Vastaanottovirkailijan ansioluettelo | Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Kun laadit vastaanottovirkailijan ansioluetteloa, on tärkeää noudattaa vakiomallia, ellei toisin mainita. Tähän kuuluu, että aloitat ansioluettelon henkilökohtaisella selostuksella, jossa kerrot yksityiskohtaisesti avaintaidoistasi sekä työ- ja opiskeluhistoriastasi. Voit lisätä mahdollisuuksiasi saada haastattelu, kun räätälöit ansioluettelosi vastaanottovirkailijan työnkuvaa vastaavaksi ja annat konkreettisia esimerkkejä osaamisestasi käytännössä.

Muotoile :
Koko :
Muokattavissa:
Word (Microsoft)
A4
Kyllä

Vastaanottovirkailija ansioluettelo esimerkki

Milla Mallikas
Helsinki 00100
Puhelinnumero: +358401234567
Sähköposti: milla.mallikas@gmail.com
Linkedin: www.linkedin.com/in/milla.mallikas

Ammatillinen yhteenveto
Olen ystävällinen ja ulospäinsuuntautunut henkilö, joka nauttii ihmisten tervehtimisestä hymyillen. Minulla on yli kahdeksan vuoden kokemus työskentelystä toimistoympäristössä vastaanottovirkailijana tai sihteerinä. Minulla on vahvat viestintätaidot puhuessani ihmisille puhelimessa, henkilökohtaisesti tai kirjallisessa kirjeenvaihdossani. Lähestyn jokaista päivää innokkaasti miellyttääkseni, toivottaakseni ihmiset tervetulleiksi ja tehdäkseni erinomaista työtä kaikissa hallinnollisissa tehtävissäni.

Työkokemus
Vastaanottovirkailija
Elokuu 2014 – nyt

 • Aikatauluttanut tapaamisia puhelimitse ja sähköpostitse ajanvaraustietokonejärjestelmän avulla kuuden lääkärin ja sairaanhoitajan tiimille.
 • Vastaanotti potilaat sisäänkirjautumistiskillä ystävällisesti hymyillen ja toimitti uusille potilaille tai järjestelmän päivityksille tarvittavat paperityöt.
 • Kuunteli potilaan huolenaiheita joko henkilökohtaisesti tai puhelimitse lääketieteellisistä kysymyksistä tai palvelusta ja ohjasi heidät asianmukaiselle ammattilaiselle ratkaisua varten.

Vastaanottovirkailija
Helmikuu 2009 – elokuu 2014

 • Huolehti suuren yritysrakennuksen vastaanotosta tervehtimällä vierailijoita, vastaamalla puheluihin ja antamalla pyydettäessä apua rakennuksen vieraille.
 • Hallinnoi fyysistä paperista ja sähköistä arkistointijärjestelmää, joka sisälsi asiakastietoja, tilauksia ja kuitteja.
 • Laski päivittäiset taseet inventaariotarkoituksiin käyttämällä tietokonepohjaista taulukkolaskentatietokantaa.

Sihteeri
Tammikuu 2008 – helmikuu 2009

 • Arkistoi päivittäin potilaiden paperitöitä lääketieteellisessä toimistossa, mukaan lukien vakuutuslomakkeet, potilastietolomakkeet ja muista toimistoista saadut tiedot.
 • Keräsi päivittäin saapuvan postin postista ja jakoi kirjeenvaihdon asianmukaiselle osastolle tai henkilölle yrityksessä.
 • Toimitti tietoja muille osastoille fyysisten pakettien tai tärkeiden asiakirjojen muodossa.

Koulutus

Merkonomin tutkinto
2007
Kauppaoppilaitos, Helsinki

Konekirjoitustodistus
2006

Taidot

 • Sitoutuminen tarjoamaan erinomaista palvelua vierailijoille ja työtovereille, jotka tarvitsevat tietoa tai opastusta.
 • Vahvat kuuntelutaidot.
 • Erinomaiset puhe.
 • Tehokkaat ajanhallintataidot..
 • Innokas oppimaan uusia asioita ja omaksumaan tärkeää tietoa, joka auttaa minua tekemään työni paremmin.
 • Puhun Suomea, Englantia ja Ruotsia kaikkia sujuvasti.

Kun etsit vastaanottovirkailijan työpaikkoja, sinua saattaa piristää se, että avoimia työpaikkoja on yleensä kymmeniä. Kilpailu on kuitenkin kovaa, minkä vuoksi ansioluettelossasi on oltava juuri ne yksityiskohdat, joita rekrytoijat etsivät.

Vastaanottovirkailijat toivottavat vierailijat tervetulleiksi, tervehtivät heitä ja ohjaavat heidät asianmukaisesti, käsittelevät tehokkaasti televiestintää, noudattavat organisaatiomenettelyjä, valvovat lokikirjoja, vahvistavat tapaamiset ja pitävät kirjaa. Kyseessä on yleensä aloitteleva asema, mutta kokemuksen ja taitojen perusteella on runsaasti kasvumahdollisuuksia. Jos haluat tehdä vaikutuksen rekrytoiviin johtajiin ja erottua joukosta, käytä vastaanottovirkailijan ansioluettelon esimerkkejä ja vinkkejä.

Harrastukset ja kiinnostuksen kohteet

Erinomainen kotikokki ja Pinterest-harrastaja. Nautin gourmet-laatuisten aterioiden kokoamisesta ystäville ja perheelle. Klassisten elokuvien ystävä. Olen suuri fani kaikesta, mikä liittyy elokuviin ja elokuvantekoon, ja katson mielelläni klassisia mykkäelokuvia ja muita itsenäisiä elokuvia. Partiotyttöjen johtaja ja osallistuja. Olen tyttäreni partiotyttöporukan johtaja, ja työskentelen hänen ryhmänsä kanssa kehittääkseni taitoja heidän tulevaisuuttaan varten.

Miten kirjoittaa vastaanottovirkailijan CV

Kun työskentelet hallinnossa vastaanottovirkailijana, olet ulkopuolisille ensimmäinen kontaktipiste, kun he ottavat yhteyttä yritykseenne. Tämän vuoksi palkkaavat johtajat etsivät todisteita siitä, että olet rauhallinen ja varma henkilö, jolla on lämmin persoonallisuus ja joka pystyy työskentelemään kovan paineen alla. Kun kirjoitat vastaanottovirkailijan ansioluetteloa, sinun on esiteltävä taitosi ja tietosi, jotka osoittavat kykysi tervehtiä ihmisiä, vastata puhelimeen, sopia tapaamisia ja noudattaa määräaikoja.

vastaanottovirkailijan

Vastaanottovirkailijan yleiskatsaus

Kun olet tarkastellut vastaanottovirkailijan ansioluetteloesimerkkiä tarkkaan, saatat alkaa huomata erityispiirteitä, jotka osoittavat, mitä tämäntyyppiseen työhön kuuluu. Vastaanottovirkailija on yleensä ensimmäinen henkilö, jonka kanssa asiakkaat tai ulkopuoliset ovat vuorovaikutuksessa, kun he soittavat yritykselle tai vierailevat organisaation fyysisessä toimipisteessä. Vastaanottovirkailijoiden on oltava päivittäin vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa ja annettava tarkkaa tietoa, jos he sitä tarvitsevat. Vastaanottovirkailijat voivat myös vastata ajanvarauksesta toimistossa, kuten asianajotoimistossa, lääkärin vastaanotossa tai suuressa yrityksessä. Tällaisessa ansioluettelossa on tärkeää tuoda esiin taitoja ja tietoja, jotka osoittavat, että osaat tervehtiä ihmisiä, vastata puhelimeen ja sopia tärkeitä tapaamisia.

CV:n tiivistelmä

Ansioluettelosi tiivistelmä (jota kutsutaan myös profiiliksi tai henkilökohtaiseksi lausunnoksi ) on paikka, jossa voit vakuuttaa työnantajat siitä, että pysyt pirteänä ja keskittyneenä myös kiireisimpinä päivinä. Vakuuttava ansioluettelon tiivistelmä on kuin vastaanottovirkailija: monitaitoinen, tehokas ja vieraanvarainen. Se on ensimmäinen esittelysi työnantajille ja kutsu heille tutustua sinuun paremmin. Ajattele sitä ansioluettelosi pienoiskoossa – hieman persoonallisuutta, joitakin taitoja ja vain kohokohtia aiemmasta kokemuksestasi.

Aloita kertomalla, kuinka monta vuotta sinulla on kokemusta vastaanottovirkailijana tai vastaavalta alalta. Mitkä olivat tärkeimpiä siirrettävissä olevia tehtäviä näissä tehtävissä? Oliko sinulla erityisen merkittäviä saavutuksia? Yhdistä tämä nyt tärkeimpiin ominaisuuksiisi: kohtelias, huomaavainen, motivoitunut, tarkkaavainen, asiakaskeskeinen.

Älä unohda katsoa työpaikkailmoitusta ja muokata vastaanottovirkailijan ansioluetteloasi sisällyttämällä siihen ATS:n kannalta suotuisia avainsanoja. Jos haet paikalliseen yritykseen tai lähetät ansioluettelosi sähköpostitse suoraan palkkaavalle johtajalle, sitä ei todennäköisesti suodateta automaattisen järjestelmän läpi. Ei silti haittaa, jos annat työnantajille juuri sen, mitä he etsivät.

Työhistoria

Aiempi työkokemuksesi vakuuttaa työnantajat siitä, ettei heillä ole mitään syytä huoleen, kun olet vastaanotossa. Koska vastaanottovirkailijoilta ei yleensä vaadita korkeakoulututkintoa, työhistoriallasi on tärkeä rooli osoittaessasi työnantajille, että olet oppinut riittävästi työssä ollaksesi pätevä vastaanottovirkailija. Jos haet paikkaa suuremmasta tai tunnetummasta yrityksestä, aiempi työ vastaanottovirkailijana on ehdoton edellytys. Joillakin aloilla ja pienissä yrityksissä aiemmat kesätyöt ja osa-aikaiset työt riittävät. Muista vain osoittaa, miten työhistoriasi liittyy juuri siihen vastaanottovirkailijantyöhön, jota haet.

Jos sinulla ei ole aiempaa kokemusta vastaanottovirkailijan tehtävistä, tällaisissa tehtävissä sinulla on mahdollisesti hyödyllisiä taitoja:

 • Vastaanottoassistentti
 • Vähittäiskaupan työntekijä
 • Tuutori
 • Leiriohjaaja
 • Ruokapalvelun työntekijä
 • Tutkimusassistentti.
OIKEA
Esimerkki:

 • Hallinnoi viiden hengen tutkimusryhmän tietojen syöttöä ja paperityötä.
 • Otti tilauksia vastaan, ratkaisi asiakkaiden valituksia ja koulutti uusia tiimitovereita pikaruokapalvelun työntekijänä.
 • Hallinnoi 60 lapsen aikatauluja johtavana leiriohjaajana.
 • tarjosi henkilökohtaista tukea ja henkilökohtaisia oppitunteja matematiikan opettajana.

Vastaanottovirkailijan koulutuksesta: Lyhyestä virsi kaunis

Korkeakoulututkinto ei ole pahitteeksi, ja jotkut sertifikaatit osoittavat, että olet sitoutunut oppimiseen ja ammatilliseen kehittymiseen. Vaikka perinteiset vastaanottovirkailijan tehtävät saattavat edellyttää vain lukion päättötodistusta tai vastaavaa, korkeakoulututkinto voi olla suuri etu, kun on kyse vastaanottovirkailijan työpaikan saamisesta huippuyrityksessä.

Jos olet vastavalmistunut tai korkeakouluopiskelija, joka haluaa murtautua opiskelemalleen alalle, vastaanottovirkailija on loistava tapa saada jalka oven väliin ja luoda itsellesi mahdollisuus mentorointiin ja etenemismahdollisuuksiin.

Lisätodistukset

Useat järjestöt tarjoavat vapaaehtoisia sertifikaatteja vastaanottovirkailijoille. Näissä ohjelmissa vaaditaan yleensä kokemusta alalta ja toimiston perustehtävien, kuten aikataulujen laatimisen, tietojen syöttämisen sekä toimistoviestinnän ja tietokonejärjestelmien hallintaa. Joissakin ohjelmissa edellytetään monimutkaisempaa tietämystä jostakin toimialasta, kuten oikeus- tai terveydenhuoltoalasta.

Vastaanottovirkailijan ansioluetteloon sisällytettävät taidot ja tiedot

Haastatteluun kutsumisen ja palkkaamisen avain on se, että osoitat palkkaavalle johtajalle, kuinka pätevä olet. Vastaanottovirkailijan CV-esimerkki osoittaa valikoiman tärkeimpiä taitoja ja tietoja, joita vastaanottovirkailijalla tulisi olla. On tärkeää mainita viestintätaitosi ja sitoutumisesi ystävälliseen palveluun. Työkokemushistoriassasi ja osaamisosiossa sinun tulisi antaa esimerkkejä kyvystäsi kommunikoida ja antaa hyvää asiakaspalvelua. Ajanhallinta ja kyky hoitaa hallinnollisia lisätietoja ovat myös olennaisia. Näytä kykysi antamalla selkeitä esimerkkejä vahvuuksistasi näissä tehtävissä.

Kielet

Koska vastaanottovirkailijat ovat yksi yrityksen ulospäin suuntautuneimmista tehtävistä, saatat kohdata asiakkaita, jotka puhuvat eri kieliä. Toisen tai jopa kolmannen kielen lisääminen vastaanottovirkailijan ansioluetteloosi, varsinkin jos sitä puhutaan yleisesti alueellasi, voi antaa sinulle suuren edun muihin hakijoihin nähden.

vastaanottovirkailijan

📌Vinkki: Suomessa kohtuullinen ruotsin- ja englanninkielen taito on valtava etu palvelu- tai asiakaskokemustehtävissä, erityisesti terveydenhuoltoalalla (vaikka se ei rajoitukaan siihen). Jos osaat jotain vierasta kieltä edes perustasolla, se voi antaa ansioluettelollesi valtavan sysäyksen riippuen yrityksestä, johon olet hakemassa.

Mitä tehtäviä vastaanottovirkailijan ansioluetteloon kannattaa kirjata?

CV:n kirjoittamiseen eri aloille liittyy monenlaisia vivahteita. Vastaanottovirkailijan työ antaa sinulle siirrettäviä taitoja, mutta kaikki alat eivät ole samanlaisia. Tehtäväluetteloa hahmotellessasi on tärkeää varmistaa, että se vastaa työnkuvaa, etenkin kun vastaat vastaanottovirkailijan haastattelukysymyksiin. Seuraavassa on esimerkki kuuteen eri vastaanottovirkailijan työhön Irlannissa tyypillisesti liittyvistä tehtävistä.

Yrityksen vastaanottovirkailija CV

 • Konferenssihuoneiden varaaminen.
 • Sen varmistaminen, että kaikilla vierailijoilla on oikeat henkilöllisyystodistukset tulliselvitystä varten.
 • Yksityiskohtaisen päiväkirjan pitäminen kaikista vierailijoista.
 • Tapaamisten sopiminen puhelimitse ja sähköpostitse.
 • Toimiston kustannusten ja kulujen ajantasaisen kirjanpidon pitäminen.

Hallinnollisen vastaanottovirkailijan CV

 • Asiakkaiden auttaminen löytämään tiensä toimistossa.
 • Kaikkiin puheluihin vastaaminen ammattimaisesti ja puheluiden ohjaaminen oikealle henkilölle.
 • Postin lajittelu ja jakelu.
 • Kollegoiden avustaminen hallinnollisissa tehtävissä, mukaan lukien kopiointi, faksaaminen ja matkasuunnitelmien tekeminen yrityksen työntekijöille.
 • Raporttien kirjoittaminen ja laatiminen.

Terveydenhuollon vastaanottovirkailijan CV

 • Potilaiden tervehtiminen ja heille tarvittavien papereiden toimittaminen.
 • Heidän huolenaiheidensa kuunteleminen kasvokkain tai henkilökohtaisesti.
 • Ohjaa heidät oikean ammattilaisen luo heidän kysymyksensä ratkaisemiseksi,
 • Varmistaa, että kaikki potilaiden tapaamiset on varattu asianmukaisesti kuukausia etukäteen.
 • Potilaiden luottamuksellisuuden suojaaminen ja sen varmistaminen, että yksityiset tiedot on turvattu.
 • yhteydenpito potilaisiin ja kliiniseen henkilökuntaan, jotta heille voidaan ilmoittaa mahdollisista viivästyksistä.

Oikeudellisen vastaanottovirkailijan CV

 • Auttaminen yrityksen tiedostojen siivoamisessa.
 • Työntekijän henkilöllisyystodistuksen tarkistaminen ja vierailijoille kulkulupien antaminen.
 • Kahvin, teen tai muiden juomien tarjoilu asiakkaille ja vieraille.
 • Yrityksen kokoustilojen ylläpito ja aikataulutus.
 • Toimistotarvikkeiden tilaaminen.

Hotellin vastaanottovirkailijan CV

 • Vieraiden vastaanottaminen ja tervehtiminen.
 • Vieraiden informoiminen hotellihinnoista ja tarjolla olevista palveluista.
 • Varmistaa, että vieraat kirjautuvat sisään ja majoittuvat oikeaan huoneeseen.
 • Huoneavainten antaminen.
 • Uloskirjautumisprosessin loppuunsaattaminen, mukaan lukien maksujen tarkka käsittely.

Kaksikielinen vastaanottovirkailija CV

 • Tulkkina toimiminen.
 • Yrityksen ulkomaisen kirjeenvaihdon hoitaminen.
 • Asiakirjojen kääntäminen englannista vieraalle kielelle ja päinvastoin.
 • Kokousten järjestäminen ja johtajien päiväkirjojen hallinta.
 • Henkilöstön rekrytointi, koulutus ja valvonta.
 • Kuljetusten ja majoituksen varaaminen kansainvälisille vierailijoille.

Yllä olevassa ansioluetteloesimerkissä kaikki on oikein, mukaan luettuna:

 • Se noudattaa kronologista muotoa. Kronologinen ansioluettelomuoto on suosituin muoto rekrytoijien keskuudessa kaikkialla maailmassa.
 • On mieleenpainuva ansioluettelon profiili. Osoittaakseen rekrytoijalle, että hän on hakijana merkityksellinen, hakija on kirjoittanut mukaansatempaavan ansioluettelon tiivistelmän.
 • Sisältää ammattimaiset yhteystiedot. Yllä olevassa vastaanottovirkailijan ansioluetteloesimerkissä on pakollisten yhteystietojen lisäksi annettu hakijan LinkedIn-käyttäjätunnus.
 • Luettelee mitattavissa olevat saavutukset. Hakija on rakentanut työkokemusta käsittelevän osion, jossa keskitytään saavutuksiin erottuakseen muista hakijoista.
 • Siinä on lyhyt koulutusosio. Koska vastaanottovirkailijan ansioluetteloesimerkissä on runsaasti työkokemusta, hän pitää koulutusosionsa lyhyenä.
 • Sisältää merkityksellisiä taitoja. Hakija ei listaa kaikkia taitoja auringon alla, vaan vain ne, jotka ovat olennaisia tehtävän kannalta.
 • Käyttää valinnaisia ansioluettelon osioita oikein. Lisäämällä todistuksensa ja kielensä hakijalla on entistä paremmat mahdollisuudet erottua kilpailijoista.

Esimerkki vastaanottovirkailijan ansioluettelon tiivistelmästä

Oikein
Vastaanottovirkailija, jolla on yli 5 vuoden kokemus työskentelystä sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Diplomaattinen, sympaattinen ja taitava hallitsemaan arkaluonteisia tilanteita. Erittäin organisoitunut, oma-aloitteinen ja taitava tietokoneiden käyttäjä. Viestinnän kandidaatin tutkinto.

Väärin
Minulla on kauppaopiston merkonomin tutkinto. Etsin töitä vastaanottovirkailijana.

Huomaatko eron? Oikea esimerkki on konkreettinen ja tarjoaa jotain. Väärä esimerkki? Se kuuluu tyyliin “Haluan työpaikan, koska olen opiskellut työtä varten”.

vastaanottovirkailijan

Valitse oikea muoto ja ulkoasu

Kun kyse on ansioluettelosta, rakenne on kaikki kaikessa. Voit olla uskomaton ammattilainen, mutta sinulla ei silti ole paljon mahdollisuuksia, jos:

 • Ansioluettelosi kohdat ovat epäjärjestyksessä.
 • Ansioluetteloasi on hyvin vaikea seurata, koska sen rakenne on sekava.
 • Ansioluettelo näyttää epäammattimaiselta, koska valitsit väärän fontin.
 • Ennen kuin siis voit alkaa täyttää vastaanottovirkailijan ansioluettelosi sisältöä, sinun on ensin varmistettava, että sen muoto ja ulkoasu ovat juuri oikeat.

Kun kyse on ansioluettelosi muodosta, valinta on melko helppo.

Kolmesta ansioluettelomuodosta (kronologinen, toiminnallinen (tunnetaan myös nimellä taitopohjainen) ja yhdistelmä) kannattaa valita kronologinen ansioluettelomuoto. Se on suosituin rekrytoijien keskuudessa kaikkialla maailmassa, ja se korostaa onnistuneesti taitojasi ja saavutuksiasi asettamalla viimeisimmän työkokemuksesi etusijalle.

Vastaanottovirkailijan ansioluettelon jäsentäminen

Järjestä ansioluettelosi sisältö seuraavasti:

 • Yhteystiedot – haluat, että rekrytoijien on helppo ottaa sinuun yhteyttä, joten tee tästä osiosta selkeä ja tarkka CV:n alkuun.
 • Profiili – Tämä on lyhyt yhteenveto kokemuksestasi ja taidoistasi, jotka ovat merkityksellisiä haettavan työpaikan kannalta, ja auttaa rekrytoijia ensi silmäyksellä ymmärtämään, miksi olet oikea henkilö heidän tehtäväänsä.
 • Työkokemus / urahistoria – Luettele kaikki työhistoriasi aloittaen viimeisimmästä / nykyisestä työstäsi ja edeten taaksepäin.
 • Koulutus – Luettele koulutustaustasi ja mahdolliset ammatilliset tutkinnot.
 • Kiinnostuksen kohteet ja harrastukset – Tämä on valinnainen osio, mutta selitän jäljempänä, miten voit näyttää ne tavalla, joka edistää hakemustasi.
📌 Vinkki: Jos olet huolissasi siitä, että oikeinkirjoituksesi ja kielioppisi eivät ehkä ole oikein, kokeile ilmaista kirjoitusavustustyökalua, kuten Grammarlya, virheiden riskin eliminoimiseksi.

Sisällytä avainsanoja vastaanottovirkailijan työnkuvauksesta

Riippumatta siitä, vaaditaanko työnkuvassa MS Excelin tuntemusta, kolmen vuoden työkokemusta tai itsevarmaa puhelutapaa, muista sisällyttää ansioluetteloosi asiaankuuluvat avainsanat. Tämä auttaa ansioluetteloasi läpäisemään ATS-järjestelmän ja tekee siitä todennäköisemmin varsinaisen rekrytoijan käsiin päätyvän sekä osoittaa rekrytoijalle, että sinulla on vastaanottovirkailijan työtehtävissä tarvittavat taidot.

Mainitse lisäpätevyytesi

Mainitse CV:ssäsi aina lisäpätevyytesi toisen kielen oppimisesta ensiaputodistukseen. Ne auttavat hakemustasi erottumaan joukosta ja osoittavat, että olet aktiivisesti hankkinut vastaanottovirkailijan lisätaitoja ja -valmiuksia.

Älä unohda vastaanottovirkailijan taitoja

Vastaanottovirkailijana persoonallisuutesi on yhtä tärkeä kuin kokemuksesi. Toimit yrityksen kasvoina, joten käytä tiivistelmääsi näyttämään ne pehmeät taidot ja piirteet, jotka tekevät sinusta loistavan työssäsi – olipa kyse sitten täsmällisyydestäsi, luotettavuudestasi tai omistautumisestasi.

Pidä hakemus tiiviinä

Olipa kyse työkokemuksesta, saavutuksista tai vastaanottovirkailijan taitojen kuvauksesta, on tärkeää pitää ansioluettelosi tiiviinä ja ytimekkäänä. Käytä bullet pointteja poistaaksesi häiritsevät tekstilohkot ja sisällytä vain vastaanottovirkailijan tehtävien kannalta olennaisia tietoja.

Tarkista ansioluettelosi aina kahdesti

On turha mainita yksityiskohtien huomioiminen vastaanottovirkailijan henkilökohtaisten taitojen joukossa, jos ansioluettelosi on täynnä virheitä. Tarkista oma ansioluettelosi, jotta se on yhtä kiiltävä ja täydellinen kuin esimerkkimme ansioluettelo vastaanottovirkailijan tehtävään.

Räätälöi ansioluettelosi tehtävän mukaan

Tavoitteesi tulisi olla työnkuvauksen ja taitojesi ja kokemuksesi suora yhdistäminen. Etsi hakemaasi tehtävään vaadittavat taidot ja vastuualueet ja korosta näitä taitoja ansioluettelossasi. Vertaa ansioluetteloasi työnkuvaukseen ja kysy kysymyksiä, kuten “Ilmoitetaanko ansioluettelossani, että minulla on tämä tietty taito?” tai “Vastaako ansioluetteloni kuvaus työpaikkailmoituksessa vaadittuja pätevyyksiä?”.

ATS

Kuvittele, että vietät kaiken sen ajan loistavan ansioluettelon laatimiseen ja sitten se suodatetaan automaattisesti pois ennen kuin se edes saavuttaa ihmisen silmät. Painajaismaista, eikö? Näin voi käydä hakijaseurantajärjestelmien eli ATS-järjestelmien kanssa. Nämä tietokoneohjelmat tutkivat vastaanottovirkailijan ansioluettelosi tiettyjen työnantajan, työnhakukoneen tai rekrytoijan määrittelemien avainsanojen perusteella ja suodattavat automaattisesti pois ne ansioluettelot, jotka eivät täytä oikeita kriteerejä. Miten voit siis päihittää järjestelmän ja varmistaa, että ansioluettelosi päätyy rekrytoivan johtajan pöydälle?

Kyse on oikean tasapainon löytämisestä luonnollisen, ihmisille suunnatun kirjoittamisen ja robotin rakastamien avainsanojen välillä. ATS skannaa aktiivisimmin ansioluettelosi tiivistelmän ja taitoja koskevan osion, joten keskity lisäämään näihin osioihin sanoja työnkuvauksesta. Koulutus- ja työhistoriaosioiden sanamuodot riittävät hyvin, kunhan olet laatinut ne huolellisesti.

Vinkkejä vastaanottovirkailijan saatekirjeen kirjoittamiseen

Jos haluat aloittaa vastaanottovirkailijan saatekirjeen kirjoittamisen, joka tekee vaikutuksen mahdollisiin työnantajiin, noudata näitä vinkkejä:

Noudata ohjeita. Kun haet vastaanottovirkailijan paikkaa verkossa, henkilökohtaisesti tai sähköpostitse, sinua pyydetään usein liittämään saatekirje ansioluetteloosi ja mahdollisesti muuhun aineistoon, kuten suositteluluetteloon ja yleiseen hakemukseen. Muista lukea työpaikkailmoitus huolellisesti ja liittää mukaan vain ne aineistot, joita kulloinkin pyydetään.

Jos sinua pyydetään toimittamaan saatekirje, noudata kaikkia ohjeita huolellisesti. Lähetä kirje oikeassa muodossa oikealle henkilölle.

Käytä avainsanoja. Räätälöi saatekirjeesi hakemaasi työpaikkaan sopivaksi. Hyvä tapa tehdä se on sisällyttää saatekirjeeseen avainsanoja työpaikkailmoituksesta. Lue työpaikkailmoitus uudelleen ja ympyröi kaikki työn kannalta tärkeät taidot ja pätevyydet. Jos sinulla on näitä taitoja, sisällytä ne saatekirjeeseesi. Tämä osoittaa hakevalle esimiehelle yhdellä silmäyksellä, että olet sopiva tehtävään.

Anna esimerkkejä. Kun sanot, että sinulla on jokin tietty taito tai kokemus, todista se konkreettisella esimerkillä. Jos esimerkiksi sanot, että sinulla on vahvat organisointitaidot, mainitse, miten autoit edellisessä työpaikassasi järjestämään uudelleen arkistointijärjestelmän ja miten tämä lisäsi toimiston tehokkuutta. Konkreettiset esimerkit osoittavat rekrytoivalle esimiehelle, että sinulla todella on sitä, mitä tarvitaan.

Korosta asiaankuuluvaa kokemusta. Kerro mahdollisuuksien mukaan taidoista, saavutuksista ja kokemuksesta, jotka vastaavat työnantajan tarpeita. Haluat myös ilmaista saavutukset määrällisesti, jos mahdollista. Voit esimerkiksi kertoa, että työpaikan laskutusjärjestelmän uudelleenjärjestäminen johti siihen, että maksuviivästysten määrä väheni 30 prosenttia. Jos sinulla ei ole kokemusta vastaanottovirkailijana, mieti, miten voit osoittaa, että olet silti pätevä tehtävään. Ehkä olet esimerkiksi toiminut vapaaehtoisena puhelinpankissa (mikä osoittaa, että sinulla on vahvat viestintätaidot).

vastaanottovirkailijan

Muokkaa, muokkaa, muokkaa. Vastaanottovirkailijoilla on oltava huomiota yksityiskohtiin ja vahvat viestintätaidot. Siksi on tärkeää, että oikoluet saatekirjeesi mahdollisten oikeinkirjoitus- ja kielioppivirheiden varalta. Yksi tapa osoittaa taitosi vastaanottovirkailijana on kirjoittaa virheetön ja virheetön saatekirje.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä vastaanottovirkailijan ansioluettelon tulisi sisältää?

Kuten näet vastaanottovirkailijan ansioluetteloesimerkistämme, hyvän ansioluettelon tulisi sisältää useita keskeisiä osioita:

 • Henkilökohtainen selvitys – esittelee hakemuksesi 3-4 lauseella.
 • Työhistoria – hahmottele aiemmat työtehtäväsi viimeisimmästä alkaen.
 • Avaintaidot – luetellaan 6-10 taitoa vastaanottovirkailijan CV:tä varten.
 • Koulutus – sisällytä kaikki, mikä liittyy vastaanottovirkailijan työtehtäviin.

Mitkä ovat vastaanottovirkailijan tärkeimmät ominaisuudet?

Hyvän vastaanottovirkailijan on oltava avulias ja kohtelias ja kyettävä tarjoamaan erinomaista asiakaspalvelua. Hänen on myös oltava hyvin organisoitu ja kyettävä ratkaisemaan ongelmia nopeasti ja itsenäisesti, mikä auttaa koordinoimaan yrityksen sujuvaa päivittäistä toimintaa.

Mitä tietokonetaitoja vastaanottovirkailijalla pitäisi olla?

Vastaanottovirkailijan kovat taidot liittyvät usein tietokoneisiin. Siihen kuuluu sähköpostien hallinta ja laatiminen, työskentely MS Office -ohjelmilla, kuten Word, Excel ja PowerPoint, ja nopean oppimisen taito uusissa ohjelmistoissa tarpeen mukaan.

Tarvitaanko vastaanottovirkailijan pätevyys?

Vastaanottovirkailijan työhön ei tarvita erityistä pätevyyttä. Voit kuitenkin parantaa menestymismahdollisuuksiasi liiketalouden tai hallinnon tutkinnolla ja kaikilla suomen, englannin ja matematiikan tutkinnoilla.

Yhteenveto

Kun kirjoitat ansioluetteloa vastaanottovirkailijan tehtävään, sinun on tehtävä siitä visuaalisesti miellyttävä ja siihen on sisällytettävä tietoja, jotka ovat olennaisia ja räätälöityjä työn kannalta.

Sinun on kerrottava kokemuksestasi, koulutuksestasi ja asiaankuuluvista taidoistasi, mutta haluat tehdä siitä selkeän ja helppolukuisen ja sisällyttää siihen houkuttelevan henkilöprofiilin, jossa kerrotaan lyhyesti, miksi sinut pitäisi palkata.

Me olemme luoneet sinulle parhaan mahdollisen pohjan, jolla voit tehdä ansioluettelosi. Käy katsomassa ansioluetteloesimerkkimme.

Ansioluettelo ei todellakaan sovi kaikille, joten varmista, että tutkit kohdetyöpaikkoja ennen hakemuksen jättämistä, jotta voit räätälöidä taitojasi ja lisätä avainsanoja, jotka varmistavat, että erotut kilpailijoista ja auttavat sinua etenemään haastatteluvaiheeseen.

Luo ansioluettelosi parhaiden mallipohjien avulla

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni