Tämäntyyppisestä tehtävästä kiinnostuneiden tulisi osoittaa tutkijan ansioluettelossaan analyyttistä ajattelua, yksityiskohtien huomioimista, havainnointihenkisyyttä, tarkkuutta ja tiimityöskentelyä. Johtotehtävissä vaaditaan myös johtajuutta. Työnantajat valitsevat yleensä hakijoita, joilla on kandidaatin tutkinto joltakin alalta ja aiempaa kokemusta tutkimustyöstä .
Akateemiset ammattilaiset, opiskelijat ja aloittelevat tutkijat voivat luoda ja ylläpitää tutkijan ansioluetteloita hakeutuakseen tutkimusalan työmahdollisuuksiin. Nämä asiakirjat osoittavat hakijan pätevyyden tehdä tutkimusta tietyllä alalla. Kun opit kirjoittamaan tehokkaan tutkijan ansioluettelon , voit syventää tietämystäsi ja edistää akateemista tutkimusta. Tässä artikkelissa käsittelemme, mikä tutkijan ansioluettelo on, miten se laaditaan, mitä siihen on sisällytettävä ja jaamme mallin ja näytteen, joita voit käyttää oman ansioluettelosi laatimisessa.
Rakenna tutkijan ansioluettelo oikein
Tutkijan työssä on kyse menettelytavoista - vääränlainen menettelytapa voi johtaa vääriin tuloksiin. Sama pätee ansioluetteloon. Jos et noudata oikeaa muotoa, henkilöstöpäällikkö ei pysty ymmärtämään ja tulkitsemaan, mitä yrität välittää. Tällaisille tuloksille on vain yksi paikka - roskakori.
Näin muotoilet tieteellisen ansioluettelon:
- Muotoilu: Käytä käänteiskronologista muotoa.
- Osioiden otsikot: Laita nimesi ja ajantasaiset yhteystietosi alkuun, jotta rekrytoijat tietävät, miten sinut tavoittaa hetkessä.
- Fontit: Käytä ammattimaisia, helppolukuisia fontteja ansioluettelossa. 14-16 pt otsikoissa, 12 pt muussa tekstissä.
- Marginaalit: Pidä tasaiset, 1 tuuman marginaalit ansioluettelon kaikilla sivuilla.
- Riviväli: Pidä kiinni 1,15 rivivälistä.
- Siisti ansioluettelomalli: käytä näkyviä jaksojen otsikoita ja runsaasti valkoista tilaa, jotta ansioluettelosi on helppolukuinen.
- Tiedostotyyppi: tallenna ansioluettelosi aina PDF-muodossa, ellei työpaikkailmoituksessa toisin mainita.
- Kuvakkeet: käytä ansioluettelon kuvakkeita, jotta ansioluetteloosi saadaan lisättyä grafiikkaa ja se on helpommin luettavissa.
Seuraavassa on lyhyt menettelyohje siitä, mitä ansioluetteloosi pitäisi sisällyttää:
- Otsikko: lisää nykyiset ja olennaiset yhteystietosi.
- Ansioluettelon tavoite/yhteenveto: lyhyt henkilökohtainen esittely, jossa selitetään, miksi olet täydellinen tehtävään.
- Työkokemus: erittely ammatillisesta urahistoriastasi ja saavutuksistasi.
- Koulutus: lyhyt kuvaus akateemisesta taustastasi.
- Taidot: luettelo merkittävimmistä ja merkityksellisimmistä tieteellisistä taidoista ja kyvyistä.
- Lisäosiot: Lisää ansioluetteloosi hieman säihkettä sisällyttämällä siihen asiaankuuluvat palkinnot, todistukset, vieraan kielen taidot jne.
Kuinka pitkä ansioluettelon pitäisi olla?
Ansioluettelon tulisi olla tiivis, ja sen pituus on yleensä yksi tai kaksi sivua, mutta akateemista ansioluetteloa ei rajoiteta sanojen tai sivujen määrällä. Koska akateeminen ansioluettelo laaditaan tutkimus- ja akateemista uraa varten, siinä on kaikki ammatillisen ansioluettelon osiot ja sisältö, mutta siinä tarvitaan myös lisätietoja julkaisuista, apurahoista, opetustehtävistä, tutkimuksesta, konferensseista jne.
Pituutta on vaikea lyhentää lyhentämättä ansioluettelon osioiden määrää. Koska hakijoiden akateemisen uran laajuus ja syvyys vaihtelevat suuresti, akateemiset ansioluettelot, jotka ovat vain kaksi sivua lyhyitä tai jopa viisi sivua pitkiä, eivät todennäköisesti yllätä rekrytoijia.
Kohdista tiettyyn tutkijan tehtävään
Osoita, että olet sopiva henkilö räätälöimällä tutkijan ansioluettelosi yksittäistä työpaikkaa varten. Käyttämällä juuri niitä sanoja ja lauseita, joita työnantajat etsivät, näytät ainutlaatuisen pätevältä tehtävään ja saat todennäköisemmin haastattelun.
Monet tutkijoita palkkaavat organisaatiot käyttävät hakijaseurantajärjestelmiä (ATS) suodattaakseen pois hakijat, joiden ansioluetteloissa ei ole tiettyjä avainsanoja. Jos haluat välttää hakemuksesi suodattamisen, tunnista työnkuvauksessa olevat osaamiseen perustuvat avainsanat ja -fraasit ja käytä samoja sanoja ansioluettelossasi.
Kannattaa myös tutkia koulua tai yritystä, johon haet. Tutustu sen verkkosivuihin tai selaa sen viimeisintä uutiskirjettä saadaksesi lisätietoa siitä, mitä se tekee, ja päättäessäsi, mitä pätevyyksiäsi kannattaa korostaa.
Aloita tutkijan ansioluettelosi viran kannalta olennaisimmilla tiedoilla. Jos sinulla on esimerkiksi tutkimuskokemusta, joka liittyy kohdetyöhösi, laita se ensimmäisen sivun alkuun, jotta rekrytoiva johtaja kiinnittäisi sinuun huomiota.
Entä jos sinulla ei ole työkokemusta?
Oletko kenties vastavalmistunut ja etsit ensimmäistä tutkimustyötäsi? Tai ehkä olet siirtymässä samankaltaiselta alalta, mutta sinulla ei ole kokemusta kyseisestä työstä? Olipa tilanne mikä tahansa, vaihtoehtoja on aina olemassa.
Jos haet aloittelevan tutkimusassistentin paikkaa, heidän ei kuitenkaan pitäisi tarvita runsaasti työkokemusta. Korkeakoulututkinnon suorittaneille voi olla hyvä idea osoittaa, että sinulla on käytännön kokemusta koulutusympäristöstäsi. Kerro lyhyesti suhteestasi opettajiisi:
- Mahdolliset työt, jotka olet tehnyt hänen kanssaan
- kysymykset, joita esitit
- Mitä opit
- Miten he inspiroivat sinua
Mainitse olennaiset yhteystiedot
Yritä kirjoittaa nimesi ja yhteystietosi ansioluettelosi yläosaan. Tämä on tärkeää, jotta tutkijat voivat ottaa sinuun yhteyttä, jos he katsovat, että pätevyytesi sopii tehtävään. Harkitse puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi mainitsemista lähellä yläosaa sekä asuinpaikkasi, jos työ edellyttää tutkimusta paikan päällä. Ammattimaisen sähköpostin lisääminen on tärkeää, älä käytä teinivuosiesi osoitetta äläkä nykyisen työnantajasi osoitetta. Sosiaalisen median linkit ovat myös tärkeitä, jos ne ovat ajantasalla ja sisältävät tietoja työurastasi.
- Nimi - Etunimi, sitten sukunimi (keskimmäinen nimi valinnainen).
- Nimike - Lyhyt otsikko tai brändilausuma, kuten iskulause.
- Postiosoite - Monet työnantajat lähettävät tarjoukset ja hylkäykset edelleen postitse. Jotkin työpaikat saattavat myös suosia paikallisia hakijoita.
- Puhelinnumero - Henkilökohtainen matkapuhelin mieluummin kuin kotipuhelin.
- Sähköpostiosoite - Nykyään ensisijainen viestintäväline.
- LinkedIn URL-osoite - Ammattilaisten suosima verkostoitumisalusta.
- Sosiaalinen media - Varsinkin jos liittyy työhön
- Blogi/verkkosivusto - Onko sinulla relevantti verkkosivusto, portfolio tai blogi? Lisää sen URL-osoite henkilökohtaiset tietosi -osioon, jotta voit esitellä sitä!
Voit luetella kunkin yhteystiedon selityksen ennen jokaista kohtaa (Puhelinnumero: 000 000 0000, Sähköposti: esimerkki@gmail.com ), mutta voit säästää tilaa ja jättää ne pois. Ne ovat joka tapauksessa helposti tunnistettavissa. Jos haluat olla luova, voit käyttää sen sijaan kuvakkeita.
Miten kirjoittaa tutkimusavustajan ansioluettelon tiivistelmä tai tavoite?
Rekrytoijat lukevat jokaista ansioluetteloa alle 6 sekuntia. Kun rekrytoijien on tarkasteltava satoja ansioluetteloita, he vain vilkaisevat sivuja etsien olennaisia tietoja. Sinun on siis kiinnitettävä rekrytoijan huomio, jotta hän jaksaa jatkaa lukemista.
Tämä onnistuu parhaiten ansioluettelon tiivistelmällä tai tavoitteella, jotka molemmat ovat ansioluettelon yläosaan sijoitettavia pieniä sisältöjä.
Niiden tarkoituksena on korostaa, miksi olet täydellinen ehdokas tutkimustehtävään. Niitä voidaan ajatella "pieninä esikatselukappaleina" muuhun ansioluetteloosi.
Tutkijan ansioluettelon tavoite on tiivis kappale (tai pitkä lause), jossa kerrotaan yksityiskohtaisesti erityiset tutkimussuunnitelmasi ja -tavoitteesi.
Henkilökohtainen profiili antaa yhteenvedon akateemisesta taustastasi ja tärkeimmistä saavutuksistasi.
Pitäisikö sinun valita tavoite vai henkilökohtainen profiili?
Jos kirjoitat tutkimusaiheista ansioluetteloa, sisällytä siihen tutkimustavoite. Ilmoita esimerkiksi, että haet jatkotutkimusohjelmiin tai haet tutkimusapurahoja projektia tai tutkimusta varten.
Tavoite herättää rekrytoijien huomion ja saa heidät tutustumaan sinuun tarkemmin hakijana.
Sisällytä:
- Yksi adjektiivi (esim. tarkka, energinen).
- Sana "tutkija"
- Kokemusvuodet (1+, 5+).
- Kenelle ja miten tulet auttamaan (korkeatasoisen laboratorioavun tarjoaminen Helsingin yliopistossa).
- Parhaat saavutuksesi tutkijana (tutkinut yli 1000 potilasta...).
Kokenut tutkija, joka hallitsee pipetointityöt, ELISA-, RIA- ja TIA-määritykset. Osaa tehdä internet-pohjaisia kyselyitä ja kokeellisia testejä. Etsii vakituista kokoaikaista tutkijan paikkaa. On vakiinnuttanut maineensa ahkerana työntekijänä, jolla on erinomainen huomio yksityiskohtiin.
Tarkka tutkija, jolla on yli 2 vuoden kokemus. Pyrkii tarjoamaan korkeatasoista laboratoriotutkimusta Helsingin yliopistossa. Syöpäkeskuksessa suoritti yli 20 kokeellista testiä ja käytti Google Docsia yli 1 000 potilaan tutkimiseen. Suorittanut yli 300 ELISA- ja TIA-testin pipetointia 99,9 prosentin tarkkuudella.
Aloita tutkijan ansioluettelon työkokemusosiolla
LuonnosAloita esittelemällä roolisi kokonaisuutena, jotta voit luoda jonkinlaisen kontekstin. Kerro, millaisessa organisaatiossa työskentelit, minkä kokoiseen tiimiin kuuluit, kenelle raportoit ja mikä oli työsi yleinen tarkoitus.
Keskeiset vastuualueetSeuraavaksi laadi tiivis luettelo päivittäisistä tehtävistäsi ja vastuualueistasi käyttäen luettelopisteitä. Korosta mahdollisuuksien mukaan, miten olet käyttänyt taitojasi ja tietojasi - erityisesti taitoja, joita voit soveltaa kohdetehtävässäsi.
Tärkeimmät saavutuksetTäydennä kukin tehtävä listaamalla 1-3 keskeistä saavutusta, suoritusta tai tulosta. Mahdollisuuksien mukaan ilmaise ne määrällisesti käyttäen kovia faktoja ja lukuja, sillä tämä auttaa todistamaan arvosi.
Tässä on paras tapa luoda tutkijan ansioluetteloon kuvaus työkokemuksestasi:
- Valitse käänteinen kronologinen ansioluettelo. Aloita viimeisimmistä työtehtävistäsi ja etene taaksepäin.
- Ilmoita työnimikkeesi, työnantajan nimi ja sijainti sekä päivämäärät, jolloin työskentelit siellä.
- Lisää tieteelliset vastuualueesi luetelmakohdissa. Käytä nykyiseen työpaikkaasi enintään 6 kohtaa ja vähemmän, kun etenet ajassa taaksepäin.
- Muista aina räätälöidä ansioluettelosi työpaikkailmoituksen vaatimusten mukaan.
- Sisällytä mukaan mitattavissa olevat, huomionarvoiset saavutukset, jotka osoittavat rekrytoiville johtajille, että olet juuri se tutkija, jota he etsivät.
- Varmista, että käytät ansioluettelon alussa toimintasanoja osoittaaksesi rekrytoijille, että olet ehdottomasti alasi ammattilainen.
Tutkimustyön kokemus
Luettele ansioluettelosi kohdassa "Tutkimuskokemus" kaikki akateemiset tutkimustehtävät, joissa olet työskennellyt. Kuten muissakin ansioluettelon kohdissa, merkitse nämä toimet käänteisessä aikajärjestyksessä.
Jos sinulla on merkittävää kokemusta (ja akateeminen ansioluettelosi on täyttymässä), kannattaa rajata tutkimustehtävät koskemaan vain niitä, jotka ovat olennaisimpia sen tutkimustehtävän kannalta, jota haet. Sisällytä mukaan seuraavat tutkimustehtävät:
- Kokoaikainen tutkija
- tutkimusapulainen
- tutkimusassistentti
Jos sinulla ei ole paljon tutkimuskokemusta, sisällytä akateemiseen tai tutkimukselliseen ansioluetteloon kaikki tutkimushankkeet, joihin olet osallistunut - myös ne, joiden rooli, budjetti, pituus tai laajuus on pienin.
Tutkimusjulkaisut
Jaa julkaisusi kahteen eri osaan: vertaisarvioidut julkaisut ja muut julkaisut. Luettele vertaisarvioidut julkaisut ensin, koska niillä on yleensä enemmän painoarvoa akateemisessa maailmassa. Käytä alaotsikoita, jotta lukija erottaa nämä osiot toisistaan ja ansioluettelosi tiedot ovat helpommin ymmärrettävissä.
Jaa julkaisut kunkin alaotsikon sisällä edelleen seuraavassa järjestyksessä:
- Kirjat
- Kirjan luvut
- Vertaisarvioidut lehtiartikkelit
Osallistuminen vertaisarvioituja lehtiä vastaaviin toimitettuihin niteisiin.
Kaikki muut tutkimusjulkaisusi tulisi laittaa alaluokkaan "Muut julkaisut". Tähän kuuluvat kaikki kolmannen osapuolen julkaisemat asiakirjat, jotka eivät ole saaneet vertaisarviointia, olipa kyseessä sitten akateeminen lehti, tiedelehti, verkkosivusto tai jokin muu julkaisualusta.
Palkinnot ja kunniamaininnat
Tässä osiossa voit kertoa, miten taitosi ja saavutuksesi on virallisesti tunnustettu. Luettele kaikki saamasi akateemiset kunniamaininnat ja palkinnot käänteisessä aikajärjestyksessä, aivan kuten koulutus- ja ammatilliset nimitykset -osioissa. Ilmoita palkinnon nimi, myöntämisvuosi ja palkinnon myöntänyt laitos.
Pitäisikö mainita, kuinka paljon rahaa sinulle myönnettiin? Tätä ei suositella useimmilla akateemisilla aloilla (mukaan lukien humanistiset ja yhteiskuntatieteelliset alat), mutta se on yleisempää liike-elämän tai tieteellisten tieteiden aloilla.
Apurahat ja avustukset
On tärkeää mainita saamasi apurahat ja avustukset, koska ne osoittavat, että tutkimuksesi on ollut riittävän uutta ja arvokasta saadakseen rahoitusta laitoksilta tai kolmansilta osapuolilta.
Aivan kuten palkintojen ja kunniamainintojen kohdalla, listaa apurahat ja apurahat käänteisessä aikajärjestyksessä. Ilmoita vuodet, joina apurahasi tai apurahasi myönnettiin, sekä rahoituksen myöntäneen laitoksen tai yhteisön nimi. Se, ilmoitatko saamasi rahoituksen summan, riippuu opintoalasta, kuten palkintojen ja kunniamainintojen kohdalla.
Opetuskokemus
Osio "Opetuskokemus" eroaa edellä käsitellystä osiosta "Ammatilliset nimitykset". Luettele Opetuskokemus CV-osiossa kaikki kurssit, joita olet opettanut. Jos olet opettanut alle kymmenen kurssia, listaa kaikki kurssit. Lisää mukaan oppilaitoksen nimi, laitoksesi, erityinen opettajan tehtäväsi ja päivämäärät, jolloin opetit kyseisessä tehtävässä.
Jos sinulla on pitkä toimikausi akateemisena tutkijana ja akateemisen ansioluettelosi Nimitykset-osiossa korostetaan vahvuuksiasi ja saavutuksiasi voimakkaasti, voit luetella opetuskokemusta koskevissa kohdissa vain ne oppilaitokset, joissa olit TA:na. Koska on todennäköistä, että jatkotutkintotehtävässäsi opetat, luennoit tai ohjaat perustutkinto-opiskelijoita ja muita tutkimusopiskelijoita, tämä osio auttaa sinua erottumaan muista jatko-opiskelijoista, tohtoreista tai tohtorikoulutettavista.
Tutkija
maaliskuu 2017-kesäkuu 2019, Helsinki
Keskeiset tehtävät
- Tarjosi tutkimusta kaikille laatuosastoille.
- Kirjoitti ehdotuksia.
- Työskenteli erilaisten projektien parissa.
- Koordinoi tiimin tutkimusta.
maaliskuu 2017-kesäkuu 2019, Helsinki
Keskeiset tehtävät
- Tarjosi tutkimus- ja kehitystukea kaikille laatuosastoille.
- Avustanut ehdotusten sekä menetelmien ja aikataulujen kehittämisessä.
- Sovelsi käyttäytymistieteellisiä tutkimuslähestymistapoja yli 30 terveyteen liittyvässä hankkeessa.
- Koordinoi kvantitatiivista ja kvalitatiivista tutkimusta 3 tutkijan tiimin kanssa.
Tärkeimmät saavutukset
Pääasiallinen apurahaehdotusten laatija useimmille ryhmille, joiden hyväksymisaste oli yli 40 prosenttia.
Tutkijan ansioluettelon taidot
Ei tule yllätyksenä, että rekrytoija etsii ansioluettelostasi tutkimusavustajan tehtävään liittyviä taitoja.
Asia on näin - jos et mainitse yhtä tarvittavista taidoista, on vaikea saada työtä, vaikka olisit maailman paras kyseisessä taidossa!
Tässä ovat yleisimmät taidot, joita rekrytoijat haluavat tutkimusassistentilta:
Kovat taidot:
- Word ja Excel
- Hakemusten tarkistaminen
- Tietojen tilastollinen ja graafinen analysointi
- Laadunvalvontastandardien ylläpitäminen
Pehmeät taidot:
- Viestintä
- kriittinen ajattelu
- Tarkkaavaisuus yksityiskohtiin
- Tiimipelaaja
Kuinka kirjoittaa tutkijan koulutusosio
Jossain vaiheessa tiivistelmän ja/tai kiinnostuksen kohteiden luettelon jälkeen luot ansioluettelon osan, jossa esitellään akateemiset ansioluettelosi. Tässä osiossa luetellaan kaikki tutkintosi tai tärkeimmät opintosuorituksesi kronologisessa järjestyksessä aloittaen viimeisimmästä.
Kunkin merkinnän kohdalla luetellaan tutkintosi nimi, oppilaitoksesi, opintojaksosi ja muutama valinnainen tieto, kuten valmistumispäivämäärät ja arvosanan keskiarvo (jos se oli yli 3,0). Voit myös luetella tässä kohdassa kaikki erityiset kunnianosoitukset, palkinnot tai tunnustukset, mutta voit myös luetella ne erillisessä osiossa.
Älä unohda mainita mitään lisenssejä tai sertifikaatteja, jotka olet hankkinut, ja mitään erikoiskoulutusta, jonka olet saanut erikoislaitteista tai tutkimustekniikoista. Mainitse myös kurssit, joille olet parhaillaan ilmoittautunut, vaikka et olisikaan vielä suorittanut niitä loppuun (merkitse vain päivämäärä, jolloin oletettavasti suoritat ne).
Koulutuksen sisällyttäminen ansioluetteloon:
- Tutkintotyyppi (kandidaatin tutkinto, maisterin tutkinto, korkeakoulututkinto jne.).
- Tutkinnon pääaine
- Koulun nimi
- Koulun kaupunki ja osavaltio/maa
- Sivuaineesi, erityisesti jos se liittyy työhön.
- Asiaankuuluvat kurssit
- Kunniamaininnat ja palkinnot, kuten latinankieliset arvosanat cum laude ja magna cum laude sekä muut arvosanat, kuten dekaanin lista.
- Koulun kerhot, mutta vain jos ne ovat merkityksellisiä (ei draamakerhoa, jos sinusta on tulossa ohjelmoija).
Harrastukset
Tämä osio on täysin vapaaehtoinen, joten sinun on käytettävä omaa harkintaasi päättäessäsi, kannattaako se lisätä.
Jos harrastuksesi ja kiinnostuksen kohteesi voivat saada sinut näyttämään sopivammalta unelmatyöpaikkaasi, ne kannattaa ehdottomasti lisätä.
Alaan liittyvät harrastukset tai harrastukset, kuten urheilujoukkueet tai vapaaehtoistyö, jotka osoittavat arvokkaita siirrettävissä olevia taitoja, saattavat olla mainitsemisen arvoisia.
Saatekirje
Jos olet hyvä tietojenkäsittelyssä, sinulla on kysyntää ensisijaisten tutkijoiden työtehtävissä. Näytä työnantajille, että sovit tehtävään erinomaisesti, esittelemällä osaamisesi poikkeuksellisessa saatekirjeessä.
Näin kirjoitat tutkijan saatekirjeen:
- Muotoile saatekirje ennen kuin alat kirjoittaa sitä.
- Osoita saatekirjeesi suoraan palkkaavalle esimiehelle.
- Aloita saatekirjeesi johdannolla, joka saa rekrytoijan lukemaan eteenpäin.
- Mainitse tärkeimmät saavutuksesi ja erityinen kokemuksesi, jonka tuot tehtävään.
- Päätä kirje tehokkaaseen loppulauseeseen, jossa kehotat toimimaan.
Saatekirjeen sisältö:
Osoite ja tervehdys:
Osoita kirje nimetylle henkilölle, eli esim. tutkimusryhmän johtajalle. Nopea sähköpostiviesti tai tarkista laitoksen verkkosivuilta tämä tieto pitäisi löytyä.
Ensimmäinen kappale:
Johdanto, jossa selitetään, mitä työtä teet hakemaan, miten kuulit työpaikasta työpaikasta ja lyhyt taustatieto. siitä, kuka olet, esim. Sinun tutkimusintressit ja tausta.
Keskimmäinen osa:
Todisteet siitä, miten täytät 3 tai 4 tärkeintä kriteeriä ja lyhyesti havainnollistamalla tutkimuksesta ja saavutuksistasi.
Viimeinen osa:
Selitä, mikä houkuttelee sinua tässä tehtävässä tässä laitoksessa ja miten tehtävä sopii urasuunnitelmiisi.
Loppukappale:
Johtopäätös jossa tehdään yhteenveto siitä, mikä tekee sinusta sopiva tehtävään ja lausunto siitä, miksi jossa ilmaistaan kiinnostus haastattelua kohtaan.
Suosittelut
Akateemisen ansioluettelosi viimeinen osa on "Suosittelut"-osio. Liitä mukaan vain sellaisia henkilöitä, jotka tuntevat sinut hyvin ja joilla on omakohtaista kokemusta kanssasi työskentelystä joko esimiehenä, opettajana tai professorina tai kollegana, joka voi todistaa luonteenne ja sen, miten hyvin toimitte kyseisessä tehtävässä. Vältä henkilökohtaisia suosituksia äläkä koskaan käytä perheenjäseniä tai tuttavia - paitsi jos he voivat jotenkin todistaa vahvuutesi akateemisena henkilönä.
Luettele referenssit siinä järjestyksessä kuin ne ovat tärkeitä tai pystyvät tukemaan hakemustasi. Luettele toisin sanoen ne suosittelijat, joihin haluat, että sisäänpääsytiedekunta ottaa yhteyttä ensimmäisenä ja jotka antavat sinulle loistavan arvion.
Mainitse seuraavat tässä järjestyksessä:
- Koko nimi ja akateeminen arvo
- Fyysinen postiosoite
- puhelinnumero
- Sähköpostiosoite
Tutkijan ansioluettelon epäonnistumiset: Vältä näitä virheitä
Kun tutkit näitä tutkijan ansioluetteloesimerkkejä ja alat laatia ja muokata omaa asiakirjaasi, kannattaa pitää silmällä näitä yleisiä virheitä.
Järjestämättömyys: Lukijoiden pitäisi pystyä löytämään nopeasti etsimänsä tiedot, ja jokaisen yksityiskohdan, jonka he haluavat nähdä, pitäisi näkyä siellä, missä he odottavatkin sen näkevänsä. Jos jokin tärkeä kunnia, palkinto tai sertifikaatti on luokiteltu väärin tai jätetty pois omasta kohdastaan, se voi haitata mahdollisuuksiasi. Pituusongelmat: Varmista, ettei ansioluettelosi ole liian pitkä tai liian lyhyt. Jos työnantajasi antaa asiasta erityisiä ohjeita, noudata niitä. Jos näin ei ole, yritä pitää asiakirja enintään kahden sivun pituisena. Pienet virheet: Tutkimusalalla yksityiskohtiin kiinnitettävä huomio on ratkaisevan tärkeää. Varmista, että ansioluettelosi kuvastaa huolellista ja perusteellista lähestymistapaasi työhösi. Huolimattomuus ja harhailevat kirjoitusvirheet voivat olla hyvin vahingollisia.Usein kysytyt kysymykset
Pitäisikö ansioluettelossa mainita tutkimusintressit?
Tutkimusintressit-osion luominen on helpoin tapa erottaa CV nopeasti ansioluettelostasi. Kun opiskelet koulutusohjelmassasi, sinun tulisi etsiä mahdollisuuksia rakentaa näitä CV:n osioita: tutkimuskokemus, opetuskokemus, jne.
Kuinka paljon tutkija tienaa?
Keskimääräinen kuukausipalkka tutkijalla on 3 926 euroa kuukaudessa.
Palkka oli kuntasektorilla 3 463 € (576 yksittäistä palkkaa), valtiolla 4 170 € (1239 yksittäistä palkkaa) ja yksityisellä sektorilla 3 877 € (684 yksittäistä palkkaa). Keskipalkka perustuu koko maan palkkatietoihin vuodelta 2021.
Keskipalkka kasvoi 77 € (2,0 %) vuodesta 2020 vuoteen 2021.
Palkkatiedot tilastoidaan useimmiten tehtävän sisältöön perustuen. Palkkaan voi vaikuttaa myös esimerkiksi sijainti, koulutusaste, toimiala ja työkokemus.