Asianajajan CV

Voita tapaus asianajajan ansioluettelon avulla. Koska lakialoja on niin monia, sinun on kerrottava oikea tarina kutakin alaa varten. Asianajajana sinulla on mahdollisuus harjoittaa ammattia alalla, johon suhtaudut intohimoisesti. Työmahdollisuudet vaihtelevat eri aloilla, mutta oikealla ansioluettelolla voit olla joukon edellä ja napata unelmiesi työpaikan!

Muotoile :
Koko :
Muokattavissa:
Word (Microsoft)
A4
Kyllä

Asianajajan esimerkki CV

Yhteystiedot
Milla Mallikas
Asianajaja+358401234567
millamallikas@gmail.com
linkedin.com/milla_mallikas
twitter.com/milla_mallikas

Ammatillinen yhteenveto
Ympäristöjuristi, jolla on yli 10 vuoden kokemus ympäristöjärjestöjen edustamisesta kansalaiskanteissa, joissa vaaditaan vahingonkorvauksia ja kieltotuomioita ympäristörikos -lakien nojalla. Asiantuntija on erikoistunut ympäristönsuojelusäädösten aggressiivisen täytäntöönpanon helpottamiseen ja kantajien avustamiseen mahdollisimman suurten korvausten saamiseksi henkilövahingoista, omaisuusvahingoista ja lääketieteellisestä seurannasta, jotka perustuvat altistumiseen vaarallisille aineille. Olen luonnonsuojelujärjestön jäsen, ja olen hyviä sovitteluita yli 90 prosentissa tapauksista. Haluan hyödyntää asiantuntemustani ympäristöasianajajana lakitoimiston palveluksessa.

Lainopillinen lisenssi
Asianajajaliitto
Lakimiesliitto

Ammatillinen kokemus

Asianajaja
Lakimiestoimisto Lakimiehet, Helsinki
Elokuu 2012-nykyhetki

Puolusti korkean profiilin yritysasiakasta kaivostoiminta -säädösten väitettyä rikkomista vastaan ja saavutti menestyksekkään lopputuloksen paljon julkisuutta saaneessa oikeudenkäynnissä. Saavutti asiakkaalle ratkaisun myöhemmässä siviilikanteessa.

Saavutti asiakkaalle edullisen ratkaisun ennen oikeudenkäyntiä 95 prosentissa ryhmäkanteen myrkyllisiä vahingonkorvauksia koskevista tapauksista, joissa kantajat hakivat korvausta henkilövahingoista.

Ylläpitänyt vuosittain keskimäärin 1500 laskutettavaa tuntia.

Lakimies
Lakimiestoimisto Oikeudenkantajat, Helsinki
Marraskuu 2008 – elokuu 2012

Avusti asianajajia oikeudenkäyntiä edeltävässä tutkimustyössä yritysasiakkaita varten, jotka puolustautuivat päästölupien rikkomiseen liittyviä täytäntöönpanotoimia vastaan. Osallistui onnistuneeseen lopputulokseen yli 90 prosentissa tapauksista.

Kehitti voittoa tavoittelemattomille organisaatioille suunnattuja strategioita, joiden ansiosta asiakkaiden keskimääräinen nettopromoottoripistemäärä nousi 6,5:stä 8:aan.

Tulkitsi ympäristön laatua koskevia lakeja, päätöksiä ja asetuksia.

Ylläpitänyt vuosittain keskimäärin 2000 laskutettavaa tuntia.

Koulutus

Oikeustieteen tohtori
Helsingin yliopisto, 2005-2008
Kolmiosainen sianajajan tutkinto

Luonnontieteiden kandidaatti
Helsingin yliopisto, 2002-2004
Pääaineena taloustiede
Sivuaineena ranska

Avaintaidot
Kyky laatia voittavia argumentteja tuomioistuimelle – onnistunut 90 prosentissa kiistanalaisista tapauksista.
Sopeutuu muutoksiin – johti koulutusta osavaltion ja liittovaltion uuden ympäristölainsäädännön ja -säädösten täytäntöönpanossa ja soveltamisessa.
Puhuu ranskaa sujuvasti

Konferenssit
Lakimiesjärjestön konferenssi – puhui paneelissa jätevesipäästöjä koskevista säännöksistä 2017.

Yhteisöllinen työ
Vapaaehtoinen luennoitsija Helsingin ympäristökasvatusyhdistykselle.

Kun haet uusia mahdollisuuksia asianajajana , sinun on laadittava ansioluettelo , joka erottuu kilpailijoista ja jossa korostuvat kysytyt taitosi ja kokemuksesi.

Vakuuttavan sisällön lisäksi ansioluettelosi tulisi laatia visuaalisesti miellyttävällä ja houkuttelevalla tavalla.

Tämä yksityiskohtainen opas, joka sisältää esimerkin asianajajan ansioluettelosta , auttaa sinua laatimaan huomiota herättävän ansioluettelon , jonka avulla pääset askeleen lähemmäksi haastattelun saamista.

Ulkoasu

Ansioluettelosi on oltava helppolukuinen, ja sen on osoitettava, että olet sopiva asianajajan avoimiin työpaikkoihin, ja herättävä rekrytoijien huomio.

Selkeä ja ammattimainen ansioluettelo on ehdottoman tärkeä, jotta rekrytoijat voivat helposti tunnistaa parhaiten markkinoitavat taitosi.

Tee ensivaikutelmasta loistava tyylikkäällä ja helppolukuisella muotoilulla. Nämä ammattimaiset ansioluettelomallit tekevät tästä osasta helppoa, mutta on olemassa joitakin sääntöjä, jotka sinun on hyvä tietää.

 • Pidä se siistinä ja puhtaana. Saatat haluta lisätä muotoilun yksityiskohtia, mutta rekrytoijiin tekee paljon suuremman vaikutuksen luettava ansioluettelo, jossa ei ole häiritseviä värejä, fontteja tai graafisia elementtejä.
 • Varmista, että yhteystietosi erottuvat, sillä ne ovat yksi ensimmäisistä tekijöistä, joita rekrytoijat etsivät.
 • Käytä tekstin sijoittelussa E- tai F-kuvioita, jotka noudattavat silmän liikettä lukiessa. Tämä tarkoittaa, että näytön tai asiakirjan vasen yläkulma saa eniten huomiota. Kun siirryt vinosti kohti oikeaa alakulmaa, lukijan huomio laskee yhä enemmän.
 • Muita ansioluettelosi luettavuutta lisääviä piirteitä ovat lihavoidut otsikot ja bulleted-luettelot saavutuksista. Suuret kirjoituslohkot ovat vaikealukuisia.
asianajajan cv

Ansioluettelon otsikko

 • ansioluettelon tiivistelmä (eli profiili tai henkilökohtainen lausunto).
 • työhistoriaosio
 • ansioluettelon taitoja koskeva osa

Koulutusosio

Tehtävänäsi on nyt tutkia asianajotoimistoa, jotta voit jäljitellä sen tyyliä ja sävyä sekä suunnata viestisi suoraan toimiston tarpeisiin. Ota selvää mahdollisimman paljon henkilökunnasta. Selvitä palkkaavan johtajan nimi ja jopa se, kuka pomosi mahdollisesti on. Näin voit tarkistaa heidän taustansa ja puhua paremmin suoraan heidän kanssaan.

Jotta voisit laatia parhaan mahdollisen ansioluettelon, sinun on:

 • Kohdistettava työsi niihin taitoihin ja ominaisuuksiin, joita yritykset haluavat ja jotka auttavat sinua välttämään ATS-ohjelmiston suodatuksen.
 • Tehtävä hakemuksesi sen yrityksen sävyyn ja tyyliin, johon haluat liittyä.
 • Suunnittele selkeä, luettava ulkoasu, joka kuvastaa yrityksen imagoa.
 • Kannattaa miettiä kaikkia vaihtoehtoja ansioluetteloa laatiessasi, jotta voit yksilöidä sen uusien työtilaisuuksien ilmaantuessa.

Jos etsit työtä alueelta, jossa olet käynyt koulua, myös korkeakoulututkintotodistuksestasi on paljon hyötyä. Alueellisessa koulussa opiskeleminen osoittaa sitoutumistasi alueeseen, joten korosta koulutustasi myös tässä tapauksessa. Asiantuntijan vinkki: Jos olet vastavalmistunut oikeustieteellisestä korkeakoulusta, mainitse kaikki harjoittelupaikat, työharjoittelut, kesätyöt, lainopilliset työt, harjoittelut ja tilapäiset tai satunnaiset työt, joita olet tehnyt. Harkitse tämän kokemusta käsittelevän osion nimeämistä, jos sinulla ei ole vahvaa työhistoriaa. Kun urasi on käynnistynyt, voit poistaa nämä kokemukset työhistoriastasi. Lisää ansioituneita ansioitasi korostavat kunniamaininnat ja aktiviteetit, etenkin jos niihin sisältyy johtajuutta tai jos ne osoittavat muita haluttuja taitoja. Älä paisuttele, vaan korosta kykyjäsi. Koska sinulla on ylempi korkeakoulututkinto, sinun ei kannata luetella lukiotasi. Kun olet saanut ensimmäisen työpaikkasi, koulutusurasi merkitys vähenee, joten sijoita se ansioluettelossasi alemmas.

Työhistoria ja kokemus

Sinun on oltava tarkka kertoessasi urastasi asianajajan ansioluettelossasi. Aiemmat työpaikkasi olisi lueteltava käänteisessä aikajärjestyksessä (viimeisimmät työpaikat ensin), ja jokaisessa työpaikassa olisi oltava alaluettelo saavutuksistasi, saavutuksistasi ja virstanpylväistäsi (tehtävien ja tapausten perusteella). Varmista, että käytät vahvoja toimintaverbejä ja voimakkaita substantiiveja ja adjektiiveja, ja vältä liian monimutkaisia kieliopillisia rakenteita, jotka paisuttavat kuvauksiasi. Ole yksityiskohtainen olematta kuitenkaan liian sanavalmis.

Kun kerrot, minkä tyyppisiä tapauksia olet hoitanut, kuinka monta asiakasta sinulla oli ja millaisia suotuisia tuloksia olet saavuttanut, saat lisätietoja, jotka nostavat ansioluettelosi hyvästä loistavaksi.

Työhistoriaosiossa on tärkeää, että sisällytät mahdollisimman paljon tietoja ja varmistat, että ne liittyvät hakemaasi tehtävään. Valitse sanat huolellisesti. Tässä on muutamia vinkkejä:

Luo helposti seurattava työllistymiskartta

Sisällytä mukaan yksityiskohtia, kuten asianajotoimistojen nimet, työvuodet ja tehtävänimikkeesi. Harkitse bullet pointteja, jotta asiat pysyvät järjestyksessä, mutta vain jos tietosi mahtuvat vielä yhdelle sivulle. Voit myös luetella tärkeimmät kokemukset ensin, vaikka ne eivät olisikaan viimeisimpiä.

Käytä toimintasanoja

Älä vain luettele, missä olet työskennellyt ja mitä olet tehnyt, vaan käytä toiminnallisia sanoja, jotta saat enemmän merkitystä. Yleiset sanat, kuten "osallistunut", "työskennellyt" ja "johtanut", vievät tilaa sivulta ja ovat hukkaan heitettyjä mahdollisuuksia. Luo sen sijaan tarina käyttämällä sopivia toimintasanoja, kuten "puolusti", "neuvotteli" ja "neuvoi".


Seuraavassa on joitakin toimintasanoja, jotka voisivat sopia työhistoriaasi:

Luomiseen liittyvät sanat: Virallistettu, konseptoitu, orkestroitu.

Tiimityöhön tai johtamiseen liittyvät sanat: Mentoroi, teki yhteistyötä, ohjasi.

Saavutuksiin liittyvät sanat: päämääräinen, kiihdytti, edisti, nopeutti.

Ongelmanratkaisuun liittyvät sanat: Tarkistanut, suunnitellut, rakentanut uudelleen.


📌Tip:

Kun kerrot, minkä tyyppisiä tapauksia olet hoitanut, kuinka monta asiakasta sinulla oli ja millaisia suotuisia tuloksia olet saavuttanut, saat lisätietoja, jotka nostavat ansioluettelosi hyvästä loistavaksi.


Jos sinulla ei ole kokemusta

Jos sinulla ei ole kokemusta, harkitse lainopin opiskelijan ansioluettelon täydentämistä seuraavilla asioilla:

 • Pro bono -työ
 • Vapaaehtoistyö tuomioistuimissa
 • Tuomarointi lukion käräjäoikeuskilpailuissa
 • Pienet freelance-työt
 • harjoittelun tai tuomioistuinharjoittelun vastaanottaminen.

Esittele erikoistaitojasi

Ennen kuin luettelet ensimmäiset mieleen tulevat taidot, pidä tätä osiota tilaisuutena antaa kuva erikoistaidoistasi. Jokaisella mainitsemallasi ominaisuudella on merkitystä, joten muista korostaa sitä, mitä osaat parhaiten - ja ole tarkka.

Kun luettelet taitojasi, ota huomioon, että työnantajat haluavat, että lakimiesansioluettelossasi tuodaan esiin ihmissuhdetaitojasi ja juridisen alan erityisosaamistasi - tai mieluiten molempia yhdessä.

Seuraavassa on joitakin esimerkkejä merkityksellisistä ihmissuhdetaidoista, jotka kannattaa mainita:

 • Ongelmanratkaisu ja kriittinen ajattelu
 • konfliktinratkaisu ja sovittelu
 • Neuvottelut
 • sopeutumiskyky ja paineenhallintakyky

Korostaaksesi soveltuvuuttasi tehtävään keskity työnkuvauksessa mainittuihin taitoihin. Yleisiä esimerkkejä ovat mm:

 • Suullinen viestintä ja argumentointi
 • Vakuuttava kirjoittaminen
 • oikeudellinen tutkimus
 • teknologiset taidot
asianajajan cv

Oikein
 • Tarkistanut 20 prosenttia enemmän kirjelmiä kuukaudessa kuin yritys keskimäärin.
 • Laati löytötiedustelupyyntöjä 15 prosenttia nopeammin kuin yksikään muu yrityksen lakimies.
 • Kirjasin 10 % enemmän laskutettavia työtunteja kuin ryhmäni 5 muuta asianajajaa.

Väärin

Asianajajan taidot: Johtajuus, yhteistyö, löytöpyyntöjen laatiminen, oikeudenkäynnit, yhtiöoikeus, vero-oikeus, tavaramerkkilainsäädäntö, ympäristöoikeus, löytöpyyntöjen laatiminen, ajanhallinta, rikosoikeus, avioerolainsäädäntö.


Mikä on ongelmana? Siinä vain luetellaan kaikki. Mikä on sama kuin ei mitään.

Tekninen osaaminen

Nykypäivän asianajotoimistot etsivät henkilöstöä, joka pystyy aloittamaan tehokkaan työskentelyn heti, kun on kyse teknologian käytöstä ja oppimisesta. Clio Managen kaltaisista pilvipohjaisista käytäntöjenhallintaohjelmistoista Clio Grown kaltaisiin asiakkaiden vastaanotto- ja CRM-ohjelmistoihin yhä useammat asianajotoimistot käyttävät lakiteknologiaa prosessien virtaviivaistamiseen, tehokkaan etätyön helpottamiseen ja parempaan asiakaskokemukseen.

Teknologiataidot voivat auttaa erottamaan sinut potentiaalisten työnantajien silmissä, sillä he voivat luottaa siihen, ettei heidän tarvitse käyttää aikaa uusien ohjelmistojen ja järjestelmien käytön opettamiseen. Muista, että jos pääset haastatteluun, sinua saatetaan pyytää selittämään tai osoittamaan, miten hyvin hallitset ansioluettelossasi mainitut ohjelmat.

Profiili tai yhteenveto

Lakimiehenä sinut on koulutettu esittämään tiivis ja vakuuttava argumentti - lakimiehen ansioluettelosi tulisi aloittaa samalla tavalla. Ajattele asianajajan profiilia (joka tunnetaan myös tiivistelmänä) avauspuheenvuoronasi. Profiilisi pitäisi tiivistää kahdessa tai neljässä lauseessa lyhyesti, kuka olet asianajajana, havainnollistaa, mitä tarjoat asianajajalle, ja korostaa saavutuksiasi.

Harkitse tässä esimerkissä olevaa asianajajan ansioluetteloa riita-asioiden puolustusasianajajan profiililausumaa:

"Vakuuttava oikeudenkäyntiasiamies, jolla on asianajajalupa ja asiantuntemusta kartellioikeuteen, tuotevastuuseen ja katastrofaalisten henkilövahinkojen puolustamiseen liittyvillä aloilla. Edustaa intohimoisesti asiakkaiden etuja, työskentelee ahkerasti analysoidakseen tapauksen ansioita, minimoidakseen riskit ja edistääkseen myönteisiä ratkaisuja monimutkaisissa oikeudellisissa asioissa. Onnistunut todistetusti saamaan aikaan tapausten hylkäämisiä, tuottamuksettomia tuomioita, edullisia sovintoja ja myönteisiä tuomioita."

Tämä esimerkkilausuma tiivistää kolmessa virkkeessä tehokkaasti:

 • Kuka asianajaja on
 • Minkälaista lakia hän harjoittaa ja mihin hän suhtautuu intohimoisesti heidän erikoisalansa ja missä he ovat onnistuneet.
 • Kun hahmotat ensin tiedot erikoisaloista ja kokemuksesta, tiivistät ansioluettelon olennaisesti ja säästät palkkaavan esimiehen aikaa.
Oikein

Tavoitteellinen oikeudenkäyntiasianajaja, jolla on yli 4 vuoden kokemus. Haluaa hyödyntää Diversi & Leadbetterille todistettuja oikeudenkäynti-, valmistelu- ja neuvottelutaitoja. LDP:ssä 1600 laskutettavaa työtuntia/vuosi ja 95 prosentin asiakastyytyväisyys. Vei 37 tapausta oikeudenkäyntiin ja ratkaisi 93/100 sovittelutapausta.


Väärin

Innostunut asianajaja hakee korkeapalkkaista työpaikkaa. Erittäin taitava yhtiöoikeudessa ja tavaramerkkilainsäädännössä. Erittäin ahkera eikä pelkää tehdä pitkiä työpäiviä.


📌Vinkki: Älä kirjoita asianajajan ansioluettelon tiivistelmää ensin. Kirjoita asianajajan ansioluettelon muut osat ensin, jotta sinulla on runsaasti ennakkotapauksia, joihin tukeutua.

Hakijaseurantajärjestelmän ohi pääseminen

Hakijoiden seurantajärjestelmät eli ATS-järjestelmät ovat ohjelmistoja, jotka käyttävät algoritmeja ansioluetteloiden asettamiseen paremmuusjärjestykseen. Aikoinaan niitä käytettiin vain suurissa yrityksissä, mutta nykyään ne ovat lähes kaikkialla. Koska työpaikkailmoitukset keräävät jopa 250 hakemusta kuhunkin, rekrytoijat haluavat rajata skannattavat ansioluettelot vain parhaimpiin hakijoihin. Rekrytoijat ja työnantajat kertovat ATS-järjestelmälle, mikä on heille tärkeintä, ja ATS-järjestelmä etsii näiden kriteerien perusteella parhaat hakijat. Haluat olla heidän joukossaan. Käyttämällä strategisesti avainsanoja ja -lauseita, sijoittamalla yhteystietosi hyvin ja korostamalla taitojasi parannat mahdollisuuksiasi täyttää ensimmäinen haaste. Osa lakimieskoulutusta on analyysi, joten käytä kykyäsi purkaa työpaikkailmoitukset rekrytoijan etsimiin avaintaitoihin.

Mikä on ihanteellinen oikeudellinen toiminta-alueesi?

Minkälaista asemaa haet työnhaussa? Etsitkö työpaikkoja maahanmuutto-oikeuden alalta? Haluatko erikoistua perheoikeuteen? Riippumatta aiemmasta työhistoriastasi mieti, mitkä ovat sen oikeudellisen toiminta-alueen erityispiirteet, josta olet kiinnostunut (tai jolle haluaisit siirtyä), ja sovella niitä asianajajan ansioluetteloosi.

Kukaan ei halua lukea yleisluonteista juristien ansioluetteloa. Varmista, että räätälöit ansioluettelosi niin, että siinä keskitytään tarvittaviin työhistoriaan, avainsanoihin ja taitoihin, jotka ovat olennaisimpia juuri sillä oikeudellisella alalla, johon olet suuntautumassa.

Mainitse vain lakiin liittyvät harrastukset tai henkilökohtaiset kiinnostuksen kohteet

On hyödyllistä välttää liian henkilökohtaisia asioita ansioluettelossasi. Jos mainitset harrastuksen, henkilökohtaisen kiinnostuksen kohteen tai muun itsestäsi kertovan ominaisuuden, yritä pitää se haastattelussa haettavaan tehtävään liittyvänä ja vältä polarisoivia, tyrmistyttäviä tai liian yksilöiviä tietoja.

Ansioluettelosta kannattaa jättää pois muun muassa seuraavat tiedot:

 • Yksityiskohdat kotielämästäsi (esim. oletko naimisissa ja sinulla on lapsia vai ei).
 • Kirkko- tai uskonnolliset jäsenyydet
 • Liittyminen järjestöihin, jotka paljastavat seksuaalisen suuntautumisen tai poliittiset mieltymykset.
 • Epäammattimaiset tai työelämän ulkopuoliset sähköpostiviestit
 • Linkit henkilökohtaisiin blogeihin tai sivuihin, jotka eivät liity lakiin.
 • Kotiosoite, jos se on yli tunnin matkan päässä toimistosta.
 • Koulun jälkeen tai työpaikkojen välillä pidetyt vapaat (esim. matkat, perheen perustaminen tai vapaat loukkaantumisen tai sairauden vuoksi).

Yksi poikkeus viimeiseen sääntöön voi olla, jos olet viettänyt lukukauden ulkomailla tekemässä lakiin liittyviä tehtäviä.

Miten kirjoittaa asianajajan saatekirje

Kuten muutkin saatekirjeet, asianajajan saatekirje on lyhyt esittely sinusta, taustastasi, motivaatiostasi, taidoistasi ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä mahdollisuuksistasi.

Se voi lisäksi osoittaa innostuksesi työtä kohtaan ja antaa sinusta lupaavana lakimiehenä lisäarvoa, johon ansioluettelo ei pysty.

Yhteystiedot

Sisällytä koko nimesi, puhelinnumerosi ja osoitteesi. Voit myös antaa tietoja, kuten sosiaalisen median tiedot, jos se on mahdollista.

Esittely

asianajajan cv

Tervehdi rekrytoivaa esimiestä ja ilmoita sitten kunnianhimosi tehtävää kohtaan.

Motivaatio

Tässä vaiheessa ilmoitat syyt hakemuksellesi. Osoita, että olet aidosti kiinnostunut työstä ja uratavoitteista, jotka haluat saavuttaa lakimiehenä.

Pätevyys

Kerro hyvin tarkasti asiaankuuluvista taidoista ja pätevyyksistä. On optimaalista mainita aiempi kokemuksesi lausunnon tueksi.

Jotta erottuisit ehdokkaiden joukosta, mainitse yksi ainutlaatuinen piirteesi, joka poikkeaa muista.

Lopetus

Kiitä rekrytoivaa esimiestä siitä, että hän on käyttänyt aikaa lakimiehen saatekirjeesi lukemiseen. Muista mainita, jos hakemukseen on liitetty jokin liite, kuten portfolio tai ansioluettelo.

Asianajaja ansioluettelon tavoite

Asianajajan ansioluettelon tavoite tulisi kirjoittaa, jos kuulut johonkin seuraavista ryhmistä:

 • Sinulla ei ole työkokemusta.
 • Sinulla on hyvin vähän työkokemusta (alle 3 vuotta).
 • Olet vastavalmistunut, joka kirjoittaa aloittelevan asianajajan ansioluetteloa.
 • Sinun ei tarvitse kysyä, mitä rekrytoija voi tehdä puolestasi, vaan kysy, mitä voit tehdä organisaatiolle, jos rekrytoija valitsee sinut ja päädyt tavoiteltuun työpaikkaan.

Mainitse arvo, jonka voit tuottaa seuraavassa organisaatiossa, sen sijaan, että luettelisit asioita, joita odotat.

asianajajan cv

Ole rehellinen ja tahdikas

Jos mainitset ansioluettelossasi jonkin taidon, saavutuksen tai henkilökohtaisen kiinnostuksen kohteen, on tärkeää, että osaat puhua siitä älykkäästi ja epäröimättä. Osoittamalla varmuutta tiedoistasi, kokemuksistasi, saavutuksistasi ja taidoistasi voit luoda luottamusta ja kunnioitusta siihen, mitä kerroit työnantajalle ansioluettelossasi, jotta työnantaja voi tehokkaasti päättää, sopisitko työhön.

Lisäksi on tärkeää olla varovainen ja käyttää vain myönteistä kieltä ja tunteita edellisistä työnantajista, kun viitataan aiempiin työpaikkoihin, joista lähdit, vaikka lähtö ei olisi ollut molemminpuolista tai johtunut vähemmän kuin ihanteellisista olosuhteista. Yleisesti ottaen ansioluettelossasi on hyvä mainita vain myönteisiä asioita. Jos asiat vaativat lisää keskustelua tai selittelyä, voit käsitellä niitä yksityiskohtaisemmin haastattelussa, mutta painottaa silti myönteisyyttä ja sitä, mitä olet oppinut kokemuksesta.

Tarkista ennen lähettämistä

Oikoluku on välttämätöntä, koska ansioluettelosi on paitsi loistava tapa markkinoida taitojasi mahdollisille työnantajille, myös ensimmäinen vaikutelma, jonka teet palkkaavalle esimiehelle. On hyödyllistä tarkistaa ansioluettelo tulostettuna ja lukea se ääneen ennen sen lähettämistä. Voit myös pyytää ystävää tai perheenjäsentä lukemaan sen läpi, jotta hän huomaa virheet, jotka ovat saattaneet jäädä huomaamatta.

Keskeiset asiat

 • Asianajajilla tai lakimiehillä tulisi olla yhteisiä perustaitoja, joita on tarpeen korostaa. Korostakaa myös nimenomaisia taitoja, joita teillä on eri oikeudenaloilla.
 • Yksilöi ansioluettelosi kutakin työtä varten. Rekrytoijat etsivät hakijoita, joilla on selkeä käsitys täsmällisestä tehtävästä, jota he etsivät.
 • Osoita osaamisesi ja ammatillinen kasvusi käyttämällä numeroita, saavutuksia ja kaikkia tärkeitä avainsanoja, joiden avulla päihität ATS:n.
 • Ammattimaisen näköinen ja luettava ansioluettelo saa rekrytoijien huomion.
 • Lakimiehenä oikeudellinen urasi voi kulkea moneen suuntaan.
 • Profiilisi esittelee ammatillisen persoonallisuutesi
 • Korosta erityistaitojasi taidot-osiossa ja sovita sitä jokaiseen työpaikkaan.
 • Rakenna asiasi työhistoriasi yksityiskohtien ja tietojen avulla.
 • Varmista, että ulkoasu on ammattimainen ja luettava

Me autamme sinua luomaan täydellisen ansioluettelon. Ammattimainen ansioluettelo on tärkeä osa hakuprosessia ja haluamme auttaa sinua valmiilla ansioluetteloesimerkeillämme.

Luo ansioluettelosi parhaiden mallipohjien avulla

Luo ansioluettelosi 15 minuutissa

Ilmainen kokoelmamme asiantuntevasti suunniteltuja saatekirjemalleja auttaa sinua erottumaan joukosta ja pääsemään askeleen lähemmäs unelmiesi työpaikkaa.

Luo ansioluetteloni