Mekaanikon CV -Opas erinomaisen ansioluettelon kirjoittamiseen

Mekaanikot kokoavat ja korjaavat ajoneuvoja, koneita, moottoreita ja niiden osia. Pätevyydestä riippuen mekaanikot hoitavat mitä tahansa renkaiden vaihdosta raskaiden ajoneuvojen korjaamiseen. Mitä parempi ansioluettelosi on, sitä parempia työpaikkoja voit hakea!

Muotoile :
Koko :
Muokattavissa:
Word (Microsoft)
A4
Kyllä

Mekaanikon CV esimerkki

Matti Mallikas
Kotikatu 1, 00200 Vantaa
matti.mallikas@email.com
+358 40 1234 567

Ahkera ja huolellinen automekaanikko, jolla on yli viiden vuoden ammattikokemus ajoneuvojen arvioinnista, testauksesta ja korjauksesta kiireisessä korjaamossa. Hänellä on vankka tietämys korjaamoiden työturvallisuudesta ja -terveydestä, ja hän on sitoutunut tarjoamaan rehellistä ja helposti lähestyttävää asiakaspalvelua. Innokas liittymään yritykseen, jossa voi hyödyntää teknisiä taitojaan tietokonediagnostiikan alalla nopeiden ja tehokkaiden korjausten tekemisessä.

Työkokemus

Mekaanikko
Ajoneuvokorjaamo, Vantaa
Joulukuu 2019-nykyinen

 •  Johtavan mekaanikon avustaminen ajoneuvojen diagnosoinnissa, korjaamisessa ja huollossa.
 •  Työn dokumentointi tarkkuuden varmistamiseksi
 •  Yhteydenpito tavarantoimittajiin ja uusien osien tilaaminen sen varmistamiseksi, että korjaamomme on täysin varusteltu
 •  yhteydenpito asiakkaisiin päivitysten ja neuvojen antamiseksi korjausten osalta
 •  Ajoneuvojen sähköisten ja mekaanisten vikojen diagnosointi ja korjaaminen.
 •  Ajoneuvojen puhdistaminen ja tarkastaminen ennen niiden palauttamista asiakkaille.

Mekaanikko
Arton Auto, Klaukkala
Marraskuu 2017-joulukuu 2019

 •  Diagnosoi ongelmia ja korjasi sähköisiä ja mekaanisia vikoja sekä manuaali- että automaattivaihteisissa ajoneuvoissa.
 •  Asensi uusia ajoneuvon osia, kuten jakohihnoja ja ajovaloja.
 •  Neuvoi asiakkaita auton huollossa ja suositteli korjauksia
 •  Suoritti rutiinihuoltoja, kuten jarrunestetasojen tarkistamisen ja renkaiden vaihdon.
 •  Käytti tietokonediagnostiikkatyökaluja ajoneuvojen ongelmien paikantamiseen ja korjaamiseen.
 •  dokumentoi korjaukset ja huoltotyöt
 •  Palkittu työntekijäpalkkiolla kolme kuukautta peräkkäin korkeatasoisesta työstä ja hyvästä asiakaspalautteesta.

Mekaanikko-oppipoika
Arton Auto, Klaukkala
Heinäkuu 2015-marraskuu 2017

 •  Suoritti oppisopimuskoulutuksen korjaamon johtavan mekaanikon valvonnassa.
 •  Opetteli diagnosoimaan ja korjaamaan tavallisia vikoja ja samalla pitämään huolta korkeista terveys- ja turvallisuusstandardeista korjaamolla.
 •  Suoritti henkilöautojen, pakettiautojen ja moottoripyörien rutiinihuoltoja ja yksinkertaisia huoltotöitä.

Tärkeimmät taidot ja saavutukset

 •  Erittäin taitava automaattivaihteisten ja manuaalivaihteisten ajoneuvojen diagnosoimisessa ja korjaamisessa.
 •  Kokemus korin muokkauksesta, maalauksesta ja osien muuttamisesta
 •  Yksityiskohtaisuuteen suuntautunut ja järjestelmällinen
 •  Kyky käyttää korjaamolaitteita, kuten nostureita ja tunkkeja.
 •  Erinomaiset asiakaspalvelu- ja viestintätaidot
 •  tiimityö- ja ihmissuhdetaidot
 •  Kyky hallita kiireistä työtaakkaa ja asettaa kiireelliset ja kiireettömät korjaukset tärkeysjärjestykseen.

Koulutus

Automekaanikko, 2013-2015.
Klaukkalan ammattikoulu, koneasentaja

Harrastukset ja kiinnostuksenkohteet

Vanhojen autojen kilpa-ajo
Jalkapallovalmennus
Ruoanlaitto

Referenssit ovat saatavilla pyydettäessä.

Jos toivot hakevasi uutta työpaikkaa mekaanikkona , on hyvä tarkistaa ansioluettelosi , jotta se tuo esiin tekniset taitosi ja urakokemuksesi. Olitpa sitten kokenut mekaanikko tai oppisopimusopiskelija, ansioluettelon peruselementtien ymmärtäminen voi auttaa sinua pääsemään alkuun. CV-mallin käyttäminen voi myös auttaa sinua muotoilemaan ja jäsentämään CV:si ammattimaisesti. Tässä artikkelissa esittelemme vahvan mekaanikon CV-esimerkin ja annamme vinkkejä, joiden avulla voit laatia onnistuneen CV:n itsellesi.

Tee vaikutus rekrytoijiin tehokkaalla mekaanikon ansioluettelolla , jossa korostuvat pätevyytesi, taitosi ja tärkeä työkokemuksesi urasi aikana.

CV-esimerkkiemme avulla voit valita parhaan mahdollisen muodon, sanamuodon ja sisällön oppisopimuskoulutettavista monitaitoisiin ammattimekaanikkoihin . Me annamme sinulle oikean suunnan, joka auttaa sinua rakentamaan täydellisen mekaanikon CV:n .

Mitä mekaanikko tekee?

Mekaanikot tarkastavat, huoltavat ja korjaavat kaikenlaisia koneita. Jos kone ei toimi oikein he selvittävät syyn ja korjaavat sen.

Viallisten laitteiden korjaaminen ja viallisten osien vaihtaminen on suuri osa mekaanikkojen työstä. He tekevät kuitenkin myös rutiininomaista, ennaltaehkäisevää huoltoa vaihtamalla öljyä, tarkistamalla nestetasoja ja pyörittämällä renkaita. Hyvät mekaanikot pyrkivät havaitsemaan ongelmat jo ennen niiden syntymistä, kuten kuluneet osat, jotka on vaihdettava.

Mekaanikot ovat myös tekemisissä asiakkaiden kanssa, ja joskus he kohtaavat huomattavan "luottamuspulan" epäilevien asiakkaiden keskuudessa, jotka pelkäävät joutuvansa huijatuksi. Rehelliset mekaanikot tarvitsevat joskus poikkeuksellisia ihmissuhdetaitoja vakuuttaakseen ihmiset siitä, että jarrusi vinkuvat oikeasti siksi, että niissä ei ole enää kumia jäljellä ja ne on vaihdettava.

mekaanikko cv

Mekaanikon ansioluettelon kirjoittaminen ilman kokemusta

Aloitteleva mekaanikko, jolla ei ole relevanttia työkokemusta, hyötyy toiminnallisesta ansioluettelomuodosta. Siinä korostuvat ensin taidot, kun sinulla ei ole työhistoriaa näytettävänä.

Ota käyttöön mekaanikon uratavoite .

Niille, jotka vaihtavat uraa mekaanikon alalle, tarvitset tavoitteen, jossa kerrotaan, mikä on työn hakemisen tavoite.

Korosta koulutustasi .

Koulutuksen korostaminen antaa työnantajille mahdollisuuden arvioida soveltuvuuttasi mekaanikon työhön.

Liitä mukaan portfoliosi/sivuprojektisi/henkilökohtainen verkkosivustosi .

Portfoliossa/sivuprojektissa/henkilökohtaisella verkkosivustolla näytetään kaikki työnäytteet, joita hakijalla on ja jotka ovat merkityksellisiä ilmoitetun työpaikan kannalta. Rekrytoija voi tarkastella saavutuksiasi portfoliosta.

Kirjoita vilpitön mekaaninen saatekirje .

Vilpitön saatekirje paljastaa lyhyesti taidot, henkilötiedot, koulutuksen ja aikomukset työpaikan suhteen. Rekrytoija voi arvioida pätevyytesi lyhyen saatekirjeen perusteella ennen kuin syventyy ansioluetteloon.

ATS eli hakijaseurantajärjestelmä

Jotta mekaaninen ansioluettelosi päätyisi palkkaavan johtajan käsiin, sen on ensin ohitettava sähköinen portinvartija, jota kutsutaan hakijaseurantajärjestelmäksi (Applicant Tracking System, ATS) . Tämä ei ehkä ole ongelma yhden omistajan naapuruston korjaamolla, mutta useimmat suuret työnantajat ja autokorjaamoketjut käyttävät jonkinlaista ATS:ää. Nämä ovat ohjelmistoja, jotka käyttävät algoritmeja skannatakseen ansioluettelot ja asettavat ne sitten paremmuusjärjestykseen työnantajan asettamien kriteerien mukaan, eli ensisijaisesti sen mukaan, millaisia pätevyysvaatimuksia he hakijalta hakevat. Ansioluettelosi sijoitus ratkaisee, päätyykö se koskaan sellaisen henkilön käsiin, jolla on valta myöntää sinulle haastattelu.

Koska käytössä on yli 100 ATS-järjestelmää, ei ole olemassa mitään varmaa menetelmää, jolla pääsisit kaikkien ATS-järjestelmien ohi, mutta voit parantaa mahdollisuuksiasi käyttämällä tiettyjä keinoja. Useimmat ATS-ohjelmistot etsivät ansioluetteloista avainsanoja tai -lauseita, joten varmista, että käytät niitä, joita se etsii. Mistä tiedät? Työnantajat kertovat tarkalleen, mitä he etsivät työpaikkailmoituksissaan. Sanotaanko ilmoituksessa: "Asiakaspalveluhenkinen teknikko haluttu"? Silloin mekaanikon ansioluettelossasi pitäisi olla sanat "asiakaspalvelu" ja "teknikko". Jotkin ATS-ohjelmat ovat kehittyneempiä kuin toiset ja löytävät synonyymit, mutta jotkin, erityisesti vanhemmat ohjelmat, eivät löydä niitä.

Mekaanikon ansioluettelon muotoilu

 • Tee yhden sivun pituinen ansioluettelo.
 • Valitse ansioluettelon fontiksi 11-14pt Cambria tai Trebuchet.
 • Aseta 1 tuuman marginaalit ja lisää valkoista tilaa, jotta myymäläpäälliköt voivat lukea työsi.
 • Kirjoita ansioluettelon osiot otsikko, tiivistelmä, kokemus, koulutus ja taidot.
 • Laita työhistoriasi käänteiskronologiseen ansioluetteloon.
 • Muista: PDF-ansioluettelot toimivat erinomaisesti kannettavissa tietokoneissa, tableteissa ja älypuhelimissa.
mekaanikko cv

Valitse oikea ansioluettelomuoto

Voit valita kahdesta CV:n ulkoasusta - tavallisesta CV:n ulkoasusta ja osaamiseen perustuvasta CV:n ulkoasusta. Se, millä tavalla sinun tulisi laatia mekaaninen ansioluettelosi, riippuu siitä, kuinka paljon kokemusta sinulla on:

Kokemattomat tai uransa alussa olevat mekaanikot: Taitoihin perustuva CV-asettelu

Jos sinulla ei ole paljon kokemusta autojen huollosta, siirrä ammattikohtaiset taitosi ja koulutuksesi ansioluettelosi alkuun käyttämällä taitopohjaista ansioluetteloasettelua, jossa luetellaan tietosi tässä järjestyksessä:

 • Nimi ja yhteystiedot
 • Henkilökohtainen selvitys
 • asiaankuuluvat taidot
 • Koulutus
 • Työkokemus
 • Harrastukset ja kiinnostuksen kohteet

Rakenna sitten osaamisosiosi kirjoittamalla tärkeimmät taitosi otsikoihin ja sen jälkeen 3-4 kuvaavaa luetelmakohtaa taitoa kohti.

Kokeneet mekaanikot: Tavallinen CV-muoto

Vakiomuotoinen ansioluettelo on paras, jos olet jo työskennellyt automekaanikkona, koska siinä korostetaan asiaankuuluvaa kokemustasi sijoittamalla työkokemusta käsittelevä osio suoraan henkilökohtaisen selvityksesi alapuolelle.

Tarvitset edelleen osaamisosion, mutta sen pitäisi olla vain luettelo asiaankuuluvista mekaanikon taidoista, joita et ole sisällyttänyt ansioluettelosi muuhun osaan.

Nimi ja yhteystiedot

Mainitse ansioluettelosi yläosassa nimesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Jos sinulla on useampi kuin yksi puhelinnumero tai sähköpostiosoite, valitse se, jota tarkistat useimmin. Varmista, että ilmoittamasi sähköpostiosoite on ammattimainen. Jos käytät sähköpostiosoitetta, joka on yhdistelmä etu- ja sukunimeäsi, se on helppo muistaa palkkaaville johtajille. Jos nimesi on esimerkiksi Mika Meikäläinen, sähköpostiosoitteesi voisi olla mika.meikalainen@email.com. Voit myös halutessasi ilmoittaa osoitteesi. Jotkut ammattilaiset ilmoittavat täydellisen katuosoitteensa, kun taas toiset kertovat vain kaupungin, jossa he asuvat. Tämä voi auttaa työnantajia päättelemään, oletko paikallinen työnhakija.


Ansioluettelon tiivistelmä: Ammatillinen persoonallisuutesi

Millainen mekaanikko olet ja miten sovit työympäristöön? Tiivistelmäsi, jota joskus kutsutaan profiiliksi tai henkilökohtaiseksi lausunnoksi , on tilaisuutesi kertoa palkkaaville johtajille. Näissä kahdesta neljään virkettä, sinulla on tilaisuus ilmaista itseäsi ja selittää palkkaaville johtajille, miksi olet loistava valinta tähän mekaanikon työhön. Yhteenvedossasi tulisi korostaa kokemustasi ja ammatillisia ominaisuuksiasi.

mekaanikko cv

Olet ehkä huomannut, että monet mekaanikolta vaadittavista taidoista ovat pehmeitä taitoja eli "ihmissuhdetaitoja", jotka liittyvät vuorovaikutukseen asiakkaiden kanssa. Tämä on oikea paikka korostaa niitä. Teknisiä taitojasi ei kannata unohtaa, mutta niitä on helpompi korostaa työhistoriaosuudessa. Koska ansioluettelossa on vain vähän tilaa, haluat varmistaa, että lisäät nämä pehmeät taidot sinne, missä ne ovat tarpeen. Henkilöstöpäälliköt haluavat tietää, mitä sinä tuotat yritykselle ihmisenä ja mekaanikkona, joten varmista, että kerrot siitä heille.

Sisällytä:
 • Adjektiivi (ahkera, tehokas).
 • "Mekaanikko"
 • Kokemusvuodet (1+, 4+)
 • Ketä ja miten autat ( tarjoaa erinomaista palvelua liikkeessä).
 • Parhaat ansioluettelon saavutukset (99 % laadunvalvonnan noudattaminen...).

Tärkeimmät tekijät hyvän mekaanikon ansioluettelon tavoitteen kirjoittamisessa:

 1. Ole täsmällinen

Mitä tarkempi olet, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on saada haastattelukutsu. Kirjoita uusi mekaanikon ansioluettelon tavoite jokaista työhakemusta varten.

 1. Käytä asiaankuuluvia avainsanoja

Tappava temppu on ottaa mekaanikon ansioluettelon tavoitteeseen avainsanoja mekaanikon työpaikkailmoituksesta.

 1. Keskity arvolupaukseen

Miten taitosi ja ominaisuutesi hyödyttävät yritystä? Vakuuta rekrytoijat palkkaamaan sinut auttamaan heitä kasvussa.

 1. Sovita se mekaanikon työhön

Valitse mekaanikon ominaisuutesi ja sovita ne työn vaatimuksiin. Hahmottele tavoitteet, jotka ovat sen sisällä, mitä yritys haluaa mekaanikon tehtävään. Miten aiot kasvaa yrityksen kanssa?

OIKEA

Oikein:

Energinen automekaanikko, jolla on yli 3 vuoden kokemus yli 3100 ajoneuvon vianetsinnästä ja korjaamisesta. Pyrkii tarjoamaan erinomaista palvelua autokorjaamolla. Ylläpitänyt 99 % laadunvalvonnan noudattamista.


INCORRECT

Väärin:

Kokenut mekaanikko, joka on taitava vianetsinnässä, moottorinkorjauksessa, sähköjärjestelmissä ja koritöissä. Suorittaa työt korkealla laadunvalvontatasolla. Hyvä kuuntelija, jolla on erinomaiset ajanhallintataidot.


Kokemusosio

Työhistoriaosion pitäisi koota ammatillinen kasvusi ja tietämyksesi hienosäädetyksi tarinaksi, jolla pääset haastatteluun.

Palkkaavat johtajat haluavat nähdä urasi onnistumiset ja saavutukset, eivät kuivaa, yksityiskohtaista työnkuvaa. He tietävät, että mekaanikot korjaavat autoja. He haluavat tietää, miten korjaat autoja, millaisia autoja ja millaisia korjauksia teet, oletko tuonut korjaamolle uusia asiakkaita ja mitä muuta kokemusta tahansa, joka tuo lisäarvoa heidän liiketoiminnalleen.

Työhistoriasi kertoo edistymisestäsi ja taitojesi kehittymisestä mekaanikkona, joten pyri osoittamaan, että osaamisesi tai vastuusi on lisääntynyt jokaisessa peräkkäisessä työpaikassa. Ajoneuvojen suunnittelu muuttuu nopeasti, joten esitä kykysi oppia uutta tekniikkaa korostamalla, että olet tehnyt niin aiemmissa työpaikoissasi.

Ole mahdollisimman tarkka. Jos voit, käytä konkreettisia tietoja osoittaaksesi arvosi nykyisessä työpaikassasi. Jos olet säästänyt yritykselle rahaa virtaviivaistamalla varastointiprosessia, kerro prosenttiosuus. Jos toit uutta liiketoimintaa, kerro, kuinka paljon lisäsit tuloja.

Seuraavassa on muutamia kysymyksiä, joiden avulla voit laatia yksityiskohtaisempia ja tuloshakuisempia työnkuvauksia mekaanikon ansioluetteloosi:

 • Mitä vaikeita diagnostisia haasteita olen voittanut?
 • Minkä tyyppisiä ajoneuvoja olen korjannut ja huoltanut?
 • Olenko tehnyt tutkimusta selvittääkseni, miten ongelma ratkaistaan?
 • Olenko parantanut asiakaspalvelua tai asiakastyytyväisyyttä? Jos olen, niin miten?
 • Mitä teknisiä taitoja olen soveltanut?

Järjestä työhistoriasi käänteiseen aikajärjestykseen , jossa viimeisin työpaikka on ensin.

📌Vinkki:

Jos olet vasta-alkaja, keskity työkokemukseen, joka edellyttää samanlaisia taitoja kuin mekaanikon taidot. Harkitse myös tämän osion siirtämistä alaspäin ja korosta taitojasi ja koulutustasi.


Taito-osio

Vahva osaamisosio automekaanikon ansioluettelossasi on osoitus siitä, mitä kaikkea osaat. Automekaanikkona toimiminen edellyttää sekoitusta kovia taitoja eli työn edellyttämiä teknisiä valmiuksia ja pehmeitä taitoja eli ihmissuhdetaitoja. Sinun on tietysti tiedettävä, miten autot toimivat, ja sinulla on oltava tekniset taidot niiden korjaamiseen ja huoltamiseen. Mekaanikkojen on kuitenkin osattava käyttää tietokonepohjaisia diagnostiikkatyökaluja, joita useimmat autot nykyään vaativat. Työnantajat arvostavat diagnostiikka- tai ongelmanratkaisutaitojasi myös näiden työkalujen avulla.

mekaanikko cv

Koska monet mekaanikot saavat koulutusta työpaikalla, mieti myös, oletko koskaan opettanut jotakuta, jolla on vähemmän kokemusta. Mentorointi on myös hyvä kyky mainita ansioluettelossasi. Hyviä mekaanikon taitoja, joista voit poimia itseesi sopivia, ovat:

 • Asiakaspalvelu
 • Työmoraali
 • Laaja tietämys eri ajoneuvoista
 • Kekseliäisyys
 • Ongelmanratkaisu
 • Yksityiskohtiin keskittyvä
 • Tehokas
 • Järjestäytynyt
 • Hallinnolliset taidot
 • Tietokoneet
 • Uuden omaksuminen
 • Viestintä

Mutta älä vielä ala kirjoittaa. Ennen kuin aloitat, tee "pääluettelo" kaikista taidoista, joita sinulla on mekaanikkona. Älä sensuroi tai pysäytä itseäsi, sillä tämä on aivoriihi. Ajattele, mitä taitoja työnantajat etsivät ja miten voit osoittaa osaamisesi niissä. Taitoja koskevassa osiossa on se hyvä puoli, että sitä on erittäin helppo muokata , mikä sinun on tehtävä jokaisen hakemasi mekaanikon paikan kohdalla.

Palaa takaisin pääluetteloosi ja sovita ne yhteen. Onko sinulla 5-10 tärkeintä taitoa, jotka esiintyvät kohdemerkinnässä, johon olet kohdistamassa? Tuosta kirsikkaluettelosta tulee taitoja koskeva osiosi, joka on yksinkertaisesti luettelomuotoinen luettelo tärkeimmistä taidoistasi. Muista ATS. Jos et räätälöi osaamisosiota (ja muuta ansioluetteloasi) kuhunkin työpaikkaan sopivaksi, on epätodennäköistä, että pääset tämän esteen yli.

Korosta mekaanikon taitojasi kovien numeroiden ja esimerkkien avulla.

Pelkkä mekaanikon taitojen mainitseminen ansioluettelossasi ei riitä vakuuttamaan rekrytoijaa haastattelusta. Kuvaile sen sijaan taitojasi esimerkkien ja numeroiden avulla, jotta voit osoittaa, miten voit auttaa kohdekorjaamoa menestymään.

Sanotaan esimerkiksi, että työpaikkailmoituksessa, johon vastaat, tarvitaan mekaanikkoa, joka osaa kouluttaa oppisopimuskoulutettavia. Tässä on esimerkki epäuskottavasta lausunnosta oppisopimuskoulutettavien ohjaamisesta, jota seuraa korjattu versio numeroilla ja esimerkillä:

VÄÄRÄ

Väärin:

Kykenee kouluttamaan oppisopimusmekaanikkoja


OIKEA

Oikein:

Ohjasi kolmea harjoittelijaa oppisopimuskoulutuksesta kokopäivätoimiseksi mekaanikoksi antamalla käytännön koulutusta ja jakamalla hyödyllistä alan tietämystä.


Muita tietoja ja esimerkkejä, joita voit käyttää mekaanikon ansioluettelossasi, ovat muun muassa:

 • Uusien varaosien toimittajien löytämisen myötä säästetyt rahamäärät.
 • Korjausaikoja lyhennetty kehittämällä tehokkaita prosesseja
 • Erityiset mekaaniset ongelmat ratkaistu
 • Valvottujen työntekijöiden määrä
 • Avustettujen asiakkaiden keskimääräinen määrä päivässä
mekaanikko cv

Koulutusosio

Koulutusosion ei pitäisi olla mekaanikon ansioluettelossa mikään sivuseikka. Vaikka et todennäköisesti tarvitse korkeakoulututkintoa, työssä tapahtuva koulutus osoittaa, että olet aina kehittyvä ja halukas oppimaan uusia taitoja autojen tekniikan muuttuessa. Automekaanikon koulutusvaatimuksena on toisen asteen tutkinto, mutta useimmat työnantajat pitävät parempana, että hakijoilla on teknisen alan tutkinto joko erikoisoppilaitoksesta tai ammattikoulusta.

Jos olet työskennellyt automekaanikkona, olet ehkä hankkinut lisäsertifikaatteja. Tähän osioon kannattaa lisätä myös esimerkkejä tunnustuksista tai sertifikaateista, kuten autonvalmistajan koulutusohjelmasta. Voit harkita tämän osion siirtämistä ylöspäin, jos sinulla on sertifikaatteja, jotka työnantajat mainitsevat työpaikkailmoituksissaan.

Kiinnostuksen kohteet ja harrastukset

Tämä kohta on vapaaehtoinen, mutta se kannattaa täyttää, jos sinulla on kiinnostuksen kohteita tai harrastuksia, joilla on merkitystä mekaniikan alan työsi kannalta. Jos esimerkiksi klassisten autojen tai moottoripyörien korjaaminen on intohimosi, voit mainita sen ansioluettelossasi. Voit myös käyttää tätä kohtaa esitellä taitoja, joita olet hankkinut harrastuksissasi ja työsi ulkopuolella. Voit esimerkiksi tuoda esiin ihmissuhde- ja tiimityötaitoja, joita olet kehittänyt harrastamalla joukkueurheilua.

Suositukset

Useimmissa tapauksissa voit yksinkertaisesti kirjoittaa, että suosituksesi ovat saatavilla pyynnöstä. Jos työnantaja kuitenkin pyytää referenssejä hakemuksen mukana, voit luetella ne ansioluettelosi lopussa tai erillisessä referenssiluettelossa. Varmista, että ilmoitat jokaisen mainitsemasi referenssin oikeat yhteystiedot ja suhteesi heihin.

Saatekirje

Millainen on hyvä saatekirje?

Se on sävyltään yrityksen kulttuuriin sopiva, eikä se ole pelkkä pitkä ansioluettelo. Siinä keskitytään myös oikean vaikutelman luomiseen. Suosittelemme, että puhut saavutuksistasi, tavoitteistasi ja motivaatioistasi sen sijaan, että vain luettelet pelkkiä taitojasi ja kokemustasi. Yritä kertoa henkilökohtainen tarina. Osoita saatekirjeesi suoraan palkkaavalle esimiehelle aina kun mahdollista.

Johdanto on tilaisuutesi saada lukijan huomio ja antaa hänelle syy pitää sinua sopivana. Varmista siis, että korostat innostustasi yritystä tai alaa (tai jopa molempia!) kohtaan ja syitä, miksi haluaisit kasvaa alalla.

Vaikka ansioluetteloa pidetään parhaana paikkana esitellä kovat taitosi ja saavutuksesi, saatekirjeessä on kerrottava tarina ja osoitettava, että olet innostunut alasta. Siksi suosittelemme keskittymään pehmeisiin taitoihin ja tuloksiin. Mieti kaikkia pehmeitä taitojasi ja sitä, miten ne ovat auttaneet sinua kasvamaan ammattilaisena ja murskaamaan tavoitteesi. Tee tästä sitten oma hyvin lyhyt menestystarinasi.

Muista sisällyttää mukaan myös joitakin kovia taitoja, erityisesti ne, jotka on lueteltu osana työpaikkailmoituksen vaatimusosiota. Näin varmistat, että läpäiset hakijaseurantajärjestelmät (ATS), jotka seulovat hakijoiden asiakirjoja avainsanojen perusteella. Se, että olet tutkinut yritystä ja tunnet sen, on hyvä tapa osoittaa työvalmiutesi.

Saatekirjeesi päättäminen toimivalla tavalla on yksi niistä asioista, jotka lisäävät mahdollisuuksiasi saada takaisinsoitto. Lopetus on myös tilaisuutesi kiittää rekrytoijaa hänen ajastaan ja huomiostaan, joten älä jätä sitä väliin. Varmista vain, että lopetus sopii yhteen yrityksen kulttuurin ja kielen kanssa.

Kuinka pitkä mekaanikon ansioluettelon pitäisi olla?

CV:n pituus riippuu siitä, kuinka paljon asiaankuuluvaa kokemusta sinulla on. Aloittelevat mekaanikot voivat ehkä tiivistää urahistoriansa ja taitonsa alle yhteen sivuun, kun taas vanhemmat mekaanikot saattavat tarvita kaksi sivua sisällyttääkseen kaikki tietonsa. Tärkeintä on olla mahdollisimman tiivis ja samalla varmistaa, että se sisältää riittävästi yksityiskohtia, jotta voit osoittaa työnkuvauksessa luetellut keskeiset taidot ja pätevyydet.

Vinkkejä ammattimaisen ansioluettelon kirjoittamiseen

Seuraavassa on muutamia vinkkejä, joita voit noudattaa ammattimaisen ansioluettelon kirjoittamisessa:

Tutustu CV-esimerkkeihin ennen kuin aloitat

Ennen kuin kirjoitat ansioluettelosi, tutustu muutamaan alakohtaiseen ansioluetteloesimerkkiin. Tämä voi auttaa sinua tunnistamaan, millaisia taitoja ja kokemuksia työnantajat etsivät palkatessaan mekaanikkoa, jolloin voit varmistaa, että korostat tärkeimmät yksityiskohdat ansioluettelossasi. Se voi myös auttaa sinua valitsemaan ammattimaisen muodon, jota palkkaavien johtajien on helppo lukea.

Muotoile ansioluettelosi selkeäksi

Yksi tärkeimmistä asioista, jotka kannattaa ottaa huomioon CV:n sisältöä järjestettäessä, on selkeys. Käytä helposti luettavaa fonttia, kuten Times New Roman tai Arial. Sisällytä luettelopisteitä ja väliotsikoita, jotta voit ohjata lukijaa ansioluettelosi läpi. Tämä voi auttaa rekrytoivia johtajia skannaamaan ansioluettelosi nopeasti keskeisten tietojen löytämiseksi.

Tutustu työpaikkailmoitukseen kaikissa vaiheissa

Kun kirjoitat ansioluetteloasi, pidä hakemaasi tehtävää koskeva tehtävänkuvaus edessäsi. Eri työnantajat saattavat etsiä erilaisia vahvuuksia ja pätevyyksiä, jotka vastaavat heidän asiakkaidensa erityistarpeita tai jotka täydentävät heidän nykyisten tiiminsä jäsenten taitoja. Näin voit räätälöidä ansioluettelosi kutakin työnantajaa varten, mikä voi parantaa mahdollisuuksiasi saada työpaikka.

mekaanikko cv

Mekaanikon ansioluettelon tärkeimmät asiat

 • Mekaanikon työpaikkoja on tarjolla, jos ansioluettelosi herättää palkkaavien johtajien huomion.
 • Etsi työpaikkailmoituksista tärkeitä avainsanoja, jotta voit voittaa hakijaseurantajärjestelmät.
 • Kirjoita ansioluettelon tiivistelmä, joka kertoo ammatillisen tarinasi vahvoilla toimintaverbeillä ja eloisalla kielellä.
 • Räätälöi työhistoria- ja osaamisosiot kutakin työpaikkaa varten.
 • Sisällytä valmistumisen jälkeen hankkimasi todistukset koulutusosioon.
 • Pidä ulkoasu yksinkertaisena, siistinä ja hyvin suunniteltuna.
 • Hieno ansioluettelo voi auttaa sinua saamaan loistavan huolto- ja korjaustyöpaikan!

Yhteenveto

Erinomaiset ansioluettelot sisältävät ansioluettelon tiivistelmän, perinteisen käänteisen kronologisen asettelun sekä työn kohteen kannalta olennaiset taidot ja kokemukset. Tässä ansioluetteloesimerkissä näytetään, miten nämä elementit voi sisällyttää yhdelle sivulle. On sinusta kiinni, miten lisäät henkilökohtaiset vakuuttavat pätevyytesi.

Pidä ansioluettelosi muoto helppolukuisena sekä ihmisille että tietokoneille; asiantuntijamme ovat suunnitelleet ansioluettelomallimme siten, että ne tyydyttävät molempia yleisöjä. Muista myös sisällyttää omat taitosi, saavutuksesi ja kokemuksesi. Työpaikan voittavat ansioluettelot ovat ansioluetteloita, jotka markkinoivat sinua onnistuneesti ja saavat rekrytoijat ja henkilöstöpäälliköt haluamaan tietää lisää!

Korosta lopuksi kiinnostustasi räätälöidyllä saatekirjeellä. Muista kirjoittaessasi, että ansioluettelon ja saatekirjeen tulisi tukea toisiaan.

Usein kysytyt kysymykset

Mitkä ovat esimerkkejä mekaanikon taidoista?

Esimerkkejä koneenrakennustaidoista

 • Viestintä.
 • Luovuus.
 • Ongelmanratkaisu.
 • Matematiikka.
 • Huomio yksityiskohtiin.
 • Yhteistyö.
 • Projektinhallinta.

Millaiset ovat mekaanikon työolot?

Useimmat mekaanikot työskentelevät sisätiloissa liiketiloissa, joissa on hyvä ilmanvaihto, valaistus ja lämpö. He työskentelevät usein likaisten, rasvaisten osien kanssa ja hankalissa asennoissa. Joskus heidän on nostettava raskaita esineitä. Pienet viillot ja mustelmat ovat yleisiä, mutta vakavat tapaturmat vältetään yleensä noudattamalla vakiintuneita turvallisuusmenettelyjä.

Tässä oppaassa kävimme läpi kuinka kirjoittaa erinomainen mekaanikon ansioluettelo. Löydät myös lisää vinkkejä ja apua ansioluettelopohjistamme.

Luo ansioluettelosi parhaiden mallipohjien avulla

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni