Siinä on kuitenkin eroja suomenkieliseen ansioluetteloon verrattuna ja tässä artikkelissa käymme läpi niitä eroavaisuuksia, jotta saisit unelmiesi työpaikan. Suomalainen yhtiökulttuuri eroaa kansainvälisestä ja siinä on useimmiten paljon enemmän henkilökohtaisia tietoja, kuin mitä muualla halutaan. Ansioluettelosi tulisi ranskaksi olla virheetön ja haluamme tarjota tähän apua.
Jos joku hyvä työtarjous ulkomailla houkuttelee, sinulla voi olla edessä työnhaku ranskaksi . Ensimmäinen askel on sähköpostiviestin kirjoittaminen ranskaksi , mutta sen lisäksi sinun on myös laadittava ansioluettelo ja työhakemus ranskaksi . Työhaastattelukin tulee olemaan tietenkin ranskaksi .
Ansioluettelosi on tilaisuutesi tehdä työnantajaan hyvä ensivaikutelma ja lisätä mahdollisuuksiasi saada kutsu haastatteluun. Jos et ole koskaan aiemmin kirjoittanut ranskankielistä ansioluetteloa , saatat haluta ideoita siitä, miten esitellä tärkeimmät tiedot mahdollisimman tehokkaasti.
Sisällytä yhteystietosi
Lisää ansioluettelosi yläosaan nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja ammatillisen verkostoitumisalustasi tai verkkosivustosi linkki. Voit sisällyttää koko osoitteesi tai vain kaupungin ja osavaltion riippuen mieltymyksistäsi. Sinun tulisi myös ilmoittaa henkilökohtainen puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Käytä ammattimaisen näköistä sähköpostiosoitetta, jossa on mieluiten nimesi.
Jos sinulla on ammatilliseen verkostoitumiseen tarkoitettu verkkosivuprofiili, jossa on esimerkkejä työstäsi tai lisätietoja, voit lisätä linkin sähköpostiosoitteesi jälkeen. On myös hyödyllistä lisätä linkki ammatilliselle verkkosivustollesi, jos työskentelet alalla, kuten graafisen suunnittelun alalla, jossa on yleistä, että sinulla on sellainen.
MALLIKAS Milla
Kotikatu 2, 00100 Helsinki
25.03.1982
Finlandaise
Marié à
0401234567
milla.mallikas@email.comMillamallikas.com
Milla Mallikas
040 1234567
Huomaa, että Ranskassa yleensä kirjoitetaan sukunimi isoilla kirjaimilla ja se kirjoitetaan ennen etunimeä.
Henkilötietojen lisääminen
Ehdokkaiden tulisi sisällyttää ansioluettelon alkuun yhteystietonsa antamalla koko nimensä, osoitteensa tai sijaintinsa, puhelinnumeronsa ja sähköpostiosoitteensa sekä mahdolliset ammatilliset verkkoprofiilit, kuten LinkedIn tai henkilökohtaiset verkkosivustot.
Kun kyseessä on ansioluettelon kirjoittaminen ranskalaista työhakemusta varten, siihen on kuitenkin lisättävä enemmän yksityiskohtia. On tärkeää noudattaa perusvaatimuksia sen sijaan, että rekrytoijan tarvitsee etsiä tietoja, joita hän odottaa näkevänsä.
Tämän osion tulisi koostua seuraavista osista:
- Nimi ja sukunimi - Prénom et nom de famille.
- Osoite - Adresse
- Syntymäaika tai ikä - Date de naissance/âge.
- Sähköpostiosoite - Adresse email/courrier électronique.
- Puhelinnumero - Numéro de téléphone
- Verkkosivut/Sosiaalisen median profiilit/Portfolio - Site web/reseaux sociaux/Dossier professionnel
- Kansalaisuus - Nationalité
- Siviilisääty - État civil
Valokuva
Ranskalaiseen ansioluetteloon tulee liittää valokuva, jotta rekrytoijat ottaisivat hakemuksesi tosissaan. On ehdottoman tärkeää, että valitsemasi valokuva on ammattimainen kuva, jossa on vain pää ja hartiat. Älä rajaa itseäsi muiden kanssa otetuista kuvista tai käytä selfieitä. Ranskalaisen ansioluettelon valokuvan on edustettava ammattimaista ehdokkuuttasi, joten huolehdi ulkonäöstäsi ja vaatetuksestasi olemalla yksinkertaisesti ja tyylikkäästi pukeutunut ilman liiallista meikkaamista, koruja tai muita asusteita.
Kirjoita selkeä päämäärä tai yhteenveto
Yhteenvedosta tai tavoitteesta voi käydä ilmi kokemuksesi tai tavoitteesi suhteessa tehtävään ja yritykseen. Ansioluettelon tavoite sisältää yleensä tavoitteen, jonka haluat saavuttaa yrityksessä, kun taas yhteenvedossa keskitytään kokemukseesi, joka tekee sinusta hyvän ehdokkaan. Voit yleensä käyttää tavoitetta, jos olet aloitteleva ehdokas tai olet juuri muuttanut uudelle maantieteelliselle alueelle. Tiivistelmät ovat hyödyllisiä, jos sinulla on paljon asiaankuuluvaa kokemusta, jonka haluat osoittaa.
Joko tiivistelmä tai tavoite on muokattava kunkin haettavan työpaikan mukaan. Sisällytä selitykseen tietty tehtävä ja yritys, jotta saat heti rekrytoivan johtajan huomion. Lausuntojen tulisi yleensä olla kahdesta kolmeen lausetta, ja voit lisätä sen heti yhteystietojesi jälkeen.
Comptable junior à la recherche d'un poste de comptable débutant. Je n'ai pas encore d'expérience professionnelle dans le domaine de la comptabilité, mais j'ai très envie d'apprendre. J'ai d'excellentes compétences interpersonnelles.
Comptable débutant très enthousiaste. J'ai préparé 18 déclarations d'impôts au cours des huit derniers mois. J'ai été consultant pour une épicerie locale en tant que CPA. J'ai travaillé comme comptable bénévole à temps partiel dans un refuge pour animaux à proximité, j'ai identifié des économies de 7 000 dollars qui ont sauvé la vie de 500 chiens et chats.
Laadi erilliset kohdat "Koulutus" ja "Taidot ja pätevyys"
Koulutusosiossa on mainittava suorittamasi tutkinto, koulu, opiskelupisteet ja mahdolliset akateemiset saavutukset. Taitosi ja pätevyytesi voivat olla lähempänä hakemaasi tehtävää, joten liitä ne mahdollisuuksien mukaan työnkuvauksessa lueteltuihin vaatimuksiin.
Taitoja käsittelevä osio
Kun luettelet taitojasi, mieti niitä ainutlaatuisia kykyjä, jotka auttavat sinua suoriutumaan työstäsi tehokkaasti. Jokaisessa työssä tarvitaan erityisiä taitoja, ja sillä, miten lisäät ne ansioluetteloosi, on myös merkitystä. Ansioluettelomallimme avulla voit jäsentää tämän osion sopivasti ja varmistaa, ettei rekrytoijalta jää huomaamatta mitään yksityiskohtia.
Luettele osaamisesi luettelomerkkien avulla, sillä näin ne ovat helposti nähtävissä, vaikka rekrytoija vilkaisisi ansioluetteloasi. Taidot jaetaan koviin taitoihin, jotka ovat teknisempiä ja saattavat vaatia jonkin verran koulutusta, ja pehmeisiin taitoihin, jotka ovat enemmän persoonallisuuttasi ja luonnettasi.
Kielitaito
Jos olet monikielinen, älä niputa kielitaitoasi muiden taitojesi joukkoon, sillä rekrytoijan on helppo jättää ne huomiotta. Luo niille erillinen osio ja listaa ne käyttäen virallista kieliviitettä.
Jos haet työtä ranskan kielellä, haluat, että mahdollinen työnantaja näkee, että ranskan kielen taitosi on erinomainen, joten mainitse osaamistasosi ja mahdolliset tulokset.
Koulutus
Huomaa: jos kirjoitat ansioluetteloa akateemista tehtävää varten, koulutustasi käsittelevän osion tulisi olla ennen työkokemustasi.
Luettele koulutustaustasi viimeisimmistä saavutuksistasi alkaen. Jos sinulla on vähintään maisterin tutkinto, älä mainitse mitään vähemmän arvostettua kuin lukion päättötodistus. Luettele myös tässä tapauksessa yksi tai kaksi luetelmakohtaa tärkeimmistä saavutuksistasi kussakin koulutuksessa. Jos sinulla on maisterin tai tohtorin tutkinto, lisää ehdottomasti opinnäytetyösi nimi ja ohjaajasi.
Ammatillinen kokemus
Tässä osassa kerro tähänastinen urasi pääpiirteittäin ja aloita viimeisimmistä työtehtävistäsi. Ilmoita kunkin työpaikan osalta tehtävänimike, työnantaja, sijainti ja päivämäärät. Yritä muotoilla nämä tiedot erillisiin kenttiin, jotta ne ovat ymmärrettävissä yhdellä silmäyksellä.
Apulaisprofessori, Helsingin yliopisto, Helsinki Syyskuu 2017 - kesäkuu 2018
Voit myös luetella tärkeimmät työtehtäväsi kunkin työnimikkeen alla. Valitse luettelopisteet, jotka liittyvät hakemaasi tehtävään. Jos esimerkiksi haet opettajan paikkaa, painota opetuskokemustasi tutkimustaitojesi sijaan.
Kohdat kannattaa aloittaa menneen ajan verbillä (tai nykyhetken verbillä, jos kuvaat nykyistä työtehtävääsi). Pronominin "minä" käyttöä kannattaa välttää, vaikka se voi tuntua hieman luonnottomalta!
Kokemus tutkimuksesta/kenttätyöstä
Tämä kategoria on merkityksellinen akateemikoille tai tutkijatehtäviin hakeville. Jos sinulla on kokemusta tietojen keräämisestä omalla alallasi, mainitse se erillisessä kohdassa samaan tapaan kuin työtehtävissä. Ilmoita viimeisin kokemus ensin. Kuten työpaikkojen kohdalla, on hyvä mainita lyhyesti tärkeimmät vastuualueet ja saavutukset.
Vapaaehtoistyökokemus
Joillakin urapoluilla, kuten tietyillä terapian, psykologian ja humanitaarisen alan erikoisaloilla, vapaaehtoistyökokemus on välttämätöntä. Jos vapaaehtoistyökokemus on tärkeää alallesi, sisällytä se uuteen otsikkoon ansioluettelossasi.
Monilla muilla urapoluilla voit ehkä sisällyttää aikaisemman vapaaehtoistyön eri otsikoihin selkeän ulkoasun vuoksi. Esimerkiksi jos olet siirtymässä akateemiseen alaan, monet tutkimustehtävät ovat palkattomia ja voitaisiin siten luokitella "vapaaehtoistyökokemukseksi", mutta selkeyden vuoksi voit valita, että sisällytät ne sen sijaan "tutkimuskokemus"-osioon.
Konferenssiesitykset
On tärkeää mainita kaikki alan tai akateemiset konferenssit, joissa olet pitänyt esitelmiä. Yleissääntönä on, että ne on muotoiltava niin kuin ne mainittaisiin paperissa. Valitse alallasi usein käytetty tyyliopas ja tutustu sen luentojen ja esitysten muotoilua koskeviin sääntöihin. Chicagon tyylimuoto on seuraava:
- Sukunimi, etunimi. "Esityksen otsikko". Esityksen tyyppi, tapahtuma, kaupunki, maa, päivämäärä, jolloin se pidettiin.
Voit tietysti jättää "nimi"- ja "luentotyyppi"-kentät pois, koska lukija tietää asiayhteydestä, että puhuja olet sinä ja luentotyyppi on esitelmä.
Julkaisut
Julkaisujesi listaamista koskeva sääntö on sama kuin konferenssiesitysten listaamista koskeva sääntö - valitse tyyliohje ja käytä sitä.
Jos olet yksi useista kirjoittajista, jotka ovat osallistuneet artikkelin tai kirjan kirjoittamiseen, erottele oma nimesi muotoilulla. Monissa viittaustyyleissä käytetään jo kursiivia erottamaan tietokentät toisistaan, joten nimesi lihavointi on yleensä parasta.
Palkinnot
On tärkeää mainita saamasi palkinnot. Jos sinulla ei ole tarpeeksi palkintoja täyttämään kokonaista osiota, yritä yhdistää tämä otsikko kohtaan "apurahat ja stipendit". Mainitse palkinnon nimi, myöntävä elin (tai yliopisto), sijainti ja myöntämispäivä.
Apurahat ja stipendit
Jos olet saanut apurahoja tai apurahoja työhösi, lisää ne lyhyeen luetteloon. Muista mainita myös pienemmät apurahat, kuten matkarahat ja stipendit.
Ilmoita saamasi apurahan nimi, myöntävä elin, kyseisen elimen sijaintipaikka ja saamasi apurahan myöntämisvuosi. Muista kirjoittaa apurahan nimi ja myöntävä elin isolla alkukirjaimella - ne ovat varsinaisia asiasanoja.
Ammattipätevyys ja todistukset
Tähän kohtaan merkitään kaikki akateemisen koulutuksesi ulkopuolinen koulutus, jolla on merkitystä tehtävän kannalta. Esimerkkejä ovat ajokortit, kielitodistukset ja ammatillinen koulutus, jonka olet suorittanut työssäsi. Voit mainita kaikki kurssit, joita olet käynyt "pehmeistä taidoista", kuten johtamisesta, viestinnästä tai luovasta ajattelusta.
Mainitse pääsääntöisesti tutkinnon nimi ja myöntävä elin. Sinun ei tarvitse mainita päivämäärää, ellei tutkintosi vanhene tietyn ajan kuluttua. Voit halutessasi muotoilla myöntävän elimen eri tavalla osoittaaksesi, että se on eri kuin tutkinnon nimi.
Harrastukset ja kiinnostuksen kohteet
Jotkut haluavat lisätä ansioluettelonsa loppuun lyhyen maininnan harrastuksistaan ja kiinnostuksen kohteistaan. Toiset taas kokevat, että se heikentää asiakirjan ammatillista painotusta. Amerikkalaisissa yliopistoissa painotetaan pääsääntöisesti enemmän "koulun ulkopuolisia harrastuksia" kuin eurooppalaisissa yliopistoissa.
Se on henkilökohtainen valinta, mutta jos päätät sisällyttää jakson työelämän ulkopuolisista harrastuksistasi, pidä se lyhyenä. Kuten kuvaillessasi aiempia työpaikkojasi, yritä aloittaa jokainen lauseke verbillä ja jätä pois persoonapronomini "minä".
Uiminen, suppailu, vapaaehtoistyö naisten hyväntekeväisyysjärjestöissä, vuorikiipeily.
Henkilökohtainen lausunto
Jotkut haluavat aloittaa tai päättää ansioluettelonsa henkilökohtaisella lausunnolla - muutamalla rivillä, jossa kuvataan, miten haluat esitellä itsesi persoonana. Tämän kirjoittaminen voi olla kenelle tahansa hieman vaikeaa, sillä on vaikeaa olla kuulostamatta kerskailevalta! Jos ranska on toinen kielesi, on luultavasti turvallisinta jättää CV:n "henkilökohtainen lausunto" pois. Jos kuitenkin koet, että ansioluettelosi ei kerro tarkalleen, kuka olet, henkilökohtaisessa lausunnossa voit tuoda esiin parhaat ominaisuutesi.
Kuten muissakin ansioluettelon osissa, yritä välttää pronominien käyttöä - kirjoita ikään kuin tekisit muistiinpanoja erittäin vaikuttavasta kollegasta.
Omistautunut ja yksityiskohtiin keskittyvä tutkija, joka on perusteellisesti sitoutunut taidehistorian tutkimukseen. Laaja yliopistotason opetuskokemus vertaisohjauksesta seminaarien pitämiseen ja suurille opiskelijaryhmille luennoimiseen. Julkaissut useissa akateemisissa lehdissä ja vieraillut useissa merkittävissä konferensseissa.
Muokkaa ansioluettelosi kutakin tilannetta varten
CV on asiakirja, joka sisältää kaikki saavutuksesi tietyllä alalla. Sen kirjoittaminen vie niin paljon aikaa, että voi olla houkuttelevaa käyttää samaa ansioluetteloa jokaista tilaisuutta varten.
Jokaisessa tilaisuudessa hakijoilta vaaditaan kuitenkin hieman erilaisia taitoja. On tärkeää vaihtaa työnimikkeiden tai oppilaitosten alla olevia luetelmakohtia, jotta voit osoittaa, miksi olet täydellinen ehdokas juuri tähän tilaisuuteen. Jos olet esimerkiksi taiteilija, joka hakee julkista toimeksiantoa, painota bullet pointtien avulla aiempia töitäsi, joissa on käytetty julkista sitoutumista. Jos olet akateeminen henkilö, joka hakee opettajan paikkaa, kirjoita enemmän opetuskokemuksestasi kuin tutkimuskokemuksestasi.
Käytä faktoja tai numeroita osoittaaksesi saavutuksesi
Jos pystyt osoittamaan, miten lisäsit myyntiä tai paransit asiakastyytyväisyyttä tuloksin, rekrytoija pystyy arvioimaan ponnistelujesi vaikutusta tehokkaammin. Esimerkiksi "Lisäsin asiakaspysyvyyttä 17 prosenttia parantamalla vastausaikaa kolmella minuutilla" on informatiivisempi kuin "Lisäsin asiakaspysyvyyttä parantamalla vastausaikaa".
Je suis très douée pour faire économiser de l'argent à l'entreprise et pour augmenter l'efficacité de l'utilisation du temps.
A permis à l'entreprise actuelle d'économiser 25% des coûts de l'année dernière en trouvant des solutions innovantes et rentables. A développé des solutions créatives pour la gestion du temps lors des réunions hebdomadaires avec son équipe, ce qui a augmenté la productivité de 15%.
Valitse yksinkertainen ulkoasu
Voit ladata runsaasti CV-malleja, joissa on kauniita muotoiluelementtejä, taidokkaita reunuksia ja mielenkiintoisia värejä. Niitä kannattaa välttää, ellet hae työpaikkaa visuaalisella alalla.
Muista, että tämän asiakirjan tarkoitus on osoittaa pätevyytesi mahdollisimman selkeästi. Pidä ulkoasu yksinkertaisena. Se on vallan mainio liike. Se osoittaa, että ammatilliset saavutuksesi eivät tarvitse hienoja pakkauksia vaikuttaakseen vaikuttavalta!
Käytä yleistä, helppolukuista fonttia, kuten Arial tai Times New Roman, ja rajoita värimaailma mustaan ja valkoiseen. Käytä riittävästi muotoiluvaihtelua eri osioiden merkitsemiseen, mutta muista, että yksinkertainen on parasta. Voit yksinkertaisesti jakaa kohdat viivalla tai laittaa otsikot hieman suuremmalla fontilla.
Vältä suosituksia
Prosessin tässä vaiheessa työnantaja olettaa, että sinulla on referenssejä, joihin hän voi ottaa yhteyttä, jos hän haluaa edetä kanssasi. Sinun ei tarvitse liittää referenssejäsi mukaan, mutta sinulla pitäisi olla erillinen asiakirja valmiina esitettäväksi, jos he pyytävät niitä. Voit myös lisätä ansioluettelosi alareunaan kohdan " Suosittelut saatavilla pyydettäessä" tai vastaavanlaisen maininnan osoittaaksesi, että voit toimittaa ne milloin tahansa.
Tarkista useita kertoja, että muotoilu on johdonmukainen
Yksi (monista) hankalista asioista CV:n kirjoittamisessa? Ei ole olemassa yleispäteviä muotoilusääntöjä, mutta jos asiakirjaa ei muotoilla aina samalla tavalla, se näyttää hyvin oudolta. Jos esimerkiksi laitat yhden alaotsikoista lihavoituna, sinun on varmistettava, että kaikki muutkin alaotsikot ovat lihavoituja - vaikka mitään virallista sääntöä ei olekaan, jonka mukaan kaikki CV:n alaotsikot on lihavoitava!
Omien muotoilusääntöjen laatiminen ja noudattaminen voi olla hankalaa, joten on hyvä idea käyttää ansioluettelon pohjana mallia. CV:n johdonmukaisessa muotoilussa on monia pieniä asioita, jotka on otettava huomioon, mutta seuraavassa on muutamia, joihin kannattaa kiinnittää huomiota:
- Päätätkö luettelokohdat pisteisiin?
- Kirjoitatko vain aiempien työnantajien kaupungin vai kaupungin ja maan?
- Kirjoitatko numerot sanoina (esim. yksi, kaksi) vai kirjoitatko ne numeroina (esim. 1, 2)?
- Ovatko kaikki väliotsikkosi samankokoisella fontilla?
- Ovatko kaikki luetelmakohdat samassa linjassa sivulla?
Monien on vaikea havaita johdonmukaisuusvirheitä omassa työssään. Kokeile kirjoittaa CV:n ensimmäinen luonnos ja tarkista se sitten päivän tai useamman päivän kuluttua uudelleen tuorein silmin. Huomaat lähes varmasti virheitä, joita et huomannut aiemmin! Vielä parempi on pyytää ystävää tai kollegaa tarkistamaan se puolestasi.
Pyydä ranskaa äidinkielenään puhuvaa oikolukemaan
Vaikka olisitkin erittäin varma ranskan kielen taidoissasi, sinun kannattaa aina pyytää äidinkielistä henkilöä oikolukemaan ansioluettelosi. Loppujen lopuksi kokeneinkaan toisen kielen kirjoittaja voi lipsahtaa pitkän asiakirjan aikana!
Ranskaa äidinkielenään puhuva henkilö pystyy auttamaan sinua "CV-puheen" outojen sääntöjen läpi. Hän huomaa myös kaikki puuttuvat määritteet - nuo ärsyttävät pienet sanat, joita on vaikea käyttää joka kerta oikein.
Kun olet kirjoittamassa tai kääntämässä CV:täsi ranskaksi, kiinnitä huomiosi seuraaviin yleisimpiin ilmaisuihin:
- Henkilötiedot = Coordonnées / Information personnelle
- Hakemasi työtehtävän nimike = Emploi recherché
- Työkokemus = Expériences professionnelles
- Koulutus = Formation / éducation et formation
- Osaaminen = Compétences
- Kielitaito = Langues
- Kurssit = Cours
- Luottamustoimet = Activités extra- professionnelles
- Harrastukset = Centers d'intérêt
Vinkkejä ansioluettelon kirjoittamiseen ranskaksi
Seuraavassa on muutamia vinkkejä, joita voit noudattaa kirjoittaessasi ranskankielistä ansioluetteloa:
- Käytä toimintasanoja kuvaamaan kokemustasi sen sijaan, että vain luettelisit vastuualueesi.
- Sinun ei tarvitse mainita yksityiskohtaisesti harrastuksiasi tai kiinnostuksen kohteitasi, elleivät ne ole merkityksellisiä.
- Liitä mukaan tiedot merkityksellisestä palkattomasta työstäsi, kuten vapaaehtoistyöstä tai harjoittelusta.
- Yritä pitää ansioluettelosi yhden sivun pituisena, enintään kaksi sivua.
- Käytä oikeinkirjoituksen ja kieliopin tarkistusohjelmaa mahdollisten virheiden ja kirjoitusvirheiden havaitsemiseksi.
- Jos mahdollista, pyydä jotakuta, joka puhuu sujuvasti ranskaa, oikolukemaan ansioluettelosi ennen kuin lähetät sen työnantajille.
- Parhaat vinkit ja ansioluettelopohjat löydät täältä.