Automyyjän CV - opas täydellisen ansioluettelon kirjoittamiseen

Automyyjien tehtävänä on myydä uusia ja käytettyjä ajoneuvoja ja esitellä niiden ominaisuuksia. Autokauppiaiden tyypillisiä työtehtäviä ovat potentiaalisten asiakkaiden lähestyminen, auton ominaisuuksien esittely, asiakkaiden tarpeiden ja vaatimusten arviointi, heidän kiinnostuksen kohteidensa ja huolenaiheidensa ymmärtäminen, epäröivien asiakkaiden auttaminen päätöksen tekemisessä ja myynnin päättäminen.

Muotoile :
Koko :
Muokattavissa:
Word (Microsoft)
A4
Kyllä

Automyyjän CV esimerkki

Matti Mallikas

+358 40 1232 1234

matti.mallikas@email.com

linkedin.com/in/matti.mallikas

Ammatillinen yhteenveto

Omistautunut automyynnin ammattilainen, jolla on yli 10 vuoden kokemus sekä uusista että käytetyistä ajoneuvoista. Laaja tietämys autoista, mukaan lukien erilaiset merkit ja mallit. Taitava neuvottelija, joka muuttaa jatkuvasti liidit asiakkaiksi, mukaan lukien kävelijät ja sähköisen kaupankäynnin näkymät. Ammattitaitoinen tiimipelaaja, joka on valmis auttamaan tiimin jäseniä myynnin tekemisessä jälleenmyyntiliikkeen liiketoimintatavoitteiden saavuttamiseksi. Erinomaiset asiakaspalvelutaidot, jotta autojen ostaminen olisi asiakkaille mahdollisimman helppo kokemus.

Taidot

Erinomaiset viestintä- ja asiakaspalvelutaidot sen varmistamiseksi, että asiakkaat tuntevat olonsa mukavaksi ja pystyvät tekemään tietoon perustuvan ostoksen.

Laaja tietämys ajoneuvoista, mukaan lukien eri vaihtoehdot ja paketit, jonka ansiosta voin vastata monenlaisiin asiakkaiden kysymyksiin.

Perehtynyt tietokoneen perussovelluksiin sekä kirjanpito-ohjelmistoihin ja tietokantojen käyttöliittymä- ja kyselyohjelmistoihin.

Kyky kuulla ja ymmärtää asiakkaiden huolenaiheita, jotta he tuntevat olonsa mukavammaksi ostoprosessin aikana.

Neuvottelutaidot, joiden avulla pystyn löytämään oikean sopimuksen, joka vastaa sekä asiakkaiden että jälleenmyyjän tarpeita.

Työkokemus

Myyntihenkilö, Toukokuu 2020 - Nykyinen

Kehittää suhteita potentiaalisiin asiakkaisiin, mikä on johtanut myynnin kasvuun 10 prosentilla.

Seuraan kyselyitä sähköpostitse, Internet-lomakkeilla ja puhelinsoitoilla varmistaakseni, että asiakkailla on kaikki tiedot, joita he tarvitsevat voidakseen tehdä tietoon perustuvan ostoksen.

Neuvottele autojen osto- ja leasing-sopimuksista niin, että sekä asiakas että jälleenmyyjä ovat tyytyväisiä, ja asiakastyytyväisyysarviointien keskiarvo on 95 prosenttia.

Kouluttaa asiakkaita eri automerkkien ja -mallien ominaisuuksista, vaihtoehdoista ja paketeista auttaakseen heitä tekemään tarpeisiinsa ja budjettiinsa sopivan ostoksen.

Internet-myyntikonsultti, Helmikuu 2019 - toukokuu 2020

Otti yhteyttä asiakkaisiin keskustellakseen heidän ajoneuvotarpeistaan ja vastatakseen kysymyksiin ja parantaakseen konversioastetta 25 prosentilla.

Varasi asiakkaille tapaamisia, joissa he saattoivat tarkastella mahdollisia ostoksia henkilökohtaisesti, ja varmisti, että he saivat tyydyttävän tapaamisen myyntihenkilöstön kanssa.

Seurasi asiakkaita oston jälkeen varmistaakseen myönteisen kokemuksen ja tutki mahdolliset valitukset tai muut valitukset.

Tutki ajoneuvojen julkaisuja pysyäkseen ajan tasalla uusimmista tuotteista ja suuntauksista.

Asiakaspalvelija ja myyjä, Syyskuu 2011 - helmikuu 2016

Käsitteli asiakasvalituksia ja tutki valituksia parantaakseen yleistä asiakaskokemusta ja lisätäkseen asiakaspysyvyyttä 40 prosentilla.

Tervehti asiakkaita heidän tullessaan jälleenmyyjälle ja vastasi kysymyksiin eri ajoneuvojen vaihtoehdoista, hinnoista, ominaisuuksista ja saatavuudesta.

Antoi yksityiskohtaisia esittelyjä ajoneuvojen toiminnoista ja vaihtoehdoista ja helpotti koeajoja.

Koulutti asiakkaita leasing- ja rahoitusvaihtoehdoista ja selitti, mitkä ajoneuvot sopivat heidän budjettiinsa, jotta vähennettiin virheellisten lainojen riskiä.

Koulutus

Liiketalouden tutkinto, Helsingin Kauppaoppilaitos, Helsinki, 2016-2019

Helsingin lukio, Helsinki, 2009-2011

Harrastukset ja kiinnostuksen kohteet

Nautin ratsastuksesta ja vaeltamisesta. Toimin vapaaehtoisena partiojohtajana auttaakseni kouluttamaan ja rakentamaan seuraavan sukupolven johtajia.


Hyvin kirjoitetussa ansioluettelonäytteessä korostetaan myyntikykyä, itseluottamusta, innostuneisuutta, tuloshakuisuutta, tiimityöskentelyä ja organisointikykyä. Useimmissa automyyjien ansioluetteloissa on vain vähän akateemista koulutusta, sillä vakuuttaminen ja myyntitaidot ovat tärkeämpiä kuin koulutus.

Automyyjän ansioluettelosi on ensimmäinen vaikutelma, jonka teet rekrytoijiin. On tärkeää, että ansioluettelosi on hyvin kirjoitettu ja hiottu, jos haluat tulla huomatuksi ja edetä työnhaussa. Autokauppiaan ansioluettelomallimme auttaa sinua laatimaan vakuuttavan ansioluettelon, joka sisältää yhteenvedon sekä osaamista, työhistoriaa ja koulutusta koskevat osiot. Ammattimaisen asiakirjan avulla olet hyvällä tiellä kohti menestystä työnhaussa.

automyyjan ansioluettelo

Mikä on automyyjän ansioluettelo ja miksi tarvitset sitä?

Ansioluettelo on tärkein väline, jonka avulla voit esitellä itsesi rekrytoijille ja saada heidät tunnistamaan sinut sopivaksi hakijaksi.

Tämä on tilaisuutesi tuoda esiin parhaita puoliasi ja tehdä hyvä ensivaikutelma, joten sinun pitäisi nähdä perusteellista vaivaa automyyjän ansioluettelon laatimisessa.

Useimmat rekrytoijat luottavat ATS-järjestelmään (Hakijanseurantajärjestelmä), jonka avulla he voivat suodattaa ansioluettelomeren läpi ja valita sopivimmat ansioluettelot.

Sinun on varmistettava, että automyyjän ansioluettelosi on ATS-kohdennettu, jotta rekrytoija voi saada käsityksen mahdollisesta automyyjän ammattitaidostasi kyseisessä työpaikassa.

Jotta voisit sijoittua korkealle ATS:ssä, sinun on käytettävä rekrytoijan käyttämiä avainsanoja, jotka kuvaavat ilmoitetun työnkuvan vaatimuksia.

Näin toimimalla voit lisätä mahdollisuuksiasi päästä rekrytoijien haastatteluluetteloon ja saatat myös saada haluamasi työpaikan.

Opi kaikki tärkeät tekijät, joita on käsitelty tarkemmin tässä blogissa, jotka voivat auttaa sinua kirjoittamaan täydellisen ansioluettelon automyyjäksi ilman kokemusta.

Miten kirjoittaa autonmyyjän ansioluettelo

Autokaupan ansioluettelossasi pitäisi olla yhteistä muiden työnhakijoiden ansioluetteloiden kanssa, ja se on rakenteeltaan samanlainen. Sen pitäisi mahtua yhdelle sivulle ja sisältää kaikki seuraavat osat:

 • Otsikko
 • Henkilökohtaiset tiedot
 • Profiilin otsikko
 • Yhteenveto/tavoite
 • Avaintaidot
 • Ammatillinen kokemus
 • Koulutus

Seuraavat valinnaiset kohdat voidaan muotoilla aina tarvittaessa, jos sinulla on ne hallussasi:

 • Todistukset
 • Palkinnot ja tunnustukset
 • Lisätiedot

Huolellisuutta ja tarkkuutta on syytä käyttää silmää miellyttävän otsikon suunnitteluun, josta käy selvästi ilmi, kenelle ansioluettelosi kuuluu, ammattisi ja yhteystietosi. Se voi sisältää myös sosiaalisen median linkkejä ja valokuvan. Katso vinkkejä myöhemmästä oppaan luvusta, joka koskee ansioluettelon ulkoasua ja suunnittelua.

Ennen kuin käsittelemme tarkemmin yhteenveto-, työhistoria-, koulutus- ja taito-osioiden kirjoittamista yksi kerrallaan, tässä on joitakin yleisiä neuvoja, joiden avulla voit varmistaa, että ansioluettelosi saa hyvät pisteet ja että se todella luetaan.

Muokkaa jokaista työhakemusta varten

Kirjoita autokaupan ansioluettelosi jokainen sana tietylle työnantajalle ja sovita tyyli ja sävy samaan tapaan kuin jos puhuisit henkilökohtaisesti asiakkaan kanssa. Tutustu kaikkeen, mitä voit hakeutuvasta työpaikasta: paikkaan ja ihmisiin. Yritä erityisesti löytää nimi ja kasvot palkkaavalle johtajalle ja esimiehellesi, jos se ei ole sama henkilö.

Se on yksinkertaista, kun tarkastelet ja tarkistat lueteltuja työn vaatimuksia täsmälleen niin kuin ne on ilmoitettu. Tee lisätutkimuksia itse: verkossa, henkilökohtaisesti tai keskustelemalla jälleenmyyjäliikkeen tuntevien ihmisten kanssa.

automyyjan ansioluettelo

Ansioluettelon muotoilu

Kaiken kaikkiaan automyyjän ansioluettelon on oltava muodollinen ja ammattimainen. Sen tärkein tehtävä on viestiä sinusta hakijana tehokkaasti. Tiivistetysti sanottuna hyvän ansioluettelon on oltava lyhyt ja helppolukuinen.

On olemassa muutamia tapoja, joilla tämä voidaan tehdä onnistuneesti. Ensinnäkin on parasta, että asiakirjan kaikki teksti on väljästi kirjoitettu. Tämä tarkoittaa, että osioiden ja alajaksojen välissä on runsaasti valkoista tilaa. Lisäksi tekstiä kannattaa pilkkoa bullet points -kohdilla ja varmistaa, että ulkoasu on siisti ja selkeä.

Haluat tietenkin varmistaa, että ansioluettelosi erottuu joukosta. Tämä onnistuu helposti ilman, että olet graafisen suunnittelun ässä. Ensinnäkin voit käyttää ammattimaista mallia verkossa olevasta ansioluettelogeneraattorista. Vaihtoehtoisesti voit lisätä hieman neutraalia väriä joihinkin reunoihin tai jakolinjoihin, jotta koko sivu näyttäisi hieman huomiota herättävämmältä.

Parhaan ansioluettelomuodon valitseminen

Yleisimmin käytetty, takuuvarma kronologinen ansioluettelomuoto on ihanteellinen lähes kaikissa työnhakutilanteissa. Se tarjoaa suoraviivaisimman yleiskatsauksen urasi kohokohdista työhistoriaosuudessa.

Mutta jos tavoittelemasi autokaupan työpaikka olisi radikaali poikkeama tai työtaustasi ei ole noudattanut lineaarista työntekijän urapolkua, sinun kannattaa harkita vaihtoehtoista ansioluettelomuotoa . Ehdokkaat, joilla on vähemmän suoraan asiaan liittyvää urakokemusta, saattavat löytää toiminnallisen ansioluettelon, jossa korostetaan erityisiä siirrettävissä olevia taitoja Sama pätee myös varttuneisiin työnhakijoihin, jotka vaihtavat uravaihteita. Hybridi ansioluettelorakenne on toinen vaihtoehto, jossa yhdistyvät kronologiset ja toiminnalliset elementit.

Otsikko ja yhteystiedot

Autokauppiaan ansioluettelon otsikko on todennäköisesti ensimmäinen asia, jonka rekrytoija huomaa ensisilmäyksellä autokauppiaan ansioluettelossasi.

Nimesi kirjoittaminen otsikkoon säilyttää automyyjän ansioluettelosi ainutlaatuisen yksilöllisyyden muiden ansioluetteloiden joukossa ja auttaa rekrytoijia seuraamaan sitä.

On siis ihanteellista käyttää nimeäsi automyyjän ansioluettelon oletusotsikkona.

Varmista, että käytät suurinta 16-20-kokoista fonttia autokauppiasansioluettelosi otsikon laatimiseen.

Jos sinulla on toinen nimi, kirjoita vain toisen nimesi alkukirjain, jota seuraa piste, kuten alla olevassa esimerkissä näkyy:

Oikein
Esimerkki: Matti Pekka Mallikas kirjoitetaan muotoon "Matti P. Mallikas".

Liitä mukaan nämä yhteystiedot:

 • Puhelinnumero
 • Ammattimainen sähköpostiosoite
 • Osoite
 • Sosiaalisen median tilit

Voit lisätä ansioluetteloosi valokuva, joka on ammattimainen, jossa hymyilet ja joka on siisti. Ei siis mitään selfieitä.

Yhteenveto tai tavoite

Yhteenveto - jota joskus kutsutaan profiiliksi tai henkilökohtaiseksi lausunnoksi - sijoitetaan tavallisesti suoraan otsikon alle, mikä antaa rekrytoivalle esimiehelle tärkeyttä ja suoruutta. Johdantona - aivan kuten autokauppiaiden näyttelytilassa keskitytään aluksi siihen, mitä voit tehdä asiakkaan hyväksi - vakuuttava autokaupan ansioluettelon tiivistelmä kertoo, mitä sinulla on tarjottavana työnantajalle.

Sivutilan rajoitukset edellyttävät, että ansioluettelon tiivistelmä on ytimekäs ilman, että myyt itseäsi liian pieneksi. Kaksi tai kolme hyvin laadittua lausuntoa ovat autokaupan kykyjesi esittelyä, aivan kuten uuden ajoneuvon esitteessä käytetään selkeää, kuvailevaa ja dynaamista kieltä.

Sanojen "minä olen" tai "minulla on" poisjättäminen auttaa säästämään sanoja. Samoin toimintaverbit yksinkertaisessa menneessä tai nykyisessä aikamuodossa, kuten: demonstroi, aloitti, johti, paransi, laajensi, vakuutti, rakensi, kehitti ja voitti. Kyse on siitä, mitä teit, ei siitä, mistä olit vastuussa.

Parhaat ansioluetteloesimerkkien tiivistelmät eivät toista eivätkä vähennä muualla sivulla olevia kohokohtia. Niissä ilmaistaan toisiinsa liittyvät taidot ja piirteet, jotka tekevät sinusta hyvän siinä, mitä teet, esimerkiksi seuraavanlaisella lauseella:

Oikein
"Ylitin jatkuvasti myyntitavoitteet ja sain samalla huippupisteitä laadukkaasta asiakaspalvelusta."

Pyri löytämään tasapaino arvolupauksesi liioittelun ja vähättelyn välillä. Älä ole liian vaatimaton, mutta jaa kunniaa tiimin yhteistyöstä ja yhteistyöstä siellä, missä se on tarpeen. Et voi tehdä väärin, jos vaikutat itsevarmalta, energiseltä, päättäväiseltä, vakavasti otettavalta ja aidolta.

Yhteenveto automyyjän ansioluettelosta kannattaa kirjoittaa vain, jos sinulla on vähintään 3 vuoden työkokemus. Se on tärkeä ominaisuus automyyjän ansioluettelossasi, jonka avulla voit tehdä vaikutuksen rekrytoijiin korostamalla tehokkaimpia taitojasi ja saavutuksiasi.

Ilmoita, kuinka monta vuotta olet työskennellyt ammattilaisena, ja täsmennä saavutuksesi organisaatiossa keskittymällä numeroiden antamiseen. Varmista, että kirjoitat yhteenvedon vain 3-4 rivillä.

Väärin

Automyyjä, joka saa paljon autoja myytyä ja yrittää aina päästä tavoitteeseen. Auttaa asiakkaita ostamaan hyviä autoja.


Oikein

Kokenut ja tuloshakuinen automyyjä, jolla on todistetusti kokemusta myynnin lisäämisestä ja asiakastyytyväisyyden saavuttamisesta. Osaa auttaa asiakkaita autokaupan kaikissa vaiheissa ja tehdä tiivistä yhteistyötä myyntipäälliköiden kanssa varmistaakseen, että tavoitteet saavutetaan.


Tavoite

Automyyjän ansioluettelon tavoite sopii niille ammattilaisille, joilla on 0 - alle 3 vuoden työkokemus.

Sinun tulisi kirjoittaa automyyjän ansioluettelon tavoite myös, jos kuulut johonkin seuraavista luokista:

 • Aloitteleva hakija
 • Uudelleen työelämään palaava
 • Uran tai toimialan muutos
 • Mainitse autokaupan ansioluettelosi tavoitteessa asiaankuuluvat taitosi, harjoittelukokemuksesi ja vapaaehtoistyökokemuksesi (jos sellainen on) ja varmista, että ne liittyvät tavoiteltuun työpaikkaan.
Väärin

Etsin töitä automyynnistä. Ei kokemusta automyynnistä eikä muustakaan työnteosta. Taitava virkkaamaan.


Oikein

Tavoite

Etsin automyyntityöntekijän paikkaa, jossa voin käyttää viestintätaitojani ja intohimoani autoteollisuutta kohtaan auttaakseni XYZ-jälleenmyyjän myyntitiimiä. Aikaisempi kokemus telemarkkinointiyrityksen kylmäkutsuista.


Oikein

Luotettava ja reipas automyyjä, joka onnistuu edistämään asiakkaiden uskollisuutta, tyytyväisyyttä ja ostoja neuvoa-antavilla tekniikoilla ja yksilöllisten tarpeiden huolellisella huomioimisella. Tuntee tuotteiden myynnin, maksujen käsittelyn ja siivouksen. Sitoutunut ja luotettava suhteiden rakentaja, jolla on erinomaiset organisointikyvyt ja ylivoimainen työmoraali.


automyyjan ansioluettelo

Työkokemus

Työkokemusta koskevassa osiossa sinun on lueteltava kaikki aiempi myyntikokemuksesi (autojen myynnistä tai muusta myynnistä) viimeisimmästä varhaisimpaan. Luettele jokaisesta tehtävästä mahdollisimman monta asiaankuuluvaa tehtävää sekä kaikki keskeiset saavutukset, joita olet saavuttanut tehtäviesi aikana.

Toiston välttämiseksi mainitse kukin tehtävä vain kerran. Tämä johtuu siitä, että useimmissa tehtävissä on jonkin verran toistuvia tehtäviä. Tämän välttämiseksi luetteloi kuitenkin vain se, milloin olet tehnyt tietyn tehtävän ensimmäisen kerran. Näin ansioluettelossasi näkyy myös edistyminen.

On ratkaisevan tärkeää, että todistat saavutuksesi numeerisesti. Kerro yksityiskohtaisesti saavuttamiesi myyntilukujen tarkka määrä, millaisia tuloja sait ja minkälaisen asiakastyytyväisyysprosentin saavutit. Rekrytoija haluaa nähdä juuri tämän kutsuakseen sinut haastatteluun.

Varsinkin aloittelevien hakijoiden tulisi pyrkiä esittämään kaikki myyntikokemukset aiemmista työpaikoista. Sillä ei ole väliä, millä alalla olet ne oppinut. Pelkästään sen osoittaminen, että olet suorittanut tehtäviä, jotka osoittavat siirtokelpoisia taitoja, kuten hyvää neuvottelutaitoa, asiakaspalvelutuntemusta tai ongelmanratkaisutaitoja, vaikuttaa paljon.

Väärin

Automyyjä

Autodiilerit

2019-2021

Lempäälä

 • Myynti
 • Johda asiakkaat myyntiprosessin läpi
 • Suoritti testiajoja asiakkaiden kanssa
 • Ylläpitänyt korkeaa asiakastyytyväisyyttä

Oikein

Automyyjä

Autodiilerit

2019-2021

Lempäälä

 • Saavutti johdonmukaisesti korkean tason myyntikiintiön myymällä 25-30 ajoneuvoa joka kuukausi.
 • Kasvatti liiketoiminnan tulosta 4 % lisäämällä kuukausittaisten sopimusten määrää 33 %.
 • Houkutteli asiakkaita digitaalisella mainonnalla ja avasi 4 uutta potentiaalista kanavaa.

Entä jos sinulla ei ole työkokemusta?

Seuraavassa on suosituksia automyyjän ansioluettelon kirjoittamiseen, jos sinulla ei ole asiaan liittyvää kokemusta:

 • Kirjoita vilpitön saatekirje.

Saatekirjeen kirjoittaminen automyyjän työtä varten on tilaisuutesi näyttää itsesi hyvänä ehdokkaana, jolla on henkilökohtainen ote työnantajia kohtaan. Voit katsoa tätä hyödyllistä opasta saatekirjeen kirjoittamiseen automyyjän saatekirjeen tekemistä varten.

 • Luettele koulutuksesi.

Työnantajat etsivät myyjiä, joilla on koulutus. Koska sinulla ei ole ammattikokemusta, korosta koulutustaustasi tarkemmin automyyjän ansioluettelossasi.

 • Käytä uratavoitetta.

Ansioluettelon tiivistelmä tehdään useimmiten vuosien varrella hankituista kokemuksista ja kyvyistä. Jos sinulta puuttuu kokemusta, käytä uratavoitetta automyyjän ansioluettelossasi.

 • Liitä mukaan henkilökohtainen verkkosivusto tai verkkoportfolio.

Henkilökohtainen verkkosivusto, varsinkin jos siinä on automyyjävideoita, osoittaa, että olet nähnyt todellista vaivaa työnhakuun, ja se voi antaa sinulle apua tavalla, jota automyyjän ansioluettelo ei voisi antaa.

 • Valitse oikea ansioluettelomuoto.

On olemassa 4 erilaista ammattimaista ansioluettelomuotoa, joita voit käyttää automyynnin ansioluettelossasi, jotka ovat kronologinen, toiminnallinen, hybridi/yhdistelmä ja kohdennettu ansioluettelo. Työnhakijoille, joilla ei ole kokemusta, vasta-alkajille ja jopa uranvaihtajille toiminnallinen muoto autokaupan ansioluettelolle on paras vaihtoehto.

Koulutus

Koulutusosassa luetellaan akateemiset saavutukset, tutkintotodistukset, tutkinnot ja koulutus. Usein palkkaavat esimiehet selaavat tämän osan nopeasti varmistaakseen, että koulutustaustasi vastaa tehtävän edellytyksiä, ja selvittääkseen, onko sinulla lisäkoulutusta, jota muilla hakijoilla ei ole.

Aloita viimeisimmästä koulutuksestasi tai todistuksestasi ja jatka sitten siitä taaksepäin, kuten autokauppias-ansioluettelon Word-mallissa on esitetty. Jos korkein koulutustasosi on lukion päättötodistus, mainitse se tässä kohdassa. Jos olet kuitenkin suorittanut korkeakoulukursseja tai sinulla on tutkinto, lukion mainitseminen ei ole tarpeen.

Seuraavat tiedot on täytettävä koulutusosioon:

 • Koulun/yliopiston nimi, jonka olet käynyt.
 • suorittamasi kurssin/kurssin nimi.
 • Koulun/yliopiston sijainti
 • Kunkin kurssin ilmoittautumis- ja valmistumispäivä (kuukausi ja vuosi).
automyyjan ansioluettelo

Taitojen korostaminen automyyjän ansioluettelossa

On taitoja, jotka ovat yleisiä missä tahansa myyntityössä, ja sitten on taitoja, jotka ovat ominaisia automyynnille.

Tavallisia myyntitaitoja ovat esimerkiksi puhelinsoitto, sähköpostin lähettäminen, verkostoituminen, asiakassuhteet jne.

Autokauppa-alan erityistaitoihin kuuluvat yleinen autotietämys, automallit ja niiden väliset erot sekä tiettyjen automerkkien syvällinen tuntemus.

Jos aiot työskennellä tietyn automerkin autokaupassa, on sanomattakin selvää, että sinun on osoitettava vankkaa tuotetuntemusta. Suuret automerkit ja jälleenmyyjät tarjoavat kuitenkin tällaista koulutusta myyntihenkilöstölleen.

Pienemmät jälleenmyyjät sen sijaan odottavat, että tiedät enemmän autoista, varsinkin jos työskentelet käytettyjen autojen markkinoilla. Usein joudut vertailemaan eri merkkien, vuosimallien ja kokoonpanojen malleja, muuten menetät nopeasti potentiaalisen asiakkaan kunnioituksen.

Nykyään suuret yrityskauppiaat käyttävät usein hallintajärjestelmiä ja panostavat voimakkaasti digitaalisiin markkinointikanaviin. Näin ollen osaamisesi niiden käytössä on eduksi.

Jos haet töitä tietyn merkkisiä autoja myyvään jälleenmyyjään, harkitse mainintaa asiantuntemuksestasi niiden kanssa.

Seuraavassa on 3 kohtaa, jotka on hyvä pitää mielessä automyyjän ansioluettelon taitoja käsittelevässä osassa:

 • Pidä se yksinkertaisena ja lyhyenä.

Vältä laittamasta liikaa tietoa, kun luettelet taitojasi automyyjän ansioluettelossasi. Suositeltavaa on 5-10 kohdan luettelo.

 • Sovita taidot työnkuvaan.

Tunnista työnkuvauksesta ne avaintaidot, jotka soveltuvat automyyjän ansioluetteloosi. Aseta sitten tärkeysjärjestykseen ne taidot, joista olet itsevarmimmin varma.

 • Yhdistä kovat taidot ja pehmeät taidot.

Sisällytä molemmat taitoryhmät automyynnin ansioluetteloosi.

Esimerkkejä taidoista, joita voit sisällyttää ansioluetteloosi

Kovat taidot:
 • Sopimusneuvottelut
 • Uuden tuotteen käyttöönotto
 • Myynninedistämistyökalut
 • Asiakastarpeiden analysointi
 • Tulojen kasvu
Pehmeät taidot:
 • Aktiivinen kuuntelu
 • Yksityiskohtaisuus
 • Viestintä
 • Ongelmanratkaisu
 • Tiimin rakentaminen

Sisällytä saavutukset ja palkinnot erottumaan eduksesi

Saavutukset ja palkinnot saavat sinut erottumaan palkkaavien johtajien silmissä. Parhaaksi automyyjäksi pääseminen edellyttää, että sinulla on parhaat myyntimenestykset. Palkkaavat johtajat valitsevat yleensä hakijat, joilla on ollut eniten myyntiä tai eniten uusia asiakkaita entisessä työpaikassaan. Jos sinulla ei ole kokemusta autoteollisuudesta, voit osoittaa myyntitaitosi muulla alalla saavutetuilla myyntisaavutuksilla. Voit esimerkiksi mainita mm:

Palkinnot, kuten kuukauden työntekijä

Ennätykset, jotka rikoit myyntitavoitteissa entisessä työpaikassasi.

Julkaisut, joihin olet kirjoittanut tai joissa sinut on mainittu.

Jos sinulla on vaikeuksia keksiä saavutuksia, voit myös tarkistaa, onko sinulla verkkoarvosteluja, kuten Yelp-arvosteluja, joissa sinut mainitaan nimeltä. Jos sinulla on viiden tähden Yelp-arvosteluja, tämä on hyvä saavutus, sillä se osoittaa tunnustusta asiakaspalvelu- ja myyntitaidoistasi.

automyyjan ansioluettelo

Saatekirje

Autonmyyjän saatekirjeen kirjoittaminen on esittelysi palkkaavalle johtajalle. Jotta erottuisit edukseen, yritykset haluavat, että esittelet työhistoriasi ja taitosi hakemasi työpaikan mukaisesti. Olitpa sitten hakemassa aloittelevaa työpaikkaa tai jo muutaman vuoden uraa tehneenä, asiaankuuluvien saavutusten esittäminen saatekirjeessäsi voi auttaa sinua erottumaan ja saamaan työhaastattelun.

Aloita vahvalla johdannolla

Kun kirjoitat saatekirjettä automyyjän paikkaa varten, on tärkeää aloittaa vahvalla esittelyllä, joka kiinnittää työnantajan huomion. Muista mainita esittelyssäsi, miksi olet kiinnostunut tehtävästä ja miten taitosi ja kokemuksesi tekevät sinusta täydellisen ehdokkaan.

Käytä konkreettisia esimerkkejä

Voit osoittaa työnantajille, että sinulla on heidän etsimänsä taidot ja kokemus, käyttämällä konkreettisia esimerkkejä aiemmasta työkokemuksestasi. Jos olet esimerkiksi myynyt aiemmin tietyn tyyppisiä autoja, mainitse se saatekirjeessäsi. Voit myös kertoa palkinnoista tai tunnustuksista, joita olet saanut työstäsi automyyjänä.

Räätälöi saatekirjeesi työnkuvaa vastaavaksi

Paras tapa varmistaa, että saatekirjeesi on räätälöity tiettyä työpaikkaa varten, on kiinnittää huomiota tehtävän yksityiskohtiin. Jos esimerkiksi näet, että autonmyyjän avoimessa aloituspaikassa vaaditaan kahden vuoden kokemusta tietyntyyppisistä autoista ja viiden vuoden kokemusta toisesta autotyypistä, korosta kaikki asiaankuuluva kokemuksesi näiltä aloilta.

Jos kyseisessä työpaikassa mainitaan lisävaatimuksia tai -taitoja, mainitse myös ne hakemuksessasi; näin saat selville, miten voit vastata heidän tarpeisiinsa.

Tarkista saatekirjeesi

Saatekirjeesi oikolukeminen on ensimmäinen askel, kun haluat saada haastattelun automyyjän paikkaa varten. Kuten missä tahansa tehtävässä, on tärkeää tarkistaa oikeinkirjoitus ja tuplatarkistaa, ettei ansioluettelossasi tai saatekirjeessäsi ole virheitä. Muuten olet vaarassa tulla hylätyksi ennen kuin työnantaja edes näkee pätevyytesi.

Mitä korostaa automyyjän ansioluettelossa?

Riippumatta kokemuksestasi automyyjänä, on olemassa muutamia tärkeitä kohtia, jotka johtajat ja rekrytoijat odottavat näkevänsä ansioluettelossasi, jotta he voivat varmistaa, että olet sopiva henkilö työhön.

Kerro ensinnäkin työympäristöstäsi; toisin sanoen, minkä tyyppistä ajoneuvoa (tuotetta) myyt? Voit esimerkiksi keskittyä myymään käytettyjä autoja alle tietyn summan tai työskennellä jälleenmyyjällä, joka on erikoistunut uusien autojen myyntiin huippuluokan premium-merkeillä, kuten Porche ja Ferrari. Vaihtoehtoisesti voit olla vastuussa ajoneuvojen massamyynnistä autovuokraamoille tai kuljetusten hallintayksiköille.

Seuraavaksi tulevat tavoitteet, päämäärät ja tuotantomittarit, jotka sinun on saavutettava. Esimerkiksi koeajojen määrä, jotka sinun on tehtävä, mainonta kylmäsoitolla tai sosiaalisessa mediassa kohdeyleisölle, jatkopuheluiden määrä, jotka sinun on tehtävä kiinnostuneille asiakkaille, ja tietenkin ajoneuvojen määrä, joka sinun on myytävä kuukaudessa. Ole tässä yhteydessä numerokohtainen ja anna todellisia tietoja, esimerkiksi myydä viisi uutta ajoneuvoa, joiden kokonaismyyntihinta on 1 miljoona euroa, autovuokraamolle tai tehdä 30 myyntipuhelua potentiaalisten asiakkaiden kohdennetulle liidien luettelolle.

Tämän jälkeen sinun on esiteltävä kykysi olla yhteydessä asiakkaisiin ja vastata teknisiin kysymyksiin, jotka koskevat ajoneuvon teknisiä tietoja ja ajoetuja. Rekrytoija haluaa myös tietää, pystytkö kuuntelemaan taustalla olevia ostokyselyitä ja tunnistamaan asiakkaat, jotka ovat valmiita ostamaan heti paikalla. Osa myyntitaitoa on myös määrittää nopeasti, mitä asiakas tarvitsee verrattuna siihen, mitä hän luulee haluavansa, ja tämän pitäisi näkyä ansioluettelosi sisällössä.

Automyyjän on myös suunnistettava joskus monimutkaisissa myyntisopimuksissa, jotka liittyvät rahoitusvaihtoehtoihin, käsirahaan, vakuutuksiin ja takuisiin. Tämä edellyttää kasoittain digitaalista hallinnointia ja erittäin tarkkaa silmää, joka havaitsee virheet tai väärät tiedot edullisuushakemuksissa ja lainajärjestelyissä.

Sinun on myös osoitettava hallinnolliset kykysi helpottaa koko myyntiprosessia siitä, kun asiakas astuu ovesta sisään, siihen, kun hän ajaa ajoneuvon ulos näyttelytilasta.

Sinun tehtävänäsi voi olla myös koordinoida kaikki korjaukset, puhdistukset tai huollot, jotka on tehtävä ennen kuin asiakas ottaa ajoneuvon haltuunsa.

Myynnin jälkeinen palvelu on toinen tärkeä alue jälleenmyyntiliikkeiden johtajille. Se, miten asiakkaita kohdellaan myynnin jälkeen, vaikuttaa suoraan heidän brändiinsä.

Autokaupan ansioluettelon keskeiset asiat

 • Automyynti voi olla haastava mutta antoisa ura niille, joilla on ammattitaitoa, realistisia odotuksia ja itsetuntemusta heti alussa.
 • Samat viestintätaidot, joita automyyjät tarvitsevat ymmärtääkseen ja auttaakseen asiakkaitaan tehokkaasti, auttavat heitä myös ansioluettelon räätälöinnissä työn ja työnantajan erityisvaatimusten mukaan.
 • Kohdennetuissa ansioluetteloissa tulisi olla kauttaaltaan avainsanoja, jotka vastaavat listattua työnkuvaa.
 • Käytä verkossa olevaa ansioluettelon rakentajaa ja malleja, jotka helpottavat elämääsi ja nopeuttavat työnhakuprosessia!

Luo ansioluettelosi parhaiden mallipohjien avulla

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni