Lentoemännän CV - opas erinomaisen ansioluettelon kirjoittamiseen

Matkustushalusi on tuonut sinulle uran, joka vie sinut kaikkialle maailmaan. Lentoemäntänä turvallisuus ja asiakaspalvelu ovat tärkeimpiä prioriteettejasi, ja vaikka matkustajien muistuttaminen turvavöiden kiinnittämisestä ei ole hohdokasta, rakastat mahdollisuutta parantaa matkustajien kokemusta ja samalla tyydyttää omaa matkustusintoa.

Muotoile :
Koko :
Muokattavissa:
Word (Microsoft)
A4
Kyllä

Lentoemännän CV esimerkki

Maija Mallinen
Palvelukeskeinen lentoemäntä
+358 40 1234 345
maijamallinen@email.com
linkedin.com/in/maijamallinen
twitter.com/maijamallinen

Yhteenveto

Persoonallinen Finnairinn lentoemäntä, jolla on yli 3 vuotta lyhyiden kotimaanmatkojen miehistöä kaupunkireiteillä Helsinki-Vantaan lentokentältä. Pyrkii hyödyntämään alueen korkeimmat matkustajien ystävällisyysarviot (99,76 %), kiinteistön parhaan asiakastyytyväisyyden (99,73 %) ja ajantasaiset turvallisuustaidot kasvaakseen Norwegianin lentoemäntänä.

Työkokemus

Lentoemäntä
Finnair, Helsinki
Tammikuu 2016-nykyhetki
 Keskeiset tehtävät:

 •  Matkustamohenkilökunnan tukeminen matkustajien mukavuuden, turvallisuuden ja valvonnan osalta.
 •  Käyttänyt jatkuvasti hyvää harkintakykyä ja viestintätaitoja lennon aikana tehtäviä päätöksiä varten.
 •  Kannusti matkustajia tekemään ostoksia SkyMall-lehdestä.

Tärkeimmät saavutukset:

 •  Saavutti alueen parhaat arviot matkustajien ystävällisyydestä poistumiskyselyjen perusteella (99,76 %).
 •  Määritteli vaihtoehtoisen lentokoneesta poistumisstrategian, joka lisäsi lentokoneen purkamisen tehokkuutta 15 prosentilla.

Hotellin vastaanottovirkailija
Hotelli President, Helsinki
Tammikuu 2014-joulukuu 2015

Keskeiset tehtävät:

 •  Yli 45 työntekijän tiimin tukeminen vastaanotossa ja hallinnossa.
 •  Tarjosi henkilökohtaista kokemusta ja VIP-apua yritysvieraille.
 •  Vaikutti hotelliasiakkaisiin asiaankuuluvissa upsell-myynneissä, mukaan lukien huoneen päivitykset ja matkapaketit.

Tärkeimmät saavutukset:

 •  Saavutti kiinteistön parhaan asiakastyytyväisyyspistemäärän kyselytutkimusten perusteella (99,73 %).
 •  Toteutti parannetun jonotusstrategian, jonka ansiosta sisäänkirjautumisaika lyheni 26 prosenttia.


Koulutushistoria

Matkailualan perustutkinto, 2014, Helsingin ammattikorkeakoulu
Lentoemäntäkoulutus, 2016 Finnair
Asiaankuuluvat kurssit

 •  Julkiset suhteet
 •  Hätätilanteen menettelyt

Asiaankuuluvat lentoemännän taidot

 •  Turvallisuusorientaatio
 •  Asiakaspalvelu
 •  Joustavuus ja sopeutumiskyky
 •  Fyysisesti hyvässä kunnossa
 •  Korkea stressinsietokyky
 •  Liittovaltion ilmailumääräysten tuntemus
 •  Ystävällinen ja sympaattinen
 •  Viestintä ja puheenkuljetus
 •  Tiimityöskentely itsenäisyyttä uhraamatta
 •  Rehellisyys ja rehellisyys

Sertifikaatit

2017 Punaisen Ristin elvytys- ja ensiapusertifikaatit

Kielet

Suomi - äidinkieli
Englanti - äidinkielen taito
Ranska - edistynyt osaaminen
Saksa - keskitason keskustelutaito

Hyvin kirjoitetun lentoemännän ansioluettelon laatiminen tuntuu todennäköisesti paljon vähemmän jännittävältä kuin Eiffel-tornin näkeminen tai safari Kenian kansallispuistoissa. Se on kuitenkin olennainen osa työnhakua. Ymmärrämme, että ansioluettelon kirjoittaminen ei ole helppoa, mutta siksi olemme täällä.

Tutkittuamme mitä lentoyhtiöt vaativat lentoemänniltä, olemme koonneet seuraavat lentoemännän ansioluetteloesimerkit ja vinkit, joiden avulla saat taatusti seuraavan lentoemännän tehtävän. Avullamme pääset ennen kuin huomaatkaan kohti seuraavaa lentomatkaa!

Lentoemännän toimenkuva

Lentoemäntä on henkilö, joka työskentelee pitääkseen matkustajat viihtyisinä ja turvassa ennen lentoa, sen aikana ja sen jälkeen. Hän voi työskennellä joko kaupallisessa tai yksityisessä lentoyhtiössä.

Tämän tavoitteen saavuttamiseksi lentoemännän tehtävänä on muun muassa tarjoilla vieraille virvokkeita, antaa tärkeää tietoa hätätilanteissa, opastaa turvalaitteiden käytössä ja paljon muuta.

Kulissien takana nämä työntekijät saattavat myös auttaa tarkastamaan ja siivoamaan matkustamon ennen lentoa, avustamaan varastojen täyttämisessä ja auttamaan muuta lentohenkilökuntaa.

Lentoemännän työn vaatimukset

Lentoemännän ammatista kiinnostuneiden on täytettävä tietyt perusvaatimukset riippumatta siitä, minkä lentoyhtiön palveluksessa työskentelet.

Sinun on...

 • oltava vähintään 18-vuotias
 • sinulla on oltava voimassa oleva passi
 • näön on oltava vähintään 20/40, tai sinulla on oltava keinot näön korjaamiseen tähän pisteeseen (esim. silmälasit, piilolinssit jne.).
 • läpäistävä huumausainetesti
 • läpäistävä taustatarkastus
 • jotkin lentoyhtiöt vaativat pituuden minimi- ja maksimirajat
 • jotkut lentoyhtiöt vaativat fyysisen perustestin, kuten istuinten työntämisen ja vetämisen.

Lentoyhtiöt odottavat myös, että lentoemännät säilyttävät siistin ja ammattimaisen ulkonäön. Se, miltä tämä näyttää, voi vaihdella lentoyhtiöittäin, mutta yleisesti ottaen se tarkoittaa muun muassa seuraavia asioita:

 • Puhtaat, muotoillut hiukset
 • Ei näkyviä tatuointeja
 • Tahraton ja rypytön vaatetus.
lentoemannan ansioluettelo

Lentoemännän ansioluettelon kirjoittaminen

Hyvä lentoemännän ansioluettelo on ytimekäs, helppolukuinen ja huomiota herättävä. Se, miten saavutat nämä asiat, on sinun päätettävissäsi, mutta haluat olla varma siitä, että ansioluetteloasi katsovat eivät tylsisty, hämmenny tai hukkua siihen.

Muista, että rekrytointiprosessiin osallistuvat henkilöt käsittelevät ansioluetteloa vain lyhyen aikaa (joidenkin arvioiden mukaan noin kuudesta seitsemään sekuntia), ainakin alkuvaiheessa.

Ansioluettelosi pitäisi olla kattava, mutta ei niin laaja, että siitä ei voi saada ensisilmäyksellä käsitystä siitä, kuka olet, eikä missään nimessä niin laaja, että haastattelijan pitäisi nähdä vaivaa sen lukemiseksi.

Kun on aika istua alas ja päivittää (tai aloittaa) lentoemännän ansioluettelo, on todennäköisesti hyödyllistä, että sinulla on käytössäsi luettelo siitä, mitä kaikkea siihen kannattaa sisällyttää.

Haluat varmistaa, että ansioluettelossasi on kaikki tiedot, jotka haluat mahdollisen työnantajan sinusta tietävän. Jos kirjoitat saatekirjeen osana hakemustasi, on myös hyvä pitää tämä tavoite mielessä ja soveltaa sitä.

Lentoemännän ansioluettelon kirjoittaminen ilman kokemusta

Kirjoittamalla ansioluettelosi niin, että korostat asioita, joista voit kertoa, voit silti päästä sinne, minne sinun pitääkin.

Työkokemuksen puute jättää tietysti suuren osan tavallisesta ansioluettelostasi tyhjäksi. Täyttääksesi aukkoja ja tehdessäsi ansioluettelostasi parhaan mahdollisen, mieti, mitä kokemusta sinulla on, joka liittyy jollain tavalla työpaikkaan ja sen tehtäviin.

Sanotaan, että olet uusi työmarkkinoilla ja haet ensimmäistä kertaa lentoemännän paikkaa. Tässä tapauksessa sinun kannattaa ehkä käyttää enemmän aikaa koulutuksestasi tai jopa osa-aikaisesta työstäsi kertomiseen; jos voit liittää sen siihen, mitä haet, se on silti hyödyllistä tietoa ansioluettelossasi.

Esimerkiksi kiireisen elokuvateatterin myyntikojun hoitamiseen liittyvät ajanhallintataidot ovat yhtä lailla kertomisen arvoisia kuin lentoemäntäkoulusta saadut taidot.

Kun sinulla ei ole kokemusta, tärkeintä on käyttää sitä, mitä sinulla on, ja tehdä siitä vakuuttavaa. Todennäköisesti sinulla on jo syy valita tämä työpaikka johon olet hakemassa.

Ehkä rakastat työskentelyä muiden kanssa, sinulla on paljon kokemusta viestinnästä tai olet löytänyt intohimosi matkustamiseen. Oli miten oli, muistuttaminen siitä, miksi valitset tämän alan, voi auttaa sinua keksimään ideoita asioista, joita haluat käyttää.

Miten muotoilla lentoemännän ansioluettelo

Ansioluettelosi ulkoasun tulisi olla ammattimainen, mutta se ei tarkoita, että sinun tarvitsee olla graafisen suunnittelun asiantuntija. Haluat, että ansioluettelo näyttää siistiltä ja että se on näyttävä, mutta se ei myöskään saa olla täynnä tarpeetonta visuaalista materiaalia tai tekstiä.

Loppujen lopuksi palkkaava johtaja ei innostu ansioluettelosta, joka on epäammattimainen ja vaikealukuinen.

Tällä hetkellä lentoemäntien yleisin ansioluettelomuoto on "käänteinen kronologinen" muoto, jossa viimeisimmät saavutukset esitetään ensin.

Muita ansioluettelomuotoja, joita voit kokeilla, ovat...

 • Toiminnallinen ansioluettelo - Onko sinulla vaaditut taidot, mutta ei lentoemäntäkokemusta? Tässä muodossa keskitytään työkokemuksen sijaan taitoihisi.
 • Yhdistelmäansioluettelo - Kuten nimestä voi päätellä, yhdistelmäansioluettelo on sekoitus "toiminnallista" ja "käänteiskronologista" muotoa, mikä tarkoittaa, että siinä keskitytään sekä taitoihin että työkokemukseen.

Kun olet valinnut oikean muodon, sinun on saatava ansioluettelosi ulkoasu kuntoon.

Suosittelemme seuraavaa:

 • Marginaalit - yhden tuuman marginaalit joka puolella.
 • Fontti - Valitse ammattimainen fontti, joka on hieman erilainen (Tee: Ubuntu, Roboto jne. Älä: Comic Sans).
 • Fonttikoko - Käytä fonttikokoa 11-12pt tavallisessa tekstissä ja 14-16pt otsikoissa.
 • Riviväli - Käytä riviväliä 1,0 tai 1,15.
 • Ansioluettelon pituus - Yritä pitää kiinni 1 sivun pituudesta. Jos sinulla on vaikeuksia tämän kanssa, katso nämä yhden sivun ansioluettelomallit.
lentoemannan ansioluettelo

Estetiikan kannalta on parasta pitää asiat yksinkertaisina. Jos päätät sisällyttää ansioluetteloosi värejä, tee se tietoisesti. Sama pätee valokuviin ja graafisiin elementteihin (logot, symbolit, muodot, viivat jne.).

Ansioluettelon pääosan tulisi kattaa suurin osa sivusta, ja sen fontin tulisi olla sopivan kokoinen ja helppolukuinen.

Sisällytä valokuva

Toisin kuin useimmissa muissa tehtävissä, matkustamohenkilökunnan ansioluetteloon on sisällytettävä valokuva. Se, minkälaisen valokuvan sisällytät matkustamohenkilökunnan ansioluetteloon, voi ratkaista hakemuksesi. Älä sisällytä lomakuvia tai kuvia itsestäsi kaukaa. Valokuvan tulisi olla ammattimainen pää- ja hartiakuva sinusta työasussa, noin passikuvan kokoinen.

Muista, mitä lentoyhtiö etsii - ammattitaitoista, selkeää ja hyvin esiintyvää henkilöä. Tuo tämä esiin valokuvassasi - joka saattaa olla lentoyhtiön saama ensivaikutelma sinusta - ja olet ottanut suuren askeleen kohti asemasi varmistamista ilmailualalla.

Sijoita valokuvasi ansioluettelosi vasempaan yläkulmaan.

Kuinka kirjoittaa yhteystietosi oikein

Yhteystiedot-osio on pidettävä yksinkertaisena ja täsmällisenä. Se ei kuitenkaan ole tekosyy kiirehtiä sen kanssa. Itse asiassa monet työnhakijat tekevät sen virheen, että he kiirehtivät tämän osion läpi ja tekevät ratkaisevia virheitä. Tarkista siis jokainen numero kaikessa rauhassa!

Lisää yhteystieto-osioon:

 • Koko nimi
 • Titteli - Pidä tämä ammattimaisena ja totuudenmukaisena.
 • Puhelinnumero - Ilmoita puhelinnumero, jolla olet parhaiten tavoitettavissa, ja varmista, ettei siinä ole virheitä.
 • Sähköpostiosoite - Käytä ammattimaista sähköpostiosoitetta ( etunimi.sukunimi@email.com ), älä sitä hassua sähköpostiosoitetta, jonka olet luonut kouluaikoina ( kissafani99@gmail.com ).
 • Sijainti - Haetko työtä ulkomailta? Mainitse sijaintisi.
 • (Valinnainen) Asiaankuuluva sosiaalinen media: LinkedIn, Medium, Instagram.

Lentoemännän ansioluettelon tavoite tai yhteenveto

Ansioluettelosi tavoite tai yhteenveto on ensimmäinen osa hämmästyttävää lopputulosta. Tässä ansioluettelosi osassa sinun pitäisi esitellä itsesi mahdollisena lentoemäntänä, selittää kiinnostuksesi haettavaa tehtävää kohtaan ja kertoa lyhyesti historiastasi (koulutus, työpaikat jne.).

Ansioluettelon tavoitteen ja ansioluettelon tiivistelmän välillä on pieni ero. Edellinen kirjoitetaan usein selittämään työnhakijan halua työpaikkaa kohtaan, ja se sopii erinomaisesti, jos sinulla on vain vähän tai ei lainkaan työkokemusta kerrottavana.

Toisaalta ansioluettelon tiivistelmässä käytetään työhistoriaa ja muita yksityiskohtia osoittamaan, miksi olet ihanteellinen ehdokas tiettyyn tehtävään. Jos olet työskennellyt lentoemäntänä aiemmin, kannattaa valita tiivistelmä, sillä se on yksi parhaista tavoista koota kaikki tärkeät kokemuksesi yhteen paikkaan.

Riippumatta siitä, minkälaisen johdannon valitset, varmista, että jokainen käyttämäsi sana on tärkeä. Nämä ansioluettelosi osat ovat todennäköisesti ensimmäinen asia, jonka mahdollinen työnantaja lukee, joten haluat, että ne todella kertovat, kuka olet hakijana.

Mitä tarkempia yksityiskohtia voit antaa ansioluettelon tiivistelmässä mainitsemiesi taitojen ja saavutusten osoittamiseksi, sitä parempi.

lentoemannan ansioluettelo

Tavoitteet, jotka tulisi esittää:

 • kuka olet ammatillisesti
 • loistavista lentoemäntätaidoistasi
 • asiaankuuluva lentoyhtiökokemus ja saavutukset lennoilla
 • miten lentoyhtiö hyötyisi palkkaamisestasi lentoemännäksi.

Esimerkki tavoitteesta:

Väärin

Tavoitteellinen, tuloshakuinen hotellin vastaanottovirkailija etsii haastavaa matkustamohenkilökunnan tehtävää, jossa on runsaasti kasvumahdollisuuksia ja jossa voidaan hyödyntää ja vaalia kykyä antaa ratkaisuja monimutkaisiin ongelmiin.


Oikein

Persoonallinen Norwegianin lentoemäntä, jolla on 3+ vuotta lyhyiden kotimaanmatkojen miehistöä suurten kaupunkien reiteillä Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Pyrkii hyödyntämään alueen korkeimmat matkustajien ystävällisyysarviot (99,76 %), parhaan asiakastyytyväisyyden (99,73 %) ja ajantasaiset turvallisuustaidot kasvaakseen Finnairin lentoemäntänä.


Esimerkki yhteenvedosta:

Väärin

Ammattitaitoinen lentoemäntä, jolla on paljon asiantuntemusta, mukaan lukien turvallisuuskäytännöt, lentokoneeseen nousu- ja poistumismenettelyt, yhteydenpito ohjaamoon sekä matkustajien valitusten ja pyyntöjen käsittely.


Oikein

Persoonallinen Norwegianin lentoemäntä, jolla on 3+ vuotta kansainvälistä miehistöä Helsinki-Vantaan lentoasemalta lähtevillä suurilla reiteillä. Saavutti alueen parhaat arviot matkustajien ystävällisyydestä poistumiskyselyjen mukaan (99,76 %).


Työkokemuksen esittely

Yhtä tärkeää kuin tiivistelmäsi tai tavoitteesi on tietysti pätevyytesi (eli se, mikä tekee sinusta ihanteellisen ehdokkaan tähän tehtävään). Riippumatta kokemustasostasi, ansioluettelosi tulisi koostua suurimmasta osasta ansioluetteloasi, ja niiden kaikkien tulisi olla tarkoituksenmukaisia.

Kelpoisuusvaatimukset eivät liity vain kokemukseesi alalta. Muista antaa mahdolliselle työnantajallesi monipuolinen kuva tiedoistasi, taidoistasi ja vahvuuksistasi; tämä voi näyttää hyvin erilaiselta eri henkilöillä.

Lentoemännän työkokemus

Jos sinulla on kokemusta lentoemäntänä tai asiakaspalvelusta, nyt on aika tuoda se esiin! Yleensä työkokemus on ansioluettelosi muiden pätevyysvaatimusten yläpuolella, lähinnä siksi, että haluat sen olevan ensimmäinen ja tärkein asia, jonka rekrytointiryhmä lukee.

Muista kertoa, missä lentoyhtiössä tai yrityksessä työskentelit, missä tehtävässä olit ja kuinka kauan työskentelit.

Kun olet antanut keskeiset tiedot aiemmista työpaikoistasi, saat tilaisuuden eritellä, mitä taitoja hyödynsit kyseisenä aikana ja miten ne vaikuttivat työhösi.

Esimerkiksi pelkkä toteamus, että "kehitit uskomattomia asiakaspalvelutaitoja", ei välttämättä riitä. Mutta jos selität, että teit niin auttamalla vieraita varauksiin liittyvissä kysymyksissä, vastaamalla kysymyksiin ja huolehtimalla muiden tarpeista, voit erottautua muista.

Muualla ansioluettelossasi on tilaa myös eritellä erityistaitojasi, joten älä tunne, että sinun on mahdutettava ne kaikki yhteen tilaan.

Käytä työkokemustasi osoittaaksesi, että sinulla on edellytykset toimia lentoemäntänä hakemaasi lentoyhtiössä, mutta käytä sitä myös tehdessäsi itsestäsi ainutlaatuisen hakijan.

Jotta lentoemännän ansioluettelon työkokemuksen kuvaus olisi entistäkin parempi:

 • Muotoile se oikein. Aseta otsikko yläosaan, yrityksen nimi ja sijainti sen alle, ja sen jälkeen työpäivämäärät.
 • Anna yksityiskohtainen kuvaus vastuualueista. Älä vain sylje ulos luetteloa lentoemännän tehtävistä ja vastuualueista.
 • Todista tietosi. Saavutukset ja numerot osoittavat, kuinka pätevä olet. Se näyttää eikä kerro.
 • Tee siitä merkityksellinen. Lentoemännän ansioluettelossasi mainitsemasi tehtävät ja saavutukset olisi räätälöitävä nimenomaan tähän työpaikkaan.
Väärin

Lentoemäntä

tammikuu 2016 - joulukuu 2020

Norwegian, Helsinki-Vantaa

 • Vastaanotti asiakkaita
 • Auttoi huolehtimaan ensimmäisen luokan matkustamosta
 • Nautti asiakaspalvelusta
 • Kertoi miehistölle lentäjän viestejä

Oikein

Lentoemäntä

tammikuu 2016 - joulukuu 2020

Norwegian, Helsinki-Vantaa, Helsinki

 • Ohjasi ja valvoi matkustamohenkilökuntaa lennolla.
 • Työskenteli ensimmäisen luokan matkustajien kanssa varmistaakseen mukavuuden ja tyytyväisyyden, neuvoen ruokalista- ja viihdevalinnoissa.
 • Välitti yksityiskohtia ohjaamon ja matkustamon välillä miehistölle ja matkustajille turvallisuuden varmistamiseksi.
 • Varmisti matkustajien turvallisuuden alan parhaiden käytäntöjen ja protokollien mukaisesti.

Tärkeimmät saavutukset:

Ehdotti tehokkaampaa lentokoneeseen nousuprosessia, mikä vähensi asematasolla tapahtuvia viivästyksiä 14 prosentilla.


lentoemannan ansioluettelo

Esittele lentoemännän ansioluettelosi taitoja

Mekaanisten ja turvalaitteiden käyttämiseen tarvittavien kovien taitojen lisäksi lentoemännät tarvitsevat vahvat pehmeät taidot, jotta he pystyvät tarjoamaan ensiluokkaista asiakaspalvelua, käsittelemään vaikeita matkustajia ja kiinnittämään ihmisten huomion hätätilanteessa.

Työnantajat haluavat tietää, että sinulla on nämä ratkaisevan tärkeät taidot, ennen kuin he harkitsevat vakavasti työpaikan saamista. Luettelemalla ansioluettelossasi selkeästi asiaankuuluvat kovat ja pehmeät taidot osoitat työnantajille, että pystyt hoitamaan lentoemännän perustehtävät ja selviytymään myös jännittyneistä tilanteista ammattimaisesti ja rauhallisesti.

Jos et ole varma, mitkä erityiset pehmeät taidot kannattaa mainita ansioluettelossasi, tässä on joitakin lentoemäntien tärkeimmistä pehmeistä taidoista:

 • Asiakaspalvelutaidot
 • Viestintätaidot
 • Kärsivällisyys
 • Kulttuurinen älykkyys
 • Joustavuus
 • Priorisointi
 • Stressinhallinta
 • Ristiriitojen ratkaiseminen
 • Empatia
 • Vastuullisuus
 • Aloitteellisuus
 • Ongelmanratkaisu
 • Rauhallisuus
 • Positiivisuus
 • Aktiivinen kuuntelu
 • Sovittelu
 • Ystävällisyys

Kovat taidot, joita voit laittaa ansioluetteloosi:

 • Ensiapu
 • Ajanhallinta
 • Myynti
 • Tarjoilu
 • Raportointi
 • Turvallisuusorientaatio
 • Ilma-aluksen tuntemus
 • Fyysinen kestävyys
 • Asiakaspalvelu
 • Myyntipistejärjestelmä (POS)
 • Intercomin käyttö
 • Elvytys ja ensiapu
 • Hätätilanteiden hoitaminen
 • Varastonhallinta
 • Lentokoneen evakuointikäytännöt
lentoemannan ansioluettelo

Lentoemännän työssä jotkut pehmeät taidot ovat erityisen tärkeitä ja seuraavassa kerromme niistä hieman yksityiskohtaisemmin, jotta saat tuotua nämä asiat esille ansioluettelosi taito-osiossa

Asiakaspalvelu

Lentoemännän tehtävänä on tarjota asiakkaille myönteinen ja miellyttävä kokemus ja varmistaa samalla heidän turvallisuutensa. Erinomaisilla asiakaspalvelutaidoilla on suuri merkitys näiden myönteisten kokemusten tuottamisessa.

Pelkkä maininta siitä, että sinulla on hyvät asiakaspalvelutaidot, ei kuitenkaan tuo todellista lisäarvoa ansioluetteloosi. Voit olla varma, että lähes kaikki matkustamohenkilökunnan työpaikkaa hakevat väittävät, että heillä on erinomaiset asiakaspalvelutaidot, mutta vain harva osoittaa niitä myös käytännössä.

Huomaa yllä olevassa matkustamohenkilökunnan ansioluettelonäytteessä, että asiakaspalveluun kiinnitetään paljon huomiota. Tässä esimerkin ansioluettelossa hänen asiakaspalvelutaitonsa osoitetaan erittäin tehokkaasti.

Kerro yksityiskohtaisesti erityisistä kokemuksistasi vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa. Kiinnitä huomiota siihen, että olet ollut asiakaskohtaamistehtävissä, ja korosta saavutuksiasi asiakkaiden kanssa toimiessasi.

Ehkäpä olet kerran tehnyt ylimääräistä työtä tyytymättömän asiakkaan eteen tai tehnyt tyytymättömästä asiakkaasta kanta-asiakkaan? Nämä ovat konkreettisia saavutuksia, jotka osoittavat asiakaspalveluominaisuutesi, ja ne tuovat paljon lisäarvoa ansioluetteloosi.

Riippumatta siitä, onko sinulla kokemusta matkustamohenkilökunnan tehtävistä, on tärkeää, että korostat kokemustasi asiakkaiden (tai yleensä ihmisten, jos sinulla ei ole asiakaskokemusta) kanssa toimimisesta.

Jos mahdollista, yritä kiinnittää huomiota asiakaspalveluvalmiuksiisi tiivistelmässäsi/ammattiprofiilissasi. Katso tämän oppaan matkustamohenkilökunnan ansioluetteloesimerkistä, miten esitimme yhteenvedossa asiakkaan matkustamohenkilökunnan taidot, mukaan lukien asiakaspalvelutaidot.

Viestintä

Keskeinen osa työtäsi matkustamohenkilökunnan jäsenenä on viestintä sekä asiakkaiden että kollegoiden kanssa. Sinun on kerrottava matkustajille selkeästi turvallisuus- ja hätätilanteissa noudatettavista menettelytavoista ja oltava yhteydessä kollegoihisi matkustamotehtävien tehokkuuden varmistamiseksi.

Tehokas tapa osoittaa viestintätaitosi on kiinnittää huomiota sekä työhön liittyviin että sen ulkopuolisiin toimintoihin.

Oletko osallistunut julkisiin puhetilaisuuksiin? Oletko pitänyt esitelmiä tai johtanut kokouksia aiemmissa tehtävissäsi? Tällaisten kokemusten esittäminen on hyvä tapa antaa rekrytoijille käsitys viestintätaidoistasi.

Ammattitaito

Lentoyhtiön kasvoina olet avainasemassa siinä, mitä asiakkaat ajattelevat lentoyhtiöstä. Siksi rekrytoijat etsivät matkustamohenkilökunnan jäseniä, jotka pystyvät jatkuvasti osoittamaan vahvaa ammattitaitoa.

Sinun on pystyttävä säilyttämään ammattimaisuutesi haastavissa tilanteissa tai käsitellessäsi ongelmallisia matkustajia. Erityiskokemusten korostaminen, joissa olet osoittanut ammattimaisuuttasi tällaisissa tilanteissa, vaikuttaa myönteisesti ansioluetteloosi.

Tiimityöskentely

Matkustamohenkilökunnan toiminta sujuu sujuvasti, kun tiimi on yhtenäinen ja tekee yhteistyötä. Sinun on pystyttävä sopeutumaan nopeasti työskentelemään uusissa tiimeissä ja solmimaan suhteita erilaisista taustoista tuleviin ihmisiin.

Tehokas tiimityöskentely voi ulottua siihen, että otat kollegasi tehtävät hoitaaksesi, kun hän auttaa iäkästä matkustajaa, tai pyydät häntä ottamaan vastuullesi tehtäviä, jotta saavutetaan myönteisiä tuloksia.

Jos haluat kiinnittää huomiota tiimityöskentelytaitoihisi, voit kertoa kokemuksistasi työelämän ulkopuolella. Tällaisia voivat olla esimerkiksi paikallisen jalkapallojoukkueen kapteenina menestyminen tai yhteistyö opiskelijatovereiden kanssa yliopistossa toteutettavan ryhmäprojektin aikana.

Tiimityötaidot ovat erittäin tärkeitä taitoja, joita kannattaa tuoda esiin matkustamohenkilökunnan tai lentoemännän ansioluettelossa.

lentoemannan ansioluettelo

Sopeutumiskyky

Lentojen myöhästymiset eivät ole harvinaisia, ja sinun on oltava valmis muuttamaan suunnitelmiasi lyhyellä varoitusajalla.

Mukautumiskykyä on osoitettava paitsi kotisuunnitelmissa myös lennon aikana tapahtuvassa toiminnassa. Tärkeä osa työtehtävääsi on prioriteettiesi muuttaminen lentojen edetessä, jotta voit sopeutua uusiin tilanteisiin.

Osoita sopeutumiskykysi ansioluettelossasi mainitsemalla, milloin olet hankkinut uusia taitoja uusien tehtävien suorittamiseksi, ottanut uusia vastuita tai kehittänyt vaihtoehtoisia ratkaisuja ongelmiin.

Lentoemännän koulutusosio ansioluettelossa

Suurin osa lentoemännistä on suorittanut ylioppilastutkinnon ja useat myös korkeakoulututkinnon. Lentoyhtiöt järjestävät lentoemännille omia kursseja, josse heidät koulutetaan tehtävään ja niitä järjestetään riippuen työvoiman tarpeesta. Kurssit kestävät useimmiten 6-8 viikkoa. Kurssin lisäksi lentoemännän koulutukseen kuuluvat työhönopastuslennot sekä kertauskurssit.

Lentoemäntä voi hakeutua tietyn työkokemuksen jälkeen purseriksi eli matkustamon esimieheksi, joka kestää noin kaksi viikkoa. Lentoemännän koulutuksen sisältö on säädellään yleiseurooppalaisen JAR-OPS 1 -ilmailumääräyksen säätelemä.

Ansioluettelosi koulutusosion ei tarvitse olla kovin pitkä, ellei sinulla ole paljon kokemusta, joka liittyy juuri siihen tehtävään, jota haet. Jos sinulla on esimerkiksi viestintäalan korkeakoulututkinto, voit varata ansioluettelosi tähän osaan hieman enemmän tilaa.

Yleisesti ottaen koulutuksesi on kuitenkin osoitus siitä, että sinulla on perustaidot ja -tiedot, joita tarvitaan työn asianmukaiseen hoitamiseen.

Tämän vuoksi et ehkä koe kovin kiireelliseksi sisällyttää koulutukseen liittyviä pikkutarkkoja yksityiskohtia (erityisiä palkintoja ja saavutuksia, kunniamainintoja jne.).

Ne, joilla ei ole paljon työkokemusta, saattavat kuitenkin huomata, että syvällisempi koulutustaustan selittäminen on hyvä tapa saada ansioluettelo tuntumaan kattavammalta.

Erottele kukin yksittäinen "merkintä" tai osa koulutuksestasi ja anna tarvittaessa asiaankuuluvia tunnistetietoja, kuten koulun nimi, opiskeluvuodet ja tutkintotaso / keskiarvo. Tuoreimmat saavutukset tai kouluopinnot on mainittava vanhempien kokemusten yläpuolella.

Muista, että mitä paremmin voit sovittaa tietosi työmarkkinoille, sitä todennäköisemmin etenet rekrytointiprosessissa.

Älä tunne, että koulutuksen tai työkokemuksen puute estää sinua. Lentoyhtiöiden rekrytointipäälliköt haluavat tietää, että osaat työskennellä ihmisten kanssa, joten jos esität itsesi hyvin haastattelussa ja sinulla on hyvin laadittu ansioluettelo, he todennäköisesti näkevät, että olet sopiva henkilö.

Valinnaiset ansioluettelon osat

Sen lisäksi, mitä sinun on ehdottomasti sisällytettävä ansioluetteloosi, jotta se tuntuisi täydelliseltä ja vastaisi työnantajan odotuksia, voit tehdä paljon muuta, jotta voit erottautua kilpailijoistasi.

Tämä voi olla erityisen tärkeää lentoemännän ammattiin pyrkiville; näissä tehtävissä on vain vähän vaatimuksia, ne ovat hyvin palkattuja ja niissä voi matkustaa ympäri maailmaa, joten ne ovat monissa tapauksissa ymmärrettävästi kilpailtuja.

Se, mitä sisällytät ansioluetteloosi, riippuu pitkälti ansioluettelosi muun osan sisällöstä. Tutustu siihen ja kysy itseltäsi, mitä osia sinusta tuntuu vielä puuttuvan.

Sanotaan, ettet ole koskaan aiemmin työskennellyt lentoemäntänä, mutta olet intohimoinen ja aktiivinen vapaaehtoistyöntekijä paikallisessa sairaalassa.

Vaikka tämä vapaaehtoistyö ei ehkä liity suoraan lentoemännän työhön, se saattaa silti antaa sinulle arvokkaita taitoja ja kokemusta, joista haluat työnantajan tietävän. Voi siis olla hyödyllistä, että lisäät ansioluettelosi loppuun kohdan "vapaaehtoistyö", jossa kerrot näistä yksityiskohdista.

Muista, että voit liittää lähes mitä tahansa tavoittelemaasi työpaikkaan, kunhan vain mietit ja panostat siihen, joten älä pelkää käyttää eri elämänalueita todistaaksesi, että olet palkkaamisen arvoinen henkilö.

Kirjoita saatekirje

Lentoemännän saatekirjeen työstäminen on sujuvaa, kun on päässyt ansioluettelon rajoittavista säännöistä ja velvollisuuksista eroon. Matkustamohenkilökunnan ansioluettelon saatekirjeessä voit kirjoittaa rennommin.

45 prosenttia rekrytoijista sanoo hylkäävänsä ansioluettelon ilman saatekirjettä. Se on melkein puolet, joten saatekirjeen kirjoittaminen on välttämätöntä.

lentoemannan ansioluettelo

Tässä on muutama korkealentoinen vinkki loistavan saatekirjeen laatimiseen:

 • Selitä, miksi lentoemännän tehtävät innostavat sinua.
 • Kerro nimiä - nimeä palkkaava esimies ja lentoyhtiö, jotta saat kirjeestä henkilökohtaisemman.
 • Kerro, miksi sinua tarvitaan tähän työhön.

Mainitse jotain lentoyhtiöstä, johon sinulla on yhteys. Mainitsit heidän nimensä ja kiinnitit heidän huomionsa - sinetöi nyt sopimus seuraavalla henkilökohtaistamisella.

Kiinnitä heidän huomionsa positiivisesti - se merkitsee enemmän kuin lentoemännän ansioluettelossasi luetellut tutkinnot ja todistukset.

Tutki lentoyhtiötä tai tiettyä keskuslentoasemaa verkossa ja mainitse jotakin erityistä, joka erottuu sinusta. Tämä on jotain, mitä ansioluettelo ei voi sisältää, ja se herättää todella heidän huomionsa!

Usein kysytyt kysymykset

Miten teen lentoemännän ansioluettelostani erottuvan?

Paras tapa saada ansioluettelo erottumaan muista on ylittää minimitason vaatimukset. Esimerkiksi lentoemännän ansioluettelossa tämä tarkoittaa usein sitä, että ansioluetteloon on sisällytettävä vapaaehtoistyötä, palkintoja jne. koskevia vapaaehtoisia osia. Voit myös käyttää ansioluettelomallia aluksi.

Kaikilla hakijoilla on jonkinlainen koulutus- ja työtausta, mutta kaikilla ei ole tällaista pätevyyttä. Samoin kaikki eivät ajattele sisällyttävänsä niitä.

Siksi jo pelkästään niiden sisällyttäminen ansioluetteloosi voi tehdä sinusta erottuvan. Jos varmistat, että ansioluettelosi sisältö on myös selkeä ja vakuuttava, voit lisätä mahdollisuuksiasi olla paras hakija.

Miten minun pitäisi laatia ansioluetteloni, jos haluan ottaa seuraavan askeleen urallani?

Jos aiot siirtyä ylempään tehtävään, lisää ansioluetteloosi seuraavat asiat:

 • Lisäkoulutusta tärkeillä aloilla, kuten johtamisessa, hallinnossa tai lisäkielissä.
 • Esimerkkejä huippusuorituksista työssäsi (esim. tunnustus "Kuukauden lentoemäntänä").
 • Esimerkkejä työstä, jossa olet toiminut johtavassa asemassa kouluttaessasi ja johtaessasi nuorempia työntekijöitä tai johtaessasi matkustamotoimintoja.

Luo ansioluettelosi parhaiden mallipohjien avulla

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni