Ohjelmoijan CV

Olipa kyse sitten pelien, ohjelmistojen tai verkkosovellusten kirjoittamisesta, ohjelmoijan työ tarjoaa monipuolisen urapolun. Ota seuraava askel opettelemalla, miten tuoda esiin keskeiset tekniset, analyyttiset ja pehmeät taidot. Ohjelmoijan CV-esimerkkien avulla voit tehdä vaikutuksen rekrytoijiin tiiviillä esitystavalla ja merkityksellisellä kokemuksella.

Muotoile :
Koko :
Muokattavissa:
Word (Microsoft)
A4
Kyllä

Ohjelmoijan CV esimerkki

Yhteystiedot
Milla Mallikas
Kotikatu 1, 00100 Helsinki
+35840 1234 567
milla.mallikas@email.comlinkedin

Ammatillinen yhteenveto
Innovatiivinen ohjelmoija, jolla on 15 vuoden kokemus tietokoneohjelmoijana työskentelystä. Pystyy työskentelemään erilaisten teknologia- ja ohjelmistoratkaisujen parissa ja hallinnoimaan tietokantoja. Arvokas tiimin jäsen, jolla on kokemusta ongelmien diagnosoinnista ja ratkaisujen kehittämisestä. Laaja asiantuntemus verkkojärjestelmistä ja työskentelystä suurtietokoneiden kanssa. Lahjakas johtaja, jolla on ainutlaatuisia ideoita ja menestyksekäs kokemus alalta.

Taidot

 • Vankka tausta ja edistynyt tietämys tietokonekehitysohjelmistoista, kuten C++, Python, R, Spark, Visual Basic ja Maven.
 • Taito työskennellä tietokantojen hallintatyökaluilla, kuten MySQL, Hadoop, Sybase ja MongoDB.
 • Erittäin organisoitunut ja poikkeuksellisen sitoutunut tehtävien loppuunsaattamiseen ja laadunvarmistukseen työskennellessään tietokoneohjelmistojen parissa.
 • Sitoutunut toimittamaan yrityksen tavoitteet projekteille ja tulokset asiakkaille sekä parantamaan jokaista ohjelmistoversiota, johon osallistun.
 • Kyky ratkaista monimutkaisia ongelmia menestyksekkäästi minimaalisella ohjauksella tai avustuksella käyttäen loogista päättelytekniikkaa ja kiinnittäen suurta huomiota yksityiskohtiin.

Työkokemus

Ohjelmoija heinäkuu 2011 – nykyhetki

 • Ohjelmistovirheiden ratkaiseminen suorittamalla laajoja testausprosesseja ja analysoimalla ohjelman asetuksia koskevia yksityiskohtia.
 • Tarkistetaan tietokoneohjelmistojen toiminnallisuutta ja mukautetaan ominaisuuksia vastaamaan projektin tavoitteita, johdon panosta tai muuta palautetta.
 • Johtaa uuden ohjelmakehityksen rakennusprosessia johtamalla kaikkia tehtäviä ja valvomalla analyytikkojen ja operaattoreiden ryhmää.

Ohjelmoija Kesäkuu 2008 – heinäkuu 2011

 • Tarkisti ohjelmointi- ja ohjelmistokehitysprojekteja päivittämällä koodia ja parantamalla toiminnallisuutta.
 • Rakensi työnkulkuasiakirjoja ennen uuden projektin aloittamista, jotta ohjelmasuunnittelu ja ideat saataisiin visuaalisesti kartoitettua.
 • Alensi ohjelmistopaketin virhe- ja vikaprosenttia 87 prosentilla uusien päivitysten ja ohjelmoinnin tarkistusten avulla.

Ohjelmoija Elokuu 2002 – kesäkuu 2008

 • Analysoi järjestelmänhallintatyökaluja ja ohjelmointitietoja auttaakseen parantamaan tuotteen ohjelmistosuunnittelua.
 • Dokumentoi minkä tahansa ohjelmistoprojektin jokaisen uuden päivityksen ja tarkistuksen käyttämällä kommentteja koodin ohjeiden alueella.
 • Paransi yritysohjelmistoon kuuluvan sähköisen kaupankäynnin paketin tehokkuutta yli 60 prosenttia tarkistusten ja työnkulun muutosten avulla.

Koulutus

Sertifioitu tietokonealan ammattilainen 2002
Tampereen ammattikorkeakoulu

Tietokone- ja tietojärjestelmien kandidaatti 2002
Tampere, Pirkanmaa

Harrastukset ja kiinnostuksen kohteet

Työpäiväni päätyttyä harrastan joka päivä tietokoneisiin ja tekniikkaan liittyviä harrastuksia. Olen vapaaehtoistyöntekijä paikallisessa yhteisöllisessä teknologiahankkeessa, jonka tavoitteena on tuoda huipputekniikan laitteita vähävaraisille. Teen yhteistyötä paikallisten myyjien kanssa saadakseni teknologialahjoituksia liikuteltavaan teknologiabussiin, joka vierailee eri puolilla kaupunkia useita kertoja viikossa. Autan bussissa nuoria ja vanhuksia tekniikan haasteissa.

Työmarkkinoilla kilpailu on kovaa ja erottuaksesi sinun täytyy kirjoittaa paras mahdollinen ansioluettelo. Ohjelmoijan ansioluettelon kirjoittaminen voi tuntua haastavalta, mutta me teemme siitä helpomman.

Halusitpa sitten tutustua loistavaan ohjelmoijan ansioluettelomalliin tai saada neuvoja taidoista ja ohjelmoijan ansioluettelon muotoilusta – löydät täältä kaiken tarvitsemasi CV-avun ja vinkit.

Mitä ohjelmoija tekee?

Tietokoneohjelmoijat vastaavat koodin luomisesta ja koodauskirjastojen käytöstä tietokoneohjelmistojen rakentamiseksi. Heidän odotetaan hallitsevan useita eri tietokonekieliä, ja heidän pitäisi pystyä tunnistamaan järjestelmässä olevan ongelman syy, ennen kuin he voivat muuttaa sitä vastaavasti. Ohjelmoijat ovat osa tietotekniikka-alaa, mutta heitä voidaan työllistää lähes millä tahansa alalla, joka tarvitsee tietotekniikan asiantuntijoita rakentamaan ohjelmistoja ja korjaamaan verkko-ongelmia.


Ohjelmoijan CV

Olet ammatissa, joka vaatii sinulta keskittymistä. Koska työtäsi voi tehdä missä päin maailmaa tahansa, kilpailusi on maailmanlaajuista. Hyvänä puolena on, että taitojasi tarvitaan monilla toimialoilla, sillä lähes kaikki yritykset käyttävät jonkinlaista tietokoneohjelmaa. Hienoja työpaikkoja on siis tarjolla – jos osaat kiinnittää palkkaavan henkilöstön huomion. Tietokoneohjelmoijat ovat yleensä yksityiskohtaisesti orientoituneita työntekijöitä. Ohjelmoijana sinun on oltava sellainen, sillä koodaaminen on tarkkaa työtä. Mutta myös “kauniin”, työnsä hyvin hoitavan koodin luominen vaatii luovuutta. Varmista, ettet unohda tätä osaamisesi näkökohtaa, kun laadit ohjelmoijan ansioluetteloa.

Hakijaseurantajärjestelmien ohittaminen

Tavoitteenasi on saada ansioluettelosi ihmisen käsiin. Sitä varten sinun on ymmärrettävä hakijaseurantajärjestelmiä (ATS). Ne on suunniteltu seulomaan pois ansioluettelot, jotka eivät täytä työnantajan vaatimuksia, ja helpottamaan ylikuormitetun henkilöstöhenkilöstön työtä. Tietokoneisiin perehtyneenä ammattilaisena ymmärrät algoritmeja. ATS-ohjelmistot käyttävät algoritmeja ohjelmoijan ansioluettelon skannaamiseen ja luokitteluun, minkä jälkeen se joko annetaan rekrytoijalle tai lähetetään roskakoriin.

Markkinoilla on yli sata järjestelmää, joten ei ole yhtä ainoaa tapaa varmistaa, että menestyt minkä tahansa digitaalisen suodattimen läpi. On kuitenkin joitakin vinkkejä ja temppuja, joilla voit parantaa sijoitustasi. ATS on suunniteltu helpottamaan tiedon jäsentämistä, joten sinun kannattaa tehdä tiedoistasi helposti skannattavia. Kaksi tärkeintä neuvoa, jotka kannattaa muistaa, ovat:

 • Yksilöi ansioluettelosi niin, että se sisältää täsmälleen ne avainsanat ja -lauseet, jotka mainitaan julkaistussa työnkuvauksessa, mutta älä “täytä” ansioluetteloasi näillä avainsanoilla. Yhä kehittyneemmät ohjelmistot voivat hylätä ansioluettelot toistuvan avainsanojen käytön vuoksi. Vielä tärkeämpää on se, että vaikka pääsisitkin ATS-järjestelmän ohi, rekrytoijat eivät mene lankaan.
 • Älä käytä muotoiluja, kuten taulukoita, äläkä laita tietoja otsikoihin tai alatunnisteisiin, joita jotkin ATS-ohjelmistot eivät ehkä pysty lukemaan.

Miten löydät tärkeimmät avainsanat ja -lauseet? Todennäköisesti ne toistuvat useammin kuin kerran, ovat työpaikkailmoituksen ensimmäisten vaatimusten joukossa tai niitä korostetaan voimakkailla sanamuodoilla/teknisillä termeillä. Jos sinulla on kuitenkin vaikeuksia etkä halua jättää sanaa väliin, kokeile käyttää apuna sanapilvisovellusta. Jos liität työpaikkailmoituksen wordle.net- tai wordart.com-sivustoon, saat sanapilven. Suurimmat sanat toistuvat useimmin ja ovat todennäköisesti tärkeitä mahdolliselle työnantajallesi.


Ohjelmoijan CV

Miten kirjoittaa ansioluettelo vähäisellä kokemuksella?

Jos haluat kirjoittaa ohjelmoijan ansioluettelon, joka osoittaa pätevyytesi tehtävään, sinun on otettava mukaan useita tekijöitä. Seuraavassa luettelossa käydään läpi vaiheittainen prosessi, jonka avulla voit järjestäytyä ja luoda hyvin kirjoitetun lähtötason ansioluettelon.

 • Tutustu työnkuvaukseen ja korosta avainsanoja.
 • Sisällytä mukaan yritykselle räätälöity tavoitelausuma.
 • Luo taitoja koskevan osion lisäksi teknologiayhteenveto-osio.
 • Sisällytä mukaan tietoja korkeakoulutuksestasi.
 • Käytä ammatillista osiota alan kokemuksen korostamiseen.
 • Luo kokemustasi vahvistava osio, jossa käsitellään sertifikaatteja tai palkintoja.

Valitse oikea ansioluettelon muotoilu

Nyt kun olet kerännyt kaikki tiedot ansioluettelon kirjoittamista varten, on aika valita oikea ansioluettelon muoto. Nämä muodot järjestävät ansioluettelosi sisällön siten, että ne korostavat vahvuuksiasi ja kääntävät huomion pois rajoituksistasi. Kolme ansioluettelomuotoa, joista voit valita, ovat: kronologinen, toiminnallinen ja yhdistelmä.

 • Kronologinen muoto tuo esiin laajan työhistoriasi, joten ohjelmoijien, joilla on yli 10 vuoden kokemus, kannattaa valita se.
 • Toiminnallinen muoto on parempi valinta aloitteleville hakijoille, joilla on taitoja, mutta joilla ei ole työkokemusta.
 • Yhdistelmämuodossa keskitytään yhtä lailla hakijan taitoihin ja työhistoriaan. Tämä muoto on hyödyllinen hakijoille, jotka haluavat vaihtaa alaa tai saada ylennyksen, sillä se osoittaa, miten monipuolinen hakija on.

Pituus: Rekrytoijilla ei yksinkertaisesti ole aikaa lukea pitkiä ansioluetteloita. Heidän huomionsa kiinnittyminen lyhyeen, napakkaan ja erittäin relevanttiin ansioluetteloon johtaa paljon todennäköisemmin menestykseen. Kaksi A4-puolta tai vähemmän on paras vaihtoehto.

Luettavuus: Rekrytoijat arvostavat ansioluetteloita, joita on helppo selata. Varmista, että ansioluettelosi kelpaa, muotoile otsikot huomionarvoisiksi (lihavoidut tai värilliset fontit riittävät) ja jaa pitkät kappaleet pienempiin osiin tai lyhyisiin, napakoihin bullet pointteihin.

Suunnittelu: Ansioluettelosi tulee näyttää ammattimaiselta, tyylikkäältä ja helppolukuiselta. Hienovaraiset värit, luettava fontti ja yksinkertainen muotoilu ovat yleensä parhaita tähän tarkoitukseen, sillä monimutkaisemmat mallit ovat usein vaikeampia selata.

Ansioluettelon otsikko

Ohjelmoijan ansioluettelon otsikko on se kohta, jossa rekrytoijat voivat muodostaa ensimmäisen ja mahdollisesti pysyvän myönteisen vaikutelman. Ylhäältä käsin asiakirja vaikuttaa houkuttelevammalta lukea, ei vain, jos otsikkosi muotoilu miellyttää silmääsi, vaan myös siksi, että se antaa tilaa hengittää suhteessa ansioluettelon tekstipitoisiin osioihin.

Otsikon tärkein tehtävä on erottaa sinut visuaalisesti muista työnhakijoista. Nimesi ja yhteystietosi ovat näkyvästi esillä, joten henkilöstöpäälliköiden on helppo ottaa yhteyttä, kun he ovat valmiita ottamaan seuraavan askeleen.

Esittele itsesi tiivistelmällä tai uratavoitteella

Ansioluettelosi avauslausuma voi olla jompikumpi kahdesta lähestymistavasta: yhteenveto tai uratavoite. Aloitteleva ohjelmoija voi käyttää uratavoitetta korostaakseen taitojaan ja urasuunnitelmiaan ja saadakseen huomion pois kokemuksen yleisestä puutteesta. Toisaalta tiivistelmälausuma toimii erinomaisesti kokeneille henkilöille, koska siinä on tilaa mainita tärkeimmät taidot ja kokemukset.

Oletetaan, että olet juuri valmistunut tietojenkäsittelytieteen kandidaatin tutkinnon suorittaneeksi ja haet ohjelmoijan paikkaa toimistosta. Uratavoitteesi tulisi kartoittaa koulutuksesi kurssien, todistusten ja harjoittelupaikkojen kautta ja korostaa samalla opittuja työhön liittyviä olennaisia taitoja.


Ohjelmoijan CV

Väärin
“Olen aloitteleva ohjelmoija, joka hakee töitä toimistostanne. Olen mieltynyt koodaamiseen ja olen melko taitava omaksumaan asioita nopeasti, ja tämä tilaisuus auttaisi minua kehittämään ohjelmointitaitojani.”

Oikein
“Vastavalmistunut tietojenkäsittelytieteen kandidaatti, joka etsii työpaikkaa yrityksessänne. Kokemusta Python-ohjelmoinnista ja tietokantojen käsittelystä MySQL:llä vuoden mittaisen, korkeakoulun nimittämän Agile-projektin kautta. Halukas hiomaan .Net- ja C#-taitoja, tavoitteena framework-kehitys.”

Räätälöi ohjelmoijan tiivistelmäsi kutakin hakemaasi työpaikkaa varten ja se tuottaa varmasti tulosta.

 • Käytä avainsanoja työpaikkailmoituksesta, johon vastaat. Näin kiinnität palkkaavan esimiehen huomion jo ennen kuin sanot Java.
 • Mieti suurimpia saavutuksiasi, jotka liittyvät työpaikkaan, ja ilmaise ne määrällisesti aina kun voit. Vältä luettelemasta tylsiä tehtäviä ja vastuualueita, joissa puhutaan paljon mutta ei sanota mitään.
 • Käytä vaikuttavaa kieltä. Seuraavat esimerkit mielenkiintoisista adjektiiveista ja vahvoista verbeistä voivat olla hyödyllisiä: oma-aloitteinen, innostunut, luotettava, motivoitunut, edelläkävijä, esittelevä, demonstroiva, toteuttava, ohjaava, lisäävä jne.

📌Vinkki:
On aina hyvä lisätä linkki LinkedIn-tilillesi, sillä se näyttää tekevän ihmeitä. Tämä sosiaalinen verkosto on jo valmiiksi suunniteltu ammatillisiin tarkoituksiin, joten se esittelee sinut kunnolla. Toisaalta yritä pysyä erossa esimerkiksi linkistä Instagram-profiiliisi.

Mitkä ovat parhaat taidot ohjelmoijan ansioluetteloon?

Taitavana ohjelmoijana tunnet varmasti enemmän ohjelmointikieliä kuin mitä tarvitaan. Saattaa olla houkuttelevaa, että täytät ansioluettelosi lukuisilla kovilla taidoilla, riippumatta siitä, tarvitaanko niitä vai ei. Olisiko se kuitenkin tehokasta?

Jokainen rekrytoija etsii tiettyjä taitoja. Räätälöi osaamisosiosiota ja mainitse ensin ne ohjelmointikielet, jotka ovat merkityksellisiä haettavan työpaikan kannalta. Voit varmasti saada pisteitä lisäämällä niiden osaamisesi.

Muista lisätä myös pehmeät taitosi, jotka puhuvat paljon tuottavista persoonallisuuden piirteistäsi.

Parhaat ohjelmoijan pehmeät taidot ansioluettelossa

 • Yksityiskohtien huomioiminen
 • Viestintä
 • Organisointi
 • Tiimityö
 • Kärsivällisyys
 • Vastuullisuus
 • Positiivisuus
 • Ongelmanratkaisu
 • Mielenkiintoisuus
 • Motivaatio
 • Kärsivällisyys
 • Hyvä muisti

Tehokkaat kovat taidot ohjelmoijan ansioluetteloosi

 • Python
 • SQL (erinomainen osaaminen)
 • ReactJS (edistynyt osaaminen)
 • Angular (edistynyt osaaminen)
 • PHP (ammattilainen)
 • HTML
 • CSS
 • C#
 • Java
 • Model-View-Controller
 • GIT
 • SCRUM
 • Azure DevOps
 • JIRA

Työhistorian ja projektien esittely

Ensimmäinen päätöksesi on, sopivatko urasi saavutukset paremmin tavanomaiseen työhistoria- vai projektiosioon. Vastaa seuraaviin kysymyksiin päätöksenteon helpottamiseksi:

Oletko itsenäinen ammatinharjoittaja vai vasta urasi alussa? Osallistutko avoimen lähdekoodin ohjelmistoihin tai muuhun joukkorahoitteiseen koodiin? Jos näin on, kannattaa suosia projektit-osiota, jossa voit kertoa enemmän työstä, jota olet tehnyt 40-tuntisen työviikon ulkopuolella.

Onko suurin osa urakokemuksestasi tullut yrityksen työntekijänä työskentelemisestä? Jos näin on, sinun pitäisi luoda työhistoriaosio, vaikka ulkopuoliset projektit olisi otettava huomioon.

Sisältääkö urasi sekä urakkatyötä että kokopäivätyötä? Silloin voit halutessasi sisällyttää sekä työhistoriaa että projekteja koskevat osiot, jos tila sallii. Tai sitten voit sisällyttää projektisi työhistoriaosioon, jos niitä on vähemmän mutta ne ovat silti tärkeitä ja monitahoisia.

Saattaa olla hyödyllistä palata edelliseen oppaan osaan “Parhaan ansioluettelomuodon valitseminen ohjelmoijalle”.

Kummassakin tapauksessa, valitsitpa sitten työhistoria- tai projektiosion, sen pitäisi osoittaa rekrytoijille, miten olet oppinut ja kasvanut ottaessasi vastaan yhä monimutkaisempia koodausprojekteja.

Työhistoria

Työhistoria-osio sisältää luettelon työkokemuksesta päivättyjen työnantajaotsikoiden alla. Ne olisi esitettävä käänteisessä aikajärjestyksessä aloittaen viimeisimmästä työpaikastasi.

Kun kuvailet kutakin työpaikkaa, älä tyydy pelkkään vastuualueiden luettelointiin. Selitä, millaisissa projekteissa olet työskennellyt ja miten olet ratkaissut vaikeita haasteita.

Yksi lähestymistapa on pohtia, mitä saavutit, miten saavutit sen ja mitä tietoja tai mittareita voit esittää osoittaaksesi hyödyn työnantajalle tai asiakkaalle.


Ohjelmoijan CV

Käytä vahvoja toimintaverbejä ja adjektiiveja, jotka ilmaisevat parhaat ammatilliset ominaisuutesi. Pyri sijoittamaan avainsanat ja -lauseet orgaanisesti, jotta voit hyödyntää ATS-algoritmia. Muista, että tässä on kyse siitä, että todistat rekrytoijille, että tuot tiimiin lahjakkuutta, omistautumista ja todistettuja tuloksia.

Projektit-osio

Jos tämä osa ohjelmoijan ansioluettelostasi sopii paremmin projektipohjaiseen rakenteeseen, listaa ylpeimmät saavutuksesi ensin. Huomaa, että rekrytoijat haluavat silti nähdä, milloin olet työskennellyt näiden ohjelmien parissa, joten sinun kannattaa luetella nykyinen tai hiljattain valmistunut projekti ensin. Selitä kunkin projektiotsikon alla roolisi – myös se, oletko työskennellyt osana tiimiä vai itsenäisesti – ja noudata muutoin samoja ohjeita kuin edellä on kuvattu työhistoriaosion kohdalla.

Jos sinulla on vähemmän ammattikokemusta, on hyvä tapa erottua muista, jos lisäät ansioluetteloosi ohjelmointihankkeita käsittelevän osion. Itse asiassa tämän tiedon lisäämisestä on tullut alan standardi ohjelmoijille, joilla on vähemmän työkokemusta.

Tässä kohdassa lueteltujen projektien tulisi olla räätälöityjä haluamaasi tehtävään.

Jos haluat esimerkiksi suunnittelutoimiston ohjelmoijaksi, korosta luovia projekteja, joiden parissa olet työskennellyt. Jos taas haet perinteiseen teknologiayritykseen, listaa teknisesti vaikuttavimmat projektisi.

Jos olet vielä koulussa, lisää hankkeet, jotka olet toteuttanut joko kursseilla tai vapaa-ajalla. Vaikka olisit työskennellyt vain pienissä projekteissa, tämä osoittaa, että sinulla on tilaa kasvaa ja tehdä aloitteita.

Lisää konkreettisia lukuja saavutuksiisi

Koska ohjelmointi on erittäin teknistä työtä, onnistumisesi mitataan usein tiedoilla. Yksi parhaista tavoista näyttää työnantajille, mihin pystyt, on esittää tarkkoja numeroita, jotka osoittavat saavutuksesi.

Kehititkö ohjelman, joka säästi X määrän euroja? Toteutitko strategian, joka säästi X:n verran läpimenoaikaa? Tai lisäsitkö tarkkuutta tietyllä prosentilla?

Kuinka monta projektia toteutit edellisessä työpaikassasi? Johditko tiimiä? Jos vastasit, kuinka monta henkilöä?

On monia tapoja muuttaa kokemuksesi konkreettisiksi luvuiksi, jotka osoittavat konkreettisesti tuotoksesi ja arvosi mahdolliselle työnantajalle.

Ohjelmoijan ansioluettelon koulutusosio

Useimmilla tietokoneohjelmoijilla on korkeakoulututkinto, mutta on mahdollista saada työpaikka myös perustutkinnolla. Harvoissa tapauksissa se on mahdollista ilman muodollista koulutusta lainkaan, mutta erittäin vaikuttavalla ohjelmoijan ansioluettelolla ja portfoliolla.

Monet nykypäivän koodarit ovat käyneet bootcamp-kursseilla, joissa keskitytään pelkästään koodaamisen oppimiseen. Koodaaminen on myös taito, joka vaatii usein päivittämistä kielten ja muiden työvälineiden muuttuessa. Kirjoita tähän osioon kaikki koulutusseminaarit, koodauskurssit tai muu ammatillinen kehitys, jonka olet suorittanut.

Jos olet vaihtamassa ammattia tai vasta aloittamassa uraa, harkitse työn kannalta olennaisimpien kurssien erottamista tästä ansioluettelo-osiosta. Luettele myös kaikki saamasi tunnustukset, kunniamaininnat tai todistukset. Voit myös siirtää koulutusosion projektit-osion yläpuolelle, jos sinulla on erinomainen akateeminen ura ja etsit ensimmäistä työpaikkaasi. Jos olet urasi keskivaiheilla, pelkkä tutkintojesi luettelo riittää, sillä työhistoriasi osoittaa ohjelmointitaitosi.

Kiinnostuksen kohteet ja harrastukset

Valinnainen osio, jota tulisi käyttää vain, jos harrastuksesi ja kiinnostuksen kohteesi syventävät ansioluetteloasi.

Vältä yleisiä harrastuksia, kuten lukemista tai sosiaalista kanssakäymistä, ja sovita kiinnostuksen kohteesi sen sijaan ohjelmistokehittäjän uraan.

Harkitse harrastuksia, jotka osoittavat pehmeät taitosi, kuten analyyttinen ajattelu, ongelmanratkaisu tai innovatiivisuus, kuten pienoismallien rakentaminen tai osallistuminen kerhotoimintaan.

Saatekirjeen liittäminen hakemukseen

Hyvä ohjelmoijan saatekirje voi olla valtavan hyödyllinen – se kertoo asioita, jota ansioluettelosi ei voi kertoa.

Ajattele hakevasi aloittelevaa IT-työtä tai ohjelmoijan harjoittelupaikkaa.

Jos liität saatekirjeen ohjelmointiharjoittelun ansioluetteloosi, voit korostaa luovuuttasi ja selittää, miksi olet kiinnostunut työskentelemään tietyssä yrityksessä. Lähes 45 rekrytoijia sadasta ei vaivaudu avaamaan työhakemustasi, jos siihen ei sisälly saatekirjettä.

Kirjoita ohjelmoijan saatekirje (vaikka sitä ei suoraan pyydettäisikään työpaikkailmoituksessa) ja tuplaa mahdollisuutesi saada työpaikka.


ohjelmoijan cv

📌Vinkki:
Kun olet lähettänyt ohjelmoijan ansioluettelosi ja saatekirjeesi, älä unohda ottaa yhteyttä! Siihen ei mene kuin minuutti, etkä ole enää anonyymi työnantajille.

Tärkeimmät asiat ennen kirjoittamisen aloittamista

 • Ota huomioon koulutuksesi ja kokemuksesi ja valitse sopiva ansioluettelon muoto.
 • Lue työpaikkailmoitus huolellisesti ja räätälöi ansioluettelosi sen mukaisesti.
 • Laadi ansioluettelon tavoite, jos olet vaihtamassa uraa tai olet nuorempi ohjelmoija.
 • Laadi ansioluettelon tiivistelmä, jos tavoittelet johto- tai esimiestehtävää.
 • Linkki online-kehittäjäportfolioosi ansioluettelon otsikossa.
 • Tasapainota pehmeät ja kovat kyvyt ansioluettelossasi.
 • Aseta tekniset taitosi tärkeysjärjestykseen työtehtävien merkityksellisyyden ja perehtyneisyyden tason mukaan.
 • Älä lannistu, jos sinulla ei ole perinteistä akateemista taustaa.

Usein kysytyt kysymykset

Miten ohjelmoija voi erottua muista?

Kaikki ammattimaiset tietokoneohjelmoijat hallitsevat työssä vaadittavat tekniset taidot, joten heidän joukostaan voi olla vaikea erottua. Hakija erottuu tietyssä tehtävässä, jos hänen ansioluettelossaan luetellaan tehtäväkohtaiset taidot. Lisäksi hakijalla pitäisi olla myös ihmissuhdetaitoja, jotta hän pystyy tekemään yhteistyötä muiden kanssa, johtamaan tiimiä ja ylläpitämään organisoitua ja tehokasta työtaakkaa.

Millainen on hyvä tavoitelausuma ohjelmoijalle?

Tavoitelausuman tarkoituksena on osoittaa, että sinulla on työn edellyttämät kyvyt. Sen lisäksi, että mainitset uratoiveesi ja tavoitteesi tehtävässä, erinomaisessa uratavoiteilmoituksessa tulisi siis mainita osaamisesi tiettyihin tehtävään liittyvissä teknisissä taidoissa. Esimerkiksi sovelluskehitystehtävään pyrkivä ohjelmoija voisi kirjoittaa “työskennellyt projekteissa, jotka edellyttävät Android SDK:n ja Rubyn tuntemusta” osoittaakseen, että ymmärrät vaaditut tekniset kyvyt.

Kuinka pitkä ohjelmoijan ansioluettelon pitäisi olla?

Jotta ansioluettelosi olisi optimaalinen, sen tulisi noudattaa ohjelmoijan ansioluetteloesimerkkiä ja pysyä yhden sivun pituisena. Yhden sivun ansioluettelo sisältää juuri sen verran tietoa, että se on perusteellinen, mutta ei ylivoimainen, ja antaa työnantajille mahdollisuuden hahmottaa pätevyytesi yhdellä silmäyksellä. Jos sinulla on vaikeuksia karsia ansioluetteloasi, katso ideoita ohjelmoijan ansioluetteloesimerkistämme ja yritä karsia kokemuksesi 10-15 viime vuoteen. Kaikki muu on vanhentunutta.

Yhteenveto

Ihanteellinen työpaikka, jonka olet aina halunnut, ei putoa taivaalta. Se vaatii paljon kovaa työtä, kuten koulutusta ja jatkuvaa oppimista. Joten kun olet käynyt tämän prosessin läpi, edessäsi on hakuprosessi, valinta, haastattelut jne.

Jos haluat tulla valituksi, sinun on tehtävä arvokas vaikutelma mahdolliseen työnantajaan. Tässä kohtaa moitteettoman ansioluettelon on tehtävä oma osuutensa.

Moitteeton ansioluettelo sisältää vain parhaat henkilökohtaiset ja ammatilliset tiedot, jotka auttavat työnantajaa valitsemaan sinut seuraavaksi työntekijäksi.

Tämän artikkelin tarkoituksena on antaa tärkeimmät yleiset ohjeet siitä, miten kirjoitat ohjelmoijan ansioluettelon. Lisää vinkkejä saat tutustumalla ansioluettelopohjiimme.

Luo ansioluettelosi parhaiden mallipohjien avulla

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni