Rakennuspäällikön ansioluettelo

Rakennuspäällikkönä olet ammattilainen, jolla on kokemusta rakennusprojektien johtamisesta. Asioita kuten työntekijöiden koulutus, rakennussuunnittelu, rakennusmääräysten tunteminen ja neuvottelutaidot ovat olennainen osa työtä, jotka hallitset hyvin.

Muotoile :
Koko :
Muokattavissa:
Word (Microsoft)
A4
Kyllä

Mutta miten laittaisit taitosi, pätevyytesi ja työkokemuksesi ansioluetteloon? Jos yrität saada työtä rakennuspäällikkönä, saatekirjeesi tulee olla vankka ja tehokas.

Ansioluettelon kirjoittaminen ei välttämättä ole vahvoja puoliasi. Sen vuoksi me olemme täällä auttamassa sinua kirjoittamaan mahdollisimman hyvän rakennuspäällikön ansioluettelon , käyttämällä meidän ansioluettelo esimerkkejämme ja ansioluettelomallejamme.

Kuinka kirjoittaa paras ansioluettelo rakennuspäällikölle?

Ammattibarometrin mukaan, rakennusalan työnjohtajista oli pulaa Heinä-joulukuu 2020 välillä.

Ja toki niitä lisää tarvitaankin, kun rakennusprojektien määrä kasvaa jatkuvasti. Tosin, työpaikkojen lisääntyminen tarkoittaa myös kovempaa kilpailua.

Tämän vuoksi rakennuspäällikön ansioluettelosi täytyy erottua muista hakijoista.

Kilpailu tulee olemaan kovaa niistä paikoista joita yrität hakea. Ollaksesi seuraava joka kutsutaan haastatteluun, sinulla täytyy olla vahva saatekirje.

Täydellisen saatekirjeen kirjoittaminen on vaikeaa. Se vaatii tehokasta sanojen käyttöä, muotoilua ja kokonaisvaltaista lähestymistä tietoihin joita laitat ansioluetteloosi. Jokaisen ansioluettelon tulee olla ymmärrettävä ja hyvin muotoiltu.

Tässä on lista välttämättömistä ominaisuuksista ja osioista jotka haluat lisätä, tehdäksesi rakennuspäällikön ansioluettelosi erottumaan joukosta työnhaussa:

 • Muotoilu
 • Ammatillinen yhteenveto
 • Koulutusosio
 • Työnkuvaus
 • Taito-osio

Ansioluettelo esimerkkien ja -mallien lisäksi, käymme läpi edelliset kohdat tarkemmin, jotta saisit mahdollisimmat hyvät työkalut rakennuspäällikön asemaan pääsemiseksi.

Millainen on parhaiten muotoiltu rakennuspäällikön ansioluettelo

Ansioluettelossasi voi olla maailman paras sisältö, mutta sillä ei ole väliä jos ansioluetteloasi ei katsota lainkaan. Että ansioluettelo olisi onnistunut, sen sisällön tulee olla hyvin muotoiltu.

Nykyään työnantajat eivät lue kaikkia ansioluetteloita mitä he saavat. Se veisi yksinkertaisesti liikaa aikaa. Sen vuoksi he yleensä silmäilevät saatekirjeitä jotka vaikuttavat mielenkiintoisilta.

Ennen kuin he edes aloittavat mielenkiintoisten ansioluetteloiden valintaa, he suodattavat pois hakemukset joissa ei ole asemalle sopivaa muotoilua ja sanamuotoja.

Isommat yritykset suodattavat vastaanotettuja ansioluetteloita käyttämällä hakijan seurantajärjestelmää. Nämä ohjelmat skannaavat jokaisen ansioluettelon ja poimivat sieltä sellaiset joissa on olennaiset avainsanat ja asianmukainen terminologia.

Varmista, että ansioluettelossasi on hyvä tasapaino ammattisanastoa ja normaalia kieltä. Älä laita työnkuvausta tai ammatillista yhteenvetoa täyteen ammattisanastoa. Voit mainita taitoja, kuten tiimin rakennus, ajanhallinta, laaduntarkkailu ja muita sellaisia, kiinnittääksesi hakijan seurantajärjestelmän huomion.

Rakennuspäällikön

On myös muita olennaisia tekijöitä, joita kannattaa pitää mielessä kun muotoilet ansioluetteloasi. Tässä on lista tehokkaista muotoilu seikoista rakennuspäällikön ansioluetteloon:

 • Laita nimesi ansioluettelon yläosaan ja laita nimesi alle osoitteesi ja sähköpostiosoitteesi.
 • Jaa ansioluettelo osioihin, käyttäen esille tuovia, lihavoituja nimiä eri ansioluettelon osioille.
 • Kun kirjoitat työhistoriaa, käytä kronologista muotoilua. Kirjoita työhistoriasi vanhimmasta uusimpaan. Aloita aina yrityksen nimellä.

Rakennuspäällikön ansioluettelon ammatillinen yhteenveto

Ennen kuin alat kirjoittamaan työhistoria osiota, yksi tapa kiinnittää rekrytoijan huomio ja mielenkiinto on omistamalla pieni osio ansioluettelosta itsesi esittelemiseen.

Juurikin koska työnantajat eivät yleensä lue kaikkia ansioluetteloita, sinun pitää pystyä kuvailemaan itseäsi lyhyessä esittely kappaleessa.

Voit parantaa ansioluettelosi luettavuutta ja ymmärrettävyyttä, lisäämällä siihen ammatillinen yhteenveto .

Ammatillinen yhteenveto voi olla vain muutamia virkkeitä, ja sen täytyy lyhyesti puhua rakennus taidoista, pätevyydestä ja aikaisemmista saavutuksista. Kuvittele, että pidät hissipuheen itsestäsi jollekin.

Ammatillinen yhteenveto lisätään yleensä kun henkilöllä on jotain kokemusta alalta. Se on yhteenveto aikaisemmasta rakennus kokemuksesta. Mutta vaikka olet juuri aloittamassa, sekään ei haittaa!

Aloittavat rakennuspäälliköt voivat parantaa työllistymismahdollisuuksiaan voivat kirjoittaa ansioluettelo tavoitteen ansioluetteloonsa. Ansioluettelotavoitteen tarkoitus on olla lyhyt lausunto uratavoitteista, saavutuksista ja taidoista, jotka ovat yritykselle eduksi.

Vieraile verkkosivullamme, löytääksesi lisää rakennuspäällikön ansioluettelo esimerkkejä ja ansioluettelomalleja.

Esimerkki ammatillisesta yhteenvedosta

Alla näet tehokkaan esimerkin ammatillisesta yhteenvedosta ansioluettelossa.

CORRECT
Yhteenveto

_________________________________________________________________________

Kokenut ja motivoitunut rakennuspäällikkö kolmen vuoden kokemuksella rakennusten projektien johtamisesta. Kolmen vuoden kokemus tien rakennusprojektien viemisestä alusta loppuun. Kyky koordinoida kauppoja ja työskennellä yhteistyössä arkkitehtien, insinöörien ja paikallisten viranomaisten kanssa hyvän ajan- ja kustannushallinnan saavuttamiseksi. Kokenut rakennusmääräysten ja säädösten kanssa sekä sopimusten neuvottelussa. Tuon jokaiseen projektiin mukanani asiantuntemusta sekä tiimin rakentamisesta ja johtamisesta että laadunvalvonnasta.


Tämä yhteenveto kattaa täydellisesti hakijan vahvuudet ja pätevyydet. Yhteenvedossa on myös teknisiä taitoja, samoin kuin ominaisuuksia joita tarvitaan tällä alalla. Lisäksi tämä ammatillinen yhteenveto antaa esimerkkejä projekteista, joiden parissa hakija on työskennellyt.

Täsmällisyys on iso plussa, kun kirjoittaa ammatillista yhteenvetoa. Jokaisen lausunnon tulee olla tarkka ja pakattu olennaisella tiedolla. Kuten yllä olevassa esimerkissä, siinä tulee esille että hakija on taitava sekä rakennusmääräysten kanssa että tiimin rakentamisessa. Nämä ovat erittäin arvostettuja taitoja projektien hallinnassa.

Alla näemme esimerkin huonosta ammatillisesta yhteenvedosta.

INCORRECT
Yhteenveto
_________________________________________________________________________

Rakennuspäällikkö vuosien kokemuksella yrityksen rakennusprojektien ja työmaiden valvonnasta. Taitava työskentelemään tiimissä varmistamaan ajanhallinta ja laadunvalvonta. Osaa rakennusmääräykset.


Tämä yhteenveto on liian tyly, eikä se näytä hakijan pätevyyttä kovinkaan hyvin. Tämä on yksinkertaisesti lausunto joistain rakennuspäällikön vastuualueista. Näkökohdat ovat liian kapeita ja epäselviä ja tämä aiheuttaa ongelmia ansioluettelon luettavuudelle. Pelkästään laadunvalvonnan mainitseminen ei kerro lukijalle paljoakaan.

Kuinka kirjoittaa ansioluetteloosi täydellinen koulutusosio

Aikoinaan, monetkaan rakennusyhtiöt eivät välittäneen rakennuspäälliköiden koulutus historiasta, mutta ajat ovat muuttuneen. Nykyään, suurin osa yrityksistä vaativat hakijalta vähintäänkin kandidaatin tutkintoa johtamisessa tai vastaavalla alalla.

Kokemus osion lisääminen rakennuspäällikön ansioluetteloon auttaa saamaan ansioluettelollesi enemmän huomiota.

Tämä osio ei vain näytä rekrytoijalle että sinulla on vaadittava koulutustausta, vaan se pystyy myös rakentamaan lukijan mielenkiintoa, antamalla tietoja itsestäsi.

Rakennuspäällikön ansioluettelo

Kirjoittaaksesi ansioluettelosi kokemus osion tehokkaasti, sinun tulee harkita mitä aiot lisätä tähän osaan ansioluetteloa. Olemme tehneet listan välttämättömistä asioista joita kannattaa harkita kun kirjoittaa koulutus osiota.

 • Listaa korkein koulutus ensimmäiseksi . Varmista että mainitset korkeimman koulutuksesi. Kronologinen lähestymistapa on suositeltu. Älä kirjoita lukiosta, jos olet valmistunut yliopistosta.
 • Pidä huolta, että listaat tutkinnon, nimen, osoitteen ja koulutuksen keston niistä yliopistoista joissa olet käynyt.
 • Sisällytä olennaiset kurssit . Kirjoita kursseista, joiden voit olettaa vaikuttavat työhön jota olet hakemassa. Tämä näyttää rekrytoijalle, että sinulla on lisätaitoja ja -tietoja.
 • Jos sinulla ei ole kandidaatin tutkintoa, lisää käymäsi lukion tai muun koulutuksen tiedot.
 • Lisää sertifikaatit. Sertifikaattien lisääminen tähän osioon lisää vahvuutta ja uskottavuutta ansioluetteloosi.

Kuinka kirjoittaa rakennuspäällikön ansioluetteloon toimenkuva ja vastuualueet

Nyt kun ammatillinen yhteenveto ja koulutusosio on saatu valmiiksi, on aika siirtyä ansioluettelosi tärkeimpään osioon - toimenkuva osio.

Tässä osiossa kuvailet aikaisempaa työhistoriaasi rekrytoijalle. Sinun täytyy kuvailla työtäsi sellaisella tavalla, joka näyttää arvosi rakennuspäällikkönä.

Paras lähestymistapa työhistorian kirjoittamiseen on ranskalaiset viivat. Varmista, että kuvailet aikaisempia töitä tarvittavilla yksityiskohdilla. Sinun tulee kertoa mitä hyötyä sinusta on yritykselle ja kuinka pystyt käyttämään taitojasi työnantajasi hyödyksi.

On aina suotavaa kirjoittaa saavutuksista yksityiskohtaisesti. Yritä lisätä numeerista tietoa, samoin kuin ammattisanastoa, toimenkuvaan. Tämä näyttää lukijalle, että sinulla on rakennuspäällikön tarvittavat taidot ja tiedot.

Rakennuspäällikön ansioluettelo

Työkokemus esimerkkejä

Alla näet hyvän esimerkin tehokkaasta toimenkuvasta ansioluettelossa.

CORRECT
KOKEMUS
_______________________________________

Rakennuspäällikkö

Rakennusyritys Rakentajat

06/2015 - 11/2018

Helsinki, Uusimaa

 • Valvonut 15-kerroksisen kerrostalon suunnittelua kaupunkialueelle.
 • Varmistanut että projektit seuraavat rakennusmääräyksiä.
 • Valvonut työntekijöiden koulutusta ja sopimusneuvotteluja keskustan työmaalle kuuden kuukauden ajan. Parantanut projektien ajankäyttöä 15 % tehokkaammaksi.
 • Analysoinut yrityksen rakennuskustannuksia, projektien aikataulutusta ja koulutusohjelmia

Tämä on vahva toimenkuva, koska se antaa paljon tietoa rakennuspäällikön työstä ja esittelee hakijan tietoja ja osaamista. Lisäksi toimenkuvassa on numeerista informaatiota ja työkohteiden nimet ja paikat.

Alla näemme puolestaan huonon esimerkin ansioluettelon toimenkuvasta.

INCORRECT
KOKEMUS
_______________________________________

Rakennuspäällikkö

Rakennusyritys Rakentajat

06/2015 - 11/2018

Helsinki, Uusimaa

 • Valvoi rakennuskohteita
 • Hallinnut tiimiä työntekijöitä ja urakoitsijoita
 • Organisoinut koulutusohjelmia ja rakentanut projektin aikatauluja.

Tämä on huonosti kirjoitettu toimenkuva. Se yksinkertaisesti ei kerro tarpeeksi, eikä anna mitään yksityiskohtia työstä. Se on liian epäselvä ja lyhyt.

Korosta aina taitojasi

Hyvä tapa kiinnittää rekrytoijan huomio on lisätä taito-osio rakennuspäällikön ansioluetteloosi. Tämän osion lisääminen kohottaa lukijan kiinnostusta, lisää luettavuutta ja tyydyttää hakijan seurantajärjestelmien skannaukset.

Rakennuspäällikön ansioluettelo

Olennaisten taitojen lisääminen on hyvä tapa antaa lisätietoja ja uskottavuutta ansioluettelollesi. Laita tähän osioon tekniset ja hallinnolliset taidot. Tällä tavalla näytät, että tunnet sekä alan tekniset puolen että vähemmän henkilökohtaisen, hallinnollisen puolen.

Lisäksi kannattaa pitää mielessä taidot, jotka ovat oleellisia rakennuspäällikön työssä. Muut taidot ovat turhanpäiväisiä ja tarpeettomasti täyttävät ansioluettelon turhalla tiedolla.

Tässä on lista tärkeistä avainsanoista ja taidoista, jotka voit lisätä rakennuspäällikön ansioluetteloon.

 • Alhaisen tarjouksen valinta
 • Parhaan arvon valinta
 • Pätevyys pohjainen valinta
 • Projektin laajuus ja budjetti
 • Maksusopimukset
 • Kehittämishankkeet
 • Konseptisuunnittelu
 • Kaavasuunnittelu
 • Suunnittelu ja toteutettavuus
 • Työpiirustukset
 • Matematiikka (Laskenta, geometria jne.)
 • Ympäristönsuojelun toimenpiteet
 • Laadunhallinta
 • Yleinen turvallisuus
 • Kulunhallinta
 • Kommunikaatiotaidot
 • Fyysinen kunto
 • Nopea ajattelemaan
 • Päätöksentekotaidot
 • Tilausten tekeminen
 • SIlmää yksityiskohdille
 • Riskien arviointi
 • Johtamistaidot
 • Projektin hallinta
 • Tehokas kommunikointi
 • Ongelmanratkaisutaidot
 • Tiimi- ja yhteistyö
 • Ajanhallinta
 • Johtaminen
 • Vastuullisuus
 • Analyyttiset taidot
 • Tekniset taidot
 • Liiketalous
 • Organisointitaidot
 • Sopeutuminen

Rakennuspäällikön ansioluettelo

Kirjoita niistä rakennusprojekteista joista sinulla on kokemusta.

Voit myös rakentaa minkätyyppisistä rakennusprojekteista sinulla on kokemusta, kuten:

 • Asuinrakentaminen: Kodit, asunnot jne.
 • Kaupallinen rakentaminen: Toimistot, kaupat, toimipaikat jne.
 • Teollinen rakentaminen: Öljynjalostamot, kemian laitokset jne.
 • Hallinnollinen rakentaminen: kunnalliset ja valtiolliset rakennukset, kuten koulut ja poliisiasemat.
 • Raskas kaupunkirakentaminen: Tiet, sillat, lentokentät jne.
 • Maatalousrakentaminen: Navetat, eläinten aidat, siilot jne.
 • Ympäristöllinen rakentaminen: Jätteenkäsittelylaitokset, tuulivoimalat, materiaalinhallinta jne.

Avainkohdat

Tehokkaan rakennuspäällikön ansioluettelon avaimet ovat seuraavat:

 • Suunnittele ansioluettelosi erityisesti siihen työhön jota olet hakemassa.
 • Ammatillisen yhteenvetosi tulee esitellä pätevyyksiäsi ja työlle olennaisia taitoja tiiviisti.
 • Osoittaa arvoa käsittelemällä avainkohtia ja saavutuksia edellisistä töistä. Erilaisten mittareiden lisääminen on suositeltavaa.
 • Kirjoita työkokemuksesi kronologisessa järjestyksessä.
 • Esittele taitosi ja kokemuksesi sellaisella tavalla, joka soveltuu haettuun työhön.
 • Käytä sertifikaatteja lisäämään hakemuksesi tehokkuutta.

UKK

Mikä on rakennuspäällikön keskipalkka?

Duunitorin tilastojen mukaan, vuonna 2019 rakennuspäällikön keskipalkka oli 4 809 € kuukaudessa.

Keskipalkan, samoin kuin rakennuspäällikön paikkojen määrä, on ennustettu kasvavan tulevina vuosina.

Millaisia taitoja tarvitset rakennuspäällikkönä?

Kuten aikaisemmin on mainittu, tarvitset taitoja jotka soveltuvat haettuun työhön.

Yritä lisätä sekä teknisiä että hallinnollisia taitoja taito-osioon. Tarkenna myös, millaisten rakennustyömaiden kanssa olet tehnyt työtä. Näet lisää rakennuspäällikön ansioluettelo esimerkkejä vierailemalla verkkosivullamme. Kaikki oikeudet pidätetään.

Kuinka pitkä rakennuspäällikön ansioluettelon tulee olla?

Tehokas ansioluettelo ei ole pidempi kuin yhden sivun. Varmista että saat kaikki osiot mahtumaan yhdelle sivulle. Saadaksesi lisää esimerkkejä rakennuspäällikön ansioluetteloista ja ansioluettelo-oppaan, vieraile verkkosivuillamme.

Tarvitsetko sertifikaatteja ollaksesi rakennuspäällikkö?

Sertifikaatit eivät ole pakollisia. Mutta tietyt sertifikaatit rakennuspäällikkönä ovat erittäin suositeltuja ja käytännöllisiä. Ne lisäävät todennäköisyyttä työllistymiseen.

Rakennuspäällikön ansioluettelo

Tässä on lista muutamista soveltuvista rakennuspäällikön sertifikaateista:

 • Märkätilatarkastaja
 • Betoninkuljetus rakentaminen
 • Asbesti- ja haitta-aineasiantuntija
 • Sisäilma-asiantuntija
 • Nostolaitetarkastaja
 • Rakennusterveysasiantuntija
 • RTS-sertifikaatti
 • LEED ja BREEAM

Luo ansioluettelosi parhaiden mallipohjien avulla

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni