.
Ota työnkuvaus uudelleen esiin ja katso, millä ilmaisuilla tehtävän vastuualueita kuvataan.

Mieti, miten voit liittää nämä vastuualueet projekteihin, joita olet toteuttanut aiemmissa tehtävissäsi.

Tietääkö heidän täydellinen ehdokkaansa, miten edistynyt GTM-seuranta asetetaan verkkosivustoille? Jos sinulla on tämä taito, nyt on täydellinen hetki mainita siitä.

Luettele tekniset taitosi

verkkokehittäjät käyttävät teknisiä taitoja, joiden avulla he voivat luoda verkkosivustoja ja ratkaista mahdollisia ongelmia. Liitä mukaan luettelo tietokoneohjelmointikielistä, joiden käytöstä sinulla on kokemusta. Voit myös mainita muita käsitteitä, jotka auttavat sinua työssäsi, kuten algoritmien ymmärtäminen.

Verkkokehitys on teknistä työtä. Taitojesi tulisi olla teknisesti painottuneita, jotta ne heijastaisivat sitä.

Jokainen verkkokehittäjän työ edellyttää erilaisia taitoja tai kielitaitoa. Katso työpaikkailmoituksesta, mitä yritys arvostaa hakijassa eniten, ja mainitse se osaamisosiossa, kuten tiivistelmässä ja työkokemuksessa.

Yleisimpiä vaatimuksia verkkokehittäjälle ovat HTML:n ja CSS:n edistynyt osaaminen, jotta voidaan rakentaa responsiivisia verkkosivustoja, jotka ovat yhdenmukaisia eri laitteissa ja selaimissa.

Perusasioiden lisäksi vaadittavat taidot vaihtelevat sen mukaan, minkä tyyppisten projektien parissa tulet työskentelemään.

Halutaanko esimerkiksi joku, joka osaa sekä ketterät että Scrum-kehitysprosessit? Vai verkkokehittäjän, joka tuntee WordPressin back-endin ja hallitsee useita kieliä ja käännöksiä? Tai ehkä he tarvitsevat jonkun, joka on kiinnostunut UX- ja UI-suunnittelun periaatteista.

Mikä tahansa se onkin, jos se koskee sinua, lisää se taitoluetteloosi.

Palkkaavat johtajat eivät halua nähdä vain, että sinulla on teknistä osaamista hyvän koodin kirjoittamiseen. He haluavat, että sinulla on vahvat pehmeät taidot, jotka integroituvat hyvin heidän tiimiinsä ja tuottavat todellisia liiketoimintatuloksia.

Yhteistyö, ajanhallinta, ongelmanratkaisu ja yksityiskohtien huomioiminen ovat vahvuuksia, joita web-kehittäjien on harjoiteltava.

Kun ansioluettelossasi on oikea yhdistelmä teknisiä ja pehmeitä taitoja, osoitat, että olet monipuolinen ehdokas, jota he tarvitsevat tiimiinsä.

Mainitse mahdolliset palkinnot, sertifikaatit tai muut asiaan liittyvät tittelit.

Koska ansioluettelot ovat yleensä pidempiä kuin ansioluettelot, voit tässä yhteydessä kertoa yksityiskohtaisemmin palkinnoista, sertifikaateista ja muista alaan liittyvistä arvonimistä, jotka olet saanut alalla. On myös hyödyllistä mainita mahdolliset ammatilliset yhdistykset tai ryhmät, joiden jäsen olet. Tällaisten tietojen sisällyttäminen voi auttaa työnantajia osoittamaan, mitä olet saavuttanut alalla ja millaisia pätevyyksiä sinulla on.

Kuvaile pehmeät taitosi

verkkokehittäjän ansioluetteloon voi olla hyödyllistä sisällyttää myös taitoluettelo, jossa keskitytään pehmeisiin taitoihisi. Nämä ovat ominaisuuksia, jotka auttavat sinua toimimaan vuorovaikutuksessa asiakkaiden ja tiimin jäsenten kanssa. Harkitse pehmeiden taitojen, kuten viestinnän ja yksityiskohtien huomioimisen, sisällyttämistä.

 • Mieti taitoluettelosi läpi ennen kuin laitat sen ansioluetteloosi. Näin vältät sen kaoottisuuden tai epäloogisuuden. Käytä tarvittaessa tutkimustietoa.
 • Varmista, että taidot vastaavat yrityksen työnkuvaa (usko pois, palkkaava johtaja arvostaa sitä, että olet kiinnittänyt huomiota yksityiskohtiin).
 • Varmista, että osaamisesi ovat ristiinviittauksia muissa osioissa (yhteenveto ja työhistoria) lueteltujen saavutusten, tehtävien ja kykyjen kuvausten kanssa.
Vältä
 • Älä puhu politiikkaan tai uskontoon liittyvistä tiedoista. Tällainen sisältö voi vaikuttaa omapäiseltä ja liian henkilökohtaiselta.
 • Kaikki sellainen, mikä voisi antaa sinusta epäammattimaisen kuvan.
 • Valheet tai totuuden liioittelut: jos sinua haastatellaan niistä haastattelussa, tulet näyttämään hyvin typerältä.

Tarkista ansioluettelosi

Kun olet saanut ansioluettelosi valmiiksi, lue se läpi varmistaaksesi, että olet sisällyttänyt siihen kaikki siihen liittyvät tiedot. Etsi myös kielioppi- ja kirjoitusvirheitä. Harkitse sitä, että joku muu tarkistaa ansioluettelosi ja antaa siitä lisäpalautetta. Huonolla kieliopilla varustettu ja virheellinen hakemus saa useimmiten rekrytoijan vaihtamaan seuraavaan hakijaan. Ensimmäisenä rekrytoija silmäilee hakemuksia ja valitsee niistä mielenkiintoisimmat. Jos hakemuksessasi on paljon virheitä, voit olla varma että se siirtyy ei jatkoon -pinoon.

Vinkki
Käytä kenttätestattuja ansioluettelomalleja, joiden taustalla on tilastoja. Ne ovat siistejä, selkeitä ja huomiota herättäviä. Ne auttavat sinua myös välttämään piilotetut tekniset “ansat”. Muuten on vaarana, että käytät lukemattomia tunteja mestariteoksen luomiseen ja epäonnistut silti, koska et tiennyt jotain hämärää sisäpiirin yksityiskohtaa.

Kuinka tulla huomatuksi

Kuvittele, että laadit ansioluettelon, mutta automaattinen järjestelmä hylkää sen, eikä se koskaan pääse ihmisen silmiin. Tai menetät rekrytoijan huomion teknisen puutteen vuoksi. Tai jätät mainitsematta ohjelmointikielen, joka oli itse asiassa valtava “bonuspiste”.

Hakijaseurantajärjestelmät (Applicant Tracking Systems, ATS) olivat aluksi vain suurimpien yritysten käyttämä väline. Nykyään siitä on tullut laajalle levinnyt tapa tehostaa rekrytointia. Lyhyesti sanottuna ATS-järjestelmä skannaa ja pisteyttää ansioluettelosi avainsanojen, taitojen sijoittumisen, yhteystietojen ja muiden vastaavien seikkojen perusteella suodattaakseen (oletettavasti) epäpätevät hakijat pois ennen asiakirjan toimittamista henkilöstöhallinnolle.

Eri ATS-järjestelmissä on erilaiset kokoonpanot, joten niiden läpäisyyn ei ole mitään yleispätevää temppua.

Rekrytoijan psykologia

Kuten aiemmin todettiin, rekrytoijat joutuvat jatkuvasti käymään läpi ansioluetteloita, joista useimmat ovat hyvin samankaltaisia. Tämä johtaa siihen, että he eivät enää jaksa käsitellä sekavia sanamuotoja ja ulkoasuja. Tämän lisäksi HR-ammattilaiset eivät lähes koskaan ole samanaikaisesti tekniikan asiantuntijoita.

Siksi on tärkeää korostaa yleisiä inhimillisiä ominaisuuksia ja taitoja sen lisäksi, että esittelet teknistä osaamistasi.

Tekninen puoli

ATS-turvallinen ansioluettelo alkaa tiivistelmästä. ATS-ohjelmisto etsii avainsanoja ennen kuin ansioluettelosi lähetetään ihmiselle. Nämä avainsanat kattavat työn kannalta olennaiset taidot (sekä kovat että pehmeät), ominaisuudet ja kokemuksen.

Mistä tiedät, mitä avainsanoja tiivistelmässä ja ansioluettelossa pitäisi olla? On kolme tärkeintä lähdettä: alan tuntemus, lueteltu työnkuvaus ja sanapilvet.

Alan tuntemus

Hyödynnä toimialatietämystäsi, jotta voit tunnistaa nousussa olevat koodauskielet (puhutaan siitä myöhemmin) tai mitä muita kiinnostuksen kohteita rekrytoija voi pitää kiinnostavina ja myös ATS:n seulonta-algoritmia kiinnostavina. Esimerkiksi IEEE Spectrumin tekemä tutkimus osoittaa, että salaus ja lohkoketjut ovat monien erikoisalojen kehittäjien kiinnostuksen kohteita. Sama pätee tietokantojen tuntemukseen, asiakas-palvelinarkkitehtuuriin ja ohjelmistotestauksen perusteisiin. Sinun ei aina tarvitse olla näiden alojen asiantuntija, mutta jos sinulla on niitä, esitä niitä (tilan salliessa).

Sanapilvet

Joskus työpaikkailmoituksen avainsanat eivät ole niin ilmeisiä. “Wordle” on esimerkiksi erinomainen työkalu, jolla voit analysoida tekstiä (ja on muitakin vastaavia) ja nähdä, mitä sanoja käytetään eniten. Se näyttää myös piilotetut kuviot ja logiikan.

Jos esimerkiksi näet, että sanat “tiimi” ja “yhteistyö” ovat merkittäviä sanapilvessä, tiedät, että jos kuvailet itsesi sosiaaliseksi tiimipelaajaksi, se on sekä ATS:n että rekrytoijan mieleen. Samoin jos “Python” on hyvin näkyvästi esillä ja mainitaan useita kertoja, voi olla hyvä idea mainita se ensimmäisenä tiivistelmässä ja taitoluettelossa.

On tärkeää huomata, että oikeiden avainsanojen löytämisen ja käyttämisen periaatteet ja menetelmät auttavat sinua, vaikka kyseinen työnantaja ei käyttäisikään ATS-algoritmia. Työnkuvausten analysointi, sanapilvien käyttö kuvioiden löytämiseksi ja alan tilastojen seuraaminen ovat tehokkaita työkaluja olosuhteista riippumatta.

Inhimillinen puoli

Useimmat IT-alan rekrytoijat eivät ole itse teknisiä asiantuntijoita. Heidän on siis esiteltävä pätevyytesi, mutta he myös kyllästyvät termien litaniaan, jota he eivät aina ymmärrä. Pikaisella Google-haulla löydät rekrytointioppaita, jotka alkavat selittämällä front-endin ja back-endin eron. Tai ne saattavat tehdä eron ohjelmistosuunnittelijan ja verkkokehittäjän välillä. Sinun on tarkasteltava asioita tästä näkökulmasta.

verkkokehittäjän ansioluettelosi tiivistelmä on pelastajasi tässä suhteessa. Varmista, että se kuvaa ammattilaista, mutta antaa riittävästi luonnetta, jotta tunnet itsesi oikeaksi ihmiseksi. Laita itsesi erottumaan joukosta. Tehtäväkohtaisissa kuvauksissa tulisi käyttää voimakkaita toimintaverbejä (sanoja, jotka viittaavat henkiseen tai fyysiseen toimintaan – ajatuksia liikkeestä, energiasta ja päättäväisyydestä). Kuvaile vuorovaikutustasi tiimin jäsenten kanssa tai henkilökohtaista tuottavuuttasi tärkeissä projekteissa.

verkkokehittajan cv

Yhteenveto esimerkit

Väärin
verkkokehittäjä, jolla on 5 vuoden kokemus. Osaa ASP.NET, Java, C#, C++, HTML, CSS, PHP, MySQL. Etsin työpaikkaa Intuitin verkkokehittäjänä.

Miksi tämä ei kelpaa?

 • Se ei sinänsä näytä pahalta. Mutta se on aivan samanlainen kuin kaikki muutkin. Muista, että haluamme herättää rekrytoijan huomion.
Oikein
Tuottelias, koko skaalan kattava verkkokehittäjä, jolla on intohimo mittareihin ja entisten “parhaiden ennätysten” päihittämiseen. Loi 25 uutta prototyyppien tuoteominaisuutta vuodessa Flexor, Inc:lle. Vähensi uudelleenkäsittelyä 22 prosenttia ja kustannuksia 15 prosenttia. Saavutti jatkuvasti korkeat käyttäjäkokemuspisteet kaikissa web-kehitysprojekteissa, mukaan lukien 55 %:n lisäys Flexor, Inc:lle. Intohimoinen maailmanluokan verkkosovellusten rakentamisessa. Yksi sivustoistani sai vuoden 2015 Webby-palkinnon parhaasta navigoinnista ja rakenteesta.

Miksi tämä toimii?

 • Tässä korjatussa esimerkissä hakija antaa samoja perustietoja, mutta paljon yksityiskohtaisemmin, mielenkiintoisemmin ja siihen on lisätty asiayhteys. Hakija ilmoittaa selvästi, minkä tyyppiseen suunnitteluun hän on erikoistunut, ja ilmoittaa myös, minkälaisten tuotteiden parissa hän työskentelee. Yhteenveto päättyy vaikuttavaan saavutukseen, joka sisältää konkreettisia ja mitattavissa olevia lukuja.

Sivuillamme pystyt helposti rakentamaan itsellesi täydellisen CV:n, jolla työnhaku helpottuu varmasti. Meillä on ammattilaisten kokoamat ansioluettelomallit, jotka saavat sinun profiilisi näyttämään loppuun hiotulta

Usein kysytyt kysymykset

Mitä verkkokehittäjän pitäisi kirjoittaa saatekirjeeseensä?

Yritä kirjoittaa kaikista aiemmista työkokemuksistasi, teknisistä taidoistasi ja koulutustaustastasi. Yritä käyttää ansioluettelon osioita tapana järjestää kirjoittamasi sisältö.

Miten kirjoitan ansioluettelon verkkokehittäjälle?

Yritä noudattaa artikkelissa käsitellyn suositellun verkkokehittäjän ansioluettelon mallin rakennetta.

Mitä taitoja tarvitset web-kehittäjäksi?

Verkkokehittäjänä toimiminen edellyttää monien teknisten taitojen hallintaa.

Tässä on joitakin yleisimpiä taitoja, joita tässä tehtävässä tarvitaan:

 • HTML/CSS-taidot
 • Analyyttiset taidot
 • JavaScript-taidot
 • Ihmissuhdetaidot
 • Testaus- ja virheenkorjaustaidot
 • Hakukoneoptimointi
 • Sivuston käyttöliittymä
 • Virheetön koodi
 • Verkkokaupan myynti
 • Projektinhallinta

Luo ansioluettelosi parhaiden mallipohjien avulla

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni