Toimittajan CV

Ne, joiden ura perustuu kirjoittamiseen, kuten toimittajat tai journalistit, saattavat kuitenkin kamppailla ansioluettelon vaatiman erityisen muodon ja tyylin kanssa. Useimmat työpaikat, myös media-alan työpaikat, edellyttävät edelleen, että hakijat laativat erinomaisen työhakemuksen ja ansioluettelon.

Muotoile :
Koko :
Muokattavissa:
Word (Microsoft)
A4
Kyllä

Toimittajan CV esimerkki

Milla Mallikas
milla.mallikas@gmail.com
+358 40 1234 567

Ammatillinen yhteenveto

Luova ja motivoitunut toimittaja, jolla on yli 5 vuoden kokemus. Erinomaiset tarinankerrontataidot ja totuudentaju sekä erinomainen kokemus toimihenkilötoimittajana painetuissa ja digitaalisissa tiedotusvälineissä, joiden levikki on noin 150 000 kappaletta. Haluan hyödyntää taitojani ja kokemustani edistääkseni laadukasta journalismia.

Työkokemus
Kirjoittaja/toimittaja
Taitojen kehitys – yhdistys
Joulukuu 2016- joulukuu 2019

 • Työskenteli raportointitiimin kanssa juttujen kehittämiseksi päivittäin ja 24/7-ympäristössä.
 • Esitteli juttuideoita ajankohtaisista aiheista ja loi tarvittaessa uutissarjoja.
 • Ylläpitänyt erittäin korkeaa laatua lähtevissä uutisissa sekä kirjallisessa että digitaalisessa muodossa.
 • Avustanut sosiaalisen median tilien sekä yrityksen verkkosivuston hallinnoinnissa.

Tärkein saavutus:

Otti käyttöön uuden verkkosivuston ulkoasun, joka nosti tilaajamääriä 15 prosenttia.
Aamu-uutisten kirjoittaja
Televisiokanavan nimi
Syyskuu 2015-joulukuu 2016

 • Kirjoitti ja muokkasi juttuja, jotka esitettiin aamulla klo 6, 7 ja 9 uutislähetyksissä.
 • Kirjoitti käsikirjoituksen yli viiteentoista haastatteluun, mukaan lukien kaupungin hallituksen virkamiehet.
 • Osallistui yhteisön toimintaan aseman edustajana paikallisissa hyväntekeväisyystapahtumissa ja gaaloissa.
 • Käsitteli erilaisia aiheita kovissa uutisissa sekä terveyttä ja hyvinvointia.

Uutistoimituksen käsikirjoittaja
Almamedia
Heinäkuu 2014-syyskuu 2015

 • Tarjosi vakuuttavaa uutisointia sekä ennakoiduista että ajankohtaisista uutisista.
 • Kirjoitti ja toimitti korkealaatuisia artikkeleita ja tv-uutisia erittäin tiukoissa määräajoissa ja stressaavissa tilanteissa.
 • Käsitteli monenlaisia aiheita ja oli erikoistunut kaupunki- ja paikallishallintoon, oikeudellisiin ja ympäristöasioihin.

Tärkein saavutus:

Ansaitsi neljä kiitosta päätoimittajalta erinomaisesta journalismista.
Koulutus
2011-2014, journalismin kandidaatin tutkinto.
Helsingin yliopisto
Yliopiston uutiskirjeen päätoimittaja

Taidot

 • Kirjoittaminen ja tutkimus
 • Sosiaalisen median ja verkkosivuston hallinta
 • Julkinen puhuminen
 • Verkostoituminen
 • Kyky työskennellä paineen alla
 • johtamistaidot
 • Uutisten kirjoittaminen
 • Kolumnien kirjoittaminen
 • Adobe InCopy
 • Adobe InDesign

Vapaa-ajan toiminta
Kirjoittaa “Vihreä hetki” -nimistä blogia, jossa keskitytään paikallisen ja valtakunnallisen lainsäädäntöehdotuksen ympäristövaikutuksiin.

Työnantajat odottavat, että hallitset tämän kirjoitustyylin, jotta voit osoittaa arvosi mahdolliselle työnantajalle.

Tehokas toimittajan ansioluettelo on kohdennettu ja räätälöity tehtävän vaatimuksiin. Siinä on selkeä muotoilu, jossa kiinnitetään huomiota työn kriteerejä vastaaviin taitoihin, kuten "tutkiva raportointi" tai "asiallisten, ytimekkäiden ja tyylikkäästi kirjoitettujen juttujen tuottaminen". Tätä tukee ammattikokemus tiivistetyssä työhistoriassa.

Toimittajia on paljon, ja heidän taitonsa, kokemuksensa ja teknologinen osaamisensa vaihtelevat. Jos aiot erottua haluamaasi toimittajan työtä hakevien joukosta, se vaatii muutakin kuin kiiltävän korkeakoulututkinnon ja jonkin verran kokemusta alalta. Ansioluettelosi on oltava todella näyttävä, jotta se herättää seuraavan lehden päätoimittajan huomion. Jos haluat oppia, miten rakentaa ansioluettelosi niin, että se saa aikaan suurimman kohun, tutustu alla olevaan toimittajan ansioluettelomalliin.

Toimittajan ansioluettelo ilman kokemusta

Tehokas toimittaja osaa myydä jutun lukijalle. Jos sinulla on aloittelevan toimittajan ansioluettelo, jossa sinulla on hyvin vähän tai ei lainkaan kokemusta, ansioluettelon tavoite on se kohta, jossa voit osoittaa arvosi.

Erotu muista houkuttelevalla ansioluettelon tavoitteella. Anna heille runsas annos luovasta kirjoitustaidostasi. Jos voit voittaa heidät kahdella lauseella, työnantaja olettaa automaattisesti, että journalismi on todellinen kutsumus.

Seuraavaksi sinun on innostettava heitä taitoluettelollasi. Olisi eduksi antaa linkkejä blogisivuillesi tai verkossa julkaistuihin artikkeleihisi (jos sinulla on sellaisia). Mainitse, että sinulla on artikkelisalkku.

Tämä lisää kiinnostusta sinua kohtaan ja johtaa lopulta haastatteluun. Korosta totuuden tavoittelua, sillä valeuutisia vastaan taistellaan voimakkaasti, ja työnantajat etsivät aloittelijoita, joiden journalistinen etiikka ei horju.

Kun kyse on työkokemuksesta, mainitse harjoittelupaikkasi ja luettele hoitamasi tehtävät. Mainitse koulun lehti tai julkaisut, joissa olet työskennellyt. Siteeraa artikkeleistasi saamiasi kiitoksia tai palkintoja.

Hakijaseurantajärjestelmän (ATS) kiertäminen:

Hakijaseurantajärjestelmä (Applicant Tracking System, yleensä ATS) on eräänlainen ohjelmisto, jota monet yritykset käyttävät tehostamaan rekrytointiprosessiaan. Se on automatisoitu järjestelmä, joka seuloo työhakemukset, tarkistaa ansioluettelot oikeiden pätevyyksien varalta ja valitsee hakijat, jotka otetaan haastatteluun.

Näistä järjestelmistä on nopeasti tullut suurten yritysten yleisin tapa rekrytoida ehdokkaita verkossa. Aina kun haet työpaikkaa verkkoportaalin kautta, ATS lukee ansioluettelosi. Onneksi hakijaseurantajärjestelmät ovat automatisoituja, mikä tarkoittaa, että ne voidaan helposti päihittää pienellä optimoinnilla.

ATS:n päihittämiseksi on tärkeää:

 • Käytä kohdennettuja avainsanoja
 • Käytä ATS-yhteensopivaa ansioluettelomallia.
 • Käytä tavanomaisia osioiden otsikoita
 • Käytä oikeaa oikeinkirjoitusta ja kielioppia

Työnhakijana et voi enää laatia ansioluetteloita pelkästään ihmisten silmille. Vaikka ansioluettelosi pitäisi edelleen näyttää hyvältä rekrytoijien ja työnantajien silmissä, sen on ensin läpäistävä ATS-järjestelmän tekemä alkukarsinta.

Voittaaksesi hakijaseurantajärjestelmän tarvitset ansioluetteloosi oikean muodon, oikeat avainsanat ja oikean strategian.

Toimittajan ansioluettelon tavoite

Se ei välttämättä ole päällimmäisenä, mutta toimittajan ansioluettelon tavoite voi yhtä hyvin olla otsikko. Ihmiset selaavat uutissivustoja ja lukevat tai klikkaavat vain niitä, joiden otsikot kiinnostavat heitä. Sama pätee myös palkkaaviin johtajiin tai rekrytoijiin, jotka etsivät lahjakkuuksia journalismin alalta.

Tavoitelausuntosi on kiinnitettävä rekrytoivan esimiehen huomio, jotta hän lukisi loputkin ansioluettelosi journalistista osasta.

Siitä on käytävä selvästi ilmi, millainen toimittaja olet, taidot, jotka erottavat sinut muista, ja aikomus liittyä yritykseen. Tutustu työpaikkailmoitukseen huolellisesti. Ota huomioon työnantajan vaatimat taidot ja sovita ne yhteen tärkeimpien ominaisuuksiesi ja taitojesi kanssa. Pohjaa tavoitteesi yrityksen tavoitteeseen osoittaaksesi, että olet linjassa yrityksen kanssa ja halukas edistämään sen vision toteutumista.

Tutustu toimittajan ansioluettelon esimerkkiin saadaksesi selkeän käsityksen siitä, miten vahva ansioluettelon tavoite tulisi kirjoittaa.

toimittajan cv

Parhaan toimittajan ansioluettelomuodon valitseminen

Ansioluettelomuodot liittyvät rakenteeseen, ulkoasuun ja suunnitteluun. Haluat, että ansioluettelosi näyttää yhtä hyvältä kuin mitä siinä lukee, joten tee parhaasi, jotta se olisi paitsi hyvin kirjoitettu myös silmää miellyttävä.

Hyvään ansioluettelon muotoiluun kuuluu, että valitset ammattimaisen näköisen, helppolukuisen ja oikean kokoisen fontin (vähintään 10 pistettä ja enintään 12 pistettä). Sivun ylä- ja alareunassa sekä vasemmalla ja oikealla puolella on oltava 1 tuuman marginaalit, ja siinä on oltava riittävästi valkoista tilaa, jotta se ei tunnu liian ahtaalta.

Toinen muotoon liittyvä näkökohta on valinta kronologisen ja toiminnallisen ansioluettelorakenteen välillä. Useimmissa ansioluetteloissa aiemmat työpaikat luetellaan käänteisessä kronologisessa järjestyksessä siten, että viimeinen työpaikka on ensin ja ensimmäinen työpaikka viimeisenä. Tämä on yleensä paras vaihtoehto, jos sinulla on suhteellisen jatkuva työhistoria omalla alallasi.

Toiminnallinen ansioluettelomuoto on toinen vaihtoehto, jossa työpaikat ryhmitellään projekteiksi tai järjestetään siten, että ne tuovat esiin tiettyjä taitoja. Sinulla voi esimerkiksi olla osio nimeltä "Valokuvausprojektit" tai "Freelance-julkaisut". Tämä voi olla erityisen hyödyllistä freelancer-kirjoittajille ja urakoitsijoille, jotka eivät ole noudattaneet perinteistä urapolkua siirtymällä kokopäivätyöstä toiseen.

Miten kirjoittaa henkilökohtainen profiili?

Tämä osa journalistien ansioluettelosta on todennäköisesti ensimmäinen osa, jota lukija tarkastelee, joten sen on oltava vaikuttava ja kattava mutta samalla ytimekäs. Olet sanataitoinen, joten käytä sitä hyväksesi ja laadi kolme tai neljä lausetta, jotka kuvaavat sinua ammattimaisena journalistina ja sisältävät ainutlaatuiset taitosi ja erityispiirteesi.

Ajattele, että se on kuin esittäisit juttuidean päätoimittajalle, mutta et suullisesti vaan paperilla. Työssäsi pyrit saamaan innostuksesi ideastasi esiin kapselimuodossa. Henkilökohtainen profiili on sama, mutta se kertoo vain sinusta.

Vältä "minä" -ilmaisua ja kirjoita kolmannessa persoonassa mutta ilman pronomineja. Esimerkiksi: "Joustava ja sopeutumiskykyinen, rakentaa tehokkaat työsuhteet niin kollegoiden kuin toimittajienkin kanssa."

📌 Vinkkejä vahvan CV-profiilin luomiseen:


 • Pidä se tiiviinä: Saattaa olla houkuttelevaa laatia sivun mittainen ansioluettelo, mutta rekrytoijilla ei ole aikaa lukea sitä. Varmistaaksesi, että jokainen sana luetaan, on parasta sisällyttää siihen vain korkean tason tietoja ja pitäytyä 3-5 rivin pituudessa.
 • Räätälöi se: Pahin mahdollinen CV-virhe on, jos et räätälöi profiilia (ja muuta ansioluetteloasi) hakemaasi tehtävään sopivaksi. Tutustu työpaikkailmoitukseen ja merkitse muistiin vaaditut taidot ja kokemus, ennen kuin kirjoitat sen. Sisällytä sitten havaintosi koko työhön.
 • Älä lisää tavoitetta: Haluatko puhua urasi tavoitteista ja päämääristä? Vaikka profiili saattaa tuntua hyvältä paikalta, ne sopivat itse asiassa paljon paremmin saatekirjeeseen.
 • Vältä kliseitä: Keskity tosiasioihin, älä höpötyksiin. Lauseet kuten "sitoutunut ja innostunut ajattelun johtaja" ja "dynaaminen ongelmanratkaisija" saattavat kuulostaa hienoilta, mutta ne eivät hyödytä hakemustasi. Ne eivät ainoastaan kuulosta halpamaiselta, vaan niissä ei ole mitään sisältöä - pitäydy todellisissa taidoissa ja tosiasioissa.

Työkokemus/urakehitys

Seuraavaksi on vuorossa työkokemusta käsittelevä osio, joka on yleensä CV:n pisin osa.

Aloita nykyisestä (tai viimeisimmästä) työpaikastasi ja etene työkokemustasi taaksepäin.

Eivätkö kaikki tehtävät mahdu mukaan? Anna enemmän tilaa viimeisimmälle urahistorialle ja lyhennä kuvauksia vanhemmista tehtävistäsi.

Roolien jäsentäminen

Rekrytoijat haluavat saada paremman käsityksen siitä, missä olet työskennellyt ja miten sovellat taitojasi työpaikalla.

Jos he kuitenkin joutuvat lukemaan valtavia, vaikealukuisia kohtia, he saattavat vain ohittaa ne ja siirtyä seuraavaan hakemukseen.

toimittajan cv

Luonnos

Aloita esittelemällä roolisi kokonaisuutena, jotta voit luoda jonkinlaisen kontekstin.

Kerro, millaisessa organisaatiossa työskentelit, minkä kokoiseen tiimiin kuuluit, kenelle raportoit ja mikä oli työsi yleinen tarkoitus.

Keskeiset vastuualueet

Esittele sen jälkeen tiivis luettelo päivittäisistä työtehtävistäsi ja vastuualueistasi.

Räätälöi se hakemaasi tehtävään sopivaksi mainitsemalla, miten hyödynnät kohdetyönantajan toivomia kovia taitoja ja tietoja tässä tehtävässä.

Tärkeimmät saavutukset

Luettele kunkin tehtävän lopuksi 1-3 merkittävää saavutusta, tulosta tai saavutusta, jotta voit todistaa tekemäsi vaikutuksen.

Nämä voivat olla mitä tahansa, mikä on tuottanut myönteisiä tuloksia yritykselle, jossa työskentelit, tai kenties asiakkaalle/asiakkaalle.

Tarvittaessa määrittele esimerkkisi faktoilla ja luvuilla.

Toimittajan ansioluettelon taitoluettelo

Luova tarinankertoja on listan kärjessä, mutta on muitakin taitoja, joita tarvitaan menestyksekkään uran aloittamiseen journalistina. Journalisti-taitoluettelosi pitäisi jättää hyvä vaikutelma ja tulla tunnustetuksi hakijana, joka voi olla arvokas voimavara yritykselle, johon tähtäät.

Kuten olet lukenut Journalisti -ansioluetteloesimerkistämme, saatat joutua käyttämään useita hattuja saadaksesi jutun valmiiksi ja julkaistua. Voit työskennellä copywriterina, sisältömarkkinoijana, yritysviestinnän asiantuntijana, toimittajana, toimittajana, sosiaalisen median asiantuntijana ja teknisenä kirjoittajana. On tärkeää räätälöidä osaamisluettelosi sen työn mukaan, jota tavoittelet.

Tutustu seuraaviin ohjeisiin siitä, miten esittelet osaamisluettelosi tehokkaasti, jotta voit lisätä mahdollisuuksiasi saada palkkaavan johtajan huomion.

Koulutus

Usein edellytetään tutkintoa journalismista tai joukkoviestinnästä. Ilmoita myös keskiarvosi ja arvosanasi. Niche-journalismi on nykyään trendikästä, joten voit päästä alalle, jos sinulla on kirjoitustaito ja tutkinto talouden, rahoituksen, tietotekniikan, muotisuunnittelun, tieteen tai urheilun alalta. Mainitse myös koulutusohjelmat, joihin olet ilmoittautunut osoittaaksesi, että olet sitoutunut kehittämään ammattitaitoasi.

Toimittajan vaisto

Loistavalla kirjoittajalla-toimittajalla on taito määritellä, mikä on uutisen arvoista. Maailmalla tapahtuu viime aikoina niin paljon, että on oltava nopea hahmottamaan, mihin kohdeyleisö kiinnittää huomiota.

Tehokkaat viestintätaidot

Puhumisen lahja on ehdottomasti tarpeen. Osa työtäsi on haastatella ihmisiä kaikilta elämänaloilta. Jotkut saattavat olla avoimia ja halukkaita kertomaan kaiken, kun taas toisia on tuupattava ja painostettava. Taitava kysymysten esittäminen on välttämätöntä, jotta saat tarvitsemasi tiedot.

Teknologiataidot

Teknologia muokkaa edelleen journalismin maailmaa. Menneet ovat ne ajat, jolloin ihmiset lukivat sanomalehtiä etusivulta viimeiseen, eikä heidän tarvitse odottaa aamun päivälehtiä saadakseen tietää, mitä heidän ympärillään tapahtuu, tai saadakseen tietää liike- ja viihdemaailman viimeisimmät kuulumiset. Sinun on tunnettava uusimmat alustat ja työkalut pysyäksesi muuttuvien aikojen mukana. Hio teknisiä taitojasi, jotta et jää jumiin vanhentuneisiin menetelmiin. Määrittele työkalut, joita osaat. Mainitse esimerkkejä siitä, miten olet käyttänyt erilaisia tietotekniikkatyökaluja ja sosiaalisen median alustoja vastuualueesi osiossa.

Tutkinnalliset taidot

Hyvällä toimittajalla on sisua ja periksiantamatonta sinnikkyyttä totuuden paljastamiseen. Hän tarkistaa aina uutis- ja tietolähteensä, koska tarkkuus kietoutuu eettiseen journalismiin. On tärkeää antaa työhistoriassasi konkreettisia esimerkkejä tutkivasta journalismista.

Rehellisyys ja rehellisyys.

Valeuutisten yleistyminen on sotkenut journalismin. Sosiaalisesta mediasta tuli väärän tiedon levittämisen väline. On tärkeää, että noviisit ja kokeneetkin toimittajat ovat tiukkoja totuudessa, sillä yleisö ei ansaitse vähempää. Älä koskaan tingi tarkkuudesta nopeuden vuoksi. Tarkista tosiasiat ennen kuin julkaiset ne kaikkien nähtäväksi.

toimittajan cv

Toimittajan CV:n koulutusosio

Koulutus ja tutkinnot olisi myös lueteltava käänteisessä aikajärjestyksessä kuten urayhteenveto. Tämä johtuu siitä, että haluat, että viimeisimmät tutkintosi näkyvät ensin. Luettele oppilaitoksen nimi, tutkinnon suorittamisvuosi sekä tarvittaessa tutkinnon nimi ja taso. Lisää neuvoja saat lukemalla Koulutus ansioluettelossasi.

Toimittajana sinulla saattaa olla yksinoikeuksia tai tiettyjä palkintoja, joita haluat korostaa, joten muista mainita ne, sillä ne voivat todella osoittaa kykysi ja saada sinut erottumaan muista. Voit jopa lisätä niille erillisen osion!

Oikeiden pätevyyksien hankkiminen alusta alkaen voi vaikuttaa suuresti siihen, miten joku suhtautuu ansioluetteloosi ja työmahdollisuuksiisi. Jos sinulla on journalismin pätevyys, joka tarjoaa useita alan standardien mukaisia kursseja, tutkintoja ja todistuksia, olet jo hyvällä tiellä kohti seuraavaa työpaikkaa.

Toimittajan taitoja ansioluetteloon

Kovat taidot

 • Adobe InCopy
 • Adobe InDesign
 • Valokuvaus
 • Kolumnin kirjoittaminen
 • Sosiaalisen median ja verkkosivuston hallinta

Pehmeät taidot

 • Kyky työskennellä paineen alla
 • Viestintätaidot
 • Tietokonetaidot
 • päätöksentekotaidot
 • Muokkaustaidot
 • Eettisyys ja rehellisyys
 • ihmissuhdetaidot
 • Johtamistaidot
 • Verkostoituminen
 • Uutisten kirjoittaminen
 • Uutisten kerääminen
 • Organisaatiotaidot
 • Ongelmanratkaisutaidot
 • Julkinen puhuminen
 • Pikakirjoitus
 • Tarinankerronta
 • Ajanhallintataidot
 • Kirjoittaminen ja tutkimus
 • Kirjoittamisen taidot
toimittajan cv

Kiinnostuksen kohteet ja harrastukset

Harrastukset ja kiinnostuksen kohteet -osio ei ole pakollinen, joten älä huoli, jos tila on tässä vaiheessa loppunut.

Jos sinulla on kuitenkin jokin mielenkiintoinen harrastus tai kiinnostuksen kohde, joka voisi saada sinut näyttämään sopivammalta tehtävään, harkitse sen lisäämistä.

Ole kuitenkin varovainen sen suhteen, mitä sisällytät. Ota huomioon vain harrastukset, jotka osoittavat taitoja, joita tarvitaan toimittajan tehtävissä, tai siirrettävissä olevia työelämätaitoja.

Työnantajille ei tarvitse koskaan kertoa, että pidät television katselusta ja ulkona syömisestä.

Voit lisätä taitoihin tai lisäkoulutusosioon lisäosaamistasi, mutta tee sekin kiinnostavan kuuloiseksi:

Oikein

Kielet

englanti (sujuvasti)

ranska (aloittelija)

ruotsi (aloittelija)

Sertifikaatit

Elvytyskortti (SPR)


Väärin:

Lisätiedot:

Puhuu englantia, ranskaa, ruotsia

Elvytystaito

Hyvä tietokoneiden kanssa


Luo työpaikkakohtaisia ansioluetteloita

Jos haet useita työpaikkoja, saatat huomata, että yksittäiset taidot ja kokemus ovat tärkeämpiä jokaisessa työpaikassa. Työpaikkakohtaisten ansioluetteloiden laatiminen voi auttaa. Tämä tarkoittaa sitä, että ansioluettelosi kohdistetaan juuri siihen työpaikkaan, jota haet, ja siinä korostetaan olennaisimpia tietoja. Näin on helpompi osoittaa, miksi olet sopiva kyseiseen tehtävään. Saattaa olla hyödyllistä säilyttää ansioluettelostasi pääkappale, joka sisältää kaikki taitosi sekä työ- ja koulutushistoriasi. Voit sitten valita tärkeimmät tiedot ja laatia niistä työpaikkakohtaisen ansioluettelon.

Korosta omaa erityisosaamistasi

Journalismiin kuuluu monenlaisia erikoisaloja, joten on hyvä tuoda esiin oma erikoisalasi. Tämä voi auttaa sinua erottumaan muista hakijoista ja tehdä sinusta houkuttelevamman työnantajalle. Jos sinulla on merkittävää kokemusta tietystä alasta, tämän korostaminen auttaa osoittamaan työnantajalle, miksi olet sopiva avoinna olevaan työpaikkaan, jos kokemuksesi soveltuu hakemaasi tehtävään.

Päivitä ansioluettelosi tarvittaessa

On myös tärkeää päivittää ansioluetteloasi aina tarvittaessa, jotta sinulla on jo työpaikkaa hakiessasi uusimmat tiedot. CV:tä voi olla tarpeen päivittää, kun vaihdat työpaikkaa, työtehtäväsi muuttuvat, saat uuden pätevyyden tai saavutat jotain merkittävää. On myös järkevää varmistaa, että yhteystietosi ovat aina ajan tasalla.

Tarkista ansioluettelosi

Tarkistaminen on tärkeää, jotta voit korjata virheet ja varmistaa, että kirjoitus- ja kielioppivirheitä ei ole kaikkialla. Se auttaa sinua myös varmistamaan, että olet sisällyttänyt kaikki tärkeät tiedot. Saattaa olla hyödyllistä pyytää myös jotakuta toista lukemaan ansioluettelosi läpi. Toisen henkilön voi olla helpompi tunnistaa virheet tai ongelmat kuin sinun.

Pitäisikö toimittajan ansioluetteloon sisällyttää suosituksia?

Nykyisissä ansioluettelomallien parhaissa käytännöissä ei suositella referenssien sisällyttämistä. Tämä oli vanha käytäntö, joka on mennyt pois muodista. Jos palkkaava johtaja haluaa suosituksia, hän pyytää niitä sinulta. Käytä sen sijaan ansioluettelossasi oleva tila itsesi myymiseen ja todisteiden antamiseen siitä, että olet paras mahdollinen henkilö tehtävään. Käytä vaiheittaista ansioluettelon rakentajaamme, jonka avulla ansioluettelosi on helppo koota. Se vie sinut nopeasti läpi prosessin.

Liitä saatekirje toimittajan ansioluetteloosi

Jos mietit, pitäisikö sinun liittää hakemukseen saatekirje, tehdään asia selväksi - kyllä, sinun pitää liittää.

Kirjoita paras journalistien saatekirje seuraavien vinkkien avulla:

 • Käytä tyylikästä, modernia saatekirjeen muotoa.
 • Aloita saatekirjeesi käyttämällä "koukkua" oikein.
 • Näytä, että kokemuksesi ja ammattitaitosi vastaavat juuri sitä, mitä he tarvitsevat.
 • Käytä saatekirjeesi lopussa kehotusta toimia.

Se on helppoa, mutta älä mene liian pitkälle ja kirjoita romaania. Tehokkaan saatekirjeen ihanteellisen pituuden tulisi olla 1-2 sivua.

toimittajan cv

Keskeiset asiat

 • Toimittajan ansioluettelon tulisi tuoda esiin kirjoitus-, editointi- ja suunnittelutaitosi, ja sen on oltava virheetön.
 • Varmista, että ansioluettelosi sisältää viisi keskeistä osaa, jotka jokainen ansioluettelo tarvitsee.
 • Kiinnitä huomiota ansioluettelonäytteesi muotoon ja ulkoasuun, jotta se näyttää yhtä hyvältä kuin se lukee.
 • Jos haluat välttää mahdolliset muotoiluvirheet, kannattaa käyttää ansioluettelomallia, jossa muotoilu on jo tehty puolestasi.
 • Tutustu muihin ansioluetteloesimerkkeihimme, joista saat vielä tarkempia vinkkejä alastasi riippuen.

Usein kysytyt kysymykset

Mitkä ovat toimittajan tehtävät ja vastuut?

Toimittajilla on erilaisia tehtäviä riippuen siitä, minkälaista mediaorganisaatiota he edustavat. Riippumatta siitä, työskentelevätkö he yleisradiossa, painetussa tai digitaalisessa mediassa, nämä ovat tyypillisiä vastuualueita heidän rooleilleen:

 • Tutkimus, esittely ja uutis- tai ihmisaiheisten juttuideoiden kehittäminen.
 • Tarinoihin liittyvien ihmisten tunnistaminen ja haastatteleminen.
 • Artikkelien kirjoittaminen julkaisuihin, kuten sanomalehtiin, aikakauslehtiin tai blogeihin.
 • Tutkimusten ja tietojen analysointi ja tiivistäminen johdonmukaisiksi artikkeleiksi yleisön kulutusta varten.

Voiko kuka tahansa olla toimittaja?

Teknisesti ottaen kuka tahansa voi olla toimittaja. Toimittajan ominaisuuksien lisäksi rekrytoijat etsivät ensisijaisesti kokemusta ja esimerkkejä työstäsi - olipa kyse sitten lähetys- tai kirjallisesta journalismista. Näihin on hyvä viitata saatekirjeessä.

Miltä ansioluettelon pitäisi näyttää?

CV:n olennaisia tietoja ovat: yhteystiedot, CV:n tiivistelmä tai tavoite, työkokemus, koulutus ja taidot. Vapaaehtoisia kohtia voivat olla: todistukset ja palkinnot, kielet, harrastukset, kiinnostuksen kohteet ja kaikki merkitykselliset sosiaalisen median kanavat.

Luo ansioluettelosi parhaiden mallipohjien avulla

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni