Suuhygienistin CV

Ansioluettelosi esittelee kokemuksesi ja taitosi hammaslääketieteen ammattilaisille ja työnvälitystoimistoille. Asianmukainen sävy ja sanamuoto auttavat sinua osoittamaan, että osaamisesi ylittää tähän tehtävään vaadittavan korkeakoulututkinnon.

Muotoile :
Koko :
Muokattavissa:
Word (Microsoft)
A4
Kyllä

Suuhygienistin CV esimerkki

Miia Mallinen
suuhygienisti
Miia.Mallinen@gmail.com
+358 40 123 2345
linkedin.com/in/millamallinen

Yhteenveto pätevyydestä

Ystävällinen ja tehokas suuhygienisti, jolla on yli 3 vuotta kokemusta suuhygieniatoimenpiteiden suorittamisesta ja suun terveyden arvioinnista. Vähentänyt potilaiden stressiä 50 % vaihtoehtoisten tuolin vieressä suoritettavien toimenpiteiden avulla. Pyrkii jatkamaan hammaslääketieteellisten taitojen kehittämistä ja ammatillista kasvua.

Työkokemus
Suuhygienisti
Toukokuu 2017-kesäkuu 2019
Hieno hymy oy, Helsinki

Tutki potilaita ja arvioi suun terveyttä ja hammashygieniamenetelmiä.
Tarjosi rutiinipuhdistus- ja hampaiden kiillotustoimenpiteitä
Ohjasi ja neuvoi potilaita asianmukaisen suuhygienian ylläpidon tärkeydestä.
Suoritti tarvittaessa syväpuhdistuksia ja hammaskivenpoistoja.

Suuhygienisti
Tammikuu 2016 - Toukokuu 2017
Oral, Helsinki

Tarkasteli potilaiden suun terveyshistoriaa ja antoi asianmukaisia hammashygieniasuosituksia.
Poisti plakkia ja hammaskiveä potilailta ja suoritti tarvittaessa parodontologista puhdistusta ja juurihöyläystä.
Käyttänyt röntgenlaitetta valokuvien ottamiseen, jolloin potilaiden hampaiden huolenaiheet ja vaatimukset tulivat paremmin esille.

Koulutus
Suuhygienisti (AMK)
2012-2016, Metropolia, Helsinki

Avaintaidot
Suuhygienian opetus ja suositukset
Parodontologinen hoito
Suun sisäiset röntgenkuvat / röntgenkuvaus
Kivunhallinta ja ahdistuksen hallinta
Plakin ja hammaskiven poisto
Asiakaspalvelutaidot
Empaattisuus
Tarkka työote

Kielet
Ruotsi
Englanti

Suuhygienistejä palkkaavat rekrytoijat odottavat näkevänsä alaan liittyvät todistukset. Voit erottua muista korostamalla kaikkia ammatillisia yhteyksiäsi, myös mahdollisia virkojasi. Suuhygienistillä on enemmän itsenäisyyttä työskennellessään potilaiden kanssa ja toimiessaan vuorovaikutuksessa muiden hammaslääketieteen ammattilaisten kanssa, joten kokemus on tärkeää.

Suuhygienistit ovat lääkäreiden tärkeitä apulaisia. Suuhygienistit ovat myös usein enemmän tekemisissä potilaiden kanssa, joten vahvat ihmissuhdetaidot ovat välttämättömiä, samoin kuin ensiluokkaiset asiakaspalvelutaidot. Jos haluat osoittaa olevasi monipuolinen hakija, noudata seuraavia vinkkejä suuhygienistin ansioluetteloa laatiessasi.

Olemme koonneet alle esimerkin suuhygienistin ansioluettelosta sekä vinkkejä ja neuvoja hyvän hakemuksen laatimiseen.

Parhaan ansioluettelomuodon valitseminen suuhygienistille

Hyvä ansioluettelomuoto tarkoittaa hyvää rakennetta, ulkoasua ja muotoilua - kaikki on paikallaan oikeassa järjestyksessä, helppo lukea ja miellyttävä silmälle.

Kuten hampaat, joiden parissa työskentelet, haluat myös ansioluettelosi näyttävän hyvältä. Tämä edellyttää oikean fontin ja fonttikoon valitsemista, riittävien marginaalien käyttämistä ja sopivaa määrää valkoista tilaa, joka ei sisällä mitään.

Toinen näkökohta on se, käytätkö työhistoriasi listaamisessa käänteistä kronologista vai toiminnallista muotoa. Useimmille hammashygienisteille käänteinen kronologinen muoto on paras vaihtoehto, jossa viimeisin tai nykyinen työpaikka luetellaan ensimmäisenä ja ensimmäinen työpaikka viimeisenä.

Vinkkejä ansioluettelon muotoiluun

Pituus:
Pidä siis ansioluettelosi lyhyenä ja ytimekkäänä. Tarkkaa sääntöä ansioluettelon pituudelle ei ole, mutta jos haluat varmistaa, että ansioluettelosi luetaan kokonaan, pyri enintään 2 sivuun.

Fontti ja teksti:
Monimutkaiset fontit ovat lukijoiden pahin painajainen, ja rekrytoijien on vaikea ymmärtää viestiäsi. Käytä selkeää, yksinkertaista ja kevyttä fonttia, jonka väri erottuu sivusta, ja jaa tekstiä bullet points -pisteillä, jotta sisältö olisi helposti sulavaa.

Suunnittelu ja rakenne:
Valitse ansioluettelon muotoilu, joka näyttää hyvältä, mutta mahdollistaa myös työnantajille helpon lukemisen ja navigoinnin. Varmista, että sivu on jaettu selkeästi osiin lisäämällä isolla fontilla kirjoitettuja otsikoita ja jakavia reunuksia. Pidä värimaailma yksinkertaisena, äläkä täytä sivua liikaa.

Kuva:
Suomessa oletetaan, että liität ansioluetteloosi valokuvan, joka on ammattimainen. Älä siis käytä selfietä.

Tässä on lisää ansioluettelon ulkoasua ja tyyliä koskevia vinkkejä:

 • 12p ansioluettelon fonttikoko;
 • Käytä 10'' ansioluettelon marginaaleja - se on oletusarvo hyvässä ansioluettelon muotoilussa;
 • Käytä yhden sivun pituista malliansioluetteloa, jos sinulla on alle 10 vuoden työkokemus; muussa tapauksessa valitse kaksisivuinen ansioluettelo;
 • Tallenna ansioluettelosi PDF-muodossa, ennen kuin lähetät sen rekrytoijalle.
suuhygienisti cv

Ansioluettelon ulkoasu

Lisää seuraavat kohdat, kun kirjoitat ansioluetteloa.

 • Nimi ja yhteystiedot - Lisää ansioluettelosi alkuun, jotta voit esitellä itsesi ja rekrytoijien on helppo ottaa yhteyttä.
 • Yhteenveto ansioluettelosta - Houkuttele rekrytoijia mukaan itseäsi korostavalla kappaleella, jossa tiivistetään soveltuvuutesi tehtävään.
 • Taitoja koskeva osio - Lyhyt ja terävä luettelo tärkeimmistä taidoistasi, jonka voi lukea nopeasti läpi.
 • Työkokemus - Luettele aiemmat työpaikkasi (uusimmasta vanhimpaan) ja mainitse yksityiskohtaisesti kussakin työpaikassa opitut ja sovelletut taidot.
 • Koulutus - Luettele tutkintosi ja ammatillinen koulutuksesi.
 • Lisätiedot - Jos se auttaa hakemustasi, voit lisätä ylimääräisen osion esimerkiksi harrastuksia ja kiinnostuksen kohteita varten.

Hakijaseurantajärjestelmän (ATS) läpäiseminen

Kun laadit ansioluetteloasi, muista aina Applicant Tracking Systems (ATS) - ohjelmat, joita työnantajat käyttävät etsiessään ansioluetteloista avainsanoja, jotka kuvaavat kriittisiä pätevyysvaatimuksia. Työnantajat käyttävät näitä järjestelmiä syöttämällä ne taidot, joita he etsivät uudelta työntekijältä, ja sitten ATS suodattaa ansioluettelot sen mukaan, kuinka monta niistä mainitaan ansioluettelossa.

Jos ansioluettelosi ei sisällä yhtään työnantajan odottamaa avainsanaa, se todennäköisesti hylätään ennen kuin kukaan ihminen edes katsoo sitä. Tästä syystä on erittäin tärkeää tutkia tarkkaan työpaikkailmoituksia ja sovittaa niiden kieli mahdollisimman hyvin yhteen ansioluettelosi kanssa.

Entä jos sinulla ei ole yhtään kokemusta

Valitse sopiva muoto aloittelevan suuhygienistin ansioluettelolle.

Vaikka hammashygienistin ansioluetteloa varten on kolme erilaista ansioluettelomuotoa (kronologinen, toiminnallinen ja hybridi), hybridimuoto on sopivampi, jos olet aloitteleva hakija.

Sisällytä suuhygienistin ansioluetteloosi uratavoite.

Koska siinä keskitytään urasuunnitelmiisi alalla, huomaat, että ansioluettelon tavoite on tehokkaampi hammashoitajan ansioluettelossasi ilman kokemusta.

Korosta koulutustasi hammashygienistiopiskelijan ansioluettelossasi.

Koska olet vasta aloittamassa hammashoitoalalla, sinulla on vain vähän tai ei lainkaan kokemusta, jonka voisit sisällyttää ansioluetteloosi. Tällöin haluat keskittyä koulutuksellisiin saavutuksiisi.

Liitä mukaan portfoliosi tai henkilökohtaiset verkkosivustosi.

Voit koota ammatillisen hammashygienistin portfolion, josta näet joitain koulutuksia ja koulutusohjelmia, jotka olet käynyt läpi. Tai sinulla voi olla henkilökohtainen verkkosivusto, josta käy ilmi pätevyytesi.

Kirjoita vilpitön suuhygienistin saatekirje.

Jopa vastavalmistuneen hammashygienistin saatekirje voi olla poikkeuksellinen. Varmista, että hammashygienistin saatekirjeesi sisältää olennaisen näillä viidellä osiolla:

 • Yhteystiedot
 • Esittely
 • Motivaatio
 • Pätevyys
 • Lopetus
suuhygienisti cv

Yhteystiedot hakemuksessa

Kun kirjoitat ansioluetteloa, tärkein asia on mahdollistaa rekrytoijan yhteydenotto. Haluat, että yhteystietosi ovat päivitettyjä ja oikein kirjoitettu, jotta työhaastattelusi ei jää väliin jonkun pienen kirjoitusvirheen takia. Jos haluat sisällyttää yhteystietoihisi sosiaalisen median tietoja, varmista, että ne ovat relevantteja työuraasi. Käytä ammattimaista sähköpostiosoitetta.

Kirjoita nämä tiedot ansioluetteloosi

 • Nimesi
 • Osoitteesi
 • Puhelinnumerosi
 • Sähköpostiosoitteesi
 • Sosiaalisen median linkki

Oikein:
miia.mallinen@email.com

Ammatillinen yhteenveto

Jotta voit aloittaa suuhygienistin hakemuksen kirjallisen osuuden, tarvitset alkuun vakuuttavan ammattiprofiilin.

Näitä kutsutaan myös suuhygienistin ansioluettelon tavoitteiksi tai yhteenvedoiksi, ja ne ovat noin 3-4 lauseen mittaisia johdantokappaleita, missä tuot esiin osaamistasi. Ne antavat hammaslääkärin palkkaaville johtajille käsityksen suuhygienistikokemuksestasi. Siinä "tiivistät" aikaisemman suuhygienistin työkokemuksesi ja taitosi.

Ansioluettelon tavoitelausuma on tarkoitettu vasta-alkajille ja hammaslääketieteellisestä koulusta juuri valmistuneille. Tässä ilmoitat uratavoitteesi hammaslääketieteen alalla kokemuksen puutteen korvaamiseksi.

Kumpaa tahansa käytätkin, anna jokin keskeinen numeroitu saavutus menneisyydestäsi todistaaksesi, että olet huippukandidaatti.

Taidot

Seuraavaksi sinun on laadittava 2-3 sarakkeeseen muotoiltu luettelo keskeisistä taidoistasi.

Keskity tässä yhteydessä tärkeimpiin taitoihin tai tietoihin, jotka on lueteltu työpaikkailmoituksessa.

Tämä todistaa välittömästi, että olet ihanteellinen ehdokas, vaikka rekrytoijalla olisi aikaa vain lyhyesti selata ansioluetteloasi.

 1. Aseta sisällytettävät taidot tärkeysjärjestykseen.

Kun mietit kaikkia vahvuuksia, jotka voisit sisällyttää suuhygienistin ansioluetteloosi, ala suodattaa pois ne vahvuudet, jotka eivät ole yhtä merkityksellisiä suuhygienistin tehtävän kannalta. Vaikka taidot ovat tärkeitä sisällyttää ansioluetteloon, voi olla liioiteltua, jos niitä on liikaa suuhygienistin ansioluettelossa.

 1. Hammashoitola haluaa nähdä suuhygienistin ansioluettelossasi kovia ja pehmeitä taitoja.

Vaikka työnantaja haluaa suuhygienistin, jolla on asianmukainen koulutus, hän haluaa ansioluettelossasi olevan myös tässä työssä vaadittavia ihmissuhdetaitoja. Sen lisäksi, että mainitset vahvan tietämyksesi suun terveydenhoidosta, lisää, että olet myötätuntoinen ja ystävällinen.

 1. Taitosi ja kokemuksesi ratkaisevat, miten voit parhaiten järjestää taidot suuhygienistin ansioluetteloon.

Kun alat rajata suuhygienistin taitoja, jotka haluat sisällyttää ansioluetteloon, päätä, mitä luettelopistemuotoa haluat soveltaa. Kokemustasosi perusteella voit helposti päättää, mikä sopii parhaiten suuhygienistin ansioluetteloosi.

suuhygienisti cv

Luettele ansioluettelossasi sekä "kovat" että "pehmeät" työhön liittyvät taitosi. Kovat taidot ovat teknisiä taitoja, kuten hampaiden puhdistus- ja röntgenmenetelmien tuntemus, kun taas pehmeät taidot ovat "ihmissuhdetaitoja", kuten ystävällisyytesi ja kykysi saada potilaat tuntemaan olonsa mukavaksi. Katso alla oleva taitoluettelo.

Esimerkkejä taidoista

Pehmeät taidot:

 • Eettinen
 • Yksityiskohtiin keskittyvä
 • Huolellinen
 • Ajanhallinta
 • Viestintä

Kovat taidot:

 • Röntgenkuvaus
 • Hoidon suunnittelu
 • Dentrix-ohjelmisto
 • Hampaiden tahranpoisto
 • Puudutushoito
 • Ientaskujen putsaus

Työkokemus

Yleisin tapa luetella työkokemuksesi on esittää se käänteisessä aikajärjestyksessä. Tässä muodossa sinun on kerrottava työhistoriasi järjestyksessä viimeisimmästä kokemuksesta viimeisimpään.

Kun kirjoitat työkokemustasi, voit luetella työnimikkeen, mainita yrityksen, jossa työskentelit, paikkakunnan ja tarkemmin ajanjakson, jolloin työskentelit. Lisäksi voit ilmaista määrällisesti merkitykselliset saavutuksesi näissä tehtävissä. Voit käyttää prosenttilukuja, keskiarvoja ja suhdelukuja antamaan kontekstin saavutuksillesi. Toimintasanojen, kuten suoritettu, käytetty, toteutettu ja aloitettu, käyttäminen voi myös auttaa sinua vaikuttamaan itsevarmalta.

Väärin:
Puhdisti hampaita plakista ja täytti potilastietokantoja

Oikein:
Hoiti keskimäärin 10 potilasta päivässä; arvioi hammastietoja ja kirjasi uusia sairauskertomuksia; ylläpiti digitaalisia röntgenkuvia ja suoritti puhdistushoitoja. Varasi ennakoivasti ajan potilaille seuraavaan kuuden kuukauden käyntiin; valisti hammasproteesien käyttäjiä tehokkaasta kotihoidosta.

Koulutus

Koulutus on tärkeä osa täydellistä suuhygienistin ansioluetteloa, sillä nämä ammattilaiset tarvitsevat vähintään suuhygienistin ammattikorkeakoulututkinnon. Suuhygienisteiltä vaaditaan myös toimilupa. Luettele koulutustuloksesi käänteisessä aikajärjestyksessä, mukaan lukien sertifiointi ja lisenssi.

Tässä kerrotaan, miten rakentaa suuhygienistin koulutusosio:

 • Aloita työhistorian tapaan korkeimmasta tutkinnostasi ja jatka siitä eteenpäin.
 • Ilmoita tutkintosi, valmistumispäivämäärä, koulun nimi ja paikka sekä asiaankuuluvat kurssit.
 • Jos haluat tehdä todellisen vaikutuksen, lisää ylimääräisiä tietoja, kuten latinankieliset arvosanat, sivuaineet ja julkaisut.
 • Koska sinun on oltava suorittanut tutkinnon, älä lisää ansioluetteloosi merkintää lukiosta.
suuhygienisti cv

Miten kirjoittaa suuhygienistin saatekirje

Ennen kuin aloitat kirjoittamisen, varmista, että osaat kirjoittaa saatekirjeen niin, että vaikutat parhaalta ehdokkaalta työhön.

Jotta voisit osoittaa palkkaaville johtajille, että olet oikea henkilö heidän hammaslääkärin vastaanotolleen, sinun on esiteltävä vahvuutesi suuhygienistinä erinomaisessa saatekirjeessä.

Seuraavassa on kolme vinkkiä, joiden avulla voit kirjoittaa suuhygienistin saatekirjeen, joka esittelee pätevyytesi ytimekkäästi:

 1. Korosta hammashoitajan taitoja

Esittele suuhygienistin saatekirjeessäsi erilaisia kovia ja pehmeitä taitoja selittääksesi, miksi sinun pitäisi olla klinikan ykkösehdokas. Esimerkiksi yhteistyö- ja ihmissuhdetaidot ovat kriittisiä pehmeitä taitoja, jotka täydentävät teknistä asiantuntemustasi, kun on kyse vuorovaikutuksesta potilaiden kanssa ja tiiviistä yhteistyöstä muiden hammaslääketieteen ammattilaisten kanssa.

 1. Käytä asianmukaista saatekirjeen muotoilua

Vaikka pätevyytesi saattaa tehdä sinusta vahvan ehdokkaan, niiden esittäminen epäjärjestyksessä olevassa saatekirjeessä on helpoin tapa kääntää katseet pois mahdollisilta työnantajilta. Jos haluat varmistaa, että hakemuksesi tekee hyvän vaikutuksen rekrytoiviin johtajiin, noudata oikeaa saatekirjeen muotoilua ja laadi ammattimainen saatekirje.

 1. Lopeta vakuuttavaan loppulausumaan

Kun osaat päättää saatekirjeesi tehokkaasti, houkuttelet henkilöstöpäälliköitä sopimaan henkilökohtaisen tapaamisen, jossa he voivat tutustua sinuun tarkemmin. Voit vakuuttaa työnantajat siitä, että olet korvaamaton, kun osoitat intohimosi työtä kohtaan ja kerrot, miten taitosi voivat hyödyttää heidän hammaslääkäritoimistoaan.

Miten sovittaa ansioluettelosi työnkuvaukseen?

Kun on uuden työpaikan aika, et vastaa jokaiseen avoinna olevaan suuhygienistin työpaikkaan. Etsit työpaikkaa, joka vastaa parhaiten tarpeitasi, mieltymyksiäsi, arvojasi ja taitojasi, ja ohitat työpaikat, jotka eivät sovi sinulle. Sama pätee myös työnantajiin, jotka tarkastelevat jokaista saamaansa ansioluetteloa, suodattavat pois ne, jotka eivät täytä heidän vaatimuksiaan, ja priorisoivat ne, jotka sopivat heille parhaiten.

Jos haluat hyödyntää tätä dynamiikkaa ja saada ansioluettelosi loistamaan, käytä aikaa siihen, että sovitat profiilissasi ja aiemmassa kokemuksessasi olevat tiedot yhteen niiden tietojen kanssa, jotka työnantaja on määritellyt heille tärkeiksi. Heidän mainitsemistaan erityistaidoista aina työnkuvauksessa käytettyihin pehmeisiin taitoihin ja verbeihin, heidän sanojensa peilaaminen on yksi tehokkaimmista tavoista viestiä, että olet juuri se henkilö, jota he etsivät.

Näihin yksityiskohtiin voi kuulua vuosien kokemus, sertifikaatit, asiantuntemus tietyistä hammaslääketieteellisistä toimenpiteistä tai kokemus tietystä potilasryhmästä. Olivatpa ne mitä tahansa, kun olet tunnistanut ne, avaa vain ansioluettelosi ja lisää ne siihen, mitä sinulla jo on, tai korvaa käyttämäsi sanat heidän sanoillaan. Se voi tuntua pieneltä asialta, mutta sillä on suuri merkitys.

suuhygienisti cv

Keskeiset asiat ansioluettelossa

 • Valitse ansioluettelon ulkoasu, joka välittää oikean viestin ja sopii nykyiseen uratilanteeseesi;
 • Luo ansioluettelon otsikko, jossa näkyy haluamasi työnimike ja helposti löydettävät yhteystiedot;
 • Kerro tiivistelmässä tarkkaan kokemuksestasi, saavutuksistasi ja tulevaisuuden tavoitteistasi;
 • Esittele kokemustasi kuvatessasi yksityiskohtaisia mittareita ja konkreettisia esimerkkejä, joista käy ilmi aiemmissa tehtävissäsi saavuttamasi vaikutus;
 • Luettele pehmeät taidot esimerkkien tukemana;
 • Lisää kaikki tekniset taitosi ja sertifikaattisi, jotka sinulla on ja jotka vastaavat työnkuvaa;
 • Näytä ansioluettelossasi ripaus persoonallisuutta, joka osoittaa kulttuuriin sopivuutta ja oikeaa yhdistelmää kovia ja pehmeitä taitoja.
suuhygienisti cv

Usein kysytyt kysymykset

Mitä ominaisuuksia suuhygienistillä pitäisi olla?

Suuhygienistillä on oltava useita tärkeitä taitoja. Heidän henkilökohtaisiin ominaisuuksiinsa tulisi kuulua kriittinen ajattelu, näppäryys, asiakaspalvelu, myötätunto ja yksityiskohtien huomioiminen. Lisäksi heidän on hallittava kliiniset taidot, kuten plakin poistaminen, ikenien tutkiminen, fluorihoitojen antaminen, seulontojen tekeminen ja röntgenkuvien ottaminen. Koska suuhygienisti voi myös avustaa hammaslääkäriä tietyissä toimenpiteissä, on tärkeää pystyä kommunikoimaan selkeästi ja työskentelemään tiiminä.

Mikä on suuhygienistin palkka?

Keskimääräinen kuukausipalkka tehtävänimikkeelle Suuhygienisti on 2 863 euroa kuukaudessa. Palkka oli kuntasektorilla 2 785 € (987 yksittäistä palkkaa) ja yksityisellä sektorilla 3 034 € (456 yksittäistä palkkaa). Keskipalkka perustuu koko maan palkkatietoihin vuodelta 2020. (Lähde: Duunitori.fi)

Miten voi päästä suuhygienistiksi?

Suomessa suuhygienistiksi opiskellaan ammattikorkeakoulussa suun terveydenhuollon koulutusohjelmassa. Koulutuksen laajuus on 210 opintopistettä, ja opiskelu kestää noin 3,5 vuotta. Valvira myöntää suuhygienistin ammatinharjoittamisoikeuden.

Mikä on suuhygienistin työnkuva?

Suuhygienisti huolehtii ennaltaehkäisevästä hammashoidosta esim. bakteeripeitteen ja hammaskiven poistosta, reikiintymisen ehkäisemisestä ja sylkitesteistä. Suuhygienisti ohjeistaa myös hampaiden kotihoitoa sekä auttaa potilasta valitsemaan sopivimmat suun ja hampaiden hoitotuotteet ja -välineet.

Luo ansioluettelosi parhaiden mallipohjien avulla

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni